DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 06:44   #241
Agus140188
Rozeznanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Dzień dobry Dziewczynki!!!!
Wczoraj rozłączyło mi neta i za nic w świecie nie mogłam się połączyć, nawet nie było sie jak pożegnać ale za to dziś witam Was z podwójną energią!!! Słoneczko za oknem mnie obudziło a teraz sobie gdzies poszło, nie wchodziłam na wagę po wczorajszej balandze ze skrobią, ale szczerze to chyba odzwyczaiłam się od ważenia i tak naprawdę lepiej mi się teraz żyje- dukam grzecznie i nie załamuję się wagą

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
rozmiar 36? no to lasencja z ciebie! pokazuj się tu w spódniczce! a koleżanka niech zazdrości - bo jest czego
wiadomo teraz trochę mi haczy i drapie wargę od wewnątrz i czasem się przygryzam. ale na szczęście ból jest niewielki, mniejszy np. niż po ostatniej zmianie górnego łuku... a z tym szczerzeniem to miałam podobnie jak zauważyłam w pewnym momencie że góra mi się znacznie naprostowała przy każdej wizycie w łazience szczerzyłam się do lustra
chciałam uaktualnić avatar, z uwzględnieniem aparatu na dole na moich ząbkach ale przy standardowym uśmiechu go nie widać a nie będę się głupio szczerzyć

nie znam wszystkich preparatów, nie uczymy się raczej nazw handlowych a tylko nazw preparatów. po prostu teraz każdy lek ma tyle odpowiedników o tym składzie ale innego producenta że by się nie dało tego opanować. potem znasz te leki które najczęściej przepisujesz albo sprawdzasz w farmindexie jakie są nazwy leków z tą substancją. często idę do apteki i proszę o jakiś preparat z taką a taką substancją i oni mi znajdują więc teraz też bym poszukała tabletek z magnezem, sprawdziła które są bez wit. B6 i te brała a to co polecasz chyba faktycznie bez B6 i bardzo tanie więc się o to zapytam w aptece.
dzięki za adres tego serwisu, już jest w ulubionych, na pewno skorzystam! teraz widzę że to repetytorium droższe ale może niedługo promocje zrobią bo już po maturach

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

cena niezła... ale może skusiłabym się dla odmiany jakiejś muszę się w końcu wybrać do piotra i pawła
Asparaginian extra biorę to od jakiegoś czasu i nie narzekam. Jego działanie wpływa chyba na poprawienie układu krążenia, zapobiega skurczom i reguluje pracę jelit. Jest niedrogi chyba coś ponad 3 zł za 50 tabletek i bierze się go 2x dziennie po 1. Spróbowac możesz, może akurat pomoże Ci
Stary 2011-05-09, 06:56   #242
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Narzekacie... Przynajmniej tęsknicie za sobą i to uczucie się pogłębia zamiast się nudzić Za to mój TŻ ostatnio jakiś oschły jest...Dzisiaj mi nawet powiedział,że nie ma ochoty na czułości,a tym bardziej przez telefon i czułam się troche jakby rozmawiał z kumplem,a nie ze mną... Mam nadzieję,że to przez stres maturalny i w czerwcu wszystko wróci do normy,bo nasze relacje jakoś pogorszyły się ostatnio... Ja zakładam,że już będziemy ze sobą do końca,a on zarzuca mi,że ja już wszystko zaplanowałam i,że jego to przeraża... To źle ,że chciałabym być już tylko z nim? Nie wyobrażam sobie mieć kogoś innego w tym momencie... A on chce "korzystać z chwili" i nie myśleć o tym,co będzie kiedyś. To z kolei przeraża mnie,bo ostatnimi dniami mam wrażenie,że on już nie czuje do mnie tego,co kiedyś...
Na pewno to chwilowe

Niestety (chociaż w sumie to bardzo dobrze hehe) ja się rozstałam z moją miłością licealną Byliśmy ze sobą 2,5 roku i byłam wtedy pewna że to ten jedyny, mieliśmy się pobrać itp (on też uważał to za oczywiste) Jednak jak poszłam na studia wszystko się zmieniło, nasze drogi zaczęły się rozjeżdżać... Po 1 semestrze się rozstaliśmy. Długo nie byłam pewna czy to była dobra decyzja, myślałam żeby spróbować jeszcze raz, ale na szczęście tego nie zrobiłam Teraz oboje jesteśmy w szczęśliwych związkach (on jest żonaty od 2 lat a ja jestem z obecnym TŻ-tem ponad 3 lata) i zostały nam miłe wspomnienia
Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
U mnie nie ma coli light w lidlu! I to już dłuższy czas! Skandal !! ( Mam nadzieje, że nie wycofali)
U mnie to samo! Skandal!
Ale jeszcze gorzej było przed świętami Jak pojechałam tam na świąteczne zakupy to nie było niemal żadnego interesującego mnie produktu
Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
dzień dobry/dobry wieczór!!

nienawidzę tej pieprzonej ciszy..
odwiozłam TŻ-ta wypiję herbatę i idę jeszcze spać..
pewnie jak się położę to się rozpłaczę, taka ciapa ze mnie, no trudno.[

wiem wiem, czasami tęsknota się przydaje , chociażby po to, żeby się dowiedzieć jak się bardzo kogoś kocha,
Tż wczoraj powiedział, że on nie chce jechać bo chce być ze mną i być jak zawsze na każde moje zawołanie

dzień to jakoś zawsze zleci, ale noce są najgorsze..
Ja za każdym razem ryczałam wieczorami i czasem w dzień przez pierwszy tydzień i spałam albo w dużym pokoju przy telewizorze albo w sypialni przy zapalonym świetle bo jakoś mi tak dziwnie było Potem się przyzwyczajałam
Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
ależ mnie boli tyłek
wybrałam się w miasto po tabsy jakieś przeciwbólowe... apteki koło mnie są 4 wszystkie od 7
to kupiłam w żabce apap...
mam nadzieję, że przejdzie trochę

poza tym dzień doberek
laseczki dr kazał mi jogurty jeść do antybiotyku, a nam przecież nie wolno i boję się, że drożdżaki mi się znowu zrobią
Jedz jogurty i się nie przejmuj, lepszy zastój niż potem leczenie spustoszenia wywołanego antybiotykami
A dostałaś coś osłonowego? Jak nie to sobie kup

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Asparaginian extra biorę to od jakiegoś czasu i nie narzekam. Jego działanie wpływa chyba na poprawienie układu krążenia, zapobiega skurczom i reguluje pracę jelit. Jest niedrogi chyba coś ponad 3 zł za 50 tabletek i bierze się go 2x dziennie po 1. Spróbowac możesz, może akurat pomoże Ci
Asparaganian jest w doz w promocji 5 zł za 100 szt
A tu ogólnie produkty z magnezem
A tu przykładowo sam magnez

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic

Edytowane przez agusia_1
Czas edycji: 2011-05-09 o 06:58
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:03   #243
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

mama moja też mówi żeby jeść, po 1 jogobelli dziennie chyba nic mi nie będzie, chociaż wolę zastój niż te koszmarne drożdżaki
tydzień nie mogłam spać normalnie, ciągle się drapałam a do tego ten koszmarny ból

trochę im przeszło po tym apapie, więc może "na spokojnie" wysiedzę na wykładzie.. bo z siadaniem ostatnio różnie jest

wczoraj jak byłam jeszcze w szpitalu i polazłam do gabinetu tego idioty, gadał przez tel i 3 razy pokazywał mi ręką, że mam usiąść... po chwili się zorientował, że nie mogę i zaczął się śmiać... jak wypisywał wszystko to zrobił się taki zabawny nagle, ojej urodziła się Pani w święta, dostaje Pani 2 prezenty ? gdzie Pani studiuje? oj jaki piękny kierunek

pośmiałabym się z nim, gdyby nie fakt, że godzinę wcześniej powiedział, że go irytuję ! a przez co ? bo przyszłam zapytać go co w końcu ze mną robi, buc jeden

no nic, dziś muszę iść po wypis i receptę,

ale się rozpisałam

a i dzwoniłam do mamy jak mnie położyli na oddziale, ryczę z bólu i mówię do mamy "zamknęli mnie w szpitaluuuu mamo ratuj ! " : hahaha:
Stary 2011-05-09, 07:06   #244
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ się kąpie, ja też zaraz idę, bo przed 4 muszę go zawieźć na pkp, masakra nie wiem jak wstane i na ile będę przytomna żeby jechać autem..
później trochę snu, chcę wstać koło 8 żeby zdążyć przed pracą do dentysty. a na 10-18 praca..
a wieczorem już się umówiłam z koleżanką, że wpadnie.
Więc ciężki dzień mnie czeka.
ale może nie będę tak tęskniła, bo my rzadko się rozstajemy a to tydzień, a później jeszcze jeden
oj napewno przeżyjecie i wszystko będzie ok choć ja też pewnie miałabam doła, bo też nie rozstaję się z TŻtem na dłużej... chciałabym zrobić praktyki w Warszawie, ale całe wakacje samej w Wawie to dla mnie coś strasznego...
Cytat:
Narzekacie... Przynajmniej tęsknicie za sobą i to uczucie się pogłębia zamiast się nudzić Za to mój TŻ ostatnio jakiś oschły jest...Dzisiaj mi nawet powiedział,że nie ma ochoty na czułości,a tym bardziej przez telefon i czułam się troche jakby rozmawiał z kumplem,a nie ze mną... Mam nadzieję,że to przez stres maturalny i w czerwcu wszystko wróci do normy,bo nasze relacje jakoś pogorszyły się ostatnio... Ja zakładam,że już będziemy ze sobą do końca,a on zarzuca mi,że ja już wszystko zaplanowałam i,że jego to przeraża... To źle ,że chciałabym być już tylko z nim? Nie wyobrażam sobie mieć kogoś innego w tym momencie... A on chce "korzystać z chwili" i nie myśleć o tym,co będzie kiedyś. To z kolei przeraża mnie,bo ostatnimi dniami mam wrażenie,że on już nie czuje do mnie tego,co kiedyś...
napewno przez maturę! mój w czasie sesji też jest oschły a jeśli chodzi o to,że nie myśli o przyszłości...w końcu zacznie. u mnie było tak samo "ee, nigdy nie wiadomo jak się życie potoczy" albo coś takiego. a teraz już teksty w stylu "nasz wspólny dom za miastem" albo "nasze dzieci będa cudne..." itp
musi dojrzeć po prostu! młodzi jesteście, nie przejmuj się
Cytat:
Napisane przez kociak902 Pokaż wiadomość
W Piotrze i Pawle jest Sprite light ( i Fanta ) - jeśli dobrze pamiętam kosztują 7,49 za 1 l
o ja! muszę tam pojechać
Cytat:
dzień dobry/dobry wieczór!!

nienawidzę tej pieprzonej ciszy..
odwiozłam TŻ-ta wypiję herbatę i idę jeszcze spać..
pewnie jak się położę to się rozpłaczę, taka ciapa ze mnie, no trudno.
dasz radę

a u mnie nadal +0,4 wrrr:p zaczyna mnie irytować, że od tygodnia mam ciągły wzrost. jak tydzień temu było 62,8, to teraz jest min. 62,3, a czasem 64;/
a już dni P się kończą, na PW też pewnie nic nie spadnie;/:P

idę na zajęcia i to nieszczęsne koło

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-05-09 o 07:12
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:14   #245
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
oj napewno przeżyjecie i wszystko będzie ok choć ja też pewnie miałabam doła, bo też nie rozstaję się z TŻtem na dłużej... chciałabym zrobić praktyki w Warszawie, ale całe wakacje samej w Wawie to dla mnie coś strasznego...

napewno przez maturę! mój w czasie sesji też jest oschły a jeśli chodzi o to,że nie myśli o przyszłości...w końcu zacznie. u mnie było tak samo "ee, nigdy nie wiadomo jak się życie potoczy" albo coś takiego. a teraz już teksty w stylu "nasz wspólny dom za miastem" albo "nasze dzieci będa cudne..." itp

o ja! muszę tam pojechać

dasz radę

a u mnie nadal +0,4 wrrr:p zaczyna mnie irytować, że od tygodnia mam ciągły wzrost. jak tydzień temu było 62,8, to teraz jest min. 62,3, a czasem 64;/
a już dni P się kończą, na PW też pewnie nic nie spadnie;/:P

idę na zajęcia i to nieszczęsne koło

dzięki i powodzenia

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:16   #246
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

ja z TŻtem musiałam się rozstać na półtora miesiąca, jechałam do NL
a że odwoził mnie na busa, to było jak samobójstwo... tydzień płaczu nocnego, jak dzwoniłam do niego na chwilkę, to nie mogłam słowa powiedzieć...

jakoś daliśmy radę, teraz nawet jak do domów swych jeździmy to w zasadzie widzimy się przez weekend, nawet jego mama kiedyś nakrzyczała na niego, że przyjeżdża do domu a siedzi u mnie

a co do licealnych miłości, byłam z facetem półtora roku, planowaliśmy wszystko już razem, ale co ? jak miał szanować mnie tak jak potraktował moją rodzinę w święta to byłaby jakaś katastrofa... był u mnie na wielkanoc i cały dzień siedział u mnie w pokoju z lapem na kolanach, mówił że nie ma ochoty na siedzenie w salonie z rodzinką.... a u mnie jak w święta zawsze duży ruch.... i wtedy powiedziałam dość, niczego nie żałuję

mam kochanego TŻta i to się liczy
Stary 2011-05-09, 07:19   #247
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

jeszcze raz dzień dobry!!

u mnie spadek, więc w sumie -18.3
na 9.15 idę do dentysty
TŻ jeszcze w pociągu pół godziny.

Wiecie co zrobiłam, nie zamknęłam auta.. i leżałam już i myślałam, że nie pamiętam, żebym naciskała ten guzik na kluczyku, za cholerę, więc wstałam, zeszłam na dół a auto otwarte

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
ja z TŻtem musiałam się rozstać na półtora miesiąca, jechałam do NL
a że odwoził mnie na busa, to było jak samobójstwo... tydzień płaczu nocnego, jak dzwoniłam do niego na chwilkę, to nie mogłam słowa powiedzieć...

jakoś daliśmy radę, teraz nawet jak do domów swych jeździmy to w zasadzie widzimy się przez weekend, nawet jego mama kiedyś nakrzyczała na niego, że przyjeżdża do domu a siedzi u mnie

a co do licealnych miłości, byłam z facetem półtora roku, planowaliśmy wszystko już razem, ale co ? jak miał szanować mnie tak jak potraktował moją rodzinę w święta to byłaby jakaś katastrofa... był u mnie na wielkanoc i cały dzień siedział u mnie w pokoju z lapem na kolanach, mówił że nie ma ochoty na siedzenie w salonie z rodzinką.... a u mnie jak w święta zawsze duży ruch.... i wtedy powiedziałam dość, niczego nie żałuję

kiedy masz urodziny w święta? bo ja 25 grudnia

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ahoj

dziewuszki
zaraz zbieram sie do pracy jeszcze 5 dni pracy w tej firmie ii koniec

miłego dzionka wam życze

kochana nie smutkaj sie tż wróci , nie wyjechał na zawsze bedziesz miałam prace, spotkasz sie ze znajomymi i minie szybko

no wiadomka, że na zawsze by ode mnie nie wyjechał:brzydal : ale tak ciężko na serduszku i już

Stary 2011-05-09, 07:20   #248
anita9005
Rozeznanie

Szok ! dziś wchodzę na wagę po drugim dniu uczt a tu 66,1 <szok> nie chciało mi się wierzyć różnica między wieczorem a rankiem ogromna

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Lepiej nie ważyć się w ciągu dnia, bo waga lubi sobie skakać i to normalne, bo przeciez cały dzień jemy i pijemy, dlatego jak ważenie to tylko rano. Nieładnie ucztować tak... Następnym razem tak brzydko robić nie będziesz i będzie git, spokojnie
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:22   #249
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Cytat:

na 9.15 idę do dentysty

Wiecie co zrobiłam, nie zamknęłam auta.. i leżałam już i myślałam, że nie pamiętam, żebym naciskała ten guzik na kluczyku, za cholerę, więc wstałam, zeszłam na dół a auto otwarte

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

kiedy masz urodziny w święta? bo ja 25 grudnia

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

no wiadomka, że na zawsze by ode mnie nie wyjechał:brzydal : ale tak ciężko na serduszku i już

o jaaa :brzyda l:
25 grudnia mega data na rodzenie dzieci
dokładnie tego samego dnia się pojawiłyśmy
Stary 2011-05-09, 07:23   #250
anita9005
Rozeznanie

Dzięki dziś je zamówie nie ma to jak coś sprawdzonego przez kogoś

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
może akurat taki 'kop skrobiowy' pomoże pokonać zastój? czasem tak bywa...

one mają kształt dopasowany do nosa... ale są też na czoło i brodę. poszukaj w przedmiotach użytkownika, zatytułowane też są na nos ale w opisie są na brodę i czoło. trochę droższe ale są większe i bardziej regularny kształt więc i na policzki powinny się dopasować. używałam ajkiś czas temu i fajnie wyciągały zawartość porów

jak by był do 4% tłuszczu to bym jadła

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

nawet nie wiem czy mam stare podręczniki ale myślałam o skoncentrowanym źródle wiedzy poszukam czegoś w stylu vademecum maturzysty jeszcze... muszę te wzory sobie poprzypominać żeby robić stare arkusze a pazdro znam aż za dobrze z chemii
Stary 2011-05-09, 07:23   #251
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Ja to właśnie bardziej sprecyzowane plany miałam pod koniec liceum/ początek studiów Praktycznie nic z tych planów nie wyszło Za to teraz nie wiem jak się wszystko potoczy, zobaczymy, będzie co ma być

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 07:24   #252
anita9005
Rozeznanie

i tak zrobię ;* dzieki

Cytat:
hej, nieładnie, ale nie za podwójną ucztę (trudno) ale za załamkę! dziewczyno, nie waż się w dzień:P

mój TŻ też tak robi i rano na czczo szczęśliwy, że ma załóżmy 68 kg, a potem idzie pod wieczór i mi jęczy w żartach że przytył 3 kg! a następnego dnia rano znów ma 68.... tak nasz organizm działa;P ja kiedyś z ciekawości wchodziłam kilka razy na wagę, to nawet po lekkim śniadaniu mam 1,5kg więcej, ale na drugi dzień jest normalnie. także nie waż się co chwilę i nie żal się bo dostaniesz:P zrób może dodatkowy dzień białkowy przez te uczty i tyle.

ja też zgrzeszę dwa dni pod rząd - wesele+poprawiny, a potem najwyżej zrobię 2 dni białkowe zamiast jednego i trochę rygorystyczniej potrzymam III fazę.

także spokojnie
Stary 2011-05-09, 07:27   #253
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:

Mój były miał podobnie (ale nie ten licealny hehe) Przyjechał do mnie na Wielkanoc bo ze swoją rodziną był pokłócony (mama w Stanach a tu siostra z rodziną i ojciec). Na posiłki owszem przychodził, ale zaraz po biegł do mojego pokoju i się kładł bo musiał biedactwo odpocząć po jedzeniu Dodam że wszyscy jeszcze siedzieli przy stole tylko on odchodził żeby się walnąć na łóżko

Stary 2011-05-09, 07:30   #254
anita9005
Rozeznanie

powodzenia w stosowaniu co naturalne to naturalne jednak

Musi zadziałać. Dzięki za podanie prawidłowego sposobu zaparzania yerba mate Nie wiedziałam, że trzeba zalewać ziółka albo wodą o temperaturze 80 stopni, albo - w ostateczności - zimną, a nie wolno wrzątkiem.

Przyjaciółka przywiozła z Meksyku zapas, więc serwowała mi albo mate, albo kawę. Przy okazji dostałam trochę, ale waliłam wrzątkiem i nie piłam w nocy. To był błąd.

Właśnie sobie przerzucam zielniki, szukając ciekawostek o tym całym ostrokrzewie paragwajskim (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.) vel yerba mate. Ooo, poza kofeiną (1,5%) i garbnikami (10%) liście zawierają spore ilości kwasu ursolowego i kwasu chlorogenowego.

Wow, wow, wow
Kwas ursolowy ma działać cuda wianki, m.in. uprzykrzać życie wirusom, bakteriom, grzybom i pierwotniakom (no i co jeszcze?), działać przeciwbólowo, "modelować funkcjonowanie układu immunologicznego" (a nie modeluje czasem boczków? ) i zmniejszać stężenie cholesterolu w surowicy krwi.
Garść literatury: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...olic%20acid%22[NM]
http://www.globinmed.com/index.php?o...il&catid=877:i
Jeszcze lepszy jest kwas chlorogenowy - składnik wielu preparatów wspomagających odchudzanie. Ma silne działanie przeciwutleniające. Badania na szczurach miały wykazać, że działa na metabolizm tłuszczów i cukrów. Jest w kawie, tyle że ... zielonej, więc picie kawy go nie dostarcza do organizmu. O, jest też w aronii i karczochach.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...enic%20Acid%22[Mesh%20Terms%3anoexp]

A tu informacje z popźródeł okołozielarskich:

Mam nawet przepis na słaby napar stosowany w chorobach nerek i w wypadku tzw. ogólnego osłabienia (nie ma co przesadzać z ostrokrzewem, a szczególnie tyczy się to osób z wrzodami lub nadkwasotą żołądka, które mogą pić z rzadka poniższy napar, a nie typową yerba mate)

1 g suszonych liści (1/5 łyżeczki) zalać 200 ml wrzątku (niecała szklanka). Trzymać pod przykryciem 5 minut. Przecedzić. Pić 1-3 szklanki dziennie, ale najpóźniej do godziny 5.00 po południu, żeby uniknąć problemów z zaśnięciem.

Proszę, co przy okazji znalazłam:

http://www.detoxyourworld.com/acatal...a_mate_red.jpg[/QUOTE]
Stary 2011-05-09, 07:38   #255
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
o jaaa :brzyda l:
25 grudnia mega data na rodzenie dzieci
dokładnie tego samego dnia się pojawiłyśmy
no no no bo my jesteśmy prawdziwym cudem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 07:53   #256
martinq
Raczkowanie

O, nowy temat i ile już stron

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:54   #257
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

cudem ładnie powiedziane

tylko zła byłam do tej pory o to moje urodzenie 25.12
zawsze najmłodsza, wszyscy wszystko już mogli, robili prawka itp. a ja ? koleżankę miałam z początku stycznia mojego rocznika.... teraz ona płacze, że jest już stara

chociaż nigdy nie miałam problemu z kupowaniem, wchodzeniem do różnych lokali itp. to zawsze miałam jakiś niedosyt

a teraz jest mi idealnie

* siostra co roku zapomina o moich urodzinach, zamieszanie przedświąteczne robi swoje, siedzimy przy wigilii a ona nagle o fuck, zapomniałam
Stary 2011-05-09, 08:14   #258
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Szok ! dziś wchodzę na wagę po drugim dniu uczt a tu 66,1 <szok> nie chciało mi się wierzyć różnica między wieczorem a rankiem ogromna
No widzisz Ty!!! Eh panikarka

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
cudem ładnie powiedziane

tylko zła byłam do tej pory o to moje urodzenie 25.12
zawsze najmłodsza, wszyscy wszystko już mogli, robili prawka itp. a ja ? koleżankę miałam z początku stycznia mojego rocznika.... teraz ona płacze, że jest już stara

chociaż nigdy nie miałam problemu z kupowaniem, wchodzeniem do różnych lokali itp. to zawsze miałam jakiś niedosyt

a teraz jest mi idealnie

* siostra co roku zapomina o moich urodzinach, zamieszanie przedświąteczne robi swoje, siedzimy przy wigilii a ona nagle o fuck, zapomniałam
Ja mam koleżankę która urodziła się 31. 12 to dopiero data

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Zmykam na uczelkę, będę wieczorkiem u Was znów miluśkiego dzionka Łobuziarki
Stary 2011-05-09, 08:40   #259
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
U mnie to samo! Skandal!
Ale jeszcze gorzej było przed świętami Jak pojechałam tam na świąteczne zakupy to nie było niemal żadnego interesującego mnie produktu
Nie no mam nadzieje, że nie wycofali naszej coli Była najelpsza z tych marketowych ...

Jak przez ostatni miesiąc nie chudłam tak po uczcie, wczorajszym satino i owocach mam spadek Chyba sie polubimy z 3 fazą
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 09:29   #260
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
poza tym dzień doberek
laseczki dr kazał mi jogurty jeść do antybiotyku, a nam przecież nie wolno i boję się, że drożdżaki mi się znowu zrobią
jogurty możemy, tyle że naturalne i nie za dużo

Cytat:

na 9.15 idę do dentysty

Gratulacje takiego ubytku na wadze. Tylko w zębach niech się nie pojawiają
Ja dziś też nie zamknęłam samochodu na noc. Wczoraj zaparkowałam pod blokiem, bo córka zasnęła w samochodzie i jak się obudziła, to zapomniałam zamknąć. Dopiero dziś rano, jak poszłam odprowadzić go do garażu, to okazało się, że całą noc stał otwarty

Metal-fish, spytałam męża i do samodzielnego powtórzenia materiału poleca Obowiązkowa matura z matematyki wyd. Operon

Zapomniałam wczoraj wyznać, że bezwiednie zgrzeszyłam. Szykowałam córkom kanapki na kolację i jedną zaczęłam jeść. Dwa gryzy połknięte, zanim sobie uświadomiłam, co robię.
Dziś minęło 6 tygodni na Dukanie. Podsumowanie -5,8 kg (było już -7kg). Dołączam swój wykres spadków i wzrostów

A skoro mowa o datach urodzin, to dużo znacie osób, które urodziły się tego samego dnia, co Wy? Ja znam jeszcze co najmniej 3 osoby z tego samego dnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ddddd.jpg (101,3 KB, 19 załadowań)
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:16   #261
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aatena
A skoro mowa o datach urodzin, to dużo znacie osób, które urodziły się tego samego dnia, co Wy? Ja znam jeszcze co najmniej 3 osoby z tego samego dnia.
Ja nie znam ani jednej - na żywca. 'Znam' tylko kilka osobistości historycznych.

Cytat:
Napisane przez Aatena
Gratulacje takiego ubytku na wadze.
Extravagance86, dołączam się do gratulacji, jeśli można.

Nie chcę się ważyć, żeby się nie denerwować, więc tylko się mierzę. I coś mnie bardzo zdziwiło. Bardzo, ale to bardzo. Jedno zrobiłam bardzo źle - nie mierzyłam się na czczo, tylko teraz po cichu Jestem po śniadaniu i po wypiciu co najmniej 3/4 litra wody, jak nie więcej.

Biust jeszcze nie leci, ale pod biustem ubyło 1,5 cm.

Po brzuchu nic nie widać, co jest bardzo dziwne, ale rano zawsze mi się wydaje bardziej płaski. No, niestety, sporo już wypiłam i troszkę zjadłam.

Uda takie, jakie były - o nie!!! Ale ... schudły mi łydki. w kostce 1 cm, łydka 1,5 cm, kolano 1 cm. Co to ma być? Miałam opuchnięte łydki aż tak? W czasach, gdy chudłam ze stresu albo choroby, nogi, a już szczególnie łydki zaczynały szczupleć jedynie wtedy, gdy cała góra spadła i zaczynałam zamieniać się w szkieletora, bo mi wręcz kości wystawały.

A najbardziej schudłam w partii pleców - obwód nad piersiami mierzony w linii od pachy do pachy zmniejszył się o bite 5 cm. No, czuję, że jakoś wygodniej mi się bluzki nosi.

Rozumiem, że jeszcze tak naprawdę nie chudnę, bo zaliczam ledwie fazę uderzeniową, ale już się zaczynam denerwować, co zrobię, jak nie zacznę chudnąć i w urodziny nie będzie mnie choćby o kilogram tłuszczyku mniej. Bardzo bym tego nie chciała
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:44   #262
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Olafek moze w środę wyjdzie miał pobrane wymazy z gardła i nosa i krew do analizy redukują mu sterydy także jestem dobrej myśli

u mnie wczoraj na wieczor 84 a dziś rano 84,7 to jest dopiero zagadka hi hi

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:52   #263
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
A ja jeszcze wyślę coś Metalce przed snem, bo mi się przypomniało:

To zależy, czy Ci łatwo wychodzą i czy naskórek jest rozpulchniony (po kąpieli, po inhalacji). Mnie i siostrze wągry i wszelkie krostki bardzo łatwo wyłażą, więc zawsze - do przesady - wyciskamy. Mama musiałaby nakłuwać, bo inaczej by jej nic nie wylazło.

Po użyciu specyfiku na wągry Avonu nie przemywam twarzy wodą z kranu. Twarz wydaje się nieźle oczyszczona, ale jak zmyję zwykłą wodą, to nos zaczyna się świecić jak psu ... psia bombka Zmywam twarz delikatnym tonikiem (mój ulubiony - Korany z miodem i lukrecją). Może poeksperymentuj z różnymi tonikami, zanim zaczniesz psioczyć na zły produkt z Avonu

Przypomniałam sobie coś. Kilka lat temu stosowałam na wągry odwar (proporcje - 2 łyżeczki lub trochę więcej na 1 szklankę wody) z ziela dymnicy lekarskiej, zwanej też pospolitą (Fumaria officinalis L.)

Wyjaśnienie:

Odwar można stosować wewnętrznie (pić) lub/i zewnętrznie (robić okłady albo obmywać linię T na buźce). Ja nie piłam, tylko się nim chlapałam. Jakiejś specjalnej zmiany nie zauważyłam, ale i tak zawsze wągry wyciskam - to jest najważniejsze w moim przypadku. Aaaa, tak. Odwar-tonik dał efekt na czole (między brwiami) i na brodzie (w dołku), ale tam wągrów jest bardzo mało, są słabo widoczne i raczej nigdy ich stamtąd nie wyciskam tak w ogóle. Polem mojej wyciskarskiej działalności pozostaje nos i jego okolice.
Dymnicę stosowałam też przy podrażnieniach oczu.
Ale jednak to mnie zabiło:

Rety, z nikim nie nawiązałam kontaktu Ani złym, ani dobrym duchem. Raczej cały czas byłam też widziana przez siebie w lustrze i przez otoczenie.
No dobra, dymnica zawiera kumarynę, ale bez przesadyzmu. Właśnie dlatego nie można dymnicy przedawkować! Ale nie przy użytku zewnętrznym, tylko wewnętrznym (herbatki - te co 2 tygodnie trzeba odstawić na 4-5 dni).
dzięki wielkie w ten specyfik z avonu napewno się zaopatrzę bo mieszkam z konsultantką... ale ziółka to nie wiem czy będzie mi się chciało parzyć może w wakacje... u mnie najwięcej jest w zagłębieniu brody właśnie i na skrzydełkach nosa - masakrycznie złe miejsca do wyciskania :/ ale spróbuję takiego domowego oczyszczania na początek, do póki nie będzie fajnej oferty na gruponie do kosmetyczki. bo raczej łatwo mi wychodzą...

Cytat:
I jak już tak się rozpisałam to się wygadam trochę haha Postanowiłam sobie,że 1 czerwca skończę drugą fazę,ale jednak szkoda mi trochę...Przyzwyczaiłam się do dukanowego jedzonka i do odmawiania zakazanych rzeczy Może troszkę dłużej potrzymam..żeby dobić chociaż do 150 dni (bo 1 czerwca to 140)... Zresztą zobaczę jak tam z wagą będzie. Chciałam zejść jednak tak do 53,ale zważając na to,że waga dalej stoi na 57 to dobiję tylko do 55 w najlepszym wypadku Może jeszcze na III fazie co nieco mi zleci,bo przecież dojdzie sport... Jednak schudnięcie to nie wszystko...w ubraniu nie widać,ale w bieliźnie czy stroju dalej wstyd się pokazać,bo wszystko wisi i trzęsie się jak galaretka z syrupu basen,rower,rolki i siłownia to mój plan na czerwiec Mam nadzieję,że w lipcu będę mogła już bez żadnych kompleksów pokazać się w stroju kąpielowym a teraz już serio idę spać
myślę że lepiej ćwiczyć niż zrzucać kolejne kg... lepiej wygląda jędrne wysportowane ciało iż same kości w obwisłej skórze...

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
melduje sie w kolejnej czesci
witam was serdecznie sporo napisalyscie
ładna pogoda sie dzis zapowiada
wlasnei zjadlam serek granulowany i naciachalam do niego szczypiorku mniam za kawalek trzeba sie isc zarejestrowac wsrod bezrobotnych.... ciekawe co sie dowiem....
o wadze nei wspomne..bo baty sie naleza... ale chyba zaczynam wracac na dobra sciezke...
oj tak - standard w polskiej rzeczywistości... po obronie magisterki prosto do urzędu pracy rejestrować się jako bezrobotny mam nadzieję że szybko pracę znajdziesz!

Cytat:
poza tym dzień doberek
ale przecież jogurty możemy! nie kilogramami ale jak zjesz 2 małe naturalne to dalej będzie wszystko dukanowo... ale jak nie chcesz to kup probiotyk w aptece zamiast jogurtów

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Metal-fish, spytałam męża i do samodzielnego powtórzenia materiału poleca Obowiązkowa matura z matematyki wyd. Operon

o dzięki za kolejne info lubiłam książki z operonu więc chyba na to się zdecyduję...
a co do osób urodzonych w tym samym dniu to mam 2 takie koleżanki, co najlepsze wszystkie 3 chodziłyśmy razem na fakultet w LO
i znam też znane osoby z tego samego dnia (choć już nie roku...), szukałam kiedyś z ciekawości, miałam nadzieję że będzie może jakiś znany lekarz. i był... dr Mengele
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:53   #264
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010
To Twoje umęczone, matczyne serce tyje ze zgryzoty
Nie martw się, naprawdę. Będzie już tylko LEPIEJ!

Cytat:
Napisane przez metal_fish
u mnie najwięcej jest w zagłębieniu brody właśnie i na skrzydełkach nosa - masakrycznie złe miejsca do wyciskania :/ ale spróbuję takiego domowego oczyszczania na początek, do póki nie będzie fajnej oferty na gruponie do kosmetyczki. bo raczej łatwo mi wychodzą...
Aaaa, czyli masz w tych najgorszych miejscach. Pocieszyć się trzeba tym, że przynajmniej łatwo wychodzą. Jak będziesz wyciskać z brody, to sobie językiem wybrzusz tę bródkę - będzie o wiele łatwiej.
Nie znoszę wyciskać z okolić nosa, bo o ile skrzydełka to jeszcze pikuś, to obrzeża skrzydełek i partia pod nosem - istna masakra. Dostaję ataków kichania! Ale może i nos przy okazji od wewnątrz przeczyszczę?
Nie ma tego złego, co by na dobre wyszło.

Może lepiej daj sobie spokój z dymnicą, bo jeszcze zaczniesz jasnowidzieć i będziesz śledzić nas, czy dokładnie trzymamy się poleceń wujka Dukana. Gorzej by było, gdybyś potrafiła stać się niewidzialna i stojąc za nami, grzesznicami, wymierzała kopala w dupala za jedzenie skrobi i takie tam małe przyjemności. Uuuu, to by dopiero był sajgon.
Mam tylko nadzieję, że Izuulkę być chwilowo oszczędziła.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:59
Stary 2011-05-09, 10:56   #265
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Olafek moze w środę wyjdzie miał pobrane wymazy z gardła i nosa i krew do analizy redukują mu sterydy także jestem dobrej myśli

to super że już niedługo wychodzi!
a waga faktycznie ciekawie ci się zachowała

PRZYSZŁY AROMATY! mam w końcu moje aromaty! pachną bosko, same smakują okropnie (tak, musiałam spróbować, ciekawość...) ale jako dodatek będą super! tylko teraz dla odmiany nie mam serków homo do nich
Stary 2011-05-09, 11:39   #266
hannahmontannah
Raczkowanie

Hejka ;-)
Mam takie pytanko.Właśnie skończyły mi się otręby pszenne,w okolicy nigdzie ich nie ma,ale znalazłam żytnie.Czy nic się nie stanie jak dzisiaj będzie jedna łyżka żytnich ? A może w takim wypadku,oprócz owsianych,w ogóle nie jeść ? ...;]
hannahmontannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:56   #267
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hannahmontannah Pokaż wiadomość
Hejka ;-)
Mam takie pytanko.Właśnie skończyły mi się otręby pszenne,w okolicy nigdzie ich nie ma,ale znalazłam żytnie.Czy nic się nie stanie jak dzisiaj będzie jedna łyżka żytnich ? A może w takim wypadku,oprócz owsianych,w ogóle nie jeść ? ...;]
WEŹ TAKIE, jakie masz. Dzisiaj jadłam łyżkę tych żytnich właśnie.

Lepsze każde otręby niż ich brak. W poprzednim wątku już męczyłyśmy temat otrębów/otrąb żytnich. Dukan ich nie zalecił z prostego powodu, ale wcale nie dietetycznego. Po prostu we Francji uprawia się bardzo mało żyta, więc tych cudów w sklepach nie mają. W Niemczech i w Polsce takie otręby są. W końcu nie jesteśmy Francuzkami Tak samo możemy jeść kiszoną kapustę, której Francuzki nie znają właściwie.

Podam Ci porównanie trzech rodzajów otrębów. Są jeszcze jęczmienne i orkiszowe, ale na takie nie trafiłam. Podaję mniej więcej dane dla 1 łychy.

OTRĘBY OWSIANE
60,16 kcal
3 g białka - 7,6 g węglowodanów - 1,28 g tłuszczu
OTRĘBY PSZENNE
44,66 kcal
2,66 g białka - 3,25 g węglowodanów - 0,77 g tłuszczu
OTRĘBY ŻYTNIE
34,16 kcal
2,5 g białka - 4,33 g węglowodanów - 0,72 g tłuszczu

Jak widać, płatki owsiane mają najwięcej węgli i tłuszczu (w porównaniu z owsianymi żytnie i pszenne to cud miód i orzeszki)

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-09 o 11:57
Stary 2011-05-09, 12:14   #268
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Aaaa, czyli masz w tych najgorszych miejscach. Pocieszyć się trzeba tym, że przynajmniej łatwo wychodzą. Jak będziesz wyciskać z brody, to sobie językiem wybrzusz tę bródkę - będzie o wiele łatwiej.
Nie znoszę wyciskać z okolić nosa, bo o ile skrzydełka to jeszcze pikuś, to obrzeża skrzydełek i partia pod nosem - istna masakra. Dostaję ataków kichania! Ale może i nos przy okazji od wewnątrz przeczyszczę?
Nie ma tego złego, co by na dobre wyszło.

Może lepiej daj sobie spokój z dymnicą, bo jeszcze zaczniesz jasnowidzieć i będziesz śledzić nas, czy dokładnie trzymamy się poleceń wujka Dukana. Gorzej by było, gdybyś potrafiła stać się niewidzialna i stojąc za nami, grzesznicami, wymierzała kopala w dupala za jedzenie skrobi i takie tam małe przyjemności. Uuuu, to by dopiero był sajgon.
Mam tylko nadzieję, że Izuulkę być chwilowo oszczędziła.
haha, a żeś mnie pocieszyła że w najgorszych miejscach najlepiej mi się brodę wybrzuszało 'na zębach' ale teraz druty trochę przeszkadzają. a z nosem mam dokładnie jak ty! te pod to istna masakra, też zawsze kicham
hmm to jasnowidzenie może nie byłoby takie złe... znałabym pytania na kolokwia i mogłabym grzeszników śledzić niewidzialna nie muszę być, ważne żeby wągry stały się niewidzialne

Cytat:
Napisane przez hannahmontannah Pokaż wiadomość
Hejka ;-)
bierz żytnie! nic się nie stanie
Stary 2011-05-09, 12:49   #269
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Hej!!!!!!

Dukaneczki, u mnie dziś 57,4kg!!!! Od wczoraj spadło -0,6kg
Spadek super, ale w nocy nie mogłam spać, bo latałam siku co chwilę hehe

Widzę, że dziś ładne spadeczki!!! GRATULUJĘ!

Izulka, uśmiałam się czytając Twój post Masz super poczucie humoru. Powinnaś napsisć jakąś fajną, babską książkę typu Grochola czy Szwaja

Pandzia, nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg

Edytowane przez dominic_sz
Czas edycji: 2011-05-09 o 12:54
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 12:54   #270
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

no i zarejestrowalam sie w posredniaku ;] i o dziwo dostalam staz od poniedzialku zaczynam co prawda nie w moim zawodzie..ale wazne,ze troche kaski zarobie i nei bede bezczynnie siedziec w domu
musze badania lekarskie zalatwic i zaniesc do urzedu i sie dowiem na ktora mam przyjsc itp
nawet sie ciesze
wlasnei gotuje kompocik z rabarbaru, a pozniej ciasto z nim upieke fajnie,ze mozemy go stosowac w naszej diecie przynajmniej nie zgrzesze nim mam mocne postanowienie - zero grzechow w najblizszym czasie :P a jak ktos bedzie kusic to mu i juz

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości