Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 11:20   #211
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No i nie odpisałam na wszystko co chciałam za dużo naskrobałyście po prostu kism gratki dla Kaja, faktycznie duży chłopiec, ale i tak chyba trochę mniejszy od mojego chociaż z drugiej strony te pomiary z usg nie dają przecież 100% pewności. Eh no właśnie skąd te dzieciaki takie duże teraz? Ja wagę urodzeniową miałam 3200, a moje dziecko w brzuchu tyle ważyło w 36 tc! Jak ja przecisnę tego wielkoluda?! Nawet nie bardzo mam jak masować krocze, bo ledwo tam sięgam, a z drugiej strony boję się, że masażem przyspieszę poród.

Te dwa pierwsze są identyczne przecież. Każdy stara się jak najwięcej na nas zarobić. Ja też byłam za "zwykłym" łóżeczkiem, ale mój K. uparł się na łóżeczko-kołyskę i nie było innej opcji. Jakoś musiałam przeboleć jego cenę, a było ciężko, bo w naszym związku to ja robię za księgową i wszystko przeliczam.

Mój ojciec wypowiedział umowę w t-mobile jakieś 2 tygodnie temu, kończy mu się za miesiąc. Średnio 2 razy dziennie ma telefon z "mega-super-ekstra ofertą specjalnie dla niego".
ja tez sie tam nie smyram
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:20   #212
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam

Boziu 6 stron nowego wątku i kilka z wczoraj wieczorem dziewczyny ale szalejecie

Ja wlasnie wrócilam z wizyty a bylam na 9:20, masakra, mój lekarz bierze sobie wolne majowe a ja mam zwolnienie do 4 maja, w poniedzialek nie przyjmuje więc umowilam się na 8 maja, 4 dni wstecz nie wiem czy przemyslal i czy mi pozniej wystawi tak zwolnienie, hmm co rodzicie wziąść od innego ginekologa zwolnienie na te 4 dni do czasu wizyty u niego?

maly przytyl 300 gram, wazy 2850, szyjka ok, pytalam czy wielkość dziecka można wplynąć na wcześniejszy poród, odpowiedzial, że nie, w moczu mi jakies fosforany wyszly, kazal powtórzyć i powiedzial, że to może od owoców, soków. Pobral próbki na gbs z pochwy i odbytu, 5 dni roboczych na wynik mam czekać,

W ogóle to się wpienilam, wsiadam do tramwaju i czuje, ze ktos mnie ręką popycha do przodu, patrze jakieś babsko i mówie do niej niech mnie pani nie pcha, a ta do mnie , ze nienormalna jestem, co za ludzie, bydlo, tak mi sie ciśnienie podnioslo, że do teraz czuje

lece nadrabiać
za udana wizyte i zdrową dzidzie,mnie tez ostatnio babsko prawie staranowałao nie patrza jak łażą tylko pchaja te dupska
Stary 2012-04-20, 11:21   #213
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o łóżeczka to Tz chce to http://allegro.pl/okazja-mis-tymon-l...271621203.html mnie róniwez sie podoba, ale troszke duzo kosztuje do tego materac i cała reszta.

Jest wersja ciut tansza http://allegro.pl/nowosc-julia-ii-sz...tml#tabsAnchor ale nie wiem czy nie jest jakies gorsze wykonanie.

Tutaj takie zwykłe http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...288919045.html

