|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze zakładam tak jak Drcron niżej napisała.Bardzo lubię jak dziewczynki noszą getry do kozaczków ![]() Cytat:
![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-10-13 o 13:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana kupowałaś Nince jeszcze jakies kozaki oprócz tych z deichmana? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- drcron co było w kolejnych nr farmy? ja jeszcze nie dostałam. Ana a Ty masz już 3 i 4 nr? w srode 19 będzie kolejna część " książki dla małych i dużych" ![]()
![]() |
#243 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U nas zimno jak diabli , w okolicach 6 st. jak wychodzimy więc ja już ubieram czapkę szydełkową ale jeszcze nie ciepłą. Ubieram warstwami i jakby co zawsze moge coś zdjać ![]() Co do soków to moja pije prawie wyłącznie przegotowaną wodę i czasami zwykłą herbate z cytryną. Ja w sokach patrzę tylko ile mają cukru w 100 g i tyle, nie wierzę w różne chwyty reklamowe typu zdrowe, 100% owoców itp. Poprostu kupuję bo mi smakuje i tyle. Co do jedzenia zdrowego czy nie- zdrowego to moim zdaniem żeby mieć 100% pewność to trzeba by wszystko hodować samemu a to jest niemożliwe. Osobiście nie wierze też w zapewnienia rolników co do niestosowania zakazanych środków upraw bo mam kuzynów rolników i sadowników i oni nie raz mieli już ubaw z warszawskich czy łódzkich paniuś (tylko niech się nikt nie obraża ![]() Trzeba poprostu zachować zdrowy rozsądek i tyle. Jka coś mi nie smakuje czy mam obrzydzenie to nie jem i tyle. No i rodzinie też nie dam ![]() Cudny ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla mamy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio coś sama nie chce siadać, więc stosuję sformułowania typu: "zrób siku a potem pójdziemy papa", albo "zrób siku a potem się pobawimy/potańczymy itp", wtedy siada chętnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#245 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie dzisiaj w radiu słyszałam że we francji wycofują partię mleka nestle podobno jakiś dobre co często ludzie do polski przywozili bo rodzice opiłki metalu w nim znaleźli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
możliwe , ja tez nie mogę zasnąć w pełnię Cytat:
Ja kiedyś kupiłam rybę gdzie niby było 5%glazury a po rozmrożeniu ważyła ponad 200g mniej ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Ja to ma kota do sprawdzania jakości ryb. Jak on nie chce jeś to znaczy ze nie dobra. Igor byleczego to nie zje. Ale mintaja (kostka) z biedrony lubi. Więc mogę polecić
![]()
#248 | |
Zakorzenienie
|
tak z ciekawości zważyłam bo jakoś mało jej zostało, kiedyś też kupiłam na wierzchu praktycznie lodu nie było tylko lekki szron a po rozmrożeniu dużo wody
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- A pamiętacie ten artykuł o pandze? ![]() ja od tamtej pory nie kupuję. Za rok będę mieć swoje karpie w stawie co prawda to nie łososie ale przynajmniej wiadomo na czym wypasione.Już teraz nie dawno chłopaki łowili takie półkilowe to akurat podrosną. Nie przepadam za filetami dla mnie ryba musi mieć ości , dlatego małemu nie daję jakoś tak ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- A mojemu synowi ukradli halówki w szkole , co za gnojstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, kobieto Ty to samowystarczalna jesteś ![]() A za halówki to bym ubiła dziada co ukradł. Bodaj by mu ręce uschły jak mawiała moja babcia
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Libra i co z tymi halówkami, był u dyrektora? Niepotrzebny wydatek
Agnieszka ja dopiero teraz zatrybiłam że Adrianek ma super date urodzenia, nie wsposób zapomnieć ![]() Ja też kupuję ryby z biedronki, ale dlatego że mam blisko. Mam też taki warzywniak przy domu to małemu jak robię w słoiki to kupuję Solę. Właściciel mówi że specjalnie sprowadza dla mam takich maluchów, bo starsi wola tańszą rybę. I ta jest fajna mało właśnie lodu ma.
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie był , daj spokój i tak nie znajdą większość ma takie same. Teraz podpiszę markerem to złodziej się będzie wstydził nosić. Znajomej synowi też ukradli w tym samym gimnazjum ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudeńko maleńkie ![]() Cytat:
![]() soczek nazywa się vitafit multivitaminsaft, buteleczka 0,33l, chyba po 1,49zł http://www.mynetfair.com/_files/imag...id_1288323.jpg Cytat:
![]() u nas do tej pory raczej chłodno, więc ja zakładam-ażurkową z hm drcron, mi się ten wózek nie podoba-tak jak darusi kojarzy mi sie z fotelem biurowym, ale cena-jak za darmo. Za tyle to bym nawet wzięła (jako drugi ![]() Cytat:
Cytat:
--- teraz wiadomo, że jak chłodniej to mniej czasu na placyku i w parku spędzamy, ale kurczę ostatnio zarówno w parku jak i na placyku to 2-4os...wczoraj na placyku jedna os, a w całym parku ja i jeszcze jedna babka...jeszcze zimy nie ma, a ludziska już dzieci w domach kiszą...co będzie zimną? co w kwietniu dopiero będą wychodzić.... moja młoda czasem jak coś widzi fajnego w książeczce to próbuje sobie to...wziąć, fajnie to wygląda jak tak łapkami manewruje żeby np loda, czy kasztana z obrazka chwycić i mówi np "kaszkan/loda, daj", a dziś bajkę przy śniadaniu oglądałyśmy i też sie drzei wyciaga łapy "daj niuni, daj niuni" a ja pytam co mam jej dać, a ona"balonik" [dzieci miały w tv] tż kupił jej stolik i krzesełko i poszła z krzesełkiem do dziadka się "pochwalić". I dziadek mówi "ale masz ładne krzesełko, będziesz sobie mogła siedzieć", a młoda "pisać" [tak mówi jak ktoś pisze, jak chce kartę i coś do rysowania, jak widzi napis na czymkolwiek...] dziadek "aaa rysować będziesz sobie" młoda "tak, mamusią" I śmiesznie sie teraz z nią gdziekolwiek chodzi, bo jak się tak rozgaduje teraz to na nowo wszystko zaczyna zauważać, i czuje się w obowiązku mnie o tym poinformować, dużo potrafi rzeczy nazwać i krzyczy na ulicy (dziś w sklepie zabawkowym) "mamusiu, lalki duzooooo ojojoj, kloćki, bajki, miśki,klólik, piesek, konik, pani, czapa, lew-duźy, ryba-pływa, bum bum niuni [chciała wózek] itp" ona o sobie własnie mówi niunia lub niuniusia [to nie wiem skąd jej sie wzięło]. Do nas mamusiu i tatusiu, a do starego (mojego ojca) dziadziusiu (też nie wiem skąd to wzięła , bo między sobą o nim raczej "stary" albo "dziad" co najwyżej mówimy). Dzis w lumpku z koleżanką byłyśmy a ta ciągle ją wołała "ciocia madzia, odź" A na obce baby na ulicy (starsze) babcia lub babusia krzyczy --- napiszcie mi jakie sa teraz u was zabawkowe hity- coś bym młodej kupiła, ale sama nie wiem co wybrać....
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-10-13 o 20:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Evitka , bardzo dużo mówi
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- co do zabawek to chyba za dużo nie pomogę bo u nas to traktor. Mi się tamten wózek też nie podoba , ale o gustach się nie dyskutuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
może i pomożesz, bo jakieś auto (albo samolot-uwielbia jak słychać ten dźwięk silników i wtedy wypatruje i się drze "ciamolot") też jej właśnie muszę kupić
libra, a ona ciągle coś nowego się uczy i wszyscy mamy z tego frajdę (wiem, wiem-do czasu, niedługo będę tylko myśleć "no ścichnij wreszcie". Jeśli was to wkurza, że tak ostatnio monotematyczna jestem i ciągle o tym jej gadaniu piszę-walcie śmiało ![]() ale jeszcze jedno MUSZĘ napisać-jak ona ładnie mówi "kocham" i buziaczki daje przy tym (choćby w rękę, jak ma daleko do buzi czy policzka)
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio do zaczeła mówić : głupia. JA do mojej siostry, ale ta bajka głupia. I Zosia załapała. u nas zabawkowe hity to ta układanka co pokazywałam i kupiłam jej taki zestaw filiżanki z talerzykami, sztućce, cukierniczka i były w tym zestawie jeszcze plastikowe owoce, rogaliki, lód itd.. Cały czas się tym bawi i robi wszystkim herbatkę.
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() my po wizycie, maluch jak najbardziej ok, do 4 kg moze dobic wiec nowosci zadnych nie przynioslam, na razie wazy 2200, miedzy nogami dzisiaj ewidentnie NIC ALE TO NIC nie bylo a nozki ma jak serdle:P ale to po mamusi akurat:P generalnie 10 kg na plusie...mmm.yyhymm..m, No i odezwala sie jedna z kolezanek ze ma dla mnie ciuszki , wiec jakis wydatek tez odpada, chociaz polowa tego co jej dalam zeby byla to mala ubrana bedzie:P ANIA ALE KOMBINEZON, BODZIAKI I PAJACE NA BANK ![]() IZAZULA jak??? jak nie to sprawdz prosze do 12 do jutra, jak nie bedzie to mi chrzestny przeleje jeszcze raz przez swoje konto internetowe bo tak byc nie moze ![]() Asiu ja tez uwazam, ze laska w sensie opiekunka dobrze zrobila, gdybym ja sie opiekowala jakims bablem i rodzice kazali by mi go jakos tam ubrac tak bym zrobila jak kazą. Ryby bierdonkowe tez kupuje. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- u nas rozne rzeczy sa hitem, przewaznie cos co mozna skladac, ukladac, kombinowac a na 1 miejscu rysowanie
![]() |
#257 | |||
Zakorzenienie
|
Piękny chłopak
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie chcesz kontaktu z zębami jak napisała Sara o żelazie rozrób z wodą i daj jej przez słomkę Cytat:
Ja OLi czapkę zakładam ale my z rana wychodzimy z domu więc jest zimno . Na szczęście pani w przedszkolu jest normalna i nawet jak dzieciaki sa ciepło ubrANE to je rozbierają wg swojego uznania i chwała im za to , one już te dzieci wszystkie znają to najlepiej wiedzą któremu zimno a któremu nie . także nie raz Ola szła w dresie a odbierałam ją w samym body ![]()
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
oo widzisz ania nie wpadlam na to, a ona kupila ten wielkiiii :P
troche szkoda nic z tym nie zrobic to od jutra jej dam
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Darusia nic niestety nie dotarło. Czekamy cierpliwie
![]() Evitka ale ta Twoja mała się rozgadła na dobre. U nas przednią zabawą jest wożenie tubisia w wózku albo pakowanie i wyjmowanie plastelinowych kulek do samochodu, konkretnie do czerwonego forda ![]()
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Darusia patrz też na kupy bo żelazo może zatwardzić ale zawsze mozesz dać tego mniej
No padłam to chyba le[psze niż kask do raczkowania he he
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-10-13 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
aniu w klubie ci napisalam co chce:P
malo z tego nie chce:P welurkow nie lubie i polarkow:P to tylko tego nie chce , ale slimak mi sie podoba:P a kombinezon faktycznie extra. Izazula jak jutro nie bedzie przed poludniem to ide jeszcze raz a potem netowym przelewem wiec na bank tak czy siak jutro juz bedziesz miala na pewno. Ostatni raz przelwe przez poczte robie....
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
JUż Ci odpisałam .
Ide kimać bo padam na pysk ![]()
#263 |
Zakorzenienie
|
przez pocztę to nawet do tygodnia może iść przelew
Na prawdę bez czapek dzieci na dwór dajecie? u nas non stop wieje jak na giewoncie nawet mnie zawiało bo dzisiaj mnie ucho pobolewało i z tej okazji kupiłam sobie czapkę w lidlu. Dzisiaj na rower to nawet rękawiczki założyliśmy i ja i Miko, było 8 stopni, w słońcu w zaciszu wiadomo cieplej. Jemu się to bardzo podoba że ma kolorowe palce. Dlatego ja jednak czapkę zakładam , nie mam ochoty na zapalenie ucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
ja zakladam ona zdejmuje ja zakladam ona zdejmuje:P
chociaz dzisiaj moze z 10 razy tylko sciagnela-postep ![]() libra tydzien???nie zartuj, baba powiedziala ze nastepnego dnia na bank ![]() mam nadzieje ze jutro bedzie na pewno gdybym to ja poszla poszlabym do banku a tz polazl na poczte;/
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pod choinkę/mikołaja bym jej chciała kupić małą kuchnię jakąś. Ukłądankę ma jedną i właśnie, jak pisałam, nadszedł jej czas. Chyba przydałyby się jeszcze ze dwie
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały dzisiaj spał z nami - druga noc już, bo jest pełnia i on nie może spać - ja też, więc go rozumiem ![]() ![]() Wczoraj robiłam apel z okazji DKEN i wszyscy byli zachwyceni ![]() ![]() ![]() ![]() aaa no i dzisiaj mam wolne ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
na poczcie kaska idzie do 5 dni roboczych, nie licząc soboty niedzieli i świąt
![]() ![]() Bao fajnie macie z tymi kwiatkami i czekoladkami ![]() ![]() Ja wczoraj Erykowi kupiłam kwiaty dla pani, podobno pani czekoladek nie jada bo mówi że dba o zęby ![]() Ja mam taki problem. U nas w wieżowcu przy drzwiach od piwnicy przez 3 wieczory siedział napity śmierdzący szczochami facet, świnia jeden nawet przy tych drzwiach z boku naszczał. Pytałam się kilku sąsiadów, bo chciałam dzwonić na straż miejska, to oni żebym dała spokoj bo on ma meldunek u nas w bloku. Tylko z tego mieszkania został exmitowany za zadłużenie, i w to mieszkanie przyszła jego córa z rodziną i spłaciła. Ale ojca pijaka nie chce w domu bo boi się o dzieci.Jedna z nowych sąsiadek zadzwoniła gdzieś i go zabrali na 24h. Wczoraj brałam rower z piwnicy, a z piwnicy obok nogi wystają, normalnie prawie zeszłam na zawał bo myślałam że albo ktoś zasłabł, albo trup, a ten facet śpi w otwartej piwnicy że tylko nogi wystają, nachlany i do mnie dzień dobry. Nikt go nie rusza bo to emeryt wojskowy jako oficer. Rowery odstawiłam do mojego ojca domu, bo się bałam spowrotem do piwnicy zaprowadzić. Nie wiem co z tym robić. Ale niby facet jakiś na poziomie, ale totalnie stoczony, szcza pod drzwiami, no i się boję że w jakimś amoku mnie czy dzieci zaatakuje ![]()
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao moja mama była nauczycielką , to pamiętam te naręcza kwiatów na dzień nauczyciela i czekoladki albo na koniec roku , fajnie. Też synowi kupiłam różę to bardzo miły zwyczaj ![]() Madzia , moja przyjaciółka pielęgniarka , mówi że musi mieć wielką torebkę co najmniej a4 żeby jej się bomboniera zmieściła ![]() Co do pijaka to nie sądzę żeby zaatakował jak on pije w trupa , to raczej nie jest w stanie ,pewnie nie jest z tych awanturujących ,ale rozumiem Twoje obawy ,jednak nie wiem co można zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
A to to, że to ofeicer ma jakies znaczenie??
Ja bym normalnie zadzwonila, zeby goscia zabrali i tyle. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- IZAZULA to pozostaje nadzieja ze moze dzis dojdzie. No ja to bym od razu do banku poszla,ale tz poprosilam i mowil ze na poczcie wplacal bo najblizej pod domem ma. Kolejny dowod na to ze to TYLKO FACET. Zaczynam sie cieszyc ze bede miec 2 corki:P hehehe a wczoraj sobie gadamy a tz ze moze za 3 razem bedzie synek, ja mowie ze chyba przyrodni :P a on nie, ale jak dziewcyznki pojda do szkoly....
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Co do farmy pierwszy raz się zainteresowałam,bo przechodzilam i w kiosku była 1 część chyba,kupiłam za 4,9zł i w tym jest książeczka,krowa i świnka,ciekawe czy mu się spodoba,bo chyba o tym piszecie...
![]() Madzia no nieciekawie,ja bym to zgłosiła co z tego,że mial meldunek,córka się nie martwi a Wy macie się martwić? idę czytać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.