Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 16:44   #241
gosiadred
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Moja R:

Ś: owsianka na mleku 2% z orzechami, wkrojonym kiwi, pomarańczą, jabłkiem [dość spora porcja]
IIŚ: Kanapka z grahamką, szynką z indyka i ogórkiem, jabłko
O: warzywa na patelnię, takie gotowane pulpeciki z chudego mięska

P. potreningowy: znowu nieszczęsna połówka grahamki z łyżką miodu :|
[ten miód powoli staje się jakimś uzależnieniem;/]

K: wieśniak z pomidorem.
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 16:47   #242
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. grahamka z pomidorem,ogórkiem,szynką ,cebulą
  2. grahamka zjajkiem,boczkiem,kapką majonezu,pomidorem
  3. plaster szynki+ pomarańcza
  4. pierś kurczaka smażona na oliwie z oliwek,180g surówki wiosennej
  5. planuję talerzyk sałatki :twarożek,ogórki,pomidory ,czosnek,cebula,szczypior ek + kromka razowca z pasztetem pomidorowym
może dzisiaj ocenicie?please..
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 16:56   #243
kasia220112
Raczkowanie

odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:14   #244
rysienka
Wtajemniczenie

Moje R
śniadanie:
musli tropikalne z mlekiem 0,0%
garstka otrębów, siemienia lnianego, pestek dyni, migdałów, parę suszonych moreli

2 śniadanie:
wafel ryżowy
i znowu trochę pestek dyni, migdałów, suszonych moreli i bananów

obiad:
filet z kurczaka z żółtą fasolką

podwieczorek po treningu:
2 krokiety mięsne

kolacja (będzie):
jajecznica z 2 jaj

rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:14   #245
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
bardzobardzo mi się podoba
ćwiczysz cos?
dzięki
nie, aktualnie nic nie ćwiczę. lenistwo wygrywa i praktykuję tylko codzienne godzinne spacery
ale planuję znów zacząć siłowo...

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:46   #246
paszka016
Raczkowanie

U :

Sn: jejcznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem : szyneczka pomidorkiem , szczypiorkiem , ogorkiem , papryka pomaranczka , herbatka malinowa

2sn: grahamka z masełkiem i dzemem truskawkowym , serduszko do picia waniliowe

O: (niestety tylko zupa) caly talerz po same brzegi kapusniaku

P: 2 banany , 3 kiwi , pokrojone zalane jogurtem naturalnym 150g , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej

K: grahamka z maselkiem : serkiem zoltym i szyneczka , i warzywkami j.w

na filmie wpadnie ;d 2 jabluszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 120 g

i jak ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:59   #247
kaaasiuleczka
Wtajemniczenie

sub

zapraszam do ogladania i komentowania
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html
kaaasiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 18:03   #248
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. grahamka z pomidorem,ogórkiem,szynką ,cebulą
    sucha grahamka? to nie brzmi dobrze. posmaruj masłem lub serkiem homo (brońboże jakimś topionym :/ )
  2. grahamka zjajkiem,boczkiem,kapką majonezu,pomidorem
    znowu kanapka? ok ale jakoś mało warzyw, dodałabym jakies rzodkiewki..
  3. plaster szynki+ pomarańcza zamiast plasterka szynki zjedz serek/jogurt z orzechami......
  4. pierś kurczaka smażona na oliwie z oliwek,180g surówki wiosennej a węgle (ryz, makaron, ziemniaki)? (no ile można powtarzać!! )
  5. planuję talerzyk sałatki :twarożek,ogórki,pomidory ,czosnek,cebula,szczypior ek + kromka razowca z pasztetem pomidorowym
    zamiast pasztetu posmaruj masłem..

może dzisiaj ocenicie?please..

mało białka
nnkt nie ma w ogóle
mało nabiału
NIE MA OWOCÓW.

ujdzie. chociaz trzeci "posiłek'' mi sie nie podoba...
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 18:13   #249
amfa333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amfa333 Pokaż wiadomość
Witam ;* Calkiem fajny watek dowiedzialam sie o nim od paru dziewczyn zagladajacych do "mojego" watku
Odchudzam sie od okolo pol roku Zrzucilam juz to, co chcialam, jednak chce zrzucic jeszcze troche i wyrobic sobie figure ;P

Napisze moj przykladowy jadlospis (z gory zaznaczam, ze wplywu na obiady zbytnio nie mam, bo mieszkam z rodzicami ;/ ) Postaram sie opisac jak najdokladniej

Pobudka - godz 8:00
Od 8:30 do 9:00 tancze + czerwona herbata
9:00 śniadanie - mleko 3,2 % (innego nie wypije ) oraz po okolo dwie lyzki platkow musli, kukurydzianych, pszennych, owsianych + zielona herbata
ok 11:00 - 12:00 - jogurt lub ciemna bulka z serem, wedlina, pomidorkiem, ogorkiem, itp + zielona herbata
ok 15:00 jest obiad i tu bywa roznie (rozne rodzaje zup np z makaronem, czasem ziemniaki lub kasza lub ryz z miesem) + zielona herbata
ok 18:00 jajecznica na masle lub ryba smazona na oliwie z oliwek lub jajko lub serek wiejski + czerwona herbata
Ćwiczenia silowe
Po ćwiczeniach dokanczam to, co zaczelam jesc o 18:00 + czerwona herbata

Oczywiscie pije wode w ciagu dnia

Jak myslicie ile moze byc w takim moim przykladowym jadlospisie kalorii i czy jest to dobra droga to tego, zeby zgubic tluszcz, ktory jeszcze niestety mam ;>

Brazil Butt Lift

Pinokio -
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski"
amfa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 18:17   #250
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
dzisiejsze U

I śniadanie
owsianka (standard:7łyżek górskich, łyżka otrębów, rodzynki, pestki dynii) wymieszane z homo nat. i posypane cynamonem

II śniadanie
Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną i papryką; jabłko
chwilę po tym: szklanka kefiru

III śniadanie
Homo nat. z wkrojoną świeżą bardzo słodką pomarańczą i posypane kawą

Obiad
1) Zupa pieczarkowa
2) Spaghetii z makaronem razowym
d; inka z mlekiem

Kolacja

2 kromki chleba sojowego, posmarowane masłem i:
1) sałatą, łososiem i rzodkiewką
2) sałatą, wędliną pomidorem wszystko posypane fuuurą koperku

oczywiście z prośbą o ocenę

Up.?

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 18:35   #251
saming
Zakorzenienie

Niestety, nadal chorobowe U... -> w stronę wyzdrowienia

śniadanie: (8.15) granola truskawkowa z mlekiem (taka miseczka 0,5l), banan, zielona herbata z miodem i cytryną.
przekąska: (10.00) jogurt pomarańczowy 0,5l
obiad: (12.00) sporo makaronu razowego, ryżu paraboiled, kawałki kurczaka, fasolka zielona - wszystko wcześniej ugotowane, a teraz podsmażone na 3 łyżeczkach masła orzechowego, stosy przypraw, i polane keczupem.
podwieczorek: chlebek posmarowany cienko masłem orzechowym i dżemem truskawkowym
kolacja: serek wiejski + rzodkiewki + ogórek, herbata zielona malinowa z miodem i cytryną

jutrzejrze:

śniadanie: omlet z 2 jaj, 6 łyżek płatków górskich, 1 łyżka otrębów pszennych, zrobionym ala pizza z pomidorem, przyprawami, odrobina majonezu, zielona herbata z miodem i cytryną
2 śniadanie: kanapka z serkiem homo, rzodkiewkami i ogórkiem
obiad: pierś z kurczaka, pół woreczka ryżu, ogórki kiszone, zielona herbata
podwieczorek: serek wiejski z rzodkiewkami, kilka łyżeczek masła orzechowego
kolacja: 2 kromki chlebka z masłem i miodem, a na godzinkę przed snem 2 jajka na twardo, herbata zielona.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 18:42   #252
Magdalena0603
Rozeznanie

UTRZYMANIE
  • płatki jogurtowe fitella,zalane mlekeim 1,5%,wrzucony banan,pomarańcza,kiwi:lov e:, 2 jajka na miękko, kanapka z masłem ,szynką,majonezem
  • puszka tuńczyka w oleju, grahamka z twarogiem półtłustym,pomidorkiem,ce bulą,rzeżuchą, gruszka
  • baton Snickers, jogurt malinowy +garść orzechów pistacjowych
  • zupa jarzynowa (bez śmietany), 2 zrazy, ziemniaczki (dość sporo),200g buraczków,mizeria
  • kawałek pizzy serowej,2 piwka
  • szklanka kefiru, niewielki kalafior gotowany
  • twarożek Piątnicy (wkroiłam ogórka zielonego,posypałam ziołami prowansalskimi)

p.s. oczywiście proszę o ocenkę.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:03   #253
lovelykate
Rozeznanie

Dzisiejsze P (staram się choć głowa mówi stanowczo nie...)

śniadanie standardowo (tego wychodzi na prawdę sporo - duże łyżki mamy w domu, a mama też sobie nie żałuje): 3 łychy owsianych, pół activii naturalnej, garść suszonej żurawiny, suszonych bananów, dwie garści musli lubelli, suszona morela, gruszka, posypane cynamonem

IIśniadanie: dwie grube, ciężkie kromy domowego chleba na zakwasie z słonecznikiem i dynią, sklapnięte ( bo w szkole )
- z masłem sałatą, szynką drobiową, ogórkiem konserwowym
- z masłem sałatą, almette naturalnym, rzodkiewką, kiełkami

obiad: (zostało z wczoraj) pół woreczka ryżu z koncentratem pomidorowym i bazylią, brokuły z wody, drobiowa roladka (zraz) pieczona w piekarniku, w środku z pieczarkami i marchewką

podwieczorek: danio waniliowy 240g, z wkrojoną meeeeega ( jeszcze takiej dużej nie widziałam ) gruszką, sporą garścią suszonej żurawiny, suszoną gruszką, posypane cynamonem
zielone jabłko

kolacja: bułka ciemna musli (60g)
-połowa z masłem, makrelą w sosie pomidorowym i cebulką
-połowa z masłem, szynką drobiową, almette naturalnym posypane szczypiorkiem
cały serek wiejski z probiotykiem

I jak dziś?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:09   #254
Reavela
Zadomowienie

Na środę

R

Śniadanie: Miska płatków owsianych z otrębami (4 łyżki - płatki, a łyżkę otręb), dwie suszone morele, mała garstka słonecznika.
II śniadanie: mała kanapka z ciemnego chleba (serek biały, sałata, pomidorek) + połówka grejpfruta (wrzucić całość? ) + sok
Obiad: (czyli ten mój podwieczorek, niestety) 3/4 małej torebki płatków fitness (zwykłych) + dwie suszone morele, mała garść słonecznika, trochę orzechów włoskich + sok.
Podwieczorek (czyli obiad ) połowa warzyw na patelnię (hortexowych), (duszone) + ryż biały (wystarczy? bo coś mi się mało widzi, a nie mam pomysłu co dodać)
Kolacja: 2x jajka sadzone z papryką, pomidorkiem, żółtym serem, przyprawy, herbata (nie co mniej słodsza )
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:26   #255
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Na środę

R

Śniadanie: Miska płatków owsianych z otrębami (4 łyżki - płatki, a łyżkę otręb), dwie suszone morele, mała garstka słonecznika. okej
II śniadanie: mała kanapka z ciemnego chleba (serek biały, sałata, pomidorek) + połówka grejpfruta (wrzucić całość? ) + sok a co to za sok? kupne zazwyczaj sa dosladzane, wiec nie bardzo, grejfrut moze byc caly a zamiast soku pij wode lepiej
Obiad: (czyli ten mój podwieczorek, niestety) 3/4 małej torebki płatków fitness (zwykłych) + dwie suszone morele, mała garść słonecznika, trochę orzechów włoskich + sok. platki fitness to sam cukier zazwyczaj daj tu jakis serek wiejski albo homo do tych orzechow
Podwieczorek (czyli obiad ) połowa warzyw na patelnię (hortexowych), (duszone) + ryż biały (wystarczy? bo coś mi się mało widzi, a nie mam pomysłu co dodać) zamien ryz bialy na brazowy i dodaj jakies miesko czy rybke
Kolacja: 2x jajka sadzone z papryką, pomidorkiem, żółtym serem, przyprawy, herbata (nie co mniej słodsza )zolty ser odpada
j.w. ogolnie to nie przesadzalabym z tymi suszonymi owocami i wywalilabym te wszystkie niby fitness produkty, no i troche malo bialka jesz
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2010-03-15 o 19:27
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:34   #256
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: owsianka-wieśniak 200g , 5 łych płatków owsianych i po łyżce rodzynek, skórki pomarańczowej i wiórków kokosowych + herbata zielona

II: bułka żytnia z masłęm, szynką gotowaną, pomidorem, sałatą, natką pietruszki + jabłko

III: grahamka z masłem, serem żółtym, ogórkiem, natką i sałatą

IV: jogobella truskawkowa 150g z łychą pestek słonecznika

V: makaron z pszenicy durum, gulasz z piesi indyka, surówka z marchwii i chrzanu + herbata zielona

proszę o ocenę

ps. boję się, bo ostatnio wypadło mi spoooro włośów co to może być? czy źle się odżywiam czy jakie licho?!
Stary 2010-03-15, 19:42   #257
wariatka345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość
Moja R:

Ś: owsianka na mleku 2% z orzechami, wkrojonym kiwi, pomarańczą, jabłkiem [dość spora porcja] ładnie
IIŚ: Kanapka z grahamką, szynką z indyka i ogórkiem, jabłko podoba mi się
O: warzywa na patelnię, takie gotowane pulpeciki z chudego mięska fajnie

P. potreningowy: znowu nieszczęsna połówka grahamki z łyżką miodu :| nie znam się na tych posiłkach przed/po treningu, ale kiedyś obiło mi się o uszy, że miód po treningu można tylko chyba białka brakuje
[ten miód powoli staje się jakimś uzależnieniem;/]

K: wieśniak z pomidorem. oki
jw

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
Moje R
śniadanie:
musli tropikalne z mlekiem 0,0%
garstka otrębów, siemienia lnianego, pestek dyni, migdałów, parę suszonych moreli
0% i to się nazywa mleko???? Proszę wymień na 1,5% chociaż. Fajnie, że NNKT są, ale dodałabym jakiegoś świeżego owocka zamiast suszonego
2 śniadanie:
wafel ryżowy
i znowu trochę pestek dyni, migdałów, suszonych moreli i bananów
tylko te orzechy oki, wafle out zbyt przetworzone lepiej bułka grahamka z polędwicą i warzywkami
obiad:
filet z kurczaka z żółtą fasolką
jakieś węgle by się przydały
podwieczorek po treningu:
2 krokiety mięsne
może być
kolacja (będzie):
jajecznica z 2 jaj
a warzywek dalej nie ma

brak warzyw to mi się najbardziej rzuciło w oczy
Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
U :

Sn: jejcznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem : szyneczka pomidorkiem , szczypiorkiem , ogorkiem , papryka pomaranczka , herbatka malinowa kolorowo i smacznie

2sn: grahamka z masełkiem i dzemem truskawkowym , serduszko do picia waniliowe ładnie

O: (niestety tylko zupa) caly talerz po same brzegi kapusniaku a na mięsku chociaż? Jak tak to oki

P: 2 banany , 3 kiwi , pokrojone zalane jogurtem naturalnym 150g , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej ładniee i moje koffane banany i kiwi dobrze, że NNKT są

K: grahamka z maselkiem : serkiem zoltym i szyneczka , i warzywkami j.w dużo tych kromek dzisiaj, ale chociaż się nie boisz jeść już i zazdroszczę Ci tego

na filmie wpadnie ;d 2 jabluszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 120 g taka dygresja nie planuj tego co zjesz idź na spontan

i jak ?
Jadłooo przesmaczne i przeboskie mniammm

Cytat:
Na środę

R

Śniadanie: Miska płatków owsianych z otrębami (4 łyżki - płatki, a łyżkę otręb), dwie suszone morele, mała garstka słonecznika. jeśli na mleku to fajnie
II śniadanie: mała kanapka z ciemnego chleba (serek biały, sałata, pomidorek) + połówka grejpfruta (wrzucić całość? ) + sok a ile taki grejpfrut ma kalorii spokojnie można zjeść całego
Obiad: (czyli ten mój podwieczorek, niestety) 3/4 małej torebki płatków fitness (zwykłych) + dwie suszone morele, mała garść słonecznika, trochę orzechów włoskich + sok. płatki fitness raczej odpadają i znowu suszone owoce. Troszku ich dużo dzisiaj...
Podwieczorek (czyli obiad ) połowa warzyw na patelnię (hortexowych), (duszone) + ryż biały (wystarczy? bo coś mi się mało widzi, a nie mam pomysłu co dodać) ryż biały odpada dodaj jakieś białko fajnie byłoby widzieć tu filet z kurczaka
Kolacja: 2x jajka sadzone z papryką, pomidorkiem, żółtym serem, przyprawy, herbata (nie co mniej słodsza tu mi się podoba)
i tak jak koleżanka wyżej wspominała uważałabym na te soki

Edytowane przez wariatka345
Czas edycji: 2010-03-15 o 19:43
wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:45   #258
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Na środę

R

Śniadanie: Miska płatków owsianych z otrębami (4 łyżki - płatki, a łyżkę otręb), dwie suszone morele, mała garstka słonecznika. okej
II śniadanie: mała kanapka z ciemnego chleba (serek biały, sałata, pomidorek) + połówka grejpfruta (wrzucić całość? ) + sok a co to za sok? kupne zazwyczaj sa dosladzane, wiec nie bardzo, grejfrut moze byc caly a zamiast soku pij wode lepiej
Obiad: (czyli ten mój podwieczorek, niestety) 3/4 małej torebki płatków fitness (zwykłych) + dwie suszone morele, mała garść słonecznika, trochę orzechów włoskich + sok. platki fitness to sam cukier zazwyczaj daj tu jakis serek wiejski albo homo do tych orzechow
Podwieczorek (czyli obiad ) połowa warzyw na patelnię (hortexowych), (duszone) + ryż biały (wystarczy? bo coś mi się mało widzi, a nie mam pomysłu co dodać) zamien ryz bialy na brazowy i dodaj jakies miesko czy rybke
Kolacja: 2x jajka sadzone z papryką, pomidorkiem, żółtym serem, przyprawy, herbata (nie co mniej słodsza )zolty ser odpada
Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
j.w. ogolnie to nie przesadzalabym z tymi suszonymi owocami i wywalilabym te wszystkie niby fitness produkty, no i troche malo bialka jesz
pomyśle o białkach. fitnes zamienię na serek homo (tylko jaki?) i dziękuję no i woda zamiast soków, oczywiście.
Stary 2010-03-15, 19:47   #259
Vegetka
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze R

ŚnI - owsianka (100 ml mleka, 200 ml. wody, 5 łyzek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb), jabłko 170g
ŚnII - grahamka z wędliną 38g, papryką 25g, jogurt naturalny 150g
O- udko z kurczaka gotowane 100g, ryż brązowy 50 g., warzywa na patelnię 150g
P - udko z kurczaka gotowane 54g, orzechy włoskie 9g.
K- serek wiejski 75g, papryka czerwona 100g

wyszło mi ok. 1275 kcl.

proszę o ocenę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 19:54   #260
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
pomyśle o białkach. fitnes zamienię na serek homo (tylko jaki?) i dziękuję no i woda zamiast soków, oczywiście.
naturalny poszukaj, pojawiaja sie w lidlach i tego typu marketach. a wiejskiego nie lubisz?
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 19:55   #261
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

R, ale kompletnie nie mam apetytu domyślam się, że brakuje przede wszystkim warzyw, a na kolacje nie miałam kompletnie ochoty i wzięłam trochę musowo ten wiejski.
I: jajecznica z 2 jajek + solidna kromka do przegryzienia chleba pełnoziarnistego
II: kanapka z chleba jak wyżej z serkiem wiejskim i ogórkiem
III: tortilla (z przepisu Dukana)
IV: serek wiejski
Stary 2010-03-15, 20:45   #262
LilyHoney
Zadomowienie

Moje U

I. Mała grahamka z twarogiem, talerzyk ryzu z suszonymi owocami, jabłko
II. Duży jogurt naturalny
III. Noga z kurczaka, warzywa z pary
IV. Trzy kromki, jedna z serem wiejskim, dwie z serem żołtym i musztarda (bez masła), jeszcze pare łyżeczek wiejskiego dodatkowo
V. Przed chwilą własnie kawałeczek pstrąga wędzonego i jabłko

W ciagu dnia jeszcze cappucino.
Wydaje mi się sporo, nie wiem czy na tym trzymam wage, staram się nie myśleć o wadze i jedzeniu. Jeśli przytyje to dołoże ruchu, na razie staram się min. 30 minut dziennie skakać na skakance lub kręcić hula hopem + zaczełam a6w.

Prosiłabym bardzo o ocene.
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 20:46   #263
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
naturalny poszukaj, pojawiaja sie w lidlach i tego typu marketach. a wiejskiego nie lubisz?
luubie! jem często.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 20:54   #264
Magdalena0603
Rozeznanie

UTRZYMANIE
  • płatki jogurtowe fitella,zalane mlekeim 1,5%,wrzucony banan,pomarańcza,kiwi:lov e:, 2 jajka na miękko, kanapka z masłem ,szynką,majonezem
  • puszka tuńczyka w oleju, grahamka z twarogiem półtłustym,pomidorkiem,ce bulą,rzeżuchą, gruszka
  • baton Snickers, jogurt malinowy +garść orzechów pistacjowych
  • zupa jarzynowa (bez śmietany), 2 zrazy, ziemniaczki (dość sporo),200g buraczków,mizeria
  • kawałek pizzy serowej,2 piwka
  • szklanka kefiru, niewielki kalafior gotowany
  • twarożek Piątnicy (wkroiłam ogórka zielonego,posypałam ziołami prowansalskimi)

p.s. oczywiście proszę o ocenkę.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 20:57   #265
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariatka345 Pokaż wiadomość
jw

brak warzyw to mi się najbardziej rzuciło w oczy
dziękuję ślicznie za ocenę, będę się starać
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 20:59   #266
mikusia1302
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U/R:

ś: 2 kromki razowca, jedna z 2 plastrami szynki, a druga sucha maczana w jogoboelli ananasowej
2ś: pół bułki grahamki z szynką i serem żółtym, jabłko
o: gołąbek ze słoika
k: drugie pół bułki co zostało z śniadania II, activia jagodowa, jabłko, cAppucino

i jak?
Stary 2010-03-15, 21:04   #267
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Moje U

I. Mała grahamka z twarogiem, talerzyk ryzu z suszonymi owocami, jabłko
II. Duży jogurt naturalny
III. Noga z kurczaka, warzywa z pary
IV. Trzy kromki, jedna z serem wiejskim, dwie z serem żołtym i musztarda (bez masła), jeszcze pare łyżeczek wiejskiego dodatkowo
V. Przed chwilą własnie kawałeczek pstrąga wędzonego i jabłko

W ciagu dnia jeszcze cappucino.
Wydaje mi się sporo, nie wiem czy na tym trzymam wage, staram się nie myśleć o wadze i jedzeniu. Jeśli przytyje to dołoże ruchu, na razie staram się min. 30 minut dziennie skakać na skakance lub kręcić hula hopem + zaczełam a6w.

Prosiłabym bardzo o ocene.
Dla mnie ten jadłospis nadaje się na R, co prawda owoce po południu, ale i tak... A jak dołożyłaś do tego skakanie na skakance, to już naprawdę jest na R, a nie na U.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:12   #268
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje
PPP:

I ; [6;00] ; owsianka ( 4łyżki owsianych,3 otrąb pszennych, szklanka mleka 2%, kiwi, mega garsc orzechów i tam była żurawina suszona, cynamon,4 łychy bran flakes) jabłko, kawa z mlekiem

wyjscie na uczelnie

kawa ala latte

II ; [ 10:00] bułka razowa z ziarnami taki rożek z tartare,ogórkiem,pomidork iem, plastrem polędwicy drobiowej, jabłucho, paczka paluszków otrębowych

powrót do domku

stepper 30 min

III ; [ 13:00] zupa z makaronem orkiszowym pieczarkowa, udko gotowane z kurczaka, sałatka domowa ze słoika, duuuzo brokuła i troche kalafiorka

znowu na uczelnie....grrr....nie nawidze poniedziałków

IV ; [ 17:00] activia z płatkami, może banan, kawa ala latte/i chyba wrzuce granoli owocowej dodatkowo do activi...

czy taka granola to zdrowa jest??

V:[ 19:30] serek wiejski 150g,2kromki razowego z benecolem, pomidorkiem,rzodkiewką, herbata z cytryną

ok2 lwody

prosim pięknie o ocenke... prooooosze......
up
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 08:44   #269
Maja1236
Raczkowanie

Witam! R

1. 2 kanapki z pełnoziarnistego chleba z szynką, świeżym ogórkiem i papryka (bez masła)
2. Serek wiejski, jabłko, garść migdałów
3. Kasza gryczana, pierś z kurczaka w kawałkach z ziołami smażona na łyżce oliwy z oliwek, papryka, ogorek (zostały ze sniadania )
4. zupa domowa (woda z warzywami )
5. Jogurt naturalny

Jeśli mogę to poproszę o opinie i poprawienie błedów przypuszczam ze ten jogurt na kolacje to tak trochę mało
Maja1236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 09:26   #270
MalaLejdi
Zadomowienie

To może wkleje moje P:

Śniadanie:
-Owsianka "cafe banana"
(mleko, inka, 6łyżek płatków owsianych, 3łyżki lnu mielonego, 3łyżki otrębów, banan, 2łyżki miodu, garść BF)

*kakao i jabłko

II Śniadanie:
-bułka serowa z żółtym serem i ketchupem
-danio bananowy z fitelą bananową i bananem

Deser:
cappuccino + princessa kokosowa maxi
pomarańcz

Obiad:
-pierogi z truskawkami i serem, polane bułką tartą z masełkiem i cukrem(z 8)
-2 małe naleśniki z nutellą, bananem i wórkami kokosowymi
przesycenie

Podwieczorek:
-budyń malinowy z fitellą kokosową i białą czekoladą

Kolacja:
-2 kromki zapiekane z serem żółtym, szynką, pieczarkami i ketchupem
-pomidory z cebulką i śmietaną
-serek waniliowy z granolą orzechową

Po:
Kakao i orzeszki w miodzie

amen

Uśmiecham się o ocenę

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości