![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękna sylewetka do wakacji
ista, może rzeczywiście tak reagujesz na @, ja np. staram się przespać, przynajmniej pierwsze dwa dni. Zobaczysz jak będzie jutro, życzę Ci żeby było lepiej
![]() U mnie dziś: ŚNIADANIE 8.00 Muesli śniadaniowe (płatki owsiane z orzechami i rodzynkami + jedno świeże jabłko, nasiona słonecznika, otręby pszenne i trochę platków owsianych ŚN II 12/13 2 kromki chleba żytniego bez drożdży z rożnymi ziarnami z serem żółtym i szynką, Zapieczone w piekarniku. OBIAD 16 2 małe ziemniaki i niedużo mięsa z warzywami w sosie a'la bolonese KOLACJA ok.20 100g sera białego półtłustego + 10 suszonych śliwek ćwiczenia: 30 minut biegu z rana i 8 minut abs |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dzięki Adriennne
![]() ![]() Wczoraj ćwiczyłam dwie godziny i psychicznie jest lepiej, chociaż nie obyło się bez bólu żołądka nad ranem ![]() 7.00 - woda z cytryną I śniadanie 7.20 - owsianka na mleku z bakaliami, pokrzywa, duża zielona herbata II śniadanie 10.20 - dwa naleśniki ze szpinakiem, mandarynka obiad 13.00 - sałata: sałata, rukola, cebula, ćwiartka pomidora, łosoś, kilka oliwek, jajko, olej z pestek dyni, oliwa ocet, kromka pieczywa podwieczorek 16.30 - twarożek cytrynowy (z sokiem z cytryny i skórką) łyżeczka miodu Udanego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki
![]() Właśnie wróciłam z basenu i zjadłam jogurt z płatkami owsianymi ![]() Ułożyłam sobie mały plan na dziś: - 9:30-10:15 - rower, ptm muszę iść do lekarza więc zaliczę 30 minutowy spacer - koło 12 wypije soczek pomidorowy i pokręce hh 30 minut - na obiad zjem kurczaka pieczonego i sałatkę -> ptm 2h korkow z biologii - kolacja jajko + zielona herbatka, koło 20:30 - małe rozciąganko i bieganko a po nim drożdże Kochane, znacie może z własnego doświadczenia ćwiczenia na wewnętrzną cześć ud? ![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny!
Zainteresował mnie wasz wątek. Od jakiegoś czasu szukam "grupy wsparcia" jednak musze przyznać że to niełatwe. Na większyk wątkach jest po parę dziewczyn które ciagle ze sobą piszą a nowych się olewa. Mam nadzieję że u Was będzie zupełnie inaczej. Do dzieła! Będę piękna do wakacji ![]() . Mój plan jest następujący: - do lata muszę poprawić kondycję mojej skóry, (w klasie maturalnej schudłam 10kg) chcę żeby była mniej sflaczała i raz na zawsze muszę zniszczyć ten głupi cellulit. Nigdy wcześniej nie maiałam z nim problemu, dopiero po utracie wagi się pojawił. -muszę popracować nad brzuchem, mam taką śmieszną piłeczkę od pępka w dół . Chcę żeby był płaski i śliczny. -no i trądzik, już lat się z nim męczę, z pomocą dermatologa dobrałam leki i suplementy, sama rozpisałam dietę sugerując się właśnie wpisami na forach internetowych. nie oczekuję od was porad na ten temat (wiem są inne wątki ) jedynie wsparcia przy realizacji planu Jeśli chodzi o ćwiczenia to wszystko mam rozpisane w wielkiej tabelce na ścianie i codziennie wykonuję. Jednak czasem dopada mnie leń a z Waszą pomoca może go pokonam. To tyle o mnie. Prosze o odpowiedź czy mogę się do Was doczepić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Malinowa Kate Witaj i powodzenia
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 10kg- ładny wynik ![]() Już mówiłam, ale się powtórzę. Na poprawę jędrności skóry i w celu usunięcia cellulitu najlepsze jak dla mnie jest bańka chińska i serum Tołpa- nocny eliminator cellulitu. Głoszę uwielbienie dla tego duetu ![]() A i od kilku tygodni do masażu bańką stosuję oliwkę rozgrzewającą Ziaja. Tania i mega wydajna, a efekt rozgrzewania utwierdza mnie w przekonaniu, że również skuteczna. Offtopowo o trądziku. Najlepsze efekty uzyskałam rezygnując z chemii w kosmetykach i kładąc ogromny nacisk na oczyszczanie. Zaczęłam testować naturalne produkty i udało mi się znaleźć tanie kosmetyki z dobrym składem. I tak obecnie używam jedynie produktów Corine de Farme (dostępne w sieci drogerii Hebe, Tesco i Intermarche). Do oczyszczania mydło peelingujące Savon Noir Alepia (moje ostatnie cudowne odkrycie ![]() Rano olejek myjący Ziaja ulga + szmatka muślinowa Liz Earle do zmywania makijażu micel Bourjois I to jest mój sposób na czystą i zadbaną cerę, a wierzcie mi, jest ona bardzo wymagająca. Mam nadzieję, że moje wskazówki będą dla Ciebie pomocne ![]() I do dzieła!!! 3mam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
BAN stały
|
Ista-hmm... jeśli chodzi o wagę to trochę dziwna historia. Kiedys grałam w koszykówkę, dużo się ruszałam, jeździłam na rowerze, biegałam itd. Byłam gruba i dosyć umięśniona. W liceum nie miałam już tyle czasu na sport(raz w tyg. pływałam) więc moja kondycja się osłabiła ale waga nie. Podejżewam, że dopiero stres maturalny wpłyną na moją wagę oraz wprowadzenie 5ciu posiłków dziennie!!! w mniejszych ilościach.
Nie wiecz czy może mieć coś do rzeczy zakończone leczenie alergologicze( pewnie tak). W rok spadło mi 10 kg. więc patrząć na czas w jakim się to odbywało, to nie jest jakiś zniewalający wynik. Dziwne ale moja nowa waga utrzymuje się już prawie rok. Teraz planuję świadomie udoskonalić ten wynik ![]() ![]() Jeśli chodzi o bańki chińskie to jestem ich szczęśliwą posiadaczką, również sobie zachwalam , jednak zaciekawił mnie ten olejek-wypróbuję ![]() Edytowane przez malinowa kate Czas edycji: 2012-03-28 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim, przepraszam za wczorajsze spamowanie i powtórkę z rozrywki, mała awaria netu
![]() Malinowa Kate zazdroszczę wyników, mam nadzieję, że też w końcu dam radę zejść z obecnej wagi. Życzę dalszych sukcesów ![]() No i faktycznie, stres sprzyja odchudzaniu XD, ja przed maturą schudłam w miesiąc kilkanaście kilo- ale to nic przyjemnego- byłam maksymalnie wychudzona i nadmiernie nerwowa. Ista a gdzie upolowałaś Alepię? bo ja poszukuję bezskutecznie w mydlarniach i zielarniach w Poznaniu i znaleźć nie mogę ![]() a mam straszną vochotę na wspomniane przez Ciebie mydło. Na cellulit stosuję ostatnio ziaję rebuild rozgrzewającą i serum AA, efekty coraz lepsze, choć jak pomyślę, że jeszcze pół roku temu nie miałam nawet stopnia zero, to mnie aż szlag trafia ze złości na samą siebie. ![]() dzisiejsze menu: śniadanie: płatki fitness, łyżka ziaren słonecznika i suchych płatków owsianych z chudym mlekiem; kawa z mlekiem przekąska: pomarańcza, zielona herbata lunch: zupa pomidorowa a teraz idę na rower, a w międzyczasie kurczak się zmarynuje na późny obiad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny mogę się przyłączyć?odchudzam się od 27 grudnia schudłam ponad 10 kg,ale nie mogę zrzucić ost kilogramów.Miotam się między różnymi dietami,ost stosowana przeze mnie to 50 na 50,był też dukan,1000kc itp byłam na innym wątku,ale tam mało kto się udziela.Licze na wasze wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() u mnie masakra takiego lenia mam że szok ![]() ale chociaż nie jem z nudów( jak zawsze) ![]() kselijka Właśnie wróciłam z basenu daje wam dużo basen?? bo kocham pływać ![]() ![]() S_Candall Na uda polecam ćwiczenia agrafką,lub przysiady Callanetics-trzeba je wykonywać bardzo wolno,aby poczuć jak się mięśnie napinają.Ja je ćwiczę już 5 tyg.i uda mam idealnie naprężone U o takich ćwiczeniach nie słyszałam, a mam ogromne udka xd malinowa kate Jeśli chodzi o bańki chińskie to jestem ich szczęśliwą posiadaczką, również sobie zachwalam bańki chińskie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adelajda84 Co za pytanie ![]() ![]() Dziewczyny ogólnie się boję dużo ćwiczyć, bo nie chcę by zwiększyły mi się mięśnie, tylko pragnę stracić na wadze ![]() jakieś wskazówki by nie stało się odwrotnie?? ![]()
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Andziussska mam to samo! leń jak nie wiem... wymęczona jestem uczelnią.. a najgorsze, że nie mam czasu na spokojne zjedzenie kilku lekkich posiłków dziennie.. i tak na przykład dziś:
śniadanie 7:00 - owsianka na mleku obiad 16:00 - kurczak z brokułami na parze w międzyczasie miałam non stop zajęcia, nie zdążyłam niiiic zjeść.. a teraz mnie boli głowa, jestem zmęczona i marudna ![]() Dziewczyny ponawiam pytanie Andziussski : Dziewczyny ogólnie się boję dużo ćwiczyć, bo nie chcę by zwiększyły mi się mięśnie, tylko pragnę stracić na wadze ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Adelajda
Witaj... ile masz jeszcze do zrzucenia?
Andziussska Jak nie chcesz bardziej rozbudować masy mięśniowej to ćwiczenia tylko rozciągające.Polecam Callanetics,8min.buns i duuuużo rozciągania (5min.) przed i po ćwiczeniach ![]()
![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie cierpie ćwiczeń dlatego od 1 ruszam do body clubu-będe mieć karnet-może w ten sposób zmobilizuje się do gimnastyki.Najbardziej interesuje mnie vacu line-licze,że z ud mi coś spadnie,które są moim największym kompleksem zaraz po brzuchu oczywiście
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- A i dziękuje za miłe przyjęcie ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Hellou
![]() Andziussska bańki chińskie wygląda tak jak na zdjęciu, kosztują ok.20 złotych. Nie wiem jak dziewczyny robią masaż na cellulit. Mama sobie zrobiła i miała ogromne siniaki, ale najprawdopodobniej robiła to nieumiejętnie. Witam kolejne, dziewczyny ![]() Mnie też leń złapał, a raczej śpioch ![]() ![]() mój dzisiejszy jadłospis: ŚNIADANIE 8.00 Owsianka z 10 suszonymi śliwkami (mega pośpiech) ŚN II 11.00 Ok 150g jogurtu bakoma 7 zbóż malinowy + grahamka (jedzenie na mieście) OBIAD 14.15 Miska rosołu (razem z marchewką) (mama robiła więc nie był tłusty i z „oczami”) PODWIECZOREK 16.15 Jogurt danone naturalny ze zbożami + grahamka (jedzenie na mieście) KOLACJA 20 Jajecznica z 2 jaj na szynce, sałatka z pomidora i sera białego +1 gryz piętki z świeżego białego chleba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ista
dzięki, zaraz lecę zamówić ![]() Andziussska żeby nie zwiększyć masy mięśniowej trzeba uważać na dietę gdy się ćwiczy - unikać nadmiaru węglowodanów i tłuszczy, ponieważ w połączeniu z intensywnym treningiem przyczyniają się do budowania tzw. masy. Myślę, że najlepsze na utratę tłuszczyku są aeroby - czyli ćwiczenia o lekkiej do średniej intensywności, ale za to długo trwające, np. marsze, jazda na rowerze, pływanie etc. Ja stosowałam schemat: 1.rozgrzewka, 2.ćwiczenia siłowe w seriach po kilkanaście, kilkadziesiąt powtórzeń, ale z lekkim obciążeniem lub bez niego; 3. aeroby po min. 40 min; (gdy miałam jeszcze siłę 3a. interwały ok. 10 - 15 min) 4. rozciąganie Gdy trzymałam się tego planu i pilnowałam diety, miałam ciało jako marzenie ![]() ![]() rower już zaliczony, choć był taki wiatr że myślałam, że mnie z drogi zdmuchnie, ale dzięki temu miałam dodatkowy wysiłek ![]() dziś żadnych grzeszków nie było; obiadek zjadłam tak jak planowałam, tj. drób z masą warzyw; na kolację sałatę z 1/2 kulki mozzarelli light i kakao z chudego mleka, łyżeczki odtłuszczonego kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny - dowiedziałam się jakąś godzinę temu od mojej mamy, że mój bliski kuzyn będzie miał jutro przeszczep serca... Ona zaczęła płakać i wgl. To zrobiłam nam herbatki i powiedziałam, że zrobię nam kolacje (no ladnie! kolacja o tej porze
![]() No i zgrzeszyłam ![]() ![]() ![]() Ćwiczyłam już trochę jakiś czas temu tzn przysiady 80, ściski agrafki 100, 25 min hh i ogolne roziąganie, ale może teraz jeszcze raz powtórze te ćwiczonka przed snem i już. Dobrze, że rano basen i sauna ponadto cały dzień w biegu, więc może waga w piątek mnie nie zaskoczy aż tak strasznie ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
BAN stały
|
Andziusska- Bańki chińskie to takie gumowe bańki w 4rech rozmiarach.
Polega na tym, że musisz posmarować czymś masowane miejsce (najlepiej oliwką), bierzesz bańkę i zasysasz na skórze (jednak nie za mocno żeby nie zrobić sobie siniaczka), następnie przesuwasz po skórze i tak robisz masaż. Na cellulit rewelacja. cena ok. 20zł na allegro Edytowane przez malinowa kate Czas edycji: 2012-03-28 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
fleur_deLys
Ja stosowałam schemat: 1.rozgrzewka, 2.ćwiczenia siłowe w seriach po kilkanaście, kilkadziesiąt powtórzeń, ale z lekkim obciążeniem lub bez niego; 3. aeroby po min. 40 min; (gdy miałam jeszcze siłę 3a. interwały ok. 10 - 15 min) 4. rozciąganie Możesz napisać dokładnie na czym to polegało ![]() razgrzewka to wiadomo;p ale ćwiczenia jakie np? aeroby po 40 min?:d a interwały ok. 10 - 15 min to nie wiem o co chodzi ;p ;D
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny na wątku i życzę nam wszystkim wytrwałości
![]() Ja wróciłam wreszcie do domu ale po drodze nagrzeszyłam tak , że chyba na wagę w tym tygodniu nie wejdę. miałam wczoraj wieczorem w ramach rekompensaty iść na basen a skończyło się na.... piciu wina w postaci całej butelki ![]() Dziś starałam się chociaż popołudniu ratować sytuację i tak: Ś- sałatka grecka, twaróg, 2 kromki razowego, ogórek zielony, jajko na twardo II Ś- gołąbki ze szpinakiem i brązowym ryżem Ob.- leczo bez mięsa podw.- 2 ciasteczka owsiane kolacja- koktajl truskawek z otrębami... dodatkowo z 15 dkg winogron ![]() Andziusska bańki chińskie , żeby miały sens to warto poczytać lub dopytać masażystki w którą stronę je ciągnąć , żeby był najlepszy efekt. To jest tzw. masaż powięziowy...czyli odrywasz mięśnie od powięzi i zwiększasz tym samym ukrwienie. Super sprawa ale jak zwykle musi być systematyczność ![]() Jak czytam jakie Wy jesteście w tym wszystkim obcykane to mi smutno... aja nie dosc , że mam największą nadwagę to jeszcze mi się nic nie chce ![]() No leń ze mnie jest przeokropny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie bójcie się, że przyrośniecie w masę, bo to niemożliwe. Tłumaczyła mi to trenerka na siłowni, gdy sama miałam takie obawy. Pokazała mi na przykład siebie i pokazała przy jak dużym obciążeniu ćwiczy ręce itp. Kobietom nie rosną mięśnie, bo nie mają testosteronu. Jeśli kobiety rosną w masę, to są sportsmenki, które wspomagają się testosteronem (lub kobiety z dużą ilością testosteronu). Nam się tylko podnoszą istniejące wiotkie mięśnie - optycznie to faktycznie wygląda jakby rosły, ale nie rozrosną się do rozmiarów takich, żeby to wyglądało okropnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Rano ważenie i jest 51,3!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- [/COLOR]Andziussska Jakbyś mogła to wpisz nową wagę 51,3kg.
![]()
![]() Edytowane przez S_Candall Czas edycji: 2012-03-29 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Cześc Kobitki
![]() Po tej wczorajszej kolacji mam okropnie "nadęty" brzuchol ![]() ![]() ![]() u mnie dziś: I 8:30 jajko + woda z octem II 11:30 kubeczek kaszki morelowej III 14:30 miseczka ryżu z pomidorem i papryka IV 17:30 kawałek łososia i szklanka soku pomidorowego Koło południa 12-13 pojde na rower albo obiegam z pół godziny, dziś trochę marna pogoda u mnie więc nie wiem na co się ostatecznie zdecyduje ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
SingleLady
Witaj.Wiesz ja myślę,ze nie ważne jakie hula-hop,ważne żeby jak najczęściej ćwiczyć
![]() -jajecznica z papryką,2x żytni z pomidorem i serkiem. -mini cienki naleśnik z twarożkiem i łyżeczką dżemu light. -nie wiem... chyba łosoś i surówka. banan sałatka z pomidorów i jogurt naturalny ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Andziusska
ćwiczenia siłowe wykonywałam na siłowni: z reguły były to ćwiczenia na poszczególne grupy mięśni wykonywane po 3 serie : najpierw na górną część ciała (wyciskanie, podnoszenie ciężarków, tzw. wiosłowanie itd.), potem na partie nóg i pośladków (m.in. tzw. martwy ciąg, wykroki z hantlami w dłoniach i różne maszyny: odwodzenie i przywodzenie nóg), a na końcu na plecy i brzuch (brzuszki z obciążeniem, na piłce, skłony boczne na takiej ławeczce, spinanie mięśni brzucha itd.). Na aeroby robiłam: jeśli na siłowni to: rowerek, maszyna eliptyczna (taki nordic walking), marsze na bieżni, stepper; a jeśli na powietrzu to: rower, marszobiegi. Interwały polegają na różnicowaniu intensywności wykonywanych aerobów: np. 1 min- wolno; 2-3 min.- maksymalna szybkość i tak na zmianę, aż się porządnie człowiek zmęczy i spoci, ale nie dłużej niż 20 min. Interwały są super na podkręcenie spalania,ale nie powinno się ich wykonywać codziennie (raczej co drugi dzień). Ja je stosowałam na koniec aerobów, żeby podkręcić spalanie i poprawić kondycję (zwiększają m.in.wydolność oddechową), ale można, jak się ma mało czasu, zastąpić nimi 40-min trening aerobowy wykonywany w wolnym tempie - podobna ilość spalonych kalorii. Mam nadzieję, że moja wypowiedz coś pomogła ![]() Co do rozbudowy mięśni, to niby racja, że kobieta zanadto się nie rozrośnie, bo ma za mało testosteronu, ale jak ktoś ma genetycznie uwarunkowane predyspozycje do łatwego budowania masy mięśniowej, np. jak ja, to i tak powinien uważać. Przez miesiąc intensywnego treningu, łydki "urosły mi" w obwodzie o 2 cm, czego do tej pory nie mogę się pozbyć, a że już wcześniej nie miałam zapałek, to... ![]() Moje menu: śniadanie: 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa z 1/2 łyżki masła orzechowego bez cukru i soli, z 1 łyżeczką niskosłodzonego dżemu truskawkowego; jajko sadzone; kawa z mlekiem. zielona herbata; wafel ryżowy z chudym twarożkiem na obiad planuję to, co wczoraj, tj. sałatę i pieczone warzywa (cukinię i paprykę) plus pieczoną pierś kurczaka; a na jutro, na osłodę życia ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj odpuszczam rower, bo pogoda paskudna (zimo i wieje), w zamian kręcę hula-hop, skaczę na skakance i zrobię zestaw ćwiczeń na wszystkie partie ciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.