Piękna sylewetka do wakacji - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 21:43   #241
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne
Dot.: Piękna sylewetka do wakacji

ista, może rzeczywiście tak reagujesz na @, ja np. staram się przespać, przynajmniej pierwsze dwa dni. Zobaczysz jak będzie jutro, życzę Ci żeby było lepiej

U mnie dziś:

ŚNIADANIE 8.00
Muesli śniadaniowe (płatki owsiane z orzechami i rodzynkami + jedno świeże jabłko, nasiona słonecznika, otręby pszenne i trochę platków owsianych
ŚN II 12/13
2 kromki chleba żytniego bez drożdży z rożnymi ziarnami z serem żółtym i szynką, Zapieczone w piekarniku.
OBIAD 16
2 małe ziemniaki i niedużo mięsa z warzywami w sosie a'la bolonese
KOLACJA ok.20
100g sera białego półtłustego + 10 suszonych śliwek

ćwiczenia: 30 minut biegu z rana i 8 minut abs
Adriennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 07:15   #242
ista89
Raczkowanie

Dzięki Adriennne dzisiaj musi być lepiej
Wczoraj ćwiczyłam dwie godziny i psychicznie jest lepiej, chociaż nie obyło się bez bólu żołądka nad ranem

7.00 - woda z cytryną
I śniadanie 7.20 - owsianka na mleku z bakaliami, pokrzywa, duża zielona herbata
II śniadanie 10.20 - dwa naleśniki ze szpinakiem, mandarynka
obiad 13.00 - sałata: sałata, rukola, cebula, ćwiartka pomidora, łosoś, kilka oliwek, jajko, olej z pestek dyni, oliwa ocet, kromka pieczywa
podwieczorek 16.30 - twarożek cytrynowy (z sokiem z cytryny i skórką) łyżeczka miodu

Udanego dnia
ista89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 07:24   #243
kselijka
Raczkowanie

Cześć Kobitki
Właśnie wróciłam z basenu i zjadłam jogurt z płatkami owsianymi
Ułożyłam sobie mały plan na dziś:
- 9:30-10:15 - rower, ptm muszę iść do lekarza więc zaliczę 30 minutowy spacer
- koło 12 wypije soczek pomidorowy i pokręce hh 30 minut
- na obiad zjem kurczaka pieczonego i sałatkę -> ptm 2h korkow z biologii
- kolacja jajko + zielona herbatka, koło 20:30 - małe rozciąganko i bieganko a po nim drożdże

Kochane, znacie może z własnego doświadczenia ćwiczenia na wewnętrzną cześć ud? Mam z nimi duży problem

Chudniemy! ... 6-5-4-3-2-1-0

kselijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 07:29   #244
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Cytat:
Napisane przez kselijka Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
Właśnie wróciłam z basenu i zjadłam jogurt z płatkami owsianymi
Ułożyłam sobie mały plan na dziś:
- 9:30-10:15 - rower, ptm muszę iść do lekarza więc zaliczę 30 minutowy spacer
- koło 12 wypije soczek pomidorowy i pokręce hh 30 minut
- na obiad zjem kurczaka pieczonego i sałatkę -> ptm 2h korkow z biologii
- kolacja jajko + zielona herbatka, koło 20:30 - małe rozciąganko i bieganko a po nim drożdże

Kochane, znacie może z własnego doświadczenia ćwiczenia na wewnętrzną cześć ud? Mam z nimi duży problem
Na uda polecam ćwiczenia agrafką,lub przysiady Callanetics-trzeba je wykonywać bardzo wolno,aby poczuć jak sie mięśnie napinają.Ja je ćwiczę już 5 tyg.i uda mam idealnie naprężone
Stary 2012-03-28, 07:40   #245
kselijka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez S_Candall Pokaż wiadomość
Na uda polecam ćwiczenia agrafką,lub przysiady Callanetics-trzeba je wykonywać bardzo wolno,aby poczuć jak sie mięśnie napinają.Ja je ćwiczę już 5 tyg.i uda mam idealnie naprężone
Wow! Gratuluje Codziennie 80-100 ścisków agrafką Hmm poszukam, ale pewnie w necie będzie tego tak dużo, że się pogubie które to ćwiczenia

Stary 2012-03-28, 09:01   #246
malinowa kate
BAN stały

Hej dziewczyny!
Zainteresował mnie wasz wątek. Od jakiegoś czasu szukam "grupy wsparcia" jednak musze przyznać że to niełatwe. Na większyk wątkach jest po parę dziewczyn które ciagle ze sobą piszą a nowych się olewa. Mam nadzieję że u Was będzie zupełnie inaczej.
Do dzieła! Będę piękna do wakacjiMam tylko nadzieję , że mnie przyjmiecie. Moim celem jest nie tylko spadek wagi(jakieś 3-4 kg) ale przede wszystkim poprawa stanu skóry.

. Mój plan jest następujący:
- do lata muszę poprawić kondycję mojej skóry, (w klasie maturalnej schudłam 10kg) chcę żeby była mniej sflaczała i raz na zawsze muszę zniszczyć ten głupi cellulit. Nigdy wcześniej nie maiałam z nim problemu, dopiero po utracie wagi się pojawił.
-muszę popracować nad brzuchem, mam taką śmieszną piłeczkę od pępka w dół . Chcę żeby był płaski i śliczny.
-no i trądzik, już lat się z nim męczę, z pomocą dermatologa dobrałam leki i suplementy, sama rozpisałam dietę sugerując się właśnie wpisami na forach internetowych. nie oczekuję od was porad na ten temat (wiem są inne wątki ) jedynie wsparcia przy realizacji planu

Jeśli chodzi o ćwiczenia to wszystko mam rozpisane w wielkiej tabelce na ścianie i codziennie wykonuję. Jednak czasem dopada mnie leń a z Waszą pomoca może go pokonam.
To tyle o mnie. Prosze o odpowiedź czy mogę się do Was doczepić
malinowa kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 10:30   #247
S_Candall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kselijka Pokaż wiadomość
Wow! Gratuluje Codziennie 80-100 ścisków agrafką Hmm poszukam, ale pewnie w necie będzie tego tak dużo, że się pogubie które to ćwiczenia
To proste.Robisz przysiady w rozkroku z złączonymi piętami.Powoli,aby czuć jak mięśnie się napinają i ja robie tak 3-4 serie po 20

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Malinowa Kate
Witaj i powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 11:24   #248
ista89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinowa kate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Zainteresował mnie wasz wątek. Od jakiegoś czasu szukam "grupy wsparcia" jednak musze przyznać że to niełatwe. Na większyk wątkach jest po parę dziewczyn które ciagle ze sobą piszą a nowych się olewa. Mam nadzieję że u Was będzie zupełnie inaczej.
Do dzieła! Będę piękna do wakacjiMam tylko nadzieję , że mnie przyjmiecie. Moim celem jest nie tylko spadek wagi(jakieś 3-4 kg) ale przede wszystkim poprawa stanu skóry.

. Mój plan jest następujący:
- do lata muszę poprawić kondycję mojej skóry, (w klasie maturalnej schudłam 10kg) chcę żeby była mniej sflaczała i raz na zawsze muszę zniszczyć ten głupi cellulit. Nigdy wcześniej nie maiałam z nim problemu, dopiero po utracie wagi się pojawił.
-muszę popracować nad brzuchem, mam taką śmieszną piłeczkę od pępka w dół . Chcę żeby był płaski i śliczny.
-no i trądzik, już lat się z nim męczę, z pomocą dermatologa dobrałam leki i suplementy, sama rozpisałam dietę sugerując się właśnie wpisami na forach internetowych. nie oczekuję od was porad na ten temat (wiem są inne wątki ) jedynie wsparcia przy realizacji planu

Jeśli chodzi o ćwiczenia to wszystko mam rozpisane w wielkiej tabelce na ścianie i codziennie wykonuję. Jednak czasem dopada mnie leń a z Waszą pomoca może go pokonam.
To tyle o mnie. Prosze o odpowiedź czy mogę się do Was doczepić
malinowa kate Witaj w naszym gronie

10kg- ładny wynik jak to uczyniłaś?
Już mówiłam, ale się powtórzę. Na poprawę jędrności skóry i w celu usunięcia cellulitu najlepsze jak dla mnie jest bańka chińska i serum Tołpa- nocny eliminator cellulitu. Głoszę uwielbienie dla tego duetu
A i od kilku tygodni do masażu bańką stosuję oliwkę rozgrzewającą Ziaja. Tania i mega wydajna, a efekt rozgrzewania utwierdza mnie w przekonaniu, że również skuteczna.

Offtopowo o trądziku.
Najlepsze efekty uzyskałam rezygnując z chemii w kosmetykach i kładąc ogromny nacisk na oczyszczanie. Zaczęłam testować naturalne produkty i udało mi się znaleźć tanie kosmetyki z dobrym składem. I tak obecnie używam jedynie produktów Corine de Farme (dostępne w sieci drogerii Hebe, Tesco i Intermarche).
Do oczyszczania mydło peelingujące Savon Noir Alepia (moje ostatnie cudowne odkrycie) w połączeniu ze szczoteczką do twarzy Rossmann.
Rano olejek myjący Ziaja ulga + szmatka muślinowa Liz Earle
do zmywania makijażu micel Bourjois

I to jest mój sposób na czystą i zadbaną cerę, a wierzcie mi, jest ona bardzo wymagająca.

Mam nadzieję, że moje wskazówki będą dla Ciebie pomocne

I do dzieła!!! 3mam kciuki
Stary 2012-03-28, 12:59   #249
malinowa kate
BAN stały

Ista-hmm... jeśli chodzi o wagę to trochę dziwna historia. Kiedys grałam w koszykówkę, dużo się ruszałam, jeździłam na rowerze, biegałam itd. Byłam gruba i dosyć umięśniona. W liceum nie miałam już tyle czasu na sport(raz w tyg. pływałam) więc moja kondycja się osłabiła ale waga nie. Podejżewam, że dopiero stres maturalny wpłyną na moją wagę oraz wprowadzenie 5ciu posiłków dziennie!!! w mniejszych ilościach.
Nie wiecz czy może mieć coś do rzeczy zakończone leczenie alergologicze( pewnie tak). W rok spadło mi 10 kg. więc patrząć na czas w jakim się to odbywało, to nie jest jakiś zniewalający wynik.
Dziwne ale moja nowa waga utrzymuje się już prawie rok.
Teraz planuję świadomie udoskonalić ten wynik ech...ale się rozpisałam;p jak zwykle(straszna gaduła ze mnie).

Jeśli chodzi o bańki chińskie to jestem ich szczęśliwą posiadaczką, również sobie zachwalam , jednak zaciekawił mnie ten olejek-wypróbuję

Edytowane przez malinowa kate
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:01
Stary 2012-03-28, 14:23   #250
fleur_deLys
Raczkowanie

hej wszystkim, przepraszam za wczorajsze spamowanie i powtórkę z rozrywki, mała awaria netu i w efekcie załadowało mi posta kilka razy.

Malinowa Kate
zazdroszczę wyników, mam nadzieję, że też w końcu dam radę zejść z obecnej wagi. Życzę dalszych sukcesów
No i faktycznie, stres sprzyja odchudzaniu XD, ja przed maturą schudłam w miesiąc kilkanaście kilo- ale to nic przyjemnego- byłam maksymalnie wychudzona i nadmiernie nerwowa.

Ista a gdzie upolowałaś Alepię? bo ja poszukuję bezskutecznie w mydlarniach i zielarniach w Poznaniu i znaleźć nie mogę,
a mam straszną vochotę na wspomniane przez Ciebie mydło.
Na cellulit stosuję ostatnio ziaję rebuild rozgrzewającą i serum AA, efekty coraz lepsze, choć jak pomyślę, że jeszcze pół roku temu nie miałam nawet stopnia zero, to mnie aż szlag trafia ze złości na samą siebie.

dzisiejsze menu:
śniadanie: płatki fitness, łyżka ziaren słonecznika i suchych płatków owsianych z chudym mlekiem; kawa z mlekiem
przekąska: pomarańcza, zielona herbata
lunch: zupa pomidorowa
a teraz idę na rower, a w międzyczasie kurczak się zmarynuje na późny obiad, do którego przewiduję jeszcze pieczone papryki i miks sałat <mniam>
fleur_deLys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 15:31   #251
ista89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fleur_deLys Pokaż wiadomość

Ista a gdzie upolowałaś Alepię? bo ja poszukuję bezskutecznie w mydlarniach i zielarniach w Poznaniu i znaleźć nie mogę,
a mam straszną vochotę na wspomniane przez Ciebie mydło.
Na cellulit stosuję ostatnio ziaję rebuild rozgrzewającą i serum AA, efekty coraz lepsze, choć jak pomyślę, że jeszcze pół roku temu nie miałam nawet stopnia zero, to mnie aż szlag trafia ze złości na samą siebie. :
Biolander albo Allegro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 17:43   #252
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny mogę się przyłączyć?odchudzam się od 27 grudnia schudłam ponad 10 kg,ale nie mogę zrzucić ost kilogramów.Miotam się między różnymi dietami,ost stosowana przeze mnie to 50 na 50,był też dukan,1000kc itp byłam na innym wątku,ale tam mało kto się udziela.Licze na wasze wsparcie
Adelajda84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 18:02   #253
Andziussska
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
u mnie masakra takiego lenia mam że szok
ale chociaż nie jem z nudów( jak zawsze)

kselijka
Właśnie wróciłam z basenu

daje wam dużo basen?? bo kocham pływać więc jak widzicie naprawdę efekty to chyba zacznę chodzić

S_Candall
Na uda polecam ćwiczenia agrafką,lub przysiady Callanetics-trzeba je wykonywać bardzo wolno,aby poczuć jak się mięśnie napinają.Ja je ćwiczę już 5 tyg.i uda mam idealnie naprężone
U o takich ćwiczeniach nie słyszałam, a mam ogromne udka xd

malinowa kate
Jeśli chodzi o bańki chińskie to jestem ich szczęśliwą posiadaczką, również sobie zachwalam
bańki chińskie? xd o boże czego ludzie nie wymyślą a co to jest w ogóle to się wciera w skórę czy jak? i jaka cena ? Bo może też skorzystam

Adelajda84 Co za pytanie jasne że możesz Witamy

Dziewczyny ogólnie się boję dużo ćwiczyć, bo nie chcę by zwiększyły mi się mięśnie, tylko pragnę stracić na wadze
jakieś wskazówki by nie stało się odwrotnie??

obecna waga: 71,9..69..66..63..60 ..58..55???
I cel: 65 kg
II cel: 60 kg
III cel: 55 kg
Andziussska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 18:41   #254
Dreamer9o
Rozeznanie

Andziussska mam to samo! leń jak nie wiem... wymęczona jestem uczelnią.. a najgorsze, że nie mam czasu na spokojne zjedzenie kilku lekkich posiłków dziennie.. i tak na przykład dziś:
śniadanie 7:00 - owsianka na mleku
obiad 16:00 - kurczak z brokułami na parze
w międzyczasie miałam non stop zajęcia, nie zdążyłam niiiic zjeść..
a teraz mnie boli głowa, jestem zmęczona i marudna
Dziewczyny ponawiam pytanie Andziussski : Dziewczyny ogólnie się boję dużo ćwiczyć, bo nie chcę by zwiększyły mi się mięśnie, tylko pragnę stracić na wadze jakieś wskazówki by nie stało się odwrotnie??
Stary 2012-03-28, 18:41   #255
S_Candall
Raczkowanie

Adelajda
Witaj... ile masz jeszcze do zrzucenia?
Andziussska
Jak nie chcesz bardziej rozbudować masy mięśniowej to ćwiczenia tylko rozciągające.Polecam Callanetics,8min.buns i duuuużo rozciągania (5min.) przed i po ćwiczeniach
Stary 2012-03-28, 18:48   #256
Adelajda84
Wtajemniczenie

Ja nie cierpie ćwiczeń dlatego od 1 ruszam do body clubu-będe mieć karnet-może w ten sposób zmobilizuje się do gimnastyki.Najbardziej interesuje mnie vacu line-licze,że z ud mi coś spadnie,które są moim największym kompleksem zaraz po brzuchu oczywiście

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A i dziękuje za miłe przyjęcie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Adelajda
Witaj... ile masz jeszcze do zrzucenia?
Andziussska
Jak nie chcesz bardziej rozbudować masy mięśniowej to ćwiczenia tylko rozciągające.Polecam Callanetics,8min.buns i duuuużo rozciągania (5min.) przed i po ćwiczeniach
Na chwilę obecną waga waha mi się miedzy 59 a 60kg przy wzroście 155cm.Mój pierwszy cel to było 57 kg czyli brakuje mi 2-3 kg myśle jednak,że na tym nie poprzestane bo mam tłuste uda i okropny brzuch,o boczkach już nie wspomne
Adelajda84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 19:46   #257
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne

Hellou

Andziussska bańki chińskie wygląda tak jak na zdjęciu, kosztują ok.20 złotych. Nie wiem jak dziewczyny robią masaż na cellulit. Mama sobie zrobiła i miała ogromne siniaki, ale najprawdopodobniej robiła to nieumiejętnie.

Witam kolejne, dziewczyny

Mnie też leń złapał, a raczej śpioch od tamtej soboty biegałam prawie codziennie, a od zmiany czasu coś nie mogę wstać

mój dzisiejszy jadłospis:

ŚNIADANIE 8.00
Owsianka z 10 suszonymi śliwkami (mega pośpiech)
ŚN II 11.00
Ok 150g jogurtu bakoma 7 zbóż malinowy + grahamka (jedzenie na mieście)
OBIAD 14.15
Miska rosołu (razem z marchewką) (mama robiła więc nie był tłusty i z „oczami”)
PODWIECZOREK 16.15
Jogurt danone naturalny ze zbożami + grahamka (jedzenie na mieście)
KOLACJA 20
Jajecznica z 2 jaj na szynce, sałatka z pomidora i sera białego

+1 gryz piętki z świeżego białego chleba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (14,2 KB, 3 załadowań)
Adriennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 19:52   #258
fleur_deLys
Raczkowanie

Ista
dzięki, zaraz lecę zamówić

Andziussska
żeby nie zwiększyć masy mięśniowej trzeba uważać na dietę gdy się ćwiczy - unikać nadmiaru węglowodanów i tłuszczy, ponieważ w połączeniu z intensywnym treningiem przyczyniają się do budowania tzw. masy.
Myślę, że najlepsze na utratę tłuszczyku są aeroby - czyli ćwiczenia o lekkiej do średniej intensywności, ale za to długo trwające, np. marsze, jazda na rowerze, pływanie etc. Ja stosowałam schemat: 1.rozgrzewka, 2.ćwiczenia siłowe w seriach po kilkanaście, kilkadziesiąt powtórzeń, ale z lekkim obciążeniem lub bez niego; 3. aeroby po min. 40 min; (gdy miałam jeszcze siłę 3a. interwały ok. 10 - 15 min) 4. rozciąganie Gdy trzymałam się tego planu i pilnowałam diety, miałam ciało jako marzenie Chcę znowu do tego wrócić!!

rower już zaliczony, choć był taki wiatr że myślałam, że mnie z drogi zdmuchnie, ale dzięki temu miałam dodatkowy wysiłek

dziś żadnych grzeszków nie było; obiadek zjadłam tak jak planowałam, tj. drób z masą warzyw; na kolację sałatę z 1/2 kulki mozzarelli light i kakao z chudego mleka, łyżeczki odtłuszczonego kakao mam nadzieję, że już nic dziś nie zjem - zaraz idę zaparzyć rooibosa.
Stary 2012-03-28, 20:07   #259
kselijka
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny - dowiedziałam się jakąś godzinę temu od mojej mamy, że mój bliski kuzyn będzie miał jutro przeszczep serca... Ona zaczęła płakać i wgl. To zrobiłam nam herbatki i powiedziałam, że zrobię nam kolacje (no ladnie! kolacja o tej porze ) ale chciałam jakoś załagodzić sytuacje i oderwać jej myśli od tego wydarzenia.
No i zgrzeszyłam na początku zjadłam tylko troszkę twarożku z miodem, ale potem... 3 kawałki bagietki z sosem czosnkowym (takiej do piekarnika) Zaraz po tym, zjadłam 3 suszone śliwki i zrobiłam sobie czerowonej herbatki aby jakoś załagodzić sytuacje "brzuszkowo - żołądkową"
Ćwiczyłam już trochę jakiś czas temu tzn przysiady 80, ściski agrafki 100, 25 min hh i ogolne roziąganie, ale może teraz jeszcze raz powtórze te ćwiczonka przed snem i już.
Dobrze, że rano basen i sauna ponadto cały dzień w biegu, więc może waga w piątek mnie nie zaskoczy aż tak strasznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 20:23   #260
malinowa kate
BAN stały

Andziusska- Bańki chińskie to takie gumowe bańki w 4rech rozmiarach.
Polega na tym, że musisz posmarować czymś masowane miejsce (najlepiej oliwką), bierzesz bańkę i zasysasz na skórze (jednak nie za mocno żeby nie zrobić sobie siniaczka), następnie przesuwasz po skórze i tak robisz masaż. Na cellulit rewelacja.
cena ok. 20zł na allegro

Edytowane przez malinowa kate
Czas edycji: 2012-03-28 o 20:28
Stary 2012-03-28, 20:25   #261
Andziussska
Raczkowanie

fleur_deLys
Ja stosowałam schemat: 1.rozgrzewka, 2.ćwiczenia siłowe w seriach po kilkanaście, kilkadziesiąt powtórzeń, ale z lekkim obciążeniem lub bez niego; 3. aeroby po min. 40 min; (gdy miałam jeszcze siłę 3a. interwały ok. 10 - 15 min) 4. rozciąganie
Możesz napisać dokładnie na czym to polegało
razgrzewka to wiadomo;p ale ćwiczenia jakie np? aeroby po 40 min?:d
a interwały ok. 10 - 15 min to nie wiem o co chodzi ;p ;D

obecna waga: 71,9..69..66..63..60 ..58..55???
I cel: 65 kg
II cel: 60 kg
III cel: 55 kg
Andziussska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 21:09   #262
primavery
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny na wątku i życzę nam wszystkim wytrwałości

Ja wróciłam wreszcie do domu ale po drodze nagrzeszyłam tak , że chyba na wagę w tym tygodniu nie wejdę. miałam wczoraj wieczorem w ramach rekompensaty iść na basen a skończyło się na.... piciu wina w postaci całej butelki

Dziś starałam się chociaż popołudniu ratować sytuację i tak:

Ś- sałatka grecka, twaróg, 2 kromki razowego, ogórek zielony, jajko na twardo
II Ś- gołąbki ze szpinakiem i brązowym ryżem
Ob.- leczo bez mięsa
podw.- 2 ciasteczka owsiane
kolacja- koktajl truskawek z otrębami...
dodatkowo z 15 dkg winogron

Andziusska bańki chińskie , żeby miały sens to warto poczytać lub dopytać masażystki w którą stronę je ciągnąć , żeby był najlepszy efekt.
To jest tzw. masaż powięziowy...czyli odrywasz mięśnie od powięzi i zwiększasz tym samym ukrwienie.
Super sprawa ale jak zwykle musi być systematyczność

Jak czytam jakie Wy jesteście w tym wszystkim obcykane to mi smutno... aja nie dosc , że mam największą nadwagę to jeszcze mi się nic nie chce

No leń ze mnie jest przeokropny...
primavery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 21:22   #263
Mahdab
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie bójcie się, że przyrośniecie w masę, bo to niemożliwe. Tłumaczyła mi to trenerka na siłowni, gdy sama miałam takie obawy. Pokazała mi na przykład siebie i pokazała przy jak dużym obciążeniu ćwiczy ręce itp. Kobietom nie rosną mięśnie, bo nie mają testosteronu. Jeśli kobiety rosną w masę, to są sportsmenki, które wspomagają się testosteronem (lub kobiety z dużą ilością testosteronu). Nam się tylko podnoszą istniejące wiotkie mięśnie - optycznie to faktycznie wygląda jakby rosły, ale nie rozrosną się do rozmiarów takich, żeby to wyglądało okropnie.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 22:49   #264
rudafoka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Andziussska Pokaż wiadomość

brawo dziewczyny
heej ja chce schudnac do 59 nie do 49 i poczatkowo bylo 66,7 a teraz juz jest 65,4 Jakbys mogla poprawic byloby milo )
rudafoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 07:04   #265
S_Candall
Raczkowanie

Rano ważenie i jest 51,3!!! Jestem strasznie happy.Jeszcze tylko 2kg.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

[/COLOR]Andziussska
Jakbyś mogła to wpisz nową wagę 51,3kg.

Edytowane przez S_Candall
Czas edycji: 2012-03-29 o 07:03
S_Candall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 09:32   #266
kselijka
Raczkowanie

Cześc Kobitki
Po tej wczorajszej kolacji mam okropnie "nadęty" brzuchol Chciałabym z nim coś teraz zrobić, ale co żeby pomogło Nie wiem czemu aż tak, ale jestem trochę przerażona, smutna i zła...
u mnie dziś:
I 8:30 jajko + woda z octem
II 11:30 kubeczek kaszki morelowej
III 14:30 miseczka ryżu z pomidorem i papryka
IV 17:30 kawałek łososia i szklanka soku pomidorowego

Koło południa 12-13 pojde na rower albo obiegam z pół godziny, dziś trochę marna pogoda u mnie więc nie wiem na co się ostatecznie zdecyduje Zaraz zaczynam serie ćwiczeń: 40 przysiadów w podskokach z nogi na noge, 150 brzuszków, 100 pompek, 100 ścisków agrafki nogi i 60 ścisków ręce, 100 skrętów ciała, rozciąganie do ziemi, do nóg itp.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Stary 2012-03-29, 10:42   #267
SingleLady1990
Raczkowanie

Hej Dziewczyny Mogę się dołączyc? Może napisze coś o sobie: Wzrost 162 cm (niestety ) waga 60 kg to jest jakaś masakra... Moim problemem jest to, że jak brak mi motywacji do odchudzania to koniec, jem słodycze. Słodycze to moja zguba, nieregularne posiłki, rzadko ogólnie jem. Poradźcie jakie cwiczenia wykonywac, mam hula-hop ale takie zwykłe, myślicie, że coś pomoże? chciałam kupic sobie to z masażerem ale kasa mi w tym miesiącu nie pozwoli
SingleLady1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 11:03   #268
S_Candall
Raczkowanie

SingleLady
Witaj.Wiesz ja myślę,ze nie ważne jakie hula-hop,ważne żeby jak najczęściej ćwiczyć
-jajecznica z papryką,2x żytni z pomidorem i serkiem.
-mini cienki naleśnik z twarożkiem i łyżeczką dżemu light.
-nie wiem... chyba łosoś i surówka.
banan
sałatka z pomidorów i jogurt naturalny
Stary 2012-03-29, 11:07   #269
SingleLady1990
Raczkowanie

Cytat:
SingleLady
Witaj.Wiesz ja myślę,ze nie ważne jakie hula-hop,ważne żeby jak najczęściej ćwiczyć
-jajecznica z papryką,2x żytni z pomidorem i serkiem.
-mini cienki naleśnik z twarożkiem i łyżeczką dżemu light.
-nie wiem... chyba łosoś i surówka.
banan
sałatka z pomidorów i jogurt naturalny
Dzięki za odp wiesz, cwiczyłam całe zeszłe wakacje zwykłym hula-hopem i jakieś efekty widziałam, jeżdziłam na rowerze, dodatkowo piłam dużo zielonej herbaty i wody niegazowanej. Myślę, że od dziś zaczne zmieniac swój wygląd oby na lepszy Moj cel to 52 kg ehh
SingleLady1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 12:16   #270
fleur_deLys
Raczkowanie

Andziusska
ćwiczenia siłowe wykonywałam na siłowni: z reguły były to ćwiczenia na poszczególne grupy mięśni wykonywane po 3 serie : najpierw na górną część ciała (wyciskanie, podnoszenie ciężarków, tzw. wiosłowanie itd.), potem na partie nóg i pośladków (m.in. tzw. martwy ciąg, wykroki z hantlami w dłoniach i różne maszyny: odwodzenie i przywodzenie nóg), a na końcu na plecy i brzuch (brzuszki z obciążeniem, na piłce, skłony boczne na takiej ławeczce, spinanie mięśni brzucha itd.).
Na aeroby robiłam: jeśli na siłowni to: rowerek, maszyna eliptyczna (taki nordic walking), marsze na bieżni, stepper; a jeśli na powietrzu to: rower, marszobiegi.
Interwały polegają na różnicowaniu intensywności wykonywanych aerobów: np. 1 min- wolno; 2-3 min.- maksymalna szybkość i tak na zmianę, aż się porządnie człowiek zmęczy i spoci, ale nie dłużej niż 20 min. Interwały są super na podkręcenie spalania,ale nie powinno się ich wykonywać codziennie (raczej co drugi dzień). Ja je stosowałam na koniec aerobów, żeby podkręcić spalanie i poprawić kondycję (zwiększają m.in.wydolność oddechową), ale można, jak się ma mało czasu, zastąpić nimi 40-min trening aerobowy wykonywany w wolnym tempie - podobna ilość spalonych kalorii. Mam nadzieję, że moja wypowiedz coś pomogła Polecam lekturę Shape'a, tam praktycznie w każdym numerze opisują jakieś treningi, z rozpiską na aeroby i interwały.

Co do rozbudowy mięśni, to niby racja, że kobieta zanadto się nie rozrośnie, bo ma za mało testosteronu, ale jak ktoś ma genetycznie uwarunkowane predyspozycje do łatwego budowania masy mięśniowej, np. jak ja, to i tak powinien uważać. Przez miesiąc intensywnego treningu, łydki "urosły mi" w obwodzie o 2 cm, czego do tej pory nie mogę się pozbyć, a że już wcześniej nie miałam zapałek, to...

Moje menu:
śniadanie: 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa z 1/2 łyżki masła orzechowego bez cukru i soli, z 1 łyżeczką niskosłodzonego dżemu truskawkowego; jajko sadzone; kawa z mlekiem.

zielona herbata; wafel ryżowy z chudym twarożkiem

na obiad planuję to, co wczoraj, tj. sałatę i pieczone warzywa (cukinię i paprykę) plus pieczoną pierś kurczaka;

a na jutro, na osłodę życia, piekę sernik cytrynowy proteinowy , tj. bez tłuszczu, mąki i cukru; tylko sam ser plus jajka i słodzik. Pewnie brzmi mało zachęcająco, ale jest pyszny , no i ma zerowy IG, i mało kalorii

dzisiaj odpuszczam rower, bo pogoda paskudna (zimo i wieje), w zamian kręcę hula-hop, skaczę na skakance i zrobię zestaw ćwiczeń na wszystkie partie ciała
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości