![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włochy w czerwcu
Cytat:
![]() sezon zaczyna sie powoli juz od maja,w czerwcu jest tam juz sporo turystow,co prawda nie jest to to samo co lipiec a zwlaszcza sierpien,ale nie ma na co narzekac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Rimini
Zauwazylam,ze czesto mowi sie tu o Rimini,glownie obozach mlodziezowych,tak wiec jako byla mieszkanka tego miasta pozwole sobie je rozlozyc na czesci pierwsze
![]() ![]() - Sezon zaczyna sie juz od maja,kiedy to przyjezdzaja pierwsi turysci,wowczas miasto jej jeszcze spokojne,ale wiele lokali,pubow,dyskotek i hoteli jest jeszcze pozamykanych,gdyz trwaja ostatnie przygotowania do sezonu - w czerwcu zaczyna robic sie coraz tloczniej,ale nadal jest w miare spokojnie - w lipcu zaczyna sie "horror" ![]() ![]() ![]() - sierpien wyglada mniej wiecej tak,ze wieczorami przewaznie nie ma jak przejsc ulica,ani gdzie szpilki wcisnac,to jest absolutny szczyt sezonu wloskie "Ferragosto" urlopowy miesiac wlochow,zaczyna sie od 15 sierpnia ,jak ktos sie wybiera do Rimini w tym czasie na wlasna reke bez wczesniejszego zarezerwowania jakiegokolwiek noclegu,to na 99% skonczy spiac na plazy ![]() poniewaz jest praktycznie niemozliwe znalezienie jakiegos noclegu,jesli juz sie uda,to nawet w najmniejszym hoteliku mozna zaplacic krocie. polecam wczesniejsza rezerwacje conajmniej 2-3 miesiace jesli ktos wybiera sie w sierpniu,wczesniej mozna tam znalesc hoteliki nawet za 10-15 euro ,glownie sa to malutkie hotele "ukryte" w hotelowym gaszczu w glebi miasta. Jesli chodzi o lokale to przynajmniej ja ,nie cierpie dyskotek ![]() ale moge szczerze polecic jedna,do ktorej mam ogromny sentyment ![]() "Life" mala ,"skromna" dyskoteka,glownie zapelniona "obozowa" mlodzieza ,ale jest naprawde bardzo przyjemna i sympatyczna w dzielnicy "Bellariva" Wiem,ze czesto mlodziez z obozow jest prowadzana do dyskoteki Blow-Up,ktora szczerze odradzam,nie wiem jak to wyglada teraz,ale to byla miejsce glownie dla transwestytow i pan lekkich obyczajow (we wloszech tak ladnie zwanych "hostessami" ) i do takich miejsc prowadzano mlodziez ![]() Polecam serdecznie pub "Bounty" przy plazy ,moj ukochany pub od lat ![]() z muzyka na zywo (nie zawsze) ,najlepsze frytki w miescie (no prawie) ![]() ![]() jesli chodzi o jedzenie to polecam male knajpki na plazy,gdzie podaja najlepsza rybe,zwlaszcza mala smazalnia na molo ![]() Odradzam (zwlaszcza samotne) przechadzanie sie aleja Principe Amadeo,prowadzaca od dworca kolejowego do promenady ,bywa tam bardzo niebezpiecznie,choc na to wcale nie wyglada,z pozoru ladna spokojna aleja wzdluz osiedla willowego nie jest zbyc "ciekawa" wieczorami. radzilabym tez unikania okolic dworca kolejowego (tory rozciagaja sie wzdluz miasta) w okolicach dzielnic Rivazzurra e Miramare i nienajciekawszej dzielnicy choc tez turystyczniej Torre Pedrera oraz okolic przystani prowadzacej w kierunku morza . miasto tetni zyciem oczywiscie w centrum Marina Centro,"krance" miasta w polnocnej i poludniowej czesci sa nie zaciekawe,zwlaszcza na "wylocie" z Rimini e kierunku Riccione dzielnica Rivazzurra. Na spacery polecam park Briolini ,mozna tez powylegiwac sie na trawie w sloneczku ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
tez polecam Riminii, byłam pod koniec października, ale pogoda była słoneczna i było bardzo ciepło, tak więc w czerwcu mur beton będzie słońce i możliwość kąpieli
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
O pogodę nie musisz się martwić, w czerwcu we Włoszech, szczególnie nad morzem jest już bardzo ciepło. Dla niektórych nawet za gorąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Włochy Szarpie travel (Riwiera Adriatycka, Rimini)
Witam! Jedzie ktoś w tym roku na kolonię do Włoch z biura podróży Szarpie Travel? W jakim terminie? Proszę o kontakt bo ja w tym roku jadę, ale sama a chciałabym kogoś poznać przed wyjazdem :P Najlepiej osoby z okolic Koszalina, Szczecina
![]() gg: 4775678 Edytowane przez Evva96 Czas edycji: 2011-04-14 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rimini
Naprawdę super robota
![]() Pamiętam, że byłam kiedyś na obozie w Cesenatico, to chyba koło Rimmini, tylko to był chyb a '99 ![]() Teraz wolę raczej pokojniejsze miejsca. Ale na pewno przyda się Wizażankom, szczególnie młodym, bo z tego, co i ja kojarzę to bardzo dużo obozów młodzieżowych tam jest. ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
to ja wrzucę kilka zdjęć z Rimini z października X-d może to kogoś zachęci do wyjazdu
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ktos bedzie mial jakies pytanka to sluze pomoca ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włochy Szarpie travel (Riwiera Adriatycka, Rimini)
Jejku, ja jadę z Szarpim, ale nie wiem w jakim terminie. Już napiszę do Ciebie na gg, wreszcie kogoś znalazłam, kto chce jechać z Szarpie Travel, ja z Tobą jadę!!
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie,ze sa to chyba logiczne
![]() Najpopularniesze "Le Befane" centrum handlowe na "wylocie" z poludniowego Rimini znajdziesz tam wszystko (no prawie) jest duzo sklepow markowych,ceny jak w calej Italii sa dosc wysokie. przykladowe ceny (bez konkretnych marek) T-Shirt w przecietnym butiku kosztuje od ok. 15 do 40 euro spodnie Jeansy to 30-100 euro najtaniej kupisz na lokalnych bazarkech np. jeansy za 10-20 euro koszulki juz nawet od 3 euro ,przecietnie 5-10 euro
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Heh no ja nie jadę, ale w zeszłym roku miałam okazję między innymi tam być
![]() Miłego wypoczynku na całkiem fajnej plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o ten sam wątek to w tamtym chodzi raczej o opinie uczestników, którzy byli już na tej koloni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Włochy-Punta Sabbioni-Camping Marina di Venezia
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włochy-Punta Sabbioni-Camping Marina di Venezia
Tunele są, kilka dosyć długich. Ale nie zakręcają bardzo, raczej są proste, dosyć szerokie i jedzie się całkiem dobrze.
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
kolonie, kiedy to było
![]() poczułam się jak zgred ![]() miejsce super, plaże czyściejsze niż na zachodnim wybrzeżu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
w czerwcu będzie ok, ja wybrałam się w sierpniu i było fatalnie -tłoczno, upalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
We Włoszech zawsze jest rewelacyjnie
![]() ![]() Powodzenia i arrivederci!
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
![]()
W niedzielę wyjeżdżam na tydzień do Włoch i w związku z tym pytanie:
co najlepiej wziąć ze sobą, co spakować? Mam nadzieję,że któraś z Wizażanek która była w tym okresie we Włoszech pomoże ![]() Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włochy
Spakować się normalnie jak na każdy wyjazd - ubrania, kosmetyki i rzeczy potrzebne w zależności od charakteru wyjazdu. A w razie czego wszystko można kupić na miejscu.
I nie zakładać bezsensownych tematów przed wyjazdem, bo lada chwila będziemy mieli 50 tematów "jadę do włoch, jadę hiszpanii, jadę do niemiec, jadę do usa etc".
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam kilka dni temu i było gorąco, w zeszły roku byłam w dniach 13-15 maja i cały czas lało, myślałam, że zamarznę.
Więc sama widzisz, różnie bywa.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Zalezy dokad konkretnie jedziesz,w chwili obecnej praktyznie w calej Italii jest wlasciwie letnia pogoda,tu gdzie mieszkam czyli w Rzymie jest 30 stopni czasem nawet ponad.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przygotowac sie trzeba na wszystkie mozliwosci - pogoda bywa rozna - takze we Wloszech. Niedawno widzialam w relacji z Giro Italia ze padal deszcz. W zeszlym tygodniu byly burze popoludniami. Teraz jest jakies 26 stopni u mnie ale chmurki nieladne. ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
kto z was jedzie z Szarpie Travel do Włoch w terminie 30/06/2011 - 10/07/2011 ??
![]() Edytowane przez kama11207 Czas edycji: 2011-06-18 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Wlasnie sie zastanawiam. Widzialam fajne apartamenty na nowej stronce, Wimdu.
http://www.wimdu.pl/search?checkin_d...utf8=%E2%9C%93 Kolezanka bookowala w Amsterdamie i bardzo poleca. Ja juz chce wakaaacje! Tak mi sie marzy wlasnie Rimini.
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
ja jadę od 12.07-22.07
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Hej ;D jedzie ktos z was ze Stei do Włoch od 29 lipca ? ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
no hallo hallo ja jadę od 30.06-10.07
![]() pisać na gg jak coś: 8027522 ![]() ps. sory za jakiś spie*dolony nick ale zakladane konto dawno :p Edytowane przez SzanghajskaPanienka Czas edycji: 2011-06-26 o 14:00 Powód: bez ps. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Włoch
Witam. Mam może nietypową sprawę. Moja mama wyjeżdza na wakacje do Włoch. Obiecała przywieźć prezent, ale ja sama nie wiem co szczególnego a praktycznego mogłaby mi przywieźć z podróży. Myślałam, o fajnym gadżecie jakiejś nie najdroższej rzeczy która bedzie przydatna a nie figurce albo pamiątce. Czy któraś z was może była we włoszech albo wie co fajnego mama mogłaby przywieźć ze sobą. Ogólnie co nietypowego można tam dostać? A może są tam tanie kosmetyki albo ubrania? Nie mam pojęcia o co ją poprosic.
Proszę o dobrą radę. Mika.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.