Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 12:41   #241
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
blue.. nie jestem specjalistką ale wydaje mi się że może max 2 dni do przodu i do tyłu wypisać, więc raczej musisz zaliczyć jakąś dodatkową wizytę, bo musisz mieć ciągłość zwolnienia.

.
a takie zwolnienie np 3 dniowe od internisty może być?
Stary 2012-04-20, 12:42   #242
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Ostatnio na wizycie pytałam gina jak jest z tą wagą dziecka to stwiedził, że może nawet być 0,5 kg różnicy między pomiarami z usg a rzeczywistością.
Mojej szwagierce niecały tydzień przed porodem mówili, że mały ma 3600g a urodził sie prawie 4 kg.
Najważniejsze żeby głowa za duża nie była, reszta to jakoś chyba poleci
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:44   #243
niunia32
Zakorzenienie

ooo a mi się wczoraj udało nakręcić jak mała szalała. o dziwo, chyba tylko dlatego, że wzięłam telefon od męża. Zawsze jak tylko sięgnę po telefon ona się ucisza. 3 min szaleństw. jeszcze mąż ją zaczepiał palcem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:44   #244
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
gdybym miala teraz diete 1000kcal to juz minelabym ten prog
zjadlam 2 kromki na sniadanie, prince polo xxl, troche winogron, chipsy i pasek czekolady
No to masz niezły spust. Ja zjadła 3 kromki chleba ciemnego i do tego truskawki i troszkę mi się ulało.

Cytat:
brawo za dzidziusia

no ja tez sie zastanawiam czy wezme te skoncentrowane tym bardziej ,ze chemy te pneumokoki wziac - to wyszloby ponad 2 tysiace za same szczepionki
a co do samych szczepien - to juz zapowiedzialam mezowi ze on bedzie razem z nami chodzil bo ja pewnie nie dam rady
rozmawialam z moja mama i ona tez jest zdania, ze nas kluto, podarlismy sie troche i tyle, a teraz to takie cackanie sie z dziecmi , no troche racji ma

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

dzieki za przestroge!
Właśnie ja też tak uważam. Teraz to takie cackanie się z dziećmi i niemowlętami. Jak moja mama słucha co ja mówię, bo przeczytałam w gazecie, obejrzałam w telewizji lub ze szkoły rodzenia przyniosłam to się za głowę łapie i mówi, że wymysły. Dawniej czegoś takiego nie bylo i jakoś żyjemy.

Cytat:
czytam sobie oznaki zblizajacego sie porodu:
to co mi pasuje to:
- hustawka nastroju
- czeste wyproznianie sie
- wzmozony apetyt
- opadniety brzuch
- wzmozone wydalanie wydzieliny

dodatkowo dzis w toalecie zobaczylam malutka plamke krwi, ale nie takiej brudnej tylko mega czrwonej tylko jedna plamka teraz nic nie ma

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

z jednej strony zal mi ich, bo sama wiem jak podla to jest praca, sama pracowalam lata temu w podobnej firmie
Kurczę to obserwuj się, ale też nie stresuj, żebyś nie popadła w paranoję. A wracając jeszcze do palenia. Moja kumpela, która urodziła we wrześniu, właśnie dskończyla karmić cycem i niestety wróciła do palenia. Co prawda na razie tylko na imprezach do piwka, ale jednak.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak się stresuję trochę tym zwolnieniem czyli jak mam do 4 maja<piątek> to lapie mi się to w tym przedziale wystawienia do 3 dni wstecz>5,6,7<7 mój lekarz nie przyjmuje> i jak pójdę 8 maja to będzie ok?wszystko przez ten majowy weekend

Spokojnie, lekarz może wystawić 3 dni wstecz zwolnienie. Więc jak masz do 4 i pójdziesz 8 to powinno być ok, a jak się strsujesz to zadzwoń do niego i się dowiedz albo do przychodni/poradni lub na informację zus.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja miewam czasem mały skurcz ale to raz góra dwa razy dziennie, dziś mnie rano w szyjce kluło dość porządnie aż musiałam chwile poleżeć.

Ja wczoraj byłam na USG mała waży 2900. Wszystkie parametry odpowiadają na 37 tydzień, tylko główka na 34 tydzień, więc może będzie łatwy poród
Mała nie pokazała czy dalej jest dziewczynką, bo jej pupa leży na mojej przedniej ścianie brzucha, pupcią wypina się na świat, ułożona dalej główkowo

Gratuluje wszystkim mamą udanych wizyt

Rzadko piszę bo jakoś czasu mi brak.... Wzięłam się za pranie prasowanie i wszystkiego przygotowanie bo do terminu zostało 25 dni

Pogoda piękna idę na spacer
Normalnie jakie Wy macie duże te dzidziusie. Mój w 34tc ważył 2350 i zaczynam się martwić czy wszystko ok się rozwija, mimo że lekarz nic zlego nie powiedział.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za wizytę. Dziewczynki podobno z reguły mają mniejsze główki Ja siedzę na tarasie, ale chyba zaraz ucieknę, bo sąsiad 2 działki dalej wycina jakieś drzewa i ta jego piła mechaniczna doprowadza mnie do szału!! ale z drugiej strony zamykać się w domu w taką aurę... Szlag mnie trafi zaraz!
Ja chciałam na balkonie posiedzieć, ale głupi pies sąsiadów też jest na balkonie i jak tylko ktoś po dziedzińcu chodzi to głupek ujada, a że ciepło i pełno maluchów biega z piłką więc cały czas japę drze. Kocham zwierzęta, ale nie jestem przyzwyczajona do szczekających stwarzeń ,bo miałam boksera, który tylko w ostateczności ryj otwieral.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Idę coś porobić... Może lekko sprzątnę mieszkanie... Czekam na te wyniki i nic nie ma. Zaczynam się chyba stresować.
Zacznij podlewać kwiatki to Ci zejdzie do wieczora.
I mam nadzieję, że rodzice mieli ubezpieczone mieszkanie.

Cytat:
mój dzieć też teraz przystopowal z przybieraniem i jak na 34+6 waży niby 2850, podobno te wagi z usg mają się nijak to rzeczywistości końcowej
Ponoć potrafi się zafałszować o ok. 500g w jedną lub drugą stronę.

No i na koniec spieszą Wam się pochwalić mam juz w domu wymienione łóżeczko - wszystko na koszt sprzedawcy, łożeczko super, właśnie walczę z jego złożeniem, ale chyba odpuszczę, bo troszkę cieżkie jest. Także ogólnie rzecz biorąc dużo stresu, ale sprzedawca uczciwy, tylko troszkę ciężki kontakt - sprzedawca to erte78.
Stary 2012-04-20, 12:45   #245
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
kiedyś miałam też problem ze zwolnieniem i niby lekarz mówił, że można 3 dni wstecz i 3 dni do przodu.
Od internisty pewnie możesz mieć, ale wtedy masz 80% płatne chyba, nie wiem jak to jest dokładnie, no i nie wiem czy dla ZUSu nie będzie to podejrzane.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:46   #246
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ostatnio na wizycie pytałam gina jak jest z tą wagą dziecka to stwiedził, że może nawet być 0,5 kg różnicy między pomiarami z usg a rzeczywistością.
Mojej szwagierce niecały tydzień przed porodem mówili, że mały ma 3600g a urodził sie prawie 4 kg.
Najważniejsze żeby głowa za duża nie była, reszta to jakoś chyba poleci
moja bratowa przed samym porodem miała usg i powiedzieli, że mała waży 3,5kg, urodziła się z wagą 4,5 kg

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-20, 12:49   #247
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!

ja już po wizycie.
Zaraz na początku powiedziałam lekarzowi, że na wagę ma nie patrzeć. a on że musi. i mówi, co święta były?
nooo... wg ich wagi od ostatniej wizyty +3,5 kg.
ale soko.
ogólnie wszystko ok. szyjka twarda, zamknięta, długa.
mała rośnie. Waży ok 2,2 kg
po raz pierwszy przyjrzałam się monitorowi jak patrzyłam na wagę dziecka i dojrzałam datę porodu wg pomiarów. wyszedł 26.05.

ciekawe
dla małej i ogólnie za wizytę

mi 3 tygodnie temu na usg termin z nogi wyszedł na 22 maja a z główki na 28 maja ( tylko to wtedy zmierzyła), ale OM mam na 26 maja.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No i na koniec spieszą Wam się pochwalić mam juz w domu wymienione łóżeczko - wszystko na koszt sprzedawcy, łożeczko super, właśnie walczę z jego złożeniem, ale chyba odpuszczę, bo troszkę cieżkie jest. Także ogólnie rzecz biorąc dużo stresu, ale sprzedawca uczciwy, tylko troszkę ciężki kontakt - sprzedawca to erte78.
Dobrze, że Ci wymienili bez problemu.

Zabieram się za prasowanie...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:49   #248
aga_bre
Rozeznanie

niunia a nigdy nie dostajesz po usg od lekarza takiego zestawienia z pomiarami - takie zdjęcie jak usg tylko są same pomiary i tam zawsze jest najaktualniejszy tp z wymiarów. Dlatego u mnie się to waha cały czas.
No i gratuluję wizyty.
A co do l4 to może wziąc l4 nie musisz iśc na macierzyński. Jak Ci lekarz wypisze to ok, a jak nie wypisze to wtedy możesz na 2 tygodnie przed planowanym tp. wziąc macierzyński, ale to tracisz wtedy te 2 tygodnie, więc lepiej l4.
Stary 2012-04-20, 12:50   #249
begie13
Zadomowienie

Cytat:
moja bratowa przed samym porodem miała usg i powiedzieli, że mała waży 3,5kg, urodziła się z wagą 4,5 kg

To niezła różnica....

Ja kiedyś pisałam, że mojej siostrze chyba z tydzień przed porodem wyszło, że mały będzie ważył 3500 a urodził się z wagą 2900.

Wanda
Stary 2012-04-20, 12:51   #250
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
myśleliśmy o czymś takim jak komoda kąpielowa klik, ale jak zobaczyłam jaka mała ta wanienka jest to i tak starczy pewnie max na 3-4 miesiące... Zdecydowała się któraś z Was na takie rozwiązanie??
Ja też to brałam pod uwagę ale jednak postawiłam na zwykłą wanienkę. Myślę że taka wanienka jest dla maluszka, a jak już będzie siadało to odpada. Nawet stojaka do wanienki nie kupiłam- postanowienie jest na razie takie że to M. będzie kąpał córeczkę- zobaczymy. Chociaż chętnych do kąpania to ja mam tylu że ho ho. Każda kuzynka, ciotka, ba nawet sąsiedzi mi mówią że przyjdą wykąpać maluszka- zwłaszcza moja mama.
Stary 2012-04-20, 12:52   #251
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!!!

ja już po wizycie.
Zaraz na początku powiedziałam lekarzowi, że na wagę ma nie patrzeć. a on że musi. i mówi, co święta były?
ale soko.
po raz pierwszy przyjrzałam się monitorowi jak patrzyłam na wagę dziecka i dojrzałam datę porodu wg pomiarów. wyszedł 26.05.

ciekawe

aaa powiedzcie mi. następną wizytę mam za 3 tyg. to będzie dokładnie 38t+3 d ciąży. czy dostanę L4 czy będę musiała już na macierzyńskie przejść??
za wizytę i dla maleńkiej
a jeżeli chodzi o zwolnienie, to dostaniesz, lekarz mówił mi że nie ma sensu iść wcześniej na macierzyński bo nawet jak urodzisz w trakcie l4 to ono się anuluje od dnia porodu
Cytat:
jasne że może tylko musi być zaznaczone że ciąża

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:52   #252
blueelektron
Rozeznanie

większość lekarzy pobrala sobie wolne w ten dlugi weekend i ogólnie jest k.pa, jak komuś tak jak mi zwolnienie kończy się w jednym z tych dni majowych, pech chcial, że mój gin nie przyjmuje w poniedzialki, tylko od wtorku do piątki, przecież nie wytrzepie sobie wizyty
Stary 2012-04-20, 12:54   #253
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!!!

ja już po wizycie.
ale soko.

ciekawe

aaa powiedzcie mi. następną wizytę mam za 3 tyg. to będzie dokładnie 38t+3 d ciąży. czy dostanę L4 czy będę musiała już na macierzyńskie przejść??
za wizytę. Bierz L4 do końca, szkoda macierzyńskiego. Nie martw się swoją wagą, mi też ciągle rośnie- tylko ja się pytam od czego??
Stary 2012-04-20, 12:54   #254
niunia32
Zakorzenienie

no, ja się nie wybieram wcześniej na macierzyński. chyba, że urodzę
właśnie nie dostaję takiego zestawienia.
a wcześniej nie zauważyłam tej daty porodu :P

ale główka jest dalej o tydz mniejsza. łatwiej przejdzie :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-20, 12:55   #255
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Myślę, że takiemu noworodowi jest to zupełnie obojętne.
Pamiętam jak strasznie się śmiałam kiedy koleżanka zamówiła łóżeczko za 650 złotych! "Niech dzieciak ma". Dzieciak to się potrzebuje najeść, wysrać i wyspać. A to czy będzie miał takie czy inne łóżeczko... to tylko IMO wymysły rodziców.
Na całe szczęście poszła po rozum do głowy i kupiła jakieś proste za 200 złotych.
Ale kążdy kupuje co mu pasuje
tez tak mysle, ale moj maz chcial nawet za 1000zl lozeczko zamowic. Musialam mu do glowy natluc, ze szkoda tyle pieniedzy na 2-3 lata zycia
pozniej lepiej cos kupic na wiecej lat
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:56   #256
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!!!

ja już po wizycie.
ale soko.

ciekawe

Nie ma obowiązku przejścia na macierzyński wcześniej. Mi ginka ostatnio (tydzień temu) wypisała L4 na 4 tygodnie na wszelki wypadek, a wizytę na za 2 tyg. Ten wcześniejszy macierzyński to jest tak, że możesz sobie wziąć jak nie masz zwolnienia. Ale w PL to się chyba nie zdarza...
Cytat:
Właśnie ja też tak uważam. Teraz to takie cackanie się z dziećmi i niemowlętami. Jak moja mama słucha co ja mówię, bo przeczytałam w gazecie, obejrzałam w telewizji lub ze szkoły rodzenia przyniosłam to się za głowę łapie i mówi, że wymysły. Dawniej czegoś takiego nie bylo i jakoś żyjemy.

Normalnie jakie Wy macie duże te dzidziusie. Mój w 34tc ważył 2350 i zaczynam się martwić czy wszystko ok się rozwija, mimo że lekarz nic zlego nie powiedział.

Ja chciałam na balkonie posiedzieć, ale głupi pies sąsiadów też jest na balkonie i jak tylko ktoś po dziedzińcu chodzi to głupek ujada, a że ciepło i pełno maluchów biega z piłką więc cały czas japę drze. Kocham zwierzęta, ale nie jestem przyzwyczajona do szczekających stwarzeń ,bo miałam boksera, który tylko w ostateczności ryj otwieral.

Wam się pochwalić mam juz w domu wymienione łóżeczko - wszystko na koszt sprzedawcy, łożeczko super, właśnie walczę z jego złożeniem, ale chyba odpuszczę, bo troszkę cieżkie jest. Także ogólnie rzecz biorąc dużo stresu, ale sprzedawca uczciwy, tylko troszkę ciężki kontakt - sprzedawca to erte78.
Super, że masz łóżeczko, i że tak szybko to załatwili. Ale bądź co bądź teraz dwa razy bym się zastanowiła chcąc coś zamawiać od niego. Maluchem się nie przejmuj, ważne, że zdrowo się rozwija. Gdyby było coś nie tak, lekarz na pewno by Ci o tym powiedział A co do szczekaczy i innych drażniących dźwięków, to ja myślę, że po prostu teraz wszystko generalnie kilka razy bardziej nas wkurza
Cytat:
nie strasz!!! hehe mnie właśnie wykurzyły z tarasu jakieś krople deszczu w sumie kilka, ale wolałam zabrać lapka i pranie do domu. Tylko teraz kto to poprasuje? 15 pieluch tetrowych + nasz pościel 200x220 chyba na weekend zostawię

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:57   #257
niunia32
Zakorzenienie

a wiecie jak to jest z tym zaświadczeniem do becikowego?
zapomniałam się zapytać. chodzi o to, który lekarz mi to powinien wystawić. Ten do którego teraz chodzę, czy mam iść do tego co mi potwierdził ciążę. (do tego lekarza chodzę od 15 tyg i wolałabym, żeby to on mi wypisał zaświadczenie, bo do LuxMedu nie mam ochoty iść, przynajmniej do tego pierwszego lekarza

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-20, 12:57   #258
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
U mnie pada :/
Wywiesiłam sobie pranie na balkon i chyba do końca dnia mi nie wyschnie.
co?? a u nas pieknie sloneczko swieci.
ale przed jakims kwadransem zerwal sie straszny wiatr i myslalam, ze mi drzewa wpadna przez balkon do srodka
Stary 2012-04-20, 12:58   #259
Michalowa79
Raczkowanie

Melduję się w nowej części, Brawo Gaabbi

Ja przez weekend będę Was rzadziej podczytywać bo musze pomóc w remoncie - w poniedziałek montaż kuchni i mam nadzieję do wtorku się uwinąć z brudnymi pracami.

Tak więc uciekam do roboty a w wolnych chwilach obiecuję doczytywać
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:00   #260
niunia32
Zakorzenienie

ja bym musiała umyć podłogę u małej. nie chce mi się cosik. i powyciągać naczynia ze zmywarki.

eh. brak mi pomysłu na obiad.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

no i na 17.15 idziemy do kina

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-20, 13:01   #261
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja też to brałam pod uwagę ale jednak postawiłam na zwykłą wanienkę. Myślę że taka wanienka jest dla maluszka, a jak już będzie siadało to odpada. Nawet stojaka do wanienki nie kupiłam- postanowienie jest na razie takie że to M. będzie kąpał córeczkę- zobaczymy. Chociaż chętnych do kąpania to ja mam tylu że ho ho. Każda kuzynka, ciotka, ba nawet sąsiedzi mi mówią że przyjdą wykąpać maluszka- zwłaszcza moja mama.
No my się cały czas wahamy, bo jak policzę koszt wanienki, stojaka, przewijaka to prawie tyle samo mi wyjdzie za tą komodę. Kąpać będziemy w łazience, bo najłatwiej tu będzie zagrzać. Mnie ciągle kusi wiaderko, ale mój K. mama i siostra uważają to za fanaberię
Cytat:
tez tak mysle, ale moj maz chcial nawet za 1000zl lozeczko zamowic. Musialam mu do glowy natluc, ze szkoda tyle pieniedzy na 2-3 lata zycia
Też bym tłukła

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:05   #262
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
No to masz niezły spust. Ja zjadła 3 kromki chleba ciemnego i do tego truskawki i troszkę mi się ulało.

Kurczę to obserwuj się, ale też nie stresuj, żebyś nie popadła w paranoję. A wracając jeszcze do palenia. Moja kumpela, która urodziła we wrześniu, właśnie dskończyla karmić cycem i niestety wróciła do palenia. Co prawda na razie tylko na imprezach do piwka, ale jednak.

Spokojnie, lekarz może wystawić 3 dni wstecz zwolnienie. Więc jak masz do 4 i pójdziesz 8 to powinno być ok, a jak się strsujesz to zadzwoń do niego i się dowiedz albo do przychodni/poradni lub na informację zus.

Zacznij podlewać kwiatki to Ci zejdzie do wieczora.
I mam nadzieję, że rodzice mieli ubezpieczone mieszkanie.

Ponoć potrafi się zafałszować o ok. 500g w jedną lub drugą stronę.

no wlasnie jeszcze dobilam teraz 2 paski czekolady i dalej jestem glodna

ale wczoraj za to malo zjadlam, wlasnie w objawach zblizacjacego sie porodu jest wzmozony apetyt, bo organizm potrzebuje zgromadzic troche energii na porod fiu fiu no zobaczymy

no to swietnie, ze sprzedawca okazal sie uczciwy i wymienil mebelek!

bron boze nie skladaj tego sama

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
No my się cały czas wahamy, bo jak policzę koszt wanienki, stojaka, przewijaka to prawie tyle samo mi wyjdzie za tą komodę. Kąpać będziemy w łazience, bo najłatwiej tu będzie zagrzać. Mnie ciągle kusi wiaderko, ale mój K. mama i siostra uważają to za fanaberię

Też bym tłukła
daj spokoj, my sobie żydzimy porzadnego lozka od 3 lat z materacem za 1000zl a na 2-3 lata malej srajdzie takie kupimy
nie chce tu wyjsc na osobe, ktora bedzie skąppic na swoim dziecku, ale uwazam, ze to dla nas za duzy wydatek jak na wyrko i mozna inaczej te pieniazki spozytkowac. To czy kupsztoli w lozeczku za 250zl czy za 1000zl -ile musialam sie nagadac....

aczkolwiek lozeczko bylo naprawde sliczne - no i oczywiscie, jak ktos dysponuje super funduszami to jak najbardziej bym polecala
Stary 2012-04-20, 13:05   #263
begie13
Zadomowienie

Cytat:
co?? a u nas pieknie sloneczko swieci.
ale przed jakims kwadransem zerwal sie straszny wiatr i myslalam, ze mi drzewa wpadna przez balkon do srodka
U mnie 20 stopni i to nie na słońcu

Cytat:
ja bym musiała umyć podłogę u małej. nie chce mi się cosik. i powyciągać naczynia ze zmywarki.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

U nas dzisiaj ziemniaki, kurczak i marchewka z groszkiem

Wanda
Stary 2012-04-20, 13:06   #264
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Gaduły. normalnie nie mogłam Was nadrobić.

Ropiejące oczka tak jak dziewczyny mówiły sól fizjologiczna, na jalowoy gazik jak ropa jest i od skroni do noska. Ja nie przejdzie po 3 dniach do lekarza.

Jezu a za mną chodzi sheridians, wiecie to takie biłao- czarne albo baileys czy jak to tam się pisze.

No to ładny smoczek rośnie w Tobie. No no.

Ja jak zaczełam czytać to się podnieciłam a tu dupa. Ale trzymam kciuki za wizytę u weta i się nie rozpakuj u niego przypadkiem

Wiem o czym ówisz, też tak mam. Mnie jeszcze dosypałao na plecach.

Dobre.

Właśnie ja się też tak zastanawiam.

Jak Ty drobniutka musisz być. Wow.

Moniczka odnośnie fajek to ja też się boję, że wrócę.
A co do szczepionek to ja nie będę płaciła dodatkowo 400-500 zł za szczepionki. Czy ktoś pamięta szczepionkę z niemowlęctwa??? Wydaje mi się, że nie. Tym bardziej, że raczej stracę pracę, a chcemy wykupić dodatkowe szczepionki na meningokoki, pnemokoki i rotawirusy i nie będzie mnie stać na skoncentrowane szczepionki.

Ja już po wizycie. Schudłam 1kg. Dzidziusiowy serduszko ładnie bije, szyjka zamknięta i lekarz powiedział ,że na razie żadnych symptomów porodu nie ma. Chociaż teroretycznie mogę zacząćrodzić, bo dzisaij 37tc.
Byłam też na zakupach i się chyba lekko przedzwignęłam ,bo jak podniosłam siatki to mnie tak w pachwinie i pochwie zakuło, że aż mi łzy napłyneły do oczu.
Zjadłam już sniadanię, Was w miarę nadrobiła, teraz pora wylożyć cielsko na łóżeczku i zagnić na chwilkę.

Cytat:
gdybym miala teraz diete 1000kcal to juz minelabym ten prog
zjadlam 2 kromki na sniadanie, prince polo xxl, troche winogron, chipsy i pasek czekolady
ja na śniadanie dzisiaj zjadłam 3bułki z wędliną i pomidorem,pół kilo truskawek i paczke orzechów w czekoladzie
Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Ja się nie udzielam, ale z ostrzeżeniem, przestrogą do Was idę
Jakby którejś przyszło do głowy zamawiać na allegro u niejakiego dar_ko13 to lepiej od razu za te pieniądze coś innego kupcie.
W klubie już 3 dziewczyny czekają aż łaskawca prześle towar. Zero kontaktu przez mail /zbywające odpowiedzi/. A zamówienie złożone i zapłacone w zeszły pon i wt.
dzieki za przestroge
Cytat:
czytam sobie oznaki zblizajacego sie porodu:
to co mi pasuje to:
- hustawka nastroju
- czeste wyproznianie sie
- wzmozony apetyt
- opadniety brzuch
- wzmozone wydalanie wydzieliny

dodatkowo dzis w toalecie zobaczylam malutka plamke krwi, ale nie takiej brudnej tylko mega czrwonej tylko jedna plamka teraz nic nie ma

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

z jednej strony zal mi ich, bo sama wiem jak podla to jest praca, sama pracowalam lata temu w podobnej firmie
Mam to wszystko od jakiś 4 dni ale jak zaczne rodzic to zaczne choc wygladam oznaków zbliżającego się porodu.
Cytat:
tak się stresuję trochę tym zwolnieniem czyli jak mam do 4 maja<piątek> to lapie mi się to w tym przedziale wystawienia do 3 dni wstecz>5,6,7<7 mój lekarz nie przyjmuje> i jak pójdę 8 maja to będzie ok?wszystko przez ten majowy weekend
ja wiem tylko tyle że lekarz może wystawic zwolnienie 2 dni do tyłu,lub możesz wziąc zwykłe zwolnienie od lekarza rodzinnego chodzi tylko o to żeby miec ciągłośc.
Cytat:
Ja miewam czasem mały skurcz ale to raz góra dwa razy dziennie, dziś mnie rano w szyjce kluło dość porządnie aż musiałam chwile poleżeć.

Ja wczoraj byłam na USG mała waży 2900. Wszystkie parametry odpowiadają na 37 tydzień, tylko główka na 34 tydzień, więc może będzie łatwy poród
Mała nie pokazała czy dalej jest dziewczynką, bo jej pupa leży na mojej przedniej ścianie brzucha, pupcią wypina się na świat, ułożona dalej główkowo

Rzadko piszę bo jakoś czasu mi brak.... Wzięłam się za pranie prasowanie i wszystkiego przygotowanie bo do terminu zostało 25 dni

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Myślę, że takiemu noworodowi jest to zupełnie obojętne.
Pamiętam jak strasznie się śmiałam kiedy koleżanka zamówiła łóżeczko za 650 złotych! "Niech dzieciak ma". Dzieciak to się potrzebuje najeść, wysrać i wyspać. A to czy będzie miał takie czy inne łóżeczko... to tylko IMO wymysły rodziców.
Na całe szczęście poszła po rozum do głowy i kupiła jakieś proste za 200 złotych.
Ale kążdy kupuje co mu pasuje

Myślę, że to nei ma naprawdę żadnego znaczenia. I tak urodzi się wtedy kiedy uzna za słuszne Termin terminem, a życie pokazuje swoje

kism, a jakie wymiary Kajetan ma?
Święta racja
Cytat:
Cześć!!!

ja już po wizycie.
ale soko.

ciekawe

lepiej wziąc zwolnienie bo ci przepadnie już macierzyńskiego troche.
Cytat:

Zdrzemnełam się troche i od razu lepiej człowiek się czuję.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:08   #265
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:

U mnie botwinka i mielone - wpadasz??

Cytat:
no wlasnie jeszcze dobilam teraz 2 paski czekolady i dalej jestem glodna

ale wczoraj za to malo zjadlam, wlasnie w objawach zblizacjacego sie porodu jest wzmozony apetyt, bo organizm potrzebuje zgromadzic troche energii na porod fiu fiu no zobaczymy

no to swietnie, ze sprzedawca okazal sie uczciwy i wymienil mebelek!

bron boze nie skladaj tego sama
Mi Pan doktor kazał uzupełnić hemoglobinę przed porodem
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:08   #266
diablica071086
Zadomowienie

boże jak wy piszecie ledwo nadgoniłam,

po środowej wizycie 1700 rozmiary jak 31 tydzień, a mamy 32/33 wg lekarza
ogolnie chyba do lepszego trafiłam bo szystko mi objaśnil i dał l4 ,ale do konca kwietnia jesze będe towarzyszyc w pracy bo praca bym tego juz nie nazwała

M.Hybrydowy robilam pod lampą UV jak do tispów

i mam przystopawac z jedzeniem bo mam już 12 kg na plusie i wg lekarza tyle wystarczy więc zdrowo się odżywiam już bez soli i słodyczy

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-04-20 o 13:11
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:09   #267
niunia32
Zakorzenienie

mielone

może uda mi się męża wyciągnąć na miasto na obiad :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-20, 13:09   #268
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

za wizyte maleństwo nie chce pokazywać co tam ma będzie niespodzianka
Stary 2012-04-20, 13:14   #269
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Szkoda.Moim zdaniem jak już wywalac kase na łóżeczko to takie gdzie się boki ściąga i maluch taki np 3letni może sobie w nim elegancko spac.Cos na tej zasadzie
http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...261055084.html
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Melduję się w nowej części, Brawo Gaabbi

Ja przez weekend będę Was rzadziej podczytywać bo musze pomóc w remoncie - w poniedziałek montaż kuchni i mam nadzieję do wtorku się uwinąć z brudnymi pracami.

Tak więc uciekam do roboty a w wolnych chwilach obiecuję doczytywać
prosimy o pokazanie efektów

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
boże jak wy piszecie ledwo nadgoniłam,

po środowej wizycie 1700 rozmiary jak 31 tydzień, a mamy 32/33 wg lekarza
ogolnie chyba do lepszego trafiłam bo szystko mi objaśnil i dał l4 ,ale do konca kwietnia jesze będe towarzyszyc w pracy bo praca bym tego juz nie nazwała

M.Hybrydowy robilam pod lampą UV jak do tispów

i mam przystopawac z jedzeniem bo mam już 12 kg na plusie i wg lekarza tyle wystarczy więc zdrowo się odżywiam już bez soli i słodyczy
klask i:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:16   #270
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!!!

ja już po wizycie.
ale soko.

ciekawe

za wizyte mała rośnie ładnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości