![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe testowanie naszych TŻ
Cytat:
Yyyy.. ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Żeby doktora uzyskać? A to tak na rogu ulicy dają? Gwoli dokształcenia. Idziesz na studia. Większość jest z systemem 3+2. Po 3 latach masz licencjat (tudzień inżynier) po kolejnych 2 (na niektórych uczelniach 2,5) masz magistra. Później idziesz na kolejny etap studiów, np. na moim wydziale trwa on 3 lata, i uzyskujesz stopień doktora. Profesorów dzielimy na zwyczajnych i nadzwyczajnych. Tytuł profesora zwyczajnego może nadać tylko chyba prezydent, i jest on respektowany w całej Polsce. Tytuł profesora nadzwyczajnego (np. Profesora Uniwersytetu Śląskiego) nadaje konkretna uczelnia i tylko na tej uczelni jest on respektowany. Potraktuj to jak mały wykład. Bo widzę, że nie masz zielonego pojęcia o materii na temat, której się wypowiadasz.
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz abstrahujac od tego, ze profesor to nie jest tytul naukowy praktycznie wszedzie poza Polska. No i zeby miec w Polsce profesure, najpierw trzeba miec habilitacje (co tez jest rzadko na swiecie spotykane).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jest ode mnie starsza o 20 lat. Moja mama urodziła mnie jak miała 40 mam jeszcze jedną siostrę starszą o 18 lat i brata starszego o 15. Nie jestem chyba planowanm dzieckiem... doktor - to też stopień naukowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zal. pl ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no proszę to teraz nie wiem jakie wykształcenie ma moje rodzeństwo... O MASAKRA ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz, zaraz. Twoja siostra jest starsza o 20 lat a ty masz 19? Znaczy, ma 39, zrobiła profesurę w tym wieku i nie ma pracy?! Są rzeczy na niebie i ziemi w kóre nie uwierzę ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-09 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
Jakiś malutki linczyk uskuteczniamy ?
![]() Fajne wącio nie ma co. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ty może wiesz jakie wykształcenie posiada siostra, ale się nie podzieliłaś informacją. Wyrak tylko wskazuje Ci, że ludzie z wykształceniem powyżej mgr. zwykle żadnych problemów z pracą nie mają. I jest to prawda.
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Mejbi bejbi
![]() A ze fajny wątek to fakt ![]() ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kolejna drwina widzę... jakoś na tym forum to normalne... Tak masz rację mam głupi salon fryz-kosm.i głupie solarium nie mając nawet 20 lat... fAktycznie nie osiągnęłam nic w twoim toku myślenia, Jestem ciekawa czego ty się dosłuzyłaś w swoim życiu. Bo ja jak na moje możliwości bardzo dużo...Jeszcze ucząc się oczywiście dziennie - w tym roku matura, wszystko na mojej głowie a mam też rodzinę i mojego chłopaka... nawet nie wiecie jak jest cięzko prowadzić taki tryb życia... Drwijcie dalej...tylko jestem ciekawa czemu to ma służyć. Owszem pracę mogłaby dostać ale ta praca musi tez pasować jej. ma teraz zostawić rodzinę i wyjechać do innego miasta aby się spełniać zawodowo??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drwiny to Ty tu zaczęłaś. Nie będe Ci udowadniać co w życiu osiągnęłam i Tobie radzę to samo ![]() Radę daję za darmo i życzę sukcesów
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
bo za wszelką cenę próbujecie mi udowodnić że więcej wiecie w sprawach które bezpośrednio mnie dotyczą... np zdobycie habilitacji to szczyt możliwości na świecie- jak to jedna napisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odpowiadasz na moje posty więc nie wiem po co się wysilam, ale odpisze. Ty nam starasz się udowodnić, że wykształcenie na nic nie jest potrzebne, i jaka to Ty jesteś zaradna bizneswomen.... Poza tym już któryś raz piszę, że my NIE WIEMY jakie tytuły ma Twoja siostra bo o tym NIE NAPISAŁAŚ. Może róznie dobrze mieć mgr.lic.tech. a może mieć prof. dr. hab... Zwróciliśmy tylko uwagę, że jeśli już ktoś się kształci dalej jest doktorem robi habilitację to osobiście się nie spotkałam z wypadkiem by tacy ludzie nie mieli pracy. No chyba, że są totalnie niezaradni życiowo i poza nauką do życia codziennego się nie nadają, albo mają wymagania: do pracy to ja więcej niż 5 minut dojeżdżać nie będę. Przy takim wykształceniu nie ma innej możliwości. I jasne, że są... Na moim wydziale mgr na palcach jednej ręki policzę, i to są ludzie będący w trakcie robienia doktoratu. Jednak jest ich na pewno zdecydowanie mniej niż magistrów.
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() OT: Trochę się zszokowałam czytając cały watek i uważam ze niektóre wypowiedzi są delikatnie mówiąc "niesmaczne" a kilkoro użytkowników wyraźnie minęło się z powołaniem ...
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Kniaginia
|
Ja swojego obecnego TŻ nie testowałam i nigdy nie zamierzam.
Tofaniutka, przeczytaj jeszcze raz to, co Ci napisała Luba, bo mądrze pisze. Sama trochę offtopując (a co!) napiszę tylko, że zrobił się z wątku jeden wielki niesmaczny OT. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Nie testowalam swojego partnera i nie mam zamiaru bo to jest conajmniej dziwne. Rozumiem, ze ludzie chca miec pewnosc z kim sa, ale testowanie to tak jakby sie nie wierzylo.. niby jest dobrze, ale jednak sprawdze bo moze jednak cos jest nie tak. Jak osoba, z ktora jestesmy bedzie chciala cos zrobic to i tak zrobi. Lepiej sie starac o zwiazek i go pielegnowac a nie testowac. Nie testowalam ale moj partner raz mnie przetestowal na poczatku zwiazku, milutko mi nie bylo, wrecz przykro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
w sumie to ja mojego chłopaka testuję tylko na prawdomówność. Bo mam z tym przykre doświadczenia a czy reszta mojego zachowania to test to nie wiem. Z podpaskami było tak że po prostu były mi potrzebne a ja siedząc w wannie raczej nie mogłam iść do sklepu a on wcześniej mówił że nie będzie takich rzeczy kupował to poszedł i kupił... dlatego po tym zachowaniu mozna było powiedzieć że nieoczekiwany test przeszedł...
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie teraz zapytałam to się uśmiechnął i powiedział że się wstydzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Ja wysiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Ja spaliłam strasznego buraka, gdy mi mój własny chłopina kupił i przyniósł tampony.
![]() ![]() ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę żal. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
Tofaniutka a więc Twoja siostra jest profesorem (tak sugerujesz w postach a jednoznacznie napisac nie chcesz) bez pracy? Sory, ale nie wierzę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
moja siostra pracuje u mamy... mówiłam o sytuacji z tym że mając wykształcenie i tak ciężko jej znaleźć pracę KTÓRA JEJ ODPOWIADA. bo tam gdzie składała podania nie było wolnych etatów. Mnie uczy pani polonistka która też ma profesurę i rewelacji żadnych nie ma... uczy w szkole średniej za pensję nauczycielki... - To sprawiedliwe że pracuje wśród ludzi którzy mają tylko mgr.? też kiedys pytałyśmy jej czemu uczy w podrzędnej szkole skoro ma prof. to powinna wykładac na jakimś dobrym uniwersytecie. To powiedziała że - TAKA POLSKA I TRZEBA BRAĆ TO CO DAJA... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
ileż w tej wypowiedzi ironii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.