|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie
A to pewnie prawda.
|
|
|
|
#242 |
|
Nie depcze krokusów
|
To czemu walisz głową w mur zamiast urwać totalnie kontakt?
Pisałaś, że go usunęłaś z telefonu i gg, a nagle się okazuje, że nie. Skoro Cię to rusza, po co się tak katujesz? Po co udajesz twardą, skoro rozwala Cię od środka? Gdyby do mnie jakiś facet napisał w środku nocy "Co tam?", to bym się zastanowiła, czy poszukuje inspiracji do zadowolenia się, czy może czuje się samotny i zatęsknił. Jak odpisał, mogłaś nie kontynuować tematu, zbyć go, a Ty zażartowałaś, że mógłby się u Ciebie zjawić i jeszcze dziwisz się, że nie odebrał żartu, tylko przyjechał i teraz się zastanawiasz, co nim kierowało Jesteście tylko kolegami, nigdy Ci niczego nie obiecywał, więc ma prawo znikać i się nie odzywać. Po co ma się tłumaczyć z tego, że nie chce od Ciebie związku. Jest mi cholernie przykro, że tak wyszło, choć zapowiadało się pięknie, ale teraz trzeba się skupić na tym, że nic z tego nie będzie nigdy. Nawet, jeśli w nim się coś obudzi, to on powinien zrobić pierwszy krok, to on powinien zacząć Tę rozmowę, a nie Ty. Zarówno Ty, Ofelia, jak i Kimi zrobiłyście co mogłyście i tego kroku Wam gratuluję. Wiecie na czym stoicie - Wasze obiekty Was nie kochają. Ofelia pomyślała o swojej emocjonalnej przyszłości i rozstała się z facetem, z którym miała wiele wspólnych tematów, ale nie czuł do niej wystarczająco dużo. Kimi nie jest w związku z facetem, z którym się spotyka od dłuższego czasu, ale jej z tym póki co dobrze, bo ma przeczucie, że jest to typ człowieka, w którym uczucie rozwija się powolutku. A nuż cierpliwość się opłaci. Ty chcesz prostować świat, choć sama potrzebujesz wyprostowania, a Twoja sytuacja jest tak oczywista jak powyższe - gdyby czuł więcej i chciał więcej, to by to okazał, a nie kazał Tobie wypruwać z siebie żył.
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) Usunęłam. Dalej go nie mam zapisanego nigdzie, nawet teraz jak pisał i dzwonił. Chcę sobie oszczędzić konieczności usuwania numerów po raz kolejny, bo się z taką koniecznością liczę, czy też jestem o niej pewna. Niestety numer telefonu pamiętam, a o ile znam mnóstwo sposobów na zapamiętywanie informacji, to ani jednego na zapominanie. 2) Jak nie będę udawać twardej, to się całkiem posypię? Tak przynajmniej sama sobie wmawiam. 3) Nie w środku nocy, tylko po 22. 4) Nic takiego nie miało miejsca. Sam to zaproponował, ja nie wyszłam z absolutnie żadną inicjatywą. 5) Nigdy nie chciałam, żeby się przede mną tłumaczył z tego, że nie chce ze mną być. Chciałam tylko wiedzieć, czemu znika i wraca jak bumerang. To jest co innego. I do tego, żeby tak nie robić, nie trzeba być chyba z kimś w związku, prawda? Do kolegi też bym miała pretensje i żal. 6) Absolutnie nie poruszyłam z nim tego tematu w tym tygodniu i nie mam zamiaru. 7) Nie wypruwam. Moją największą inicjatywą było (oprócz zaczęcia tego pieprzonego tematu kiedyś) napisanie do niego smsa w zeszłą sobotę. Czego - jak już przyznałam - żałuję. A może powinno się postąpić inaczej? Nie wiem, ale inaczej nie umiem. Ale fakt, potrafię sobie wypruwać żyły dla kogoś, kogo kocham, i to podejście w dzisiejszych czasach wybitnie źle działa, w każdym razie w moim przypadku. Acha, jeszcze kwestią wyjaśnienia. Ja naprawdę zdaję sobie sprawę z tego, że on mnie nie kocha (ee chociaż w ogóle bez sensu, raczej nie można kochać praktycznie się nie znając) czy że - jeśli nawet - to w jakiś kulawy, pokrzywiony sposób. Nie jestem totalnym zerem intelektualnym. Ale ta świadomość i tak w niczym nie pomaga. Edytowane przez Connff Czas edycji: 2012-04-23 o 12:56 |
|
|
|
|
#244 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdecyduj, czy ma się zająć tym rowerem, podczas gdy Twoja głowa będzie Cię kąsać wątpliwościami, czy może chcesz go olać i powiesz, że sama to załatwisz i odmówisz pomocy. Nie wierzę, że nikt inny nie jest w stanie naprawić Twojego roweru. Cytat:
Czy jego koledzy i koleżanki, których olał, wypisują do niego wieczorami i odstawiają akcje z usuwaniem numerów w deszczu? Cytat:
Po pierwsze: można poprowadzić kulturalnie rozmowę tak, by druga osoba zrozumiała, że sobie jej nie życzy. Po drugie: rób to, co robi Tobie dobrze, a niestety kontakt z nim działa na Ciebie fatalnie. Pozwól sobie na zdrowy egoizm i przestań nazywać desperackie próby dobrym wychowaniem. Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-23 o 13:10 |
|||||||
|
|
|
#245 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Siedzę dzisiaj nad dość durnym tłumaczeniem (co widać po mojej intensywnej bytności na wizażu ), marudziłam nieco Blondynowi, że mam dość, że zwoje mi się przegrzewają itd.on: to idź na spacerek ja: nie mogę, bo leje, przemoknę go gaci, rozchoruję się i będzie tragedia on: to jedź na spacerek ![]() Zdrowy tryb życia w wersji mojego lubego rulez
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Elve - zrobienie prawka na motor a licencja na samolocik to prawie to samo, pod warunkiem że kupisz jedną z maszyn. Wtedy to ma sens
![]() Może kupisz sobie jakiegoś szybowca, będziesz trzymać w garażu
|
#247 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#248 |
|
Nie depcze krokusów
|
To co, zrzuta i kupujemy aeroklub?
|
|
#249 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Co to dla nas
Jak w przeciągu roku każda zaliczy największą kumulację w totka, to łaj not
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Ale mi ciśnienie skoczyło.. aż mnie serce boli..
|
|
#251 |
|
Nie depcze krokusów
|
Co Ci tak podniosło?
|
|
#252 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mówisz, że masz dmuch jak wilk z "trzech małych świnek" ?
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ten "mój".. nie żebym kogoś kontrolowała albo nie pozwalała na jakieś wypadziki, ale od rana milczy (ma wolne, a od jakiegoś czasu to ja się pierwsza odzywam), myślałam że siedzi na mieszkaniu i remontuje.. czy coś. A tu się z forum dowiaduje że sobie jeździ. Noż ku.mać, nie dość że nie łaska od rana głupiego smsa wysłać to jeszcze wozi dupę, wiedzą o tym wszyscy prócz.. mnie.
|
#254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musi to być przecież prawdą, ale skoro tyle osób ma taką opinię, to warto to przeanalizować. Na terapii analizuje się czasami scenariusze, które okazują się nieprawdziwe, ale to jest równie cenne, jak znajdowanie tych właściwych odpowiedzi.Cytat:
Tylko wypadkowe są ![]() Conff - pijesz, nie pisz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym odkąd nie mam już potrzeby wycia w niebogłosy, to mi auto mniej potrzebne TAAAAAAAAK!!!!! Kocham Was ![]() Aha, zapomniałam Wam powiedzieć, że na koncercie było super i nie spotkałam eksa ![]() Za to mój dobry kolega zapytał, czy jadę na pewien festiwal, bo jak nie to on jedzie z ekipą eksa. Powiedziałam, że spoko niech jedzie, bo się chyba nie wybieram. Tylko powiedzcie mi, czemu się wkurzyłam? (oczywiście tego nie okazałam, bo to było bez sensu zupełnie, ale fakt zaistniał, nie kumam czemu mnie to zdenerwowało ).
|
||||
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny ![]() Dziś chłopcy, na oko koniec gimnazjum, powiedzieli mi "dzień dobry" ![]() Jeżu, jeśli i studenci zaczną się kłaniać, to będzie koniec! ![]() Inna sprawa, że - jako dzikus nr 1 - z przerażeniem zdałam sobie sprawę, że ludzie z bloku zaczynają mnie kojarzyć. Nie lubię tak. Edytowane przez krolowazimy Czas edycji: 2012-04-23 o 18:52 |
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
hellow
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#257 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Hej, jeśli pamiętacie zverke to ona baaardzo prosi Was o zagłosowanie, żeby się mogła zmetamorfozować a sama zapomniała hasła na wizaż
![]() http://www.manufaktura.com/PL/Konkur...0/Default.aspx |
|
|
|
#259 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak, widziałam na FB
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() yeah ![]() Cytat:
![]() Przyszedł mi dzisiaj składany stolik do manicure i walizka na te wszystkie moje rzeczy do paznokci. Nie dość, że do walizki się nie wszystko zmieściło, to jeszcze jest ciężka jak cholera. Stolik waży z 20kg mam torbę na niego ale ledwo co ją trzymam na ramieniu. Jakby mi tak przyszło jeździć po domach, to bez prawka się nie obejdzie, bo nawet nie dałabym rady przejść z tym 10 metrów. Więc jak narazie muszę postawić tylko na robienie pazurów u siebie
![]() Edytowane przez enjoy89 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:57 |
|||
|
|
|
#262 |
|
Nie depcze krokusów
|
Królowo - Ciesz się, że młodzież. Mnie ostatnio ciągle nagabują starsze panie
![]() - proszę popatrzeć, jakie ładne kwiaty kupiłam, tanio na ryneczku - o, jaki wystraszony kotek, też takiego znalazłam na wojnie - dobry mają chleb w tej piekarni, pani też tu kupuje? - jakieś chuligany wczoraj krzyczały na osiedlu, zasnąć nie mogłam, wie pani...
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma sensu się zastanawiać "dlaczego tak postąpił". Kiedy ja się z eksem rozstawałam, to miałam wrażenie, że się po prostu super dogadujemy, na takim pełnym luzie, do tego jest chemia i w ogóle powinno być super a jednak nie i potem też było, "dlaczego?", "jak to się stało?" ,"ale przecież my do siebie niesamowicie pasujemy, jestem o tym przekonana i to nie są wymysły zakochanej nastolatki ". Cóż.... pewnych rzeczy po prostu się nigdy nie dowiemy. I podejrzewam, że Niedoszły też by nie miał na Twoje pytania, żadnej konkretnej odpowiedzi. Czasami coś się zwyczajnie dzieje i tyle.Conff- Ty jesteś z Wrocławia? Powiedz mi, co tam muszę koniecznie zobaczyć?
|
|
#264 |
|
Nie depcze krokusów
|
Koniecznie musisz zobaczyć Connff
|
|
#265 | |||||
|
Zadomowienie
|
Uuu, ale pójdzie zaraz elaborat
. Cytat:
Cytat:
.Ale właśnie problem polega na tym, że ja nigdy, nigdy nie piszę i nie dzwonię po pijaku. Serio. A byłam już przecież znacznie bardziej pijana i w znacznie gorszym stanie psychicznym. Więc naprawdę nie wiem, co mi odbiło. Hmm. Też zupełnie nie wiem, czemu się wkurzyłaś, bo powinnaś być zadowolona . Cytat:
. Też przeżywałam .Cytat:
Cytat:
Ano . Łojejku, to ja Ci jakąś listę przygotuję... A co Cię mniej więcej interesuje? A kiedy będziesz? Jak dam radę, to się chętnie spotkam, nie będę marudzić nawet .Ej, ale co ja jestem? Żadna ze mnie atrakcja .
|
|||||
|
|
|
#266 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się podobnie zachowywałam z toksycznym, przez cały tydzień miałam swoje życie, odzywałam sie na weekend. Nie dlatego, że chciałam seksu, ale miałam nadzieję spędzić go z nim miło. On mnie wyzywał, że mam go w D i że dzwonię tylko, jak się nudzę. Zresztą nie ma co porównywac, to była patologia. Ja sie źle czuję, jak ktoś mnie ograncza, jak czuję, że muszę cos zrobić, bo ktoś tego oczekuje. Uważam, że związek to taki ukłąd, kiedy daje się co sie chce i patrzy na efekty. Czasami sie zbliżam do M bardziej, a czasami jest daleko. On to tłumaczy pracą. Ale ja nie wiem, czy to jest związek. Cytat:
znalazłam ofertę przy pomocy tworzenia portalu o transporcie i ekologii, szukam ciekawych eventów, przeglądam. Ale ja sie chyba podświadomie boję, że jak mi się coś trafi, to będę musiała sie zmieniać, wyjść do nowego. Nie znam tego, tego się boję. To zwykła wieś, jest tam jakieś 5 tys mieszkańców. Jak tam wracam, kiedy wjeżdzam, to mam poczucie, jakbym się kuliła w środku. Cytat:
Zgadzam się, coś mnie musi łączyć. Tak zweryfikowałam parę znajomości i postanowiłam je zamknąć albo ograniczyć. Doszłam do wniosku, że łączy nas tylko miejsca zamieszkania. Cytat:
Byłam na pierwszym spotkaniu i aż sama się dziwiłam, że jestem aż tak otwarta. Niektóre rzeczy mnie ciągle dotykają, że jestem zaskoczona, że az tak bardzo. Dobry pomysł z tą sugestią. Cytat:
Tak sobie myślę, on zawsze powtarzał, że sie nie nadaje do związków i boi się zobowiązań w czym byliśmy zgodni. Do dziś nie wiem, co nawaliło. Ale dlaczego to nie wystarczy? Przeciez o to chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam identyczne podejście. Nie wydaje Cie się, że cały czas racjonalizujemy zaa bardzo, a jak ktoś spowoduje, że postanowimy sie odkorkować, to zalewa go powódź.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|||||||||
|
|
|
#267 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no, ona ma przewalone, jak byłam z nią za granicą, to wszycy do niej gadali a ona biedna nic nie rozumiała ![]() pogrubione - oplułam się jajkiem Cytat:
![]() Wbrew pozorom mi to było potrzebne. Musiałam to przewymiotować tryliard razy, żebym już nie musiała pytać wciąż dlaczego zrobił to a dlaczego tamto. Przecież ja jemu te pytania zadawałam tyle razy, że już sama zaczynałam się tym męczyć. Mam swoje podejrzenia dlaczego, jest ich milion i mi one starczają I masz rację, że on może nie mieć odpowiedzi. Mój eks nie znał odpowiedzi, 5 miesięcy po rozstaniu powiedział mi, że nie wie dlaczego zerwał. A wersja się zmieniała za każdym razem jak z nim gadałam. Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja myślałam, że raczej powinno mi to zwisać, skoro i tak nie jadę A tu normalnie nerw.Powiedziałam mojej przyjaciółce, zupełnie bez emocji, żeby zobaczyć jej reakcję. A ona "Co? A niech jedzie z tym padalcem, po co Ci dupę w ogóle zawraca, my też jedziemy! Bez nich! Gdzie mój plecak? A czym tam się jedzie?" Cytat:
Tylko trzeba wiedzieć, kiedy odpuścić ![]() No to chyba wiele mówi, nie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() On się na Ciebie nie otworzył, bo nie byłaś TĄ JEDYNĄ. Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-04-24 o 05:06 |
||||||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fubi - nie irytuje mnie to, że babcie zagadują, tylko czuję się przez to staro...
Connff - to co, teraz znowu przestajecie się do siebie odzywać i on znika? Myślę, że już przeanalizowałaś ostatni incydent wystarczająco. Masz przynajmniej zrobiony rower. I willę niech już zacznie budować ![]() Zverka - głosuję Ci z domu i z pracy.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-24 o 08:24 |
|
|
|
#269 | ||||||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Wszystko jest, nawet własne nózie ubrane w szpileczki
![]() Cytat:
![]() Chociaż fakt, zdarza mi się też wsiąść i jechać bez celu, bo mam potrzebę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio młodzież z bloku Blondyna zaczęła mnie kojarzyć, od razu się czuję jak u siebie ![]() Cytat:
![]() Nie wiedziałam że Zverka jest taka RRRRRRRRRRRRRRRRRRuda ![]() Zagłosowane i będzie głosowane ![]() Ja bym nie mogła, mam w sobie za dużą dbałość o prywatność mojej przestrzeni życiowej - temu po piętach powinnam całować ojca, że mnie namówił na prawko te naście lat temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uczucie wypala się mimo dbania o nie i o związek bo? Bo tak ![]() Nie Ty się pogubiłaś, tylko facet po ponad roku związku i przy Twoim rozkwitającym zaangażowaniu, powiedział Ci, żebyś zaangażowania od niego nie oczekiwała. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No według mnie nie o to.
|
|
|
#270 | ||||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
To czekaj cierpliwie i nie rób głupot. Cytat:
Cytat:
Dla mnie to nieważne, czy odzywa się urażona duma, kopniak w Twoją inteligencję, czy może złamane serce. Straszne jest to, że wcale nie idziesz do przodu. Każda dziewczyna po porzuceniu zadaje sobie pytanie "dlaczego?" i drąży to tygodniami. U Ciebie trwa to już miesiące. Cytat:
Cytat:
Racjonalne jest zaakceptowanie, że to nie kwestia uderzenia motyla na drugim końcu globu, tylko pokręconej psychiki tego faceta. I że nic dobrego z kontynuowania znajomości z nim oraz rozkminiania tej porażki nie wyjdzie. Jak będzie miał nową dziewczynę, to pewnie tak będzie... Cytat:
Nie ma w nim miłości do Ciebie i od początku Ci to okazywał - rzadkimi spotkaniami z głupimi wymówkami, odsuwaniem od towarzystwa swoich znajomych, niechęcią do poznawania Twoich... Cytat:
Co nawaliło? Na początku było mu dobrze, a potem stwierdził, że nie, to jednak nie To. Wygodnicki z niego tchórz, bo ani nie ma odwagi Ci powiedzieć, że nic z tego już nie będzie, ani nie widzi potrzeby rezygnowania z łatwo dostępnej kobiety, którą oszukuje. Cytat:
![]() A przecież to takie proste - nie kocha Cię, nie jesteś Tą Właściwą. Jest do Ciebie przywiązany, lubi spędzać z Tobą czas, pożąda Cię, ale to za mało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tu nie chodzi o padanie na kolana i płomienne wyznania po miesiącu znajomości. Jeśli jest w nas uczucie względem drugiej osoby, to się je czuje w sobie - czuje się, że w danym momencie chce się z tą osobą być, a nie z żadną inną. Widocznie on widzi swoje życie z inną.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

), marudziłam nieco Blondynowi, że mam dość, że zwoje mi się przegrzewają itd.

Nie musi to być przecież prawdą, ale skoro tyle osób ma taką opinię, to warto to przeanalizować. Na terapii analizuje się czasami scenariusze, które okazują się nieprawdziwe, ale to jest równie cenne, jak znajdowanie tych właściwych odpowiedzi.

mam torbę na niego ale ledwo co ją trzymam na ramieniu. Jakby mi tak przyszło jeździć po domach, to bez prawka się nie obejdzie, bo nawet nie dałabym rady przejść z tym 10 metrów. Więc jak narazie muszę postawić tylko na robienie pazurów u siebie 

Chłop się ustawił pierwszorzędnie, związku nie chce, ale kimi dalej ma przy sobie na przeczekanie. A w razie czego, to on przecież żadnych zobowiązań nie ma i może sobie robić co chce.