|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)
Cześć dziewczyny mozna do was dolaczyc sie, jestem jeszcze lipcowa. Jestem na przelomie 4-5tc, (liczac od @), wiec na poczatku. Czy ktoras mozecie mi powiedziec kiedy szlyscie do gin. Ja sie tak zastanawiam ale chyba juz czas sie wybrac. pozdrawiam i zycze milego samopoczycie bez nudnosci
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi magnez z b6 nie pomogl trudno bede szukac dalej sposobubunia witaj ja pierwszy raz bylam wlasnie tak w 4-5 tc i powiedzial ze nic jeszcze nie moze stwierdzic a 2 tygodnie pozniej widzialam juz bijace serduszko
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-11-21 o 20:37 |
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorkiem
Byłam dzisiaj na usg i wszystko jest w porządku ) i serducho mocno bije Widać ładnie główkę i nóżki nawet ![]() Hmm tak teraz patrzę,że na tym skanie to za bardzo tego nie widać,ale uwierzcie,że było widać,zresztą lekarz na pokazywał gdzie co jest
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2009-11-21 o 20:55 |
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz nieznajomość, ale mam nadzieję że niedługo się doszkolę w temacie
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to nie jestem w 100% pewna co to jest to czarne,ale wydaje mi się,że pęcherzyk ciążowy to się nazywa.To okrągłe to ciałko żółte,a to większe zaznaczone plusikami to fasolka
Jak sobie spojrzysz od góry to pierwsze wybrzuszenie to główka,potem brzuszek,a na dole nóżki,ale na tym zdjęciu się akurat schowały.Na innym ma takie spore girki całkiem No i dla ułatwienia to jest tutaj z profila
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
kasandra ja dopiero pierwszy rok zaczęłam... ale akurat jak termin mam na lipiec to przed porodem w czerwcu zdąże zaliczyć 2 semestr.. A od października będe chodzic to tylko co 2 tygodnie i bede szła na najwazniejsze wykłady, dzidzia już bedzie miała 3 miesiace to już może zostać z kimś w domu na te pare godzin
![]() szkołą się akurat nie martwie ![]() farminka cudeńko maluśkie który to już tydzień?
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane ciazowki!
gratuluje nowo zafasolkowanym ![]() ech... ale mnie od rana muli dziewczyny juz nie moge sie doczekac tego 16tego tc dzisiaj nawet przy robieniu kanapek TZ'towi mnie odrzucalo wogole nie jem chleba ostatnio jedynie dobrze sie czuje po czekoladowych kulkach z mlekiem ![]() farminka fasolinka pierwsza klasa no i faktycznie olbrzym ja nie dostalam zdjecia bo moja fasolinka kiepsko lezala i nie mozna jej bylo ladnie uchwycic staram sie nie oswajac z ta ciaza po doswiadczeniu z poprzednia ale przez te mdlosci to nie jestem w stanie o niej zapomniej ![]() zycze wam kochane milej niedzieli Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2009-11-22 o 14:47 |
|
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
bunia trzymam kciuki
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mam takie plany co do studiów jak Ty.A jak się okaże,że się nie uda to może rozważę dziekankę... Zobaczymy
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane jak sie czujecie?
fasolinki daja o sobie znac? farminka to chyba jestes najbardziej zaawansowana z nas wszystkich
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak
W końcu jutro kończymy 9 tydzień i zaczynamy 10.Zaczyna mi lecieć szybciej To jako najbardziej zaawansowana będę mogła Was uspokajać,że też tak miałam itp.
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bedziesz mogla "cwaniakowac"
no mi sie jutra zaczyna 8'my tc znalazlyscie jakies strony internetowe o rozwoju fasolinki? cos typu "ciąża tydzień po tygodniu"? jesli moge cos wam polecic to mam takie dwie ulubione strony https://polki.pl/ciaza_tydzien.html lub http://www.rodzice.pl/kalendarz-ciaz...arz-ciazy.html milego wieczorku
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam ja nie lubię cwaniakować :P Na jednej z tej stronek pisało,że moja fasolka powinna mieć 3cm... Chyba im się coś porąbało albo inaczej to liczą,bo wszędzie czytałam,że powinien mieć ok 15mm i to by się zgadzało.
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm no roznie to bywa bo w poprzedniej mojej ciazy dzidzia zmarla w 9tc i miala 4cm wiec nie wiem do konca jak to jest
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Uhh... miło popatrzeć na takie maleństwo
![]() Ja mam pierwsze usg dopiero 3 grudnia a usiedzieć na tyłku nie mogę bo ja zawsze taki napaleniec, że chce już i teraz i zaraz ! ![]() Też chce popatrzeć na mojego gremlinka i usłyszeć, że wszystko w porządku ![]() Jak byłam na pierwszym badaniu to lekarz pomacał, popatrzył i nic nie potwierdził bo "pospieszyła się Pani z tym wszystkim". Niby że za wcześnie na jakieś objawy, które mógłby wypatrzeć, że zasinienia narządów i rozpulchnienia nie było jeszcze 0_o Nie wiem kiedy się to pojawia.. ja byłam u niego równo miesiąc po ostatniej miesiączce... czyli teoretycznie 4 tydzień ciąży, wiek płodu 2tygodnie (zapłodnienie było ok 22.10 a ja byłam 10.11 w swoje urodziny )No i w sumie 3 testy zrobione dzień po dniu, co jeden to bardziej ciążowy wynik, okresu nie ma, mdłości męczą, śpię jak na rozkaz i cyce bolą a ten ciul nie potwierdza
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Mąż był i pojechał...
![]() Milej nocy Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2009-12-28 o 14:29 |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Siala_Bala oczywiscie cie rozumiem bo sama najchetniej biegala bym co tydzien na usg zeby sprawdzac czy wszystko ok ale z drugiej strony wiem ze to nie pomaga
![]() idealnecialo moj TZ tez byl i dzisiaj pojechal a jutro ma urodziny i strasznie mi przykro ze nie mozemy pobyc razem w ten dzien trzymaj sie kochana nie mozesz sie smucic bo odbije sie to na twojej fasolince
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zafasolkowane.
Nie odzywam się zbyt często ale podczytuje regularnie Cytat:
Gin wyliczył termin na 27 czerwiec ale powiedział , że termin bedzie się zmieniał. O ile pozwolicie to nie bedę się przenosić na wątek czerwcowy. Mnie na razie mdłości przeszły. Miałam w 7 tygodniu i najbardziej mi pomagało przekąszenie czegoś. Jak na razie oprócz bólu piersi nie mam większych objawów. Byle tak dalej
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wszystkim
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
No i u mnie niestety. W 9 tc dowiedziałąm się, że maluszkowi nie bije serce.Zupełnie tego nie rozumiem bo w 7 tc biło.Czekam na kolejną wizytę u lekarza bo nie chciał teraz podejmować żadnych kroków zobaczymy co będzie.Także dziewczynki opuszczam ten wątek życząc wam szczęśliwego rozwiązania.
|
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
techniawka to byla pierwsza ciaza? wspolczuje ci kochana bo sama przez to przeszlam w 7tc bylo wszystko dobrze a w 9tc serduszko przestalo bic czasem tak sie dzieje ja sobie tlumacze ze lepsze to niz miala by sie urodzic chora dzidzia i pozniej miala by cierpiec i ona i wy a tak z czasem sie wszystko ulozy zobaczysz trzymam za was kciuki trzymaj sie kocha a i odwiedzaj nas raz kiedys daj znac jak sie czujesz czasem tak sie dzieje i nic na to nie poradzimy
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ech... ale mi sie smutno zrobilo
|
#265 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pozwalam Ci się nie przenosić,zwłaszcza,że sama jestem taka przełomowa,a nigdzie sie nie wybieram A rodzenie razem-fajnie,będziemy sie wspierać Może przyjedziesz do Krakowa to byśmy się fizycznie wsparły,a nie tylko duchowo? Bo myślę,że mój TŻ wymięknie i raczej będę zdana na siebie.Ogólnie nie jestem do końca przekonana co do porodów rodzinnych...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj u ginekologa, zbadał mnie i powiedział że wszystko jest dobrze, jestem w 5/6 tygodniu, zapisał mi zapobiegawczo lecytynę. W piątek mam przyjść na usg, i pooglądamy sobie dzidzię
Zabronił mi tłustego, smażonego, soli, cukru i gorących kąpieli. Za to zalecił jeść potrawy gotowane lub duszone, małe porcje, dużo warzyw i owoców bez skórki, buraczki, z ryb mogę jeść tylko łososia i dorsza. Czy Wasi lekarze też Wam dali takie szczegółowe wytyczne? Dobranoc
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja narazie ok, mdlosci zero, czasem mam lekkie zawroty glowy ale zadko, tylko piersi pobolewaja, na wizyte do gin w piatek lub poniedzialek, zobaczymy co powie. Was mdlosci kiedy dopadly, pozdrawiam i milego wtorku dziewczyny. |
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() techniawka baaardzo mi przykro naprawde ale głowa do góry kochana wszystko będzie dobrze, najwazniejsze jest wsparcie ukochanej osoby a wtedy wszystko staje sie łatwiejsze!! farminka ja też kochana jestem z Krakowa w którym szpitalu chciałabyś rodzić? ![]() a mi cały czas jest nie dobrze, mam zgage, mdli mnie, ciągnie na wymioty... ogólnie to czuję się średnio.. ale dobrze bo chyba udało mi się przegonić przeziębienie kasandra ![]() buźki laseczki i miłego, spokojnego dnia ...
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
techniawka strasznie Ci współczuję ale wszystko jeszcze będzie dobrze
no a u mnie bez zmian siedzę w pracy
|
|
|
|
#270 | ||
|
Raczkowanie
|
Techniawka Bardzo mi przykro.Żadne słowa nie ukoją Twwego bólu.
Cytat:
bo wolałabym rodzić jednak u siebie. Choć kto wie może i w krakowie mnie złapie Mój TŻ nie chce myśleć nawet o rodzinnym porodzie. Ja też nie do końca chcę żeby ze mna rodził. Jeszcze kwestia dyskusji może nam się odmieni ale wątpię. Cytat:
Nie wiem jak u was ale mój gin z przychodni ... szkoda pisać ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Astorka powinnaś się oszczędzać i wysypiać. A popołudniami po pracy nie da rady drzemki sobie uciąć?? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

trudno bede szukac dalej sposobu
) i serducho mocno bije
cudeńko maluśkie