mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 09:35   #241
elf27
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a wiecie ze mi nawet to twardnienie brzucha przeszlo...zdarza sie moze 1-2 razy dziennie na kilka minut...ale juz nie co chila jak wczesniej. biore magnez podwojny, nospy juz dawno nie zazywalam
cholera sama jestem zaskoczona jak dobrze ta ciaze znosze...ani opuchlizny, zgagi, problemow ze snem, bolu plecow...coz jeszcze wszystko przede mna zapewne
Ja mam podobnie, wyglądam i czuję się znacznie lepiej niż przed ciążą. Mam jedynie drobne problemy z włosami, ale to zawsze miałam.

DYGOTKA jak się dzisiaj czujesz?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:39   #242
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to nie ma znaczenia, mojej koleżanki nie wypuścili do auta na parking. Idąc pół km w zaawansowanej ciąży troszkę spalisz, a potem z powrotem do przychodni...
dobrze ze piszecie...ja myslalam ze sobie do domu pojde bo co bede 2 godziny siedziec...albo chociaz do kauflandu i empiku w ramach rozrywki- bo to blisko. a tu d..a

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Ja mam podobnie, wyglądam i czuję się znacznie lepiej niż przed ciążą. Mam jedynie drobne problemy z włosami, ale to zawsze miałam.

a co ci sie z wlosami dzieje? mi w pierwszej ciazy rosly jak szalone a teraz nic lepiej ani gorzej...
za to cere mam bardzo przyzwoita, lepsiejsza niz przed ciaza

i zyly na rekach jak jakis ciezarowiec ...normalnie jak postronki ale czytalam ze o ile w normalnej ciazy ilosc krwi w obiegu wzrasta o 50 proc to przy blizniakach juz o 85 procent wiec sie zyly niezle rozszerzaja...i w ogole obciazenie dla serca jest takie jakbym caly czas sprintem biegala ( a w normalnej ciazy trucht- szybki marsz...)

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:40
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:39   #243
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

joamic mnie 20m dalej nie puscili po gazete jak 1 raz bylam na glukozie.

Glam moja Oliwia wazy prawie 14 kg , i z wozkiem na 1 pietro smigac trzeba.
Mnie plecy z nia w ciazy nie bolaly, po porodzie jak mialam krzyzowe tobolnie przeszedl a teraz 1000 razy bardziej sie nasilil.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:44   #244
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Witajcie
Udanej glukozy wszystkim Ja jutro idę

A mnie kłuje w pachwinach, z 2 tyg miałam spokój i znów. Coś czuję, że znów mi się brzuchol powiększy, bo ostatnim razem też tak miałam że pobolewanie brzucha i kłucie a jak się powiększył to jak nowo narodzona byłam.

A macie kłucia wewnątrz pochwy? Mi się co jakiś czas zdarzają.
Stary 2011-08-18, 09:45   #245
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
gratuluję studniówkiklas ki:u mnie była w zeszłym tyg
ręce mi puchna,ale nie wiecej niz przed ciążą latem,tak więc póki co nie zauważyłam zwiekszonego opuchnięcia.wydaje mi się,że tak jak pisłam,można rece pod zimna wodę schłodzić a potem rece do góry to krew odpłynie z łapek

bo ja taka opozniona jestem :P wiekszosc z Was przede mna :P a glukoze w poniedzialek mam, wiec tez na szarym koncu :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:46   #246
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

miło,ze pytasz
dzis póki co jest dobrze,ale czeka mnie troche chodzenia więc sie okaże czy będzie twardniał cz brzuch czy nie...

ja w ciązy cerę mam b.ładną,włsy teraz też już sa ok.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:47   #247
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Jem śniadanko i mykam do serwisu Mam nadzieję, że mi autko dziś oddadzą naprawione.

gosiaczekkk85
Mnie również dość często kłuje w pochwie.

