Wymianę moje perełki;) wątek nareszcie uporządkowany;) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 17:05   #241
kmb1
Zakorzenienie

Przekupka: 71 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Wymianę moje perełki;) wątek nareszcie uporządkowany;)

Hej, niestety nie szukam cetaphilu MD tylko DA Ultra, a to różne produkty.

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 20:31   #242
margo76
Rozeznanie

Przekupka: 24 pkt / 100% pozyt.

Podobaja mi sie spodenki vero moda

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Podoba mi sie jeszcze top stradivarius (ale w razie wymianki prosilabym o zdjecie 'na osobie' i bluza house (wlasnie szukam jakiejs milutkiej bluzy na zamek). Planujesz jakies dokladki kosmetyczne/ubraniowe? Masz cos moze poza watkiem? Pytam bo chetnie zrobilabym wieksza wymianke i oddala wiekszosc rzeczy, o ktorych wspominalas (poki co Bioderma i jeden Balsam Molton Brown sa w negocjacji). Polecalabym Ci rowniez krem/zel myjacy Molton Brown.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Ubrania XS/S (jestem drobnej budowy , ale spodnie ostatnio kupilam nawet M...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Podkladu nie mam, bo uzywam pudrow (zwlaszcza latem)... Mam resztki cudownego pudru w kamieniu Almost Powder Makeup Clinique spf 15, kolor 02 neutral fair (moje pudrowe KWC!). Niby nie zostalo go duzo, ale jest bardzo wydajny (kupilam go w lutym ubieglego roku i przy uzyciu kilka razy w tygodniu nadal starczy spokojnie na miesiac, moze nawet dwa. (aha, mam jeden puder w plynie z wymianki, jeszcze go nie uzylam, jesli mi nie podpasuje to moge wymienic, ale watpie (zeby mi nie podpasowal) bo to podklad Helena Rubinstein Liquid Light

Gruszki, ech... Tylko, ze u mnie gruszka objawia sie z wiekiem

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

To jest ten podklad Clinique : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...up-spf-15.html
Stary 2011-05-26, 20:33   #243
alka132
Zadomowienie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.
GG do alka132

niestety nic z tego nie mam... a to ten cethapil i antidral za kurtkę nie da rady?
Stary 2011-05-26, 21:48   #244
ancyk88
Zadomowienie

Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.

niestety z kosmetyków nic nie widzę dla siebie

ancyk88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:48   #245
margo76
Rozeznanie

Mam takie jedno cudenka bardzo jasne (baze shiseido), ale niestety nie jest na wymiane. A na czym Ci najbardziej zalezy (chce, zebys byla zadowolona Biodermy juz nie mam, Molton Brown to cudowne kosmetyki, ale sa bardzo drogie, wiec musialabys cos wybrac (na jeden lotion mam zapytanie). Pisalas, ze szukasz zeli do mycia twarzy - mam dwa z Molton Brown (sa swietne!). Chetnie oddalabym odzywke nawilzajaca 300ml (kosztowala 17.50 funtow), zel myjacy skinfresh 50ml (moje absolutne kwc!, obecnie go uzywam), tonik skin balance 50ml (swietny, tez go obecnie uzywam) + dorzuce Ci tez swietny olejek na goraco x 2 (tez moje kwc) vo5 (jedna tubka starczy na dwa uzycia; uwierz mi, nie ma nic lepszego dla suchych wlosow!) i mnostwo probek kremow Korres (to swietne naturalne kosmetyki z Grecji, taki grecki L'Occitane

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

p.s. Troche sie rozpisalam, ale bardzo chetnie podziele sie moimi ulubionymi kosmetykami i chetnie cos doradze

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

p.s. 2 Mam jeszcze miniaturke rozu Clinique Iced Lotus (nadaje sie dla bladolicych, uzywalam go zima).
Stary 2011-05-27, 07:38   #246
LikeTheChocolate
BAN stały

Przekupka: 110 pkt / 98% pozyt.
GG do LikeTheChocolate

Za róż niestety nic, może znajdziesz coś natomiast w obu wątkach za Cethapil i Linea Detox?

Edytowane przez LikeTheChocolate
Czas edycji: 2011-05-27 o 07:53
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 07:44   #247
bajeczka_snk
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.
GG do bajeczka_snk

chanelkę wymienię z inną wizażanką więc musisz jeszcze raz przejrzeć mój wątek i myślę, że się dogadamy
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 08:28   #248
asiula_240581
Zadomowienie

Przekupka: 11 pkt / 100% pozyt.

Niestety nic nie znalazlam...
asiula_240581 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 08:47   #249
alka132
Zadomowienie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.
GG do alka132

ok, rozumiem
Stary 2011-05-27, 12:48   #250
Cindy28
Lux Mundi

Przekupka: 72 pkt / 100% pozyt.

Coś u mnie za torebkę w kwiaty ?
Poza wątkiem mam m.in nową odżywkę naprawczą do włosów
z minerałami z Morza Martwego [150ml].
Pozdrawiam
Stary 2011-05-27, 13:47   #251
margo76
Rozeznanie

Widze, ze mamy nie tylko taka sama figure (gruszki), ale i cere Ja tez od lat walcze z tradzikiem - nikt mi w to nie wierzy, bo cere mam podobno nieskazitelna, ale ja wiem ile mnie to kosztuje wysilku... Chetnie podziele sie wiec sprawdzonymi kosmetykami.

Odzywka jest na razie w negocjacji (ale mozliwe, ze bedzie dostepna, wizanka jeszcze sie nie zadeklarowala (to dosc duza i dluga wymianka ). Roz, olejek i korres jak najbardziej ok (rozu uzywalam zima, zuzycie jest jednak nieduze - jesli chcesz to podaj mi mail na priv i podesle ci foto). Mysle, ze tonik jest zbyt slaby do cery tradzikowej (ja uzywam go rano, na noc mam Clinique Lotion 3 - polecam, ale tylko 3), ale zel jest naprawdy dobry (swietnie oczyszcza skore, ale nie wysusza (wiekszosc kosmetykow do tlustej/tradzikowej tak niestety robi). Do cery problemowej mam troche probek kosmetykow Dermalogica (to chyba najbardziej rozchwytywane kosmetyki apteczne/profesjonalne w USA, w UK praktycznie wszystkie zabiegi na twarz w salonach sa na bazie kosmetykow dermalogica).

Jesli bedziesz mogla, podeslij mi foto topu stradivarius

Aha, moje cudo z shiseido to: http://www.mihokoshop.com/product/1505?m=56
Firma to chyba Majolica Majorca, ale z tego co sie orientuje to czesc marki shisedo (chyba dla mlodszych, wiec jest tansza). Kremik to baza pod podklad (ale ja podkladu nie uzywam) - jest dosc jasny, pieknie matuje skore i zweza pory, ma spf 20, wiec uzywam go czasami zamiast filtra (glownie na strefe T, bo na policzkach troche mi wysusza skore). Jak dla mnie rewelacja. Trudno niestety go dostac, ja zamowilam chyba z Japonii albo HongKongu. (cena obecna to 15.29 funtow na ebay).

Edytowane przez margo76
Czas edycji: 2011-05-27 o 13:53
margo76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 14:14   #252
kcpwmk15
BAN stały

Przekupka: 18 pkt / 91% pozyt.

up!
kcpwmk15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 15:18   #253
margo76
Rozeznanie

Aha 2, do cery tradzikowej mam tez Glyco-A (nie zostalo go wiele, ale jest megawydajny, wiec straczy na conajmniej miesiac stosowania).

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Glyco-a jest tez na KWC. Jest mocniejszy od effaclar k (effaclar na mnie nie dziala), ale jak dla mnie byl ok (na policzkach mam cere naczynkowa i tez bylo ok; nie mialam zadnego zluszczania ani wysypu). Wiele dziewczyn nie uzywa zadnych zluszczaczy latem, jednak przy cerze tradzikowej kosmetykow zluszcajacyh trzeba uzywac caly czas ( ja tak robie, na dzien filtr, i nie mam zadnych przebarwien). Jesli jestes nim zainteresowana, to sprawdze ile dokladnie zostalo (ale na moje oko starczy tego na 4 tygodnie intensywniejszego zluszczania). Nie wiem czy stosowalas juz kwasy apteczne - w razie czego odsylam do wizazu (ewentualnie moge Ci cos podpowiedziec).
Baza shiseido/majolica nie jest niestety na wymiane, ale jest bardzo dobra i kosztuje zdecydowanie mniej niz 300zl. Jesli znajde jakis pojemniczek to dam Ci jej troche na wyprobowanie
Z Dermalogica mam peeling zluszczajacy (Daily Microfoliant) i chusteczki zluszczajace (Daily Resurfacer). Oba produkty maja rewelacyjne recenzje (na wizazu, makeupalley), ale nie stosowalam ich jeszcze regularnie.
Dam Ci znac co z odzywka.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Zluszczanie to moim zdaniem podstawa przy cerze tlustej (przy krostkach rzeczywiscie nie mozna chyba stosowac peelingow, ale raczej tych mechanicznych). Ja pisalam o peelingach chemicznych (chociaz bardzo delikatnych), one maja na celu mikrozluszczanie naskorka, zeby oczyscic pory i unormowac prace gruczolow lojowych (tradzik tworzy sie przez zaczopowanie mieszkow, a to rezultat niewlasciwej keratynizacji skory - nasza tlusta skora potrzebuje dodatkowej pomocy przy zluszczaniu). Mi pani dermatolog po zakonczonej kuracji tetarcycklina poradziala, zeby raz w tygodniu w miejscach newralgicznych (u mnie jest to broda) stoswac Izotrexin (niestety, jest to lek na recepte, a w uk nie istnieje pojecie leczenia podtrzymujacego/prewencyjnego, wiec jesli nie masz powazniejszego problemu leku nie dostaniesz
p.s. Wyslalam Ci maila.
Stary 2011-05-27, 17:05   #254
aksalotl
Zadomowienie

Przekupka: 13 pkt / 100% pozyt.

się przypominam
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 17:40   #255
margo76
Rozeznanie

Wpadla mi w oko jeszcze malinowa bluzeczka z falbankami. Kochana, jest szansa na te fotke stradivariusa ?

Cd. Naszego offtopiku: nigdy nie robilam zadnych glebokich peelingow chemicznych (uwazam, ze wiecej z nich szkody niz pozytku). Staram sie po prostu delikatnie zluszczac skore CODZIENNIE (zele do mycia twarzy z delikatnymi kwasami, regularne peelingi mechaniczne, kremy na noc typu glyco-a, effaclar, etc.). Odpukac, od kiedy mialam ostatnia kuracje anytbiotykami (jakies 3 lata temu, tez tetralysal) nie mialam wiekszych problemow z cera (oczywiscie, po kazdym kolejnym odstawieniu antybiotykow i antykoncepcji bardzo mi sie przetluszcza skora na twarzy i leca mi wlosy, ale twarzy jest bez zadnych krostek, zaskorniki tez pod kontrola). W sytuacjach kryzysowych uzywam Brevoxylu W UK nie dostane nigdy w zyciu zadnych antybiotykow na twarz, bo nie mam krostek ('a na tlusta skore nic sie nie da zrobic', cytuje pania doktor). Dlatego odstawialam Yasmin (uzywalam na skore, nie jako antykoncpecje) z dusza na ramieniu (notabene, antykoncepcje w UK przepisuje sie wolna reka - bez wiekszych badan mam zapas na 6 miesiecy! (z ktorym nie mam teraz co zrobic ), bo jestem zdana tylko na siebie w ramiach prewencji antytradzikowej.

Edytowane przez margo76
Czas edycji: 2011-05-27 o 17:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 18:15   #256
bajeczka_snk
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.
GG do bajeczka_snk

no to ja na razie dziękuje, bo najbardziej mi właśnie na nim zależało
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 18:21   #257
margo76
Rozeznanie

Jasne, ja tez chce jak najszybciej zakonczyc wymianki. Umawiamy sie w takim razie na jutro rano

Off: Glowa do gory, mysle, ze bedzie dobrze z cera. Mnie po drugiej kuracji z rzedu juz nigdy nie wysypalo Obecnie, od dwoch tygodni, nie biore juz zadnych tabletek (tzn. Yasmin; bralam Diane i bylo super z cera, ale nie chce ich brac cale zycie, wiec wole odstawic teraz i probowac jakos unormowac skore). Aha, problemy z cera to czesto objawy ZPJ (w moim przypadku przynajmniej tak jest) i mozna to leczyc tylko doraznie (tzn. przez branie hormonow). Tak zle, i tak niedobrze...

Umawiamy sie na jutro!

p.s. Widze, ze jednak dodalas effaclar duo

Edytowane przez margo76
Czas edycji: 2011-05-27 o 18:23
Stary 2011-05-27, 18:22   #258
danutam
Wtajemniczenie

Przekupka: 38 pkt / 100% pozyt.

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.
danutam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 18:29   #259
jessica855
Zakorzenienie

Przekupka: 62 pkt / 100% pozyt.

nic
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 18:54   #260
kcpwmk15
BAN stały

up
Stary 2011-05-27, 18:54   #261
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Przekupka: 85 pkt / 97% pozyt.

podoba mi sie tylko torba w kwiaty. ile jest warta?
TeeQuillaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 22:14   #262
margo76
Rozeznanie

Odpisalam u siebie:

Cytat:
Napisane przez margo76 Pokaż wiadomość
Tak, bluzeczke stradivarius chcialabym zobaczyc na kims (tez jestem juz wymeczona wizazem, te wymianki bardzo wciagaja...)

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Zaraz Ci odpisze kochana, mam wlasnie finalizacje wczesniej wymianki (z kosmetycznego)

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Na pewno chce spodenki terranova i top malinowy (ten: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1306512716)
Top stradivarius musze zobaczyc Jesli duzo wybierzesz u mnie moge dobrac tez bluze House
Na pewno chetnie oddam:
- roz Clinique Iced Lotus
- Glyco-a (mam nadzieje, ze na zdjeciu wyraznie bylo widac zuzycie)
- hot oil vo5 (goracy olejek do wlosow) 1 x 15ml (jedna tubka, starcza na dwu uzycia na wlosy do ramion)
- Dermalogica (chcesz oba Daily Microfoliant i Daily Resurfacer?)
Napisz co Cie jeszcze u mnie interesuje na dokladke (mam delikatny scrub 7 day Clinique 50ml (czyli polowa penowymiarowego opakowania), swietne recenzje na kwc https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...f-formula.html). W zaleznosci co dobierzesz dorzuce Ci tyle Dermalogichi (te kosmetyki sa bardzo drogie, wiec moge Ci dorzucic wiekszy lub mniejszy zapas Antheliosa chcialabym na razie sobie zostawic, ale jesli nic nie znajdziesz to mozemy negocjowac (jest on jednak moim zdaniem troche zbyt ciezki dla tlustej skory)
(odzywka Molton Brown jest niestety oddana

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Oddam Ci ten Anthelios Za spodenki Vero Moda i malinowy top proponuje:
- Anthelios (zaplacilam za niego 15 funtow w bootsie, ale w Polsce chyba jest tanszy)
- roz Clinique Iced Lotus
- Glyco-a
- hot oil vo5 (goracy olejek do wlosow) 1 x 15ml (to wlasciwie gartis, bo kosztuje ok 1 funta
- Dermalogica (2 x Daily Microfoliant - mi jeden starcza na 2-3 uzycia;
3 x Daily Resurfacer (czyli na tydzien, bo stosuje sie 2-3 chusteczki/tydzien), 1 x clearing skin wash (zel do mycia twarzy z kwasem salicylowym
Napisz jak to widzisz, bo chce, zebysmy obie byly zadowolone (trudno jest mi wycenic ubrania)
Stary 2011-05-28, 12:37   #263
margo76
Rozeznanie

Zdjecie byloby bardzo mile widziane (boje sie, ze bedzie na mnie za duzy, a nie jestem do konca przekonana do oversize). Na pewno chce spodenki i top. To co oddaje jest ok (przygarnelabym tez chetnie bluze house, ale nie wiem co bys za nia chciala). Jesli stradivarius bedzie ok to oddam 7 day scrub i dodam cos z dermalogica? A moze cos innego widzisz?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

To w takim razie bluze sobie odpuszcze, czekam na foto stradivariusa i mozemy sie juz potem umawiac (w koncu ktos ma mniej przekupek niz ja!
Stary 2011-05-28, 12:39   #264
iwona200
Zakorzenienie

Przekupka: 211 pkt / 100% pozyt.

nic
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 13:05   #265
grzega
Wtajemniczenie

Przekupka: 47 pkt / 100% pozyt.

cos za kobaltowy sweterek i bluzeczke hm w groszki?
Stary 2011-05-28, 13:27   #266
hanne18
Rozeznanie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Coś u mnie za
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...&d=1306156161?
hanne18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 13:41   #267
kcpwmk15
BAN stały

up
Stary 2011-05-28, 13:46   #268
margo76
Rozeznanie

Poki co, paczki ida srednio 7-8 dni (ostatnio jedna dotarla nawet w 5 dni!). Jesli wyslesz mi paczke w poniedzialek rano i wyslesz mi powterdzenie nadania do godz. 15 to tez wysle w poniedzialek
Stary 2011-05-28, 14:36   #269
lentilka
Zakorzenienie

Przekupka: 92 pkt / 99% pozyt.

Za telefon nic nie znalazłam
Znalazłam u Ciebie krem EFFACLAR DUO, znajdziesz coś u mnie za niego?
lentilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 18:52   #270
kcpwmk15
BAN stały

odpisane!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości