|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
nooo doczytalam
![]() lolus a ciebie rzeczywiscie malo jak w domku na swieta jestes ![]() kasiulka lodzka ![]() eweska nerwy juz nic nie pomoga, trzymma kciuki, zeby maluchy wyszly na swiat przed swietami ![]() camomile widze ze tez ci sie wlacza syndrom wicia gniazda ![]() ![]() ![]() mazianka ty to chyba naprawde na swieta w szpitalu chcesz wyladowac???! ![]() ![]() januszagnieszka fajnie, ze wszystko jest dobrze ![]() catia a co ze niby mdlosci i wymioty do znak porodu?!?!aaaaa! mimbi juz widzialamta stronke! genialna jest, usmialam sie znowu jak norka ![]() ![]() aga pe bo my mamy podobny termin porodu, a ty wiesz ze teraz to juz moze sie zdarzyc w kazdej chwili ![]() mowisz ze wymioty to na rozpoczecie porodu? czy jak? ide na drzemke kochane moje, bede pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Zosia śpi
![]() ja szykuje obiad - dziś spagetti a la teściowa ![]() ciepło jest tak aż żal w domu siedzieć .... eweska wierzę, że wszystko pójdzie dobrze, bądź twarda !!!!!!!!!! Absolutnie rozumiem Twoje rozgoryczenie, też bym się tak czuła ... Catia88 ![]() JanuszAgnieszka ![]() ![]() ![]() agnieszka_pe25 też nie daję rady jakoś się przemęczyć specjalnie, niby przestałam się oszczędzać, chodzę i robię koło Zosi, sprzątam, ale bardzo szybko się męczę i po prostu nie daję rady ... nie dlatego że brzuch boli, skurcze czy coś, tylko brak mi tchu i sił .... dobra tyle doczytałam teraz idę się zdrzemnąć póki pierworodna śpi |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki od poludnia mam takie bole jak na @, biegunke, jakas taka ospala jestem, a zylam ta wizyta u fryzjera, a ledwo sie tam chyba doczlapie, nawet nie sprzatnelam kuchni po obiedzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Dot.:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() antropia Co za sen ![]() Catia Magnez możesz łykać i po ciąży, na pewno nie zaszkodzi ![]() Lolka Dyżurną nie zostałam, bo pierwsza była Grazin, a mamy prawie taki sam tp, więc byłoby bez sensu - obie byśmy poszły rodzić i komu byście smsy wysyłały? ![]() Janusz Agnieszka ![]() ![]() ![]() agnieszka_pe Spokojnie, eweska dopiero kilka dni temu pakowała ![]() moria To ja proponuję, że na razie będziemy Ci pisać który tc (może na PW, bo potem będziesz mieć urwanie głowy z małą Iguśką - możemy też wysyłać info o dacie porodu, wadze, wzroście i sn czy cc, bo na początku po porodzie będziesz mieć problem, jeśli będziesz chciała ogarnąć forum) i będziesz w wolnej chwili uzupełniać, a kolejny wątek założy the_sania (ma późniejszy termin niż ja), a ja jej będę pomagać w razie czego (czyt. wysyłać PW u kogo co uzupełnić). No, a Ty nam odchowalnię założysz ![]() Co Ty na to? Tylko jeszcze ustalmy, czy wpisujemy skończone tc czy te, które trwają ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A, jeszcze się miałam podzielić z Wami szokującą informacją, że kupiłam dziś staniki do karmienia 75G ![]() A myślałam nad H, ale pani nie miała ![]() Ale te powinny styknąć, bo się rozciągają ![]() Dziękuję też za kciuki i życzenia powodzenia na zaliczeniu - przydały się, mam piękną 5 w indeksie ![]() Tym samym zakończyłam (prawie*) edukację na studiach ![]() *prawie, bo na wrzesień mam jedno zaliczenie (ale moja promotor i dyr do spraw studenckich każe mi się nim nie przejmować) - to będzie mój pierwszy termin, no i skończyć pracę mgr i się obronić (koło grudnia-stycznia)
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-20 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
matall gratuluje
![]() ![]() ja uciekam ![]() papa mamusie ![]()
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie wcinam ryż na mleku z jabłkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do miseczki G to mam tą samą załamkę, ostatnio kupiłam F i jest na styki zastanawiam sie co będzie jak urodzę i jeszcze mi pójdą i gdzie zmieszczę wkładki ![]()
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
mattalewar gratuluję Ci baaardzo, bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Eweska, trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze
![]() Agnieszka_pe, ja też nie mam torby spakowanej i jakoś nie przejmuję się tym. Skoro wszystko mam w domu to spakowanie zajmie mi kilka minut ![]() Monigac, Anulka, współczuję wam tych bólów i złego samopoczucia ![]() Januszagnieszka, ![]() Antropia, sen boski ![]() Jak wspominałam teraz mnie trochę mniej i smutno mi, że nie nadążam za wątkiem ale pamiętajcie o mnie ![]() ![]()
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |||||||
Zadomowienie
|
Kochana jesteś
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pamiętaj jakbyś coś potrzebowała to daj znać. Cytat:
Dobrze że Ś jest ordynatorem ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję Kochana ![]() ![]() ![]() cucciola79 - dzieki straszne za rady!!!! zastanawiałam się własnie nad tymi usztywnieniami na nadgarstek i teraz - na pewno kupię ![]() DZIĘKUJĘ raz jeszcze. JanuszAgnieszka ![]() może Kwaitecek już rozpakowana ![]() a ja po zakupkach..... super pogoda ![]() ![]() dzisiaj na obiad lasagne ![]() ![]() antropia ![]() ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-20 o 14:12 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
antropia ale miałaś sen
![]() eweska, ale juz wiesz na czym stoisz, mam nadzieje, że pójdzie szybciutko ![]() Lolka1212 udałam w połowie tego tekstu że nie słysze komentarza i za chwile stwierdziłam, że jestem zmęczona i poszłam do domu ![]() za dobre wieści u JanuszAgnieszki ![]() Agnieszka.M no co to za zeszytomania ??? toż to jakieś chore atiz jak sie zorientuję w temacie to dam Ci znać, bo by sie przydało coś takiego do konsoli mimbi no opis zajefajny ![]() co do torby, to moja wyciągnięta jest, włożone są koszule do karmienia, ręczniki dwa duży i mały, klapki pod prysznic i laćki i to tyle narazie, no ale czasu jeszcze mam ponad miesiąc w południe położyłam się na drzemkę, byłam tak na maxa zmęczona, że moje własne chrapanie - prawie jak niedźwiedzia - nie było mnie w stanie ruszyć z łóżka ![]()
#254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I gratuluje zaliczenia ![]() ![]() ![]() ja juz po zakupkach i spacerku,dzisiaj w rybaczkach i krótkim rekawku smigałam- szok ,jest chyba ze 30st ![]() I kupiłam piekne pamiątki na Sw Komunie,Kurcze 1 maja dwoch moich bratankow ma a ja nie moge jechac ![]() Ps ROBIE PLAN PRZYGOTOWAŃ ŚWIĄTECZNYCH ![]() ![]() ![]() START JUTRO!!!!!!! ![]() KONIEC WYWOŁYWAN- TERAZ GABEK DO PONIEDZIAŁKU SIEDZ GRZECZNIE W BRZUSIU U MAMUSI. ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() Jestem mamusia sierpiniowa czyli naleze do kolejnego watku ![]() ale zagladam do Was aby napisac ze macie zajefanjny tytuł i ze gratuluje Wam rozpakowan i koncoweczki ciazy ...za mna dopiero polowa 22 tc ......... i zazdroszcze Wam ze lada chwila bedzie trzymac swoje malenstwa w ramionach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem co czujesz, też od paru dni budzą mnie w nocy mdłości. Zrywam się i mam wrażenie, że do ubikacji nie dobiegnę...ale całe szczęście przechodzi. Cytat:
![]() Zdolna kobitka z Ciebie ![]() Ja już po wizycie. Na mojego eska z porodówki nie macie co liczyć tak szybko ![]() Bo wszystko jak się dawno ruszyło tak teraz stanęło w miejscu ![]() Młody wychodzi mniejszy niż na usg w szpitalu (dr stwierdził, że ono jakieś wysłużone) waga 3020 ![]() Nie muszę się oszczędzać bo jeszcze pojadę na poterminowe wywołanie ![]()
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze,zeby Ci pomogly!!!Ja wiem jakie to cierpienie a i jeszcze jedna rzecz jezeli poczujesz ,ze sa dretwe to nie wstrzasaj nimi ,ja tak robilam a to jeszcze pogarsza sytuacje i mozesz dostac silniejszego zapalenia ,wazne jest,zeby nadgarstek byl usztywniony i krew mogla swobodnie krazyc i dochodzic do rak i palcow!!! daj znac jak je kupisz czy czujesz sie lepiej ![]() Ja teraz od 2 dni w domu odsypiam bo prawie caly tydzien bez zmrozenia oka mialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idę chyba na drzemkę. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
kurcze - no własnie - jak nimi wstrżasałam to jeszcze gorzej mnie bolały ![]() Kochana z nieba mi normalnie spadłaś. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
moniqac
![]() ![]() Piękna data ten 29-ty, gwarantuję... Będziesz miała mądre, rozsądne aczkolwiek czasem nieźle szalone (i skromne ![]() ![]()
#261 |
Zakorzenienie
|
o nie !
wkur$#^#^%^@^$#^(*)(* łam sie !! ODpisuje Wam juz dobre pol godziny bo mialam zaległosci 6 stron i mi wcieło !!!!!!!!!!!!!! no nie ![]() to na szybko, Kochane Dziewczynki dziekuje za kciuki !! agnieszka_pe, przykro mi z powodu mdłosci ![]() gusia, dziekuje ![]() ![]() ![]() matall, ale masz balony hihi Gratuluje 5 !! bzyczka, ja i moniqac tez wywodzimy sie z PM2009 ![]() Kilka nas z czerwca jest.. jakos bedziemy sie trzymac ![]() listopadowa, a Ty nastepna chcesz poród przyspieszyc ![]() ![]() ![]() atiz, mam pojecie o PS3 bo moj mąż posiada zarówno xboxa, PSP i PS3 wiec wszystko Ci powiem ![]() Nazywa sie PS Move i ponoc fajniejszy od kinecta jednak ja sie nie bawie takimi rzeczami wiec nie powiem czy warto ![]() JanuszAgnieszka, fantastyczne wiesci !!!!!!!!!! AgnieszkaM dobrze pamietałas Kochana, byłam na USG i na zakupach i w pracy jeszcze no i w szpitalach ![]() Sytuacja Twojej kuzynki ponizej krytyki... myslalam, ze juz lekarze sie tak nie zachowują, ze mają jakiś umiar, klasę i boją sie choc troszke a tu nic sie nie zmieniło ![]() Powiesić takiego za j**a cuciola ja mam to samo z nadgarstkami, dziś nie umiałam sobie drzwi w aucie otworzyc ![]() andziotka, witaj w domku ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz pokrótce co u nas. Gabik zdrowy ![]() Wydaje mi sie, ze jest standardowa jak na swój wiek albo nawet drobniejsza?? Nie mam porównania.. w 33tc waży 2070 Na 3 i 4D wiele nie podejrzałam, nie widziałam dziubeczka bo malutka sie zasłaniała ![]() ![]() Generalnie badanie przebiegało na widoku 2D. Termin z OM przyspieszony jedynie o 4 dni (tak wiec na dzien dzisiejszy obowiązuje mnie 06.06) ale wiadomo, ze moze sie jeszcze 100 x zmienić. A wiecie co mnie najbardziej ucieszyło ![]() Mówiłam Wam, że ja prawie do 3 latek byłam łysa jak kolano ![]() ![]() ![]() Wiele z Was ma kudłate dzidzie i tak Wam zazdrosciłam a teraz i ja tym szczęściem moge sie radowac ![]() ![]() ![]() A teraz mniej przyjemna strona medalu.... Na zakupy pojechalam z mezem... i wiecie co ?? Ja jogurt dłuzej w sklepie wybieram i ogladam niż gabisiową wyprawkę ! Wybranie łóżeczka, przewijaka, wanienki, 2 kpl pościeli, prześcieradełek, rożka, materaca zajeło nam w sumie hmm z 15 min ??? Boziu jaka jestem zła ![]() Na dodatek domyslacie się ile przepłacilismy.. zamiast zamówić przez Allegro... I jeszcze taki walnięty sprzedawca nas obslugiwał.. jak powiedziałam, ze chce wanienkę z termometrem to mi powiedział a po co to pani. Sprawdzi sobie pani łokciem... a różnica w cenie 15zł tylko była !! Mój maż oczywiscie mu wtórował i tez powiedział, że nie ma co wymyslac... Nie wspomnę o wózkach, gdy poogladac chciałam wreszcie Mure4 ! Pan od razu skwitował, ze mura to beee bo częśc spacerowa jest nisko, mój mąż jest wysoki i żebysmy mury nie brali tylko Mutsy jest lepszy... ![]() ![]() ![]() Tak wiec reasumując własciwie mamy wszystko ale wcale nie takie jakie bym sobie na spokojnie wybrała w necie. I teraz milsza część.. obiecuje ostatnia Szpital !! Obejrzałam ten, gdzie małż sie rodził i Dziewczynki kamień spadł mi z serca.. Cos a`la szpital Mimbi, takze sala do porodów w wodzie, również druga wanna celem relaksowania się przed porodem SN, wszystko nowiutkie, czysciutkie i wszyyyystko za friko! ZZO, poród rodzinny etc. Dodatkowo oddział poporodowy także odnowiony (wszystko oddane na koniec grudnia 2010 po kapitalnym remoncie) i sale jedynie 1 lub 2 osobowe tez za darmo ![]() Juz wiem, że moge iśc rodzić ![]() ![]() Kolezanka z pracy także tam rodzi 16.06 a jej mama jest emerytowaną pielegniarką i dostanę od Ani namiary na położną, która tam obecnie pracuje. Pani chce 400zł (w tym 1 szpitalu 800) i przyjedzie ze mną do porodu oraz będzie w trakcie. UFF Bardzo szczęśliwa jestem i zadowolona z dzisiejszego dnia, za wyjątkiem tych zakupów ![]() Łozeczko mam choc takie jak chciałam, z funkcją kołysania oraz z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...552630582.html Tylko ze tu w cenie jest z materacem a my zapłacilismy 429 bez materaca ![]() GUPI mój mąz ![]()
#262 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() na poczatku gratuluje Agusi coruni ![]() dzis wyszlam ze szpitala. Mala nie ma IUGR ![]() ![]() ![]()
#263 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Chciałam wam jeszcze pokazać jak wygląda na żywo leżaczek Bright Starts. Jakby się któraś zastanawiała nad nim to zdjęcie może okazać się pomocne. Trochę się obawiam, że te zabawki są za mdłe, ale myślę że do łóżeczka będzie miał karuzelę bardziej kolorową. Zobaczymy ![]()
#264 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa antropia !
SEN cud miod i rodzynki ![]() ![]() ![]() Lolus, nie mam poscieli DREWEX... ![]() zadzwoniłam tam na obozowa a pani powiedziałą ze tylko sprzedaz hurtowa... potem zadzwonilam do siedziby w rudzie slaskiej i potwierdzili, ze najblizszy salon w Rudzie. Mam niejakiej firmy AMY.......
#265 |
Zakorzenienie
|
Wyżaliłam się w klubie, żeby tutaj nie zaśmiecać wątku... Niech mnie ktoś uspokoi, bo zaraz wybuchnę...
Meliska... Idę po meliskę. Wdech, wydech...
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Daisy ja wiem że i Ty i Monia też z PM2009
![]() ![]() Ja mam z Amy ochraniacz na łóżeczko z żyrafami, małą i dużą w kolorze india czy jakoś tak ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
i jeszcze najwazniejsze !!
GRATULUJE DZIEWCZYNKOM UDANYCH DZIŚ WIZYT a także kolejnych, szczęśliwych i już coraz bardziej ostatnich tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() racja agus
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Daisyy, Ty się tak nie denerwuj
![]() ![]()
#269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tego usztywniacza,czy stabilizatora nadgarstka to mozna go znalezc w aptece lub sklepie ortopedycznym,lepiej jak bedzie z szyna i nie elastyczny bo nie usztywni dobrze.Dolacze fotke mniej wiecej jak moze wygladac!!Mi zdzialal cuda a myslalam,ze zwariuje!!!!Mam nadzieje,ze i Wam pomoze!!! a co do meza to olej go i nie denerwuj sie nawet!!! moniqac ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewcznyki,
dzieki za odpowiedzi na moje nurtujace pytanie ![]() daisus nozki lepiej z dnia na dzien, a z zastrzykami coraz gorzej bo brzuch twardy i jak tu skore naciagnac do zastrzyku? graniczy z cudem!! doczytalam ze na usg wszystko ok ![]() czytalam o zakupach, co do mury, to ok, moze dzidzia jakos ekstra wysoko nie siedzi ale czy on jest niski w sensie pchania??? bardzo mura mi sie podoba, do tego dzisiaj widzialam na zywo znowu i ![]() a co do zakupow no coz..... tak sie zazwyczaj kupuje z facetami ![]() matal gratuluje PRAWIE konca studiow, ja tez mam prawie koniec ![]() januszagnieszka witamy spowrotem ![]() siasiu dobrze ze wszystko ok na wizycie, czesto tak jest ze sie rozkreca wczesniej, a potem cisza princi jak sie czujesz?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.