Wysłałam dzis moja siostre, która jest u chłopaka i tam jechac do hurtowni gdzie są te łózeczka i zobaczyc tam ceny i jak wygladaja.
Jeśli brać pod uwagę te droższe to dla mnie się nie różnią. Ja kupiłam podobne do 3. Chciałam najzwyklejsze sosnowe. Może lepiej kupić lepszy materac? To dla plecków ważniejsze, tak myślę.
Stary 2012-04-20, 11:23   #214
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dobrze ze nic nie ukradli i nie powybijali szyb.
tego zarzadce to chyba bym rozszarpala ciekawe czy zrekompensuje szkody
tyle czlowiek slyszy o tych deweloperach ze szok najgorszy przypadek to ten z Krakowa co ludzie placili grube dziesiatki tysiecy i przez kilka lat deweloper nie potrafil dokonczyc bloku,, ciekawe jak teraz tam sprawa wyglada.. szkoda ludzi...
No okna i drzwi do wymiany. Tynki wewnętrzne i zewnętrzne plus malowanie. Straty mogą sięgać nawet 10 tys.
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie. W takim razie muszę mu kupić taką ziemię. Liścia zaczął puszczać z tydzień po przesadzeniu, więc wywnioskowałam, że mu się spodobało chyba.
Koniecznie! Opłukaj dobrze korzenie po wyjęciu z ziemi.
Stary 2012-04-20, 11:28   #215
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Jeśli brać pod uwagę te droższe to dla mnie się nie różnią. Ja kupiłam podobne do 3. Chciałam najzwyklejsze sosnowe. Może lepiej kupić lepszy materac? To dla plecków ważniejsze, tak myślę.
Własnie o to chodzi, ale TZ uparł się, bo chce by dziecko miało wiecej niz on

Dzięki dziewczyny za opinie.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:29   #216
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No okna i drzwi do wymiany. Tynki wewnętrzne i zewnętrzne plus malowanie. Straty mogą sięgać nawet 10 tys.

Koniecznie! Opłukaj dobrze korzenie po wyjęciu z ziemi.
wspolczuje
mam nadzieje, ze to sie dobrze skonczy i Twoi rodzice nie beda musieli ponosic kosztow z tego tytulu
Stary 2012-04-20, 11:30   #217
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dzięki!
Gin jest trochę zaniepokojony - powiedział, że jak na następnym mierzeniu tak będzie ułożony, to pomyślimy o CC. Ale pocieszył mnie, że czasem jeszcze w 40 tygodniu dziecko się przekręca. Dodał jednak, że im później tym mniejsze szanse - robi się ciasno... Zobaczymy. Co ma być to będzie.
Mój mały też był ułożony miednicowo i dopiero 2 tyg temu się przekręcił. A gin już powoli mówił żebym nastawiała się na cc.
Najlepiej z tego co mówił lekarz jest leżeć na jednym boku kilka minut i potem przekręcić się na drugi. I tak kilka razy się przekręcać i powtarzać to kilka razy dziennie. Ja tak robiłam i może akurat to pomogło.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Oni nie rzucą to nałogowi palacze,papierosy kręcili sami ale nie długo,nie na dłuższą mete.Pewnie im się nie chciało
Choc tata pali mniej za to mama nadrabia.Pierwsze co jak mama oczy otwiera szuka fajek,może byc ciemno itp.
To jest nałóg-choroba choc ja uważam że dla chcącego nic trudnego.
Też tak uważam chociaż ja nigdy nie paliłam, parę razy na jakiejś imprezie. Jak mieszkaliśmy w Paryżu w mieszkaniu pod nami mieszkało młode małżeństwo i dziewczyna poroniła. Lekarka powiedziała jej że pierwsze co ma zrobić jak chce zajść w ciąże i donosić to rzucić fajki i zacząć dbać o siebie, ograniczyć alkohol, zdrowiej się odżywiać. Dziewczyna nie paliła tydzień, potem była impreza i znów zaczęła a potem co drugi dzień gadała jak to marzy o dziecku, że wszystko by dla niego zrobiła itd no sorry ale dla mnie to chore, jak naprawdę jej tak zależało to dlaczego tego palenia nie opanowała? Myślę, że gdy coś jest dla kogoś naprawdę ważne to nie ma takiej siły, która by nas od tego odciągnęła.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny?? tez wypatrujecie czopy???? jak kiedys patrzylam czy nie mam krwi (w kuchni potrafilam sciagnac gacie),tak teraz czy czop nie wylatuje i czy wody sie nie sacza
ja sprawdzam, ale do etapu rozbierania się w kuchni jeszcze nie doszłam

Dziś wyprałam resztę dziecięcych ciuszków
I chyba miałam kilka skurczów ale nie jestem pewna czy to napewno były skurcze...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 11:34   #218
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje
mam nadzieje, ze to sie dobrze skonczy i Twoi rodzice nie beda musieli ponosic kosztow z tego tytulu
Zobaczymy... Dziś tata miał się spotkać z developerem.
Stary 2012-04-20, 11:44   #219
blueelektron
Rozeznanie

tak się stresuję trochę tym zwolnieniem czyli jak mam do 4 maja<piątek> to lapie mi się to w tym przedziale wystawienia do 3 dni wstecz>5,6,7<7 mój lekarz nie przyjmuje> i jak pójdę 8 maja to będzie ok?wszystko przez ten majowy weekend

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-04-20 o 11:46
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:46   #220
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Ja się nie udzielam, ale z ostrzeżeniem, przestrogą do Was idę
Jakby którejś przyszło do głowy zamawiać na allegro u niejakiego dar_ko13 to lepiej od razu za te pieniądze coś innego kupcie.
W klubie już 3 dziewczyny czekają aż łaskawca prześle towar. Zero kontaktu przez mail /zbywające odpowiedzi/. A zamówienie złożone i zapłacone w zeszły pon i wt.
on chyba ma biustonosze do karmienia, bo to chyba własnie u niego przeglądałam.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:48   #221
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Idę na samotny spacerek bo tak pięknie za oknem, że w domu się nie chce siedzieć

Ja wypatruję czopa, hehe, jak to brzmi i większej ilości wód/śluzu też. Ale póki co cisza.

Majowe-początkowe mamy, macie jakieś skurcze już (tak, Andyza nas postraszyła swoją drogą trzymam kciuki ! ), bóle, kłucia szyjki, pochwy...czegokolwiek ?
Bo u mnie nic się nie dzieje...Brzuszek też mi jakoś nie opada a to już 38 tydzień...
Ja miewam czasem mały skurcz ale to raz góra dwa razy dziennie, dziś mnie rano w szyjce kluło dość porządnie aż musiałam chwile poleżeć.

Ja wczoraj byłam na USG mała waży 2900. Wszystkie parametry odpowiadają na 37 tydzień, tylko główka na 34 tydzień, więc może będzie łatwy poród
Mała nie pokazała czy dalej jest dziewczynką, bo jej pupa leży na mojej przedniej ścianie brzucha, pupcią wypina się na świat, ułożona dalej główkowo

Gratuluje wszystkim mamą udanych wizyt

Rzadko piszę bo jakoś czasu mi brak.... Wzięłam się za pranie prasowanie i wszystkiego przygotowanie bo do terminu zostało 25 dni

Pogoda piękna idę na spacer
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:50   #222
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
on chyba ma biustonosze do karmienia, bo to chyba własnie u niego przeglądałam.
Tak, to ten.
Odpuść
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:52   #223
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na USG mała waży 2900. Wszystkie parametry odpowiadają na 37 tydzień, tylko główka na 34 tydzień, więc może będzie łatwy poród
Mała nie pokazała czy dalej jest dziewczynką, bo jej pupa leży na mojej przedniej ścianie brzucha, pupcią wypina się na świat, ułożona dalej główkowo

Rzadko piszę bo jakoś czasu mi brak.... Wzięłam się za pranie prasowanie i wszystkiego przygotowanie bo do terminu zostało 25 dni

za wizytę. Dziewczynki podobno z reguły mają mniejsze główki Ja siedzę na tarasie, ale chyba zaraz ucieknę, bo sąsiad 2 działki dalej wycina jakieś drzewa i ta jego piła mechaniczna doprowadza mnie do szału!! ale z drugiej strony zamykać się w domu w taką aurę... Szlag mnie trafi zaraz!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:56   #224
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
tak się stresuję trochę tym zwolnieniem czyli jak mam do 4 maja<piątek> to lapie mi się to w tym przedziale wystawienia do 3 dni wstecz>5,6,7<7 mój lekarz nie przyjmuje> i jak pójdę 8 maja to będzie ok?wszystko przez ten majowy weekend
mam tak samo wystawione
no wydaje mi sie , ze nie powinno byc problemu, nie martw sie

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Ja miewam czasem mały skurcz ale to raz góra dwa razy dziennie, dziś mnie rano w szyjce kluło dość porządnie aż musiałam chwile poleżeć.

no to pieknie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

dziewczyny, szkoda ze nie zajelam sie tym wczesniej, ale te rzeczy do scrapbookingu są boskie
chyba zamowie zestaw startowy i zobacze, czy dam rade

BTW - jak robicie te cudne czapusie na szydelku to na jaki rozmiar glowki? bo chcialabym zamowic i wlasnie nie wiem, czy na noworodka czy takie 2-3miesieczne dziecko
kurde a jak zamowie za mala i lepetyna sie nie zmiesci?
Stary 2012-04-20, 11:56   #225
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

klask i:
Stary 2012-04-20, 11:59   #226
begie13
Zadomowienie

Na dworze po prostu cudownie mam nadzieję, że tak ciepło już pozostanie, a ja muszę siedzieć w domu i sprzątać, właśnie włączyłam pranie z pościelą, no ale w sumie też nie mam siły, żeby gdzieś daleko chodzić.
Mój Paweł dzwonił i pytał się czy już lepiej się czuję kocham go za tą jego cierpliwość i wyrozumiałość

Właśnie spałaszowałam loda a co !

Sąsiadka coś grzebie w ogródku, ja tam nie lubię takich prac

Cytat:
aaa wczesniej jeszcze myslelismy zeby kupic starszy dom do niewielkiego remontu ale te ceny tutaj na slasku to jakis kosmos za 50-letnie starowinki jak sie dolozy kase na remont to wyjdzie nowy dom! ceny są iście wizjonerskie.
Hmmm moze na watku nieruchomosci ktos cos podobnego zalozyl i ma jakies doswiadczenia w tym temacie, moze przejrze i podpytam.
Trochę to znam bo swego czasu teściowie chcieli kupić dom, a swoje mieszkanie zostawić drugiemu synowi, i jeździłam z nimi po tych domach. W końcu remontują sobie mieszkanie i wszystko robią na cacy, bo szwagier dziewczyny nie ma i nie wiadomo czy jest sens w niego inwestować, że tak powiem

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Bo trwa 40 tygodni. A poród wypada w pierwszym dniu po skończeniu 40. tygodnia
To mi wypada w 2 dniu po skończeniu 40 tygodnia
ja nie wiem... najważniejsze, że już niedługo

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Schudłam 1kg. Dzidziusiowy serduszko ładnie bije, szyjka zamknięta i lekarz powiedział ,że na razie żadnych symptomów porodu nie ma. Chociaż teroretycznie mogę zacząćrodzić, bo dzisaij 37tc.
za wizytę, dla dzidziusia i dla Ciebie, bo trzymasz formę

Cytat:

dodatkowo dzis w toalecie zobaczylam malutka plamke krwi, ale nie takiej brudnej tylko mega czrwonej tylko jedna plamka teraz nic nie ma
Ciekawe, co to może oznaczać....?

Cytat:
Eh no właśnie skąd te dzieciaki takie duże teraz? Ja wagę urodzeniową miałam 3200, a moje dziecko w brzuchu tyle ważyło w 36 tc! Jak ja przecisnę tego wielkoluda?!
Ja nawet nie wiem ile moje dziecko waży, mam nadzieję, że 8 maja się dowiem, bo jak nie to boję się, że też może być duże, moja mama mnie uspokaja, że na pewno nie będzie, że ja i siostra ważyłyśmy 3 kg ( ja urodzona 2 tygodnie po terminie) , mąż ważył 2900, więc skąd mamy mieć duże dziecko... ale teraz ogólnie dzieci chyba rodzą się większe niż kiedyś...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
J

klask i:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:04   #227
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Własnie o to chodzi, ale TZ uparł się, bo chce by dziecko miało wiecej niz on

Dzięki dziewczyny za opinie.
Myślę, że takiemu noworodowi jest to zupełnie obojętne.
Pamiętam jak strasznie się śmiałam kiedy koleżanka zamówiła łóżeczko za 650 złotych! "Niech dzieciak ma". Dzieciak to się potrzebuje najeść, wysrać i wyspać. A to czy będzie miał takie czy inne łóżeczko... to tylko IMO wymysły rodziców.
Na całe szczęście poszła po rozum do głowy i kupiła jakieś proste za 200 złotych.
Ale kążdy kupuje co mu pasuje

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Myślę, że to nei ma naprawdę żadnego znaczenia. I tak urodzi się wtedy kiedy uzna za słuszne Termin terminem, a życie pokazuje swoje

kism, a jakie wymiary Kajetan ma?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:05   #228
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja nawet nie wiem ile moje dziecko waży, mam nadzieję, że 8 maja się dowiem, bo jak nie to boję się, że też może być duże, moja mama mnie uspokaja, że na pewno nie będzie, że ja i siostra ważyłyśmy 3 kg ( ja urodzona 2 tygodnie po terminie) , mąż ważył 2900, więc skąd mamy mieć duże dziecko... ale teraz ogólnie dzieci chyba rodzą się większe niż kiedyś...
U mnie jest ten "problem", że K. przy urodzeniu ważył 4200, teraz ma 2m wzrostu, więc Filip ma po kim być wielkim chłopem

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-20, 12:06   #229
Tacca
Zakorzenienie

Idę coś porobić... Może lekko sprzątnę mieszkanie... Czekam na te wyniki i nic nie ma. Zaczynam się chyba stresować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 12:11   #230
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest ten "problem", że K. przy urodzeniu ważył 4200, teraz ma 2m wzrostu, więc Filip ma po kim być wielkim chłopem
Spokojnie Zazwyczaj masa urodzeniowa rodziców nijak się ma do dziecka
Kolegę mam, wielki chłop, a synek mu się urodził niewiele ponad 3 kg

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:17   #231
blueelektron
Rozeznanie

mój dzieć też teraz przystopowal z przybieraniem i jak na 34+6 waży niby 2850, podobno te wagi z usg mają się nijak to rzeczywistości końcowej
Stary 2012-04-20, 12:18   #232
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Pamiętam jak strasznie się śmiałam kiedy koleżanka zamówiła łóżeczko za 650 złotych! "Niech dzieciak ma". Dzieciak to się potrzebuje najeść, wysrać i wyspać. A to czy będzie miał takie czy inne łóżeczko... to tylko IMO wymysły rodziców.
Na całe szczęście poszła po rozum do głowy i kupiła jakieś proste za 200 złotych.
zgadzam się. I najważniejsze dla malucha to miłość i czas poświęcony mu przez rodziców. Co mu po łóżeczkach, kołyskach, wózkach i zabawkach za kilka tysięcy jak rodzice nie będą mieli czasu żeby przytulić, pocałować czy ponosić na rękach.
Stary 2012-04-20, 12:25   #233
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
blue.. nie jestem specjalistką ale wydaje mi się że może max 2 dni do przodu i do tyłu wypisać, więc raczej musisz zaliczyć jakąś dodatkową wizytę, bo musisz mieć ciągłość zwolnienia.
Cytat:
Na dworze po prostu cudownie mam nadzieję, że tak ciepło już pozostanie, a ja muszę siedzieć w domu i sprzątać, właśnie włączyłam pranie z pościelą, no ale w sumie też nie mam siły, żeby gdzieś daleko chodzić.
Mój Paweł dzwonił i pytał się czy już lepiej się czuję kocham go za tą jego cierpliwość i wyrozumiałość

Właśnie spałaszowałam loda a co !

Sąsiadka coś grzebie w ogródku, ja tam nie lubię takich prac

Trochę to znam bo swego czasu teściowie chcieli kupić dom, a swoje mieszkanie zostawić drugiemu synowi, i jeździłam z nimi po tych domach. W końcu remontują sobie mieszkanie i wszystko robią na cacy, bo szwagier dziewczyny nie ma i nie wiadomo czy jest sens w niego inwestować, że tak powiem

za wizytę, dla dzidziusia i dla Ciebie, bo trzymasz formę

Ciekawe, co to może oznaczać....?

