![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Pomyślałam o kupnie podgrzewacza właśnie dlatego, że mamy daleko do kuchni i bieganie po nocy jest dość uciążliwe
![]() katz - my mamy krzesełko z "klupsia". Nie wiem czy masz na myśli ten model, który ja mam, ale powiem Ci, że ogólnie jestem zadowolona choć jest jeden minus, a mianowicie nie ma pasów i boję się w nim zostawić Marcela choćby na chwilę, bo wierci się w nim na wszystkie strony ![]() hej nenia! ![]() maaadi, straszna przygoda, dobrze, że małemu nic się nie stało! ![]() ![]() Patrilla, zdrowiej szybko kochana! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-28 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Witaj nenia6
![]() ![]() ![]() Cytat:
Patrilla łączę się z Tobą w chorobowym bólu ![]() ![]() ![]() ![]() My po pierwszej nocy w nowym miejscu, poza pobudką o 3 na mleko wszystko ok. Zagrożenia wyeliminowane ![]() ale pięknie dziś za oknem.. zaczekam aż suseł się obudzi i lece na spacerek ![]() ![]()
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() moje bobo dzisiaj nauczyło się pięknie pić z niekapka ![]() ![]() nie chciał z tego pić za żadne skarby świata a tu dzisiaj ni z tego ni z owego pije ![]() a z tym fotelikiem to już sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#244 |
Wtajemniczenie
|
Ach, jak ładnie! Brawa dla Karolka!
![]() jaasiu, ja niestety w spawie fotelika Ci nie doradzę, bo sama mam dylemat. Bebiko zniknęło z półek w Carrefourze i Kauflandzie, gdzie robimy zakupy! Co się dzieje ![]() maaadi, zdrówka! ![]() ![]()
#245 |
Raczkowanie
|
Witam kobitki
![]() Nie odzywałam się wczoraj, bo jakoś czasu brak. Nadal się urządzamy, niedługo przeprowadzka do nowego domku ![]() Co do krzesełek ja mam takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...843236093.html. Sama nie wybierałam, jest to prezent, który bardzo się przydaje i mała w nim grzecznie siedzi ![]() Co do fotelików, ja bym kupiła używany tylko ze sprawdzonego źródła, np. od rodziny, znajomych (oczywiście bezwypadkowy). Nie ma co kupować w ciemno, radzę "pomacać", posadzić dziecko. Fotelik fotelikowi nie równy, mają pewnie różne stopnie pochylenia. My wybieraliśmy w stacjonarnym sklepie i zabraliśmy córkę ze sobą ![]() Jeżeli chodzi o podgrzewacz, to mam pytanie? Czy zawsze trzeba czekać na podgrzanie te 5-7 min? Czy jak jest cały czas włączony to czeka się krócej? To jednak trochę długo...Ja podgrzewam obiadki w mikrofali, a wodę na mleko mam zawsze przegotowaną w czajniku i potem tylko chwilkę podgrzewam. Też będziemy mieć daleko do kuchni, ale przecież w nocy nasze dzieci nie jedzą, albo niedługo jeść nie będą...Czytałam też gdzieś, że można wlać sobie gorącą wodę w termos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaraz "Top model", ogląda któraś? Niektóre laski takie głupkowate.... Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-09-28 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczeta
dawno mnie nie bylo, caly czas mam mlyn w domu zwiazany z choroba corki, ale jestem w miare na biezaco. Hania juz powoli (ba!!3 tygodnie!!!) wychodzi z chorob, mlody sie poki co uchowal choc sporadycznie pokasłuje (mam nadzieje, ze to po prostu wynik nadmiernej ilosci sliny) u nas w zasadzie bez wiekszych zmian. Zebow jak nie bylo, tak nie ma, mlody szybko juz pelza, odpycha sie jedna noga i czasem tak na kolanach przysiadzie i balansuje, ale zaraz pada i nie wpadl jeszce na to jak raczkowac. nadal je papkowate rzeczy, nie chce nawet patrzec na grudkowate. co do picia- nie przejmujcie sie! moj jest tu chyba rekordzista w nie piciu. NIe chce tknac NIC, ani herbatek, ani soczkow, ani wody. pije jedynie MM 2 razy dziennie i to cale jego picie. czasem jak baaaaaaardzo chce mu sie to łyknie 3 razy herbatki hipp jablko z melisa i koniec. nie bede go zmuszac, moja pediatra powiedziala ze widocznie tyle mu starczy. dzis zrobilam kisiel z bobofruta i tez nie chcial ![]() co do fotelikow, moge napisac ktorych nie polecam: ano tych: (chodzi mi konkretnie o firmę i model i mniej wiecej ten przedzial cenowy) http://allegro.pl/baby-mix-krzeselko...825258828.html mam (nawet 2 maialm, jeden poszedl do kosza jak hania przestala go uzywac a drugi mam u tesciow) wielkim minusem jest to, ze tapicerka po prostu nie wytrzymuje, rozrywa sie, wychodzi watolina i nijak nie da sie tego naprawic!!!!! ![]() ![]() a drugi, ktorego nie polecam to taki: (dokladnie taki) http://allegro.pl/krzeselko-rt-006-s...832963130.html mianowicie dlatego, ze pasy ma BEZNADZIEJNE!!! glownym ich mankamentem jest brak regulacji na pasku srodkowym, jest on zbyt daleko przymocowany wzgledem krocza dziecka. Ogolnie tego typu krzeselka sa bardzo fajne, bo mja 2 funkcje, rozklada sie go jednym ruchem i mamy stolik plus krzeselko (mloda ostatnio w nim jadla i byla zachwycona) ale tak jak mowie, te pasy to jakas porazka totalna. Wiem, ze moje kolezanki z marcowych kupowaly drewniane krzeselka i byly zadowolone. (ale to juz dla siedzacych dziecdi bo w nich chyba nie ma regulacji) wiem, ze np w chicco tapicerka sie nie rozwala (mowie o takim modelu jak z pierwszego linka). Jesli mialabym kupowac krzeselko (ten zielony sun baby mlody dostal w prezencie) to wybralabym takie plastikowe jak z 1 linka, tyle zeby byl PAŁĄk (odczepiany) miedzy nogami, pasy regulowane, odchylane siedzisko, zdejmowana tacka (ta dodatkowa) ZEBY LATWO SIE SCIAGALA TAPICERKA (OOOO ZGROZO, jak kiedys sciagnelam ta nasza i zobaczylam co sie w srodku czai, na zagieciach, to wsyztskie jedzenie.... brrrrrrr. Trzeba czesto czyscic) zeby plynnie dalo sie skladac (w tych baby mixach dobrze sklada sie tylko kilkanascie pierwszych razy a potem troche "mechanizm" siada i trzeba sie nameczyc...) no i dobrze zeby mialo porzadne kolka. Nasze sie zablokowaly, nie chcialy jezdzic potem, jedno nawet odpadlo ![]() ![]() co do fotelikow do auta: wiec moje zdanie jest takie, ze juz lepiej kupic uzywane (oczywiscie od sprawdzonej osoby, gdzie ma sie 100% gwarancje ze jest bezwypadkowe) niz nowe a takie ktore mialo kipeskie oceny w testach lub nie przeszlo ich wcale. co do wyboru grupy wiekowej, ja kierowalam sie zasada, zeby bylo jak najbardziej bezpiecznie wiec dla mnie fotelik np 9-36 nie bedzie spelnial juz swoich funckji jak dziecko osiagnie wage np 15 kg. ja bralam foteliki w jak najmniejszym rozstrzale bo uwazam, ze takie sa najlepiej dostosowane do dzieci biorac pod uwage ich wage,wzrost i no bo dziwne by fotelik np 9-36 chronil tak samo jak 15-25. Szeroko o tym pisza na forum gazety wiec jak jestescie zainteresowane, to poszukajcie. Teraz juz wielu rzeczy nie pamietam, ale jak wybieralalam fotelik dla hani to duzo na ten temat czytalaam i sprawdzalam kazdy w testach. mlodego kapie juz caly czas w duzej wannie ![]() ![]() mlodzieniec pokazuje takze charakterek, ajk cos mu sie nie podoba to wscieka sie ![]() no i niestety, ale spodobalo mu sie stanie ![]() jezuu szlag mnie trafi zaraz, jakas spasiona mucha mi wleciala do domu, lata mi nad glowa i nie moge sie skupic. ide ja utłuc i potem na tap madl. trzymajcie sie cieplo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
magda-lenka, fajne to Wasze krzesełko! Ma pasy, a to b.duży atut
![]() A w naszej Biedronce nie ma Bebiko ![]() gosiaczku, witaj po przerwie ![]() My kąpieli małego w jego małej wanience, bo chwieje się jeszcze podczas siedzenia, więc boję się, że nura da niepostrzeżenie ![]() Pod Twoją nieobecność Marcelowi wyszły dwa ząbki ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-28 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
aaa juz wiem, jeszce o podrezwaczach, ja nie mam (mialam dla hani ale malo uzywalam) teraz wode dla kuby na noc mam w termosie, wszystko robie na spiocha, mam wymyte butle, przygotowane mleko, w termosie goraca i w butli zimna i mieszam, mleko gotowe w jakies 40 sekund.
sloiki podgrzewam w mikrofali, te nowe nie emituja zadnych szkodliwych fal, zreszta jedzenie hest tam gora minute. takze wg mnie podgrzewacz to zbedna rzecz (chyba ze w podrozy, ale przeciez zawsze mozna w knajpie czy na stacji poprosic o podrzanie jedzenia) i dlugo sie czeka na podgrzanie. bebiko kupuje w biedronce, w tesco, u mnie w osiedlowym... nie zauwazylam, by zniknelo. I w biedronce kosztuje ok 12 zl, w osiedlowym 14 zł. nigdy nie placilam za nie wiecej niz 14 zł wiec wydaje mi sie ze 17 zl to strasznie wysoka cena!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też na tap madl znikam. Dobranoc babeczki. Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-09-28 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
gosiak, pocisnęłaś z tą muchą
![]() I jak żyje jeszcze czy już ją sprzątnęłaś? ![]() ![]()
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wszystko w mikrofali podgrzewam
![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
No lata menda jedna! Już przygotowalam lakier do włosów by ja psiknac jak gdzieś usiądzie, ale szybka jest! A nic innego poza lakierem do włosów nie mam
![]() A to ja nie skojarzylam ze sa jakieś duże i małe opakowania. A np mój mały nie pije tych gesty h mlek hippa czy humany. Nie przechodzi nam przez smoczek Aha patrilla wielkie buziaki za namiar na smoczek, chce zamówić kubie |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Lakier do włosów jako broń na muchy, dobre!
![]() ![]() ![]() Dobranoc Laski! Spokojnej nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Omg! Dopiero przed chwilą zobaczyłam tą wiadomość. Aga, prześlij mi proszę dane na pw, przecież nie wezmę ich z głowy! ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-29 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
witamy się z nad morza
![]() pogoda super, cieplutko, słonecznie...bajka my też jeszcze bezzębni, mały podobnie jak Gosiaczka Kuba, nie toleruje grudek ![]() pije z niekapka, ja podaję tylko wodę cały czas ma nos zatkany, szczególnie z rana ![]() odezwę się wieczorkiem, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Kasiapop miłego pobytu !!!!!
Mój TŻ ma dzisiaj imieniny więc z rana już ciasto upiekłam jego ulubione bo już tyle razy chciał żebym zrobiła ale odkąd Kubuś się urodził to jakoś nie miałam natchnienia więc będzie miał dziś niespodzianke ![]() Teraz mam chwilę dla "Was" bo Kubuś właśnie usnął ![]() Edytowane przez monis 1 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marcel stęka przez sen, ciekawe co Mu się śni ![]() ![]()
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Ja podgrzewacza nie mam. Podobnie jak ktoś kto pisał używam termosa. Mam zawsze gorącą w termosie i zimną w kubku. Zawsze mogę zrobić mleko w 30sek
![]() ![]() ![]() Papek już nie daję- miksuję tylko troszkę albo gniotę widelcem. |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Faktycznie mnie naszło
![]() kurcze ale dziś pochmurnie i zimnoooo aż się z domu nie chce wychodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolina, świetny pomysł z tym odmierzonym mlekiem; muszę to wprowadzić u siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Marcel śpi już trzecią godzinę, wreszcie mogę trochę odpocząć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-29 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
U mnie też pięknie i słonecznie, ale rano było zimnooo ![]() Siedzę w pracy i mam trochę roboty, mała z teściową urzęduje. Dziś Ewa wlazła nam do łazienki ![]() ![]() Odnośnie jedzenia, je już dania z grudkami od dłuższego czasu. Bywało, że daliśmy jej brokuła z talerza (nierozdrobnionego widelcem) albo kawałek brzoskwini - ja trzymałam, ona zanurzała w niej swoje dwa ząbki ![]() Zastanawiam sie nad tym niekapkiem, ale sama nie wiem - ponoć niekapki to nie jest najlepsze rozwiązanie dla rozwoju buzi dziecka, lepszy jest ponoć np. kubek 360 st. Lovi, z którego picie bardziej przypomina docelowe picie z kubka. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Heloł panienki
![]() udanego pobytu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój Karolciu często się śmieje przez sen ![]() a tak w ogóle to byliśmy na bilansie, Karol waży 9460 g ![]() ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
spamik
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-09-29 o 10:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=stalowamagnolia;296 92478]Co Ty mówisz, u mnie pięknie i słonecznie
![]() ![]() U mnie niestety słoneczko dziś nie zagościło ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- [QUOTE=jaasia88;29692817] wszystkiego co najlepsze dla TŻta ![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
co to ma być????????????????????? PROSZE MODERATORA O USUNIĘCIE POSTA -ULKA-
![]() ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-09-29 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Witam się z Wami w dzisiejszym dniu
![]() Ale wczoraj dużo napisałyście nie wiem czy zdołam to nadrobić ![]() Co do fotelika jeszcze to ja mam taki do 25 kg,myślę że na dłuższy czas wystarczy ![]() Młody dziś w nocy bardzo ładnie spał w swoim łóżeczku ![]() ![]() Muszę się też pochwalić że robi z dnia na dzień coraz większe postępy (siedzi sam i już raczkuje ![]() ![]() Jaka u Was pogoda? Ja wyszłam wczoraj na dwór i doznałam szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.