|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chudniemy i piękniejemy...:) Zapraszam kobietki - Start 18.04
Hej Słoneczka
Jak dzionek Wam mija? ![]() Ja już po owsiance z połówką banana, orzechami i pestkami, niedługo wpadnie koktajl (mały jogurt naturalny, połowa banana, 2 połówki brzoskwini z puszki+orzechy włoskie), na obiad będzie sałatka cezar - cyc z kurczaka, sałata, pomidor, jogurt naturalny i czosnek (to w pojemniczku, bo będę poza domem), potem jakaś złożona kanapka z razowca, z szyneczką, sałatą, pomidorkiem, szczypiorkiem, a na kolację może jajecznica z 2 jaj na łyżeczce masła. I powiem Wam, że wstałam dziś i zaczęłam ćwiczyć. Najpierw rozgrzewka - 10 minut biegu w miejscu, potem jakieś 25-30 minut różnych ćwiczeń, bardziej takich dynamicznych, podchodzących pod aerobik. I świetnie się czuję teraz Muszę kupić orbitrek
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta
![]() Na święta wyjechałam i nie miałam dostępu do internetu. Muszę nadrobić potem i poczytać co tam u Was. Troszkę pogrzeszyłam, ale teraz wracam do ścisłej bezsłodyczwej diety. Jutro się zważę i zobaczymy czy to coś wg daje. Wieczorem planuję dłuuuuuugi spacer. śniadanko-kanapki z ciemnego chlebka z szynaczką (jakąś taką chudą) Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co kanapki z wędliną, papryką i pomidorem
Uwielbiam wiosnę i jest tyke świeżych, pysznuch warzyw Potem jabłuszko i mandarynka. Wczoraj ćwiczyłam na Orbim 45 min Potem trochę ćwiczeń, ale nie miałam za bardzo siły. Dziś powtórka wieczorem. Słyszałam, że dobrze jest poćwiczyć przed śniadaniem ( metabolizm przyspiesza), ale na razie trudno mi się zmotywować rano
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
dzieńdobry wszystkim !! co tam słychac? Jak leci dzionek?
Ja dzis zawedrowałam do sklepu po owocki i stworzyłam sałatke owocowa.. ![]() i jestem happy.. duzo mi jej wyszło,a le rodzinka pomoze :PWczoraj na siłce 2 h.. sie instruktor cieszył ze moze mnie wymeczyc ^^ A dziś zszamałam naarzie I - woda z cytryna, a potem pol chudego serka + pół wieśniaka + rzodkiewki dwie + wafele dwa ryżowe z dynia + zielona herbata II - sałatka owocowaaa + wafel ryzowy + zielona herbata Na obiad nie wiem co wszamac.. ;| no rano sie nie chce. wiem cos o tym :P ale z drugiej strony przed spaniem tez.. bo spac sie chce :P najlepiej popołudniu.. i ja sobie wtedy smigam posiłkowac na siłce ;D dzis tez.. aleee zaraz sie zbieram na rozmowe o prace ! trzymajcie kciuki baby !!
|
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaka praca?zdobyłam w końcu wagę i się zważyłam... przytyłam kilogram ;( teraz już nie ma żadnego odpuszczania sobie, 10kg to w końcu nie tak dużo, jak się postaram to na początku lipca będę już laską taką że chocho Póki co zjadłam - pół omletu z płatków owsianych - kanapke z jajkiem i majonezem a zaraz idę obrać marchewkę i przygotować kotlety sojowe żeby mieć co zjeść po treningu
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
postanowiłam się do Was przyłączyć, będzie mi raźniej To dopiero drugi dzień mojej diety, więc na razie dobrze się trzymam Z doświadczenia wiem, że niedługo pewnie będę mieć straszną ochotę na wszystko czego nie mogę jeść. Co roku obiecuję sobie, że schudnę do wakacji, żeby wyglądać jakoś w stroju kąpielowym i mam nadzieję, że w końcu się uda. Mam 165 cm wzrostu i ważę 64 kg. Na razie chcę zejść do 55 kg, a jeśli to się uda to zobaczymy co dalej. Życzę wszystkim powodzenia
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Yhh ja też przed wakacjami co roku powtarzam sobie to samo i co - nic. Chociaż w tym roku udało mi się trochę schudnąć to znowu przez święta i brak ćwiczeń jeden kg wrócił. Do wymarzonej wagi zostało mi do zrzucenia 6-7 kg także wychodzi mniej więcej jeden na tydzień, mam nadzieję, że w końcu mi się uda
Ociężałość po świętach całe szczęście znika
|
|
|
#249 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzisiaj się niestety nie udało, ale jak jutro wstanę, to już mnie nic nie zatrzyma na drodze do wymarzonej wagi
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
paniKA88 dziękujee
Musze sie wybrac w miasto i ogarnac jakie wagi sa na miejscu łii.. )Ejj a jak do zielonej herbaty daje słodzik to źle? ;> Ja nie umiem bez ;(
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
no kochane! zmotywalyscie mnie! zaczynam odchudzanie! ile mozna patrzec na ten rozlewajacy sie tluszcz
mój wzrost: 163 cm waga: 82 kg
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że damy rade ! Chociaż u mnie ostatnio coś kiepsko ...
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
no ja tak miałam całe życie, że mówiłam sobie, że się odchudzam a po dwóch dniach rzucałam się na wszystko i jadłam 2 razy tyle co normalnie (jakby mnie ktoś miesiąc głodził !). ale teraz się trzymam
dzisiaj na drugie śniadanie zrobiłam sobie grahamke z sałatą, serkiem pleśniowym, mozarella, ogórkiem i rzeżuchą ;d wiem, że serów dużo, ale to przynajmniej jakieś białko i wapń mam ochotę na taką pyszną, soczystą pierś z kurczaka na grillu ;ddzisiaj znowu biegać od piątku będzie ciężko, bo zaczynam prace jako hostessa i po tym nogi w dupe wchodzą ;/ a i z jedzeniem ciężko, bo jak stoję osiem godzin to jem rano śniadanie, jakiś szybki obiad tam na miejscu i kolację ;/ trochę się boję, że dieta przez to ucierpi...
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
To życzę powodzenia na tym dniu próbnym
Kurde dziewczyny mam taki problem, od kilki dni czuję się strasznie wzdęta, to chyba nawet nie z przejedzenia bo jadłam mniej, jak próbuje wciągnąć brzuch to mnie tak dziwnie boli Macie jakieś rady jak się tego pozbyć?
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
z czego wiem to zielona herbata i mięta pomagają
ogólnie więcej błonnika, ruchu, lżejsze jedzenie. podobno wzdęcia może powodować jedzenie w pośpiechu, ponieważ połykamy powietrze. i uważaj na rośliny strączkowe, kapustę i czekoladę. i jakieś przyprawy poprawiające trawienie też są dobre podobno
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
No właśnie tez myślałam nad tą herbatą. Wypiłam już z 3 kubki zielonej i może bd ok. Poza tym wzięłam jakieś tam bakterie na żołądek, mama to ma wszystko No i witam nowe dziewczyny na forum
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jakieś activie i suszone śliwki są chyba ok na to
![]() no ja też witam nowe dziewczyny. możemy się wymienić zdjęciami po wakacjach ;d |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
ja dzisiaj po jogurciku, i zupcę, którą mamusia zrobiła--jarzynową :Ppyszzzna ;D teraz zjadłam kanapeczki z serkiem i pomidorkiem, za chwilę jakieś ćwiczenia i jak codziennie po 20.00 na pół godzinki biegania miłego wieczorku ;D
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
i tylko tyle zjadłaś ? ;d mało ;d ja tam głodomorem jestem, muszę się dożywiać ciągle !
a jutro idę na badanie krwi (mam fobię na tym punkcie, paniczny strach przed strzykawkami- po tacie), a poza tym śniadanie zjem jakieś 1,5 h po przebudzeniu a należę do tych głodomorów co jak tylko otworzą oczy to myślą o jedzeniu ;(
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki a czy zazywacie jakies lekarstwa czy cos w tym stylu? chodzi mi o tzw. wspomagacze. ja np biore bio-blonnik
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
ja nie biore niczego ;d szkoda kaski
znacie jakąś sieć restauracji, albo restaurację w Katowicach gdzie zjem jakieś dobre śniadanie ? bo jak mówiłam mam to badanie krwi i potem szkoła od razu. a jak mam nosić kilogramy jedzenia to dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
to co ja akurat biore duzo nie kosztuje, a daje uczucie sytosci. jakies 17 zl, wiec moja kieszen raczej przetrzyma
a co do katowic to niestety nie znam, bo juz nie bylam ho ho czasu. a nielepiej ci wziasc jednak ta kanapke do torebki? to znowu nie jakies kilogramy...
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
ja też nic nie biore bo szkoda kasy
Dzisiaj wygląda to tak I:pół bułki razowej z almette jogurtowym i miodem II: 6 migdałów III: sałatka grecka plus pół makreli wędzonej IV: szklanka maślanki V: serek biały rozrobione plus ostatnia kromka chleba Nie cierpie jak marnuje sie jedzenia ale przez kolejny miesiąc chleba w mojej diecie nie będzie od jutra koktajle na śniadanie codziennie z migdałami,suszonymi śliwkami, siemiem lnianym i bananem z maślanką a i jeszcze koniecznie cynamon do tego i dwa owsiane ciasteczka A na kolacje już zawsze ser biały rozrobiony, przez miesiąc tylko obiad bedzie zmienny i zobaczymy efekty
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
ja tam dosypuje otrębów do wszystkiego ;d
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj się zważyłam i ważę tak 84/85 kg, tydzien temu było 85/86 kg, ale ta waga raczej zawyża pomiary Ważyłam się u koleżanki to było mniej niż 80 ! Ta waga będzie poprostu orientacyjna - ile zrzucam.(mam jakoś 168 cm wzrostu , może troszkę więcej ) Dzisiaj zjadłam: I Musli z mlekiem II 2 kanapki(złączone) chleba z ziarnami z pastą rybną i sałatą III ok.200g warzyw na patelnie mrożonych zrobionych na parze + mała miska barszczu białego IV pół małego jogurtu naturalnego i trochę musli, jedna kromka z serkiem śmietankowym I nic słodkiego Ćwiczyłam też trochę, mam zamiar się zabrać do wieczornego biegania . aaa i wypiłam litr ( może nawet więcej bo mój kubek ma chyba 0,6-0,7 litra ) zielonej herbaty. Ponawiam pytanie: co sądzicie o łykaniu L-carnityny przed wysiłkiem (np.bieganiem) ? Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-04-27 o 21:33 |
||
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
no tak, mało zjadłam dzisiaj, ale ja tak jem;/ brak czasu, a podobno to zle jest, chociaż nie wiem, piję wodę, więc może uzupełnię troche organizm :P wróciłam właśnie z wieczornego biegania, i nawet nie jestem zmęczona, trochę już sobie wyrobiłam kondycję ;D , a teraz kąpiel i łóżko
) do jutra dziewczynki ;**
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
mimi0290 z ta L-karnityna bym uwazala. bo niby przyspiesza spalania, ale moja kolezanka miala duze problemy przez nia, m.in. nerki zawczely nawalac, watroba rowniez, aha no i zaburzenia miesiaczki tez. wiec nie za ciekawie... dodatkowo L-karnityne zazywa sie raczej jak sie uprawia jakos konkretniej sport, np kolaże, a podejrzewam, ze ty chcesz tylko troche pobiegac
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Siemie lniane gdzie mogę kupic w supermarkecie ? Tzn w jakim dziale ?
Powiem Wam szczerze, że nie mam nastroju dziś na ćwiczenia. Nie wiem jakaś osłabiona jestem ;/ Jutro rano poćwiczę, obiecuję ![]() Muszę kupić sobie zieloną herbatkę. |
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Siemie lniane.. blee.. nie wiem w jakim, gdzie, bo kazałam kiedyś mamuśce kupić.. ale nie dam rady tego jeść ;\ Swoją drogą ten błonnik gdzie można kupić? Chciałam sobie zrobic zielona herbatke.. i ni huhu pudełko juz puste
Ale miałam jakas taka figurelle czy cos takiego oO wróciłam z siłki.. teraz to by masazyk sie przydał ^^ Swoja droga tak troche off .. widziałyscie meczyk Barca-madrid? xd Aaa i nic sie nie dzieje jak daje słodzik do herbaty zielonej? 100 pytan ![]() nefrey dziękowac jutro sie obijam jeszcze ^^ ja tez tak czasem mam.. ;\ wtedy szamam śliwy suszone, activie.. a mojej mamie pomógł sok z cytryny z woda To sa straszne dni :P a moze musisz sie przeczyscic..? jakas herbatka ziołowa?
|
|
#270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja całe życie słodziłam herbatę, ale jak przerzuciłam się na zieloną to już nie muszę. Ostatnio sobie z przyzwyczajenia posłodziłam i nie dałam rady wypić, paskudztwo straszne Słodzik nie jest zbyt dobrą opcją, jest niezdrowy, lepiej spróbuj pić bez. Jak nie dasz rady to odrobinę słodziku albo syrop z agawy. Nie wiem jak z kalorycznością, ale taki syrop jest napewno zdrowszy, naturalny. Nie wiem jak ze smakiem agawy, bo akurat jak dowiedziałam się że jest w sklepie to przestałam słodzić ![]() activie nie mają żadnego potwierdzenia naukowego, ta jej "skuteczność" wynika raczej z siły sugestii. Zwykły jogurt też pomoże ![]() Cytat:
Mam jeszcze Thermo Speed Extreme, ale ten sam problem - za duże kapsułki, więc zamiast brać rano i popołudniu to biorę tak na godzinę lub pół przed ćwiczeniami w klubie, ew. gdy mam mieć zabiegany,, intensywny dzień. Cytat:
Ew. poczytaj sobie na forach np sfd lub kfd.Cytat:
Też mi się nie chce ćwiczyć. Do tego cały czas mam katar, przez to moja wydolność jest bardzo ograniczona i po 10 minutach wysiadam
" A czym byliby ludzie bez miłości? GINĄCYM GATUNKIEM, odparł Śmierć" Edytowane przez paniKA88 Czas edycji: 2011-04-28 o 00:59 |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

To dopiero drugi dzień mojej diety, więc na razie dobrze się trzymam 

Ociężałość po świętach całe szczęście znika

Macie jakieś rady jak się tego pozbyć?