Ja nawet nie wiem ile moje dziecko waży, mam nadzieję, że 8 maja się dowiem, bo jak nie to
boję się, że też może być duże, moja mama mnie uspokaja, że na pewno nie będzie, że ja i siostra ważyłyśmy 3 kg ( ja urodzona 2 tygodnie po terminie) , mąż ważył 2900, więc skąd mamy mieć duże dziecko... ale teraz ogólnie dzieci chyba rodzą się większe niż kiedyś...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

klask i:
ja też nie wiem ile młody waży, bo mój gin co prawda robi mi usg na każdej wizycie, ale twierdzi że nie ma czasu na pomiary i mierzą mi dzieciaka tylko na tych większych usg. Ostatnio takie miałam w 32 tygodniu i wtedy było 1750, następne duże usg mam dopiero w czwartek i bardzo się boję, że do niego nie doczekam.
bardzo chciałabym wiedzieć ile waży, wy wszystkie zawsze wiecie, a ja nie

ja mam dziś wizytę i nadal nie zdecydowałam czy przyznawać się do tego, że zaczęłam chodzić od środy. ...?????

wyprałam dziś trochę ciuszków prezentowych. Dostałam śliczne bodziaki i skarpeteczki od szefowej, jak mnie zobaczyła to stwierdziła że jednak nie będzie czekała z prezentem aż zobaczymy się po porodzie
chyba uznała że wielka jestem.

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 12:28   #234
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Ale każdy kupuje co mu pasuje
I ja się zgadzam z takim podejściem do tematu. Wszystko w granicach rozsądku. Takie podejście "niech dzidzia ma bo ja nie miałem" to tak naprawdę kupowanie dla siebie, a nie dla malucha.
Oczywiście każdy kupuje za ile uważa, według zasobności portfela. Daleka jestem od ganienia kogoś za kupowanie drogich rzeczy- kto jak woli.
Stary 2012-04-20, 12:28   #235
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że to nei ma naprawdę żadnego znaczenia. I tak urodzi się wtedy kiedy uzna za słuszne Termin terminem, a życie pokazuje swoje
Oczywiście, też tak myślę

Cytat:
My jesteśmy niscy, nasi rodzice też, ale nie wiem czy to ma w ogóle jakiś związek...

Wanda
Stary 2012-04-20, 12:30   #236
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Nie chciałabym, żeby moje dziecko było kłute tak dużo razy ale chyba nie będzie nas stać na jakieś dopłaty, tak samo chciałabym zaszczepić je przeciwko pneumokokom i rotawirusom ( chyba jeszcze sa meningokoki) tylko, że to chyba jest strasznie drogie...? Ile trzeba sobie kasiorki odłożyć na te szczepionki?

Cytat:

Jeśli chodzi o szczepionki to my pewnie weźmiemy skojarzone, bo z doświadczenia koleżanek wiem, ze ciężko się patrzy na płaczące dziecko na szczepieniu.
na rotawirusy nie będę szczepić na pewno, bo rotawirusów jest około 90 bodajże a szczepionka chroni przed kilkoma. Poza tym najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło jak już jakiegoś złapie, sam rotawirus nie jest tak groźny jak to odwodnienie.
Na pneumokoki jeszcze nie wiem...
Wiecie dziewczyny, czasem dziecko placze 5 minut, a czasem nie płacze wcale. Nie ma reguły, a z kolei ja uważam, że taka zwykła szczepionka - czyli 3 ukłucia, w 3 różne miejsca jest mniejszym obciążeniem dla organizmu dziecka.
Im mniej chemii w naszym życiu tym lepiej, w mojej opinii dotyczy to także szczepionek!

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Moja mama urodziła mnie po terminie (wywoływali poród). Więc mogę skończyć podobnie...
Tobie chociaż brzuch opadł...
Ja pocieszam się, że każdy poród jest inny, mój pierwszy był wywoływany w 10 dniu po terminie - nie miałam wogóle skórczy - tym razem mam w brzuchu dziewczynkę, więc mam nadzieję, że będzie inaczej, jak nie przed terminem, to przynajmniej nie później

Cytat:

Też mnie to ostatnio dziwiło, ale z drugiej strony to się wydaje logiczne. Ciąża trwa 40 tyg. co oznacza, że nasz termin jest pierwszym dniem 41 tygodnia. Tak to zrozumiałam.
Już dziewczyny odpowiadały, ale tak - ciąza trwa 40 tyg i te 40 tyg musi sie skonczyć, więc zaczyna się 41.
To tak samo jak z tym naszym liczeniem tc., ja wg internetowych kalkulatorów jestem w 35 tc, a wg lekarza w 34, bo liczyć powinnyśmy tylko te skończone tygodnie.

Cytat:

Cóż właśnie taka proza życia

Zjadłam obiadek i zabieram sie zaraz za pierwsze prasowanie, nie powiem, że mi sie chce
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:31   #237
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie Zazwyczaj masa urodzeniowa rodziców nijak się ma do dziecka
Kolegę mam, wielki chłop, a synek mu się urodził niewiele ponad 3 kg
Tylko, że mój tydzień temu ważył już 3290g. A ja bym chciała jeszcze z tydzień pochodzić. Cóż, coś za coś
Cytat:
mój dzieć też teraz przystopowal z przybieraniem i jak na 34+6 waży niby 2850, podobno te wagi z usg mają się nijak to rzeczywistości końcowej
No właśnie, na usg zawsze jest napisane +/- 500g. Ja liczę jednak na ten minus. Chociaż oczywiście najważniejsze żeby był zdrowy, ja jakoś przeżyję, nawet jak mi d.u.pe rozerwie
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
zgadzam się. I najważniejsze dla malucha to miłość i czas poświęcony mu przez rodziców. Co mu po łóżeczkach, kołyskach, wózkach i zabawkach za kilka tysięcy jak rodzice nie będą mieli czasu żeby przytulić, pocałować czy ponosić na rękach.
Ja też się pod tym podpisuję. Ale z drugiej strony rozumiem rodziców, którzy chcą dać dziecku wszystko co mogą, zwłaszcza jeśli sami nie mieli. Ale to raczej w późniejszym okresie. Dla noworodka to wszystko jedno w jakim łóżeczku śpi.

_agata dobrze pamiętam, że Ty zdecydowałaś się na wiaderko?? Kupiłaś już? Ono faktycznie jest jakoś specjalnie profilowane? A może ktoś inny już wypróbował? Bo ja ciągle nie wiem w czym będziemy kąpać myśleliśmy o czymś takim jak komoda kąpielowa klik, ale jak zobaczyłam jaka mała ta wanienka jest to i tak starczy pewnie max na 3-4 miesiące... Zdecydowała się któraś z Was na takie rozwiązanie??

Nasz skarb 06/05/2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 12:32   #238
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Ostatnio takie miałam w 32 tygodniu i wtedy było 1750, następne duże usg mam dopiero w czwartek i bardzo się boję, że do niego nie doczekam.
bardzo chciałabym wiedzieć ile waży, wy wszystkie zawsze wiecie, a ja nie

.
nie martw , ja już nawet nie pamiętam w którym to tygodniu było jak mi gin powiedział ile waży, tak dawno to było

Wanda
Stary 2012-04-20, 12:37   #239
8ewus8
Zadomowienie

U mnie pada :/
Wywiesiłam sobie pranie na balkon i chyba do końca dnia mi nie wyschnie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:41   #240
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!

ja już po wizycie.
Zaraz na początku powiedziałam lekarzowi, że na wagę ma nie patrzeć. a on że musi. i mówi, co święta były?
nooo... wg ich wagi od ostatniej wizyty +3,5 kg.
ale soko.
ogólnie wszystko ok. szyjka twarda, zamknięta, długa.
mała rośnie. Waży ok 2,2 kg
po raz pierwszy przyjrzałam się monitorowi jak patrzyłam na wagę dziecka i dojrzałam datę porodu wg pomiarów. wyszedł 26.05.

ciekawe

aaa powiedzcie mi. następną wizytę mam za 3 tyg. to będzie dokładnie 38t+3 d ciąży. czy dostanę L4 czy będę musiała już na macierzyńskie przejść??

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości