|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VII :)
Muffinka, jak się nachyli nad niego to chce gryźć nos
ahh, oczka ma po mojej rodzinie akurat chciałam żeby to odziedziczył po mnie ![]() o mamciu, pakuje się i jakoś nie mogę zebrać a dziś chce już się spakować i mieć spokój przez weekend.
|
|
#212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe
Cytat:
ale bym zjadła taką kiełbaskę z grila Cytat:
jak tylko się nachyle, to chce złapać i ugryźć nos dużo do pakowania masz?
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguu, ale zębiska
Cudaśny ten Twój synuś
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dwie paczki tych najmniejszych pieluszek mi starczą na początek?
wkurzyłam się.. jak samemu się czegoś nie załatwi, to na nikogo nie można liczyć. |
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
do szpitala weź sobie jakaś jedną paczkę i kup do domku
a jakie bedziesz kupować? co się stało?
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agnes, jedną duża walizkę ( około 30 kg) i w tym mam jakieś pierdoły dla rodziny do tego biorę mała walizkę bagażu podręcznego swoje ubrania
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj
sporo tego. spakuj się na spokojnie, szkoda nerwów
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z 2 na pewno biedronkowe wypróbuje ![]() ktoś mi obiecał, że pomoże coś załatwić, ale wyszło jak zwykle i na to wychodzi, że będę musiała sama to załatwiać, w dodatku na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Filipek waży już 8240g. Tym razem niestety płakał przy każdym jednym wkłuciu podczas szczepienia A ja płakałam jeszcze bardziej, wstyd mi było ale łzy mi się lały strumieniami Mały potem cholernie marudził, ale dzięki temu pospał mi wczoraj pierwszy raz od 22 do 8 rano!! Aguu Nikoś jest cudowny Cytat:
Miejmy nadzieję że już niedługo ![]() Ja też Zaszczepię F. tylko na to na co muszę, dodatkowych szczepień wykupywać nie będę bo po prostu im nie ufam A szczepionka Xw1 to też nie dla mnie, bałabym się o komplikacje. Tak samo jak połączenie typu żel+maseczka w jednym do mnie nie przemawia, tak samo kilka szczepionek w jednej.
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest w życiu :/ że można liczyć tylko na siebie, rzadko kiedy na kogoś :/
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Lilke pieluchy 2-5kg powoli sie juz małe robią, a mam jeszcze z 60 sztuk :/ Obym zdążyła je wykorzystac zanim urosnie, a rosnie strasznie szybko.
Mała ma odparzenie na pupie, pierwszy raz takie cos :/ Czym smarowac? Mam niemiecki krem na odparzenia bubchen, penaten mam, sudocrem,niveababy na odparzenia, puder. Co z tego najlepsze może byc? Próbowałam dzis wszystkiego po troszku. Żal mi jej. |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Jak małemu się pojawiły jakieś odparzenia to smarowałam sudocremem i pomagało. A jak małej nie schodzi to może to wina pieluszek ?
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguu chyba nie, używamy tych pieluszek od urodzenia i wczesniej nic sie nie działo.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Wracam z wizyty.. No i nie mam zachwycających wieści..
wyniki w normie ale dzidzia waży już 3200 i obwód główki 9 cm mówi że na mnie to dużo i pytał się czy chce się męczyć czy cesarskie :/ mówię że nie wydaje mi się to dużo i chciałabym spróbować naturalnie bo nie takie szczupłe rodziły i to większe dzieci mówi że gdybym chciała się zdecydować na sn to jeśli bym urodziła to by się cieszył a jeśli nie to do 2h jest próba a później wykonają cesarskie. Chciałabym urodzić sn dlatego też wybrałam próbę 2h a jeśli nic nie wyjdzie z tego to cesarka oby wszystko dla dobra maluszka mojego. Wybaczcie za tak skolowana wiadomość ale nastawiałam się na sn
|
|
|
|
|
#226 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedronkowe używaliśmy i używamy do tej pory ![]() ojjjj Cytat:
bawełniane, delikatne. Cytat:
ciekawa jestem ile Oli waży ale spoko, we wtorek sie dowiem co i jak ładnie pospał Cytat:
claudia - kurczę, jeśli faktycznie będzie tak ciężko to chyba jednak cc przez ten obwód głowki możesz popękać przy porodzie sn
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2012-03-09 o 22:57 |
||||
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez
ale chyba przy karmieniu persia odpada nie? ![]() Cytat:
![]() Nie dziwie sie ze beczalas ja pewnie bede robic to samo ![]() Ale Ci slicznie spal ![]() Cytat:
Kurcze przykro mi ze lekarze bardziej sklaniaj sie do cc Trzymam kciuki za sn jednak Dziewczny to ile zazwyczaj ma glowka dzieciaczka? ![]() superowe
|
|
|
|
#229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
;p chociaż ja to od zawsze chciałam mieć cc Cytat:
duży chłopak już z niego. Cytat:
Agnes, fajne te ubranka Co do pampersów to mi huggiesy nie podrasowały według mnie są dziwne jeśli chodzi o wykonanie jakaś gumka czy coś o.O jednie to chusteczki ale później odkryłam z pampers zielone i już przy nich zostałam Ja polecem te new born bo u mnie się sprawdziły i teraz używam baby dry i też są świetne za to active baby są moim zdaniem beznadziejne. ale ogólnie to polecam popróbować każdego po trochu ^^
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
Oli dzisiaj pięęęęęknie spała! od 23 do 7!! bez budzenia sie na jedzenie, jestem z Niej dumna hehe cieszę się,że ubranka Wam się podobają niedługo będe mogła je wypróbować. Patisia - mi jak mierzyli Oli, to miała obwód główki 33cm także podobnie jak Filipek też się udało sn. w mękach, ale się udało ![]() z samego rana Oli Was pozdrawia ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2012-03-10 o 08:16 |
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati kawal chlopa ![]() biedny Filipek ja tez placze jak go kluja, to silniejsze ode mnie---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
zreszta usg nie sa nieomylne, jakas granica bledu zawsze jest... agnes ale avek zoska jesli sudocrem nie pomoze to domowy sposob jest swietny, duuuzo wietrzyc pupe i zamiast pudru uzywac maki ziemniaczanej, dzien-dwa i powinna byc poprawa ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Filip mial 33cm glowke i klatke, nie jest to jakos bardzo duzo, a popekalam tragicznie przez ta raczke jego ![]() co do jedzenia to na poczatku raczej kielbaski odpadaja ale np Filip nawet nie steknie po bigosie czy kapuscie z grzybami![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- agnes ale piekna synowa mi rosnie ![]() ubranka tez fajne, ale ja nie lubie kaprturow dla takich maluchow... Pati mnie tez tymi szczypcami mierzyli, ja to za wysoka nie jestem, ale biodra szerokie jak cholera mialam zawsze, a przed porodem to mi sie rozlalzy masakrycznie, juz sie balam, ze nie wroca do normy... takze mysle, ze i wiekszego bym urodzila na spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- moja mama jest juz w domu, marnie sie czuje, ale najwazniejsze, ze wg lekarki nie wygladalo to najgorzej, no ale i tak czekamy na wyniki badan... |
||
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjechał TŻ z Niemiec już. Poszedł wczoraj na urodziny do baru, co prawda miał wrocic za godzine, ale wrócił za dwie, ale wiecie co? On tam nic nie wypił, trzezwy przyszedl, a najwieksze pijaki tam na urodzinach były, byłam w szoku jak go zobaczyłam trzezwego. I wreszcie w nocy mi coś pomógł, bo Mała znowu do 1 się darła.
Agnesuk, ale Twoja Oli jest śliczna !! |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ja mimo to, że stracilam moje Szczescie, moge z Wami tutaj zostac? Powiem szczerze ze troszke sie przyzwyczailam, a los sprawił tak a nie inaczej..
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agnes, śliczna jest a na tym jednym zdjęciu myślałam że sama dzieci..a jakie ma włosy blondyneczka mała ?
|
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcę cc Claudia trzymam mocno kciuki Agnesuk Ale Oli jest duża a jaka urocza Cytat:
żeby dalej wszystko dobrze się potoczyło Cytat:
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Muffinka - nie powiedział.. Ale wydaje mi się że parte chyba bo Powiedział tylko że zobaczą czy w ciągu tych dwóch godzin główka dziecka zejdzie do porodu jeśli nie to wtedy cesarskie. Nie byłam mierzona jeszcze mam nadzieję że dam radę sn powiedział tylko tak na oko
Karo89 - ja tylko 163 zawsze byłam niska i szczupła dupka też mała a teraz mi się strasznie biodra poszerzyły. Może przechwalam swoje siły ale wydaje mi się i dam z siebie wszystko żeby urodzić naturalnie bardzo bym chciała przeżyć poród sn. No ale jak nie będę dawać rady to wtedy cc mi zrobią i tyle ważne żeby z dzidzia wszystko było ok |
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
. Zrobiła mi masaż szyjki, powiedziała że mam 1 cm rozwarcia i szyjka jest już miękka więc powinnam już nie długo rodzić Gdyby nic nie ruszyło to dostałam termin na wywołanie 23 marca. Dziś w nocy miałam bardzo bolesne skurcze i strasznie mi mała na szyjkę napierała, oj męczyłam się.. Nawet ciepła kąpiel nie pomogła, do terminu zostały mi tylko 3 dni
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
natka
![]() Karo ![]() zoska no w koncu sie zachowal jak na ojca przystalo oby tak dalej ![]() claudia mam nadzieje, ze dasz rade
|
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć. Dobrze, że lekarz daje Ci szansę na sn i wierzyć, że uda Ci się urodzić sn Cytat:
Czyli coś się rusza, może nie doczekasz do terminu i urodzisz wcześniej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

sporo tego. 

ale spoko, we wtorek sie dowiem co i jak