|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kobiety są głupsze - twierdzi PiS
Nas? Odnosząc się do jego homofobii podobnie by zareagował na geja. Takie zachowanie jest poniżej poziomu i tyle, nieważne w jaką płeć jest skierowane.
Aniołek Prezesa o gejach mówi homoś. To też wiele tłumaczy. |
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
ale ten facet nie wytknął tej kobiecie, że jest głupsza od niego, że ma niższy poziom IQ i że nie ma w historii kobiet z wybitnymi osiągnięciami - wytknął jej orientację seksualną (bardzo źle zrobił i tez jest to godne nagany) ale tak robi też wspominana tu pani Ż - źle się wypowiada o gejach
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie... to jest przykład, który wreszcie jest przeciw PO a nie przeciw Twojemu guru Jarosławowi.. dlatego trzeba było to wstawić
|
|
|
#244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie. Średniowiecze wraca drogie Panie. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-09-21 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954899 4]Kachulec, no ba, damy radę ![]() Własny, prywatny, osobisty i prywatny mój ojciec mi nie mówił co mam robić, ale jakiś Zbuntowały Aniołek co się wyrwał ze swym błyskotliwym światopoglądem i jeszcze mówi mi (jako kobieta czuję się odbiorcą jej przekazu - a że efekt inny - nie ważne) co mam robić i jak się zachowywać. I uwierzyć, że taka zagłosuje przeciw aborcji w dozwolonych przez prawo 3 przypadkach i kobieta w ciąży pozamacicznej będzie musiała umrzeć w imię czyichś ideałów. No cóż. Takich ludzi nadal się wybiera.[/QUOTE] Bo tak jak napisała jyyli kobiety sa z natury matkami, a matka odda życie za swe dziecko! Dla mnie to jest niepojęte... Cytat:
Jeśli już mowa o Newton'ie to kim była Markiza Emilie du Chatelet? O dokonaniach mężczyzn zawsze się więcej mówiło, gdyż to się wydarzyło w historii. A dawniej to mężczyźni sprawowali władze nad światem.
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954969 7]W starożytności kobiety były w lepszym położeniu, np. Spartanki na równi ze Spartanami. Kobiety jako muzy ale i jako głowy narodów (Kleopatra), jako wybitne myślicielki, matematyczki, astronomki. Tam się liczyło to co umiesz i jak Ci to wychodzi a nie to co majta się pod kiecą.
Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie.[/QUOTE] A nawet, kiedy mężczyzna oficjalnie rządził, to kobieta tak naprawdę podejmowała wszystkie decyzje, co raczej nie świadczy o mniejszej inteligencji kobiet. Przykład: Liwia Druzylla, żona Oktawiana. I w sumie można by mnożyć te przykłady, a ciekawe, o ilu w ogóle nie wiemy. |
|
|
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954969 7]W starożytności kobiety były w lepszym położeniu, np. Spartanki na równi ze Spartanami. Kobiety jako muzy ale i jako głowy narodów (Kleopatra), jako wybitne myślicielki, matematyczki, astronomki. Tam się liczyło to co umiesz i jak Ci to wychodzi a nie to co majta się pod kiecą.
Niestety, średniowiecze było wielkim piętnem dla kobiet. Czarodziej czy mag był prawą ręką króla, kobieta jako pomiot szatana płonęła za to samo na stosie. Średniowiecze wraca drogie Panie.[/QUOTE] Dokładnie. Później w średniowieczu mężczyźni próbowali ukryć dokonania kobiet i zmieniali ich imiona na męskie. Cytat:
Nie tylko u nas tak jest... Cytat:
|
|
|
#248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale co my tam wiemy. Gary umyte?
|
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954991 7]
Ale co my tam wiemy. Gary umyte? [/QUOTE]ja już umyłam
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na historii muzyki zszokowałam profesora tym, czego nas uczą w szkołach. Sama byłam w szoku, że rola kobiet jest tak skrzętnie tuszowana, mimo, że nigdy zbytnio nie dowierzałam podręcznikom i wolałam sama dowiedzieć się prawdy
|
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wiele z takich przykładów nam umknęło, zwłaszcza że mężczyźni zawsze byli bardziej dumni i kobiety musiały się nie mało nagimnastykować, aby zmienić sposób patrzenia swojego męża czy syna, tak by pomyślał, iż to wyszło z jego toku rozumowania. No nic. Gdyby mężczyźni byliby rzeczywiście mądrzejsi od nas to jakim cudem otrzymałyśmy równouprawnienie? Bo nagle tylu mężczyzn tego zapragnęło? Kobiety od dawna miały swoją teorie spiskową ![]()
|
|
|
#252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954991 7]Zgadzam się ze wszystkim. Ale co my tam wiemy. Gary umyte? [/QUOTE]Mi mój Pan wymyślił zmywarkę i samo się zmywa ![]() Cytat:
Trzeba tylko uciszyć TĘ, która wznieca bunt !
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Młode i ładne kobiety to suczki (które uprawiają sztuczki) - twierdzi PO
========================= ======= i co wy na to? Żartuję. Tak nie twierdzi PO, tak twierdzi (?) jeden z polityków PO cytat: "Szef młodzieżówki i radny PO, niejaki Dolczewski, dał się dzisiaj poznać szerszej publiczności. Zamieścił on na Facebooku video z kandydatkami Prawa i Sprawiedliwości na posłanki do Sejmu z referenem "Hej suczki, my znamy wasze sztuczki" grupy Ascetoholix. " Czy na podstawie zachowania ww. radnego PO możemy powiedzieć, że tożsamą opinię na temat młodych, atrakcyjnych kobiet (wykształconych w większości) ale pochodzących z opozycyjnej partii - ma cała reszta osób którzy są radnymi z PO, posłami PO, senatorami PO etc...? Chyba nie? To opinia P.Dolczewskiego - który dość szybko zreflektował się i wpis usunął a za to zamieścił przeprosiny (zwalając winę za niefortunny (!) wpis na swojego pracownika sztabowca). ========================= ======================== A może jako młodym i pieknym kobietom, wykształconym (a takie są w większości kobiety tu piszące: na pewno młode i na pewno wykształcone, pewnie tez i urodziwe - może nie wszystkie ale większość) podoba się Wam określenie "paprotki" ? Co to jest paprotka? - to młoda kobieta, ładna i wykształcona. Przez to, że jest ładna najprawdopodobniej jest głupia (mimo wykształcenia) i dlatego może spełniać rolę dekoracyjną. Podobnie jak paprotka. A kto to powiedział i gdzie użyto tego sformułowania po raz pierwszy? Hm... Zastanówmy się... ========================= ======================= Nie lubię szufladkować. Nie lubię przypisywać słów jednej osoby innym osobom pozostającym w tej samej grupie. Każdy człowiek jest inny. Jeśli jedna z posłanek PO stwierdza, że ze starymi ludźmi tylko kłopot i nie opłaca się operować staruszki bo i tak za chwilę umrze - to czy tak myślą jej koledzy z partii? Chyba nie. Mam taką nadzieję, że nie. ========================= ======================== Litościwie nie wspomnę... Albo wspomnę. Pamiętacie o tych lesbijkach? Kto to powiedział??? No kurcze - zapomniałam, że geje to nie bardzo ale na dwie figlujące lesbijki to by się chętnie popatrzyło..... I co symptomatyczne. Żeby nie urazić uczuć lesbijek - autor tych słów niestety już nie kandyduje ![]() Partia miłości nigdy sobie nie pozwoli aby w ich gronie maszerował homofob. Przecież jest tolerancja dla mniejszości seksualnych. Ale za to ten od suczek - przeprosił i git. Wystarczy. Paprotkom to i tak nadto. |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955000 8]Gdyby byli mądrzejsi, nie musieliby trzymać kobiety w zamknięciu przez wieki.
A może by i nawet nauczyli się rodzić ![]() ![]() i odesłali nas wszystkie na inne planety
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Więc według Ciebie świadczy to o tym, że jesteśmy od nich głupsze? Bo nie rozumiem co twoja wypowiedz wnosi do tematu. (Jestem tylko głupią kobietą, mogę nie rozumieć
) Chyba nie zrozumiałaś o czym jest ta dyskusja. Dziewczyny komentują wypowiedzi pani Żuraw, z którymi Ty się zgadzasz Napisane przez siska81 a czego mam jej współczuć!!! przecież stwierdziła fakty ![]() więc sama siebie uważasz za głupią. A z głupimi nie należy dyskutować, bo zepchną człowieka do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem:P |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo wybrać mniejsze zło. Albo sama iść do polityki ![]() Ale wyboru za dużego nie ma, musimy brać to co jest w zasadzie. Bo mam wrażenie, nieodparte, że porządni ludzie do polityki po prostu nie idą...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955000 8]Gdyby byli mądrzejsi, nie musieliby trzymać kobiety w zamknięciu przez wieki.
Cytat:
Jak juz wspomniałam i tak nie mam na kogo głosować, czyli nie atakuje PiS, a po PO nie sprzątam. Wszyscy mają swoje głupie, śmieszne wpadki. Jednak Pani, o której jest wątek dla mnie jest wybitną gwiazdą
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja mam inny problem - nie mam pojęcia, kogo wybrać Na szczęście mam jeszcze czas, żeby trochę o kandydatach poczytać.
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ani ona ,ani ja nie uważamy się za głupie . Samoocena to jedno ,a stwierdzenie faktów to drugie, bo oto chodziło pani Ż. |
|
|
|
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawdę mam wielką nadzieję, że to jednak normalna dziewczyna, której ktoś sowicie łapkę posmarował zielonymi za takie teksty. Ale co ja tam wiem, ja tylko babą jestem.
|
|
|
|
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, dla mnie bardziej obraźliwe jest nazwanie mnie głupszą od mężczyzny, a pani, która to zrobiła, ani myśli mnie przepraszać i uciekać z polityki. A powinna wziąć przykład z "kolegi od suczek" |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=siska81;29550214]T
Ale ani ona ,ani ja nie uważamy się za głupie ./QUOTE] Pisała przecież, że kobieta ma niższe IQ niż facet i nie nadaje się do skomplikowanych rzeczy, tylko do prostych i nie wymagających myślenia. Jak to inaczej nazwiesz niż 'kobiety są głupsze' ? |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
fakty sa takie, a nie inne. malo jest wybitnych kobiet. powiem wiecej kryzys zepchnie kobiety teraz troch na dol, bo jednak gdy jest mniej pracy, to faceci beda glownie ja dostawac. wiadomo sa silniejsi, ich organizmy sa bardziej wydajne, ale tez szybciej sie psuja. kobiety nie sa glupsze, ale mniej wydajne oo
co do ras. wiesz sa od tego strony. tam sa pewnie badania na ten temat. czarni maja mniejszy potencjal intelektualny, i to duzo. ale to juz troche rasizm. tutaj jestem przekonana ze biale kobiety maja wyzsze IQ od czarnych facetow. czarni nic nie wynalezli. araby tylko zapis liczb. biale kobiety maja wieksze sukcesy.
|
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2955023 4]Można zrozumieć wpadkę, każdemu się zdarza. Ale jeśli uprawia się wpadkowanie z premedytacją to już całkiem inna sprawa. Naprawdę mam wielką nadzieję, że to jednak normalna dziewczyna, której ktoś sowicie łapkę posmarował zielonymi za takie teksty. Ale co ja tam wiem, ja tylko babą jestem. [/QUOTE]![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ani też nikt mu nie kazał. Bo w sumie co takiego zrobił? Obraził tylko garstkę młodych kobiet z opozycji.A Pana od lesbijek szef i koledzy wycofali. Bo jak mógł? Obrazić lesbijki? Wiecie ile to jest ludzi? Jaki to jest elektorat? To nie dziesięć młodych kobiet tylko rzesza homoseksualistów (bo gejom sie też wtedy dostało, jako malo estetycznym) polskich, to tysiące ludzi. I dlatego pana posła od lesbijek trzeba było poświęcić .... odcinając się jak od trądu. |
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Ona się uważa. Mówi MY,KOBIETY JESTEŚMY GŁUPSZE. Czyli zawiera się w tej masie kobiet. Nie, że ONI NAS UWAŻAJĄ ZA GŁUPSZE.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

nie... to jest przykład, który wreszcie jest przeciw PO a nie przeciw Twojemu guru Jarosławowi.. dlatego trzeba było to wstawić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)