Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-01-18, 13:52   #241
rachuciachu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 565
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Jinbaili Poka¿ wiadomo¶æ
A to ¿eby je¼dziæ bez prawka to te¿ jest jaka¶ my¶l tylko najpierw trzeba potrafiæ. Przynajmniej jak ciê z³api± to nie maj± co zabraæ.
To zdecydowanie nie jest dobry pomys³. Prawo jazdy mog± otrzymaæ ludzie doro¶li, którzy zdaj± (a przynajmniej powinni) sobie sprawê, ¿e jazda samochodem mo¿e stanowiæ ¶miertelne zagro¿enie.
Jazda bez PJ jest skrajnie nieodpowiedzialna. Je¶li kto¶ wychodzi z za³o¿enia, ¿e "Nie zda³em egzaminu ale prowadzê ¶wietnie, dlatego bêdê je¼dziæ bez PJ"to co¶ jest "nie halo". Albo je¼dzi siê na tyle dobrze i otrzymuje siê dokument (nawet po 20 egzaminach) albo nie. Nie ma niczego po¶rodku.
(Nie mam tu na my¶li jazdy z tat±/mê¿em/dziadkiem po polnych drogach gdzie ¿ywej duszy nie ma. Chodzi mi o normalny ruch drogowy)

rachuciachu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:44   #242
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Moj± pierwsz± jazdê po ¶niegu mo¿na okre¶liæ jednym s³owem- MASAKRA. Na ³uku spêdzi³am chyba z 40 min, nawet za pierwszym razem mi tak ¼le nie sz³o

Jutro od 8 do 11, ju¿ z innym I. moja macocha dzi¶ z nim mia³a ju¿ 3 godz i mówi, ¿e jest super! O niebo lepszy ni¿ nasz poprzedni, ci±gle ¿artuje i jest lu¼na atmosfera i lepiej siê je¼dzi!
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:46   #243
ann_mia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 301

Cytat:
Napisane przez rachuciachu Poka¿ wiadomo¶æ
To zdecydowanie nie jest dobry pomys³. Prawo jazdy mog± otrzymaæ ludzie doro¶li, którzy zdaj± (a przynajmniej powinni) sobie sprawê, ¿e jazda samochodem mo¿e stanowiæ ¶miertelne zagro¿enie.
Jazda bez PJ jest skrajnie nieodpowiedzialna. Je¶li kto¶ wychodzi z za³o¿enia, ¿e "Nie zda³em egzaminu ale prowadzê ¶wietnie, dlatego bêdê je¼dziæ bez PJ"to co¶ jest "nie halo". Albo je¼dzi siê na tyle dobrze i otrzymuje siê dokument (nawet po 20 egzaminach) albo nie. Nie ma niczego po¶rodku.
(Nie mam tu na my¶li jazdy z tat±/mê¿em/dziadkiem po polnych drogach gdzie ¿ywej duszy nie ma. Chodzi mi o normalny ruch drogowy)
jeden ze znajomych dok³adnie znajomy znajomego na egz przyjecha³ samochodem dowiedzia³ siê ¿e nie zda³ wsiad³ do samochodu i pojecha³
aktualnie zdanie prawka to wiêcej szczê¶cia ni¿ umiejêtno¶ci

Prawko:

20.01.2012 Zdane
ann_mia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:53   #244
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann_mia Poka¿ wiadomo¶æ
jeden ze znajomych dok³adnie znajomy znajomego na egz przyjecha³ samochodem dowiedzia³ siê ¿e nie zda³ wsiad³ do samochodu i pojecha³
Mój facet te¿ robi teraz prawko, tylko w innej szkole w innym mie¶cie bo chwilowo musia³ wróciæ do rodzinnego miasta
I on od dawna je¼dzi³ samochodem te¿ po mie¶cie ale prawka nie mia³
Ostatnio powiedzia³, ¿e na jazdê we¼mie sobie samochód ojca i pojedzie.. Ale wybi³am mu to z g³owy.
Stary 2012-01-18, 18:55   #245
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 532

Cytat:
Napisane przez Jinbaili Poka¿ wiadomo¶æ
A to ¿eby je¼dziæ bez prawka to te¿ jest jaka¶ my¶l tylko najpierw trzeba potrafiæ. Przynajmniej jak ciê z³api± to nie maj± co zabraæ.
A w³a¶nie, ¿e maj± 500z³ mandatu za jazdê bez uprawnieñ do kierowania.
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:39   #246
kasieni887
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 090

witam
mam pytanie czy przy zapisywaniu sie na egzamni dokonuje sie jakiejs wplaty?? czy dopiero jak ma sie egzamin;>?? p.s. jutro ide sie zapisac (o ile dowiem sie jak dostac sie do osrodka

kasieni887 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:47   #247
nusia114
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 134

Ale ¶miesznie je¼dzi siê w tak± pogodê, ciê¿ko by³o, ale ¶miesznie
I. mnie chwali³, mówi³, ¿e nie robiê b³êdów prawie wcale, ¿e nie musi mi uwagi zwracaæ i w ogóle, a na koniec jak wje¿d¿ali¶my na parking to wpad³am w lekki po¶lizg i prawie w s³up przywali³am, haha to by³o takie niespodziewane ale fajnie, przynajmniej wiem ju¿ jak to jest je¼dziæ w takich warunkach

Pracujê nad sob±
nusia114 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:19   #248
betinka75
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Poka¿ wiadomo¶æ
witam
mam pytanie czy przy zapisywaniu sie na egzamni dokonuje sie jakiejs wplaty?? czy dopiero jak ma sie egzamin;>?? p.s. jutro ide sie zapisac (o ile dowiem sie jak dostac sie do osrodka
przy zapisie p³acisz 22 z³. za teorie i gdy chcesz od razu zdawac praktykê to jeszcze 112 z³. za praktykê
a w jakim mie¶cie zdajesz - tak z ciekawo¶ci ?
betinka75 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:22   #249
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betinka75 Poka¿ wiadomo¶æ
przy zapisie p³acisz 22 z³. za teorie i gdy chcesz od razu zdawac praktykê to jeszcze 112 z³. za praktykê
a w jakim mie¶cie zdajesz - tak z ciekawo¶ci ?
Krk Balicka mam do Ciebie malee pytanko. zdawalac moze na Balickiej? jesli tak to wiesz moze jak tam dojechac?? np jakis nr autobusu? czytalam na necie ze np 501 na przystanek ur balicka czy cos takiego ale czy z tamtad znajde wogole droge?? bede wdzieczna za odp

Stary 2012-01-18, 21:31   #250
betinka75
Raczkowanie

Cytat:
ja tez znam taki przypadek facet podjezdza³ sobie na jazdy audi ,,wsiada³ do L-ki , póznie j przesiada³ sie z powrotem do swojego samochodu -ale i tak podchodzi³ do egzaminu 3 razy
ale w sumie to dziwne ,ze osony które je¿dz± latami nawet =nie zdaja egzaminu za 1 razem ...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Krk Balicka mam do Ciebie malee pytanko. zdawalac moze na Balickiej? jesli tak to wiesz moze jak tam dojechac?? np jakis nr autobusu? czytalam na necie ze np 501 na przystanek ur balicka czy cos takiego ale czy z tamtad znajde wogole droge?? bede wdzieczna za odp
ja tez zdajê na balickiej
wiesz co -ja zawsze jade tamwajem 8 lub 13 do koñca-"Bronowice" i ide prosto ok 10-15 minut po prawej stronie masz o¶rodek
Stary 2012-01-18, 21:37   #251
kasieni887
Wtajemniczenie

ok wielkie dzieki
kurde mam nadzieje ze trafie i nie zajde drogi jakiejs L przy tym bo jakas taka obawe przed tym mam bo nie mam pojecia jak ten caly osrodek wyglada wogole

a myslicie ze ;lepiej wziac laczony czy teorie zdac sobie wczesniej?

Stary 2012-01-18, 21:45   #252
betinka75
Raczkowanie

Cytat:
ok wielkie dzieki
kurde mam nadzieje ze trafie i nie zajde drogi jakiejs L przy tym bo jakas taka obawe przed tym mam bo nie mam pojecia jak ten caly osrodek wyglada wogole

ja bra³am ³aczony -zawsze to krótszy termin)
o¶rodek ma³y -nie taki jak na koszykarskiej ,ma³a poczekalnia , 1 ³uk ,górka mo¿e ciut wyzsza ni¿ na koszykarskiej wg, mnie -

Edytowane przez betinka75
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:46
Stary 2012-01-18, 22:07   #253
djerba
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 681

Cytat:
ok wielkie dzieki

Ja bra³am ³±czony, ale my¶la³am ¿eby wzi±æ osobno...z tym ¿e by³ jeden minus...na praktyczny mo¿na siê dopiero zapisaæ jak zdasz teoretyczny no a to jak wiadomo odwleka siê w czasie.
Stary 2012-01-18, 22:20   #254
Voirrey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 219

Cytat:
Jed¼ 501 do UR Balicka . Miniesz autobusem o¶rodek, który bêdzie po prawej stronie. Bez problemu go znajdziesz.
Voirrey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:53   #255
Imperfecta
Zakorzenienie

Us³ysza³am dzisiaj "No Tobie to ta jazda dobrze idzie, z tak± jazd± ju¿ mo¿na zdaæ egzamin" pierwsza jazda z innym I. i takie komplementy mi³e to by³o, ale wiem ¿e to trzeba mieæ wiêcej szczê¶cia ni¿ rozumu powiedzia³, ¿e zrobimy godzinê przed egazaminem
Stary 2012-01-19, 15:43   #256
lanavera
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 696

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Us³ysza³am dzisiaj "No Tobie to ta jazda dobrze idzie, z tak± jazd± ju¿ mo¿na zdaæ egzamin" pierwsza jazda z innym I. i takie komplementy mi³e to by³o, ale wiem ¿e to trzeba mieæ wiêcej szczê¶cia ni¿ rozumu powiedzia³, ¿e zrobimy godzinê przed egazaminem
hehe no to super mój mi powiedzia³ np ¿e nie ba³by siê ze mn± jezdziæ prywatnie i dawa³ mi siê napiæ kawy podczas jazdy wiêc chyba by³ wyluzowany i zadowolony
lanavera jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:01   #257
agnusek22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 752

Cytat:
Mój np. nigdy mi nic takiego nie powiedzia³ jak go pyta³am po je¼dzie na co zwracaæ uwagê. Na wszystko By³ bardzo pow¶ci±gliwy je¶li chodzi o chwalenie, natomiast jak je¼dzi³am, to czyta³ gazetê. Dopiero przed egzaminem powiedzia³, ¿e jak bêdê tak je¼dziæ, to zdam.

Zawsze bêdê wierzyæ...

agnusek22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:29   #258
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój np. nigdy mi nic takiego nie powiedzia³ jak go pyta³am po je¼dzie na co zwracaæ uwagê. Na wszystko By³ bardzo pow¶ci±gliwy je¶li chodzi o chwalenie, natomiast jak je¼dzi³am, to czyta³ gazetê. Dopiero przed egzaminem powiedzia³, ¿e jak bêdê tak je¼dziæ, to zdam.
Mój poprzedni z którym wyje¼dzi³am 22 godziny te¿ by³ w³a¶nie taki, ¿e nic nie chwali³ w³a¶ciwie, jak ze mn± je¼dzi³ to pisa³ smsy
A ten jest genialny! Z tamtym rozmawiaj±c nie mog³am siê skupiæ na niczym innym a z tym ca³± drogê nam siê buzie nie zamyka³y a wszystko zrobi³am dobrze i nie uwa¿a³am tego jako przeszkodê wrêcz przeciwnie jako pomoc i umilenie czasu, który mija³ jak szalony.
Po ostatnim ba³am siê, ¿e nie zrobiê ³uku a on mi "Co Ty mi tu opowiadasz, ¿e ³uku nie zrobisz jak je¼dzisz jak stary kierowca" jeden tekst mnie rozwali³, jaki¶ kole¶ mi na czerwonym wlaz³ na przej¶cie a I. "No patrz na czerwonym prze³azi, zboczeniec jeden"
Stary 2012-01-19, 18:48   #259
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

Cytat:
Mój poprzedni z którym wyje¼dzi³am 22 godziny te¿ by³ w³a¶nie taki, ¿e nic nie chwali³ w³a¶ciwie, jak ze mn± je¼dzi³ to pisa³ smsy
A ten jest genialny! Z tamtym rozmawiaj±c nie mog³am siê skupiæ na niczym innym a z tym ca³± drogê nam siê buzie nie zamyka³y a wszystko zrobi³am dobrze i nie uwa¿a³am tego jako przeszkodê wrêcz przeciwnie jako pomoc i umilenie czasu, który mija³ jak szalony.
Po ostatnim ba³am siê, ¿e nie zrobiê ³uku a on mi "Co Ty mi tu opowiadasz, ¿e ³uku nie zrobisz jak je¼dzisz jak stary kierowca" jeden tekst mnie rozwali³, jaki¶ kole¶ mi na czerwonym wlaz³ na przej¶cie a I. "No patrz na czerwonym prze³azi, zboczeniec jeden"
ja jak je¼dzi³am to czasami mi siê niecenzuralne s³ówko wymknê³o, a t¿ mnie o¶wieci³ ¿e mój instruktor jest nauczycielem religii bo go nawet uczy³ a ja przy nim przeklina³am potem siê ju¿ hamowa³am bo jeszcze gdzie mnie do spowiedzi wy¶le

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:59   #260
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to sie odezwac boje normalnie, bo jak moj I sie spojrzy wogole to jakby odrazu mnie zabic chcial wiec siedze tak na spinie konkretnej i w kazdym momencie spodziewam sie ataku..

Stary 2012-01-19, 19:19   #261
Bartessa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 023

A ja dzi¶ zda³am praktyczny za 2 razem, w Kaliszu. Trafi³am bardzo przyjemnego egzaminatora, inny z pewnosci± usadzi³by mnie. Na rondzie jak skrêca³am w prawo to na drugim pasie zza wysepki wyjechalo mi auto, nie ust±pilam pierwszenstwa, potraktowal to jako bl±d.

Zyczê powodzenia innym i takiego egzaminatora
Bartessa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:29   #262
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Poka¿ wiadomo¶æ
ja jak je¼dzi³am to czasami mi siê niecenzuralne s³ówko wymknê³o, a t¿ mnie o¶wieci³ ¿e mój instruktor jest nauczycielem religii bo go nawet uczy³ a ja przy nim przeklina³am potem siê ju¿ hamowa³am bo jeszcze gdzie mnie do spowiedzi wy¶le
Ja siê pilnujê ale te¿ mi siê nieraz co¶ "wysmyknie"

Cytat:
ja to sie odezwac boje normalnie, bo jak moj I sie spojrzy wogole to jakby odrazu mnie zabic chcial wiec siedze tak na spinie konkretnej i w kazdym momencie spodziewam sie ataku..
I nie da siê go "rozerwaæ"?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Poka¿ wiadomo¶æ
A ja dzi¶ zda³am praktyczny za 2 razem, w Kaliszu. Trafi³am bardzo przyjemnego egzaminatora, inny z pewnosci± usadzi³by mnie. Na rondzie jak skrêca³am w prawo to na drugim pasie zza wysepki wyjechalo mi auto, nie ust±pilam pierwszenstwa, potraktowal to jako bl±d.

Gratulujê i dziêkujê.
Stary 2012-01-19, 20:49   #263
ann_mia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Poka¿ wiadomo¶æ

Gratulujê, i nie dziêkujê

Prawko:

20.01.2012 Zdane
Stary 2012-01-20, 09:20   #264
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:

I nie da siê go "rozerwaæ"?
oj nieee najpierw myslalam ze poprostu moze mnie nie olubi czy cos:P ale kiedys po kilku jazdach zmienialam sie z jakas dziwczyna ktora u niego konczyla i mowila zebym sie nie przejmowala bo ona to zawsze taki nerwowy, wymagajacy i wogole

Stary 2012-01-20, 09:29   #265
Anusia1232
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Gratuluje wszystkim zdanego egzaminy i trzymam kciuki za zdajacych,mój egzamin odbedzie sie 27-01-2012 sters straszny.Trzymajcie kciuki
Anusia1232 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:19   #266
ann_mia
Raczkowanie

Zda³am!

Prawko:

20.01.2012 Zdane
Stary 2012-01-20, 11:34   #267
sally
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Zda³am!

Brawo!!! gratulacje
Stary 2012-01-20, 12:48   #268
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Zda³am!
GRATULACJE!

Cytat:
oj nieee najpierw myslalam ze poprostu moze mnie nie olubi czy cos:P ale kiedys po kilku jazdach zmienialam sie z jakas dziwczyna ktora u niego konczyla i mowila zebym sie nie przejmowala bo ona to zawsze taki nerwowy, wymagajacy i wogole
Widocznie taki z niego typ
Stary 2012-01-20, 12:52   #269
allice093
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 595

Hej dziewczyny!
To jeszcze 4 dni :O i egzamin!
Nie pamiêtam kompletnie nic z tras egzaminacyjnych
Dzi¶ przysi±dê i poszukam czego¶ na necie ¿eby zdaæ
Muszê zdaæ i koniec:
Po
1 Nie dostanê kasy na nastêpny egzamin (Nie ma jak motywacja mamy)
2 Jakbym chcia³a siê zapisaæ na nastêpny to kicha dopiero oko³o kwietnia bo od marca mam praktyki i nie da rady siê wywin±æ [COLOR="Silver"]

Edytowane przez allice093
Czas edycji: 2012-01-20 o 15:20
allice093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:54   #270
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allice093 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny!
To jeszcze 4 dni :O i egzamin!
Nie pamiêtam kompletnie nic z tras egzaminacyjnych
Dzi¶ przysi±dê i poszukam czego¶ na necie ¿eby zdaæ
Muszê zdaæ i koniec:
Po
1 Nie dostanê kasy na nastêpny egzamin (Nie ma jak motywacja mamy)
2 Jakbym chcia³a siê zapisaæ na nastêpny to kicha dopiero oko³o kwietnia bo od marca mam praktyki i nie da rady siê wywin±æ

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Hej dziewczyny
Za 4 dni egzamin ja nic nie pamiêtam, ¿adnych tras itp
Muszê do tego przysi±¶æ a bojê siê jak cholera! Trzymaæ
I powodzenia tym co zdaj± 25 Stycznia bo kojarzê ¿e chyba z 2 dziewczyny jeszcze :p
Przypominaj, przypominaj! I zdaj! Ja jeszcze 10 dni i czeka mnie to samo.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.