Co do obrączki i pierścionków ... narazie odpukać ręce mi nie puchną. Ale czuję się teraz gorzej niż w I trymestrze. Cały czas chce mi się spać, powolna jestem jak ślimak i ogólnie słaba, czasem wyprawa do sklepu 500 metrów potrafi mnie wykończyć

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:48   #248
nie _wiem
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze znajomości płci waszych szkrabów.... też chcę podskoczyć dziś do lidla i popatrzeć na żywo jak te ciuszki wyglądają, ale z tego co widziałam na ich stronce to wszystko albo dziewczęce albo chłopięce a takich uniwersalnych to nie ma Mam sporo ubranek błękitnych bo doszłam do wniosku że dziewczynka w takich też będzie ślicznie wyglądać :P a poza tym kiedyś na mazowszu to dzieczynki były ubierane na nibiesko a chłopcy na różowo:P, ale mimo wszystko zawsze staram swię wybierać ubranka w kolorach uniwersalnych, zielonym żółtym...... Cóż za tydzień usg to mam nadzieję że w końcu poznm płeć...... ....a jak nie to pójdę jeszcze prywatnie:P
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:49   #249
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Witajcie
Udanej glukozy wszystkim Ja jutro idę

A mnie kłuje w pachwinach, z 2 tyg miałam spokój i znów. Coś czuję, że znów mi się brzuchol powiększy, bo ostatnim razem też tak miałam że pobolewanie brzucha i kłucie a jak się powiększył to jak nowo narodzona byłam.

Tak, czasem jakby igiełki w śodku szalały

Cytat:
dobrze ze piszecie...ja myslalam ze sobie do domu pojde bo co bede 2 godziny siedziec...albo chociaz do kauflandu i empiku w ramach rozrywki- bo to blisko. a tu d..a

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

a co ci sie z wlosami dzieje? mi w pierwszej ciazy rosly jak szalone a teraz nic lepiej ani gorzej...
za to cere mam bardzo przyzwoita, lepsiejsza niz przed ciaza

i zyly na rekach jak jakis ciezarowiec ...normalnie jak postronki ale czytalam ze o ile w normalnej ciazy ilosc krwi w obiegu wzrasta o 50 proc to przy blizniakach juz o 85 procent wiec sie zyly niezle rozszerzaja...i w ogole obciazenie dla serca jest takie jakbym caly czas sprintem biegala ( a w normalnej ciazy trucht- szybki marsz...)
Ja mam ogólnie cienkie włosy choć jest ich niemało, ale w ciąży mimo zasłyszanych rwelacji jak to hormony poprawiają stan włosów, niewiele się zmieniły poza tym, że trochę wypadają i pojawił się łupież

Cytat:
miło,ze pytasz
dzis póki co jest dobrze,ale czeka mnie troche chodzenia więc sie okaże czy będzie twardniał cz brzuch czy nie...

ja w ciązy cerę mam b.ładną,włsy teraz też już sa ok.
Na cerę też nie narzekam, bo tak ładnej nigdy nie miałam. Synek zabiera włosy, ale cerę chociaż oszczędza
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:51   #250
truscafka
Zadomowienie

Witam!!

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

truskafka- Ty o sterylizator ten pytałaś, czy sie opłaca? Chyba tak, dziś w sklepie u mnie patrzyłam, sam bez butelek 50zł, małe butelki były po 19,90, duże chyba 28zl- jakos tak....
Dzięki za info Rzeczywiście się to opłacało i kupiłam ten zestawik... dla mnie ten wyparzacz do mikrofalówki to będzie bardzo duza oszczędnośc czasu poniewaz 4-5 tyg od porodu będę musiała wrócic do pracy i a pewno będę miała trudność zdążyć ze wszeystkim ....

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
dziewczyny a nie puchną Wam palce u rąk ???? chyba tos ostatnio wspominał, że konieczne było zdjecie obrączki..... jak sobie z tym radzic? pod zimną wodę ?

Bo powiem Wam, ze w takie upalne dni, jak np dzis, to od rana tak i puchną i pulsują paluszki ze szok.... az jakby dreszcze mam czy ciarki na nich... masakra

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

OMG !!!!!! jutro juz studnióweczka juz sie strasznie nie moge doczekac..... okrooooooopnie okropnie
ja przed wczoraj uporałam się z obrączką, musiałam już zdjąć bo bałam się co bedzie później...
zaręczynowy ściągnęłam juz z 2 miesiące temu...

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dom mam 500m od przychodni
ja mam 250 m i też sie zastanawiam czy nie podjechac sobie autkiem i nie siedziec w domu....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:54   #251
amarantas
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z badań i Lidla. Kupiłam sobie ten śpiworek do spania, wbrew pozorom całkiem ładnie jest wykonany, kupiłam rozmiar 90 więc na dłużej starczy. Oprócz tego jeszcze piżamki w najmniejszych rozmiarach, ale ich jakaś jjuż nie jest taka super, ale może być i skusiłam się na jeden komplet skarpetek A teraz zabieram się do zapasów zimowych w postaci lecza
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:07   #252
princessskaa
Wtajemniczenie

Smile Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z badań i Lidla. Kupiłam sobie ten śpiworek do spania, wbrew pozorom całkiem ładnie jest wykonany, kupiłam rozmiar 90 więc na dłużej starczy. Oprócz tego jeszcze piżamki w najmniejszych rozmiarach, ale ich jakaś jjuż nie jest taka super, ale może być i skusiłam się na jeden komplet skarpetek A teraz zabieram się do zapasów zimowych w postaci lecza
Właśnie na stronie sprawdziłam ten śpiworek i różowy przypadł mi do gustu Maniaczka różowego chyba sie zrobiłam hehehehe

Chyba też się wybiorę do lidla po taki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny, co myślicie o tym łóżeczku? Znalazłam je na allegro.
Dwa modele tej samej firmy:

http://allegro.pl/sliczne-lozeczka-a...772823383.html

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...752811236.html
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:07   #253
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Mnie plecy z nia w ciazy nie bolaly, po porodzie jak mialam krzyzowe tobolnie przeszedl a teraz 1000 razy bardziej sie nasilil.
ooot Oliwka duza dziewczynka moja dopiero ostatnio 11 kilo przekroczyla, a dobicie z 10 kg do 11 to jej rok prawie zajelo

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
oj jak na 90 to prawie 2 lata posluzy tylko na poczatku maluszek sie bedzie w nich topil...
Stary 2011-08-18, 10:09   #254
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
wspólczuje i znam ten rodzaj nerwa ...trzyma kciuki by Ci szybko przeszło

to jaki ten oscenicept(czy jak on się nazywa) kupujesz?w sprayu czy nie??jeśli w sprayu to spryskac gazik??
Dziękuję kochanajuż trochę wyluzowałam, podjadłam malinek - chyba działają uspokajającoAle z siostrzeńcem tżeta to ja muszę zrobić porządek, bo to tak nie będzie - tyle że słowa do niego nie docierają.
Octanisept można kupić w aptece. My nie kupowaliśmy - tżeta kumpel mu dał. I nie ma atomizera (chyba tak to sie nazywa) - gdyby miał to tak jak piszesz na gazik.

muffinka gratuluję 29tyg

glamourous ja też uważam że dobrze przechodzę ciążę. Co prawda bóle pleców miewam czasem brzucha i problemy ze snem, ale źle nie ma.
Cerę też mam rewelacyjną.

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Takich dolegliwości to ja nie miewam

Cytat:
miło,ze pytasz
dzis póki co jest dobrze,ale czeka mnie troche chodzenia więc sie okaże czy będzie twardniał cz brzuch czy nie....
To fajnie, ze sie dziś dobrze czujesz - oby cały dzień
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:10   #255
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Właśnie na stronie sprawdziłam ten śpiworek i różowy przypadł mi do gustu Maniaczka różowego chyba sie zrobiłam hehehehe

Chyba też się wybiorę do lidla po taki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny, co myślicie o tym łóżeczku? Znalazłam je na allegro.

Wyglądają bardzo fajnie. Również poszukuję łóżeczka turystycznego bo na pewno z malcem będziemy często wyjeżdżać no i jeszcze przyda się w podróż piętro niżej do rodziców... Powiem, że ta oferta bardzo mnie zaciekawiła.... przydałyby sie opinie osób które maja juz takie łozeczka

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 10:16   #256
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, co myślicie o tym łóżeczku? Znalazłam je na allegro.

powiem tak- pierwsze pytanie czy ma sluzyc jako zwykle lozeczko czy awaryjnie na wyjazdy?
bo jesli tak na stale w domu to:
czy w tym lozeczku jest mozliwosc "podniesienia" gondolki? ja mialam turystyczne chyba baby ono gdzie byla taka oddzielna "podwieszka" dla mniejszych dzieci- bez tego schylanie sie po kilkanascie razy dziennie zeby maluszka wlozyc i wyjac to jest meka...zwlaszcza jak ci dajmy na to przy cycku usnie, chcesz odlozyc a przez to ze musisz na dol to sie ciagle budzi

po drugie- materacyki w tym to jest prowizorka,- to sa zazwyczaj skladane 4 deseczki obite cieniuska warstwa gabki i na dodatek pokryte takim nieprzemakalnym materialem. jesli sie zdecydujecie na turystyczne to polecalabym dokupic zwykly materacyk

po trzecie- przewijak- w moim baby ono po jakims czasie sie wypaczyl, zrobilo sie jakby zaglebienie - rowek w srodku, jak przy przewijaniu mala doladowala sikanca to splywalo na plecy wszystko

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

aha dziewczynki doczytalam ze te lozeczka maja podwieszony poziom dla niemowlat- to spoko sle ten przewijak- juz na zdjeciu widac ze tez jest miekki i sie takie wglebienie w srodku robi...a wierzcie mi lub nie ale u nas podsikiwanie przy zmianie pieluchy to byla oczywistosc...a i doladowania kupy sie zdarzaly

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:18
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:20   #257
truscafka
Zadomowienie

te jeszcze przypadły mi do gustu:

http://allegro.pl/lozko-lozeczko-tur...758445135.html

http://allegro.pl/lozeczko-kojec-tur...763232574.html

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-18, 10:24   #258
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a mają stelaże aluminiowe? i jaką wagę?
też zwróciłam na te wózki uwagę

ale super zakupy

to już sie sama pogubiłam czy Octenisept czy Spirytus:confus ed:

coś słyszałam, ze rożki nei powinny byĆ usztywniane, któraś z dziewczyn o tym pisała......

na IP muszę zrobiĆ usg i ciebie zbadaĆ- także mozesz śmiało pojechaĆ jeżeli nadal czujesz ból

tak sobie mysle, ze wszystkie schizujemy przez to co się wydarzyło... ja dzisiaj miałam wrażenie że mam bóle krzyżowe, i ze mi się szyjka skraca- jutro idę na usg to podpytam gina, czy szyjka krótka czy długa

A tak poza tym to uciekam do wyrka, bo wróciłam od koleżanki, oczywiscie zjadłam 2 babeczki domowej roboty i popiłam soczkiem, takze ciekawe jak jutro wyjdzie ta moja glukoza

Dobranoc mamuśki
Dla Mnie osobiście rozek bez usztywnienia to badziew i zdecydowanie bede miec usztywniany przy Juleczce sie super sprawdził i teście Moi tylko Jule brali jak była w beciku z usztywnieniem bo jest stabilniejszy

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:24   #259
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem tak- pierwsze pytanie czy ma sluzyc jako zwykle lozeczko czy awaryjnie na wyjazdy?
bo jesli tak na stale w domu to:
czy w tym lozeczku jest mozliwosc "podniesienia" gondolki? ja mialam turystyczne chyba baby ono gdzie byla taka oddzielna "podwieszka" dla mniejszych dzieci- bez tego schylanie sie po kilkanascie razy dziennie zeby maluszka wlozyc i wyjac to jest meka...zwlaszcza jak ci dajmy na to przy cycku usnie, chcesz odlozyc a przez to ze musisz na dol to sie ciagle budzi

po drugie- materacyki w tym to jest prowizorka,- to sa zazwyczaj skladane 4 deseczki obite cieniuska warstwa gabki i na dodatek pokryte takim nieprzemakalnym materialem. jesli sie zdecydujecie na turystyczne to polecalabym dokupic zwykly materacyk

po trzecie- przewijak- w moim baby ono po jakims czasie sie wypaczyl, zrobilo sie jakby zaglebienie - rowek w srodku, jak przy przewijaniu mala doladowala sikanca to splywalo na plecy wszystko

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

aha dziewczynki doczytalam ze te lozeczka maja podwieszony poziom dla niemowlat- to spoko sle ten przewijak- juz na zdjeciu widac ze tez jest miekki i sie takie wglebienie w srodku robi...a wierzcie mi lub nie ale u nas podsikiwanie przy zmianie pieluchy to byla oczywistosc...a i doladowania kupy sie zdarzaly
Na szczęście jest podwieszenie dla niemowlaka - to warunek konieczny

Hm... dałaś mi do myślenia z tym materacem...

To łóżeczko ma służyć jako zwykłe w domu, ale często będziemy jeździć do rodziców, więc przyda się właśnie model łatwy do transportu
Stary 2011-08-18, 10:25   #260
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie... chyba wszystko wykupione zostalo
Ale bylam dzis w Auchanie, tam ogolnie tansze spiochy itp. chyba po 8zl byly, bodziaki 6-8zl, pajace 12-14zl

Ja we wrzesniu sie wybieram do Auchana lubię ten sklep

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
czym się rózni pajac od śpiochów?

Śpiochy masz na ramiaczkach a pajace są całe maja rękawki i nogawki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 10:25   #261
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oliwia miala zwykle lozeczko ale turystyczne takze i mam porownanie i powiem wam ze mnie to turystyczne nie dopowiada, tez mialam z tymi wszystkimi "bajerami" z mozliwoscia kolyski itp.
A.Camus
Stary 2011-08-18, 10:27   #262
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

My kupiliśmy takie łóżeczko turystyczne, ponieważ mała przez pierwsze 2 miesiące będzie spała z nami w pokoju, a po drugie znając nas to już w styczniu będziemy z nią duuużo jeździć

http://www.toysrus.com/product/index...uctId=10969790

http://www.youtube.com/watch?v=Iclnz...eature=related

Ale słyszałam też że to łóżeczko sporo kosztuje w Polsce. My mamy wujka w Stanach także nam kupił w normalnej cenie. Może na ebayu by coś się znalazło. Ponoć łóżeczko bardzo dobre

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:27   #263
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja co do rozka mialam i takie i takie, oba modele lubie, nie bylo jakos szczegolnie lepiej brac mala w usztywnionym.
A.Camus
Stary 2011-08-18, 10:28   #264
princessskaa
Wtajemniczenie

ten pierwszy model fajny

Zastanawiam się, czy należy się sugerować ceną takiego łóżeczka - czy zawsze tańsze jest gorsze czy niekoniecznie Bo te które ja upatrzyłam bardzo mi się podobają i wizualnie i mają podstawowe wyposażenie, ale z nowu cena nie jest wysoka... Eh te dylematy hehehe

Może któraś doświadczona mamusia wypowie się
Stary 2011-08-18, 10:28   #265
glamourous
Zakorzenienie

a przeraszam to ja mialam baby dream a nie baby ono, wlasnie takie jak to pierwsze tylko inna kolorystyka ogolnie niezle tylko jak pisalam ten przewijak sie wypaczyl szybko. ale i tak mysle ze wyglada solidniej niz przy tych co Truscafka pokazywala
Stary 2011-08-18, 10:30   #266
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kasik ja sie nad takim zastanawialam, ale to tez sa bajery tak na prawde, i kupilam troszke inne chociaz podobne.
No ale na zdrowy rozum po jaka cholendere ta budka?;/
przewijak sie przydaje ale jesli jest solidny takj jak glam pisala.
Nie pamietam u nas cos kolo 400 zl chyba te lozeczka staly jak ogladalam.
A.Camus
Stary 2011-08-18, 10:30   #267
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki, widze, że dzisiaj glukoza-day w takim razie

a ja tylko wpadłam się pochwalić, że dzis zaczynamy 29 tydzień

lecę gotować słoiki z malinkami i sokami, miłego dnia, zajrze pewnie wieczorem

Gratuluje już 29 tygodnia klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 10:32   #268
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja za swoje placilam niecale 200 zl oprucz tego co w linku kasia pokazywala czyli budy mialam to samo, po prostu jakies tam na allero mi wpadlo w oko nawet firmy nie pamietam i solidnie wykonane jest, nic sie nie przetarlo ani nic, ale ja go po prostu nie lubie.;p
A.Camus
Stary 2011-08-18, 10:34   #269
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Darusia to klocuszka masz tą mała Moja waży 16 kg a ma 4 latka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 10:36   #270
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ten pierwszy model fajny

Zastanawiam się, czy należy się sugerować ceną takiego łóżeczka - czy zawsze tańsze jest gorsze czy niekoniecznie Bo te które ja upatrzyłam bardzo mi się podobają i wizualnie i mają podstawowe wyposażenie, ale z nowu cena nie jest wysoka... Eh te dylematy hehehe

Może któraś doświadczona mamusia wypowie się
no wlasnie Princeska jak pisalam- lozeczko jak lozeczko...szczebelkowe sprawdza sie pozniej jak maluch po szczebelkach sie wspina i wstaje- ale w sumie my tez mialysmy i takie i takie i ....mala spala z nami a lozeczko turystyczne sluzylo jako kojec- basenik na pileczki

ale jak mowie obejrzyjcie sobie materacyk w tych turystycznych jak bedziecie w sklepie czy gdzies- on moim zdaniem sie nie nadaje "na stale"- na weekendowe wypady czy drzemke krotka obleci- ale tak na dluzej to mysle ze warto zainwestowac w porzadny materacyk do niego (nie jest to problem bo standardowy wymiar 60*120 pasuje- z tym ze te podwieszane poziomy sa mniejsze - przynajmniej tak bylo w tym co ja mialam)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości