|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Załatwilismy dzisiaj USC i tym samym moge pożegnac sie z moim nazwiskiem
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też to załatwimy w tym miesiącu Tylko wolne trzeba wziąć...
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
My musimy to załatwić w czerwcu, bo potem nasz ksiadz wyjezdza i wroci chyba dopiero w sierpniu wiec lepiej to zalatwic wczesnie. Tylko TŻ musi sobie zalatwic wolne i wczesniej zjechac na weekend
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 21:44 |
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie przekładała. To czy zmienicie datę, czy nie, nic nie zmieni. Co ma być to będzie. Niestety nie na wszystko mamy wpływ...
|
|
|
|
#247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i ta chyba bym nie przekładała ślubu. Babcia też by tego a pewno nie chciała ![]() Cytat:
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 21:44 |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 spotkanie w poradni i 1 nauki zaliczone za chwilę opiszę Wam wrażenia
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Dzisiaj się troszeczkę poprawiło
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Wrażenia po spotkaniach
![]() Poradnia Spotkanie było w kancelarii parafialnej, Pani sympatyczna. Było nas 5 par ale my poszliśmy na rozmowę we 2, a następne osoby już po 2 pary, bo Pani zauważyła, że czas ją goni i potem niektórzy idą na nauki ![]() Na początku zapytała kiedy ślub, a potem stwierdziła, że dobrze, że przyszliśmy już teraz a nie na ostatni moment jak to niektórzy chodzą itd. Następnie było kilka pytań, coś tam powiedzieliśmy, ale w większości ona mówiła. Np. czy wiemy po co takie spotkanie w poradni, co to jest NPR i jakie są metody, jakie są inne metody antykoncepcyjne i dlaczego Kościół jest im przeciwny, a na koniec oczywiście była mowa o kalendarzyku - jak to wszystko mierzyć (temp, śluz i szyjkę) i zadanie domowe ( ), żeby na następne spotkanie przynieść taki kalendarzyk i sobie o nim porozmawiamy (nie dała mi żadnego kalendarzyka tylko podała stronę www z której mogę sobie ściągnąć potrzebne materiały). Spotkanie trwało ok 20 min ... Aha, a np. seks porównywała do jedzenia czekolady, że czasami trzeba przestać na chwilę ją jeść, żeby nam nie zbrzydła, a po takiej przerwie znów będziemy się nią cieszyć Następne (i ostatnie) spotkanie mamy w połowie września ![]() Nauki - spotkanie I Spotkanie prowadził Pan, który ma 14 dzieci (są rodziną zastępczą). Trochę poopowiadał w ramach wstępu a potem mieliśmy ćwiczenie: powiedzieć swojej/swojemu ukochanej/ukochanemu 5 powodów (mogło być więcej) dlaczego/za co ją/jego kochamy... Mogliśmy rozsiąść się po całej sali i nikt nie słyszał co inni mówią... Miło było słyszeć takie słowa od TŻ-a Jak się na koniec okazało, ten Pan uczył kiedyś w gim od P. ![]() A jutro i w środę mamy jeszcze II i III spotkanie i na tym koniec nauk ![]() Pozytywnie się zaskoczyliśmy tymi spotkaniami (jak na razie), bo byłam przygotowana na coś gorszego czytając różne wypowiedzi
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2010-06-01 o 10:35 Powód: dopiska |
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
zuuzkaa1983!!!!!!!!!!
mamy bardzo podobna sytuacje, tyle ze w styczniu zmarl dziadek mojego tz, a teraz w kwietniu babcia. Poszlismy do ksiedza, momi ze tesc uwazał( bo to jego rodzice) zeby nie przekladac slubu. Ksiadz powiedzial tak- kto ma sie nie bawic to nie bedzie to po 1, po 2 zalobe po babci ma sie 3 miesiace ( u nas jeszcze wtedy nie mijaly, a wasza babcia zyje nadal przeciez) a po 3 gdyby nie daj boze cos sie pogorszylo w twoim przypadku to ksiadz nam powiedzial ze załobe nosi sie w sercu a nie na pokaz, i ze nasi dziadkowie mieli juz swoj wiek, u nas 94 dziadek mial a babcia 90 prawie. wiec to juz czas. a poza tym oni nie chcieliby zeby slub przekladac. Uważam ze powinniscie wybrac sie do ksiedza i zapytac. Rozumie cie bo sama chcialam przelozyc, wszyscy byli przeciwni, i slub sie odbedzie, a na grób dziadkow po slubie pojedziemy zlozyc kwiaty.
|
#253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest tak źle, najgorsze były momenty jak powinnam pisać a wolalam ogladac sukienki, kwiatki, fryzurki itp. Cytat:
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2010-06-01 o 08:25 |
||
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez przyjmuje męża nazwisko
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
ja też, ja też
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
ja też bede nosic meza
juz wyrok zapadł bo pakierki z urzedu juz mamy załatwione
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjmę nazwisko męża to dobrze
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja też nazwisko męża
![]() A ja mam jedno pytanie, po co wyciąga się akty urodzenia? Do USC trzeba je mieć? jeśli było się w innym "rejestrowanym", czy o co chosi? Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2010-06-01 o 10:33 |
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj idziemy do poradni i do ksiedza, zaczynam sie stresowac bo moj proboszcz nie nalezy do najprzyjemniejszych.
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jest u mnie
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapłaciliśmy tylko za te trzy papierki, może dlatego że pani aktów poszukała sobie w komputerze, ale jak widac co kraj to obyczaj...
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaplacilam tylko za wydanie 3 egzemplarzy o braku przeciwskazan
|
|
#263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy bedzie pasowala do welonu???![]() Cytat:
A sukienke chociaz masz???? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez przyjmuje nazwisko meza.
Tez zamiast pisac prace magisterska, wole sie zajmowac przygotowaniami do slubu.W efekcie mam napisany tylko ujeden podrozdzial a obrona niby w tym roku Wciaz mam cicha nadzieje, ze uda mi sie ja napisac i obronic sie np w lipcu. Ale czarno to widze. Cos mi sie wydaje, ze pania magister zostane juz z nowym nazwiskiem...
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy już USC załatwione no i jak większość przyjmuję nazwisko TŻ
a u księdza jak byłam to stwierdził ze on nie ma czasu... i kazał przyjść o 7 rano w sobotę![]() Kupiłam albumy na podziękowania rodzicom i biały parasol w razie czego (obym go nie musiała użyć) |
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
ja też biorę nazwisko męża chociaż zastanawiałam sie nad dwoma nazwiskami ale nijak mi to nie pasuje.
u mnie znowu pada juz 3 dzień ![]() ![]() ![]() masakra ta pogoda mnie przygnębia
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
fakt, pogoda beznadziejna. Czerwiec juz sie zaczal a tu pogoda jak w listopadzie. Nic sie nie chce
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
No i poradnia zalatwiona
10 min, 20 zl i po sprawie, pani powiedziala o zaletach metody termiczno - objawowej, my grzecznie przytakiwalismy, dostalismy ksiazeczke i juz Metode wykorzystamy jak zdecydujemy sie na dzidziusia ![]() Z ksiedzem sie niestety nie udalo, bo nie zdazylismy, dzisiaj bylo krocej czynne bo msza z okazji dnia dziecka, w czwartek nie zalatwimy bo Boze Cialo no i za tydzien dopiero sie uda... pozno troche, ale moze jakos to bedzie.
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Wieki mnie tu nie było, podczytuje czasem, ale jakos nie moge się wbic w rozmowe
![]() Ja też przyjme nazwisko męża Z dokumentowych spraw jeszcze nic nie załatwialiśmy, ale myslimy załatwic w czerwcu. W ogóle przez tą powódz wybiłam się z rytmu ślubnego.... Zaproszenia otrzymałam dopiero wczoraj. Przez powódz, zalane miejscowosci i zamkniete drogi dostawa opóżniła się o 2 tygodnie W temacie zaproszeń to jestesmy w strasznym tyle. Ale są tak ładne, że rekompensują to czekanie Aha, witam nowe Panny Młode
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Tylko wolne trzeba wziąć...

miałam teraz na weekend z mama połazić po sklepach za stanikiem, sukienka na poprawiny dla mnie i dla mamy na wesele, ale moja nieszczesna praca magisterska zatrzymala mnie w domu... 

zaplacilam tylko za wydanie 3 egzemplarzy o braku przeciwskazan