|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
dzień dobry
![]() ja dzisiaj niestety bez owsianki na śniadanie, bo nie mam żadnych owocków w domu ![]() ale zamiast tego zjadłam sobie kaszkę mannę waniliową ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jadłospis wzorowy, gratulacje ![]() Co do obiadu u teściowej to się nie przejmuj. Ziemniaki też możesz zjeść, one same w sobie nie są złe - to ciężkie sosy do nich podawane tuczą. Normalna porcja ziemniaków (nie jakaś góra) od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ryba i kapusta to też żaden grzech chociaż pewnie będzie trochę tłusto. Żeby nie mieć żadnych wyrzutów sumienia zadbaj żeby reszta posiłków była bardzo lekka, np. na kolację sałata + pomidor + tuńczyk wsw i może już bez węgli ![]() Cytat:
Co do tego Sphinxa to moja sałatka była tak pyszna, że w ogóle nie żałowałam tych frytek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czas na owsiankę i idę na kolokwium, trzymajcie kciuki! ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- [QUOTE=shine_sky;33666408]czemu niemądrym? ![]() ja na śniadanko miałam owsiankę z siemiem, rodzynkami, słonecznikiem, suszonymi śliwkami, truskawkami i jabłkiem ![]() ![]() /QUOTE] Boże Twoja owsianka musiała być obłędna ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja grzecznie sobie dietkuję, mój wczorajszy jadłospis: - 2 kromki chleba żytniego z serkiem + kilka rzodkiewek - mały jogurt naturalny + 2 łyżki musli + łyżka otrąb pszennych + słodzik + cynamon ![]() - ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka (wiem, że powinnam raczej zjeść jakieś białko, ale miałam ogromną ochotę na ziemniaki) - serek wiejski z ogórkiem i cebulką |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Jeśli mogę to z chęcią dołączę do wątku. Podczytuję już od kilku dni i chyba spróbuję
![]() ![]() owsianka na wodzie (z siemieniem, orzechami, rodzynkami, pół jabłka i olej lniany) Będzie jeszcze: Zupa-krem z groszku, ziemniaków i pietruchy Śledziki orientalne (Lisner -125 g) z pieprzem + zielona papryka(pół) Krewetki smażone ze szpinakiem, czosnkiem, natką i cebulą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Sculpture of Regret - mam takie samo zdanie o ziemniakach
![]() ![]() co do herbatki - ja z biedry piłam zieloną tylko z cytryną, grejfrutem i właśnie z ananasem, ale z mango jeszcze nie piłam aaa musiałabyć boska ![]() ![]() A owsianka była tak pyszna, że wzięłam dokładkę ![]() ![]() jak poszedł kolos? ![]() szifra, te krewetki ze szpinakiem same w nazwie są boskie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
lipiec na maksa!!! :)
|
40 minut morderczego treningu na stepperze zaliczone
![]() 2 kg do celu! ![]()
![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() ja dziś zaczęłam od ładnego śniadanka, mimo że nie miałam ochoty jeść (zawsze rano ledwo co coś przegryzę, jakoś tak zawsze miałam, no ale zmusiłam się całe szczęście ![]() Zjadłam ciemną bułkę z twarogiem i dżemem domowej roboty (truskawka z czarną porzeczką, od mamusi ![]() ![]() w sumie trochę dziś pospałam więc śniadanie dopiero o 10:30 przed zajęciami... jeśli chodzi o drugi posiłek to skromnie, bo zaraz wybieram się na bieżnię. zjadłam pare marchewek "marwitek" i loda big milk (nie mogłam się oprzeć, taka piękna pogoda! a ma 85kcal, więc chyba da się przeżyć ![]() na obiad planuję tortillę z kurczakiem, szpinakiem, pomidorem i serem ![]() a wieczorem jeszcze nie wiem, ale na pewno dołączą do posiłku papryczki z serem w środku, lubicie je? dla mnie pyszny i zdrowy dodatek i mało kalorii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej ![]() Ja planuje dziś tylko 8 min buns i hh. Mój organizm dziś odpoczywa ![]() jeu - widać do niektórych osób nic nie dociera , trudno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Ja właśnie wróciłam z zajęć i jestem nie do życia, niewyspana, głowa mnie boli i jeszcze dostałam @ ( 12 dni za wcześnie.. ) ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I owsianka z bananem rodzynkami i łyżeczką kakao ![]() II kanapka ( razowiec + szynka + pomidor) III kanapka ( razowiec + szynka + pomidor) IV Kotlet mielony + ziemniaki+ ogórek konserwowy V serek wiejski ze szczypiorkiem + zielona herbata Dzisiaj przypada dzień ćwiczeń i nie wiem co to będzie ![]()
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja właśnie zaraz idę ruszyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Aniaa wczoraj miałam dzień wolny, jakbym wiedziała, że mnie @ zaskoczy to bym inaczej to rozegrała
![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć wiem, że im dłuższa przerwa, tym większy leń człowieka dopada i potem ciężej się zebrać do czegokolwiek ![]() to prześpij się może, odpocznij trochę i zobaczysz jak będzie później ![]() jak coś to najwyżej trochę lżejszy trening sobie zrób i tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładnie, do obiadu mogłaś dorzucić tylko coś jeszcze np. jajko sadzone. Cytat:
Witaj, przyłączaj się, powodzenia ![]() Super jadłospis, jaki urozmaicony! Jak robisz tą zupę krem? Krewetki ze szpinakiem, dziewczyno rozwaliłaś mnie tym, też chcę się wprosić do Ciebie, ale ja na kolację ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolos bardzo dobrze, dzięki że pytasz ![]() Co do ziemniaków to lubię, nawet bardzo, zwłaszcza młode. Ale jem rzadko, nawet zanim przeszłam na "dietę" (zdrowe odżywianie) - chyba z lenistwa, nie chce mi się ich obierać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to ja też się pochwalę moją obiadową pysznością. Otóż tak mnie zaczarowała wczorajsza sałatka ze Sphinxa, że postanowiłam ją odtworzyć w domu. I tu pozytywne zaskoczenie. Przygotowanie zajmuje 15 min. (tyle co warzywa się grillują), wyszło bardzo tanio w porównaniu do 26 zł, które liczy sobie Sphinx za jedną porcję. Za składniki na 2 porcje zapłaciłam: 180g łososia wędzonego NA CIEPŁO - 9 zł sałata lodowa - 3 zł 10 pieczarek (180g) - 1,40 zł mała cukinia (300g) - 1,80 zł mała czerwona papryka (160g) - 1,30 zł Pominęłam czerwoną cebulę bo nie przepadam. Do tego sos (inwencja własna): sok z cytryny + woda + olej z pestek winogron + ząbek czosnku + sól, pieprz + słodzik + natka pietruszki - wychodzi taki słodko-kwaśny z nutką czosnkową, smakował mi bardziej niż ten w Sphinxie (tamten to był chyba vinegret z paczki Knorra, przynajmniej tak smakował) Jeśli ktoś lubi takie smaki to szczerze polecam, naprawdę pycha, jeszcze trafiłam na takiego świeżutkiego łososia... <3 Na deser będzie koktajl kiwi + truskawki + maślanka. Ale sobie dzisiaj dogadzam! W drogerii też kupiłam sobie kilka pierdółek kosmetycznych. Aha i w promocji był błonnik w tabletkach też sobie kupiłam. Któraś z Was stosuje? Ja doraźnie używam błonnika w proszku ale nie lubię go... Ogólnie nie wierzę w jakieś takie specyfiki, ale błonnik czasem jak pojawia się jakiś problem trawienny pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
młode ziemniaczki są najlepsze, a do tego koperek i mizeria ![]() Super przepis na sałatkę! Zaraz gdzieś sobie skopiuję ![]() ![]() ![]() Ja dziś też planuję koktajl, ale z porzeczek, jabłka i truskawek ![]() Co do błonnika - nigdy nie używałam, ale zażywałam kiedyś chrom - i przyznam, że bardzo mi pomógł jeśli chodzi o słodycze, miałam na nie mniejszy apetyt, także polecam dziewczyny! Dla mnie oczywista oczywistość, że zdrowe jedzenie naprawdę jest smaczne! I na dowód mam dzisiejsze tortille ( robiłam je dziś w kuchni, przy okazji oglądałam na laptopie zaległe odcinki Prawa Agaty ![]() ![]() ![]() oczywiście dorzuciłam podpieczoną pierś z kurczaka, sałatę, ogórek, pomidor, cebulkę, i obowiązkowo sos czosnkowy na jogurcie, także zapraszam na kolację ![]() a przy okazji, poproszę szifrę, o przepis na te krewetki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | ||
Zakorzenienie
|
Sculpture of Regret, wiesz co, akurat te papryczki kupiłam w E.Leclerc (jak spróbuję to powiem czy dobre
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Szajn, daj przepis
![]() U mnie diety ciąg dalszy. Dzisiaj zjadłam: I - płatki Fitness z owocami na mleku II - 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem, jogurt Activia o smaku kiwi - truskawka III - warzywa na patelnię z kurczakiem i ryżem Później zjem jeszcze coś lekkiego na kolację.
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ryba może być wędzona na zimno - wtedy jest surowa, łosoś w takich cieniutkich przeźroczystych plastrach ciemnoróżowych, często paczkowany, albo na ciepło, grube plastry, wtedy mięso jest ścięte, jasnoróżowe w środku, częściej na wagę się go kupuje (chociaż porcje paczkowane też się zdarzają)
Nie wiem czy czytelnie to opisałam, więc może załączę zdjęcie to na pewno będziesz wiedziała o co chodzi na ciepło: Lubię i takiego i takiego, ale w tej sałatce pyszny jest ten wędzony na ciepło ![]() anns_, dzięki. Spróbuję skoro tak polecasz ![]() Dzisiaj przed obiadem zjadłam jeszcze taką zupkę typu gorący kubek, kupiłam na próbę: http://www.goldenline.pl/forum/14198...a-wasze-opinie - miałam tą z serii Vita o smaku cebulowo-czosnkowym, całkiem smaczna.
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Mandy robisz postępy. Podobają mi się te warzywa na patelnię z kurczakiem i ryżem ( jaki ryż? jeśli biały, to następny raz zrób z brązowym ). A nie wolisz tych Fitness płatków ( ktore zresztą mają sam cukier i raczej na nich nie schudniesz) zastąpić swojskim musli? To naprawdę się opłaca! Kup (wystarczą małe opakowania) słonecznik, rodzynki, płatki owsiane, trochę suszonych śliwek, zmieszaj ze sobą i następnym razem wrzuć do mleka, jakiś owoc i masz genialne śniadanko!
![]() ![]() Sculpture of Regret - a co to za cudo z tymi zupkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Błonnika nie stosuję, ale zaczęłam pić herbatę na odchudzanie Zioła Mnicha firmy Bio-Activ i muszę wam powiedzieć, że moja przemiana materii nigdy nie była tak dobra jak teraz. Nie wiem tylko, w jakim stopniu to skutek działania tej herbaty, a w jakim tego, że w końcu jem regularnie i nie podjadam. Ale mi narobiłyście apetytu na koktajl! Chyba też sobie jakiś skombinuję, tylko muszę się wybrać do sklepu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do tej zupki no to wiesz, zupa domowa to to nie jest, ale myślę, że źle nie jest i na "posiłek" w biegu się nada. Skład: skrobia, tłuszcz roślinny, grzanki (pszenne), czosnek, sól, białko drobiowe, hydrolizat białkowy, syrop glukozowy, koncentrat cebuli, otręby owsiane, inulina (prebiotyk), białka mleka, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek, kurkuma, witaminy, przeciwutleniacz, ekstrakt rozmarynu + składniki mineralne: wyciąg z żeń-szenia, pieprz cayenne. Całość ma 50-70 kcal w zależności od smaku. Tylko nie zacznijcie tego teraz jeść na obiad ![]() Cytat:
A przemiana materii ruszyła Ci pewnie dzięki zmianie nawyków żywieniowych, na początku jest takie bum ![]()
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze podsumowanie
![]() I kaszka manna waniliowa II pierś z kurczaka, makaron penne (z pszenicy durum) z sosem śmietanowo-pomidorowym III serek homo waniliowy IV 2kromki ciemnego chleba z serem Brie; sałatka (1/2pomidora, 1/4papryki, ogórek kiszony, 3rzodkiewki) i ćwiczenia: Pump It Up-High Energy + Mel B-trening pośladków + 220 powtórzeń na leg magic + 50 brzuszków Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale na jutro mam już pomarańczkę, więc będzie owsianeczka rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
W składzie ma czerwoną herbatę, yerba mate, owoc dzikiej róży, mniszek lekarski, pokrzywę, skrzyp polny, rumianek i L-karnitynę. I teraz nie wiem - pić czy nie pić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ale dziś piękny dzień! Aż się dziwię, że mam tak świetny humor ![]() ![]() ![]() Jedzonko: I- płatki kukurydziane z mlekiem, bananem i łyżeczką siemienia lnianego fitness 45 minut II- jogurt naturalny z 3 łyżkami płatków, łyżką musli i rodzynek 45 minut fitnessu III- serek homogenizowany, buła z ziarnem kilka truskawek IV- ziemniaki, 2 jajka sadzone na niecałej łyżeczce oliwy, ogórek, łyżka jogurtu naturalnego orzech włoski, 4 herbatniki 17:55-19:22 hula hop ![]() Na kolację pewnie twaróg z dodatkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Nie poćwiczyłam jednak, ale koleżanka wyciągnęła mnie na krótką wycieczkę rowerową, dotleniłam się i jest ok.
Jutro poćwiczę sobie ![]() Kupiłam sobie dzisiaj kiwi, banana i granolę do owsianeczki mniam mniam , chcę już jutro ![]() Melia123 wow brawo za ćwiczenia ![]()
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, dziękuję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Skład tej herbatki wydaje się ok, po prostu nie można z niczym przesadzać. Myślę, że możesz pić
![]() Melia, super, a ile ruchu! ![]() Ja właśnie zjadłam kolację. Mój dzisiejszy jadłospis przedstawia się następująco: 1. owsianka (2 łyżki płatków, łyżka siemienia, łyżka otrębów pszennych, łyżka kaszki mannej truskawkowej, kiwi, mleko 0,5%, woda), kawa z mlekiem 0,5% 2. bułka razowa z twarożkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki, 0,5l soku marchwiowego jednodniowego 3. sałatka z łososiem o której już pisałam ![]() 4. koktajl (2 kiwi, 5 truskawek, maślanka) 5. serek wiejski lekki, kromka chleba żytniego z masłem, sałatą lodową i serem żółtym light, inka z mlekiem 0,5% Zostawiłam sobie 3 truskawki na jutro do owsianki ![]()
utrzymanie -8 kg ![]() Edytowane przez Sculpture of Regret Czas edycji: 2012-04-20 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Zjadłam jeszcze jabłko, a na kolację dwa jaja na twardo, z odrobiną majonezu light.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.