![]() |
#241 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Uświadomione kobiety
Cytat:
![]() 35 - wow, imponująca kolekcja, ja tylko koło 6-7. Jak się odkuję po remoncie, zamierzam sobie fundnąć z dwie sztuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Mnie za każdym razem wychodzi co innego w tych kalkulatorach, poszłam do sklepu z bra-fittingiem, kupiłam 'uświadomiony' stanik i nosił się fatalnie (wpijające się fiszbiny, czerwone ślady, podduszanie), do tego dowiedziałam się jeszcze, że takich rozmiarów to pani nie ma. Teraz zmierzyłam się raz jeszcze, 1,5 miesiąca po zakupie tamtego biustonosza, i mam większy obwód. Wpisałam nowe dane do kalkulatora na stronie p. Ewy Michalak i wyszła mi miseczka A, więc już zupełnie nie wiem, o co chodzi, nie wydaje mi się, żebym miała aż tak mały biust. Dziwna sprawa, i pieniędzy żal. Nie wiem, czy nie zacząć się bawić w to uświadamianie jak już zacznę zarabiać, bo teraz mnie to zrujnuje. Poza tym martwię się, że przez mój krzywy kręgosłup nigdy nie znajdę nic idealnego. Macie jakąś opinię na ten temat?
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Moja opinia jest taka że stanik stanikowi nierówny nawet tej samej marki.
Cleo by panache mam 65FF natomiast na przykład Sarien musiałabym mieć 65H ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykładowo ja mam "normalnie" 65G, natomiast z Effuniaków wychodzi mi 75D, tam jest nawet adnotacja: "Rozmiar biustonosza wyliczony przez kalkulator dotyczy tylko bielizny Ewy Michalak. Kalkulator nie liczy rozmiaru bielizny produkowanej przez innych producentów."
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Tyle że ten niby uświadomiony miał 65D (przede wszystkim czułam, że obwód jest za mały, ale miseczka chyba też), z effuniaków wyszło mi 70A, normalnie noszę 75 B/C. Które, swoją drogą, nie podjeżdżają mi na łopatki itp, ale momentami czułam, że biust jest zbyt mało trzymany. Tyle że ciężko mi odróżnić ból powodowany przez zły obwód od bólu, jakim czasem objawia się moja choroba kręgosłupa, więc jestem zdezorientowana.
No i zastanawia mnie też, że 1,5 miesiąca temu miałam ciasno mierzony obwód pod biustem 67 cm, a teraz 70. Myślałam, że same piersi będą wracać do normalnego, nieściśniętego kształtu, a nie obwód.
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
82-83 cm bez pochylania się. Tylko to chyba musi być coś z kształtem, że tak powiem, mierzyłam kiedyś 70A i wszystko mi wyłaziło z miseczki. W 70B było już lepiej, ale dalej mam trochę wrażenie, że taka miseczka mi biust po prostu ściska. Może nie jest zbyt 'wypukły', ale chciałabym, żeby był dobrze zebrany w staniku.
To mniej więcej taki kształt - [klik]
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Ja też obliczałam sobie wczoraj rozmiar effuniakowy. I wyszło mi 65A...
Ktoś tutaj nosi effuniaki? Jak tylko odłożę trochę grosza, to planuję właśnie tam celować z zakupem stanika... Bo polskie, bo można odesłać bez problemu... Ale to 65A trochę mnie zbiło z pantałyku. Przyznam szczerze, że biust mam malutki, a ta modelka z małym biustem na stronie effuniak nie w kazdym biustonoszu wygląda dobrze...
![]() |
#249 |
Szef ds. Wymianek
|
Lilith, ja nosze Effuniaki, w nieco wiekszym rozmiarze, i bardzo je sobie chwale
![]() co do odsylania, to w kazdym polskim sklepie internetowym mozesz zwrocic stanik, nie tylko u p. Ewy ![]() a co Cie konkretnie niepokoi w tym rozmiarze? bo piszesz, ze biust masz malutki, a 65A to jeden z najmniejszych rozmiarow, tak ze nie wiem czy 65A wydaje Ci sie za duze, czy za male^^
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
W sumie to nie niepokoi mnie to, po prostu dziwię się, jak niektóre biustonosze, wyglądające super na większym biuście, na zdjęciach modelki z małym wyglądają niezbyt dobrze.
I troszkę zaskoczyła mnie ta inna rozmiarówka, wszędzie w 'uświadomionych' stanikach jest raczej jeden rozmiar, a tutaj zupełnie inny, ale ok, widziałam już wypowiedź p. Ewy, że to projektant powinien robić własną skalę rozmiarów, a nie podporządkowywać się do jakiejś ogólnej. Zamówię na próbę, najwyżej odeślę. Co poleciłybyście na szczuplutką osobę z małymi piersiami, szerokim rozstawem i raczej płytkimi miseczkami? (moje piersi są bardziej płaskie niż okrągłe...) Kształt hmm... coś pomiędzy kroplą a stożkiem (ile ja się o tym wczoraj naczytałam, a dalej nie potrafie tego określić...). Czytałam, że balkonetki mają szeroki rozstaw, i ładnie zbierają biust ku środkowi i wypychają go do góry, jak myślicie? Albo plunge, wiem. Może ktoś poleci jakiś konkretny model/markę? Bodajże muszynianka pisała mi kiedyś o jakimś modelu, ale nie mogę się do tego dokopać, a nie zapisałam sobie... ![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Konkretny model dla szerokiego rozstawu piersi to mogę polecić, ale ja mam duży biust a te biustonosze nie są ani usztywniane, ani wkładek nie mają, chyba szukasz czegoś innego.
wejdź na balkonetka.pl i szukaj według rozmiarów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
po zmierzeniu siebie i obliczeniu prawidłowego romiaru , wyszło że powinnam nosić 80 E ;o dla mnie to szok bo ogólnie noszę 90C.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Ostatnio zbieram się do pójścia do Brafitterki. Pod biustem mam 76 a w biuście 90. Jaki z tabeli powinien mi wyjść rozmiar wg Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
wg elektronicznego bra fittera 32D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
ja mam pod biustem 78, a w biuście 92 i na jednej ze stron wyszło mi, że mam 70E, przecież to niemożliwe żebym miała E przy prawie niewidocznym biuście
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
DOMator
|
Ja się ostatnio zdziwiłam, że wokół coraz więcej jest kobiet, dla których dobrze dobrany "uświadomiony" stanik to oczywistość
![]() ![]() Mam ciocię, którą widuję rzadko, ale ostatnio przy okazji rozmowy z nią wyniknął temat bielizny i okazało się, że zmieniła ze 2 lata temu zawartość szuflady ze stanikami na właściwe. Inna kuzynka od dawna bieliznę kupuje u brafiterki. Nawet koleżanka w pracy pytała mnie o to gdzie kupić dobrą bieliznę i trafiła do polecanego sklepu, gdzie przeszła rewolucję i wyszła zadowolona z uświadomionym "cyckonoszem". Chociaż hasło 75E wywołało u niej na początku szok i konsternację... ale nie uciekła ze sklepu, tylko dała się zaprowadzić do przymierzalni ![]() Cieszy mnie to, bo większy popyt, to większa podaż, a więc większy wybór i bardziej dostępna oferta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Pani Buka
|
ja ostatnio wśród koleżanek ze studiów usłyszałam rozmowę w rodzaju:
"kurczę, muszę sobie kupić jakiś jasny stanik. ale schudłam ostatnio, kiedyś miałam 75C, teraz mam 75B" "aaa, no, ja mam 75B" [..] "a X to ma taki strasznie duży biust, to jakieś E chyba!" ośmieliłam się wtrącić jedno zdanie w rodzaju, że lepiej leżą staniki które mają mniejsze obwody (wszystkie wspomniane koleżanki raczej należą do szczupłych), typu 65, to zostałam szybko zbyta "eee tam, nie chce mi się latać za stanikami, pójdę do H&M" ![]() ![]()
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Pani Buka
|
nie wiem jak jakość samych stanikow, ale z tego co pamiętam jak kiedyś patrzyłam, rozmiary to glównie obwody 75+ (no, może znajdzie się 70A i 70B ostatecznie) i miseczki A-D.
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio rozwieszałam pranie moje i siostry, m.in. staniki. Z ciekawości sprawdziłam metkę z rozmiarem i odkryłam, że siostra również w całkowitej nieświadomości nosi zły rozmiar: miska taka sama co u mnie, przy czym cycki siostry to tak ze dwa razy moje ![]() Naszła mnie refleksja, że takie myślenie zawdzięczamy naszej mamie. Ja przez długi czas też nosiłam źle dobrany stanik, ale nikt mnie nigdy nie nauczył jak się powinno dobierać rozmiar. Mój pierwszy stanik kupiła mi mama "na oko", potem pamiętam, że kupiła mi jeszcze kilka innych tak okazjonalnie, wszystkie bez mierzenia. Chyba przejęłam ten tok myślenia - stanik to stanik, jaki się kupi to taki będzie w porządku, nie ważne rozmiar w tą czy w tamtą, a najlepiej kupić 75B, bo ten nosi większość koleżanek więc widocznie jest uniwersalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam te czasy, kiedy kupowałam staniki w H&M
![]() Dodam, że mam rozmiar 70FF (no kiedyś mniejsze były, ale ogólnie dużobiuściasta jestem). A w hmie kupowałam coś w stylu 85D (bo tylko w takim staniku miseczka mieściła mój biust). Omajgad, aż mnie biust boli jak sobie przypomniałam, co robiłam mojemu biustowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem uświadomiona, uświadomiłam swoją koleżankę, jestem z tego dumna i lecę z misją dalej.
: D A tak btw, to te które mówią `a co, ja noszę źle dobrany stanik i zrobisz mi coś, hahaha?` zrozumieją swój błąd dopiero po czasie. ; p
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
uświadomiłam się dopiero nie dawno, i teraz i ja i moje piersi są bardzo zadowolone
![]() Staram się uświadamiać koleżanki ale za każdym razem jest tylko 'bo ja nosze bee i wiem lepiej' -_- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn z warszawy, gdzie znajdę dobry sklep gdzie pomogą dobierać biustonosz? Wybierałam się do Abrakadabra, ale właśnie się dowiedziałam, że został już zamknięty...
I kolejne pytanie, jakiego rzędu są to koszty? Widzę, że ostatni post na wątku jest z kwietnia, ale mam nadzieję, że ktoś tu jednak czasem zagląda ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Złote tarasy - Li Parie. Ale mają dużo drożej niż jest w internecie więc radzę pozapisywać nazwy modeli i potem zamawiać. Ale panie bardzo ogarnięte, wiedzę mają, słuchają czego się potrzebuje i jak się mówi, że ma być półsztywny to przynoszą półsztywne. Jak klientka nie jest wstydziochem (ja nie byłam
![]() Dodatkowe info dla dziewczyn z branży LGBT - byłam tam z koleżanką, która co jakiś czas zaglądała do mnie i pomagała w wyborze i przy mierzeniu któregoś z kolei biustonosza pani, która mi pomagała zapytała, cytuję "Czy poprosić koleżankę żeby rzuciła okiem? A może... partnerkę?" i tu nastąpił uprzejmy a nie złośliwy uśmiech. Więc wnioskuję, że są raczej gay friendly ![]() Wola Park- nie pamiętam jak ten sklep się nazywa ale jest to malutki sklepik idąc od Top Secret w stronę Empików i innych KFC prawą stroną. Nawet starsza (wiekiem) sprzedawczyni już zakumała dlaczego obwód ma być ciasny i nie praktykują głupiego podciągania ramiączek aż do bólu ramion. Jednak tu lepiej być już trochę obcykaną w kwestii "czego to ja potrzebuję dla cycków żeby były szczęśliwe" ale za to jest taniej. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-12-31 o 04:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.