|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
ale jakoś mi ta laska nie wydaje się prawdziwa co prawda przeczytałam jej posty na pierwszej stronie (bo dalej nie miałam ochoty )
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
no widzisz sama ze niby w tym samym wieku a kazda cera jest inna i tu duza role odgrywa tez genetyka dobrze ze mojej twarzy z bliska nie widzialas bo zobaczylabys wielkie zmarchy jak u 50 latki ![]() Cytat:
![]() Angy dla ciebie rowniez Sto lat no dziewczyny 2 solenizantki mamy wiec jakas impreze trzeba dzis zrobic
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja to wiem muszka pytałajestem za...co pijemy? ![]()
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Nadrobiłam zaległosci az 6 stron ale juz za wiele nie popisze bo mój urwis sie obudził. Cos ostatnio miewa krótkie drzemki. Dzisiaj sie zbudził z krzykiem, woła mnie do pokoju i mówi, ze "pająk był tutaj za łóżkiem" A propo naszego tytułu to bardzo mi sie podoba. Jestesmy przeciez fajne, młode babeczki a nie stare purchawy i taki tytuł jak najbardziej nam pasuje A inni niech sobie myślą co chcą...
|
|
#245 |
|
BAN stały
|
GURGULKU STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ
kwiaty_bukiety_016d.jpg ANGY TOBIE RÓWNIEŻ STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-03-02 o 15:43 |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, Angy z okazji urodzin życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia, miłości i spełniania wszystkich marzeń
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem za
tylko uraczę sie sokiem pomarańczowym
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do domku
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko twoja Amelka ma te spodnium?http://allegro.pl/przesliczne-spodiu...480815931.html
pytam bo chce kupic i nie wiem czy ten rozm. z aukcji bedzie sporo z duzy jaki ty wzielas?
|
#250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A już miałam taką nadzieję ![]() A mazaki zmywalne? Maciuś rysuje tylko długopisem, bo Mu lekko idzie, kredkami nie chce za bardzo. Zwykłego mazaka na razie boję się dać. Cytat:
--- Połaziliśmy dzisiaj sporo po dworku. Super pogoda ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- angy
szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia
|
|
|
#251 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990765.html od niej ale został jej tylko r.80... może apisz i zapytaj o 86 ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- czeko chyba 86 nie ma w ogole...a jak chcesz zobaczyc jak Amelka w tym wyglada to na nk jest chyba ze juz bylas ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- mi sie jeszcze te spodenki podobaja... ale to w sferze marzen poki co... moze na lato sie uda kupic. i widzialam gdzies takie ale cena ok 40 juz z wysylka. http://allegro.pl/minoti-spodenki-je...478695933.html Amelka dopiero takie kupsko strzelila ze szok... chyba juz u niej ok
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-03-02 o 16:20 |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam na nk -slicznie wyglada te szorty tez fajne
|
|
#253 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
te 86 to nie mocno dlugo bo jest idealnie dopasowane... zaraz znajde linka do obydwu i zobaczymy jaka roznica w cm w 86 i 92. jak nie duza to spokojnie mozesz brac 92. ja na te 86 włoże bluzke pod spód ale cienką, a mam taką grubszą z polarniem to już ciasnawo http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...443820262.html tu 86 i szer paszki ma 28 http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990823.html a tu 92 i paszki ma 29.... ![]() wiec powinno byc ok ale nie mocno dlugo, tzn ten rok pochodzi raczej |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wezme ten na 92 wielkiej roznicy nie ma a moze na jesien jeszcze bedzie dobre
|
|
#255 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku, angy wszystkiego dobrego z okazji urodzin
Cytat:
Mieliśmy Triderm rok temu, próbuję sobie wyobrazić to siedzenie Maćka w naparze rumianku , Kuba miał zalecone moczenie siusiaka w roztworze Furaginu, nie do ogarnięcia to było i odpuściliśmy ![]() Wszystko po staremu ![]() Nie, zwykłe. A czemu boisz się dać zwykłego mazaka?
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że mieliście A już myślałam
|
|
|
#258 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro mało jada, to spróbuj coś bardziej kalorycznego dodać, np. owoce suszone? Będzie zdrowo, kalorycznie i nietłusto ![]() Ja Tymkowi gotuję "chudo", bo On wystarczająco waży, ale kalorie uzupełniam właśnie takimi różnymi sposobami, żeby kolacja była już lekka, acz sycąca. E tam, nic nie dodawaj,tylko przetasuj Drobne myki z poprzestawianiem kolejności produktów powinny pomóc Nie będę długo pisać, bo może sama to wszystko wiesz, a poza tym Dziewczyny już zupełnie uznają mnie za nawiedzoną Ale jakby co, to pisz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ No właśnie, eh. Też o tym myślę. Raz, że to zdrowie, otyłość itp., a dwa - jak to wszystko ogłupia te dzieci! Nie chce im się ruszyć szarymi komórkami, tylko czekają na gotowe rozwiązania. Kiedyś dzieci były bardziej dociekliwe, a teraz szkoda gadać Oczywiście z małymi wyjątkami, ale to kropla w morzu otępienia.Cytat:
Super, że takie kupiłaś, bo jest dużo wygodniejszy w użyciu, niż ten do gotowania, a wcale nie mniejsze ma właściwości zdrowotne A zatem - nie gotuje się go, bo jest gotowy do podania - dosypujesz po trochę do jogurtów, płatków, zup mlecznych, deserków (do wszelakich - owocowych, czy z kaszkami, nie ma znaczenia - albo mieszasz, albo jako posypka), dosypuje się też do zup już na koniec gotowania Czytałam, że chwalą takie ciasto z niego, ale nie próbowałam i raczej nie spróbuję, wystarczające jest dosypywanie gdzie się da ![]() Można też lekko podsmażyć popping na oliwie i dodać jako okrasę "(zamiennik bułki tartej) do warzyw z wody (kalafior, fasolka, brukselka itp), najlepiej warzywa na chwilkę wrzucić na patelnię żeby wszystko ładnie się połączyło" Uwaga - amarantus śmierdzi, ale pamiętaj, że jest kopalnią żelaza i innych wartości! ![]() Cytat:
A właśnie - ja też się czaję ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-03-02 o 18:47 |
|||||||
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Pilnie poszukuję przepisu na polędwiczki wieprzowe!!! ![]()
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a o jakim wieku Maćka mowa w tej sprawie?![]() ![]() Napisz mi jeszcze o mazakach
|
|
|
#261 |
|
BAN stały
|
ja na obiad zawsze robilam tak że w plasterki ok 1 cm w marynete z kamisa jest klasyczna i na patelnie i wsio, ale pewnie chcesz coś bardziej wyszukanego. to jest ekspresowe
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- magi moze tu coś znajdziesz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=116445 tu w sosiku z pieczarkami http://www.wielkiezarcie.com/recipe1609.html |
|
|
|
#262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam Boję się dać mazaka, bo Maciuś zazwyczaj maluje wszystko dookoła, siebie, ubranie, blat, dodatkowo obgryza...
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalona? ja bardzo lubię jak piszesz na ten temat, choć przyznaję że nie przykładam się aż tak do żywienia.Niemniej cenię to w tobie.
dzięki ![]() Ja nie wyczułam jeszcze że smierdzi, mimo że degustowałam, ale zakatarzona byłam Mąż mi umiera... ma anginę ![]() Angy, smutno mi , że zapomniałam o twoim święcie ![]() Spełnienia najskrytszych marzeń ale mi się piszę dziwnie nie wiem o co loto pa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-03-02 o 19:39 |
|
|
|
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
to było oczywiście bez cienia złośliwości
Cytat:
daj spokój, przecież nie chciałam Cię urazić - odpowiedziałam na Twoje pytanie, a to pierwsze zdanie tak mi luźno przyszło do głowy, jak przeczytałam słowo "boisz się" ------------ lekarka powiedziała, ze nie widzi zaczerwienionej cewki - to co ja widziałam to jest fizjologia ale profilaktycznie dała skierowanie na badanie moczu, pokazała jak oczyszczać siusiaczka i teraz kazała kupić Solcoseryl w żelu, zeby Tomuś nie protestował przy odciąganiu napletka i sumiennym czyszczeniu mastki - wyszłam na ciemną babę co to nie widzi zaczerwienienia na dodatek zaraz obok weszłam do apteki i kupiłam ten Solcoseryl i plastry na opryszczkę (oczywiście wiecie jakie to zakupy z Tomkiem były), więc nie oglądałam nic, w samochodzi przykleiłam sobie jeden, bo bałam się, ze coś niechcący dotknę i potem Tomka wezmę i go zaraże, więc zależało mi na przykryciu tego teraz chciałam drugi przykleić a tam w opakowaniu zostały 2 , czyli w sumie miałam 4 plasterki zamiast 12 zadzwoniłam do apteki, ale juz nie pojadę, bo właśnie zamknęli, ale Pani prosiła, zebym jutro przyjechała to wyjaśnią sprawę... mam nadzieję, ze jakoś sprawdzą to, bo przecież sprawa jest nie do udowodnienia ![]()
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-03-02 o 20:09 |
|||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Morska
, ja bardzo lubie, jak piszesz o rzeczach, ktore masz juz opanowane Dzisiaj mialam sie wybrac po suszone owoce, ale nie dotarlam i pewnie nie dotre przed sobota z powodow pracowych. Musze poszukac jakis innych przepisow na soczewice ![]() Rowniez mi sie wydaje, ze ma za malo kalorii, bo jada jak ptaszek, wiec ciesze sie, ze ktos mysli tak samo. Znaczy sie, jeszcze mysle ![]() p4w, ciesze sie, ze to nie zapalenie, a z tymi plasterkami to szkoda slow ![]() magi, zycze ci, aby leczenie zapalenia bylo szybkie i skuteczne
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-03-02 o 21:43 |
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ooo czyli wszystko ok i za plasterki ![]() Dobry wieczór...ale to moje dziecko dzisiaj marudziło wierciła się w łóżku godzinę i zasnąć nie mogła...mleka nie wypiła tylko ciągle tu tu i tu tu no i oczywiscie auto...malutkie kieszonkowe...do tego ma nową zabawkę...Panoramę Firm może przy niej siedzieć i oglądać...i nie ma dziecka Po co Nam odkrywczy domek jak mamy panoramę firm
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-02 o 21:44 |
||
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, Kuba tylko siebie, kartki i blat I nie obgryza jeszcze ![]() Cytat:
Pewnie na sztuki sprzedają i tak wyszło ![]() Cytat:
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
oglądacie YCD???
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- picie
|
#269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Męża Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

ale jakoś mi ta laska nie wydaje się prawdziwa
co prawda przeczytałam jej posty na pierwszej stronie (bo dalej nie miałam ochoty
)

w żadnym sklepie w pobliżu nie ma
) ja przy niej nie mam w ogóle
więc...idąc tym tropem jak widać mimo tego samego wieku ona już używa przeciwzmarszczkowych kremów a ja nie....mimo wieku Nasza skóra ma inne potrzeby

tylko uraczę sie sokiem pomarańczowym

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Oczywiście z małymi wyjątkami, ale to kropla w morzu otępienia.

, a o jakim wieku Maćka mowa w tej sprawie?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale profilaktycznie dała skierowanie na badanie moczu, pokazała jak oczyszczać siusiaczka i teraz kazała kupić Solcoseryl w żelu, zeby Tomuś nie protestował przy odciąganiu napletka i sumiennym czyszczeniu mastki - wyszłam na ciemną babę co to nie widzi zaczerwienienia
tylko ciągle tu tu i tu tu