|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Cytat:
On generalnie boi się z ludźmi jeździć ![]() W sensie,że najlepiej się czuje jak on prowadzi ![]() Jak maturki? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, nie narzekam ![]() Uuu
|
|
|
|
|
|
#243 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra z balkonu ma widok ja parking miedzy blokami, gdzie walka o miejsca jest dość zacięta.. zostało jedno wolne miejsce równoległe, ale żeby możliwy był wyjazd osoby przed i za nim to samochód zaparkować mógł dośc mały.. patrzę pakuję sie kombii mowię będzie ciekawie.. i normalnie 45 minut dziewczyny! facet około 50tki + żona + nastoletnia córka.. ale co on wyprawiał, wjeżdżał, wyjeżdżał, skręcał, wykręcał..cuda na kiju w końcu sie wkurzył zaparkował w połowie na trawniku, w połowie na ulicy i zastawił jedno auto tak, ze ten zapewne nie mógł wyjechać..Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nie chciał Ciebie podwieźć? co do zwierząt to w poniedziałek zawiozłam mamę do pracy, sama mialam jeszcze chwilę do swojej to mówie pojade po jakieś swieże ciasteczka.. wbijam na parking, wysiadam, odwracam się, a tam wielbłądy!! mówię WTF?! a sie okazało, że za sklepem przyjechał cyrk i zwierzęta na spacerze ![]() Cytat:
![]() powodzenia daalej życzę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co za cymbał! niektórzy się zachowują jakby dziec w domu płakały, obiad na gazie i w ogóle.. chwila pomyslunku i każdemu by łatwiej było.. ostatnio facet by mnie skasował na amen, sekudny zaważyły.. na jednym z większych skrzyżowań (info dla karolca- na skłodowskiej to za fordońskim) miałam zielone i koleś przez całe skrzyżowanie na czerwonym pocisnął! przed maską mi przejechał dosłownie.. zawal prawie miałam... szok.. własnie uzupelnilam olej, bo mi lampka zaświtała.. ogólnie jest oko, jeżdżę i jeżdżę.. dzień bez jazdy dniem straconym.. przytyłam i jestem pulpetem.. jak mozna schudnac na twarzy? i konieczny jest fryzjer! karolca polecasz kogos u nas na ośśce?
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu? W sumie ta fizyka jest tylko bardzo ważna, bo ustne to i tak się do niczego nie liczą, tylko tak, żeby za mało egzaminów nie było są
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
... choć nie Westwood
|
Boże dziewczyny, pękam ze śmiechu
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
karolca co do tego parkomatu to może i tak jest, ale nie wiem bo się nigdy tak tym nie interesowałam
![]() Cytat:
|
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
sądze, że moj mechanik po takim numerze, to sam by mi zaserwował coś na kształt drogi krzyzowej :P
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ja zaliczyłam przedwczoraj pierwszą "stłuczkę"
Cofałam na parkingu i nie wiem jak to się stało, że nie zauważyłam samochodu zaparkowanego z tyłu za mną (stał zaparkowany krzywo i tyłek mu bardzo wystawał). Walnęłam go w zderzak, ale w pierwszej chwili przeraziłam się, bo zobaczyłam, że ma rozbite tylne światło i myślałam, że to ja mu rozwaliłam. Na szczęście właściciel powiedział, że ta lampa już była dawno rozbita a ja mu tylko delikatnie rysnęłam zderzak, tak że nawet nie było śladu. Dopiero jakby się wpatrzyć to było coś widać. Na moim tylnym zderzaku z kolei odpadł spory kawałek lakieru, ale mój zderzak to jakiś plastik a tamten samochód miał bardziej twardy. Całe szczęście, że skończyło się tylko na tym lekkim draśnięciu, ale co przeżyłam to masakra Wczoraj jak wyjeżdżałam z parkingu cofanie robiłam chyba z 10 minut po milimetrze żeby znów kogoś nie uszkodzić Dziś stanęłam za to inaczej niż zawsze parkowałam, bo stoję równolegle za jakimś innym samochodem i pytanie teraz czy mnie zastawi ktoś z tyłu czy nie i czy stanie za mną też równolegle czy skośnie, bo tam różnie ludzie auta parkują
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi dzis wbiegł (wkicał pod kola maly zajaczek/ króliczek. W dodatku niesamowicie lalo, ja i 3 kolezanki piszczalysmy jak typowe blondynki. Ale zdazylam wyhamowac, dobrze ze nikogo za mna nie bylo, bo byla kraksa( hamowalam dosc ostro). Ale pamiętam te jego przerazone oczka...do tej pory mam przed oczami chyba wystraszylam go klaksonem i samym samochodem
|
|
|
|
#253 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
isa666, ważne, że nic się nie stało
Ja wczoraj wyjeżdżałam z parkingu i dziecior na rowerze (z 5 letni) mi śmignął... mało brakowało, w ogóle go nie widziałam.
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Moi rodzice też mi mówią, że nic się nie stało, lepiej taka stłuczka niż coś poważniejszego. Poza tym ja chciałam być uczciwa i jak walnęłam w to auto zostawiłam właścicielowi karteczkę z moim numerem tel. bo akurat nie było nikogo w pobliżu i nie wiedziałam czyje to auto. Dopiero jak facet zadzwonił spotkałam się z nim. Nie chciałam być chamem i odjechać ot tak, choć równie dobrze muszę się liczyć z tym, że kiedyś ktoś mnie może puknąć i nawet się nie obejrzy tylko zwieje ![]()
|
|
#255 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z powodów świńskich i złośliwych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakieś dzieciaki albo inne chuligany popisały Rysia Jest już umyty i odstawiony do garażu, bo od jakiegoś tygodnia spał pod chmurką. |
|||
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocisk..Cytat:
ale postapilas w calej sytuacji swietnie.. zuch dziewczyna! no i tak jak w moim.. ;/ chwila zakupow.. cały tył zjechany ;/ brak sprawcy ;/
|
|
|
#259 |
|
... choć nie Westwood
|
A ja dziś jadę autobusem, weszłam teraz na wirtualny alkomat i wychodzi, że mam jakieś 1,2 promila :P Także cóż...
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy
![]() I współczuję tym, które mają jakieś uszkodzenia a sprawcy zwiali z miejsca zdarzenia, ale cóż. Ludzie tacy są niestety Wczoraj nikt mnie nie zastawił i udało mi się wyjechać spod biura bez problemu Dziś za to znalazłam pod pracą idealną miejscówkę do parkowania równoległego. Akurat nikt tam jeszcze nie stał jak przyjechałam, więc zaparkowałam w dość dobrym miejscu, bo z przodu nikt mnie nie zastawi (jest brama wjazdowa na posesję).
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu Isa ja również nie zazdroszczę bo niestety wiem jak to jest. Zaliczyłam już niestety jedną "stłuczkę" na parkingu (zima, lód na drodze, zamieć śnieżna... zupełnie nie zauważyłam samochodu z tyłu i jaaak przygazowałam /brak wiedzy jak się zachować w śniegu.../.; zarysowałam mu bok, na szczęście lekko. właściciel nawet się na mnie nie wkurzył, powiedział że ma nauczkę za parkowanie w kretyńskim miejscu
![]() Ale się rozpisałam... ![]() Takie sytuacje są naprawdę paskudne, na szczęście z biegiem czasu zaczynają wydawać się jakieś takie błahe i opowiada się o nich na luzie. Ale chyba nie przeżyję chwili, gdy osobiście lub ktoś mi zarysuje moją corsę Mimo, że ma już kilka rys po poprzedniej właścicielce |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Ughh dziewczyny ja juz nie mam sil
Lekko pekniety zderzak z tylu i "probka" zielonego lakieru. Mam juz jakis zolto-pomaranczowy i ten zielony wlasnie. Jak ci ludzie jezdza Samochod stal zaparkowany ukosnie. Zawsze nawet troszke bardziej wjezdzam na chodnik (praktycznie zerowy kraweznik) zeby chronic "tyly", a juz 2 razy mi sie oberwalo jak stal zaparkowany. Pewnie ktos kto stal z drugiej strony ulicy wyjezdzal i nie wykrecil do konca. Ale kurcze, to jest naprawde denerwujace Zderzak i tak chcialam wymienic, ale jesli ciagle ma mnie ktos stukac to jaki jest sens? Ja rozumiem ze tutaj jest dosc waska ulica, ale ja ani razu nie puknelam nikogo, wolalam sie bardziej pomeczyc, pokrecic. Szkoda ze inni tego nie szanuja. |
|
|
|
|
#263 |
|
... choć nie Westwood
|
Moja Toska z każdej strony porysowana, z przodu, z tyłu
No nic, niektóre ryski nie są wielkie, ale są. Jedna dwa tygodnie po kupnie auta (pierwsza boli najbardziej!) przy wjeździe do garażu, barrrrrdzo pokaźna (a tam, macie zdjęcie, pośmiejcie się), kolejna też jakoś niedługo potem, przy wykręcaniu maska mi o garaż zahaczyła, jedna przez drzewo (jechałam spokojnie z TŻ, a tu nagle jakaś wystająca gałąź ), no i jedną mi ktoś na parkingu zafundował ![]() W każdym razie strach pomyśleć co myślą o mnie inni kierowcy, jak patrzą na moje auto ale JUŻ się nie przejmuję, niedługo pomaluję (choć zbieram się od lipca zeszłego roku z dwiema ). Ewentualnie na tę największą rysę przykleję jakąś naklejkę, skoro i tak trzeba segment malować, a chwilowo kasy brak... Jedno mnie tylko pociesza- że uszkodziłam swoje auto, ale innych NIGDY. I oby tak dalej ![]() Poza tym cały czas myślę czy sprzedawać samochód czy nie... czy może poczekać jeszcze z rok i uzbierać ze 3 kawałki więcej.... już sama nie wiem Przywiązałam się do tego auta, choć ma wady...---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- AAAAA, W OGÓLE DOBIJAJĄ MNIE CENY PALIW! jak już 98 na wielu stacjach sięga tej granicy
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2010-05-14 o 16:51 |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego NIGDY nie kupię benzyniaka, jedynie diesel albo lpg ![]() A tak a propo parkingów. Ostatnio jak wracałam z TŻ od chirurga (miałam usuwanego zęba i znieczulenie mnie uśpiło więc on prowadził), to miałam niezły ubaw na parkingu. Faceci jeżdżą jak DUPY! Toż to tragedia jakaś, tak wszyscy nadają jak to kobiety nie radzą sobie za kierownicą, ale na parkingach zdecydowanie wygrywają z facetami. Pod Leroy Merlin siedziałam w aucie a TŻ poszedł coś zobaczyć. Co chwilę się rozglądałam na boki czy już nie wraca i za każdym razem miałam ubaw. 10 minut przecież trzeba pomyśleć, które z 30 wolnych miejsc parkingowych wybrać, później próbować wjechać, poprawić z 5 razy i nadal stać krzywo Kobiety jakoś bardziej zdecydowanie na tym parkingu się poruszały. Wczoraj pod Kauflandem to samo, ubaw miałam i z własnego chłopa i z kilku innych jadących. A kobiety? Widzą miejsce to parkują. Proste. A tak wszyscy na te baby narzekają, jakoś jak na razie przez te 3 lata i jakieś 80 000 km przejechane to tylko faceci mieli okazję mnie walnąć, oczywiście z ich winy Nasza płeć się rozwija, a przeciwna się cofa w rozwoju najwyraźniej
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2010-05-14 o 16:58 Powód: :) |
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
... choć nie Westwood
|
Diesel też strasznie zdrożał...
|
|
|
#267 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W moim niestety też,mam lekko pukniete drzwi i nadkole,tył też nieco draśniety ale rzuca się w oczy najmniej bo na tym czarnym plastiku Cytat:
![]() Cytat:
Co do cen paliw to szok mam diesla i też odczułam Cytat:
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Zbok
Nie wpadłabym chyba na to ![]() Ale diesel spali mniej niż benzyniak Mówię o starszych samochodach (10 lat+), nie wiem jak te nowsze się mają w tej kwestii, bo nie mam najmniejszej ochoty na młody samochód
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani w średnim wieku...Ale mam nadzieję, że tylko u mnie tak, że większość tych nieporadnych to kobiety
|
|
|
|
|
|
#270 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Cytat:
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, tylko wspomniałam, że podwyżka także nie ominęła diesli. A nowe spalają jeszcze mniej, osiągają wyniki nawet 3-4 litrów, zresztą w benzynie wyniki też juz są niższe- kumpel ma nową Mazdę 6 i pali max 6 litrów, a silnik z konkretną mocą.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2010-05-14 o 17:06 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

chociaż do chudości mi kilka kg brakuje 

byłam w lekkim szoku 
Tez chcialabym wiedziec ile przejechalam.
a dojazdy autobusami nie wchodzą w grę, ponieważ nie kursują późnymi godzinami, co tu robić? 

Wczoraj jak wyjeżdżałam z parkingu cofanie robiłam chyba z 10 minut po milimetrze żeby znów kogoś nie uszkodzić 

), no i jedną mi ktoś na parkingu zafundował ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przywiązałam się do tego auta, choć ma wady...