|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VII :)
Hey Dziewczyny.
Trochę się niepokoję Leoś strasznie się pręży niby nie płacze przy tym bardzo(choc to zalezy) ale jest marudny.Mocno napina ciałko tak jakby nie mógł zrobic kupy(a robi ich całkiem sporo) Na dodatek ciągnie się za włoski. Czy któreś z waszych maluchów miało podobnie?? Sorry że nie nadrabiam. |
|
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mi się wydaje...
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślałam ale on trochę pomarudzi i koniec a zazwyczaj przy kolkach dzieci drą się w niebogłosy. Więc sam nie wiem
a z tymi włoskami ehh
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Mały strasznie mi wpycha tyłek pod żebra, ała
![]() karo niedawno byłyśmy na końcu listy, a teraz już prawie górujemy ![]() pogoda fatalna, żyć się odechciewa.. lenia mam strasznego. claudia ja bym spróbowała sn, może akurat się uda, na cc zawsze możesz się przecież zdecydować. Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2012-03-10 o 18:49 |
|
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Bo może aż tak go to nie boli? Że może mu to tylko przeszkadza,że taki dyskomfort czuje... Nie wiem nie mam pojęcia.Chciałabym Ci pomóc,ale nie wiem co to może być.
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
No nic pozostaje mi go obserwować. Zmęczona trochę jestem a to dopiero początek na dodatek tylek caly czas boli ehh:/
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kolki ja dopiero po 2 tyg. doszłam do tego ze to koli bo mały się na początku aż tak bardzo nie wyginał a tylko trochę marudził czasem popłakał więc to może być początek ale nie wiem. A karmisz piersią? Jeśli tak to może go po prostu boli brzuch bo coś zjadłaś.. tak czy siak spróbuj pomasować albo położyć coś ciepłego. i trzymam żeby szybko minęło.
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuj maluszka położyć na brzuszku, albo na pleckach i masować mu brzuszek, dać herbatkę z kopru włoskiego/zaparzyć rumianek, możliwe że na prawdę kupki nie może zrobić. Mój mały kolek nie miał, więc nie wiem jak to się objawia.
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2012-03-10 o 19:22 |
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
masuje go ale jeszcze kikut nam nie odpadł wiec taki byle jaki ten masaż. karmie piersia ale jem takie rzeczy ze raczej nic mu nie powinno szkodzic ,herbatke z kopru pije ja bo on ma dopiero 2 tyg wiec to chyba za wczesnie.Zobacze mam nadzieje ze bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
#251 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje hihihi rośnie, rośnie dobrze,że mama juz w domku, ufff na pewno wyniki będą dobre! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj taaak, blondyneczka rośnie Cytat:
dziękuje duza dziewczynka nam rosnie Cytat:
poród na pewno juz blisko Cytat:
pozostaje czekac na bombe ![]() ![]() u mnie w ogole sie nie łapie za włoski
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
haha, Agnes teraz zauważyłam że napisałam dzieci a nie siedzi
ja bym chciała wiedzieć jaki mój będzie miał kolor włosów. bo wszędzie gdzie inny. zajunia, co do masażu brzuszka to masuj po plecach też pomoże a polecam wypróbować suszarkę ustawić na min i z odległości na brzuszek nakierować jak to kolka to powinno pomóc ogólnie na kolki pomaga ciepło. a jesli nie kolki to kładź na brzuszku i klep po dupce ![]() ja już spakowana, akurat na styk. tylko drukarka mi coś szwankuje i nie mogę sobie porządnie biletu wydrukować
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
włoski na pewno się pojawią na pewno będzie blondynem z niebieskimi oczętami ja też zawsze miałam takie problemy przed wylotem.. jak na złość Oli zaczyna się przebijać drugi ząbek, przechodzę istne piekło!!
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
będzie ciemny
nie mam nikogo blond w rodzinie a to juz jeden sie przebił ? jak tak to fajnie ze idzie od razu drugi nam dopiero po 2 tyg. wyszedl
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
jeden się przebił
a drugi widać,że niedługo się przebije. też myślę,że z tydzien, 2 poczekamy. lece spac. jestem wykończona. dobranoc mamuśki
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
Oli mi spała aż 9 godzin pogoda za oknem deszczowa....aż wszystkiego się odechciewa. aguu - hmm kukurydzianych nie widziałam, jedynie co kupiłam kukurydziane to kleik
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Cześć obecne i przyszłe mamuśki
co tam słychać? nie było mnie parę tygodni, a Wy tu ładnie działacie :P Młody za bardzo nie zostawia mi czasu wolnego,a jak uśnie to często sama też padam. Byliśmy na szczepieniu parę dni temu (ale się zrymowało ) i zszokował mnie jak go zważyli. 7 tygodni i 6340g! Chyba jakieś sterydy są w tym mleku My też wzięliśmy szczepionkę skojarzoną i od razu rota i pneumokoki. Jak mi przyszło do płacenia to szczena mi opadła (rota 300zł, szczepionka 180, pneumo 280). Lekarz nam doradził, że na pneumo lepiej wcześniej, bo nigdy się nie przewidzi, a na dziecku nie warto oszczędzać. Syn mojej położnej nie był szczepiony i złapało go jak miał 2 lata. Ledwo go odratowali. W święta chrzcimy Młodego. Myślałam, że ksiądz będzie nam robił problemy, bo mamy cywilny, ale nawet się nie zapytał. Najlepsze, że chrzestna bez bierzmowania, a chrzestny z dzieckiem bez ślubu jak przyjdzie iść do komunii to tylko chrzestna pójdzie. A nawet nie mam się w co ubrać, wszystko za ciasne. Mam jeszcze do zrzucenia z 10 kg, a miło by było 17, a na razie jakoś stoję w miejscu
Edytowane przez vandes Czas edycji: 2012-03-12 o 16:53 |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, to ładnie ona śpi :P mi mały tylko przez kilka dni przespał bez budzenia się teraz muszę wstawać ;< ale dobrze że przynajmniej raz..
kurcze tak myślałam że tylko ten kleik jest.. a on nie lubi kaszek ryżowych ;x trudno :xVandes, ja mam chrzciny za dwa tygodnie w sobotę i też nie mam się w co ubrać. przypomniało mi się. moja waga całkiem dobrze waży ( bo byłam ciekawa) i mały mi waży 7.7 kg więc nie jest źle ![]() dobra, ja lecę więc miłego tygodnia odezwę się po powrocie
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-03-11 o 16:42 |
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu na stronce jest pokazane, o co mi chodzi z tym wyginaniem: http://www.terapia-ndt.waw.pl/odruchy.html Filip sie za wloski nie ciagal, ale on lysy ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
zajunia herbatki sa po 1 tyg, ale na czesc dzieci koperek nie dziala dobrze i moze nasilac bole brzuszka, moze nie pij kilka dni i zobacz jak bedzie sie zachowywal ![]() agnes niech ten zabek szybko wychodzi i was nie meczy ![]() vandes moj tyle wazyl jak mial 17 tyg no ale i waga ''startowa'' mniejsza![]() sliczny czarnulek my tez na swieta chrzcimy ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- aguu szczesliwej podrozy i niech ci szybko zleci czas bez Nikosia ( a ty chlopczyku masz czekac na mame z nowymi umiejetnosciami )Powodzenia zycze
|
||
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
nie odzywałam się wczoraj cały dzień, bo mamy problemy... Babka od której wynajmujemy mieszkanie zaczyna fisiować ma jakieś bóle, żale, pretensje... nie wiem o co, bo o mieszkanie dbamy, sprzątamy, a ta problemy będzie robić nagle nie podoba jej się,że będziemy płacic co miesiąc, tylko chcę od razu za pół roku z góry, bo ona chcę kupić synowi auto!! z racji,że nie mamy zamiaru się z nią dłużej użerać, 1.04 przeprowadzamy się do nowego mieszkania. o! oli tylk wazyła jak miała prawie 3 miesiace ![]() ale Ci chłopak duzy rosnie ![]() jest sliczny lec i wracaj do Nas szybko ![]() wyszedł już wczoraj!! Oli jest ostatnio strasznym przytulakiem, non stop by chciała być na rękach i żeby ją tulić i całować muffinko - będziemy sie razem pakować pod koniec miesiąca... ja chyba powoli już zacznę. tyle tego jest
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wytłumaczy mi któraś, o co chodzi z tym turbo jam? kupujecie sobie jakieś specjalne zestawy ćwiczeń czy co? i to ma trwać ileś tam dni?
|
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
można ściągnąć z neta
cały pogram trwa 8 tyg. 4 tygodnie podstaw, 4 tyg zaawansowane. zobacz sobie na youtubie co i jak
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilkę wpadam,żeby Wam napisać,że 88natka jest na porodówce
o 22:45 wczoraj odeszły jej wody ipojechała do szpitala. Ale ze stwierdzili,że akcja idzie za wolno to odesłali ją w nocy do domu
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
agnes a co w umowie macie, ze platnosc za mies z gory? Jak tak to niech sie cmoknie baba. Szybko znalezliscie mieszkanko
my narazie tylko piwnice mamy ogarnieta, nie mam tu gdzie stawiac kartonow, wiec jeszcze nie pakuje, a zdaloby sie, bo przez 2 lata sie uzbieralo...natka dajesz
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
ale slodki
![]() ![]() natka - szybkiego i bezbolesnego porodu ![]() Dziewczyny Wy dajecie dwa imiona dzieciaczkom czy tylko jedno? A tak wogole to Dzien dobry ![]() W sobote maz zaczal malowac pokoj malego ale kolor na scianie wyszedl calkiem inaczej niz na papierku
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aguu00 udanej podróży Zabcia my dajemy dwa o kurcze, szkoda że trzeba przemalować, ale tak to jest z tymi kolorami
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Natka urodziła córeczkę Olivię o 13:02, waży 3108, poród sn. jutro rano mają isć do domu!!
Gratulacje dla obu dziewczyn
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Natki !!!!!!!!
To bardzo szybko ich wypuszczają Ja tam nie mogłam sie doczekać aż wreszcie przyniosą mi wypis |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Leoś strasznie się pręży niby nie płacze przy tym bardzo(choc to zalezy) ale jest marudny.Mocno napina ciałko tak jakby nie mógł zrobic kupy(a robi ich całkiem sporo) Na dodatek ciągnie się za włoski. Czy któreś z waszych maluchów miało podobnie?? 

tak mi się wydaje...

żeby szybko minęło.

moj tyle wazyl jak mial 17 tyg
no ale i waga ''startowa'' mniejsza