Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 18:28   #241
Fari
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
Ala ja moge polecic Mielno - ale tam tłok i gwar , albo Trójmiasto -tu tak samo, ale ja uwielbiam takie miejsca
moniq ja byłam w Darłówku na pierwszych wakacjach z tż i przyznam, że gdyby nie to , że bylismy wtedy razem dopiero pół roku , i tylko nam w głowach były przytulanki i całuski, to zanudziliśmy sie tam na śmierć no ale co kto lubi
Gaja ja mam zamiar na ślub kupić sobie perfumy Escada - Absolutely me są boooooskie , drogie ale boskie i to będzie mój ślubny zapach choćbym miała nie wiem co , a pur blance też lubie, a może lubiałam, ostatnio mi coś ten zapach już nie podchodzi
Fari piona ja o kosmetykach też mogę gadaać i gadać..przy mnie już nawet mój tż ma lepsze pojęcie o niektórych rzeczach niż moja mama

ja na podkład i tusz do rzęs nigdy nie żałuję..no może na podkład jeszcze trroche , ale na tusz- never !!!

btw witam w nowym wątku , byłam na fryzurce ślubnej w weekend jestem mega zadowolona, co prawda do ślubu bede miała doczepionych pare pasm na tasmie żeby włosy były dłuższe i ładnniejszy efekt dziś byłamdokupić kwiatki sztuczne do fryzurki (kwiatki będa z prawego boku..tego ''gołego'' bo cała fryzurka jest na lewą strone jak widaac)dodaje fotki - laski na fb już widziały co najlepsze za fryz do ślubu zapłace o 40 zł - fryzjerka po znajomości no ale oczywiście ja na te pasma sie uparłam więc i za to będę musiała zapłacić

btw witam w nowym wątku
Wow!! śliczna fryzurka
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ha;D jestesmy juz po;D;D;D nawet rozgrzeszenie dostalismy malo tego: na kazaniu ksiadz o nas mowil, a na sam koniec mszy dostalismy specjalnie dedykowana imiennie modlitwe za nas;D milo mi sie zrobilo, naprawde w takiej atmosferze chce sie do kosciola chodzic

co do kosmetykow: ja sie nawet nie wypowiadam moj T. juz szalu dostaje a najgorsze jest to, ze ja sobie nakupuje, a potem to lezy, bo teraz raczej oszczednie do makijazu podchodze staram sie nie tyrac cery
Cieszę się że było fajnie. Ale dla mnie to by wcale miłe nie było gdyby kazanie było o mnie albo dedykowana modlitwa jakoś nie lubię być tak wywoływana A już na pewno nie w kościele
Ale grunt że dla Was było to miłe
Jeżeli chodzi o "tyranie cery" to zależy właśnie czego się używa. Jeżeli są to kosmetyki z dobrym składem to wręcz się cerę pielęgnuje
Ale rozumiem ze są różne podejścia do sprawy - np. moja mama poza makijażem oczu i ust nic nie używa - żadnych podkładów, pudrów itp. a z kremów to od zawsze stosuje tylko i wyłącznie krem Nivea klasyczny - ten w granatowych puszkach - niczemu innemu nie ufa i nie kładzie na twarz żadnych przeciwzmarszczkowych cudów i mimo że ma 49 lat to nie ma zmarszczek
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:42   #242
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

fari no mi akurat nie musisz mowic c pielegnuje cere a co nie
nawet w najdrozszym podkladzie znajdziesz mase ☠☠☠☠☠☠☠ ktore mga podraznic, pozapychac do pielegnacji masz kremy, maseczki, diete

a co do mszy cieszy mnie to, bo bardzo indywidualnie podszedl do nas, nie potraktowal nas jako kolejna pare przynoszaca kase dla niego. do tej pory nie zaplacilismy mu ani grosza za formalnosci slubne. zreszta... no kazdy ma inne podejscie do tego, kazdy ma innego ksiedza w parafii, kazdy przede wszystkim ksiedza musi poznac sam, bo dopoki ja nie poznalam naszego, sugerowalam sie opowiesciami z krypty... okazuje sie, ze czlowiek po prostu rzetelnie podchodzi do tego co robi...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:42   #243
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
ha;D jestesmy juz po;D;D;D nawet rozgrzeszenie dostalismy malo tego: na kazaniu ksiadz o nas mowil, a na sam koniec mszy dostalismy specjalnie dedykowana imiennie modlitwe za nas;D milo mi sie zrobilo, naprawde w takiej atmosferze chce sie do kosciola chodzic

co do kosmetykow: ja sie nawet nie wypowiadam moj T. juz szalu dostaje a najgorsze jest to, ze ja sobie nakupuje, a potem to lezy, bo teraz raczej oszczednie do makijazu podchodze staram sie nie tyrac cery
,mój tż nie wie ile mam kosmetyków
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:00   #244
santom
Zakorzenienie

moj wie, to naturalne mieszkamy razem

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-03-07, 19:33   #245
Fari
Rozeznanie

Cytat:
fari no mi akurat nie musisz mowic c pielegnuje cere a co nie
nawet w najdrozszym podkladzie znajdziesz mase ☠☠☠☠☠☠☠ ktore mga podraznic, pozapychac do pielegnacji masz kremy, maseczki, diete

a co do mszy cieszy mnie to, bo bardzo indywidualnie podszedl do nas, nie potraktowal nas jako kolejna pare przynoszaca kase dla niego. do tej pory nie zaplacilismy mu ani grosza za formalnosci slubne. zreszta... no kazdy ma inne podejscie do tego, kazdy ma innego ksiedza w parafii, kazdy przede wszystkim ksiedza musi poznac sam, bo dopoki ja nie poznalam naszego, sugerowalam sie opowiesciami z krypty... okazuje sie, ze czlowiek po prostu rzetelnie podchodzi do tego co robi...

To Ty się znasz na kosmetykach i ja o tym nie wiem? Tzn. tak profesjonalnie?
Aaa no ja tam akurat o podkładach nie mówię ze są pielęgnujące ale o kremach, żelach do mycia czy tonikach mówiłam
O ile podkładu nie nakładam codziennie tylko 1-2 razy w tygodniu o tyle żelu, toniku i kremu używam codziennie i tu dbam od kilku miesięcy o dobre składy (sama się na tym nie znam, ale sugeruję się analizami na blogach czy tu na wizażu) bo wiem z doświadczenia że kremem też można sobie cerę spieprzyć
Stary 2012-03-07, 20:15   #246
santom
Zakorzenienie

nie, no moze nie jakos tak mega profesjonalnie, ale troszke chemii na kosmetologii lyknelam wiec za jakas wielka znawczynie sie nie uwazam a co do kolorowych kosmetykow: no to tutaj tak, zgodze sie zle zrozumialam po prostu myslalam, ze chodzi Ci konkretnie o kolorowke

lece spac, bo pobudka o 5, a o 6 wyruszamy w droge...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-03-07, 20:15   #247
jlys
Zakorzenienie

w końcu santom kosmetologie studiowała jakiś czas
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 21:03   #248
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Kinia a jak można iść do spowiedzi i nie powiedzieć wszystkiego? Po zakłamanej spowiedzi przyjęcie komunii to świętokradztwo zwyczajne... Santom cieszę się, że jesteś uczciwa w tych sprawach zwłaszcza wobec siebie
ja czasem mówię wszystko a czasem nie, zależy od mojego stanu duchowego, jednak przed ślubem nic nie będę ukrywać do spowiedzi mam dość sceptycznie podejście, bo niestety ale spowiedź to kolejny głupi wymysł kościoła podobnie jak celibat i niekaralność (tylko przenoszenie) księży za pedofilstwo... powtórzę po raz kolejny, że wierzę w Boga a nie w Kościół i jego doktryny, który jest tak samo ułomny jak każda instytucja

jlys super fryzura
Fari super fryzura
santom bezpiecznej podróży

eh dziś smutno mi się zrobiło, bo uświadomiłam sobie, że moja rodzina podupada na zdrowiu rodzice chodzą na badania i będą się leczyć, ale ja po prostu boję się... jak trochę spraw sie rozwiąże to wyleje Wam moje żale Dziewczynki dziś wcześniej się kładę, jestem zmęczona, do jutra, paaa

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:11   #249
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Siema! Ale mnie dziś złożyło. Koleżanka dostała pracę (sama ją na rozmowę zapraszałam, buehehe) i poszłyśmy do kawiarni opijać. Uparłam się,że nie chcę wina, więc wzięłam czekoladę. Ostatecznie łyknęłam od koleżanki, zasmakowało mi, więc ta zamówiła nam po lampce.

Efekt: mdłości, bóle brzucha, p0rawie wymioty, boo.....po pierwsze połączyłam czekoladę z winem (baran), a po drugie teraz biorę proszki dowcipne, których nie mogę łączyć z alkoholem, o czym na śmierć zapomniałam więc jak wróciłam do domu, myślałam, że umrę gdzieś w kącie

Santom, to weź zarzuć nazwami kosmetyków, których tu w PL używałaś! Takimi niedrogeryjnymi Dobrze, że macie rozgrzeszenie. To teraz co - abstynencja?

Ja tam nie mam zamiaru wszystkiego wyznawać, bo nie żałuję, a jak się nie żałuje to się nie liczy, więc po co. Zresztą ja do kościoła podchodzę jak pies do jeża
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:19   #250
kinia860
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

co do spowiedzi przedślubnych to u mnie w parafii dla par które mieszkają razem może przysługiwać tylko jedna spowiedź, tuż przed, a dla tych nie mieszkających razem są dwie w sumie można grzeszyc i jak się razem nie mieszka więc z deczka nie rozumiem tej logiki
O mnie tez tak jest ,myslalam ,ze wszedzie tak jest i dlatego mnie zdziwilo jak sandra mowila,ze ida do spowiedzi przedsubnej juz ,a nie tylko w piatek przed slubem skoro mieszkaja razem.
Mnie tak cyz siak czekaja dwie ,a moglaby byc tylko jedna.
Cytat:

Kinia a jak można iść do spowiedzi i nie powiedzieć wszystkiego? Po zakłamanej spowiedzi przyjęcie komunii to świętokradztwo zwyczajne... Santom cieszę się, że jesteś uczciwa w tych sprawach zwłaszcza wobec siebie
yyyy ale o co chodzi ??czemu zostalam ja przywolana jak mnie jeszcze dzis tu nie bylo i nic o spowiedzi nie pisalam??
Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość

Nie zacytowało mi wcześniej, dla mnie spowiedź to wymysł księży i nie widzę powodu żeby z seksu rozgrzeszał mnie człowiek który ma gorsze rzeczy na sumieniu niż ja czysta hipokryzja...
Dokladnie mam takie samo zdanie ,a teraz ide oblukac twoje wloski

Jezeli ksieza mieliby normalne podejscie to tematu seksu przedslubnego to i ludzie by sie spowiadali ,a jak oni czekaja tylko na "wspolzyje z chl/dziewczyna ,zeby pociagnac dalej temat to niech spieprzaja gdzie pieprz rosnie .oni sa rzadni takich "grzechow".

Razu pewnego ,pare lat temu moja znajoma zostala wyrzucona z konfesjonalu i nazwana KUR...A.bo wspolzyla ze swoim chlopakiem !!!!

Moniq wszystko bedzie dobrze ,wiadomo rodzice nie maja 20 lat ,ale mam nadzieje ,ze to nie cos powaznego .Moj tata tez juz w grudniu 60 skonczyl ,tesciowa w styczniu 65 ,a babcia w tym roku 80 i tez sie o nich martwie ,bo wiadomo ,ze z wiekiem przybywa chorob ,dolegliwosci wszelkich .

Moj tz byl dzis u mnie pod wieczor ,a teraz pojechal sie z kolegami pozegnac % przed wyjazdem ,jutro idziemy na tance ostatni raz ,potem jeszcze piatek i wyjazd

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:22
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:37   #251
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ala ja moge polecic Mielno - ale tam tłok i gwar , albo Trójmiasto -tu tak samo, ale ja uwielbiam takie miejsca
moniq ja byłam w Darłówku na pierwszych wakacjach z tż i przyznam, że gdyby nie to , że bylismy wtedy razem dopiero pół roku , i tylko nam w głowach były przytulanki i całuski, to zanudziliśmy sie tam na śmierć no ale co kto lubi
Hehe, i po 8 latach to moze byc wazniejsze niz spacerki

Cytat:

No wlasnie, wszystko zalezy od ksiedza i parafii. Jeden cie wyzwie, a drugi powie, ze to normalne. Ale co powiedzialas? Cudzolożyłam? Dla mnie to slowo jest beznadziejne bo dla mnie oznacza zdradzac partnera

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:33   #252
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o "tyranie cery" to zależy właśnie czego się używa. Jeżeli są to kosmetyki z dobrym składem to wręcz się cerę pielęgnuje
Ale rozumiem ze są różne podejścia do sprawy - np. moja mama poza makijażem oczu i ust nic nie używa - żadnych podkładów, pudrów itp. a z kremów to od zawsze stosuje tylko i wyłącznie krem Nivea klasyczny - ten w granatowych puszkach - niczemu innemu nie ufa i nie kładzie na twarz żadnych przeciwzmarszczkowych cudów i mimo że ma 49 lat to nie ma zmarszczek
hahaha moja uzywa nivea tego białego hahaha i tez nic wiecej.. tzn do czasu tak miala az ja zachecilam do uzywania chociaz aptecznego kremu nawilzajacego i jest zadowolona
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:36   #253
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dzień dobry!

Jeśli o morze chodzi to myśmy zawsze jeździli z rodzicami do Jastrzębiej Góry, natomiast z Jotem byłam w Gdańsku. W jednym i drugim żesmy się nie nudzili

Mordziak mi się goi!

Dziś mamy pierwsze spotkanie w poradni rodzinnej. Bojam się

Kiniuś

Ja jeszcze niedawno używałam tylko pudru i bardzo dobrze mi z tym było, ale niestety. Przyszła zima, z nią wypryski, trzeba się było przykryć, żeby ludzi nie straszyć

Pokomplikowało nam się też z podrożą poślubną, bo jeden najpopularniejszy przewoźnik zawiesza kursy do Druskienników od 1 czerwca. W efekcie plan mamy taki, żeby wyjechać zaraz po obiedzie weselnym (23 coś jest bus) i dopłacić za jeszcze jeden dzień. Wyszłoby, że na miejscu spędzilibyśmy 5 pełnych dni! i w piątek 15 czerwca o 12:00 w busa

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-03-08 o 07:39
Stary 2012-03-08, 08:01   #254
Fari
Rozeznanie

Santom aa to Ty po kosmetologii... nie wiedziałam
Szerokiej drogi

Ruda Monia dzięki ale powiem Ci ze chyba za miesiąc (zapisałam się na Wielki Czwartek) zetnę się tak jak w styczniu 2011r. za długo mi nadal
Co do Kościoła to zgadzam się
Co do zdrowia rodziców to nie martw się skoro robią badania i będą brać leki to znaczy że wyzdrowieją i będą żyć dłuugie lata
Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
hej

O mnie tez tak jest ,myslalam ,ze wszedzie tak jest i dlatego mnie zdziwilo jak sandra mowila,ze ida do spowiedzi przedsubnej juz ,a nie tylko w piatek przed slubem skoro mieszkaja razem.
Mnie tak cyz siak czekaja dwie ,a moglaby byc tylko jedna.

yyyy ale o co chodzi ??czemu zostalam ja przywolana jak mnie jeszcze dzis tu nie bylo i nic o spowiedzi nie pisalam??

Dokladnie mam takie samo zdanie ,a teraz ide oblukac twoje wloski

Jezeli ksieza mieliby normalne podejscie to tematu seksu przedslubnego to i ludzie by sie spowiadali ,a jak oni czekaja tylko na "wspolzyje z chl/dziewczyna ,zeby pociagnac dalej temat to niech spieprzaja gdzie pieprz rosnie .oni sa rzadni takich "grzechow".

Razu pewnego ,pare lat temu moja znajoma zostala wyrzucona z konfesjonalu i nazwana KUR...A.bo wspolzyla ze swoim chlopakiem !!!!

Moniq wszystko bedzie dobrze ,wiadomo rodzice nie maja 20 lat ,ale mam nadzieje ,ze to nie cos powaznego .Moj tata tez juz w grudniu 60 skonczyl ,tesciowa w styczniu 65 ,a babcia w tym roku 80 i tez sie o nich martwie ,bo wiadomo ,ze z wiekiem przybywa chorob ,dolegliwosci wszelkich .

Moj tz byl dzis u mnie pod wieczor ,a teraz pojechal sie z kolegami pozegnac % przed wyjazdem ,jutro idziemy na tance ostatni raz ,potem jeszcze piatek i wyjazd
Otóż to!! Nie mam zamiaru dostarczać im takich wrażeń

Nie martw się Kochana o najbliższych (wiem, łatwo mówić), mam znajomą która ma 95 lat i do tej pory nie bierze żadnych leków, czyta bez okularów( ). Ostatnio jak mama tam u nich była to ta babka mówiła że tak ją strasznie nogi bolą, a mama do niej "że jak na ten wiek to się super trzyma" a ona "ale ja mam dopiero 95 lat, inni żyją po 105, a mnie już nogi bolą" yyyy co ja mam powiedzieć

Zleciał ten czas do wyjazdu TŻa ale zleci też czas gdy go nie będzie ani się obejrzysz a już będziecie razem
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
hahaha moja uzywa nivea tego białego hahaha i tez nic wiecej.. tzn do czasu tak miala az ja zachecilam do uzywania chociaz aptecznego kremu nawilzajacego i jest zadowolona
Mojej nie da rady przekonać - Nivea to jej "guru"
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość

Pokomplikowało nam się też z podrożą poślubną, bo jeden najpopularniejszy przewoźnik zawiesza kursy do Druskienników od 1 czerwca. W efekcie plan mamy taki, żeby wyjechać zaraz po obiedzie weselnym (23 coś jest bus) i dopłacić za jeszcze jeden dzień. Wyszłoby, że na miejscu spędzilibyśmy 5 pełnych dni! i w piątek 15 czerwca o 12:00 w busa
tam nie gryzą
No to na lepsze by Wam wyszło z tą podróżą jeden dzień i NOC(!!!) nie majątek a więcej wrażeń
Stary 2012-03-08, 09:53   #255
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
o może na podkład jeszcze trroche , ale na tusz- never !!!

btw witam w nowym wątku , byłam na fryzurce ślubnej w weekend jestem mega zadowolona, co prawda do ślubu bede miała doczepionych pare pasm na tasmie żeby włosy były dłuższe i ładnniejszy efekt dziś byłamdokupić kwiatki sztuczne do fryzurki (kwiatki będa z prawego boku..tego ''gołego'' bo cała fryzurka jest na lewą strone jak widaac)dodaje fotki - laski na fb już widziały co najlepsze za fryz do ślubu zapłace o 40 zł - fryzjerka po znajomości no ale oczywiście ja na te pasma sie uparłam więc i za to będę musiała zapłacić
btw witam w nowym wątku
Mnie się widzi ta fryzurka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Cieszę się że było fajnie. Ale dla mnie to by wcale miłe nie było gdyby kazanie było o mnie albo dedykowana modlitwa jakoś nie lubię być tak wywoływana A już na pewno nie w kościele
Ale grunt że dla Was było to miłe
Moja też, potem dostała jakiś krem na zmarszczki, też wklepie ale też nie widać po niej zmarszczek a skończy 54 no i też zero podkładów i etc. Ja właściwie używam tylko i wyłącznie dlatego że mam plamy czy też blizny potrądzikowe i sobie podkładem tuszuje.
Gdybym nie miała takiego problemu nic bym na cerę poza kremem nie kładła bo nie świeci się ani nic

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Gajuś opowiedz potem o co pytają

Laski a słyszałyście o pomyśle wydłużenia nauk przed małżenśkich?
Mają być warsztaty, testy psychologiczne chyba pośpieszymy się na ten nauki teraz zaraz póki nie zmienili, o ile.
Rzekomo za dużo ludzi unieważnia małżeństwa kościelne z powodu niepoczytalności małżonka i etc. Stąd będą sprawdzać i psychikę naszego przyszłego męża/żony

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:54
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 11:01   #256
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

No wlasnie, wszystko zalezy od ksiedza i parafii. Jeden cie wyzwie, a drugi powie, ze to normalne. Ale co powiedzialas? Cudzolożyłam? Dla mnie to slowo jest beznadziejne bo dla mnie oznacza zdradzac partnera
A jakże ,nie tylko dla ciebie ,definicja tak mowi.
Cudzołóstwo – termin religijny, określający zdrade małżeńską. Oznacza stosunek płciowy z cudzą żoną lub z cudzym mężem. Niekiedy definicja jest rozszerzana na stosunek pomiędzy osobą pozostającą w związku małżeńskim, a kimkolwiek oprócz własnego męża lub żony.
Cytat:

Nie martw się Kochana o najbliższych (wiem, łatwo mówić), mam znajomą która ma 95 lat i do tej pory nie bierze żadnych leków, czyta bez okularów( ). Ostatnio jak mama tam u nich była to ta babka mówiła że tak ją strasznie nogi bolą, a mama do niej "że jak na ten wiek to się super trzyma" a ona "ale ja mam dopiero 95 lat, inni żyją po 105, a mnie już nogi bolą" yyyy co ja mam powiedzieć
hehe fajna babuszka ,dobre ma podejscie i dobrze.Dwa miesiace temu zmarla sasiadka tz kilka domow dalej mieszkala miala 106 lat.
Cytat:
Laski a słyszałyście o pomyśle wydłużenia nauk przed małżenśkich?
Mają być warsztaty, testy psychologiczne chyba pośpieszymy się na ten nauki teraz zaraz póki nie zmienili, o ile.
Rzekomo za dużo ludzi unieważnia małżeństwa kościelne z powodu niepoczytalności małżonka i etc. Stąd będą sprawdzać i psychikę naszego przyszłego męża/żony
Slyszalyssmy ,slyszalysmy w zeszlym roku wrzucalam tu link na ten temat i debatowalysmy z dziewczynami
No my najwczesniej w pazdzierniku bedziemy mogli pojsc na nauki,a jak wprowadza testy przychologiczne to chyba sie bedziemy musieli pozegnac ze slubem koscielnym.

Laski popatrzcie dawniej kobiety uzywaly mydla szarego ,szamponu pokrzywowego i kremu nivea i mialy piekne wlosy ,piekna cere ,gdzie tam ktora jakie prychole miala ,a teraz szok normalnie .

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:03
Stary 2012-03-08, 11:05   #257
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Wymyslalaja z tymi naukami. U mnie w parafii sa nawet organizowane takie weekendowe wyjazdy, jakies obozy czy cos w trakcie ktorych sa rozne zajecia dla par

W pracy dostalam gozdziki i rajstopy gozdziki!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Cudzołóstwo – termin religijny, określający zdrade małżeńską. Oznacza stosunek płciowy z cudzą żoną lub z cudzym mężem. Niekiedy definicja jest rozszerzana na stosunek pomiędzy osobą pozostającą w związku małżeńskim, a kimkolwiek oprócz własnego męża lub żony.
Ano widzisz, a mi katechetka na religii zawsze mowila, ze cudzolozenie to jest po prostu seks przedmalzenski a mysmy jej mowili, ze dla nas to po prostu zdrada, a ona ciagle, ze nie i nie nie lubilismy jej. Klocilismy sie non stop i mielismy kontrole na religii z tej okazji kazala nam sie dobrze zachowywac, a my oczywiscie dalej swoje i ją wywalili

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2012-03-08, 11:07   #258
kinia860
Zakorzenienie

A i kochane wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta ,duzo milosci ,usmiechu ,wyrozumialych kochajacych ,mezczyzn ,spelnienia marzeń ***
Stary 2012-03-08, 11:23   #259
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalyssmy ,slyszalysmy w zeszlym roku wrzucalam tu link na ten temat i debatowalysmy z dziewczynami
No my najwczesniej w pazdzierniku bedziemy mogli pojsc na nauki,a jak wprowadza testy przychologiczne to chyba sie bedziemy musieli pozegnac ze slubem koscielnym.
Laski popatrzcie dawniej kobiety uzywaly mydla szarego ,szamponu pokrzywowego i kremu nivea i mialy piekne wlosy ,piekna cere ,gdzie tam ktora jakie prychole miala ,a teraz szok normalnie .
I ja tak samo rozumiem cudzołożenie. Robię to w moim łóżku z moim facetem czemu miałabym więc cudzołożyć?
I ja używam od czasu do czasu mydła- nieszarego ale Białego Jelenia. Coś podobnego i powiem Wam dobre na trądzik, oczywiście niestosowane reguralnie bo skóra odpadnie
Ogółem cenie sobie właśnie te naturalniejsze kosmetyki co do szamponu używam akurat aloesowego bo mam suche kędziory ale pokrzywowy ładniej pachnie
nadal dużo kobiet używa

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Wymyslalaja z tymi naukami. U mnie w parafii sa nawet organizowane takie weekendowe wyjazdy, jakies obozy czy cos w trakcie ktorych sa rozne zajecia dla par

Oo ale takie wyjazdy to pewnie fajna sprawa od strony towarzysko-poznawczej

Ja tulipany a też bym chciała goździki

Również wszystkiego dobrego dla Nas Kobiet, które codziennie powinny dostawać kwiatki, rajstopki i być noszone na rękach- nie tylko jednego dnia

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 11:38   #260
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

goździki jak za PRL-lu
Cytat:

Ja tulipany a też bym chciała goździki
Ja tez tulipany zołte i dostalysmy trzy rodzaje ciasta do kawy /herbaty ,a wszystkie sie odchudzamy
W ogole ile smsow mi naplywa z zyczneiami to szok ,niektorych nr.to nawet nie mam zapisanych kto to
Stary 2012-03-08, 13:14   #261
sylvi_86
Zakorzenienie

kochaneeeeeeeee
ZDAŁ
lekarz 21 marzec a szkółkę zaczyna od 8 maja
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:16   #262
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
kochaneeeeeeeee
ZDAŁ

ja byłam dziś na uczelni później widziałam się z C przyjechał do mnie z różyczką ale się dziś rozłożyłam mam katar i źle się czuję ale muszę się wyleczyć bo w sobotę jadę do babci na imieniny

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:30   #263
Clood
Zadomowienie

Cytat:
a mnie legalną prostytutką Pozostawiam to sumieniu tego księdza który mnie spowiadał... Co nie znaczy, że od kiedy usłyszałam takie obelgi to mam omijać prawdę, bądź ściemniać, bo nie o to chodzi fakt, po Jego słowach do spowiedzi chodzę rzadko, ale jak idę to mówię o wszystkim, bo zatajać nie będę.

Kinia nie chodziło o spowiedź tylko Twoje pytanie do Santom, czy O WSZYSTKIM powie na spowiedzi - tylko o to.

Sylvi brawa dla P

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 13:52   #264
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
kochaneeeeeeeee
ZDAŁ
I będzie Mundurowy zazdraszczam gratki dla niego

1.08.2015

Stary 2012-03-08, 14:18   #265
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Ano widzisz, a mi katechetka na religii zawsze mowila, ze cudzolozenie to jest po prostu seks przedmalzenski a mysmy jej mowili, ze dla nas to po prostu zdrada, a ona ciagle, ze nie i nie nie lubilismy jej. Klocilismy sie non stop i mielismy kontrole na religii z tej okazji kazala nam sie dobrze zachowywac, a my oczywiscie dalej swoje i ją wywalili
O Wy niedobrzy sesese...
Cytat:
kochaneeeeeeeee
ZDAŁ
Ooooo gratulacje dla Piotra
Cytat:
a mnie legalną prostytutką Pozostawiam to sumieniu tego księdza który mnie spowiadał... Co nie znaczy, że od kiedy usłyszałam takie obelgi to mam omijać prawdę, bądź ściemniać, bo nie o to chodzi fakt, po Jego słowach do spowiedzi chodzę rzadko, ale jak idę to mówię o wszystkim, bo zatajać nie będę.

Kinia nie chodziło o spowiedź tylko Twoje pytanie do Santom, czy O WSZYSTKIM powie na spowiedzi - tylko o to.

Sylvi brawa dla P
Ale według Ciebie ta spowiedź jest ważna skoro również jest nieszczera? Przecież obiecujesz poprawę a później znowu uprawiasz seks poza małżeński i to z premedytacją więc czym to sie różni od niewyznawania grzechu? jak dla mnie to hipokryzja - pójdę, powiem, że byłam niegrzeczna, że żałuję, obiecam poprawę chociaż wiem że znowu będę niegrzeczna bo tak naprawdę nie żałuję

A tak w ogóle czy w Biblii jest jakaś adnotacja o seksie przedmałżeńskim jako grzechu? czy to wymysł księży? W Dekalogu przecież tez nic o tym nie ma bo cudzołóstwo to zdrada współmałżonka
Stary 2012-03-08, 15:04   #266
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Sylvi, brawa dla Twojego P. !!! wreszcie się udało!

Ja nie cudzołożę. ja mojołożę. moje łożko, mój narzeczony, wszystko moje
Stary 2012-03-08, 15:07   #267
Fari
Rozeznanie

Cytat:

nic dodać nic ująć

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 15:58   #268
jlys
Zakorzenienie

Sylvi brawa dla P!
Gaja nic się nie bój !! my poradnie zaliczylismy już we wrześniu i bardzo miło wspominam

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-03-08 o 15:59
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:15   #269
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
kochaneeeeeeeee
ZDAŁ
Super
Cytat:
Padłam

Wszystkiego najlepszego w Dniu Naszego Święta
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:18   #270
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gaja, jestes mistrzem!!! Dlatego ja sie nie spowiadam z tego, a jak ksiadz na spowiedzi przedslubnej pociagnie mnie za jezyk to mu powiem, ze nie żaluje i juz

Sylvi, gratki dla P.

Nie wazne, ze jak za PRLu wazne, ze GOZDZIKI!

Małżeństwo 06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości