Razem schudnijmy 10 kg i wiecej :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 15:22   #241
Agacik18
Raczkowanie

Dot.: Razem schudnijmy 10 kg i wiecej :)

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Oj ja też mam mało czasu ostatnio;(

A co do twojego problemu to powiem ci moją historię. Jakiś czas temu (ponad pół roku temu) zaczełam ie znowu odchudzac i postanowiłam sobie pomoc Lineą. Nie wiem czy to była jej przyczyna, ale po tygopdniu brania tabletek przestałam chodzic do ubikacji. Odstawiłam ją i dopiero po 0 dniach wszystko wrociło do normy. To było straszne 18 dni w moim zyciu.... może tabletki tobie nie służą tak jak mi?

No dziewczynki - bacik poproszę! Wczoraj zjadłam pół rogala z białym makiem - z poznania jestem. Ale tylko pół.... Tż kupił no i tak jakos wyszło....

Dziś ważyłam się też poraz pierwszy. Wydawało mi się że zanim zaczełam sie odchudac mam ponad 70 kg, a dziś było 69,5. Więc jako startową wagę przyjmę 69,5... załuje, że na początku odchudzania nie zważyłam się, bo teraz wiedziałabym dokładnie ile spadło i moja motywacja byłaby większa.... no ale trudno

Następne ważenie za tydzień w sobotę

Dzisiejsze menu:
śniadanie: 1 parówka i 2 plasterki pasztetu pieczonego z pomidorem (wróciłam na weekend do domu rodzinnego i z moją mamą sie inaczej nie da)
II śniadanie - pomarańcza
Obiad: pół makreli wędzonej i 2 kromki chleba pełnoziarnistego
Podwieczorek: Pomidor w śmietanie
Kolacja - brak pomysłów....

M usze jeszcze obliczyc ile to już kalorii, aby wiedziec na co moge sobie pozwolic....

NO i dziś ruszam z ruszaniem się.... eh... jak ja nie lubie cwiczyc....

AAAAAAA....... miałyśmy coś o sobie powiedziec...
No to tak.... Kasia z Poznania, studentka III roku socjologii i II roku doradztwa zawodowego i personalnego (oba dzienne) więc w zyciu mam naprawde mało czasu nawet na odchudzanie Mam Tż i z pasją prowadzę blog o modzie
ile masz wzrostu?
Agacik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:24   #242
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basienka1188 Pokaż wiadomość

no bo co tu duzo mówić w niektórych ubraniach delikatnie mówiąc wygłądam niekorzystnie
a innych wogóle nawet nie przymierzam bo źle bym się czuła choć bardzo mi się podobaja
a ja jestem na tyle dziwna, ze zakładam to co mi się podoba, nioe zważając na to czy wyglądam w czyms dziwnie czy nie.... nie chce sie nigdy ograniczac z powodu mojej wagi Wiem że to podejście może bolec niektorych... no ale cóż
Cytat:
Napisane przez Orina28 Pokaż wiadomość
...a ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła założyć swoje ciuchy w rozm 34/36 (tzn. to większe 34 -zależy od firmy). Mam 1/2 takich ciuchów. Wyglądają na nowe. Wiem że to marzenie spełni się przy wadze 50kg.
a ja boje sie że jak schudnę to nie będe miała w czym chodzic... szkoa mi schowac te wszystkie ubrania do kartonów, bo kocham swoją szafe

mam 175 cm
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 15:26   #243
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
...a ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła założyć swoje ciuchy w rozm 34/36 (tzn. to większe 34 -zależy od firmy). Mam 1/2 takich ciuchów. Wyglądają na nowe. Wiem że to marzenie spełni się przy wadze 50kg.
Ja też czekam na metamorfozę gdy schudnę przynajmniej do 55 kg. Puki co, czekam i czekam z niecierpilwością ;-).
A tak na teraz...to maluję sobie właśnie paznokcie na czerwono

Ps. a jedno z moich marzeń..to ubrać się w taki zestaw: wysokie szpile, jeansy ciemne - rurki, kobieca bluzeczka, żakiet kobiecy /dopasowany, i kobiece kolorowe dodatki

Osobiście mam bardzo "kobiecy"styl a nawet staromodny . Chętnie czerpie z mody min. lat 20-stych. Strasznie podobają mi się ciuchy marki Simple, i sukienki projektowane przez Victorie Beckham. Z jednej strony bardzo lubię klasykę, ale np. latem uwielbiam wysokie szpile, bardzo nasycone kolorem sukienki, spudnice..., kolorowe dodatki... Ach...a lato za kilka miesięcy..
Ja odkładam zakupy na te następne miesiące bo postanowilam ze nie bede kupywac nic nowego skoro tyle ubran mam...a nowe to juz chce w mniejszym rozmarze..

a co do paznokci tez mam czerone tylko dodatkowo z biała pajęczynka od rogu....lubie eksperymenty na paznokciach...
Stary 2011-11-11, 15:27   #244
Agacik18
Raczkowanie

Cytat:
mam 175 cm
przejrzałam Twojego bloga, dziewczyno z czego Ty się chcesz odchudzać ... wyglądasz rewelacyjnie!
Stary 2011-11-11, 15:30   #245
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agacik18 Pokaż wiadomość
przejrzałam Twojego bloga, dziewczyno z czego Ty się chcesz odchudzać ... wyglądasz rewelacyjnie!
Wyglądam ale tylko na zdjęciach....
umiem dopasowac ciuchy do figury i tuszowac niedoskonałości... mam szczupłe łydki i je eksponuje no i długie nogii bardzo mały biust, dlatego wydjae sie szczuplejsza.... ale prawda jest taka że nosze 42 rozmiar na dole i 40 na górze....
Stary 2011-11-11, 15:36   #246
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
wiesz ja tez widzialem jej zdjecia tez bym chciala tak rewelacyjnie wygladac...no tylko ze marzenia marzeniami a rzeczwistosc jest innagdzies cm mi zabralko a kg za duzo przybylo przez to moje zycie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
umiem dopasowac ciuchy do figury i tuszowac niedoskonałości... mam szczupłe łydki i je eksponuje no i długie nogii bardzo mały biust, dlatego wydjae sie szczuplejsza.... ale prawda jest taka że nosze 42 rozmiar na dole i 40 na górze....
Kochana mogłabym nosić nawet 42 gdybym tylko wyglądała tak jak ty )
Stary 2011-11-11, 15:41   #247
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
wiesz ja tez widzialem jej zdjecia tez bym chciala tak rewelacyjnie wygladac...no tylko ze marzenia marzeniami a rzeczwistosc jest innagdzies cm mi zabralko a kg za duzo przybylo przez to moje zycie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Kochana mogłabym nosić nawet 42 gdybym tylko wyglądała tak jak ty )
Uwierz mi! i uwierz w siebie! wszystko zależy od dobrego doboru ciuchów i grania kolorami! Waże 70 kg i mam 105 cm w biodrach - nadal mi zazdrościsz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 15:53   #248
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
Uwierz mi! i uwierz w siebie! wszystko zależy od dobrego doboru ciuchów i grania kolorami! Waże 70 kg i mam 105 cm w biodrach - nadal mi zazdrościsz?

nie no ogólnie jak schudne to będe z siebie zadowolona a w biodrach mam tylko pare cm mniej no ale pochwalic Cię że świetnie wyglądasz chyba można????a jak schudniesz jeszcze to wogóle...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Orina28 a ty paznokcie na jeden kolor czy tez cos wymyslilas na nich?????
Stary 2011-11-11, 15:58   #249
Orina28
Raczkowanie

Cytat:

Kochana, też zaglądałam do Twojego bloga...i jesteś bardzo atrakcyjną dziewczyną..i te 175 cm..wow Piękny wzrost .
A co do wyglądu...to na szczęście też potrafię ubierać się do swojej figury. Wszyscy moi znajomi nigdy mi nie chcą wierzyć w moją prawdziwą wagę . Uważają że ważę ok 5 kg mniej, niż pokazuje waga.
A te 5 kg mniej , to tylko "optyka" ;-). Cieszę się że wyglądam dla innych szczuplej, ale sama ze sobą już nie czuję się komfortowo...
Ja mam rozmiar 38 (ale w spodniach wychodzą mi boczki). :-(

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Ja odkładam zakupy na te następne miesiące bo postanowilam ze nie bede kupywac nic nowego skoro tyle ubran mam...a nowe to juz chce w mniejszym rozmarze..

a co do paznokci tez mam czerone tylko dodatkowo z biała pajęczynka od rogu....lubie eksperymenty na paznokciach...

Ja jakoś tą zimę przeżyję , ale zbieram pieniądze na przyszły sezon wiosna-lato 2012. Kocham Lato

basienka1188 ja nie mam cierpliwości do "wzorków". Dlatego u mnie paznokcie są zawsze w jednym kolorze. Najczęściej wybieram matowe lakiery, w intensywnych kolorach. Rzadziej kolory naturalne (beże) , ale też się zdarzają.

Edytowane przez Orina28
Czas edycji: 2011-11-11 o 16:01
Orina28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 16:04   #250
basienka1188
Raczkowanie

Orina28 boczki nie tylko Tobie wychodzą uwierzpokocham swoje jak znikną

A co do Kasi to taki wzrost osiągam jak nakładam szpilki a i tak w nich wchodze Kotkowi pod pachę
więcmoze macie jakies magiczne zaklecie na wzrost z waga sama dam rade

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

no Lato też kocham i jak pomysle ze w nastepne lato bede miec juz super figure to juz chce zeby bylo[COLOR="Silver"]

ja uwielbiam wzorki ale takie ktore nie zajmuja duzo czasu a wygladaja fajnie...dluzej zazwyczaj zajmuje mi wymyslenie fajnego wzorku jak namalowanie go pozniej na calosci
Stary 2011-11-11, 16:06   #251
Orina28
Raczkowanie

....oj często narzekam że mam tylko 160cm, ale z drugiej strony uwielbiam wysokie, bardzo wysokie szpile. Aldo i Kazar to moje ulubione marki .
W wakacje (wtedy było 57kg po siłowni..ach..), szalałam w 12 cm szpilach na weselu , było super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 16:12   #252
basienka1188
Raczkowanie

do wakacji wszystkie bedziemy laseczki i bedziemy szalec

Co do butow ja tez jakos najczesciej wybieram szpilki na plaskim jakos czuje sie taka malutka zreszta w szpilkach zawsze sie wyglada ciut lepiej
Stary 2011-11-11, 16:19   #253
Orina28
Raczkowanie

..jak już schudnę to prześlę Wam zdjęcie w sukience i wysokich szpilach.
Uważam że pomimo iż nie są to zbyt wygodne buty, ale kobieta w szpilkach to kwintesencja kobiecości. Poza tym, ciało wygląda bardziej korzystnie, no i bardziej sexy w szpilkach ;-)
Stary 2011-11-11, 16:21   #254
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
..jak już schudnę to prześlę Wam zdjęcie w sukience i wysokich szpilach.
Uważam że pomimo iż nie są to zbyt wygodne buty, ale kobieta w szpilkach to kwintesencja kobiecości. Poza tym, ciało wygląda bardziej korzystnie, no i bardziej sexy w szpilkach ;-)
no trzymam za słowo fotka musi być i szpilki też
Stary 2011-11-11, 16:26   #255
Orina28
Raczkowanie

Obiecajmy sobie że jak już któraś z nas osiągnie swój cel, to niech się pochwali, i prześle swoje zdjęcie nam wszystkim. To naprawdę niezła motywacja.
A teraz uciekam na wieczorny godzinny spacer. Buziaki
Stary 2011-11-11, 17:44   #256
basienka1188
Raczkowanie

właśnie skończyłam skakać na skakance co do zdjęć jestem za

Widzę,że coś ucichło to nasze forum...
Stary 2011-11-11, 18:33   #257
Orina28
Raczkowanie

...może wszystkie aktywnie spędzają późne popołudnie
Ja wróciłam ze spaceru..brrrr coraz zimniej się robi...:-(
Idę po gorącą kawę
Stary 2011-11-11, 18:39   #258
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
nie no ogólnie jak schudne to będe z siebie zadowolona a w biodrach mam tylko pare cm mniej no ale pochwalic Cię że świetnie wyglądasz chyba można????a jak schudniesz jeszcze to wogóle...
na początku zrozumiałam to "przecież nie masz sie po co odchudzac"
Oczywiście, że możn a - tym bardziej, że tych komplementów prawie nie słysze na codzień

Cytat:
Kochana, też zaglądałam do Twojego bloga...i jesteś bardzo atrakcyjną dziewczyną..i te 175 cm..wow Piękny wzrost .
A co do wyglądu...to na szczęście też potrafię ubierać się do swojej figury. Wszyscy moi znajomi nigdy mi nie chcą wierzyć w moją prawdziwą wagę . Uważają że ważę ok 5 kg mniej, niż pokazuje waga.
A te 5 kg mniej , to tylko "optyka" ;-). Cieszę się że wyglądam dla innych szczuplej, ale sama ze sobą już nie czuję się komfortowo...
Ja mam rozmiar 38 (ale w spodniach wychodzą mi boczki). :-(
Mi też nie chcą wierzyc! Ciagle słyzę, że przesadzam i wyglądam dobrze.... szkoda tylko, że mówią to dziewczyny, które same nosza rozmiar 36 i nigdy nie jedza słodyczy

Cytat:
właśnie skończyłam skakać na skakance co do zdjęć jestem za

Widzę,że coś ucichło to nasze forum...
jak to ucichło? :P wcale nie :P Jak wchodze totaj po paru godzinach nieoobecności to mam co czytac

Wiecie co.... tak z ciekawości jutro tez się z waże Musże korzystac z tego, że mam wage w pobliżu, bo juz niedługo na cały tydzien się z nią rozstanę
Stary 2011-11-11, 19:00   #259
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
...może wszystkie aktywnie spędzają późne popołudnie
Ja wróciłam ze spaceru..brrrr coraz zimniej się robi...:-(
Idę po gorącą kawę
U mnie też strasznie zimno i dlatego musze cwiczyc w domku bo nie moge wyjsc na dwor w taka pogode;(;(

no oby aktywnie bo jak sie tam objadaja pysznosciami to jutro lanie zbiorowe bedzie
Stary 2011-11-11, 19:57   #260
Orina28
Raczkowanie

...oj już wystarczająco się ostatnio zlinczowałyśmy nawzajem .
Poza tym, każda z nas schudła....a to dobrze wróży, dlatego szkoda byłoby stracić to co już osiągnęłyśmy!!!!! Ja już po kawie ;-) i idę zaraz ćwiczyć
Buziaki
Stary 2011-11-11, 21:20   #261
dwadziesciaplus
Raczkowanie

Dziewczyny,

Odchudzam się już tydzień i chyba schudłam! Powiedział mi to mój eksio, moje koleżanki, że delikatnie zjechałam. Nie wiem czy to była grzeczność, czy co, ale tak powiedziały. Nie ważę się, zważę się dopiero za 2 tygodnie w gabinecie- było 59,2. Po sobie też czuję, że co nie co zjechało, a najlepsze jest to, że w ogóle się nie głodzę, to dla mnie nowość, bo wcześniej odchudzanie kojarzyło mi się z głodówką, złym humorem, a na końcu rozczarowaniem i powrotem kilogramów, a teraz świetnie się czuję, jem normalnie i kilogramy spadają- jestem w szoku.
dwadziesciaplus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 09:01   #262
basienka1188
Raczkowanie

cześć dziewczyny, wczoraj miałam jeszcze zajrzeć ale usnęłamTeraz dopije kawkę i mykam sprzątać...U mnie na szczęście wyszło słoneczko to aż bardziej chce mi się ruszać i dzisiaj jest szansa na spacerek pozdrawiam milej soboty
Stary 2011-11-12, 11:48   #263
Orina28
Raczkowanie

...a ja od rana na biegałam po mieście . Dopiero wróciłam do domu, i właśnie jem gorącą zupę ogórkową. Ach.....jak dobrze..bo na zewnątrz zimno brrrrrrrr

dwadziesciaplus...to wspaniale że inni widzą efekty....pewnie jest Cię minimum ok 2 kg mniej. Gratuluję....chociaż wszystkie czekamy do oficjalnego ważenie i oficjalnych wyników. Buziaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 12:50   #264
basienka1188
Raczkowanie

[QUOTE=Orina28;30462747]...a ja od rana na biegałam po mieście . Dopiero wróciłam do domu, i właśnie jem gorącą zupę ogórkową. Ach.....jak dobrze..bo na zewnątrz zimno brrrrrrrr

Życzę smacznego oczywiście.....
ja się też wymknęłam na południowy spacerek z Szkrabkiem....
I to słonko po prostu niech będzie u mnie jak najdłużej
Stary 2011-11-12, 14:07   #265
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Czemu ja jestem taka straszna? czemu musiałam się skusic na mały rogalik drożdzowy z marmoladą? bleeee

Dziewczyny - przypomniało mi się cos!
przecież same kalorie to nie wszystko.... pamiętam,że gdzieś czytałam ile przy diecie 1000-1200 kcal powinno jeść się gram białka , tłuszczu i węglowodanów...... szukałam teraz w internecie, ale nie moge tego znaleźć....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:38
Stary 2011-11-12, 15:15   #266
basienka1188
Raczkowanie

Cytat:
Czemu ja jestem taka straszna? czemu musiałam się skusic na mały rogalik drożdzowy z marmoladą? bleeee

przecież same kalorie to nie wszystko.... pamiętam,że gdzieś czytałam ile przy diecie 1000-1200 kcal powinno jeść się gram białka , tłuszczu i węglowodanów...... szukałam teraz w internecie, ale nie moge tego znaleźć....
Kasia no należy Ci się jak nic ale się nie zadreczaj zbednie stalo sie i juz....tylko nie bierz kolejnego i bedzie ok...jak znajdziesz to napisz...mimo ze nie licze kalorii tylko po prostu madrzej jem i cwicze to chetnie poczytam kiedys moze sie przyda

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez dwadziesciaplus Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Odchudzam się już tydzień i chyba schudłam! Powiedział mi to mój eksio, moje koleżanki, że delikatnie zjechałam. Nie wiem czy to była grzeczność, czy co, ale tak powiedziały. Nie ważę się, zważę się dopiero za 2 tygodnie w gabinecie- było 59,2. Po sobie też czuję, że co nie co zjechało, a najlepsze jest to, że w ogóle się nie głodzę, to dla mnie nowość, bo wcześniej odchudzanie kojarzyło mi się z głodówką, złym humorem, a na końcu rozczarowaniem i powrotem kilogramów, a teraz świetnie się czuję, jem normalnie i kilogramy spadają- jestem w szoku.
Jeśli ktoś zauważa efekty to napewno Cię ubyło...i oby tak dalej humorek na diecie Ci dopisywał no i oczywiści jak tylko się zważysz to napisz co i jak

Idę po herbatke a wy jak znajdziecie chwilke to pisac

Edytowane przez basienka1188
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:17
basienka1188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 16:23   #267
Orina28
Raczkowanie

Cytat:

-zjedz małe jabłko albo wypij kubek herbaty zielonej lub czerwonej, to wspomoże żołądek w trawieniu..

Ja właśnie wrzuciłam do kubka jedną torebkę herbaty czerwonej i jedną zielonej z opuncją

Edytowane przez Orina28
Czas edycji: 2011-11-12 o 16:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 16:35   #268
Agacik18
Raczkowanie

nagrzeszyłam wczoraj... i dziś...
wczoraj wypiłam.... 2 szklanki coca-coli.. a dziś zjadłam kawałek ciasta...
za to jutro sobie zrobię oczyszczający dzień warzywno - owocowy...
Stary 2011-11-12, 17:00   #269
Orina28
Raczkowanie

..ojej a co tu tyle gaf !!!!!. Ojej ale będzie "pupa" bolała ;-)

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
nagrzeszyłam wczoraj... i dziś...
wczoraj wypiłam.... 2 szklanki coca-coli.. a dziś zjadłam kawałek ciasta...
za to jutro sobie zrobię oczyszczający dzień warzywno - owocowy...

Kochana, schudłaś 2 kg, i błagam, weź się w garść bo łatwo stracić taki efekt, a ja podziwiam te Twoje 58 kg, też bym tak chciała, więc już nie psuj tego efektu!!!! : atyaty::a tyaty::at yaty: Ps. to tak "ku pamięci" ;-)

Edytowane przez Orina28
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:01
Stary 2011-11-12, 17:00   #270
basienka1188
Raczkowanie

No i chyba zbiorowe lanie sie robi mamy dwie kandydatki oj nie ladnie nie ladnie

tak by pasowalo wlasnie zlac tylek do czerwonosci
tyle co wychwalona i na cole sie skusila no a ja przy herbatce mietowej....na sama mysl o coli hmmm lepiej nie bede myslec

Edytowane przez basienka1188
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:02
basienka1188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości