![]() |
#241 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę , że powinnaś w nie zainwestować bo jeżeli nie bedziesz nosić obcasów teraz to kiedy? ![]() A buciki są prześliczne ![]() Pamietaj wysoka dziewczyna , śliczne buciki i czego chcieć wiecej ..? ![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
dziękuję za Wasze rady! dzięki Wam łatwiej uwierzyć w siebie.
tylko też istnieje inna zasada. bo jak jestem w mniejszym, moim rodzinnym mieście, to zaraz dziwnie ludzi się patrzą na wysoką dziewczynę na obcasach. zaś, gdy idę ulicami 'normalnego miasta' - jest zdecydowanie więcej wysokich ludzi - i nie robi to aż takiego zdziwnienia, wręcz bym powiedziała, ze przechodzą inni wobec tego obojętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Szczerze..
Ja mieszkam w wiekszym miescie jest rzeczuywiscie roznica ejzseli dziewczyna dobrze sie ubierze w mniejszym , bo od razu jest o niej mowa , ale przezylam to przezyje wszystko wiec etraz wchdozac nawet do skzoly przy m,oim 173 na butach jak np w pt 10cm nie obchodzi mnie wzrok innych zyje wkoncu dla siebie ![]()
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Ja mam 16lat i 172cm. Gdy byłam w gimnazjum troche głupio sie czułam na poczatku bo miałam wrazenie ze wszyscy uważaja mnie za jakiegos wielkoluda, ale w klasach starszych ode mnie bylo kilka dziewczat mojego wzrostu. Teraz jestem w liceum i mam koleżanki, które chcą zostać modelkami, lecz niestety maja kilka cm za mało i juz kilka razy usłyszałam od nich "jejku jak ja ci zazdroszcze..też bym chciała byc taka wysoka, a nie taki krasnal" i to sprawiło ze jestem dumna z mojego wzrostu, tymbardziej ze u mnie w szkole jest dziewczyna ktora ma ok 180cm i to wlasnie ona mi pokazala ze wysokie dziewczyny tez sa za***iste i podobaja sie chlopakom. w tym roku wybieram sie na sylwestra w gronie znajomych i zamierzam kupic sobie pierwsze prawdziwe szpilki. do tej pory chodzilam albo w balerinkach albo w butach na tzw."kaczuszcze".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Ja mam 165 wzrostu i zawsze zazdrościłam wysokim kobietom, więc naprawdę nie widzę powodu, żeby mieć jakieś kompleksy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
widzę że temat troche przyschnął
ja mam 180 cm i lubie buty na wysokich obcasach ale z granicą do 10 tych ostatnich mam jedna pare sandały ale są boskie jedyne buty na płaskim to baletki których nie noszę, klapki japonki, i nike nie powiem czuję się głupio jak jestem w kościele lub innej masowej "imprezie" bo wyższych ode mnie jest mało, bardzo komfortowo czuję się przy bracie 190 cm przy min mogę mieć buty z obcasem jaki tylko mi się zamarzy ale nie będę ukrywać że mężczyźni nie przechodzą obojętnie koło laski z taaaaaaaaaakiiiiiimi nogami może dla kogoś wygląda to komicznie ale i bez obcasów jestem wyższa od 90% mieszkańców mojego miasteczka więc 6cm w tą czy w tą dla mnie nie robi różnicy pozdrawiam wszystkie wysokie kobietki, pamiętajcie że nie jeden 1,2 m nam zazdrości ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karola0211 Czas edycji: 2011-01-11 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to stary post, ale w obcasach masz w sumie tyle co ja na boso ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
tez czesto wychodze z takiego założenia :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak to nie ma mowy. A tyyyle mi sie butów podoba. ![]() Co prawda mam kolegow którzy mają i 2 metry, wiec nigdy nie bede najwyższa i sporo mi bedzie do nich brakować, no ale jednak... obawiam sie, nie jestem az tak pewna siebie. I wiem, ze bede wzbudzac sensację. Stali znajomi tylko coś tam powiedzą, ale nowo poznani ludzie... Juz teraz kazdy mi mowi o moich dluuuugich nogach, figurze modelki(bardzo szczupła jestem) wysokim wzroscie. Bez zlosliwosci, ani nic z tych rzeczy, ale nie lubie wzbudzac zainteresowania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
ja do szkly raz zalozylam 10cm no i mialam 190cm
zlych komnetarzy dostalam tylko od blizszych znajomych ktorzy mają 1,5m i pwoiedzili ze mają przy mnie kompleksy i "ze mną nie gadają". mi tez trudno sie znimi rozmawiali bo musialam sie schylać niewiadomo ile i garbić =,= jak bylam w lonydnie i mialam plaskie buty to wmetrze tez mnie obgadywali po angielsku i mysleli ze nie zrozumiem =,= "jaka ona wysoka" itd..mając 180cm dotykałam niemalże sufitu : O takie niskie te metra? jak bym wtedy zalozyla obcasy to bym musiała mieć przechylkoną glowe jak jeden facet w metrze : P wysoki. ale na miescie zalozylam we wroclawiu 10cm i bylo spoko ;p czułam się poważna bo wtedy jeszcze do opery szlismy. u siebie tez kiedys zalozylam 10cm ale szlam do miasta a nie szkoły, i widziałam roznych kierowcow jak sie patrzeli..hmm to było fajne ; ) wszystko zależy od otoczenia, tak mysle. ja mieszkam na wsi i tam to już by była masakr ajakbym była w obcasach bo tam nie mają żadnych ograniczeń w wyzywaniu i obgadywaniu na cały głos w całej wsi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę, że bardzo duża zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy. W sytuacjach codziennych, kiedy ubieram się po prostu wygodnie, wysokich butów nie wkładam. Ostatnio na balu miałam trochę wyższe buty niż zazwyczaj, miałam w nich jakieś 186cm i czułam się super, przetańczyłam w nich całą noc. Ale myślę, że dużą rolę odegrał tutaj też super wysoki partner.
![]() ![]()
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Witam, ja mam 184cm wzrostu więc jestem baaardzo wysoką kobietą ale czy to mnie dyskwalifikuje do noszenia obcasów ?
Długo się zastanawiałam, czy kupić sobie obcasy ale w końcu zdecydowałam, i kupiłam 8cm i czy dziwacznie wyglądam? dla niektórych pewnie tak, ale szczerze nie interesuje mnie to, wiem jedno mężczyźni kochają długie nogi, a ja mam bardzo długie i jestem z tego dumna i mam zamiar swoje "szczudła" eksponować ![]() ![]() Ja na wiosnę planuje 10cm szpilki wysoko ponad chmurami, zobaczymy jak w takich będę się czuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I Twoj wzrost absolutnie nie dyskwalifikuje cie do noszenia obcasow ![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! Powiem jedno : s u p e r !
![]() ![]() ![]() Dzisiaj miałam zabawną sytuację, otóż pojechałam na zakupy w nowych botkach (11,5cm ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
jeśli czujesz sie dobrze w szpilkach to co za problem, jeśli jesteś zgrabna i umiesz w nich chodzić to napewno dobrze wyglądasz i nie ma się co przejmować wzrostem
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Możliwe
![]() Wiecie czego nie lubie? Od obcasów się mięsień łydki bardzo wyrabia, i to w taki nie ładny sposób. Nie podoba mi się to.
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Ja mam 23 lata i 178 cm wzrostu. Jeśli chodzi o wysokie obcasy, to nie noszę, bo po 1. czuję się w nim jak olbrzymka, po 2. nie umiem w nich chodzić. Kiedyś miałam bardzo wysokiego chłopaka, ale przy nim też jakoś nie szalałam z butami.
Ja staram się dopasowywać zawsze trochę do partnera, obecny jest niewiele wyższy ode mnie, dlatego nie przesadzam. Natomiast nie lubię też butów na płaskim obcasie, bo po 1. czuję się niekobieco, po 2. mam większą łydkę (jestem osobą szczupłą, jednak nóżki mam takie większe niż przeciętne, dlatego czasem mam też problem z rurkami) i na jakimś niewielkim obcasie nawet, noga wygląda zdecydowanie lepiej, na dłuższą i smuklejszą ![]() Pozdrawiam wszystkie "gigantki" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
tematu spodni może nie poruszajmy
![]() bardzo się cieszę że tak wiele z nas postawiło jednak na obcasy złośliwe komentarze płyną tylko z ust zazdrośników mi często kobiety zazdroszczą ale zazwyczaj znajome mówią o tym i myślę że nie złośliwie i nie ganiam na obcasach codziennie dlatego moje łydki sie nie wyrabiają ![]() pozdrawiam was gorąco Edytowane przez karola0211 Czas edycji: 2011-01-24 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
A ja sie przyszłam pożalić
![]() ![]() Ooojjjj ale pewnie i tak kupie te buty, a spotykać sie z nim bedę tam gdzie będziemy wciąż siedzieć ![]() ![]()
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2011-01-24 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
hahahah bez przesady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to wlasnie przez to i jedna i druga osoba sie tak czuje.. niepewnie... bo nawet jak chodze w płaskim obuwiu to ten temat jest jakoś obecny ![]() oj nie wiem, powinni produkować ludzi równego wzrostu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
hehe hihi (
![]() ![]() ![]() Choć nie powiem, chodziło sie o wiele wygodniej i tych upadków na śniegu jakby mniej.... ![]() ![]()
![]() |
#270 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja mam 182 cm wzrostu i czasem lubię założyć szpilki. Przeważnie do samochodu, bo nie wyobrażam sobie biegania po mieście w szpilach. Jak pracowałam jako rzecznik prasowy i przyjeżdżał dziennikarz z kamerą, to zawsze musiał stawać na krawężniku, albo czymś takim, żebym nie była filmowana z dołu, bo źle to wygląda ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.