![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze dziwne pomysły i przyzwyczjaenia w kuchni.
Cytat:
ja uwielbiam prawie surową jajecznicę i nienawidzę octu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
No to tak:
-Frytki jem tylko z musztardą(wogólę do wszystkiego daję musztardę) -Mam bzika na punkcie majeranku sypię do wszystkiego -Herbatę pije tylko w kubku moim specjalnym o pojemności 0,7 l ![]() -Placki ziemniaczane uwielbiam z dżemem ale tylko truskawkowym -Nigdy nie napiję się ciepłego mleka -Uwielbiam pasztetówkę na ciepło(kroję w grubsze plasterki i podgrzewam na suchej patelni) -Uwielbiam kanapki z pomidorem,ogórkiem,rzodki ewką papryką i szczypiorkiem i polana duuużą ilością ketchupu ![]() -W lodówce wszystko dosłownie wszystko mam w pozamykanych pojemniczkach Mój mąż natomiast uwielbia chleb z mrożoną, surową słoniną z octem pokrojoną w cienkie plasterki polana octem i dotego cebula w plasterkach też z octem-dla mnie okropieństwo
Każdemu zdarza się być głupcem Przynajmniej przez pięć minut dziennie.Mądrość polega na tym, by nie przekroczyć tego limitu. Edytowane przez pavett Czas edycji: 2012-02-21 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A nie wspomnę o mężu... jak on to potrafi włożyć do ust? blee Ma chyba dziwne smaki:P
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Nie dość że wkłada to do ust to normalnie pochłania, a jak celebruje jeszcze spozywanie tego: Kromki chleba kroi w małe kosteczki, takie na jeden kęs, do tego cebula w pół plasterki na drugim talerzyku polewa ogromną iloscią octu, Zamrożona SUROWA słonina w cienikie plasterki układa na kawałki chleba polewa octem potem na to cebula i je... ![]() Mi od patrzenia robi się nie dobrze A z pasztetówką spróbuj Pychotka
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
-pomidor na kanapce zawsze polewam keczupem, inaczej nie zjem
![]() -herbata bez cukru, kawa też - nie jestem w stanie przełknać posłodzonej herbaty ani kawy, nawet z grzeczności ![]() ![]() -w ogóle nie przełknę żadnego słodkiego napoju, tylko woda, kawa i herbata, nawet soku nie jestem w stanie wypić -kanapka z keczupem i majonezem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
lubię sobie taplać kromki chleba już takie suche w sosie
![]()
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Jeśli Ktoś zaleje mi kawę z łyżeczką w środku (pije w pracy fusiastą) wyczuje, nie wypije. Jest dla mnie niesmaczna
Tak samo jeśli dostanę kawę, wymieszam (nie słodzę) i ta łyżeczka zostanie tam kilka minut, nie dobra ![]() Zupy mega gorące, zimnej nie tknę Do większości dań dodaję ostrą papryke , chili, pieprz cayane, Kanapka musi być z masłem! nie jem śniadań, bo nie mam siły do pracy :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- -nienawidzę suchych ciast -uwielbiam makowce, mokre ciasta typu brownie, serniki na zimo, pleśniaka, ciasta kruche, wypieki z francuskiego ciasta, torty,rolady itp. serniki tylko na kruchym spodzie albo czarno-białe albo bez spodu (sam ser) - nie lubię kisielu, wolę galaretki i budynie -nie lubie zup z ryżem -brzydzi mnie łączenie masła/margaryny z dżemem/nutellą/miodem -nie lubię boczku (ta biała część fuj!), salcesonu, wędlin konserwowych -lubię jeść obiady na słodko -nie znoszę odgrzewania ziemniaków czy makaronu itp. w mikrofali, bo wszystko jest wtedy suche - wolę kanapki "otwarte" niż złączone ze sobą -lubię makarony, pierogi, naleśniki, krokiety, pyzy i inne mączne -lubię ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i jogurtem, makaron zapiekany z jabłkami i cynamonem -nie lubię ziemniaków z bigosem, wolę sam albo z kromką chleba -nie lubię dżemów truskawkowych, truskawkowych jogurtów, lodów,itp -lubię słodko- kwaśne połączenia albo sałatki typu kurczak z ananasem i curry -lubię pierogi słone z keczupem -nienawidzę kalarepy, cukinii, bardzo zesmazonej cebuli, flaków, kaszanki, czarnej kawy, niedogotowanych ziemniaków, -uwielbiam keczup, ostre potrawy - od zup wolę drugie dania - nie lubię jak ogórek puszcza sok i zostawia takie plamy na serze żółtym -lubie czekolade z chipsami xD -lubie warzywa w occie Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-03-11 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogę sobie zbyt wiele przypomnieć ale na pewno:
- mam swoje ulubioną łyżkę i widelec, innymi nie lubię jeść i nie jem -do każdego napoju mam inną szklankę/kubek -jem rosół z makaronem i chlebem -kocham ostre potrawy ale zanim taką zjem muszę zjeść coś słodkiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
ja nie potrafiłabym przełknąć chleba posmarowanego masłem, margaryną ani smalcem,
jem tylko "suchy" chleb, kanapki też bez smarowania i ogólnie nie dałabym rady zjeść nic gdzie byłby wyczuwalny tłuszcz, ale do smażenia używam oleju i to mi nie przeszkadza - wyjątek -nie jem też kiełbasy ani mięsa mielonego w żadnej postaci - wszędzie tam gdzie wszyscy dają mięso mielone ja i moja mama dajemy zmielone mięsko kurczaka (piersi) -niepiję mleka, poprostu mam odruch wymiotny, ale inne przetwory mleczne wcinam jak najbardziej ![]() z dziwnych rzeczy to uwielbiam chleb maczany w herbacie, zwłaszcza "piętki" chleba - to mam po babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę - oczywiście bez obrazy - że niektórym tu osobom poprostu trzeba głodu, te wszystkie "nie tknę, obrzydliwe, takie siakie owakie" przyprawia mnie o nerwy, tyle ludzi na świecie jest głodnych i zje cokolwiek.. a tutaj takie wymyślanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
ale czy ktoś napisał, że w obliczu głodu nie tknąłby tego czy tamtego? pkt widzenia zależy od pkt siedzenia, proste. a do osobistych kulinarnych upodobań, gustów, przyzwyczajeń czy smaków ma prawo każdy.
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jeszcze nie wiesz: to nie jest wątek o najbardziej wyszukanych daniach. Nikt tu nie pisze, że je na co dzień homary, a gardzi zwykłymi ziemniakami. ![]() Sama ostatnio pisałam o płuckach wieprzowych, którymi zajadałam się w dzieciństwie. Jest to obrzydliwe, ale mi smakowało i nijak się ma do twojej teorii, że nic okropnego nie zjemy
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2012-03-23 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Swietny wątek i też dorzucę swoje trzy grosze
![]() -Mam swój kubek do herbaty i bardzo nie lubię jak ktokolwiek inny w nim pije -Kawę piję tylko w jednym konkretnym kubku -soki i wodę (a piję bardzo dużo wody), nigdy z butelki czy z kartonu, ale z kieliszka. Mam fioła z tymi kieliszkami, ale lepiej wygląda i smakuje ![]() -W trakcie gotowania zmywam, bo denerwuje mnie to wszystko stojące w zlewie -ZAWSZE mieszam wszystko w prawą stronę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
A ja jadam czasem jabłka z musztardą i keczupem
![]() No i raz zdarzyło mi się zjeść kawałek weselnego makowca a na nim bigos... Też dało się zjeść Surowe ciasto drożdżowe ![]() Surowe niedosmażone naleśniki mmm...
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
1. Jak czegos nie zjem do konca to juz nie dojem np,. jak zrobię 2 kanapki a zjem rano jedną to już poźniej nie zjem tej drugiej bo mam wrażenie że się zakurzyła albo dziwnie pachnie (jak jest w lodówce)
2. Mam "swoją" filizanke do kawy i z niej kawa jest najlepsza. 3. Przerażają mnie pokarmy z puszek: ananasy, brzoskwinie, konserwy itd (chociaż tuńczyka z puszki jem bo innego nie mogę, ale i tak mnei przeraża... ) 4. nie obrzydzaja mnie chrząstki, żyłki itd w mięsie i wedlinach - jem jak leci 5. niecierpię zabielanych zup 6. nie zjem pomidorowej z koncentratu i nie rozumiem jak ludziom to smakuje... 7. ser biały tylko z wegetą (posypany), ewentualnie warzywami. nigdy na słodko, feeee 8. ser żółty tylko w zapiekankach, takiego w plasterkach na kanapce nie tknę 9. nie jem makaronu czy ryżu na słodko. jedyny wyjatek ro tyż zapiekany z jabłkami i cynamonem. 10. obrzydzają mnie salceson, mielonki, kaszanki, podroby 11. nie jem pasztetów i parówek, które zawierają MOM. W sklepie na dziale mięsnym pytam o skład pasztetów i parówek 12. nie wypiję posłodzonej herbaty lub kawy (wyjatek: herbata z cytryną - musi byc z cukrem lub miodem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
ja do wszytskiego prawie... dodaję zioła prowansalskie i oregano.. (oczywiście mówię o danach na słono) a gdzie tylko się da wciskam czosnek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
hm. ja tez mam swoje male dziwactwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
ja z kolei uwielbiam
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Ja już chyba kiedyś pisałam, że do wszystkiego dodaję majeranek i mam swój kubek, w którym piję poranną kawę, ale przypomniało mi się, że:
1. Nie dojadam do końca lodów na drewnianym patyku bo nienawidzę tego posmaku, mało tego, sam patyk trzymam przez papierek, bo nie lubię go trzymać, nieprzyjemne uczucie ![]() 2. Uwielbiam zupy na zimno, każdą oprócz rosołu. 3. Poza tym podobnie jak niektóre z was cenię sobie smak surowego ciasta ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
mam tak samo...albo surowy sernik
![]() Wszystko co surowe jest pyszne - przynajmniej ja tak mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Mam taki mix przypraw tymianek, bazykia ,oregano i zawsze dodaje je do kanapek.
Kawę pije tylko w malej filiżance w dużym kubku jakoś mi nie smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
surowe ciasto tez uwielbiam, szczególnie sernik, drożdżowe, jakieś czekoladowe... za to nigdy nie zjem kremu z miski przed rozsmarowaniem na cieście, niewiem czemu ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
to teraz ja
![]() - nie zjem NIC słodkiego, zadnych ciast, cukierków, jogurtów, itp, nie wypiję też posłodzonej herbaty, ani kawy, soku, coli, wyjątkiem jest kawa mrożona i słodkie drinki, poza tym wogóle nie przepadam za kawą i herbatą, do domu nie kupuję, czasem wypiję gdzieś z grzeczności - mogłagym pić tylko wodę i piwo - nienawidzę gum do zycia - nie zjem zupy, ani płatków sniadaniowych z mlekiem - nie jem ziemniaków gotowanych ani pure, tylko frytki lub pieczone - nie zjem nic w sosie - nie toleruję tłuszczu na kanapce ( ani masła, ani margaryny) chleb smaruję majonezem musztardą i keczupem - nie lubię owoców , mogą być w daniach typu indyk z ananasem, czy schab ze śliwką, ale nie zjam surowego jabłka, banana, czy truskawki - nie jem chipsów, ani innych przekasek typu paluszki, czy orzeszki - nie lubie potraw "ciapkich" typu jajecznica, bigos - nie jadam potraw mącznych - pierogów, pyz, makaronów - nic z ryżem lub kaszą - uwielbiam kanapki z serem lub salami i, pizzę 3 sery, tatara, smażony ser z frytkami ![]() dlatego nie lubię chodzić na wesela, czy inne imprezy z jedzeniem, bo przewaznie nie ma dla mnie nic do jedzenia, nie jeżdże też na wczasy z wyzywieniem, raz byłam - przez 2 tygodnie ani razu nie zjadłam obiadu - musiałam zywić się po kanjpach Edytowane przez myszka197 Czas edycji: 2012-05-17 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
myszka rzeczywiście dużo rzeczy nie lubisz i sie az zastanawiam co jesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba gustujesz w serach, co? Ja za to nie lubię, wolałabym czekoladę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.