|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Dzień dobry Dziewczynki!!!!
Wczoraj rozłączyło mi neta i za nic w świecie nie mogłam się połączyć, nawet nie było sie jak pożegnać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#242 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety (chociaż w sumie to bardzo dobrze hehe) ja się rozstałam z moją miłością licealną ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale jeszcze gorzej było przed świętami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dostałaś coś osłonowego? Jak nie to sobie kup ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() A tu ogólnie produkty z magnezem ![]() A tu przykładowo sam magnez ![]()
Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas! Adopcje na terenie Warszawy i okolic ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2011-05-09 o 06:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
mama moja też mówi żeby jeść, po 1 jogobelli dziennie chyba nic mi nie będzie, chociaż wolę zastój niż te koszmarne drożdżaki
![]() tydzień nie mogłam spać normalnie, ciągle się drapałam a do tego ten koszmarny ból ![]() ![]() trochę im przeszło po tym apapie, więc może "na spokojnie" wysiedzę na wykładzie.. bo z siadaniem ostatnio różnie jest ![]() wczoraj jak byłam jeszcze w szpitalu i polazłam do gabinetu tego idioty, gadał przez tel i 3 razy pokazywał mi ręką, że mam usiąść... po chwili się zorientował, że nie mogę i zaczął się śmiać... jak wypisywał wszystko to zrobił się taki zabawny nagle, ojej urodziła się Pani w święta, dostaje Pani 2 prezenty ? gdzie Pani studiuje? oj jaki piękny kierunek ![]() pośmiałabym się z nim, gdyby nie fakt, że godzinę wcześniej powiedział, że go irytuję ! a przez co ? bo przyszłam zapytać go co w końcu ze mną robi, buc jeden ![]() ![]() no nic, dziś muszę iść po wypis i receptę, ale się rozpisałam ![]() ![]() a i dzwoniłam do mamy jak mnie położyli na oddziale, ryczę z bólu i mówię do mamy "zamknęli mnie w szpitaluuuu mamo ratuj ! " ![]() ![]() ![]()
#244 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() musi dojrzeć po prostu! młodzi jesteście, nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie nadal +0,4 wrrr:p zaczyna mnie irytować, że od tygodnia mam ciągły wzrost. jak tydzień temu było 62,8, to teraz jest min. 62,3, a czasem 64;/ a już dni P się kończą, na PW też pewnie nic nie spadnie;/:P idę na zajęcia i to nieszczęsne koło ![]() ![]()
Utrwalam zrzucone 20 kg, bo chcieć to móc! ![]() Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-09 o 07:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
ja z TŻtem musiałam się rozstać na półtora miesiąca, jechałam do NL
a że odwoził mnie na busa, to było jak samobójstwo... tydzień płaczu nocnego, jak dzwoniłam do niego na chwilkę, to nie mogłam słowa powiedzieć... jakoś daliśmy radę, teraz nawet jak do domów swych jeździmy to w zasadzie widzimy się przez weekend, nawet jego mama kiedyś nakrzyczała na niego, że przyjeżdża do domu a siedzi u mnie ![]() a co do licealnych miłości, byłam z facetem półtora roku, planowaliśmy wszystko już razem, ale co ? jak miał szanować mnie tak jak potraktował moją rodzinę w święta to byłaby jakaś katastrofa... był u mnie na wielkanoc i cały dzień siedział u mnie w pokoju z lapem na kolanach, mówił że nie ma ochoty na siedzenie w salonie z rodzinką.... a u mnie jak w święta zawsze duży ruch.... i wtedy powiedziałam dość, niczego nie żałuję mam kochanego TŻta i to się liczy ![]() ![]() ![]()
#247 | ||
Zadomowienie
|
jeszcze raz dzień dobry!!
u mnie spadek, więc w sumie -18.3 ![]() na 9.15 idę do dentysty TŻ jeszcze w pociągu pół godziny. Wiecie co zrobiłam, nie zamknęłam auta.. i leżałam już i myślałam, że nie pamiętam, żebym naciskała ten guzik na kluczyku, za cholerę, więc wstałam, zeszłam na dół a auto otwarte ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
no wiadomka, że na zawsze by ode mnie nie wyjechał ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Szok ! dziś wchodzę na wagę po drugim dniu uczt a tu 66,1 <szok> nie chciało mi się wierzyć różnica między wieczorem a rankiem ogromna
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o jaaa ![]() ![]() 25 grudnia ![]() ![]() dokładnie tego samego dnia się pojawiłyśmy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#250 | |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Rozeznanie
|
i tak zrobię ;* dzieki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Musi zadziałać. Dzięki za podanie prawidłowego sposobu zaparzania yerba mate ![]() Przyjaciółka przywiozła z Meksyku zapas, więc serwowała mi albo mate, albo kawę. Przy okazji dostałam trochę, ale waliłam wrzątkiem i nie piłam w nocy. To był błąd. Właśnie sobie przerzucam zielniki, szukając ciekawostek o tym całym ostrokrzewie paragwajskim (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.) vel yerba mate. Ooo, poza kofeiną (1,5%) i garbnikami (10%) liście zawierają spore ilości kwasu ursolowego i kwasu chlorogenowego. Wow, wow, wow ![]() Kwas ursolowy ma działać cuda wianki, m.in. uprzykrzać życie wirusom, bakteriom, grzybom i pierwotniakom (no i co jeszcze?), działać przeciwbólowo, "modelować funkcjonowanie układu immunologicznego" (a nie modeluje czasem boczków? ![]() Garść literatury: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...olic%20acid%22[NM] http://www.globinmed.com/index.php?o...il&catid=877:i Jeszcze lepszy jest kwas chlorogenowy - składnik wielu preparatów wspomagających odchudzanie. Ma silne działanie przeciwutleniające. Badania na szczurach miały wykazać, że działa na metabolizm tłuszczów i cukrów. Jest w kawie, tyle że ... zielonej, więc picie kawy go nie dostarcza do organizmu. O, jest też w aronii i karczochach. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...enic%20Acid%22[Mesh%20Terms%3anoexp] A tu informacje z popźródeł okołozielarskich: Mam nawet przepis na słaby napar stosowany w chorobach nerek i w wypadku tzw. ogólnego osłabienia (nie ma co przesadzać z ostrokrzewem, a szczególnie tyczy się to osób z wrzodami lub nadkwasotą żołądka, które mogą pić z rzadka poniższy napar, a nie typową yerba mate) 1 g suszonych liści (1/5 łyżeczki) zalać 200 ml wrzątku (niecała szklanka). Trzymać pod przykryciem 5 minut. Przecedzić. Pić 1-3 szklanki dziennie, ale najpóźniej do godziny 5.00 po południu, żeby uniknąć problemów z zaśnięciem. Proszę, co przy okazji znalazłam: http://www.detoxyourworld.com/acatal...a_mate_red.jpg[/QUOTE] |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
O, nowy temat i ile już stron
![]()
#257 |
Rozeznanie
|
cudem ładnie powiedziane
![]() ![]() tylko zła byłam do tej pory o to moje urodzenie 25.12 zawsze najmłodsza, wszyscy wszystko już mogli, robili prawka itp. a ja ? koleżankę miałam z początku stycznia mojego rocznika.... teraz ona płacze, że jest już stara ![]() ![]() ![]() chociaż nigdy nie miałam problemu z kupowaniem, wchodzeniem do różnych lokali itp. to zawsze miałam jakiś niedosyt ![]() a teraz jest mi idealnie ![]() ![]() * siostra co roku zapomina o moich urodzinach, zamieszanie przedświąteczne robi swoje, siedzimy przy wigilii a ona nagle o fuck, zapomniałam ![]() ![]() ![]()
#258 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Zmykam na uczelkę, będę wieczorkiem u Was znów ![]() ![]()
![]() |
#259 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() ![]() Jak przez ostatni miesiąc nie chudłam tak po uczcie, wczorajszym satino i owocach mam spadek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś też nie zamknęłam samochodu na noc. Wczoraj zaparkowałam pod blokiem, bo córka zasnęła w samochodzie i jak się obudziła, to zapomniałam zamknąć. Dopiero dziś rano, jak poszłam odprowadzić go do garażu, to okazało się, że całą noc stał otwarty ![]() Metal-fish, spytałam męża i do samodzielnego powtórzenia materiału poleca Obowiązkowa matura z matematyki wyd. Operon Zapomniałam wczoraj wyznać, że bezwiednie zgrzeszyłam. Szykowałam córkom kanapki na kolację i jedną zaczęłam jeść. Dwa gryzy połknięte, zanim sobie uświadomiłam, co robię. Dziś minęło 6 tygodni na Dukanie. Podsumowanie -5,8 kg (było już -7kg). Dołączam swój wykres spadków i wzrostów A skoro mowa o datach urodzin, to dużo znacie osób, które urodziły się tego samego dnia, co Wy? Ja znam jeszcze co najmniej 3 osoby z tego samego dnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę się ważyć, żeby się nie denerwować, więc tylko się mierzę. I coś mnie bardzo zdziwiło. Bardzo, ale to bardzo. Jedno zrobiłam bardzo źle - nie mierzyłam się na czczo, tylko teraz po cichu ![]() Biust jeszcze nie leci, ale pod biustem ubyło 1,5 cm. Po brzuchu nic nie widać, co jest bardzo dziwne, ale rano zawsze mi się wydaje bardziej płaski. No, niestety, sporo już wypiłam i troszkę zjadłam. Uda takie, jakie były - o nie!!! Ale ... schudły mi łydki. w kostce 1 cm, łydka 1,5 cm, kolano 1 cm. Co to ma być? Miałam opuchnięte łydki aż tak? W czasach, gdy chudłam ze stresu albo choroby, nogi, a już szczególnie łydki zaczynały szczupleć jedynie wtedy, gdy cała góra spadła i zaczynałam zamieniać się w szkieletora, bo mi wręcz kości wystawały. A najbardziej schudłam w partii pleców - obwód nad piersiami mierzony w linii od pachy do pachy zmniejszył się o bite 5 cm. No, czuję, że jakoś wygodniej mi się bluzki nosi. Rozumiem, że jeszcze tak naprawdę nie chudnę, bo zaliczam ledwie fazę uderzeniową, ale już się zaczynam denerwować, co zrobię, jak nie zacznę chudnąć i w urodziny nie będzie mnie choćby o kilogram tłuszczyku mniej. Bardzo bym tego nie chciała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
hej. Olafek moze w środę wyjdzie
![]() ![]() ![]() u mnie wczoraj na wieczor 84 a dziś rano 84,7 ![]()
#263 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do osób urodzonych w tym samym dniu to mam 2 takie koleżanki, co najlepsze wszystkie 3 chodziłyśmy razem na fakultet w LO ![]() i znam też znane osoby z tego samego dnia (choć już nie roku...), szukałam kiedyś z ciekawości, miałam nadzieję że będzie może jakiś znany lekarz. i był... dr Mengele ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, naprawdę. Będzie już tylko LEPIEJ! Cytat:
Nie znoszę wyciskać z okolić nosa, bo o ile skrzydełka to jeszcze pikuś, to obrzeża skrzydełek i partia pod nosem - istna masakra. Dostaję ataków kichania! Ale może i nos przy okazji od wewnątrz przeczyszczę? Nie ma tego złego, co by na dobre wyszło. Może lepiej daj sobie spokój z dymnicą, bo jeszcze zaczniesz jasnowidzieć i będziesz śledzić nas, czy dokładnie trzymamy się poleceń wujka Dukana. Gorzej by było, gdybyś potrafiła stać się niewidzialna i stojąc za nami, grzesznicami, wymierzała kopala w dupala za jedzenie skrobi i takie tam małe przyjemności. Uuuu, to by dopiero był sajgon. Mam tylko nadzieję, że Izuulkę być chwilowo oszczędziła. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-09 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a waga faktycznie ciekawie ci się zachowała ![]() PRZYSZŁY AROMATY! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Hejka ;-)
Mam takie pytanko.Właśnie skończyły mi się otręby pszenne,w okolicy nigdzie ich nie ma,ale znalazłam żytnie.Czy nic się nie stanie jak dzisiaj będzie jedna łyżka żytnich ? A może w takim wypadku,oprócz owsianych,w ogóle nie jeść ? ...;] |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepsze każde otręby niż ich brak. W poprzednim wątku już męczyłyśmy temat otrębów/otrąb żytnich. Dukan ich nie zalecił z prostego powodu, ale wcale nie dietetycznego. Po prostu we Francji uprawia się bardzo mało żyta, więc tych cudów w sklepach nie mają. W Niemczech i w Polsce takie otręby są. W końcu nie jesteśmy Francuzkami ![]() Podam Ci porównanie trzech rodzajów otrębów. Są jeszcze jęczmienne i orkiszowe, ale na takie nie trafiłam. Podaję mniej więcej dane dla 1 łychy. OTRĘBY OWSIANE 60,16 kcal 3 g białka - 7,6 g węglowodanów - 1,28 g tłuszczu OTRĘBY PSZENNE 44,66 kcal 2,66 g białka - 3,25 g węglowodanów - 0,77 g tłuszczu OTRĘBY ŻYTNIE 34,16 kcal 2,5 g białka - 4,33 g węglowodanów - 0,72 g tłuszczu Jak widać, płatki owsiane mają najwięcej węgli i tłuszczu (w porównaniu z owsianymi żytnie i pszenne to cud miód i orzeszki) ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-09 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() hmm to jasnowidzenie może nie byłoby takie złe... znałabym pytania na kolokwia ![]() ![]() ![]() bierz żytnie! nic się nie stanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Hej!!!!!!
![]() Dukaneczki, u mnie dziś 57,4kg!!!! ![]() ![]() Spadek super, ale w nocy nie mogłam spać, bo latałam siku co chwilę hehe ![]() Widzę, że dziś ładne spadeczki!!! GRATULUJĘ! ![]() Izulka, uśmiałam się czytając Twój post ![]() ![]() Pandzia, nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą ![]()
Początek 13.02.2011 ![]() ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! ![]() 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg ![]() ![]() Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-05-09 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
no i zarejestrowalam sie w posredniaku ;] i o dziwo dostalam staz
![]() ![]() ![]() ![]() musze badania lekarskie zalatwic i zaniesc do urzedu i sie dowiem na ktora mam przyjsc itp ![]() nawet sie ciesze ![]() wlasnei gotuje kompocik z rabarbaru, a pozniej ciasto z nim upieke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.