Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwiec 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 12:43   #241
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie

nooo doczytalam

lolus a ciebie rzeczywiscie malo jak w domku na swieta jestes
kasiulka lodzka *******TESKNIMY!
eweska nerwy juz nic nie pomoga, trzymma kciuki, zeby maluchy wyszly na swiat przed swietami
camomile widze ze tez ci sie wlacza syndrom wicia gniazda ja juz wszystko posprzatalam ale brudzi mi sie na nowo, wiec nie wiem czy mam sile od nowa wic gniazdo chyba spasuje i zwolnie tempo

mazianka ty to chyba naprawde na swieta w szpitalu chcesz wyladowac???! trzymam kciuki oby nie

januszagnieszka fajnie, ze wszystko jest dobrze

catia a co ze niby mdlosci i wymioty do znak porodu?!?!aaaaa!

mimbi juz widzialamta stronke! genialna jest, usmialam sie znowu jak norka rozstepami sie nie przejmuj, ja tez smaruje niewiadomo jakimi kremami i guzik pomaga, juz staram sie o tym totalnie nie myslec i tyle

aga pe bo my mamy podobny termin porodu, a ty wiesz ze teraz to juz moze sie zdarzyc w kazdej chwili
mowisz ze wymioty to na rozpoczecie porodu? czy jak?

ide na drzemke kochane moje, bede pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 12:56   #242
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie

Zosia śpi
ja szykuje obiad - dziś spagetti a la teściowa
ciepło jest tak aż żal w domu siedzieć ....

eweska wierzę, że wszystko pójdzie dobrze, bądź twarda !!!!!!!!!!
Absolutnie rozumiem Twoje rozgoryczenie, też bym się tak czuła ...

Catia88

JanuszAgnieszka super wieści

agnieszka_pe25 też nie daję rady jakoś się przemęczyć specjalnie, niby przestałam się oszczędzać, chodzę i robię koło Zosi, sprzątam, ale bardzo szybko się męczę i po prostu nie daję rady ... nie dlatego że brzuch boli, skurcze czy coś, tylko brak mi tchu i sił ....

dobra tyle doczytałam
teraz idę się zdrzemnąć póki pierworodna śpi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:22   #243
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki od poludnia mam takie bole jak na @, biegunke, jakas taka ospala jestem, a zylam ta wizyta u fryzjera, a ledwo sie tam chyba doczlapie, nawet nie sprzatnelam kuchni po obiedzie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kochane, mam pytanie

czy ktoras tez jest tak wyloozowana jak ja (czyt nieodpowiedzialna) ma termin na maj i nie ma torby spakowanej?!

czy ostalam sie sama?(co mnie wcale nie zdziwi)

nie mam wogole weny na pakowanie.

dopadly mnie mdlosci, masakryczny bol brzucha i coraz czesciej sie zastanawiam czy dotrwam do 5tego
my wczoraj z mezem spakowalismy, ale dzis musimy przepakowac, bo sie nie zmiescilam i jutro musze jeszcze dokupic biale reczniki dla syncia, ja tez zawsze wszystko na ostatnia chwile

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wiecie co, od momentu jak wyszlam ze szpitala mam wrazenie, ze codziennie pojawia mi sie nowy rozstep na brzuchu Smaruje sie tym Erisem na rozstepy, co mi go Poziomka podarowala i niestety nic nie pomaga. Ale TZ - specjalista rozstepowy - mowi, zeby sie smarowac dalej, bo wtedy szybciej zejda po porodzie i wyblakna. To sie smaruje i postanowilam nie ogladac ich juz w lusterku.

Z dwojga zlego dziecko siedz w tym brzuchu jak najdluzej, bo jak sie teraz narodzisz, to Cie bede ze szpitala wynosic w reklamowce z Lidla.

Tutaj instrukcja obslugi dla mamus zielonych jak ja
http://kwejk.pl/obrazek/32857/jak,si...dzieckiem.html
mimbi wczoraj wzielam do reki takie wieksze lusterko i jak zobaczylam co ja mam na brzuchu to sie przerazilam, a do wczoraj zylam w nieswiadomosci, myslalam ze nic prawie mi nie wylazlo, bo brzuszka calego dobrze nie widzialam, a maz za kazdym razem mowil, ze on nic nie widzi, no tak chyba ma problemy ze wzrokiem

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Princi zycze udanej wizyty u ...fryzjera zdjatko koniecznie jak juz bedziesz po
wiesz zadnej rewolucji na glowie nie robie, zreszta od lat mam ten sam fryz, tylko wyciebiuje i pofarbuje moje wyplowiale koncowki, a w pon jak bylismy u ginka zapytalam sie czy moge wloski pofarbowac, to powiedzial co bedzie Pani farbowala nie widze zadnych odrostow, tiaaa faceci to sa slepi albo specjalnie tak powiedzial
Stary 2011-04-20, 13:32   #244
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
antropia uwielbiam zumbe przed ciążą chodziłam, ale teraz bym wymiękła pewnie po 15 minutach ale powolutku i dojdzie się do formy

a do PS3 też są takie gadżety wiecie coś o tym?

dobra ide rozwiesić pranie i spadam juz na te zakupy i spacerek
No do ps3 też jest coś takiego jak kinect w xboksie

Cytat:
kochane, mam pytanie

czy ktoras tez jest tak wyloozowana jak ja (czyt nieodpowiedzialna) ma termin na maj i nie ma torby spakowanej?!

dopadly mnie mdlosci, masakryczny bol brzucha i coraz czesciej sie zastanawiam czy dotrwam do 5tego
hmm...termin mam na 17 maja...a ja nawet rzeczy w domu nie mam które mi będą potrzebne...poza kapciami, klapkami pod prysznic i piżamami aha i spakuję się w wojskową torbę mojego męża taka co by ją ukryć pod łóżkiem w moro

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:42   #245
matallewar
Zakorzenienie

Dot.:

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
hej kobitki moje no i zapadla decyzja o sn dzis ordynator potwierdzil na obchodzie. Jestem "przeszczesliwa" bo moglam spokojnie w domu zostac i czekac gdyby bylo wiadomo ze maly sie nagle obrocil nawet lekarz by nie nalegal na szpital bo spokojnie mozna czekac. jesli do piatku nic sĂ✂e nie wydarzy bede mogla na swieta isc do domu. Jak na razie cisza rozwarcie sie powiekszylo ale nie duzo nie moge chodzic bo mnie masakrycznie boli na dole to juz nie sa igly tylko nie wiem co ciezko okreslic na szczescie nie jest tak caly czas. pozdrawiam
Kurczę, to trzymam poczwórne za każdego dzidziola po dwa i jedne dodatkowe za Ciebie

antropia Co za sen

Catia Magnez możesz łykać i po ciąży, na pewno nie zaszkodzi

Lolka Dyżurną nie zostałam, bo pierwsza była Grazin, a mamy prawie taki sam tp, więc byłoby bez sensu - obie byśmy poszły rodzić i komu byście smsy wysyłały?

Janusz Agnieszka

agnieszka_pe Spokojnie, eweska dopiero kilka dni temu pakowała

moria To ja proponuję, że na razie będziemy Ci pisać który tc (może na PW, bo potem będziesz mieć urwanie głowy z małą Iguśką - możemy też wysyłać info o dacie porodu, wadze, wzroście i sn czy cc, bo na początku po porodzie będziesz mieć problem, jeśli będziesz chciała ogarnąć forum) i będziesz w wolnej chwili uzupełniać, a kolejny wątek założy the_sania (ma późniejszy termin niż ja), a ja jej będę pomagać w razie czego (czyt. wysyłać PW u kogo co uzupełnić).
No, a Ty nam odchowalnię założysz
Co Ty na to?
Tylko jeszcze ustalmy, czy wpisujemy skończone tc czy te, które trwają (u agus 38 tc skończony lub 39 tc w trakcie)

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

A, jeszcze się miałam podzielić z Wami szokującą informacją, że kupiłam dziś staniki do karmienia 75G
A myślałam nad H, ale pani nie miała
Ale te powinny styknąć, bo się rozciągają

Dziękuję też za kciuki i życzenia powodzenia na zaliczeniu - przydały się, mam piękną 5 w indeksie
Tym samym zakończyłam (prawie*) edukację na studiach

*prawie, bo na wrzesień mam jedno zaliczenie (ale moja promotor i dyr do spraw studenckich każe mi się nim nie przejmować) - to będzie mój pierwszy termin, no i skończyć pracę mgr i się obronić (koło grudnia-stycznia)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-04-20 o 13:38
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:46   #246
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

matall gratuluje

ja uciekam
papa mamusie
Stary 2011-04-20, 13:56   #247
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dziękuję też za kciuki i życzenia powodzenia na zaliczeniu - przydały się, mam piękną 5 w indeksie

*prawie, bo na wrzesień mam jedno zaliczenie (ale moja promotor i dyr do spraw studenckich każe mi się nim nie przejmować) - to będzie mój pierwszy termin, no i skończyć pracę mgr i się obronić (koło grudnia-stycznia)
Gratulacje

a ja właśnie wcinam ryż na mleku z jabłkami pycha!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:00   #248
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, to trzymam poczwórne za każdego dzidziola po dwa i jedne dodatkowe za Ciebie

antropia Co za sen

Catia Magnez możesz łykać i po ciąży, na pewno nie zaszkodzi

Lolka Dyżurną nie zostałam, bo pierwsza była Grazin, a mamy prawie taki sam tp, więc byłoby bez sensu - obie byśmy poszły rodzić i komu byście smsy wysyłały?

Janusz Agnieszka

agnieszka_pe Spokojnie, eweska dopiero kilka dni temu pakowała

moria To ja proponuję, że na razie będziemy Ci pisać który tc (może na PW, bo potem będziesz mieć urwanie głowy z małą Iguśką - możemy też wysyłać info o dacie porodu, wadze, wzroście i sn czy cc, bo na początku po porodzie będziesz mieć problem, jeśli będziesz chciała ogarnąć forum) i będziesz w wolnej chwili uzupełniać, a kolejny wątek założy the_sania (ma późniejszy termin niż ja), a ja jej będę pomagać w razie czego (czyt. wysyłać PW u kogo co uzupełnić).
No, a Ty nam odchowalnię założysz
Co Ty na to?
Tylko jeszcze ustalmy, czy wpisujemy skończone tc czy te, które trwają (u agus 38 tc skończony lub 39 tc w trakcie)

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

A, jeszcze się miałam podzielić z Wami szokującą informacją, że kupiłam dziś staniki do karmienia 75G

matal gratuluję piąteczki
a co do miseczki G to mam tą samą załamkę, ostatnio kupiłam F i jest na styki zastanawiam sie co będzie jak urodzę i jeszcze mi pójdą i gdzie zmieszczę wkładki

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:01   #249
Anuu91
Raczkowanie

mattalewar gratuluję Ci baaardzo, bardzo Mnie czekają egzaminy po porodzie, mam nadzieję, że się uda
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:02   #250
MoniaK
Zakorzenienie

Eweska, trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze Najważniejsze abyś się mocno nie denerwowała tą sytuacją, choć doskonale rozumiem i też bym była wk....

Agnieszka_pe, ja też nie mam torby spakowanej i jakoś nie przejmuję się tym. Skoro wszystko mam w domu to spakowanie zajmie mi kilka minut Pewnie spakuję się w pierwszej połowie maja.

Monigac, Anulka, współczuję wam tych bólów i złego samopoczucia

Januszagnieszka,

Antropia, sen boski

Jak wspominałam teraz mnie trochę mniej i smutno mi, że nie nadążam za wątkiem ale pamiętajcie o mnie Jutro wizyta, ciekawe co tam się w brzuchu dzieje
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:04   #251
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Jak wspominałam teraz mnie trochę mniej i smutno mi, że nie nadążam za wątkiem ale pamiętajcie o mnie Jutro wizyta, ciekawe co tam się w brzuchu dzieje
Pamiętamy a póki jesteś to za jutrzejszą wizytę!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:04   #252
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Strasznie Ci współczuję

Kochana jesteś .

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie i nie chcę cię wprowadzać w błąd, ale położna coś mówiła na ten temat na SR, że oni i tak standardowo przed porodem robią jakieś płukanie pochwy (czymś ... nie pamiętam czym, w każdym bądź razie niby nie potrzebują tego wyniku), dlatego ten wynik nawet nie jest wymieniony na liście dokumentów, które trzeba mieć przy przyjęciu do szpitala.
a co do paciorkowca - zakładam, że Ś wie co robi, skoro powiedział mi :'gdynby było potrzebne to bym zlecił", więc spróbuję więcej o tym nie myśleć. bo zwariuje.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ja Wam mówię, ze to jej malutkie czeka, zeby zrobić mi prezent i przyjdzie na świat w moje 30-te urodzinki czyli 29-go
amarciu jesli moj synek sie nie zbierze w siebie to 29tego będa mi wywoływać .

Cytat:
Dzieki dziewczyny.Dalej do mnie nie dociera ze trzeba bedzie sie tak meczyc dzis lub jutro byloby po wszystkim a tak to do pupy z +ym wszystkim. Rodzic mi sie odechcialo czemu on wczesniej sie nie obrocil czemu nastawiali na cc a na sam koniec d... dzis jedna babka pojechala na cc z sali jutro kolejna jedzie a ja im zazdroszcze to ich drugie cc i milo je wspominaja.Ech szkoda slow nie nawidze takich nieoczekiwanych zmian.
doskonale Cie rozumiem! z ta niespodzianką - już wiesz co ja czułam i ja wiem co Ty czułaś, chociaż Ty masz dwójkę urodzić . masakra jakaś.
pamiętaj jakbyś coś potrzebowała to daj znać.

Cytat:
Strasznie mnie denerwują takie sytuacji i szpitale, w których o wszystkim decyduje ordynator. Niedawno rodziła moja koleżanka, która ma problemy ze wzrokiem i to niemałe, odklejającą się siatkówkę w związku z czym dostała od swojego okulisty zaświadczenie, że zaleca rozwiązanie ciąży poprzez cc, ale ordynator stwierdził niby po jakiś konsultacjach, że może rodzić sn. Należy przy tym zaznaczyć, że na korytarzu dał jej mężowi do zrozumienia, że jak znajdzie się odpowiednia kwota, to uwzględni to zaświadczenie Oni stwierdzili, że żadnej łapówy nie będą dawać za to, co im się należy i pojechali rodzić do prywatnej kliniki, gdzie oczywiście kosztowało ich to więcej, ale przynajmniej cennik był jawny i uczciwy. Niestety często jest tak, że nawet jeśli są wskazania do cc, to lekarze czekają na kopertę albo trzeba mieć "zaliczonych" kilka prywatnych wizyt u ordynatora Mam nadzieję, że nie to jest przyczyną takich decyzji ordynatora w szpitalu Eweski.

Dobrze że Ś jest ordynatorem .

Cytat:
Ale ci lekarze, którzy robią takie rzeczy powinni gnić w pace, bo jak można żerować na ciężarnych
ZGADZAM SIĘ! .

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
trzymaj sie kochana

dziękuję .

Cytat:
kochane, mam pytanie

Kochana, mój się może urodzić lada dzień, a ja tylko chodzę dookoła torby .

Cytat:
ja nie mialam jak rano sie pokazac, bo nocke mialam fatalna, od wczoraj straszne mam mdlosci, wczoraj nawet wymiotowalam, nie moglam zasnac bo mdlosci i zgaga, wiec zasnelam moze kolo 1-szej. ale potem znowu zgaga, goraco mi bylo, w ogole nie moglam spac, wiec jak kolo 6 tej zasnelam to do 9-tej pospalam i musialam sie zbierac bo wizyta u lekarza. Siuski znowu maja troche leukocytow, ale osttanio tez mialy, ale zostaly wyslane do laboratorium i niby infekcji zadnej nie ma, cisnienie w normie, mam obserowaqc ruchy i czekac na porod tyle
potem byl spacer ale jednak jestem nietomna i mimo pieknej pogody wpadlam do domu zjem cos i musze sie zdrzemnac
i nadrabiam was po kolei

Moniqac biedna jestes z tymi rekami, moze jakies oklady zimne rob sobie, no sama nie wiem, caluje mocno

dziękuję Kochana .
że wszystko dobrze, chociaż bardzo Ci współczuję samopoczucia .

cucciola79
- dzieki straszne za rady!!!!
zastanawiałam się własnie nad tymi usztywnieniami na nadgarstek i teraz - na pewno kupię . owijałam bandażem, ale średnio to daje.
DZIĘKUJĘ raz jeszcze.

JanuszAgnieszka .

może Kwaitecek już rozpakowana .

a ja po zakupkach.....
super pogoda klimatyzacja w nowym autku sprawdzona .

dzisiaj na obiad lasagne princi - tylko błagam nie pytaj jak robie, bo tez pewnie nie tak jak włosi .

antropia ale super sen .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:12
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:05   #253
Klaterina
Zadomowienie

antropia ale miałaś sen
eweska, ale juz wiesz na czym stoisz, mam nadzieje, że pójdzie szybciutko chociaż szkoda faktycznie że przed samymi Świętami jesteś w szpitalu
Lolka1212 udałam w połowie tego tekstu że nie słysze komentarza i za chwile stwierdziłam, że jestem zmęczona i poszłam do domu , no ale w domu sie poryczałam
za dobre wieści u JanuszAgnieszki
Agnieszka.M no co to za zeszytomania ??? toż to jakieś chore
atiz jak sie zorientuję w temacie to dam Ci znać, bo by sie przydało coś takiego do konsoli
mimbi no opis zajefajny
co do torby, to moja wyciągnięta jest, włożone są koszule do karmienia, ręczniki dwa duży i mały, klapki pod prysznic i laćki i to tyle narazie, no ale czasu jeszcze mam ponad miesiąc
w południe położyłam się na drzemkę, byłam tak na maxa zmęczona, że moje własne chrapanie - prawie jak niedźwiedzia - nie było mnie w stanie ruszyć z łóżka to było straszne
Stary 2011-04-20, 14:08   #254
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

dla mnie to nie szok,bo mies temu kupowałam 75E wiec do karmienia tez jakos koło G dokupie

I gratuluje zaliczenia klask i:

ja juz po zakupkach i spacerku,dzisiaj w rybaczkach i krótkim rekawku smigałam- szok ,jest chyba ze 30st
I kupiłam piekne pamiątki na Sw Komunie,Kurcze 1 maja dwoch moich bratankow ma a ja nie moge jechac, szkoda, cóż moja mama pzrekaze conieco.

Ps ROBIE PLAN PRZYGOTOWAŃ ŚWIĄTECZNYCH

START JUTRO!!!!!!!

KONIEC WYWOŁYWAN- TERAZ GABEK DO PONIEDZIAŁKU SIEDZ GRZECZNIE W BRZUSIU U MAMUSI.:non o:

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:08   #255
SweetAngel1984
Zadomowienie

hej dziewczyny

Jestem mamusia sierpiniowa czyli naleze do kolejnego watku
ale zagladam do Was aby napisac ze macie zajefanjny tytuł
i ze gratuluje Wam rozpakowan i koncoweczki ciazy ...za mna dopiero polowa 22 tc ......... i zazdroszcze Wam ze lada chwila bedzie trzymac swoje malenstwa w ramionach
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:11   #256
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Sms od JanuszAga

Wychodzę dziś Daria waży 1660 g czyli przytyła 260g. Wszystko jest super.

Cytat:
Rodzic mi sie odechcialo
Nie smutaj, dasz radę, tyle kciuków będziemy trzymać to jakoś pójdzie
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

A i wczoraj mialam jakies krwawienie,dzisiaj tez jakies brunatne dalej,kurde ciekawe co to.Mały sie rusza( mniej ,ale zawsze) wiec chyba ok,poczekam do jutra,
Następna w kolejce?
Cytat:
ale naskrobalyscie od rana noooo!
ja nie mialam jak rano sie pokazac, bo nocke mialam fatalna, od wczoraj straszne mam mdlosci, wczoraj nawet wymiotowalam, nie moglam zasnac bo mdlosci i zgaga, wiec zasnelam moze kolo 1-szej. ale potem znowu zgaga, goraco mi bylo, w ogole nie moglam spac, wiec jak kolo 6 tej zasnelam to do 9-tej pospalam i musialam sie zbierac bo wizyta u lekarza. Siuski znowu maja troche leukocytow, ale osttanio tez mialy, ale zostaly wyslane do laboratorium i niby infekcji zadnej nie ma, cisnienie w normie, mam obserowaqc ruchy i czekac na porod tyle
potem byl spacer ale jednak jestem nietomna i mimo pieknej pogody wpadlam do domu zjem cos i musze sie zdrzemnac
i nadrabiam was po kolei

Wiem co czujesz, też od paru dni budzą mnie w nocy mdłości. Zrywam się i mam wrażenie, że do ubikacji nie dobiegnę...ale całe szczęście przechodzi.
Cytat:

Super
Zdolna kobitka z Ciebie

Ja już po wizycie.

Na mojego eska z porodówki nie macie co liczyć tak szybko
Bo wszystko jak się dawno ruszyło tak teraz stanęło w miejscu
Młody wychodzi mniejszy niż na usg w szpitalu (dr stwierdził, że ono jakieś wysłużone) waga 3020
Nie muszę się oszczędzać bo jeszcze pojadę na poterminowe wywołanie także od jutra rusza mega sprzątanie.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:13   #257
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Kochana jesteś .

a co do paciorkowca - zakładam, że Ś wie co robi, skoro powiedział mi :'gdynby było potrzebne to bym zlecił", więc spróbuję więcej o tym nie myśleć. bo zwariuje.

amarciu jesli moj synek sie nie zbierze w siebie to 29tego będa mi wywoływać .

doskonale Cie rozumiem! z ta niespodzianką - już wiesz co ja czułam i ja wiem co Ty czułaś, chociaż Ty masz dwójkę urodzić . masakra jakaś.
pamiętaj jakbyś coś potrzebowała to daj znać.

Dobrze że Ś jest ordynatorem .

ZGADZAM SIĘ! .

dziękuję .

Kochana, mój się może urodzić lada dzień, a ja tylko chodzę dookoła torby .

dziękuję Kochana .
że wszystko dobrze, chociaż bardzo Ci współczuję samopoczucia .

cucciola79
- dzieki straszne za rady!!!!
zastanawiałam się własnie nad tymi usztywnieniami na nadgarstek i teraz - na pewno kupię . owijałam bandażem, ale średnio to daje.
DZIĘKUJĘ raz jeszcze.

JanuszAgnieszka .

może Kwaitecek już rozpakowana .

a ja po zakupkach.....
super pogoda klimatyzacja w nowym autku sprawdzona .

dzisiaj na obiad lasagne princi - tylko błagam nie pytaj jak robie, bo tez pewnie nie tak jak włosi .
nie ma za co
najwazniejsze,zeby Ci pomogly!!!Ja wiem jakie to cierpienie a i jeszcze jedna rzecz jezeli poczujesz ,ze sa dretwe to nie wstrzasaj nimi ,ja tak robilam a to jeszcze pogarsza sytuacje i mozesz dostac silniejszego zapalenia ,wazne jest,zeby nadgarstek byl usztywniony i krew mogla swobodnie krazyc i dochodzic do rak i palcow!!!
daj znac jak je kupisz czy czujesz sie lepiej
Ja teraz od 2 dni w domu odsypiam bo prawie caly tydzien bez zmrozenia oka mialam
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:15   #258
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Następna w kolejce?

Wiem co czujesz, też od paru dni budzą mnie w nocy mdłości. Zrywam się i mam wrażenie, że do ubikacji nie dobiegnę...ale całe szczęście przechodzi.

Super
Zdolna kobitka z Ciebie

Ja już po wizycie.

Młody wychodzi mniejszy niż na usg w szpitalu (dr stwierdził, że ono jakieś wysłużone) waga 3020
Nie muszę się oszczędzać bo jeszcze pojadę na poterminowe wywołanie także od jutra rusza mega sprzątanie.
super, że wszystko ok .

idę chyba na drzemkę.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
nie ma za co
najwazniejsze,zeby Ci pomogly!!!Ja wiem jakie to cierpienie a i jeszcze jedna rzecz jezeli poczujesz ,ze sa dretwe to nie wstrzasaj nimi ,ja tak robilam a to jeszcze pogarsza sytuacje i mozesz dostac silniejszego zapalenia ,wazne jest,zeby nadgarstek byl usztywniony i krew mogla swobodnie krazyc i dochodzic do rak i palcow!!!
daj znac jak je kupisz czy czujesz sie lepiej
Ja teraz od 2 dni w domu odsypiam bo prawie caly tydzien bez zmrozenia oka mialam

kurcze - no własnie - jak nimi wstrżasałam to jeszcze gorzej mnie bolały .
Kochana z nieba mi normalnie spadłaś. .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:17   #259
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Następna w kolejce?

Super
Zdolna kobitka z Ciebie

Ja już po wizycie.

za udaną wizytę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:19   #260
amarcia
Wtajemniczenie

moniqac to by było

Piękna data ten 29-ty, gwarantuję... Będziesz miała mądre, rozsądne aczkolwiek czasem nieźle szalone (i skromne) dziecko
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:20   #261
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

o nie !
wkur$#^#^%^@^$#^(*)(* łam sie !!

ODpisuje Wam juz dobre pol godziny bo mialam zaległosci 6 stron i mi wcieło !!!!!!!!!!!!!!
no nie

to na szybko, Kochane Dziewczynki dziekuje za kciuki !!
agnieszka_pe, przykro mi z powodu mdłosci a jak nozki? Zastrzyki juz nic nie bola? Małż sobie radzi?

gusia, dziekuje a Ty dzis z małżem caly dzionek?

matall, ale masz balony hihi Gratuluje 5 !!

bzyczka, ja i moniqac tez wywodzimy sie z PM2009 daaaaaaaaaaawno tam nie byłam ale kojarze dziewczyny
Kilka nas z czerwca jest.. jakos bedziemy sie trzymac

listopadowa, a Ty nastepna chcesz poród przyspieszyc i co jeszcze bedziesz robić Wrzuc na luuuz !

atiz, mam pojecie o PS3 bo moj mąż posiada zarówno xboxa, PSP i PS3 wiec wszystko Ci powiem Gadzetem do PS3 jest odpowiednik kinecta w xboxie.
Nazywa sie PS Move i ponoc fajniejszy od kinecta jednak ja sie nie bawie takimi rzeczami wiec nie powiem czy warto

JanuszAgnieszka, fantastyczne wiesci !!!!!!!!!!

AgnieszkaM dobrze pamietałas Kochana, byłam na USG i na zakupach i w pracy jeszcze no i w szpitalach
Sytuacja Twojej kuzynki ponizej krytyki... myslalam, ze juz lekarze sie tak nie zachowują, ze mają jakiś umiar, klasę i boją sie choc troszke a tu nic sie nie zmieniło (oczywiscie nie generalizuje ze wszyscy!!!!!!)
Powiesić takiego za j**a

cuciola ja mam to samo z nadgarstkami, dziś nie umiałam sobie drzwi w aucie otworzyc Moniqac tak samo cierpi.. powiedz proszę co to za usztywniacze ??

andziotka, witaj w domku Zosienka pewnie wylatana ?? Moze mniej Cię meczy z tej okazji ?? Czy wręcz przeciwnie - rozbrykana jeszcze bardziej

A teraz pokrótce co u nas.
Gabik zdrowy Chyba z powodu cukrzycy, póki co nie grożą jej nad wyraz wielgachne rozmiary UFF
Wydaje mi sie, ze jest standardowa jak na swój wiek albo nawet drobniejsza?? Nie mam porównania.. w 33tc waży 2070
Na 3 i 4D wiele nie podejrzałam, nie widziałam dziubeczka bo malutka sie zasłaniała Zauwazyłam jedynie uszko i zacisniete piąstki mojej córeczki
Generalnie badanie przebiegało na widoku 2D.
Termin z OM przyspieszony jedynie o 4 dni (tak wiec na dzien dzisiejszy obowiązuje mnie 06.06) ale wiadomo, ze moze sie jeszcze 100 x zmienić.
A wiecie co mnie najbardziej ucieszyło (oczywisicie poza zdrowym dzieciatkiem, bo to priorytet!!!) ??
Mówiłam Wam, że ja prawie do 3 latek byłam łysa jak kolano a Gabik ma już włosięta Jejciu mówie Wam jak sie ciesze
Wiele z Was ma kudłate dzidzie i tak Wam zazdrosciłam a teraz i ja tym szczęściem moge sie radowac

A teraz mniej przyjemna strona medalu....
Na zakupy pojechalam z mezem... i wiecie co ??
Ja jogurt dłuzej w sklepie wybieram i ogladam niż gabisiową wyprawkę !
Wybranie łóżeczka, przewijaka, wanienki, 2 kpl pościeli, prześcieradełek, rożka, materaca zajeło nam w sumie hmm z 15 min ???
Boziu jaka jestem zła
Na dodatek domyslacie się ile przepłacilismy.. zamiast zamówić przez Allegro...
I jeszcze taki walnięty sprzedawca nas obslugiwał.. jak powiedziałam, ze chce wanienkę z termometrem to mi powiedział a po co to pani. Sprawdzi sobie pani łokciem... a różnica w cenie 15zł tylko była !! Mój maż oczywiscie mu wtórował i tez powiedział, że nie ma co wymyslac...
Nie wspomnę o wózkach, gdy poogladac chciałam wreszcie Mure4 !
Pan od razu skwitował, ze mura to beee bo częśc spacerowa jest nisko, mój mąż jest wysoki i żebysmy mury nie brali tylko Mutsy jest lepszy... a mój mąż znów mu przytakiwał... w Koncu nie kupilismy w ogole wózka... no i ceny tez zadna atrakcja bo mura4 (gondola+spacerówka) 2.800 a w necie za 3.1 jest wszyyyystko ! Tam nawet nie było folii przeciwdeszczowej w zestawie.
Tak wiec reasumując własciwie mamy wszystko ale wcale nie takie jakie bym sobie na spokojnie wybrała w necie.

I teraz milsza część.. obiecuje ostatnia
Szpital !!
Obejrzałam ten, gdzie małż sie rodził i Dziewczynki kamień spadł mi z serca.. Cos a`la szpital Mimbi, takze sala do porodów w wodzie, również druga wanna celem relaksowania się przed porodem SN, wszystko nowiutkie, czysciutkie i wszyyyystko za friko! ZZO, poród rodzinny etc.
Dodatkowo oddział poporodowy także odnowiony (wszystko oddane na koniec grudnia 2010 po kapitalnym remoncie) i sale jedynie 1 lub 2 osobowe tez za darmo
Juz wiem, że moge iśc rodzić
Kolezanka z pracy także tam rodzi 16.06 a jej mama jest emerytowaną pielegniarką i dostanę od Ani namiary na położną, która tam obecnie pracuje.
Pani chce 400zł (w tym 1 szpitalu 800) i przyjedzie ze mną do porodu oraz będzie w trakcie. UFF
Bardzo szczęśliwa jestem i zadowolona z dzisiejszego dnia, za wyjątkiem tych zakupów
Łozeczko mam choc takie jak chciałam, z funkcją kołysania oraz z szufladą
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...552630582.html
Tylko ze tu w cenie jest z materacem a my zapłacilismy 429 bez materaca
GUPI mój mąz nie odzywam się do niego w ogole ....

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:22   #262
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

hej wrocilam
na poczatku gratuluje Agusi coruni
dzis wyszlam ze szpitala. Mala nie ma IUGR i dzis (32t)wazyla 1665g, lekarze powiedzieli ze bardzo ladnie dostaje furagin, macmiror, no-spe i witaminki, ale ogolnie jest bardzo dobrze pozdrawiam serdecznie

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:25   #263
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Pamiętamy a póki jesteś to za jutrzejszą wizytę!
dziękuję

Chciałam wam jeszcze pokazać jak wygląda na żywo leżaczek Bright Starts. Jakby się któraś zastanawiała nad nim to zdjęcie może okazać się pomocne. Trochę się obawiam, że te zabawki są za mdłe, ale myślę że do łóżeczka będzie miał karuzelę bardziej kolorową. Zobaczymy w każdym razie wizualnie bardzo mi się podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20042011655.jpg (84,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20042011656.jpg (90,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-04-20, 14:26   #264
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

aaaaaaaa antropia !
SEN cud miod i rodzynki

Lolus, nie mam poscieli DREWEX...
zadzwoniłam tam na obozowa a pani powiedziałą ze tylko sprzedaz hurtowa... potem zadzwonilam do siedziby w rudzie slaskiej i potwierdzili, ze najblizszy salon w Rudzie.

Mam niejakiej firmy AMY.......

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-20, 14:27   #265
matallewar
Zakorzenienie

Wyżaliłam się w klubie, żeby tutaj nie zaśmiecać wątku... Niech mnie ktoś uspokoi, bo zaraz wybuchnę...
Meliska... Idę po meliskę. Wdech, wydech...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:28   #266
bzyczka1
Zakorzenienie

Daisy ja wiem że i Ty i Monia też z PM2009 pamiętam, pamiętam...Aguś87 też przecież od nas
Ja mam z Amy ochraniacz na łóżeczko z żyrafami, małą i dużą w kolorze india czy jakoś tak

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:31
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:30   #267
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

i jeszcze najwazniejsze !!
GRATULUJE DZIEWCZYNKOM UDANYCH DZIŚ WIZYT a także kolejnych, szczęśliwych i już coraz bardziej ostatnich tygodni klask i::c mok:

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Daisy ja wiem że i Ty i Monia też z PM2009 pamiętam, pamiętam...Aguś87 też przecież od nas

racja agus

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-20, 14:38   #268
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, Ty się tak nie denerwuj ale fakt nieźle przepłaciliście w sklepie
Stary 2011-04-20, 14:39   #269
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o nie !
wkur$#^#^%^@^$#^(*)(* łam sie !!

ODpisuje Wam juz dobre pol godziny bo mialam zaległosci 6 stron i mi wcieło !!!!!!!!!!!!!!
no nie

to na szybko, Kochane Dziewczynki dziekuje za kciuki !!
agnieszka_pe, przykro mi z powodu mdłosci a jak nozki? Zastrzyki juz nic nie bola? Małż sobie radzi?

gusia, dziekuje a Ty dzis z małżem caly dzionek?

matall, ale masz balony hihi Gratuluje 5 !!

bzyczka, ja i moniqac tez wywodzimy sie z PM2009 daaaaaaaaaaawno tam nie byłam ale kojarze dziewczyny
Kilka nas z czerwca jest.. jakos bedziemy sie trzymac

listopadowa, a Ty nastepna chcesz poród przyspieszyc i co jeszcze bedziesz robić Wrzuc na luuuz !

atiz, mam pojecie o PS3 bo moj mąż posiada zarówno xboxa, PSP i PS3 wiec wszystko Ci powiem Gadzetem do PS3 jest odpowiednik kinecta w xboxie.
Nazywa sie PS Move i ponoc fajniejszy od kinecta jednak ja sie nie bawie takimi rzeczami wiec nie powiem czy warto

JanuszAgnieszka, fantastyczne wiesci !!!!!!!!!!

AgnieszkaM dobrze pamietałas Kochana, byłam na USG i na zakupach i w pracy jeszcze no i w szpitalach
Sytuacja Twojej kuzynki ponizej krytyki... myslalam, ze juz lekarze sie tak nie zachowują, ze mają jakiś umiar, klasę i boją sie choc troszke a tu nic sie nie zmieniło (oczywiscie nie generalizuje ze wszyscy!!!!!!)
Powiesić takiego za j**a

cuciola ja mam to samo z nadgarstkami, dziś nie umiałam sobie drzwi w aucie otworzyc Moniqac tak samo cierpi.. powiedz proszę co to za usztywniacze ??

andziotka, witaj w domku Zosienka pewnie wylatana ?? Moze mniej Cię meczy z tej okazji ?? Czy wręcz przeciwnie - rozbrykana jeszcze bardziej

A teraz pokrótce co u nas.
Gabik zdrowy Chyba z powodu cukrzycy, póki co nie grożą jej nad wyraz wielgachne rozmiary UFF
Wydaje mi sie, ze jest standardowa jak na swój wiek albo nawet drobniejsza?? Nie mam porównania.. w 33tc waży 2070
Na 3 i 4D wiele nie podejrzałam, nie widziałam dziubeczka bo malutka sie zasłaniała Zauwazyłam jedynie uszko i zacisniete piąstki mojej córeczki
Generalnie badanie przebiegało na widoku 2D.
Termin z OM przyspieszony jedynie o 4 dni (tak wiec na dzien dzisiejszy obowiązuje mnie 06.06) ale wiadomo, ze moze sie jeszcze 100 x zmienić.
A wiecie co mnie najbardziej ucieszyło (oczywisicie poza zdrowym dzieciatkiem, bo to priorytet!!!) ??
Mówiłam Wam, że ja prawie do 3 latek byłam łysa jak kolano a Gabik ma już włosięta Jejciu mówie Wam jak sie ciesze
Wiele z Was ma kudłate dzidzie i tak Wam zazdrosciłam a teraz i ja tym szczęściem moge sie radowac

A teraz mniej przyjemna strona medalu....
Na zakupy pojechalam z mezem... i wiecie co ??
Ja jogurt dłuzej w sklepie wybieram i ogladam niż gabisiową wyprawkę !
Wybranie łóżeczka, przewijaka, wanienki, 2 kpl pościeli, prześcieradełek, rożka, materaca zajeło nam w sumie hmm z 15 min ???
Boziu jaka jestem zła
Na dodatek domyslacie się ile przepłacilismy.. zamiast zamówić przez Allegro...
I jeszcze taki walnięty sprzedawca nas obslugiwał.. jak powiedziałam, ze chce wanienkę z termometrem to mi powiedział a po co to pani. Sprawdzi sobie pani łokciem... a różnica w cenie 15zł tylko była !! Mój maż oczywiscie mu wtórował i tez powiedział, że nie ma co wymyslac...
Nie wspomnę o wózkach, gdy poogladac chciałam wreszcie Mure4 !
Pan od razu skwitował, ze mura to beee bo częśc spacerowa jest nisko, mój mąż jest wysoki i żebysmy mury nie brali tylko Mutsy jest lepszy... a mój mąż znów mu przytakiwał... w Koncu nie kupilismy w ogole wózka... no i ceny tez zadna atrakcja bo mura4 (gondola+spacerówka) 2.800 a w necie za 3.1 jest wszyyyystko ! Tam nawet nie było folii przeciwdeszczowej w zestawie.
Tak wiec reasumując własciwie mamy wszystko ale wcale nie takie jakie bym sobie na spokojnie wybrała w necie.

I teraz milsza część.. obiecuje ostatnia
Szpital !!
Obejrzałam ten, gdzie małż sie rodził i Dziewczynki kamień spadł mi z serca.. Cos a`la szpital Mimbi, takze sala do porodów w wodzie, również druga wanna celem relaksowania się przed porodem SN, wszystko nowiutkie, czysciutkie i wszyyyystko za friko! ZZO, poród rodzinny etc.
Dodatkowo oddział poporodowy także odnowiony (wszystko oddane na koniec grudnia 2010 po kapitalnym remoncie) i sale jedynie 1 lub 2 osobowe tez za darmo
Juz wiem, że moge iśc rodzić
Kolezanka z pracy także tam rodzi 16.06 a jej mama jest emerytowaną pielegniarką i dostanę od Ani namiary na położną, która tam obecnie pracuje.
Pani chce 400zł (w tym 1 szpitalu 800) i przyjedzie ze mną do porodu oraz będzie w trakcie. UFF
Bardzo szczęśliwa jestem i zadowolona z dzisiejszego dnia, za wyjątkiem tych zakupów
Łozeczko mam choc takie jak chciałam, z funkcją kołysania oraz z szufladą
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...552630582.html
Tylko ze tu w cenie jest z materacem a my zapłacilismy 429 bez materaca
GUPI mój mąz nie odzywam się do niego w ogole ....
Gratulacje z udanej wizytki!!!
co do tego usztywniacza,czy stabilizatora nadgarstka to mozna go znalezc w aptece lub sklepie ortopedycznym,lepiej jak bedzie z szyna i nie elastyczny bo nie usztywni dobrze.Dolacze fotke mniej wiecej jak moze wygladac!!Mi zdzialal cuda a myslalam,ze zwariuje!!!!Mam nadzieje,ze i Wam pomoze!!!
a co do meza to olej go i nie denerwuj sie nawet!!!
moniqac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usztrywniacz.jpg (8,5 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:40   #270
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej dziewcznyki,
dzieki za odpowiedzi na moje nurtujace pytanie

daisus nozki lepiej z dnia na dzien, a z zastrzykami coraz gorzej bo brzuch twardy i jak tu skore naciagnac do zastrzyku? graniczy z cudem!!

doczytalam ze na usg wszystko ok malz byl z toba w srodku?
czytalam o zakupach, co do mury, to ok, moze dzidzia jakos ekstra wysoko nie siedzi ale czy on jest niski w sensie pchania??? bardzo mura mi sie podoba, do tego dzisiaj widzialam na zywo znowu i

a co do zakupow no coz..... tak sie zazwyczaj kupuje z facetami

matal gratuluje PRAWIE konca studiow, ja tez mam prawie koniec

januszagnieszka witamy spowrotem

siasiu dobrze ze wszystko ok na wizycie, czesto tak jest ze sie rozkreca wczesniej, a potem cisza

princi jak sie czujesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości