|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
. W Krakowie mieszkam u znajomej. Na początku miałam mieszkać u mojej przyjaciółki z gimnazjum bo rzuciła studia i miała się przeprowadzić z chłopakiem do Krakowa i tam studiować... Ale jej nie przyjęli. I lipa. Jakoś niezbyt się przejęłam bo przeżywałam X. i w sumie gdyby nie mama to bym pojechała do Krakowa w ciemno . Ale tak mi truła, że w końcu zapytałam się tej przyjaciółki czy nie zna kogoś kto mógłby mi wynajmować na weekendy. I okazało się, że zna i że w sumie znam tą dziewczynę (w liceum z nią imprezowałam) . Dogadałam się z nią i w weekendy zajmuję jej pokój bo ona wtedy nocuje u swojej dziewczyny. No i chodzimy razem do szkoły .Ja teraz kończę licencjat (ostatni semestr), a w Krakowie jestem na projektowaniu ubioru, ale to nie są niestety studia. No i z tym wiążę swoją przyszłość
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że ta przeszłość nie koliduje z Twoimi planami na przyszłość ![]() Yhm ale z Ciebie przypadek, nie łapiesz się w żadnych standardach zakochaniowo- żywieniowych Poemi świetny kierunek, zazdroszczę ! Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-15 o 14:07 |
|
|
|
|
#243 | |||
|
Zakorzenienie
|
No..a jak sobie pomyślę ile mogliśmy zaoszczędzić wtedy to aż mi słabo
Cytat:
![]() Dla mnie wygodne bo wpłatomat mam zaraz przy pracy i koło domu, no i przelewy wszystkie za darmo. A przelewów to ja robię milion miesięcznie ![]() Cytat:
![]() Kurcze ja przy zakładaniu nie umiem nie mrugać. Muszę mocno trzymac rzęsy...niepomalowane ![]() Jutro już mi pójdzie dużo lepiej- jestem tego pewna ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Wybór szkoły super ![]() Życzę powodzenia w realizacji planów na przyszłość.
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko po to zeby mi przelewali stypendium (jesli je w ogole dostane ). nie bedziemy z niego korzystac (no moze sporadycznie do przelewu internetowego). ten mBank brzmi rozsadnie, maja punkt w moim miescie, jakies bankomaty i wplatomaty tez. ![]() ech...nie miala baba klopotu ![]() ja soczewki zdejmuje tak ze przeciagam na bok oka i lapie w 2 palce
|
|
#245 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nic zlego sie nie dzieje. Jestem totalnie uzalezniona od soczewek, w okularach czuje sie chora (bo nosze tylkow domu) i taka nieogarnieta, rozmemłana. Co do wyjadania: TZ ma 6 kg wiecej pezez to ale na szczescie ma rewelacyjna figure (190cm ) takze na razie nie sie martwie :PCytat:
Ale i tak polecam ten bank. Cytat:
PS. Chyba sie uzaleznilam od sushi !
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Prawie taki duży jak TŻ Butter ![]() Sushi to akurat bardzo dobre uzależnienie .Robisz sama? czy tylko kupne. Ja muszę w końcu zacząć sama robić
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostastnio się tym interesowałam, bo siostra chce założyć konto i porównywałam Mbank z Inteligo. Na stronie było zero opłat a Ty mówisz 50 gr... ja mam 99gr za zewnętrzne przelewy,
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam przelewy i wewnętrzne i zewnętrzne bezpłatnie. Wszystkie rachunki moje i mamy opłacam przez neta więc to dla mnie podstawa przy wyborze konta.
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie albo restauracja (bo tu maja tez te pyszne, grillowane Ja wlasnie musze przejrzec regulamin, moze cos sie zmienilo?
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Heh mam taką szatańską propozycję na pełnym spontanie, zaproszenie na popijawę i plotki do kumpeli - właśnie wyjechał jej mąż, więc będziemy same..........
No i teraz minusy- muszę wziąć pół dnia conajmniej urlopu bo nie wstanę jutro.... Małego odstawić do ojca/niby nie protestował Będę jutro zmęczona i skacowana Plusy- nagadam się za wszystkie czasy, a mamy sporo zaległości, no w zasadzie tylko ten jeden istotny PLUS ![]() cO RADZICIE ??? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Remont, zalozenie dzialanosci gosp (teraz pracuje w korpo doradczej i juz ma dosyc powoli), slub w zaleznosci od mojej woli i ochoty
i dziecko - to juz wiem, ze bardzo chce choc tak samo bardzo sie boi. I ja tez. (coraz czesciej mi to chodzi po glowie, choc do tej pory bylam neutralna.. a teraz zaczynam o tym po-wo-lu-te-nien-ku myslec i sie przyzwyczajac, ze moze, za dwa, trzy lata, kto wie, kto wie..? )Dorinka, ja bym na Twoim miejscu poszla i wziela ten urlop, jesli nic nie stoi w pracy na przeszkodzie i nie umra bez Ciebie tam
Can't wait for the rest of my life.. Edytowane przez mykmyk Czas edycji: 2009-10-15 o 15:35 |
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Oczywiście że korzystać jak jest taka możliwość!!!.---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Ja też zaczynam myśleć po-wo-lu-ten-ku Z tym że ja powinnam już myśleć szybciej .A jaka jest Twoja wola i ochota odnośnie ślubu??
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-15 o 15:38 |
||
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie to u mnie... ![]() Zero spontanu, wszystko rozważam I włącza mi się jakich chory pragmatyzm, że to nieodpowiedzialne, niemądre takie chore myśli
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-15 o 15:39 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu to tylko pół dna urlopu nie cały. Ile razy w ciągu miesiąca masz takie okazje?? Pewnie nie za wiele ![]() Ja bym się normalnie na ciebie obraziła na miejscu koleżanki ..skor o masz gdzie Tomka odstawić . No ewentualnie jeszcze kwestia małżonka- czy nie będzie fochał że go samego zostawiasz
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() Cytat:
. Jakby nie było to już mam odpowiednie nazwisko Z powodu X latam pod sufitem i ciągle walę głową w żyrandol! Żeby tylko wypaliło z tym koncertem to będę najszczęśliwsza na świecie
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chce troche pomieszkac, popatrzec i wtedy sie zdecyduje choc marzy mi sie cos ultra malego, skromne przyjecie a im jestem strasza tym bardziej bym chciala uciec i wziac slub tylko we 2. Nie znosze byc w centrum zaintersowania.
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny stan takie zakochanie ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Jak racjonalnie z tym podpatrywaniem.Nie dziwię sie w końcu jesteście ze sobą niepełny rok. Jeszcze macie trochę czasu...jakieś pół roku co najmniej .Swoją droga teraz stwierdzam, że byliśmy z mężem pięknie szaleni, rezerwując termin ślubu po 1,5 roku znajomości. EDIT Poemi już sobie przypomniałam jak sie nazywasz
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ona też mnie szantażuje obrazą majestatu... Mąż będzie się kwasił, no cóż bez przesady przeżyje jakoś jeden wieczór beze mnie No niby pół dnia mogę wziąć ale jak znam życie to wezmę cały, żeby się nie stresować już zupełnie dzisiaj, bo powrót na kacu jakoś mnie przeraża- starość już |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, no co Ty, kobieto. Przecież to nie decyzja na całe życie!
Bierz jutro urlop, zabaw się z kumpelą!!!! To Ci tylko dobrze zrobi! |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężowi jutro zrobisz coś specjalnego na kolację- to go udobrucha ![]() Edit...poza tym zdanie zaczynające się od słów " w tym roku...." to dla mnie wystarczający powód do spotkania sie z koleżanką.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-15 o 16:10 |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie przekonałyście, dzięki Czuję się sflaczała jakaś, pewnie plotki w miłym towarzystwie mnie jakoś nastawią pozytywnie do świata |
||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja zadecydowałam... robię bardzo dużo kolacji ![]() Na przystawkę zrobię smażony camambert, na główne danie TŻ się upiera na roladki kurczakowe, do tego jakaś zielenina, a na deser tiramisu
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
A ja ide kupic czapke. O!
Do jutra dziewczyny
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tiramisu bym zjadła. Dawno już nie jadłam swojego, bo nie mam dostępu do wiejskich sprawdzonych jajek ostatnio.Butter udanej kolacji
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, trochę strach z takich kupnych surowych jaj...ale trudno..zaryzykuję... ![]() Trochę wcześniej była mowa o sushi...polecam zrobić samemu. Na prawdę nic trudnego, a ile radochy przy tym
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sushi nigdy sama nie robiłam. Muszę kiedyś spróbować.
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sushi, to super sprawa. Wystarczy kupić tę matę bambusową, a nie ma opcji, żeby nie wyszło No i warto zainwestować w porządne produkty, jak np. ryż, żeby na pewno się udało..Pyszne i serio dietetyczne
|
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę smakowitej i przytulankowej rocznicy
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

Cóż za szczęście
. Ale tak mi truła, że w końcu zapytałam się tej przyjaciółki czy nie zna kogoś kto mógłby mi wynajmować na weekendy. I okazało się, że zna i że w sumie znam tą dziewczynę (w liceum z nią imprezowałam) 
) Przysiega koscielna tez nie jest mi bliska.

ale nic zlego sie nie dzieje. Jestem totalnie uzalezniona od soczewek, w okularach czuje sie chora (bo nosze tylkow domu) i taka nieogarnieta, rozmemłana.