|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
arnama A Wy w jakim wieku się pobraliście?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
arnama 6 lat to długo
![]() ![]() Pamiętajcie, że mamy naszego maila po to żebyśmy nie musiały umieszczać tutaj fotek, bo nasz wątek może przeglądać każdy ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Nic nie mów!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga łącze się z tobą duchowo w bólu ![]() Widzę, że imprezowy weekend mamy wszystkei prawie ![]()
#247 |
Zakorzenienie
|
Hmm.... zjadłam banana a teraz troszkę ogarnę pokój a później zabiorę się za obiadek. Mam filet z kurczaka i rukolę... macie pomysł jak to połączyć? Myślałam, że zrobię kurczaka na parze do tego rukola i zrobię sosik taki śmietanowy
![]() Mam ochotę na oliwki.... Bardzo są kaloryczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobnie ![]() Stresu było sporo przed ślubem (do tego miałam przejścia z teściową ![]() ![]() ![]() Później, już wyszykowana, chodziłam po domu i przeglądałam sie w kazdym lustrze ![]() ![]() No i samo wesele ![]() ![]() ![]() ![]() Na poprawinach podobnie, było super, ale już koło 24 zaczeło mnie chwytać zmęczenie, jednak dawałam czadu, bo cały czas myślałam że drugi raz to się nie powtórzy ![]() ![]() Jeszcze zapakowaliśmy się do busa, który odwoził ostatnich gości i tam urządzaliśmy małe after party ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Szukałam na dietetyce żwawego wątku, który nie umiera w ciągu tygodnia i ma więcej postów niż 5 dziennie ![]() ![]() Widzę, że jesteście już tutaj dośc mocno zżyte, ale czy ewentualnie przyjmiecie kogoś nowego? |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Arnama zazdroszczę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, ja wskoczyłam już w mężowskie gatki rowerowe i idę pedałować ![]() (zawsze mnie boli pupa od siodełka ![]()
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trafi swój na swego, waryjot na waryjota (jak w naszym przypadku ![]() i przeżyjesz swój dzień ![]() PS: fotki Wam wrzucę jak popedałuję, bo inaczej to już w ogóle tego nie zrobię dziś ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
andzia1989r Hej, hej ! No jasne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- arnama wysłałam Ci w PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]() To napiszę. Najpierw tak o sobie. Z imienia Angelika, ale mówią mi Andzia ![]() 1 stycznia zobaczyłam dwie rzeczy: film z wesela, na którym byliśmy 3 miechy wcześniej, na którym wyglądałam jak wielki opasły wieloryb i miałam ochotę się popłakac, oraz wagę 83kg. I autentycznie coś się we mnie załamało. Przepłakałam cały wieczór i uparłam się, że tak dalej byc nie może. Przytyłam między 11 a 12 rokiem życia, z powodu zmian hormonalnych w okresie dojrzewania 20 kg. Z 55 do 75. Wzrost się nie zmienił od tamtego czasu, wciąż 165 cm. Miałam milon prób odchudzania: głupich i głupszych. Najmniej ważyłam mając 18 lat 68 kg. Osiągnięte głupim sposobem. Skończyło się jojo. W wieku 20 lat wazyłam już 80 kg. Od 2,5 miesiąca jestem na zdrowej diecie. Jem wszystko: nawet słodycze czy panierowanego kotleta. Jednak racjonalnie. Nie liczę dokładnie kcal. Myślę, że w zależności od dnia zjadam około 1250-1400 kcal. Do tego trochę cwiczę, w niedziele o ile jestem w pełni sił (a nie chorawa jak dziś) basen i sauna. Wyniki to: 9,6 kg mniej. Ważę się i mierzę co niedzielę. I postępy wyglądają tak: Wymiary i waga z 1 stycznia 2012 r/11. marca 2012r: ramię- 31 / 29 (-2cm) biust- 104 / 100 (-4cm) pod biustem- 80 / 73 (-7cm) talia- 88 / 77 (-11cm) brzuch- 106 / 91 ( -15 cm) biodra- 112 / 102 ( - 10 cm) uda- 67 / 61 ( - 6 cm) łydka- 41 / 38,5 ( - 2,5cm) waga- 83 / 73,4 ( - 9,6 kg) Mój cel to 60 kg, przy 165 cm wzrostu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Wstawiać wszystkie te zdjęcia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam wesela ![]() 3 late temu byłam z Tż na jednym. Dwa lata temu też na jednym, a w zeszłym roku na trzech ![]() W tym roku mamy urlop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
andzia1989r Fajne wyniki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ja też trzymam kciuki za wasze wyniki ![]() Fajnie się bedzie z kimś motywowac. Odchudzałam się z koleżanką, ale ona zaszła w ciążę no i wiadomo, z dietą juz nie podziała teraz. A to raźniej jak z kimś można podzielic sukcesy, porażki, i w razie czego dostac mobilizującego kopniaka w dupkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
andzia1989r Powiedz jak to robisz, że chudniesz a nie odmawiasz sobie pyszności?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała moja dieta zaczęła się od wizyty u mojego hematologa, który prowadzi moją nawracającą anemię od kilku lat. Przyszłam z wynikami badań ogólnych. Okazało się, że cukier jest ok, morfologia ujdzie, cholesterol to tragedia. Zalecił dietę i zaczęliśmy debatowac jak to zrobic. Na następne spotkanie miałam przyjśc z przygotowanymi listami: pierwsza to rzeczy, które jem, druga to rzeczy, z których na pewno nie będę potrafiła zrezygnowac, trzecia rzeczy, które mogą zamienic, czwarta rzeczy, które mogę odrzucic całkowicie. I wyszło nam z tego tak: nie jadałam nigdy jakoś zagorzale fast foodów czy śmieciowego przetworzonego mocno jedzenia ani słodkich soków i napoi. Więc największe zmartwienie mojego dr-a odpadło. Zamieniłam chleb pszenny na przepyszny orkiszowy ![]() Dorzuciłam: więcej warzyw, i owoców. Zostało: domowe jedzenie: jak jest na obiad kotlet pieczony to jem, ale jednego małego a nie dwa wielkie, jak są ziemniaki to jem, unikam tylko dodatków tłuszczowych do nich: sosów itd itp. Mam ochotę na żółty ser? No to jem. Jednak dorzucam do niego sałatę zieloną, ogórka konserwowego, chudą wędlinę (Bo tłustych nigdy nie lubiłam). I piję około 1,5 litra wody dziennie. Można więc powiedziec, że jem normalnie (w stosunku do tego jak zawsze jadłam, to nie jest to specjalna dieta, a normalne produkty które jadalam zawsze) tylko mniej, i z dbaniem o to by były zdrowe dodatki jak sałata warzywka itd ![]() Akurat w czwartek odebrałam po 2 miesiącach wyniki badań. Cholesterol spadł, a morfologia i poziom żelaza są dobre jak nigdy od 3 lat. Lekarz skwitował to stwierdzeniem, że może z punktu widzenia dietetyka ta dieta nie jest idealna (bo niby 5 posiłków dziennie ale nie wszystkie dietetyczne), ale mój organizm ją polubił i się świetnie reguluje. Więc ja chudnę, wyniki się poprawiają, jem co lubię, i przy wychodzeniu z diety... ot stopniowo dołożę odrobinę jedzenia, więc jojo mi niegroźne ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Dodam jeszcze, że jak raz na 2 tygodnie najdzie mnie ochota na coś słodkiego, to zjem 3 cukierki czy kawałek ciasta. Od razu 5 kg mi od tego nie przybędzie, a lepiej dostarczac czasami cukier, moim zdaniem, niż go wyeliminowac z diety, a wrócic do niego po diecie (właśnie przez rezygnację z wielu produktów i powrót do nich po diecie, miałam 12 kg jojo, czyli przytyłam raz więcej niż schudłam). Jak się trafiła super ekstra okazja czyli parapetówka siostry, to miałam dzień przerwy od diety. Piłam pyszne martini, zajadłam się sałatkami i ani nie myślałam o kcal.Raz na ruski rok można. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Zyjeeee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic nastepny weekend bedzie lepszy ![]() ![]() A teraz ide sie szykowac bo ide z kolega na koncert Grubsona ![]() Wieczorkiem jak wroce to napisze ![]() andzia1989r witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No proszę, ktoś kto myśli podobnie jak ja, ale fajnie ![]()
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
arnama piękne zdjęcia, piękne, piękne i jeszcze raz piękne. Ja bardzo żałuję że nie miałam fotografa
![]() andzia1989r witaj ![]() ![]() Aga mam nadzieję że koncert będzie dziś bardzo udany ![]() Eldo_rado może jutro podjadę do weta u nas i się dowiem jakie są ewentualne koszty wizyt i wszystkiego ![]() ![]() Ja też wspaniale wspominam dzień mojego ślubu ah ![]() ![]() ![]()
#267 |
Zadomowienie
|
Arnama cudowne zdjęcia, cudownie wyglądałas
![]() ![]()
#268 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Własnie do takiej figury dążę, w dniu ślubu ważyłam 54-55 kg ![]() Może w wolnej chwili wrzuce Wam zdjecia, jak było 5 kg temu, i jak jest teraz ![]() Cieszę się że mogłam zobaczyć jak wygladacie ![]() ![]() Ale Kochane! wcale nie jest źle, a będzie jeszcze lepiej! ![]() zaszokowała mnie pulcherija- przecież ona ma piękną figurę ![]() Dziewczyno! Wyglądasz super! Nie przesadź z odchudzaniem ![]()
#270 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.