Studiować dwa kierunki - zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 14:30   #241
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Dot.: studiować dwa kierunki:)

cóż, powiem tak - na uw regulamin sobie, a praktyka sobie. bardzo wiele można zmienić/załatwić/wybłagać odpowiednim podankiem a nawet załatwić to na nielegalu - tak chyba robili moi znajomi i jak widać nikt nie wyleciał ale to raczej nikt bliski, więc nie znam szczegółów. jak Ci zależy, próbuj najlepiej zapytać u źródła, czyli w bbs. tu masz link: http://www.bss.uw.edu.pl/nowa/

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:35   #242
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
cóż, powiem tak - na uw regulamin sobie, a praktyka sobie. bardzo wiele można zmienić/załatwić/wybłagać odpowiednim podankiem a nawet załatwić to na nielegalu - tak chyba robili moi znajomi i jak widać nikt nie wyleciał ale to raczej nikt bliski, więc nie znam szczegółów. jak Ci zależy, próbuj najlepiej zapytać u źródła, czyli w bbs. tu masz link: http://www.bss.uw.edu.pl/nowa/
no ,ok...ale oni to podanie składali w październiku czy powinnam już w lipcu przy składaniu papierów zanieśc to podanie?

co do nielegala - to ktoś na forum ,kiedyś pisał ,że ktoś dostał sie na dwa kierunki i złożył na obydwa papiery nikogo o tym fakcie nie informujac i jak się komisja rekrutacyjna zorientowała to go z obydwu wywalili....dlatego nie chciałabym miec takiej sytuacji...

Wakacyjne dietowanie
64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 kg

Wakacyjne czytanie

-

Edytowane przez marriposa
Czas edycji: 2011-07-04 o 14:37
marriposa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 16:07   #243
Flossy15
Rozeznanie

To ja się także dołączam do wątku. Zaczynam dopiero pierwszy rok - administracja na pw i już myślę intensywnie o rozpoczęciu w następnym roku studiów na sgh. Większość dziwnych przedmiotów będę miała na pierwszym roku, więc plan się trochę rozluźni na drugi rok. Bez walki się nie poddam. Na początku spróbuję to wszystko pogodzić ze sobą, trochę będę kombinować. Jak już będzie na prawdę ciężko to się przeniosę na zaoczne. Zawsze łatwiej się przenieść z dziennych na zaoczne niż na odwrót. A nuż jakoś to pociągnę ze sobą.

Edytowane przez Flossy15
Czas edycji: 2011-07-22 o 17:39
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:35   #244
ERigby
Przyczajenie

GG do ERigby

Również przymierzam się do rozpoczęcia, 2 kierunków studiów. Teraz zacznę prace socjalną, a na drugim roku pedagogikę, czy plan się ziści, zobaczymy, mam nadzieję. Oba kierunki na jednej uczelni, może uda mi się je jakoś pogodzić.
Stary 2011-07-22, 20:53   #245
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ERigby Pokaż wiadomość
Również przymierzam się do rozpoczęcia, 2 kierunków studiów. Teraz zacznę prace socjalną, a na drugim roku pedagogikę, czy plan się ziści, zobaczymy, mam nadzieję. Oba kierunki na jednej uczelni, może uda mi się je jakoś pogodzić.
ja teraz od października również zaczynam pracę socjalną
no i kończę III rok bezpieczeństwa wewnętrznego

niestety kierunku na innych uczelniach... dwa końce miasta.. obydwa dzienne ale myślę, że jak się chce to się da rade

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 00:05   #246
Dwojnik
Raczkowanie

Witajcie,
od października rozpoczynam dwa kierunki studiów jednocześnie: polonistykę i filologię klasyczną z nowożytną kulturą i sztuką śródziemnomorską na UŁ. Jak myślicie, to dobry pomysł?
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 14:53   #247
Ri Ri
Raczkowanie

I ja dołączam do was Studiuję filologię angielską z informatyką, a od tego roku zaczynam rosjoznawstwo. Oba kierunki dziennie. Przynajmniej będą w tym samym budynku zajęcia
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 20:41   #248
Hardwoman
Rozeznanie

Hmmm z tego co wiem to jest ostatni rok. Do wzięcia 2 kierunków ja sama studiuje na SGGW pedagogikę i teraz zazynam towaroznawstwo zobaczymy jak to będzie
Hardwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 22:21   #249
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
ja teraz od października również zaczynam pracę socjalną
no i kończę III rok bezpieczeństwa wewnętrznego

niestety kierunku na innych uczelniach... dwa końce miasta.. obydwa dzienne ale myślę, że jak się chce to się da rade
na pewno dasz radę ja studiuje dwa kierunki w różnych miastach - Katowice i Sosnowiec początki bywają trudne, ale skoro to jedno miasto, powinno być dobrze
irmusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 14:27   #250
expectation
Zadomowienie

Ja też do was dołączam - dziennikarstwo + germanistyka

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 14:53   #251
baleron
BAN stały

Cytat:
Napisane przez irmusiek Pokaż wiadomość
na pewno dasz radę ja studiuje dwa kierunki w różnych miastach - Katowice i Sosnowiec początki bywają trudne, ale skoro to jedno miasto, powinno być dobrze
Wiesz, myśle że mieszkańcy Warszawy czy Krakowa mają dalej z jednego końca miasta na drugi niż Ty z Katowic do Sosnowca.
baleron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 18:23   #252
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez baleron Pokaż wiadomość
Wiesz, myśle że mieszkańcy Warszawy czy Krakowa mają dalej z jednego końca miasta na drugi niż Ty z Katowic do Sosnowca.
koleżanka nie wspomniała, co to za miasto poza tym, przez dwa lata dojeżdżałam z Ligoty i wierz mi, że jest to daleko od Sosnowca

Edytowane przez irmusiek
Czas edycji: 2011-07-30 o 18:24
Stary 2011-07-30, 18:50   #253
baleron
BAN stały

Cytat:
koleżanka nie wspomniała, co to za miasto poza tym, przez dwa lata dojeżdżałam z Ligoty i wierz mi, że jest to daleko od Sosnowca
Ja nie mówię o koleżance, tylko o Tobie. Z Ligoty podejrzewam, że jeździłaś z okolic ulicy Studenckiej do Sosnowca w pobliżu Grota Roweckiego. Niecałe 20 km, czyli 20 minut autem. Gorzej z autobusem, bo to trzeba jechać linią 154 aż niecałą godzinę. Koniec świata. No chyba, że jeździsz na jagiellońską na farmację to musisz dodać jeszcze 10 minut.

Edytowane przez baleron
Czas edycji: 2011-07-30 o 18:54
Stary 2011-07-30, 19:15   #254
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Ja nie mówię o koleżance, tylko o Tobie. Z Ligoty podejrzewam, że jeździłaś z okolic ulicy Studenckiej do Sosnowca w pobliżu Grota Roweckiego. Niecałe 20 km, czyli 20 minut autem. Gorzej z autobusem, bo to trzeba jechać linią 154 aż niecałą godzinę. Koniec świata. No chyba, że jeździsz na jagiellońską na farmację to musisz dodać jeszcze 10 minut.
jeździłam 154 godzine czasami musiałam jechać z Ligoty na filologie, potem z filologii na wpia w katowicach a potem znow na filologie i na koniec Ligota także kursowanie po Warszawie i Krakowie jest chyba podobne
Stary 2011-07-30, 19:48   #255
baleron
BAN stały

Z filologii na wpia linia 40 czy 807- 20 minut. Ja nieraz dłużej mam z wydziału na wydział w jednym mieście Bo godzinkę to tylko marnujesz rano i wieczorem. Uwierz, że to nie jest żaden wyczyn Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 20:02   #256
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Z filologii na wpia linia 40 czy 807- 20 minut. Ja nieraz dłużej mam z wydziału na wydział w jednym mieście Bo godzinkę to tylko marnujesz rano i wieczorem. Uwierz, że to nie jest żaden wyczyn Pozdrawiam
to tylko pogratulować, bo ja bywam zmęczona
Stary 2011-07-30, 20:34   #257
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:

Prawie 3 h dziennie spędzone na dojazdach to żaden wyczyn? Mnie by chyba trafiło...

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 20:51   #258
baleron
BAN stały

Ale nie wiemy czy tak jest codziennie (nie codziennie jest taki sam plan zajęć). Ja też biegam z wydziału na wydział na jednym kierunku, a teraz zacznę drugi gdzie są inne wydziały, cierp ciało jak żeś chciało Znajomi z Sosnowca też jeżdżą tak jak koleżanka- z filologii Sosnowieckiej do Wydziału Nauk Społecznych albo z Informatyki Sosnowieckiej na Informatykę Katowicką. A jeśli jeździsz z Ligoty z akademików to dziwię się, że nie wybrałaś akademików sosnowieckich. Dwie godziny włóczenia się mniej.
Stary 2011-07-30, 22:10   #259
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Ale nie wiemy czy tak jest codziennie (nie codziennie jest taki sam plan zajęć). Ja też biegam z wydziału na wydział na jednym kierunku, a teraz zacznę drugi gdzie są inne wydziały, cierp ciało jak żeś chciało Znajomi z Sosnowca też jeżdżą tak jak koleżanka- z filologii Sosnowieckiej do Wydziału Nauk Społecznych albo z Informatyki Sosnowieckiej na Informatykę Katowicką. A jeśli jeździsz z Ligoty z akademików to dziwię się, że nie wybrałaś akademików sosnowieckich. Dwie godziny włóczenia się mniej.
od tego roku akademickiego ide do Sosnowca powiedzmy, że nie jestem fanką tego miasta no ale z roku na rok ciężej się tyle dojeżdża, więc już sobie ułatwie
Stary 2011-07-30, 22:14   #260
Ri Ri
Raczkowanie

Cytat:
od tego roku akademickiego ide do Sosnowca powiedzmy, że nie jestem fanką tego miasta no ale z roku na rok ciężej się tyle dojeżdża, więc już sobie ułatwie
serio, jednak Sosnowiec? A do którego akademika idziesz?
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:22   #261
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez Ri Ri Pokaż wiadomość
serio, jednak Sosnowiec? A do którego akademika idziesz?
do tego, który mi przyznają :P złożyłam do 2 i 5, ale mam nadzieję, że uda się z ds 2 do takich luksusów się przyzwyczaiłam na Ligocie w ds7, że chciałabym je dalej mieć no i mam nadzieje, że z narzeczonym dostaniemy przydział do tego samego akademika, no bo jak inaczej, to będzie wesoło na początku
Stary 2011-07-30, 22:28   #262
baleron
BAN stały

Cytat:
do tego, który mi przyznają :P złożyłam do 2 i 5, ale mam nadzieję, że uda się z ds 2 do takich luksusów się przyzwyczaiłam na Ligocie w ds7, że chciałabym je dalej mieć no i mam nadzieje, że z narzeczonym dostaniemy przydział do tego samego akademika, no bo jak inaczej, to będzie wesoło na początku
Studentka chce mieszkać w luksusach To ja się nie dziwię, że Tobie kursowanie między wydziałami przeszkadzało.
Stary 2011-07-30, 22:31   #263
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Studentka chce mieszkać w luksusach To ja się nie dziwię, że Tobie kursowanie między wydziałami przeszkadzało.
szkoda, że nie rozumiesz ironii

jak kiedys będziesz miała okazje, idź do ds7, wtedy będziesz wiedziała, o co mi chodziło w tym poście
Stary 2011-07-30, 22:38   #264
baleron
BAN stały

Cytat:
szkoda, że nie rozumiesz ironii

jak kiedys będziesz miała okazje, idź do ds7, wtedy będziesz wiedziała, o co mi chodziło w tym poście
Ironia? Hmm, wszyscy wiedzą, że dwójka sosnowiecka jest o najwyższym standardzie i z informacji zawartych w internecie ligocka siódemka też jest najlepsza z kampusu, więc nie wydaje mi się, zeby to była ironia.
Stary 2011-07-30, 22:42   #265
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Ironia? Hmm, wszyscy wiedzą, że dwójka sosnowiecka jest o najwyższym standardzie i z informacji zawartych w internecie ligocka siódemka też jest najlepsza z kampusu, więc nie wydaje mi się, zeby to była ironia.
owszem najlepszy, bo jest łazienka na dwa pokoje, a nie na cały korytarz to jest ten luksus i nic więcej. skoro uważasz, że to są AZ takie duże wymagania, to cóż, mamy różne zdania

gdyby zależało mi na prawdziwym luksusie i gdybym miała kase, to bym mieszkała w apartamentowcu w centrum Katowic i posiadała prywatnego szofera
Stary 2011-07-30, 22:43   #266
Hardwoman
Rozeznanie

Baleron szukasz zaczepy jak napisała ze w luksusach to się czepiasz ze chce w luksusach mieszkać a jak pisze ze to ironia to nagle piszesz ze tam ładnie jest
Hardwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:56   #267
baleron
BAN stały

Bo oburzyło mnie zdanie: "Jestem przyzwyczajona do luksusów". To sobie wynajmij apartament. I nie wierzę, że to ironia bo są to najlepsze akademiki ze wszystkich, więc zapewne tak myślała. A jak dostanie inny akademik i będzie musiała się dzielić kiblem z większą ilością osób to się popłacze.
Stary 2011-07-30, 23:18   #268
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Bo oburzyło mnie zdanie: "Jestem przyzwyczajona do luksusów". To sobie wynajmij apartament. I nie wierzę, że to ironia bo są to najlepsze akademiki ze wszystkich, więc zapewne tak myślała. A jak dostanie inny akademik i będzie musiała się dzielić kiblem z większą ilością osób to się popłacze.
to masz problem, że cię oburzyło to "straszne" zdanie i bawi mnie twoje znawstwo dotyczące akademików na Ligocie, jak nigdy tam nie mieszkałaś, a przynajmniej tak wnioskuje z twojej wypowiedzi wcześniejszej :
Cytat:
z informacji zawartych w internecie
.

Po prostu przyzwyczaiłam się do mieszkania w segmencie i tyle a stać mnie zapłacić te 40zł więcej co miesiąc
Stary 2011-09-27, 12:09   #269
expectation
Zadomowienie

Troszeczkę odkopuję wątek Do dziewczyn studiujących dwa kierunki: dostałam wlasnie plany moich zajęć, które zupełnie na siebie nachodzą. A że nie opanowałam jeszcze zdolności bilokacji, nie jestem w stanie chodzić na wszystkie ćwiczenia, lektoraty i konwersatoria (nie mówię o wykładach, bo to jasne że będę je opuszczać) Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 13:10   #270
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez expectation Pokaż wiadomość
Troszeczkę odkopuję wątek Do dziewczyn studiujących dwa kierunki: dostałam wlasnie plany moich zajęć, które zupełnie na siebie nachodzą. A że nie opanowałam jeszcze zdolności bilokacji, nie jestem w stanie chodzić na wszystkie ćwiczenia, lektoraty i konwersatoria (nie mówię o wykładach, bo to jasne że będę je opuszczać) Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
na kazde cwiczenia/konwersatoria (itp) bedziesz przydzielona do danej grupy, mozesz sprobowac pozamieniac sie z innymi osobami. gdyby to jednak nie wyszlo, idziesz do danego cwiczeniowca z ktorym masz zajecia i tlumaczysz jak krowie na rowie "pani/panie no nie da sie!" i mozesz zaproponowac, ze bedziesz przychodzic na dyzury zdawac opuszczone przez Ciebie zajecia. dodatkowym plusem bedzie to, gdy bedziesz miec przy sobie indeks z tego drugiego kierunku.
da sie tak zrobic, na uniwerku tez sa ludzie
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości