Uświadomione kobiety - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 13:02   #241
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Uświadomione kobiety

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
...a jaki masz rozmiar? rozważam włamanie

[balkonetki ci zostawię, to prawie niemożliwe dopasować jakąś do mojego biustu :P]
Uśmiałam się. Zrobiłaś mi dzień.

35 - wow, imponująca kolekcja, ja tylko koło 6-7. Jak się odkuję po remoncie, zamierzam sobie fundnąć z dwie sztuki.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 14:55   #242
mbamboo
Wtajemniczenie

Mnie za każdym razem wychodzi co innego w tych kalkulatorach, poszłam do sklepu z bra-fittingiem, kupiłam 'uświadomiony' stanik i nosił się fatalnie (wpijające się fiszbiny, czerwone ślady, podduszanie), do tego dowiedziałam się jeszcze, że takich rozmiarów to pani nie ma. Teraz zmierzyłam się raz jeszcze, 1,5 miesiąca po zakupie tamtego biustonosza, i mam większy obwód. Wpisałam nowe dane do kalkulatora na stronie p. Ewy Michalak i wyszła mi miseczka A, więc już zupełnie nie wiem, o co chodzi, nie wydaje mi się, żebym miała aż tak mały biust. Dziwna sprawa, i pieniędzy żal. Nie wiem, czy nie zacząć się bawić w to uświadamianie jak już zacznę zarabiać, bo teraz mnie to zrujnuje. Poza tym martwię się, że przez mój krzywy kręgosłup nigdy nie znajdę nic idealnego. Macie jakąś opinię na ten temat?
Stary 2011-06-21, 15:03   #243
muszynianka
Zakorzenienie

Moja opinia jest taka że stanik stanikowi nierówny nawet tej samej marki.
Cleo by panache mam 65FF natomiast na przykład Sarien musiałabym mieć 65H tak samo z esotiq mam 65G i jest za małe, zdecydowanie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, a jak zamawiacie biustonosz przez neta, to nie boicie się, że nie będzie pasował?
Bo ja np. byłam ostatnio w sklepie, zmierzyłam chyba z 8 biustonoszy, wszystkie w moim rozmiarze, 70F, ale żaden mi nie pasował. Jeden za bardzo mi spłaszczał biust, inny robił biust trójkątno-spiczasty, kolejny za bardzo rozsuwał mi piersi na boki, a jeszcze jeden okazał się w ogóle za duży w miseczce.
Zamówiłabym sobie coś przez neta, bo cierpię na ogromny niedosyt dobrze dobranych biustonoszy, ale boję się, że właśnie zamówię i będzie z nim coś nie tak - rozmiar będzie ok, ale będzie mi spłaszczał, czy coś tam..
Ja nie jak widzę coś takiego w moim rozmiarze to kupuję. Często nawet sprzedaję drożej. Poluję głównie na aukcje typu "kupiłam ten biustonosz przez internet okazał się niedopasowany sprzedaję z metkami" zawsze możesz sprzedać i nic nie tracisz. Nie kupuję nowych przez internet
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 15:58   #244
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Mnie za każdym razem wychodzi co innego w tych kalkulatorach, poszłam do sklepu z bra-fittingiem, kupiłam 'uświadomiony' stanik i nosił się fatalnie (wpijające się fiszbiny, czerwone ślady, podduszanie), do tego dowiedziałam się jeszcze, że takich rozmiarów to pani nie ma. Teraz zmierzyłam się raz jeszcze, 1,5 miesiąca po zakupie tamtego biustonosza, i mam większy obwód. Wpisałam nowe dane do kalkulatora na stronie p. Ewy Michalak i wyszła mi miseczka A, więc już zupełnie nie wiem, o co chodzi, nie wydaje mi się, żebym miała aż tak mały biust. Dziwna sprawa, i pieniędzy żal. Nie wiem, czy nie zacząć się bawić w to uświadamianie jak już zacznę zarabiać, bo teraz mnie to zrujnuje. Poza tym martwię się, że przez mój krzywy kręgosłup nigdy nie znajdę nic idealnego. Macie jakąś opinię na ten temat?
Staniki Ewy Michalak mają "swoją" rozmiarówkę - tam z tego co kojarzę nie zaniża się obwodu po prostu. Ale rozmiar Effuniaka nie ma zazwyczaj odzwierciedlenia w stanikach innych firm, więc tym się nie przejmuj

Przykładowo ja mam "normalnie" 65G, natomiast z Effuniaków wychodzi mi 75D, tam jest nawet adnotacja:

"Rozmiar biustonosza wyliczony przez kalkulator dotyczy tylko bielizny Ewy Michalak. Kalkulator nie liczy rozmiaru bielizny produkowanej przez innych producentów."
Stary 2011-06-21, 20:18   #245
mbamboo
Wtajemniczenie

Tyle że ten niby uświadomiony miał 65D (przede wszystkim czułam, że obwód jest za mały, ale miseczka chyba też), z effuniaków wyszło mi 70A, normalnie noszę 75 B/C. Które, swoją drogą, nie podjeżdżają mi na łopatki itp, ale momentami czułam, że biust jest zbyt mało trzymany. Tyle że ciężko mi odróżnić ból powodowany przez zły obwód od bólu, jakim czasem objawia się moja choroba kręgosłupa, więc jestem zdezorientowana.
No i zastanawia mnie też, że 1,5 miesiąca temu miałam ciasno mierzony obwód pod biustem 67 cm, a teraz 70. Myślałam, że same piersi będą wracać do normalnego, nieściśniętego kształtu, a nie obwód.
Stary 2011-06-21, 20:25   #246
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Tyle że ten niby uświadomiony miał 65D (przede wszystkim czułam, że obwód jest za mały, ale miseczka chyba też), z effuniaków wyszło mi 70A, normalnie noszę 75 B/C. Które, swoją drogą, nie podjeżdżają mi na łopatki itp, ale momentami czułam, że biust jest zbyt mało trzymany. Tyle że ciężko mi odróżnić ból powodowany przez zły obwód od bólu, jakim czasem objawia się moja choroba kręgosłupa, więc jestem zdezorientowana.
No i zastanawia mnie też, że 1,5 miesiąca temu miałam ciasno mierzony obwód pod biustem 67 cm, a teraz 70. Myślałam, że same piersi będą wracać do normalnego, nieściśniętego kształtu, a nie obwód.
A ile masz w biuście?
Stary 2011-06-21, 21:21   #247
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A ile masz w biuście?
82-83 cm bez pochylania się. Tylko to chyba musi być coś z kształtem, że tak powiem, mierzyłam kiedyś 70A i wszystko mi wyłaziło z miseczki. W 70B było już lepiej, ale dalej mam trochę wrażenie, że taka miseczka mi biust po prostu ściska. Może nie jest zbyt 'wypukły', ale chciałabym, żeby był dobrze zebrany w staniku.

To mniej więcej taki kształt - [klik]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 09:05   #248
Lilith36
Rozeznanie

Ja też obliczałam sobie wczoraj rozmiar effuniakowy. I wyszło mi 65A...
Ktoś tutaj nosi effuniaki? Jak tylko odłożę trochę grosza, to planuję właśnie tam celować z zakupem stanika... Bo polskie, bo można odesłać bez problemu... Ale to 65A trochę mnie zbiło z pantałyku. Przyznam szczerze, że biust mam malutki, a ta modelka z małym biustem na stronie effuniak nie w kazdym biustonoszu wygląda dobrze...

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 10:43   #249
siarka40
Szef ds. Wymianek

Lilith, ja nosze Effuniaki, w nieco wiekszym rozmiarze, i bardzo je sobie chwale
co do odsylania, to w kazdym polskim sklepie internetowym mozesz zwrocic stanik, nie tylko u p. Ewy

a co Cie konkretnie niepokoi w tym rozmiarze? bo piszesz, ze biust masz malutki, a 65A to jeden z najmniejszych rozmiarow, tak ze nie wiem czy 65A wydaje Ci sie za duze, czy za male^^
Stary 2011-06-22, 12:53   #250
Lilith36
Rozeznanie

W sumie to nie niepokoi mnie to, po prostu dziwię się, jak niektóre biustonosze, wyglądające super na większym biuście, na zdjęciach modelki z małym wyglądają niezbyt dobrze.
I troszkę zaskoczyła mnie ta inna rozmiarówka, wszędzie w 'uświadomionych' stanikach jest raczej jeden rozmiar, a tutaj zupełnie inny, ale ok, widziałam już wypowiedź p. Ewy, że to projektant powinien robić własną skalę rozmiarów, a nie podporządkowywać się do jakiejś ogólnej.
Zamówię na próbę, najwyżej odeślę.

Co poleciłybyście na szczuplutką osobę z małymi piersiami, szerokim rozstawem i raczej płytkimi miseczkami? (moje piersi są bardziej płaskie niż okrągłe...) Kształt hmm... coś pomiędzy kroplą a stożkiem (ile ja się o tym wczoraj naczytałam, a dalej nie potrafie tego określić...). Czytałam, że balkonetki mają szeroki rozstaw, i ładnie zbierają biust ku środkowi i wypychają go do góry, jak myślicie? Albo plunge, wiem.
Może ktoś poleci jakiś konkretny model/markę?
Bodajże muszynianka pisała mi kiedyś o jakimś modelu, ale nie mogę się do tego dokopać, a nie zapisałam sobie...

Stary 2011-06-22, 13:00   #251
muszynianka
Zakorzenienie

Konkretny model dla szerokiego rozstawu piersi to mogę polecić, ale ja mam duży biust a te biustonosze nie są ani usztywniane, ani wkładek nie mają, chyba szukasz czegoś innego.
wejdź na balkonetka.pl i szukaj według rozmiarów
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 14:24   #252
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
W sumie to nie niepokoi mnie to, po prostu dziwię się, jak niektóre biustonosze, wyglądające super na większym biuście, na zdjęciach modelki z małym wyglądają niezbyt dobrze.
I troszkę zaskoczyła mnie ta inna rozmiarówka, wszędzie w 'uświadomionych' stanikach jest raczej jeden rozmiar, a tutaj zupełnie inny, ale ok, widziałam już wypowiedź p. Ewy, że to projektant powinien robić własną skalę rozmiarów, a nie podporządkowywać się do jakiejś ogólnej.
Zamówię na próbę, najwyżej odeślę.

Co poleciłybyście na szczuplutką osobę z małymi piersiami, szerokim rozstawem i raczej płytkimi miseczkami? (moje piersi są bardziej płaskie niż okrągłe...) Kształt hmm... coś pomiędzy kroplą a stożkiem (ile ja się o tym wczoraj naczytałam, a dalej nie potrafie tego określić...). Czytałam, że balkonetki mają szeroki rozstaw, i ładnie zbierają biust ku środkowi i wypychają go do góry, jak myślicie? Albo plunge, wiem.
Może ktoś poleci jakiś konkretny model/markę?
Bodajże muszynianka pisała mi kiedyś o jakimś modelu, ale nie mogę się do tego dokopać, a nie zapisałam sobie...
jeżeli sądzisz że możesz być stożkiem [biust zaczyna się wysoko, niedużo pod obojczykiem] to u effuniaka weź coś HP, HM ew. CH. w plandżach [PL] może się wżynać górna krawędź miski. Chociaż mi CH też próbuje atakować jednego cyca, dopiero po przeszyciu ramiączka doszliśmy do porozumienia [koralik jest taki ładny że stwierdziłam że nie odsyłam, muszę go mieć ]. HM/HP powinny być 'najbezpieczniejsze' [ten nieszczęsny garden na którego mnie nie stać ]
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 17:08   #253
Lilith36
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Konkretny model dla szerokiego rozstawu piersi to mogę polecić, ale ja mam duży biust a te biustonosze nie są ani usztywniane, ani wkładek nie mają, chyba szukasz czegoś innego.
wejdź na balkonetka.pl i szukaj według rozmiarów
Ok, w takim razie poszukam sama, bo ja mam biust zupełnie w odwrotną stronę... w stronę mikro

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
jeżeli sądzisz że możesz być stożkiem [biust zaczyna się wysoko, niedużo pod obojczykiem] to u effuniaka weź coś HP, HM ew. CH. w plandżach [PL] może się wżynać górna krawędź miski. Chociaż mi CH też próbuje atakować jednego cyca, dopiero po przeszyciu ramiączka doszliśmy do porozumienia [koralik jest taki ładny że stwierdziłam że nie odsyłam, muszę go mieć ]. HM/HP powinny być 'najbezpieczniejsze' [ten nieszczęsny garden na którego mnie nie stać ]
Biust zaczyna się u mnie właśnie raczej nisko, dokładnie to zaczyna się od wysokości pachy (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi). Jest dosyć spiczasty, ale jednocześnie 'płaski i szeroki', wąskie i głębokie miski mi odstają. I szeroko rozstawiony. Chciałabym go zebrać, bo myślę, że takie rozpłaszczenie i szerokość to efekt tego, że przeważnie nie noszę biustonosza w ogóle, tylko przy wyjsciu z domu, więc nie nadaję mu przez to dobrego kształtu... Myślę, że przez to się tak 'rozpastwił' i zaczyna się rozlewać na boki, a tego absolutnie chcę uniknąć, bo w końcu moje piersi są jeszcze bardzo młode...

Stary 2011-06-22, 22:50   #254
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Biust zaczyna się u mnie właśnie raczej nisko, dokładnie to zaczyna się od wysokości pachy (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi). Jest dosyć spiczasty, ale jednocześnie 'płaski i szeroki', wąskie i głębokie miski mi odstają. I szeroko rozstawiony. Chciałabym go zebrać, bo myślę, że takie rozpłaszczenie i szerokość to efekt tego, że przeważnie nie noszę biustonosza w ogóle, tylko przy wyjsciu z domu, więc nie nadaję mu przez to dobrego kształtu... Myślę, że przez to się tak 'rozpastwił' i zaczyna się rozlewać na boki, a tego absolutnie chcę uniknąć, bo w końcu moje piersi są jeszcze bardzo młode...
to się wycofuję ;p raczej stożkiem nie jesteś bo stożki mają to do siebie że zaczynają się wysoko i stąd cała specyfika ubierania ich generalnie krój CH wypycha biust do przodu i zaokrągla go, PL zbiera do środka i też zaokrągla. Raczej i ten i ten powinien dobrze go zebrać i dać niezły efekt HP jest dobry dla stożków bo podtrzymuje biust od dołu i z boków ale daje dużą swobodę jeżeli chodzi o górną część biustu
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 13:20   #255
Avonak
Raczkowanie

po zmierzeniu siebie i obliczeniu prawidłowego romiaru , wyszło że powinnam nosić 80 E ;o dla mnie to szok bo ogólnie noszę 90C.
Avonak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 14:09   #256
agata1335
Raczkowanie

Witam Was

Ostatnio zbieram się do pójścia do Brafitterki. Pod biustem mam 76 a w biuście 90. Jaki z tabeli powinien mi wyjść rozmiar wg Was?
agata1335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 14:51   #257
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Avonak Pokaż wiadomość
po zmierzeniu siebie i obliczeniu prawidłowego romiaru , wyszło że powinnam nosić 80 E ;o dla mnie to szok bo ogólnie noszę 90C.
tak naprawde, to 80E jest bardzo zblizone do 90C, jesli chodzi o wielkosc miski, a roznica lezy w tym, ze bedziesz miala lepiej trzymajacy obwod. domyslam sie, ze masz pod biustem okolo 90 cm - jezeli masz do tego otulinke, to przecietna 90 - tka nie trzyma Ci dobrze biustu. w 80 - tce winnas poczuc roznice, na plus.
Stary 2012-04-22, 18:26   #258
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata1335 Pokaż wiadomość
Witam Was

Ostatnio zbieram się do pójścia do Brafitterki. Pod biustem mam 76 a w biuście 90. Jaki z tabeli powinien mi wyjść rozmiar wg Was?
wg elektronicznego bra fittera 32D

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 19:33   #259
nusia114
Zadomowienie

ja mam pod biustem 78, a w biuście 92 i na jednej ze stron wyszło mi, że mam 70E, przecież to niemożliwe żebym miała E przy prawie niewidocznym biuście

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 20:07   #260
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
ja mam pod biustem 78, a w biuście 92 i na jednej ze stron wyszło mi, że mam 70E, przecież to niemożliwe żebym miała E przy prawie niewidocznym biuście
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-04-22, 20:57   #261
Elfia4
DOMator

Ja się ostatnio zdziwiłam, że wokół coraz więcej jest kobiet, dla których dobrze dobrany "uświadomiony" stanik to oczywistość Nawet nie trzeba ich uświadamiać, a wręcz można poplotkować o tym gdzie i co kupić i wymienić spostrzeżenia
Mam ciocię, którą widuję rzadko, ale ostatnio przy okazji rozmowy z nią wyniknął temat bielizny i okazało się, że zmieniła ze 2 lata temu zawartość szuflady ze stanikami na właściwe.
Inna kuzynka od dawna bieliznę kupuje u brafiterki.
Nawet koleżanka w pracy pytała mnie o to gdzie kupić dobrą bieliznę i trafiła do polecanego sklepu, gdzie przeszła rewolucję i wyszła zadowolona z uświadomionym "cyckonoszem". Chociaż hasło 75E wywołało u niej na początku szok i konsternację... ale nie uciekła ze sklepu, tylko dała się zaprowadzić do przymierzalni

Cieszy mnie to, bo większy popyt, to większa podaż, a więc większy wybór i bardziej dostępna oferta W końcu kropla drąży skałę - a w kwestiach stanikowych już co nieco wydrążyła
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 21:37   #262
kasiencja
Pani Buka

ja ostatnio wśród koleżanek ze studiów usłyszałam rozmowę w rodzaju:
"kurczę, muszę sobie kupić jakiś jasny stanik. ale schudłam ostatnio, kiedyś miałam 75C, teraz mam 75B"
"aaa, no, ja mam 75B"
[..]
"a X to ma taki strasznie duży biust, to jakieś E chyba!"
ośmieliłam się wtrącić jedno zdanie w rodzaju, że lepiej leżą staniki które mają mniejsze obwody (wszystkie wspomniane koleżanki raczej należą do szczupłych), typu 65, to zostałam szybko zbyta "eee tam, nie chce mi się latać za stanikami, pójdę do H&M" także jeszcze długo minie zanim to do wszystkich dotrze

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 22:09   #263
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
"kurczę, muszę sobie kupić jakiś jasny stanik. ale schudłam ostatnio, kiedyś miałam 75C, teraz mam 75B"
"aaa, no, ja mam 75B"
[..]
ośmieliłam się wtrącić jedno zdanie w rodzaju, że lepiej leżą staniki które mają mniejsze obwody (wszystkie wspomniane koleżanki raczej należą do szczupłych), typu 65, to zostałam szybko zbyta "eee tam, nie chce mi się latać za stanikami, pójdę do H&M" także jeszcze długo minie zanim to do wszystkich dotrze
nie wiem ja z jakoscia h&m bo nie kupuje tam bielizny, ale kto zna primark to wie. i sa takie kobiety ktore na moje oko maja 38G i kupuja tam bielizne, a najwiekszej rozmiarowki to ja tam nie widzialam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 08:32   #264
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
nie wiem ja z jakoscia h&m bo nie kupuje tam bielizny, ale kto zna primark to wie. i sa takie kobiety ktore na moje oko maja 38G i kupuja tam bielizne, a najwiekszej rozmiarowki to ja tam nie widzialam
nie wiem jak jakość samych stanikow, ale z tego co pamiętam jak kiedyś patrzyłam, rozmiary to glównie obwody 75+ (no, może znajdzie się 70A i 70B ostatecznie) i miseczki A-D.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:26   #265
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
"aaa, no, ja mam 75B"
[..]
No niestety, wiele kobiet broni się rękami i nogami przed myślą, że coś z ich stanikami jest nie tak.

Ostatnio rozwieszałam pranie moje i siostry, m.in. staniki. Z ciekawości sprawdziłam metkę z rozmiarem i odkryłam, że siostra również w całkowitej nieświadomości nosi zły rozmiar: miska taka sama co u mnie, przy czym cycki siostry to tak ze dwa razy moje Podjęłam próbę uświadomienia, ale oczywiście bez rezultatu (ona nie ma czasu mierzyć się i biegać po sklepach).

Naszła mnie refleksja, że takie myślenie zawdzięczamy naszej mamie. Ja przez długi czas też nosiłam źle dobrany stanik, ale nikt mnie nigdy nie nauczył jak się powinno dobierać rozmiar. Mój pierwszy stanik kupiła mi mama "na oko", potem pamiętam, że kupiła mi jeszcze kilka innych tak okazjonalnie, wszystkie bez mierzenia. Chyba przejęłam ten tok myślenia - stanik to stanik, jaki się kupi to taki będzie w porządku, nie ważne rozmiar w tą czy w tamtą, a najlepiej kupić 75B, bo ten nosi większość koleżanek więc widocznie jest uniwersalny
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:35   #266
Dotka90
Zakorzenienie

Pamiętam te czasy, kiedy kupowałam staniki w H&M
Dodam, że mam rozmiar 70FF (no kiedyś mniejsze były, ale ogólnie dużobiuściasta jestem). A w hmie kupowałam coś w stylu 85D (bo tylko w takim staniku miseczka mieściła mój biust). Omajgad, aż mnie biust boli jak sobie przypomniałam, co robiłam mojemu biustowi
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:52   #267
Avv
Wtajemniczenie

Ja jestem uświadomiona, uświadomiłam swoją koleżankę, jestem z tego dumna i lecę z misją dalej.
: D

A tak btw, to te które mówią `a co, ja noszę źle dobrany stanik i zrobisz mi coś, hahaha?` zrozumieją swój błąd dopiero po czasie. ; p
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 10:19   #268
asitkax3
Zadomowienie

uświadomiłam się dopiero nie dawno, i teraz i ja i moje piersi są bardzo zadowolone jak zwykle większość nastolatek o średnim biuście kupowałam 75b.. a mam 65c.
Staram się uświadamiać koleżanki ale za każdym razem jest tylko 'bo ja nosze bee i wiem lepiej' -_-
asitkax3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:52   #269
nusia114
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn z warszawy, gdzie znajdę dobry sklep gdzie pomogą dobierać biustonosz? Wybierałam się do Abrakadabra, ale właśnie się dowiedziałam, że został już zamknięty...
I kolejne pytanie, jakiego rzędu są to koszty?

Widzę, że ostatni post na wątku jest z kwietnia, ale mam nadzieję, że ktoś tu jednak czasem zagląda

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 04:35   #270
201604190949
Konto usunięte

Złote tarasy - Li Parie. Ale mają dużo drożej niż jest w internecie więc radzę pozapisywać nazwy modeli i potem zamawiać. Ale panie bardzo ogarnięte, wiedzę mają, słuchają czego się potrzebuje i jak się mówi, że ma być półsztywny to przynoszą półsztywne. Jak klientka nie jest wstydziochem (ja nie byłam ) to same wygarniają jej biust i układają w miseczkach itd.
Dodatkowe info dla dziewczyn z branży LGBT - byłam tam z koleżanką, która co jakiś czas zaglądała do mnie i pomagała w wyborze i przy mierzeniu któregoś z kolei biustonosza pani, która mi pomagała zapytała, cytuję "Czy poprosić koleżankę żeby rzuciła okiem? A może... partnerkę?" i tu nastąpił uprzejmy a nie złośliwy uśmiech. Więc wnioskuję, że są raczej gay friendly

Wola Park- nie pamiętam jak ten sklep się nazywa ale jest to malutki sklepik idąc od Top Secret w stronę Empików i innych KFC prawą stroną. Nawet starsza (wiekiem) sprzedawczyni już zakumała dlaczego obwód ma być ciasny i nie praktykują głupiego podciągania ramiączek aż do bólu ramion. Jednak tu lepiej być już trochę obcykaną w kwestii "czego to ja potrzebuję dla cycków żeby były szczęśliwe" ale za to jest taniej.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-12-31 o 04:40
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości