|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------- Swoją drogą ciekawe która teraz do mnie dołączy? Zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27340837]Można. 3 synów ![]() A naczytałam się,że podczas owulacji jest największa szansa na chłopca ![]() Chyba,że owulacja występuje zaraz po okresie...Ale ja tak nie miałam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Nie to,żebym nie chciała miec dziecka bo bardz0 chcę jeszcze miec ze 2kę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
W końcu nadrobiłam
![]() Męża miałam 2 tygodnie,więc zaległości wieeele. Wow, Jola GRATULACJE!!! ![]() Ja mam trochę schizkę,bo w połowie cyklu zapomniałam AŻ o 2 tabletkach(ostatnio jakaś rozkojarzona strasznie jestem). No i było akurat ten teges... Też chcę mieć szybko drugiego dzidka,ale jeszcze nie teraz.Większość czasu jesteśmy z Brunem sami i nie wiem,czy dałabym sobie radę z dwójką. Okres mam dostać w środę lub czwartek,więc czekam... Byliśmy z Brunem u fotografa,zrobić kilka fotek profesjonalnych. Cała załoga stwierdziła,że jeszcze takiego roczniaka nie mieli.Całe studio jego!Wszędzie właził,wszystkiego dotykał. Zdjęcia facet mu dosłownie w locie robił,a dwie babki pajacowały przed nim,byle wysiedział choć sekundę na miejscu. ![]() Ja wyszłam mokruteńka ze studia! Co do sałatek to ja do greckiej daję sosy sałatkowe z knorra-greckie.Pycha! Mój gyros to: filet kurczakowy podsmazony z przyprawą gyros ketchup pikantny podsmażona na oliwce cebulka majonez ogórek kiszony ketchup łagodny kapusta pekińska No i jeszcze zaproponuję sałakę bardzo prostą,ale lubianą w upalne dni: makaron w kształcie ryżu świeży ogórek szyneczka majonez sól i pieprz i dużo koperku |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Jola gratulacje
![]() ![]() ![]() Jezzuu co za dzień, padam na twarz. Mały cały dzień przewrzeszczał i przejęczał, dawałam Nurofen, Panadol a ten dalej. Masakra. Jeszcze koleżanka do mnie zadzwoniała, że jej syn ma ospę, a wczoraj się z nią widzialiśmy. Michał z jej małym szalał, pluskali sie razem w basenie ![]()
#246 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ! I mam nadzieję, że Fasolka ociepli Wasze stosunki, czego moooocno Wam życzę. ![]() Mój tata i moja mlodsza siostra sa z 15 lutego. Cytat:
![]() trzymam kciukasy za rodzeństwo dla Ami. ![]() bądź dobrej myśli. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() można można ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u mnie niebo popołudniu zrobiło się czarne i myślałam, że będzie burza albo deszcz i się ciut ochłodzi a tu nic, przeszło ![]() a co do okresu to mi się chyba pozmieniało i zawsze miałam 30 dniowe cykle a teraz 28 ![]() ![]()
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego,że plemniki Y są szybsze i słabsze a X-y wolniejsze i bardziej żywotne to prawda.Jak coś ma zostać po tych 7miu dniach dla jajeczka to właśnie X-y.Jak widać czynnik żeński od samego początku jest bardziej wtrwały ![]() U mnie była burza...o ho i to jaka ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-06 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Jola, wkręć sobie córcię w myśli. Ja od początku mówiłam, że dziewucha będzie i jest
![]() szaja, cały czas trzymam kciuki za fasolkowanie i codziennie głosuję ![]() marhalczar, ślicznie wyglądaliście, a chlopak faktycznie super w tym ubraniu się prezentował. Ami jak zwykle cudna, czyściutka ![]() silpe, brokułek pierwsza klasa ![]()
#250 |
Zadomowienie
|
kaszpirek,ona,lea,panna migotka
bardzo dziękuję ![]() bydgosiu u mnie chyba nie działa siła perswazji...Od początku wkręcałam sobie,że Oli jest dziewczynką.W końcu jak na usg facet powiedział,że chłopak to jakby mi w mordę ktoś przyfasolił ![]() ![]() Kurcze,a miałam zostać chrzestną matką mojej siostrzenicy. Ale w tej sytuacji (kiedy jestem w ciąży) odpada...U mnie wierzą w zabobony,że matka chrzestna nie może być w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ale fajnie,już nie muszę cycochów smarować/masować żadnymi mazidłami bo mi się znów same ujędrnią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nie ma to jak pozytywne podejście ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a propos przepisow to ja nie salatki a ten przepis na kurczaka z soboty poda, Curly chyba prosila: piers kurczaka pokroic w paseczki zamarynowac na dwie godziny w przyprawie do kurczaka, pieprz chili, pieprz cayene, sol, podsmazyc cebulke z pokrojonym szczypiorkiem (calym), 2 zabki czosnku, do tego wrzucic kurczaka i surowa marchew pokrojona w plasterki, jak sie troche podsmazy dodac swieza papryke i 5 minut pozniej cukinie - ja obieram (ale nie tzreba) w plastry przekrojone na pol, potem 2-3 pomidory pokrojone w osemki (mocno dojrzale), do tego 2 lyzki smietanki kremowej i pol sera feta, ja dodaje jeszcze swieza papryczke chili, bo lubie na ostro, zalac troche woda i dusic do pol godziny pod przykryciem mieszajac od czasu do czasu, bardzo mi to smakuje ![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------- Tu wrocila pochmurna aura, caly dzien bylo szaro i padala gesta mzawa, bleeeeee ![]() wczoraj Malz wrocil z wojazy i zdazylam sie z baranem pociac ![]() ![]() ide spac Kobietki, padam na rylo ![]() buziaki
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
przyszłam postraszyc czytam zeby nie było tylko sie nie udzielam bo moja mała terrorystka z z powodzeniem mi to utrudnia :P no i troche nerwowy tydz miałam
Jola gratulacje - nie wiem czy dobrze napisze ale niby dziecko to lekarstwo i zycze wam zeby ono naprawiło wasze małżenstwo i zeby ciaza przebiegała bezproblemowo zdiecia superrrr od przepisów na sałatki zrobiłam sie głodna szaja nie martw sie moja Ami dostała na dzien dziecka plecak za 5 zł marhczar oo koszty kosmiczne ale czego sie nie robi dla dzidzi cukinia kocham ![]() justin nie mart sie nie tylko twój tz podskakuje :P moj ostatnio tez cos za bardzo wybiega poza swoje terytorium hihihi moj @ po urodzeniu Ami jest teraz troche rozregulowany ciekawe ile sie bedzie regulował ![]() bydgos ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------- dziewczyny jesli mnie oczy nie myla to Ameli wychodzi dolna prawa 5 ![]() zakochała sie w swoim wózku cały czas chce na spacer ![]() ![]() nie woła mnie Mama tylko dyta Tż ja nauczył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecej grzechów ja nie pamietac jak co dopisze jutro dobranoc lasencje ps aaaa dzis mamy tzn Ami ma 13 miechów
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-06-06 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i jak zwykle cudne foteczki! Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27340561] Ehhh no i w konkursie jestem na 7 miejscu, uuuu ![]() Po pierwsze to jeszcze nie koniec (ja codziennie głosuję), a po drugi to nie jest przypadkiem tak, że te trzy pierwsze miejsca wybiera jury bez względu na liczbę głosów, a pozostałe 50 osób kwalifikuje się do nagrody z najwyższą liczbą oddanych głosów? (także jak najbardziej wszystko idzie w dobrym kierunku!) Tak właśnie było w pierwszej części tego konkursu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-06-07 o 06:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
wczoraj zapomiałam o czym ważnym
![]() Joola no gratulacje kochana ![]() ![]() ![]()
#256 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A--co--do--dzieci--mi--jedno--w--zupelnosci--starczy--i--nie--planuje--wiecej...Adrian--jest-super--ale--nie-widze-siebie-w-roli-matki-polki....mam--pytanie--bo--Adrian--od--dluzszego--czasu--ma--rzadkie--kupki--myslalam--ze--to--przez--zeby--ale--zastanawiam--sie--czy--to--moze--mu--nie--pasuje--mleko?jest--na--bebiko3rpojecia--nie-mam....a--wczoraj--ze--skrzynki-wyciagnelam--list--przychodnia--upomina-sie--o-stawienie--sie--na-szczepenie--ale--ze--zapisalam--go--na-16.06.to-juz-im-umknelo... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może małżowi z tej okazji wskoczą wszystkie klepki we właściwe miejsca i będzie super, czego Wam życzę ![]() co do zabobonów to jest niesamowite jak w naszym katolickim kraju wierzą w pogańskie zabobony ![]() ![]() ja byłam chrzestną będąc w ciąży i wszyscy o tym doskonale wiedzieli,rodzice dziecka również usilnie mnie namawiali,ksiądz się podśmiechiwał z tych zabobonów ![]() obie dziewczyny są zdrowe,silne,normalne,roz wijają się prawidłowo ![]() ![]() Marhalczar-ślicznie wyglądaliście-jak zawsze ![]() ![]() Silpe-brokuł wymiata ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj zauważyłam,że pierwsza truskawka się zaczerwienia ![]() Curly-basenik miałam taki sam i w pierwszym roku super się sprawdził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ona-3majcie się!kurka mam nadzieję,że ospy nie załapie,choć podatny w tym momencie bardzo jest ![]() ![]() Margo-jak nocki? Justin- ![]() Edzia-piątki???wow.chyba z Ewcię chce przegonić ![]() coś jeszcze miałam,ale zapomniałam ![]() Najlepsze życzenia dla Zuzki! ![]() i zmykam prasować póki jakoś wytrzymać się da |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Możecie polecić jakieś dobre zabezpieczenia na szafki?Jedyne skuteczne jeszcze teraz jakie mam to baby ono takie: http://allegro.pl/babyono-zabezpiecz...605813477.html Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-07 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Gratki za 13 m-cy ![]() to Ci się panna rozpędziła z zębami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Yolanda, rozbudzasz we mnie nadzieję ;D Bo jak tam spojrzalam, to laski mają jedna ponad 700, inne dwie ponad 500...
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
ano właśnie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27350811]Yolanda, rozbudzasz we mnie nadzieję ;D Bo jak tam spojrzalam, to laski mają jedna ponad 700, inne dwie ponad 500...[/QUOTE] Na pewno jest tak jak pisałam, bo po napisaniu posta sprawdziłam regulamin ![]() ![]() Ja już sie chyba chwaliłam, ale jeszcze raz napiszę, a co! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
ale u mnie duszno, nie ma czym oddychać! mam wrażenie, że powietrza nabieram już jak ryba
![]() wiecie co jest najlepsze w tych zabobonach: że dotyczą przecież przyjęcia sakramentu, czyli Bóg ukaże jedno dziecko chorobą za to, że jego matka jest chrzestną ![]() edzia o matko ![]() ![]() ona trzymam kciuki żeby chłopcy nie załapali ospy dilayla nie mam pojęcia od czego bo mój mały też miał jakiś czas luźne a nic w diecie nie zmienialam i obstawiałam zęby ale żaden się nie pojawił i wszystko się samo unormowało a skusiłyście mnie wczoraj tą sałatką gyros bo ja nigdy nie robiłam i mam pytanie czy w jedzeniu nie przeszkadza to, że te warstwy układa się osobno? szczególnie jeśli chodzi o sos?
#264 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziweczyny. Jak by Michał się nie kąpał z Kubą w jednym basenie to jeszcze bym może miala nadzieję...Pewnie Michał sie zaraził a potem dopiero zarazi Szymona
![]() ![]() panno migotko warstwy nie przeszkadzają, dzięki nim warzywka sa cały czas chrupiące i świeże. A podczas nakładania wszystko się ładnie ze sobą miesza. Uwielbiam gyros. Chyba na roczek zrobię ![]() Ja jeszcze robię czesto sałatkę z wędzonym kurczakiem: dwa udka wędzone, dwa ugotowane jaja, por, mała puszka kukurydzy, trzy ogorki konserwowe, majonez. Wszytskie składniki poszatkować, dodac majonez, posolić i popieprzyć do smaku. Bardzo szybka i smaczna.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie przeszkadza,że są warstwy,tak jak pisze ona warstwy sie mieszaja przy nakładaniu.Ja nakładam sos na wierzch i na spód miski.Zrób sobie bo jest bardzo dobra ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Jak by co to u nas też masakra zebowa
![]() w nocy , wiercenie i latanie po łóżku ja mało co spie ![]() w dzien młoda odmawia pokarmów- bardzo mało je , obiadki od paru dni są be ![]() nie chce nic jesc łyżeczką , dziś ryczała juz z głodu a za cholere nie zjadła obiadku , choc był zmiksowany - dopiero flache kaszki zrobiłam i zjadła . Idą nam jak pisałam 2 górne jedynki i dwójka - na raz ![]()
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde ja mimo że na okres jeszcze czas jakoś się boje ![]() A tż nie kochaliśmy się jakiś czas, ze 2 miechy, i ostatnio nam się zebrało i teraz jakieś myśli że jestem w ciazy, bo odstawiłam tabsy no i gumki ![]() A boli mnie tak podbrzusze że szok.. Cytat:
jeju widzę już Blankę bawiącą się w białym sweterku w piasku.. i widzę tę biel po zabawie ![]() a u mnie od wczoraj wieczór sie zanosi i zanosi i dupka.. ![]() Szła ogromna buuurza i poszła bokiem. Dziś od rana pochmurno i nic. Narew nie przepuszcza ![]() No i z działki wróciłyśmy bo brzydko.. i padnieta jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mamy jakąś wysypkę, czyli może to trzydniówka była ![]() Jeśli trzydniówka to dosyć dziwna, z niskimi temperaturami.
![]() |
#269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- I u nas to samo,zero apetytu,muszę ją zabawiać by cokolwiek zjadła i też pewnie przez zęby.Ala nigdy nie goraczkowała z powodu zebów ale marudziła i traciła własnie aptetyt,nie chciała jesc łyżeczką jak wychodziły jej 1nki i 2jki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Co do Oli to u mnie też masakra.
Wysypka wyszła wczoraj więc ta gorączka to była 3dniówka.Wczoraj wstała po 7.00 ale spać poszła dopiero jak wyszłam na miasto po 15.00 i spała może 30minut. Dziś za to nie zjadła śniadania.Po 3h od pobutki usneła mi na kolanach jak oglądałyśmy bajki.Pospała 2h, z ledwoscią wcisnęlam jej owocka, wysłam na spacer a ta po 30minutach śpi znowu.No i śpi juz godzinę. No i nie wiem czy to skok jakiś się szykuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.