![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No nieeeeeee, brakowalo mi tego ![]() ![]() Ale co Cie sklonilo do takiego rzucenia sie na jedzenie hmm ;> Moze jednak brakowalo Ci w diecie czegos o czym nam ciagle mowilas i to spowodowalo napady? No i ![]() ![]() Mam nadzieje ze mnie niczym nie beda kusic jutro rodzice ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam okresy jadłowstrętu, niedojadania. Po czymś takim przychodził czas głodu i kwiczałam na widok jedzenia. No i stres... Nigdy nie biegałam, absolutnie nigdy. Jeszcze dziś rano rozmawiałam z ekspedientkami w sklepie o aktywności fizycznej, żaliłam się, że nie chce mi się zadka podnieść. No i masz! Związałam włosy w kucyk, założyłam szorty i sportowe buty (ojej, największy wstyd to było przebrnąć taki kawał do lasu mijając po drodze ludzi* - Z ODKRYTYMI NOGAMI!), wzięłam stoper i w drogę. Samo poszło. *Nie obyło się bez incydentu. Minął mnie samochód z gapiącym się kierowcą. Błąkał się po osiedlu wyraźnie czegoś szukając. Pojechał dalej, skręcił. Kiedy przecinałam skrzyżowanie, zauważyłam, że wraca. Już byłam dosłownie metry od ściany lasu, powtarzałam sobie w myślach 'tylko nie jedź za mną, nie jedź za mną, nie pytaj o drogę!'. Stało się, chwilę po tym słyszałam warkot silnika przy prawym uchu. I sprośne 'dzień dobry, aniołku'. Co za palant! Szczerzący się zarośnięty facet w wieku mojego ojca, z yorkiem na kolanach, pyta o drogę do salonu psiej urody, absurd. Mam teraz grzech (hyhy), bo znałam właściwą drogę, ale nie miałam ochoty na pogaduchy. Rozmowa była krótka. - Nie umiem panu pomóc, przykro mi. * To może dostanę chociaż numer telefonu? - No wie pan co? Niech się pan wstydzi. Jak dobrze, że powstrzymałam się przed facepalmem.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-05-24 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dotarłam wreszcie do domu, idę się przebrać i spadam biegać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie znów zafundowałam kąpiel z lekturą "InStyle", był też artykuł o odchudzaniu ale jak zwykle nic odkrywczego :P Tyle tylko, że było parę wskazówek, które znam trochę z filmików Jillian - że lepiej nie robić sobie przerw przy treningu siłowym, że warto łączyć siłowe z cardio, bo to najefektywniejsze, że najlepiej spalamy kcal przy pulsie ok. 140 i takie tam ![]() Jedzeniowo dziś tak: 1. Wasy z dżemem, serkiem do chleba i pół szklanki mleka 2. Mintaj z fasolką szparagową i 2 małymi młodymi ziemniaczkami (muszę się nacieszyć tym smakiem ![]() 3. Lód rożek truskawkowy 4. Omlet z suszonymi pomidorami i fetą Wiem, że kolacja spora, ale to przez koleżankę, bo mi narobiła straszną ochotę na taką kolację ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
No, a ja wczoraj po tej naszej dyskusji o niebezpieczeństwach biegania samotnie poszłam biegać wieczorem do parku i nie powiem, trochę nieswojo się czułam
![]() ![]() A dzisiaj piątek, czyli ważenie cotygodniowe. Szkoda tylko, że wczoraj dostałam @ i waga dzisiaj pokazała "zachwycające" 75,0 ![]() ![]() ![]() A w ogóle to rano na szybko zmierzyłam obwód uda i od 7 maja spadł 1cm ![]() ![]()
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2012-05-25 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
5,8 km?!
![]() Brawo, brawo! 1 cm mniej w udzie to duża sprawa. Ja MUSZĘ zgubić jeszcze z sześć. :ryk:
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego co kojarzę to jesteś wyższa ode mnie a obwód uda masz mniejszy, więc na pewno Twoje nogi wyglądają lepiej niż Ci się wydaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A najgorsze, że bywają chwile, kiedy czuję się bardziej grubo, niż gdy miałam 112 kg.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Już sobie policzyłam twoje bmi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1 cm mniej z uda w ciągu tak małego okresu czasu to dużo! Brawo ![]() Ja nadal się trochę dziwię patrząc na moje nogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Asequrella to pic na wodę fotomontaż, nie kupujcie
![]() Lepiej kupić sobie pokrzywę i pić, lepiej spędza wodę ![]() Ja właśnie wróciłam z pracy. 10h biegania, nogi booolą. Jestem u TŻta, teściowa zrobiła mi obiad i czekam na TŻta, bo ma być za godzinę, bo pracuje dzisiaj dłużej niż ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dotka, utwierdziłaś mnie w moich podejrzeniach :P Ostatnio w sumie straciłam zaufanie co do wszystkiego, co istnieje pod nazwą "suplement"... I współczuję takiego zapieprzu... Ja póki co pielęgnuję swojego lenia i poza studiowymi obowiązkami nie narzucam sobie żadnych innych obowiązków :P Choć pewnie za rok czy dwa będzie trzeba pójść do pracy, ale co ma być to będzie ![]() Wczoraj u mnie jedzeniowo cały dzień dobrze, tylko na kolację były 3 kawałki pół-domowej pizzy... A ja dzisiaj wstaję, a tu mama sprząta. Zaglądam do jednej siateczki, a tam portfel - taki, co teraz są modne, dość duży i płaski, zrobiony w taki wzór a'la patchwork. Wzór może nie do końca w moim stylu, ale ten 'fason' od dawna za mną chodził. Biorę do rąk i komentuję"Aleee sobie kupiła, a ja taki chciałam" mówiąc w domyśle o mojej siostrze. A tutaj mama mi mówi, że to był prezent dla mnie pod choinkę, tylko z siostrą nie były przekonane, czy mi się spodoba no i tak sobie leżał na szafie od grudnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Kolejne 10h w pracy dziś.
A z okazji dnia Matki, pizza na obiad ![]() Kurczę, strasznie mało jem w dni, kiedy pracuję. Bo rano płatki+mleko. Potem 2kromki chleba ciemnego z szynka i serem + ew. jakis banan, ale nie zawsze, a potem obiadokolacja i nic, bo idę spać ze zmęczenia.. No dzisiaj więcej kcal, bo ta pizza właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Melduję się wreszcie
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wracam do życia, ale i tak ciężko było, bo najpierw do rodziców TŻ na obiad, potem ja wróciłam wcześniej, żeby iść pobiegać a wieczorem byliśmy u moich, dopiero wróciliśmy. Także zaraz się zbieram spać chyba ![]() I w ogóle mega mnie bolą nogi po bieganiu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żałuję, że nie mam roweru, zazdroszczę Ci. ![]() Wczoraj zrobiłam sobie 10-kilometrowy spacer. A co! Szkoda tylko, że ta podwyższona aktywność nie przekłada się na kilogramy...
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
A mnie wkurza, że w pracy chodzę po 10h, a waga ani drgnie w dół, a po weekendach w pracy nawet rośnie
![]() Ale jestem dumna z siebie, że chodząc cały dzień w pracy nic nie kupuję, a tam tak pięknie pachną te bułeczki, drożdżóweczki, tyle czekolad, chipsów i wszystkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Gohs brawo za 1cm mniej
![]() ![]() dotka gratuluje silnej woli ![]() ja jestem od czwartku wieczor w domu, pozostale dwa dni spedzilam na przeprowadzce rodzicow.. a to jeszcze nie koniec ![]() W dodatku wkurzylam sie waga.. bo wyszlo na to, ze przez ten caly tydzien zbijalam nadwyzke z poprzedniego tyg ![]() A biust mnie boli na 2tyg przed @, cos strasznego, i zadna pokrzywa nie pomaga ![]()
![]() |
#262 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym Twoim trawieniem to może powinnaś jednak wziąć coś?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
A cóż to tak cicho dzisiaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trochę mi też żal, bo mam fajny rower, genialne trasy tuż obok domu właściwie, a w ogóle z tego nie korzystam od jakichś 5 lat... Jak Luby się przeprowadzi i będę miała nieco więcej czasu dla siebie (paradoksalnie, bo w końcu odpadną weekendy "w trasie"), to może wrócę do rowerowania ![]() Dotka, ja też podziwiam, gdzie jak gdzie, ale w Almie to zawsze najwięcej pokus się czai... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj w sumie nie pamiętam, co jadłam, ale było dość normalnie. Tyle, że rano nie ćwiczyłam, bo z Lubym odsypialiśmy cały tydzień i pospaliśmy do 10:30, ale potrzebowaliśmy tego ![]() A dzisiaj oczywiście znów ćwiczenia, jedzenie też całkiem fajnie, tylko na wieczór wpadła kiełbaska z grilla i Lech... Ale rano weszłam na wagę i zobaczyłam 68,1kg, co bardzo mnie ucieszyło i nie mogę się doczekać, czy coś jeszcze spadnie do środy (choć nie wiem, co waga pokaże, bo w środę powinnam dostać @). A propos - muszę iść sobie zrobić badanie krwi, konkretnie tylko cukier. Czy to, że będę tuż przed okresem, może jakoś przeszkodzić w badaniu, zmienić wynik czy coś? Bo miałam to zrobić dawno temu, ale zapomniałam, a w tym tygodniu mam jedyną szansę, bo za 2 tygodnie już idę do ginekolog, a ona jest taka, że mi nie przepisze tabletek, jak jej wyników nie pokażę :P... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-27 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do badań to raczej nie pomogę, ale wydaje mi się, że nie ma to wpływu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Wow, gohs, 38km to nieźle
![]() Ja muszę zacząć jeździć i wprowadzić w życie plan 1x w tygodniu rower, 1raz w tygodniu basen + praca w weekend, bo waga mi zastrajkowała i zwyżka 1,5kg jest ![]() Ech, jakoś sobie ostatnio odpuściłam, nie wiem czemu ![]() Nie mogę się w ogóle ogarnąć. 3 dni idzie mi dobrze, to czwartego już zawalę i potem to zawalanie się tak ciągnie.. Zła jestem, bo w sumie gdzieś od listopada czy października mi waga nie wzrosła, a tu 1,5 kg :/ A dzisiaj TŻ ma urodziny, więc ciacho upiekłam. Nie jakieś strasznie kaloryczne, bo biszkopt+truskawki+masa jogurtowa + herbatniki na wierzchu, no ale jednak ciacho. Jeszcze zrobię tortellini na obiad, ale to akurat nie jest bardzo kaloryczne jak się go je w umiarkowanych ilościach ![]() Zbieram sie zrobić zakupy, odebrać prezent i zrobić się na bóstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też miałam napisać, że trzeba się wziąć do roboty
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Idź biegać, idź
![]() Ja wiem, że trzeba się wziąć do roboty. Jeeezu, sama siebie wkurzam. Same wiecie, jak jest ze mną: ciągle mówię, że trzeba zrobić to, czy tamto, zrobię to dwa razy i potem już tego nie robię. ja mam taki słomiany zapał właśnie. A z drugiej strony WIEM, że jeżeli nie będę nic robić i nie wezmę się za siebie, to nic mi nie pomoże, bo innego sposobu na schudnięcie niż kontrolowanie jedzenia + ruch NIE MA. I ja to wiem, naprawdę wiem. Ale ciągle 'coś'. Muszę znaleźć jakiś sposób żeby zacząć coś robic regularnie. A przecież już chodziłam raz w tygodniu na basen (zawsze w środę) i raz w tygodniu na zumbę (w czwartki) i jakoś dałam radę utrzymać tę regularność dość długo jak na mnie, bo jakieś 2 m-ce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
No nie! Znowu to samo! Teraz chwalić się sześciokilometrowym biegiem to wstyd... Zawsze wypadam przy Tobie blado. Fantastyczny wynik!
Cytat:
![]() A co na wadze słychać? Nie wiem! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.