|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
ja na szczęście od zawsze radziłam sobie z matematyką więc zdam na pewno
![]() gorzej mi idzie z językami
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie idę na germanistykę i zdawałam rozszerzony język...
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem, to wyniki będą na stronie własnie pod koniec czerwca, ale przeciez 30. czerwca i tak idziemy do szkoly odebrac swiadectwo dojrzalosci, wiec na papierze beda wyniki rowniez. Mi te kody sie przydadza, bo wlasnie w tym czasie bede za granica. Mowicie ze na stronie CKE to bedzie, bo tak dali ten pesel i haslo a strony juz nie mogli dac
![]() Co do matur to sie nie przejmuje, jak na fil. germanska to mi wystarczy na pewno, matury jakies straszne w tym roku nie byly, z matma troche nam humanistom dowalili, ale mysle, ze nie jakas masakra.. |
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie strony nie podali
ja akurat byłam w klasie europejskiej wiec jezyki i geografia matme tez pewnie zdam tak troszke ponad 40 ;/ ale na szczescie mi sie nie liczy;]
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łódź jest raczej mało wymagająca. Od wielu osob slyszalam ze Wroclaw i Poznan sa o wiele lepsze...sama nie wiem |
|
|
|
|
#246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
ja mam najgorzej bo chyba wszystko poszlo mi 'srednio' . Mata i wos licza mi sie minimalnie. Modle sie o rozszerzony niemiecki
chociaz jak sprawdzalam odpowiedzi to licho to widze, no i podstawa polaka ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- nie wystrzela ;DDD w tym roku matura byla o wiele trudniejsza niz w zeszlym )) wiec moze progi beda nawet nizsze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Agusia, mój dobry znajomy studiuje logistykę na ek-socu i mogę Ci coś na ten temat doradzić...
Co do punktów to chyba nikt tego nie może powiedzieć. Co do matmy - jest ciężko, dużo osób, nawet tych radzących sobie wcześniej z matmą, ma trudności z zaliczeniem wszelkich matematycznych przedmiotów. Więc tam od matmy się nie odetniesz ![]() Podobnież na WZ jest ciężej(ale to tylko to, co słyszałam od znajomych). Co do kierunku - moi znajomi nie narzekają, więc chyba źle nie jest. Co do UŁ - tu mam większe zastrzeżenia, jako była już studentka - odradzam. Poziom tragiczny(przynajmniej na kierunkach humanistycznych), organizacja leży... |
|
|
|
#249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak napisała Un_Girl- z matmą nie zerwiesz, ale bez przesady z ta trudnością... Owszem, najwięcej osób na pierwszym roku odpadło właśnie z matmy, ale nie znaczy to, że jest ona nie do przejścia. Całe życie byłam przekonana, że jestem humanistką, a matma to najgorsze zło, a jednak przebrnęłam przez ten przedmiot i z resztą podobnych też sobie daje radę. Odpadli raczej Ci, którzy przyszli na studia myśląc, że to same imprezy, na wykłady chodzić nie trzeba, a "to kolokwium to sobie zaliczę w drugim terminie. Po co już teraz się uczyć?". Nie wiem jak jest na wydziale zarządzania, bo jestem na ek-socu, ale naprawdę serdecznie Ci polecam mój kierunek ![]() Organizacja? Może rzeczywiście na kierunkach humanistycznych leży, ale na ek-socu jest ok. Wszystkie informacje podawane z odpowiednim wyprzedzeniem (tu dużo zależy od wykładowców, ale nie od dziś wiadomo, że humaniści są zazwyczaj gorzej zorganizowani - więc może stąd to się bierze? ), plan bardzo ładnie układany- mimo, że wybrałam specjalność niezgodną z moim kierunkiem, pokrywał mi się tylko 1 przedmiot i to tylko przez pół semestru Nie mówię, że jest cud, miód i malina, ale porównując do znajomych z innych uczelni gdzie o egzaminie dowiadują się dzień przed i do ostatniej chwili nie znają planu zajęć- jest dobrze |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę zerwać z matmą, bo chyba bym się powiesiła, autentycznie.
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym w ogóle zdała tą maturę z matmy Nie dość, że nie dostanę się na żadne studia to o wakacjach będę mogła pomarzyć na poprawce :/
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
asprawdzalas po maturze odpowiedzi w internecie?
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedz
W zasadzie tak jak pisałam, moją największą bolączką jest matma, z rozszerzeniem nie miałam nic wspólnego, podstawę napisze na 40-50%( Mogłabyś jeszcze napisać czy wiele osób w twojej grupie było po matmie podstawowej i trwają na studiach po dziś dzień ? Bo mam nadzieję, że ta matma to jednak nie tak trudna jak na politechnice :P |
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętałam w niektórych co zaznaczyłam... w najgorszym przypadku mogę mieć 14 pk. a w najlepszym 16... Chce mieć tylko 30% nic więcej.
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoś wybiera się na międzynarodowe studia kulturowe lub dziennikarstwo zaoczne?
|
|
|
|
#255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie bardzo mało jest osób u mnie, które zdawały matmę rozszerzoną. Większość nie zdawała w cale, tak jak ja. Tak jak mówiłam, odpadły w większości osoby które nie przychodziły na zajęcia. Co prawda 'odpadły' to za duże słowo- nie szło im, nie pozaliczali kolokwiów, egzaminu i zamiast brać warunek, woleli zrezygnować ze studiów. Sporo osób wzięło warunek, zaliczyli go za rok i dalej spokojnie studiują ![]() Nie stresuj się
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
hej a wiecie moze czy latwo dostac miejsce w akademiku ? i ile kosztuje?
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
Jak myślicie dziewczyny z takimi wynikami dostanę się na FiR
anglik podstawa 60% matma podstawa 60% gegra rozszerzona 58% Wiem nie są to oszałamiające wyniki ![]() Dostane akademik jeżeli jestem z Gniezna, ale mam wysoki dochód na jednego członka rodziny? Wydział nie ma znaczenia dla mnie ponieważ zapisałem się na dwa. |
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Mając takie wyniki z matury:
matma podstawa 60% anglik podstawa 60% gegra rozszerzona 58% Mam szanse dostać się na FiR? Nie ma znaczenia dla mnie wydział ponieważ zapisałem się na dwa i wielkiej różnicy w programie nie widzę. Mieszkając w Gnieźnie dostane akademik? Rodzice mają dosyć duże zarobki, a słyszałem, że dochód też jest uwzględniany. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
agusia587 - to się zobaczymy w październiku
![]() ---------- W akademiku nie mieszkam, więc za dużo nie pomogę, ale z tego co wiem od znajomych to zarobki są jednym z podstawowych czynników branych pod uwagę (tak samo jak odległość od Łodzi). Czy będzie w tym roku łatwo czy nie, zależy od ilości chętnych. Pierwszeństwo chyba mają starsze roczniki. |
|
|
|
#261 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ciekawe jakie szanse mam na dostanie się do akademika skoro jestem z Torunia. Odległość nie mała ale za to zarobki rodziców spore ![]() myślicie że z podstawową matmą, angolem i bez dodatkowych przedmiotów jest szansa dostać się na Logistykę? |
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Progi na logistykę wynosiły ok. 241 pkt / 270 pkt (nie pamiętam ile na którym wydziale :P). Jeżeli przelicznik rok temu był taki sam co w tym, to musiałabyś mieć po 95% z matmy i angielskiego na podstawie. Co innego na rozszerzeniu, bo samym rozszerzeniem z anglika na 60% pewnie byś sie dostała :P
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, może Wy orientujecie się, ile (około) wynoszą progi na filologii rosyjskiej (od podstaw) z językiem angielskim (zaawansowanym)? Brany jest pod uwagę angielski + polski + przedmiot dodatkowy (w moim przypadku drugi język obcy). Maturę zdam mniej więcej tak:
angielski P - ok. 94% angielski R - ok. 80% polski P - nie mam pojęcia *.* niemiecki R - ok. 50% Wiem, że nie są to spektakularne wyniki. Dlatego nie wiem, czy w ogóle warto próbować... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
mam ten sam problem. Moi rodzice zarabiaja ' duzo'. Ale wynajecie mieszkania to naprawde droga sprawa, wiec sama nie wiem. Prawdopodobnie bede musiala zebrac grupkeosob i cos sie wynajmie, jesli nie dostane miejsca w akademiku
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem czy tak drogo te mieszkania... Ja płacę 450 (już z opłatami), a da się znaleźć i za 350- więc nie wiele więcej niż w akademikach, a komfort o niebo lepszy. Ekipy też nie trzeba zbierać, bo sporo jest osób które mają wolny pokój i szukają kolejnego współlokatora
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to mnie ucieszylas ;oooo bo kiedys szukajac 'pomocy' w internecie uslyszalam ze wynajecie kawalerki kosztuje 1500 zl faktycznie mieszkania taniej niz w mojej pipidówie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale z narzeczonym, więc podałam koszta tylko na siebie Nasza kawalerka jest dość "droga", bo mieszkanie jest naprawdę w bardzo dobrym stanie- łazienka tuż po remoncie, całość odmalowana itp. Jak ktoś ma mniejsze wymagania, znajdzie taniej.Za 1500 to znajdziesz mieszkanie 3-pokojowe i to już z opłatami Koleżanka szuka teraz 2-pokojowego, bo chce się wynieść ze znajomymi z akademika. Oglądałyśmy więc ostatnio zadbane, ogrooomne mieszkanie (swoją drogą, tuż przy Lumumbach ) i nam pani powiedziała 1300 już ze wszystkimi opłatami Jakby to podzielić na 4 (po 2 osoby w pokoju) to wyjdzie całkiem przystępnie ![]() Ps. Jak będziesz szukać w samym centrum, to kawalerka i za 2000 może się trafić
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
odleglosc jest mi totalnie obojetna
rok temu wyprowadzilam sie na przedmiescia do przystanku 1,5 km. Jestem przyzwyczajona do chodzenia. Bede musiala poszperac po ogloszeniach bo niestety znajomych nie mam w Łodzi
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
A kiedy beda wyniki matur w Internecie?
Edytowane przez pingus11 Czas edycji: 2011-06-17 o 17:36 |
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie 30...Nie mam pojęcia co by się stało, gdyby je podali wcześniej
Ale CKE jest tajemnicze jak Ministerstwo Magii.
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

ja akurat byłam w klasie europejskiej wiec jezyki i geografia

- więc może stąd to się bierze?
), plan bardzo ładnie układany- mimo, że wybrałam specjalność niezgodną z moim kierunkiem, pokrywał mi się tylko 1 przedmiot i to tylko przez pół semestru