Kobiety są głupsze - twierdzi PiS - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 21:53   #241
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: Kobiety są głupsze - twierdzi PiS

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
To jest przykład jak traktują nas kobiety co poniektórzy faceci.
Nas? Odnosząc się do jego homofobii podobnie by zareagował na geja. Takie zachowanie jest poniżej poziomu i tyle, nieważne w jaką płeć jest skierowane.

Aniołek Prezesa o gejach mówi homoś. To też wiele tłumaczy.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:56   #242
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten facet nie wytknął tej kobiecie, że jest głupsza od niego, że ma niższy poziom IQ i że nie ma w historii kobiet z wybitnymi osiągnięciami - wytknął jej orientację seksualną (bardzo źle zrobił i tez jest to godne nagany) ale tak robi też wspominana tu pani Ż - źle się wypowiada o gejach

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:56   #243
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
nie... to jest przykład, który wreszcie jest przeciw PO a nie przeciw Twojemu guru Jarosławowi.. dlatego trzeba było to wstawić

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:56   #244
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Napisałabym, jakiej religii to wina, ale boję się, że czeka mnie lincz
I nie, w starożytności pozycja kobiet nie była taka sama jak w średniowieczu, to jeden z kitów, jaki nam wciskają w szkołach w sumie nie wiem po co
W starożytności kobiety były w lepszym położeniu, np. Spartanki na równi ze Spartanami. Kobiety jako muzy ale i jako głowy narodów (Kleopatra), jako wybitne myślicielki, matematyczki, astronomki. Tam się liczyło to co umiesz i jak Ci to wychodzi a nie to co majta się pod kiecą.

Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie.

Średniowiecze wraca drogie Panie.

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:58
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:58   #245
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
znam wiele osób które zwykłe mawiac "normalny człowiek nie głosuje w ogóle" i się zastanawiam czy aby czasem nie mają racji.
Taki wybór mi się wydaje ważny dla mnie jako obywatela, ale co w sytuacji gdy nikt mi nie pasuje, żadna partia nie odpowiada? mam iści i głosować z zamkniętymi oczami?
Cytat:
Ale przecież "kobiety są z natury matkami"
No fakt, mężczyzna raczej matką być nie może Ale skoro wszystkie kobiety są z natury matkami, to znaczy, że ja też, chociaż nie mam dzieci?
Ale no tak, co ja głupia gadam, jestem predestynowana do rodzenia
I nie masz nic do gadania! Stąd później wyrodne matki...

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
nie ma co.. Kobieta obiecuje tyle, że chyba naprawdę trzeba się zastanowić czy na nią nie głosować który z polityków jest nam w stanie więcej obiecać ! przekonała mnie tym... !
nie dość, że głupia do czego się przyznaje to i nie ma co zaoferować

Pierwsze co to chyba wszyscy politycy, którzy kandydują powinni przejść badania na inteligencje i może jeszcze szereg innych.

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954899 4]Kachulec, no ba, damy radę

Własny, prywatny, osobisty i prywatny mój ojciec mi nie mówił co mam robić, ale jakiś Zbuntowały Aniołek co się wyrwał ze swym błyskotliwym światopoglądem i jeszcze mówi mi (jako kobieta czuję się odbiorcą jej przekazu - a że efekt inny - nie ważne) co mam robić i jak się zachowywać.
I uwierzyć, że taka zagłosuje przeciw aborcji w dozwolonych przez prawo 3 przypadkach i kobieta w ciąży pozamacicznej będzie musiała umrzeć w imię czyichś ideałów. No cóż. Takich ludzi nadal się wybiera.[/QUOTE]

Bo tak jak napisała jyyli kobiety sa z natury matkami, a matka odda życie za swe dziecko!
Dla mnie to jest niepojęte...

Cytat:
Napisane przez asia8400 Pokaż wiadomość
Fakty mówią same za siebie:
1. Nauka: Niemal wszystkie przełomowe odkrycia w dziejach ludzkości dokonywane są przez mężczyzn. Żadnego Lorentza, Newtona płci pięknej.
2. Poezja: dziś w większości pisana przez kobiety - upada. Żadnego Baudelaira, Poego.
3. Literatura: żadnego Dostojewskiego, Goethego.. Wybitna literatura nie wyszła nigdy spod kobiecego pióra.
4. Malarstwo: żadnego Dalego, Malczewskiego (propozycje współczesnych malarek są dodatkowo antysztuką).
5. Muzyka: żadnych wybitnych kompozytorek. Żadnego Mozarta, Beethovena.
6. Filozofia: brak kobiet geniuszy. Żadnego św. Tomasza z Akwinu, Bierdiajewa.

(...)

---------------------------------------------------------------------
z netu.

nie wiem. w sumie fakty swiadcza przeciwko nam, ale te wsrod kobiet nigdy nie bylo Hitlera itp.

mozna to poszerzyc o rasy jeszcze. biale kobiety maja wieksze IQ od czarnych mezczyzn.
Skłodowska to kto? Hildengarda z Binden? Hypatia z Alseksandrii? Szymborska?

Jeśli już mowa o Newton'ie to kim była Markiza Emilie du Chatelet?

O dokonaniach mężczyzn zawsze się więcej mówiło, gdyż to się wydarzyło w historii. A dawniej to mężczyźni sprawowali władze nad światem.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:02   #246
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954969 7]W starożytności kobiety były w lepszym położeniu, np. Spartanki na równi ze Spartanami. Kobiety jako muzy ale i jako głowy narodów (Kleopatra), jako wybitne myślicielki, matematyczki, astronomki. Tam się liczyło to co umiesz i jak Ci to wychodzi a nie to co majta się pod kiecą.

Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie.[/QUOTE]

A nawet, kiedy mężczyzna oficjalnie rządził, to kobieta tak naprawdę podejmowała wszystkie decyzje, co raczej nie świadczy o mniejszej inteligencji kobiet. Przykład: Liwia Druzylla, żona Oktawiana. I w sumie można by mnożyć te przykłady, a ciekawe, o ilu w ogóle nie wiemy.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:04   #247
Kachulec
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954969 7]W starożytności kobiety były w lepszym położeniu, np. Spartanki na równi ze Spartanami. Kobiety jako muzy ale i jako głowy narodów (Kleopatra), jako wybitne myślicielki, matematyczki, astronomki. Tam się liczyło to co umiesz i jak Ci to wychodzi a nie to co majta się pod kiecą.

Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie.

Średniowiecze wraca drogie Panie.[/QUOTE]

Dokładnie. Później w średniowieczu mężczyźni próbowali ukryć dokonania kobiet i zmieniali ich imiona na męskie.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ano. Chyba, że idziesz oddać nieważny głos. Minimum obywatelskiego wysiłku i można narzekać do upojenia
I to mnie boli. Bo ja chce wybierać, mieć wpływ na losy mojego Państwa, ale kiedy nie ma nikogo normalnego? Choć z drugiej strony polityka ma to do siebie, że psuje ludzi. Wszyscy się z czasem zmieniają.
Nie tylko u nas tak jest...

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
nie, to wina tego, że w średniowieczu kobiety których myśl sięgała nieco szerzej niż rodzenie dzieci i pilnowanie ogniska domowego na podobnym ogniu spłonęły i później długo bały się "wychyli" po za tym za plecami wielu tych odkrywców były kobiety, które niejednokrotnie się do tych wspaniałych odkryć przyczyniły
Dokładnie, uważane były za czarownice.

Stary 2011-09-21, 22:05   #248
Konto usunięte

Cytat:
A nawet, kiedy mężczyzna oficjalnie rządził, to kobieta tak naprawdę podejmowała wszystkie decyzje, co raczej nie świadczy o mniejszej inteligencji kobiet. Przykład: Liwia Druzylla, żona Oktawiana. I w sumie można by mnożyć te przykłady, a ciekawe, o ilu w ogóle nie wiemy.
Zgadzam się ze wszystkim.

Ale co my tam wiemy. Gary umyte?
Stary 2011-09-21, 22:06   #249
Asiaa90
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954991 7]

Ale co my tam wiemy. Gary umyte? [/QUOTE]
ja już umyłam

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-09-21, 22:08   #250
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość

O dokonaniach mężczyzn zawsze się więcej mówiło, gdyż to się wydarzyło w historii. A dawniej to mężczyźni sprawowali władze nad światem.
I mam wrażenie, że nadal tylko mężczyźni rządzą.
Ostatnio na historii muzyki zszokowałam profesora tym, czego nas uczą w szkołach. Sama byłam w szoku, że rola kobiet jest tak skrzętnie tuszowana, mimo, że nigdy zbytnio nie dowierzałam podręcznikom i wolałam sama dowiedzieć się prawdy

Stary 2011-09-21, 22:08   #251
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bez powodu się mówi, że facet to głowa rodziny,a kobieta jest jej szyją

Bardzo wiele z takich przykładów nam umknęło, zwłaszcza że mężczyźni zawsze byli bardziej dumni i kobiety musiały się nie mało nagimnastykować, aby zmienić sposób patrzenia swojego męża czy syna, tak by pomyślał, iż to wyszło z jego toku rozumowania.

No nic. Gdyby mężczyźni byliby rzeczywiście mądrzejsi od nas to jakim cudem otrzymałyśmy równouprawnienie? Bo nagle tylu mężczyzn tego zapragnęło? Kobiety od dawna miały swoją teorie spiskową

Stary 2011-09-21, 22:10   #252
Konto usunięte

Cytat:
Nie bez powodu się mówi, że facet to głowa rodziny,a kobieta jest jej szyją

Bardzo wiele z takich przykładów nam umknęło, zwłaszcza że mężczyźni zawsze byli bardziej dumni i kobiety musiały się nie mało nagimnastykować, aby zmienić sposób patrzenia swojego męża czy syna, tak by pomyślał, iż to wyszło z jego toku rozumowania.

No nic. Gdyby mężczyźni byliby rzeczywiście mądrzejsi od nas to jakim cudem otrzymałyśmy równouprawnienie? Bo nagle tylu mężczyzn tego zapragnęło? Kobiety od dawna miały swoją teorie spiskową
Gdyby byli mądrzejsi, nie musieliby trzymać kobiety w zamknięciu przez wieki.
Stary 2011-09-21, 22:11   #253
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954991 7]Zgadzam się ze wszystkim.

Ale co my tam wiemy. Gary umyte? [/QUOTE]

Mi mój Pan wymyślił zmywarkę i samo się zmywa

Cytat:
I mam wrażenie, że nadal tylko mężczyźni rządzą.
Ostatnio na historii muzyki zszokowałam profesora tym, czego nas uczą w szkołach. Sama byłam w szoku, że rola kobiet jest tak skrzętnie tuszowana, mimo, że nigdy zbytnio nie dowierzałam podręcznikom i wolałam sama dowiedzieć się prawdy
Zobaczysz, już nie tak długo Trzeba tylko uciszyć TĘ, która wznieca bunt !

Stary 2011-09-21, 22:11   #254
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada

Młode i ładne kobiety to suczki (które uprawiają sztuczki) - twierdzi PO

========================= =======
i co wy na to?

Żartuję. Tak nie twierdzi PO, tak twierdzi (?) jeden z polityków PO
cytat:
"Szef młodzieżówki i radny PO, niejaki Dolczewski, dał się dzisiaj poznać szerszej publiczności. Zamieścił on na Facebooku video z kandydatkami Prawa i Sprawiedliwości na posłanki do Sejmu z referenem "Hej suczki, my znamy wasze sztuczki" grupy Ascetoholix. "

Czy na podstawie zachowania ww. radnego PO możemy powiedzieć, że tożsamą opinię na temat młodych, atrakcyjnych kobiet (wykształconych w większości) ale pochodzących z opozycyjnej partii - ma cała reszta osób którzy są radnymi z PO, posłami PO, senatorami PO etc...?

Chyba nie? To opinia P.Dolczewskiego - który dość szybko zreflektował się i wpis usunął a za to zamieścił przeprosiny
(zwalając winę za niefortunny (!) wpis na swojego pracownika sztabowca).
========================= ========================
A może jako młodym i pieknym kobietom, wykształconym (a takie są w większości kobiety tu piszące: na pewno młode i na pewno wykształcone, pewnie tez i urodziwe - może nie wszystkie ale większość) podoba się Wam określenie "paprotki" ?

Co to jest paprotka? - to młoda kobieta, ładna i wykształcona. Przez to, że jest ładna najprawdopodobniej jest głupia (mimo wykształcenia) i dlatego może spełniać rolę dekoracyjną. Podobnie jak paprotka.

A kto to powiedział i gdzie użyto tego sformułowania po raz pierwszy?
Hm...
Zastanówmy się...
========================= =======================
Nie lubię szufladkować. Nie lubię przypisywać słów jednej osoby innym osobom pozostającym w tej samej grupie. Każdy człowiek jest inny. Jeśli jedna z posłanek PO stwierdza, że ze starymi ludźmi tylko kłopot i nie opłaca się operować staruszki bo i tak za chwilę umrze - to czy tak myślą jej koledzy z partii?
Chyba nie. Mam taką nadzieję, że nie.
Litościwie nie wspomnę...
Albo wspomnę.
Pamiętacie o tych lesbijkach?
Kto to powiedział???
No kurcze - zapomniałam,
że geje to nie bardzo ale na dwie figlujące lesbijki to by się chętnie popatrzyło.....

I co symptomatyczne. Żeby nie urazić uczuć lesbijek - autor tych słów niestety już nie kandyduje
Partia miłości nigdy sobie nie pozwoli aby w ich gronie maszerował homofob. Przecież jest tolerancja dla mniejszości seksualnych.

Ale za to ten od suczek - przeprosił i git. Wystarczy. Paprotkom to i tak nadto.
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:12   #255
Kachulec
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955000 8]Gdyby byli mądrzejsi, nie musieliby trzymać kobiety w zamknięciu przez wieki. [/QUOTE]

A może by i nawet nauczyli się rodzić i odesłali nas wszystkie na inne planety

Stary 2011-09-21, 22:12   #256
sunsetka88
Raczkowanie

Cytat:
Więc według Ciebie świadczy to o tym, że jesteśmy od nich głupsze? Bo nie rozumiem co twoja wypowiedz wnosi do tematu. (Jestem tylko głupią kobietą, mogę nie rozumieć)

Chyba nie zrozumiałaś o czym jest ta dyskusja. Dziewczyny komentują wypowiedzi pani Żuraw, z którymi Ty się zgadzasz

Napisane przez siska81
a czego mam jej współczuć!!!
przecież stwierdziła fakty

więc sama siebie uważasz za głupią. A z głupimi nie należy dyskutować, bo zepchną człowieka do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem:P

sunsetka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:15   #257
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Później w średniowieczu mężczyźni próbowali ukryć dokonania kobiet i zmieniali ich imiona na męskie.

I to mnie boli. Bo ja chce wybierać, mieć wpływ na losy mojego Państwa, ale kiedy nie ma nikogo normalnego? Choć z drugiej strony polityka ma to do siebie, że psuje ludzi. Wszyscy się z czasem zmieniają.
Nie tylko u nas tak jest...

Dokładnie, uważane były za czarownice.
Zawsze możesz głosować na kandydatów niezależnych.
Albo wybrać mniejsze zło.
Albo sama iść do polityki

Ale wyboru za dużego nie ma, musimy brać to co jest w zasadzie. Bo mam wrażenie, nieodparte, że porządni ludzie do polityki po prostu nie idą...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:16   #258
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez dobrarada Pokaż wiadomość

i co wy na to?

cytat:
"Szef młodzieżówki i radny PO, niejaki Dolczewski, dał się dzisiaj poznać szerszej publiczności. Zamieścił on na Facebooku video z kandydatkami Prawa i Sprawiedliwości na posłanki do Sejmu z referenem "Hej suczki, my znamy wasze sztuczki" grupy Ascetoholix. "

Czy na podstawie zachowania ww. radnego PO możemy powiedzieć, że tożsamą opinię na temat młodych, atrakcyjnych kobiet (wykształconych w większości) ale pochodzących z opozycyjnej partii - ma cała reszta osób którzy są radnymi z PO, posłami PO, senatorami PO etc...?

Chyba nie? To opinia P.Dolczewskiego - który dość szybko zreflektował się i wpis usunął a za to zamieścił przeprosiny
A może jako młodym i pieknym kobietom, wykształconym (a takie są w większości kobiety tu piszące: na pewno młode i na pewno wykształcone, pewnie tez i urodziwe - może nie wszystkie ale większość) podoba się Wam określenie "paprotki" ?

Co to jest paprotka? - to młoda kobieta, ładna i wykształcona. Przez to, że jest ładna najprawdopodobniej jest głupia (mimo wykształcenia) i dlatego może spełniać rolę dekoracyjną. Podobnie jak paprotka.

Hm...
Zastanówmy się...
Nie lubię szufladkować. Nie lubię przypisywać słów jednej osoby innym osobom pozostającym w tej samej grupie. Każdy człowiek jest inny. Jeśli jedna z posłanek PO stwierdza, że ze starymi ludźmi tylko kłopot i nie opłaca się operować staruszki bo i tak za chwilę umrze - to czy tak myślą jej koledzy z partii?
Albo wspomnę.
Kto to powiedział???
No kurcze - zapomniałam,
że geje to nie bardzo ale na dwie figlujące lesbijki to by się chętnie popatrzyło.....

I co symptomatyczne. Żeby nie urazić uczuć lesbijek - autor tych słów niestety już nie kandyduje
Partia miłości nigdy sobie nie pozwoli aby w ich gronie maszerował homofob. Przecież jest tolerancja dla mniejszości seksualnych.

Ale za to ten od suczek - przeprosił i git. Wystarczy. Paprotkom to i tak nadto.
I dobrze, że przeprosił i wycofał się z wyborów. Gdyby pani Żuraw zrobiła to samo, myślę, że wszystkie byłybyśmy usatysfakcjonowane i tylko byśmy dyskutowały o tym, że zakończyła farsę z jakąś klasą

Stary 2011-09-21, 22:17   #259
Kachulec
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955000 8]Gdyby byli mądrzejsi, nie musieliby trzymać kobiety w zamknięciu przez wieki. [/QUOTE]

Cytat:

i co wy na to?

cytat:

(...)

Ja osobiście zinterpretowałam to pod kontekstem, jako iż te kobiety - suczki są gwiazdami PiS, a inteligencją nie grzeszą. Ale to moja osobista interpretacja.
Jak juz wspomniałam i tak nie mam na kogo głosować, czyli nie atakuje PiS, a po PO nie sprzątam. Wszyscy mają swoje głupie, śmieszne wpadki. Jednak Pani, o której jest wątek dla mnie jest wybitną gwiazdą

Stary 2011-09-21, 22:19   #260
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Ale wyboru za dużego nie ma, musimy brać to co jest w zasadzie. Bo mam wrażenie, nieodparte, że porządni ludzie do polityki po prostu nie idą...
I tak źle nie jest. Możemy w tych wyborach głosować na konkretnych kandydatów, a np. z mojego okręgu są świetni kandydaci i to na pierwszych miejscach na liście, z czego bardzo się cieszę. To samo do senatu - kandydaci, którzy są kompetentni i znani w mieście ze swoich działań.
Dlatego ja mam inny problem - nie mam pojęcia, kogo wybrać Na szczęście mam jeszcze czas, żeby trochę o kandydatach poczytać.

Stary 2011-09-21, 22:19   #261
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunsetka88 Pokaż wiadomość
Więc według Ciebie świadczy to o tym, że jesteśmy od nich głupsze? Bo nie rozumiem co twoja wypowiedz wnosi do tematu. (Jestem tylko głupią kobietą, mogę nie rozumieć)

Chyba nie zrozumiałaś o czym jest ta dyskusja. Dziewczyny komentują wypowiedzi pani Żuraw, z którymi Ty się zgadzasz

Napisane przez siska81
a czego mam jej współczuć!!!
przecież stwierdziła fakty

więc sama siebie uważasz za głupią. A z głupimi nie należy dyskutować, bo zepchną człowieka do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem:P

Tak !według co poniektórych facetów jesteśmy głupie i tak napisała pani Ż.
Ale ani ona ,ani ja nie uważamy się za głupie .

Samoocena to jedno ,a stwierdzenie faktów to drugie, bo oto chodziło pani Ż.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:19   #262
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście zinterpretowałam to pod kontekstem, jako iż te kobiety - suczki są gwiazdami PiS, a inteligencją nie grzeszą. Ale to moja osobista interpretacja.
ja również tak zrozumiałam

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-09-21, 22:20   #263
Konto usunięte

Cytat:
Jak juz wspomniałam i tak nie mam na kogo głosować, czyli nie atakuje PiS, a po PO nie sprzątam. Wszyscy mają swoje głupie, śmieszne wpadki. Jednak Pani, o której jest wątek dla mnie jest wybitną gwiazdą
Można zrozumieć wpadkę, każdemu się zdarza. Ale jeśli uprawia się wpadkowanie z premedytacją to już całkiem inna sprawa.

Naprawdę mam wielką nadzieję, że to jednak normalna dziewczyna, której ktoś sowicie łapkę posmarował zielonymi za takie teksty.

Ale co ja tam wiem, ja tylko babą jestem.
Stary 2011-09-21, 22:21   #264
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:

Otóż to. Dlatego ja do polityki się nie wybieram, nie bawi mnie to.

Cytat:
I dobrze, że przeprosił i wycofał się z wyborów. Gdyby pani Żuraw zrobiła to samo, myślę, że wszystkie byłybyśmy usatysfakcjonowane i tylko byśmy dyskutowały o tym, że zakończyła farsę z jakąś klasą
Też fakt, jednak ona wciąż sama dołki pod sobą kopie. Może dlatego, że jest głupsza i tego nie pojmuje

Stary 2011-09-21, 22:22   #265
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Bo one z tego, co widzę, albo są śliczne i głupiutkie, albo głupiutkie zgrywają. Ale określenie "suczki" jest obraźliwe.
Z drugiej strony, dla mnie bardziej obraźliwe jest nazwanie mnie głupszą od mężczyzny, a pani, która to zrobiła, ani myśli mnie przepraszać i uciekać z polityki. A powinna wziąć przykład z "kolegi od suczek"

Stary 2011-09-21, 22:22   #266
Konto usunięte

[QUOTE=siska81;29550214]T
Ale ani ona ,ani ja nie uważamy się za głupie ./QUOTE]

Pisała przecież, że kobieta ma niższe IQ niż facet i nie nadaje się do skomplikowanych rzeczy, tylko do prostych i nie wymagających myślenia. Jak to inaczej nazwiesz niż 'kobiety są głupsze' ?
Stary 2011-09-21, 22:23   #267
asia8400
Raczkowanie

fakty sa takie, a nie inne. malo jest wybitnych kobiet. powiem wiecej kryzys zepchnie kobiety teraz troch na dol, bo jednak gdy jest mniej pracy, to faceci beda glownie ja dostawac. wiadomo sa silniejsi, ich organizmy sa bardziej wydajne, ale tez szybciej sie psuja. kobiety nie sa glupsze, ale mniej wydajne oo

co do ras. wiesz sa od tego strony. tam sa pewnie badania na ten temat. czarni maja mniejszy potencjal intelektualny, i to duzo. ale to juz troche rasizm. tutaj jestem przekonana ze biale kobiety maja wyzsze IQ od czarnych facetow. czarni nic nie wynalezli. araby tylko zapis liczb. biale kobiety maja wieksze sukcesy.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:25   #268
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
I tak źle nie jest. Możemy w tych wyborach głosować na konkretnych kandydatów, a np. z mojego okręgu są świetni kandydaci i to na pierwszych miejscach na liście, z czego bardzo się cieszę. To samo do senatu - kandydaci, którzy są kompetentni i znani w mieście ze swoich działań.
Dlatego ja mam inny problem - nie mam pojęcia, kogo wybrać Na szczęście mam jeszcze czas, żeby trochę o kandydatach poczytać.
Zazdroszczę

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955023 4]Można zrozumieć wpadkę, każdemu się zdarza. Ale jeśli uprawia się wpadkowanie z premedytacją to już całkiem inna sprawa.

Naprawdę mam wielką nadzieję, że to jednak normalna dziewczyna, której ktoś sowicie łapkę posmarował zielonymi za takie teksty.

Ale co ja tam wiem, ja tylko babą jestem. [/QUOTE]

i dlatego idź dzieci rób, a nie się udzielasz !

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Bo one z tego, co widzę, albo są śliczne i głupiutkie, albo głupiutkie zgrywają. Ale określenie "suczki" jest obraźliwe.
Z drugiej strony, dla mnie bardziej obraźliwe jest nazwanie mnie głupszą od mężczyzny, a pani, która to zrobiła, ani myśli mnie przepraszać i uciekać z polityki. A powinna wziąć przykład z "kolegi od suczek"
Dla mnie osobiście także. Zwłaszcza, że powiedziała to kobieta, faceci wiadomo, czasem nie myślą głową tylko spodniami, nawet Ci wielcy tego świata. Wróci do domu to mu żona da popalić i po sprawie

Stary 2011-09-21, 22:26   #269
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada

Cytat:
Chyba nie przeczytałaś dokładnie. Pan od suczek bynajmniej się nie wycofał ani też nikt mu nie kazał. Bo w sumie co takiego zrobił? Obraził tylko garstkę młodych kobiet z opozycji.

A Pana od lesbijek szef i koledzy wycofali. Bo jak mógł? Obrazić lesbijki? Wiecie ile to jest ludzi? Jaki to jest elektorat? To nie dziesięć młodych kobiet tylko rzesza homoseksualistów (bo gejom sie też wtedy dostało, jako malo estetycznym) polskich, to tysiące ludzi.
I dlatego pana posła od lesbijek trzeba było poświęcić .... odcinając się jak od trądu.
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 22:29   #270
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

i co wy na to?

cytat:

Po pierwsze to co zrobił było oburzające.
Po drugie przeprosił.
Po trzecie wpis usunął.
Po czwarte to mu się zdażyło raz, a nie na blogu prowadzonym od przynajmniej roku.

Czyli jest dupkiem i szownistą, ale przynajmniej się do tego przyznał. Mojego głosu by tym zachowaniem nie zdobył, ale powiedzmy, że jest intelektualnie powyżej ameby.

Mnie się nie podoba. Ale jak się panny same w tej roli ustawiają, to co ja mogę?

j.w. NIKT nie każe im błyszczeć przy prezesie.
Hm...
Zastanówmy się...
Media? PO? SLD? A może sam szatan Tusk?
I nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne...

To zależy. Czy się partia od tego odetnie i czy się będą z daną posłanką lansować. Jak tak to sprawa jasna-popierają to co mówi.
Albo wspomnę.
Kto to powiedział???
No kurcze - zapomniałam,
No, obleśny kutas. Wywalili go z partii. Bo tam jest miejsce takich satyrów.
Ale że to źle czy jak? Mieli to olać, to by Cię ucieszyło? Czy może spalić na stosie? WIEM! PO się powinno rozwiązać!
No bo jest. I właśnie wywalaniem z partii za takie teksty, między innymi, partia rządząca Ci to pokazała. Że tego nie popiera. A jak ktoś ma prywatnie takie poglądy i się z tym obnosi, to jest idiotą i wylatuje z tej partii.
Ogólnie nie czaję Twojego postu, bo na zachowanie posłów/radnych PO była rekacja, natomiast tą panią się przyjmuje z dobrodziejstwem inwentarza i się z nią obnosi na plakatach. Jakby różnica, nie?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Tak !według co poniektórych facetów jesteśmy głupie i tak napisała pani Ż.
Ale ani ona ,ani ja nie uważamy się za głupie .

Samoocena to jedno ,a stwierdzenie faktów to drugie, bo oto chodziło pani Ż.
Ona się uważa. Mówi MY,KOBIETY JESTEŚMY GŁUPSZE. Czyli zawiera się w tej masie kobiet. Nie, że ONI NAS UWAŻAJĄ ZA GŁUPSZE.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości