Wypadające włosy cz. IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 16:00   #241
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy cz. IV

używam masek regenerujących bo pewna cudowna fryzjerka spaliła mi włosy ;/
do tego olejek arganowy, jako tako na samo wypadanie jeszcze nic nie mam ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:17   #242
Roksana3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
używam masek regenerujących bo pewna cudowna fryzjerka spaliła mi włosy ;/
do tego olejek arganowy, jako tako na samo wypadanie jeszcze nic nie mam ;(
Spróbuj wcierki firmy Farmona ,,Jantar''. Bardzo dużo osób sobie ją chwali,jest bardzo tania, kosztuje ok. 10 zł. Można ją kupić w aptekach,drogeriach lub sklepach zielarskich. Sama ją mam i zaczynam widzieć efekty,w prawdzie na razie zredukowała przetłuszczanie włosów,ale liczę na więcej Próbuj też pić pokrzywe lub brać jakieś suplementy
Roksana3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:18   #243
Antuanetta
Rozeznanie

Nombre, drogie te badania na hormony, a lekarza pewnie nie uda sie wyprosić o nie tak ot sobie, spojrzy na mnie i karze sie w głowe popukać, gdzie u mnie testosteron podwyższony

Nombre, a masz może trądzik???Mi krostki przed @ wyskakują ale to może z 2 sztuki na całą buzię.

Użylam szamponu Vichy, zapach ładny, pieni sie świetnie ale włosów to po nim mi wyleciało chyba 2x więcej. Nie wiem, może po kilku razach sie poprawi???
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:31   #244
Antuanetta
Rozeznanie

No dobrze, jako pierwsza sie odważę wstawić "łysą fotkę" żebyscie nie myslały, ze mam włosy do pasa i ściemiam z problemem.Mam nadzieje, że i inne babeczki sie odważą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3528 (Kopiowanie).jpg (99,6 KB, 139 załadowań)
Stary 2012-06-21, 18:06   #245
Marie Madeleine
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Pokaż wiadomość
No dobrze, jako pierwsza sie odważę wstawić "łysą fotkę" żebyscie nie myslały, ze mam włosy do pasa i ściemiam z problemem.Mam nadzieje, że i inne babeczki sie odważą.
Ja jutro na pewno wstawię ( muszę aparat podładować ). Co do włosków to widzę, że masz delikatne i cieniutkie jak moje. A to masz świeże umyte czy na drugi dzień? Bo moje w 1 dzień wyglądają zupełnie inaczej niż po nocy ( mam wizualnie 2 razy mniej jak nie umyję ). Faktycznie nie jest ich dużo, ale chyba lecą Ci z całej głowy bo na moje oko nie masz miejsca gdzie byłoby ich mniej. Jutro sama zobaczysz moje podobieństwo do swoich tylko, że ja mam dłuższe.

POPRAWKA: Ładuję teraz zdjęcie jedno z boku ze spiętymi ( takie znalazłam sprzed 2 dni bo robiłam do pracy ) tu widać czy mi łysieje na bokach czy nie i proszę o podpowiedz bo sama nie wiem. Resztę czyli tył i czubek głowy wyślę jutro jak zrobię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg profil (1).jpg (38,6 KB, 150 załadowań)

Edytowane przez Marie Madeleine
Czas edycji: 2012-06-21 o 18:10
Marie Madeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:31   #246
Roksana3
Rozeznanie

Antuanetta Matko,ale masz cieniutkie wloski i faktycznie jest ich bardzo mało Lekarz nie powinien mieć żadnego ,,ale'', widać golym okiem,że coś jest nie tak.

Marie Madeleine U Ciebie też widzę prześwity....ale chyba masz w miare grube wlosy, czy tylko mi się tak wydaje?
Stary 2012-06-21, 18:40   #247
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksana3 Pokaż wiadomość
Marie Madeleine U Ciebie też widzę prześwity....ale chyba masz w miare grube wlosy, czy tylko mi się tak wydaje?
Mam cienkie włosy, ale fryzjerki mówią ,że mam ich dużo, szkoda tylko, że w objętości tego nie widzę.
Stary 2012-06-21, 18:46   #248
Roksana3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Pokaż wiadomość
Mam cienkie włosy, ale fryzjerki mówią ,że mam ich dużo, szkoda tylko, że w objętości tego nie widzę.
Wiem jak się czujesz,bo mam podobnie. Widać sporo prześwitów,gdy zwiąże wlosy, kiedy są rozpuszczone to widać spory przedziałek, który jest coraz większy.Tak samo moja grzywka robi się coraz rzadsza....dlaczego kobiety muszą tak cierpieć? Czy to,że mamy co miesiąc okres i to my zachodzimy w ciaże, a póżniej rodzimy, nie wystarcza? Rozumiem,że mężczyźni też łysieją,ale nie mają z tym takiego problemu jak my kobitki
Stary 2012-06-21, 18:48   #249
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro na pewno wstawię ( muszę aparat podładować ). Co do włosków to widzę, że masz delikatne i cieniutkie jak moje. A to masz świeże umyte czy na drugi dzień? Bo moje w 1 dzień wyglądają zupełnie inaczej niż po nocy ( mam wizualnie 2 razy mniej jak nie umyję ). Faktycznie nie jest ich dużo, ale chyba lecą Ci z całej głowy bo na moje oko nie masz miejsca gdzie byłoby ich mniej. Jutro sama zobaczysz moje podobieństwo do swoich tylko, że ja mam dłuższe.

POPRAWKA: Ładuję teraz zdjęcie jedno z boku ze spiętymi ( takie znalazłam sprzed 2 dni bo robiłam do pracy ) tu widać czy mi łysieje na bokach czy nie i proszę o podpowiedz bo sama nie wiem. Resztę czyli tył i czubek głowy wyślę jutro jak zrobię.
Wydaje mi sie, ze nie masz skroni bardziej przerzedzonych tylko masz rownomierna gestosc na calym przodzie. Moze sie wydawac, ze z przodu masz rzadsze wloski niz z tylu, ale moim zdaniem to tylko dlatego, ze te, ktore wyrastaja z przodu masz zaczesane do tylu, wiec z tylu masz zarowno te wlosy ktore tam wyrastaja jak i te wyrastajace z przodu (nie wiem czy to brzmi po polsku )

Cytat:
Ja mam wlosy dlugie a nie sciemniam z problemem Dlugosc nie ma nic do rzeczy... Ani nawet fakt ze mam w tej chwili troche ponad 7cm w obwodzie kitki tez nie ma nic do rzeczy skoro mialam wiecej.
Sprobuj porownac szerokosc przedzialka na srodku (na czubku glowy) z przedzialkiem z boku (tak calkiem z boku). Czy ten na czubku glowy jest szerszy? Jesli tak, moze to wskazywac na lysienie na tle androgenowym.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:59   #250
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Co do Twoich to widac ze sa delikatne. Teraz podstawowa rzecz, czy zawsze takie byly?TYak jak radzi Claudiin, zrob zdjecie przedzialka.

Jesli chodzi o moje tendencje do tradziku to nawet nie wiem co to jest

Cytat:

Marie na moje oko nie masz przeswitów. To normalne ze nie wszyscy ludzie maja boki rownie geste jak tyl, ja tak mialam od urodzenia, duzo przed tym niz zaczely wypadac. Dodam że wlosów nie masz na pewno malo. Glowa do góry!

Dodam zdjecie z przed 2 lat, widac jak zrobily mi sie zakola, chociaz nie zauwazylam samego wypadania wtedy.
kolejne z pazdziernika zeszlego roku, wlosy wypadaly, ale zakola widac ze zarastaja
I ostatanie z przed miesiaca.
Przepraszam za ujecia

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-06-22 o 10:22
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:18   #251
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja mam taka sama sytuacje, rowniutkie cykle, brak widocznych objawow zaburzen hormonalnych, ale pojde na te badania, zeby miec pewnosc, bo nie wszystko widac golym okiem, a klaki leca juz prawie 4 miesiace. Poszlabym nawet prywatnie jakby bylo trzeba. Najwyzej nic w badaniach nie wyjdzie

Kurcze dziewczyny a ja mam wszystko na odwrot Miesiaczki co pare miesiecy tj.4-5-a nawet 6 miesiecy teraz czekam od stycznia A w styczniu miualam az 2 Karmilam piersia do 9 miecha teraz jest 3,5 roku po porodzie a ja mam dalej pokarm w piersiach i wasik ;/ Co to moze znaczyc ??
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:30   #252
Roksana3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny a ja mam wszystko na odwrot Miesiaczki co pare miesiecy tj.4-5-a nawet 6 miesiecy teraz czekam od stycznia A w styczniu miualam az 2 Karmilam piersia do 9 miecha teraz jest 3,5 roku po porodzie a ja mam dalej pokarm w piersiach i wasik ;/ Co to moze znaczyc ??
Wydaje mi się,że to podwyższony testosteron
Stary 2012-06-21, 20:19   #253
pinacolada93
Raczkowanie

Marie Madeleine, to ile Ci teraz dziennie wypada?
(wybaczcie, że pogrubione, ale coś mi się zacięło i nie mogę normalnie pisać ;/)

Moim zdaniem to nie masz prześwitów... Ale czekam na zdjęcie całości i czubka głowy.

Antuanetta, moim zdaniem masz troszkę szeroki przedziałek. Ale ja mam chyba jeszcze szerszy. Postaram się też Wam coś wrzucić.

pinacolada93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:23   #254
Antuanetta
Rozeznanie

Hmm nigdy nie były lepsze. Może bylo ich ciut więcej, bo nie wypadały. Są rzadkie na całej głowie, gdziekolwiek bym zrobila przedziałek byłby taki sam

Wstawiłam zdjęcie przed ciążą i po ciąży. Same oceńcie, czy było dużo lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0291 (Kopiowanie).jpg (81,6 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04210004 (Kopiowanie).jpg (10,6 KB, 99 załadowań)
Stary 2012-06-21, 20:34   #255
Marie Madeleine
Zadomowienie

NOMBRE Ty masz dużo włosów! Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia.

Mi wypadło akurat dziś ( bez mycia ) około 45 i to jest jeden z najlepszych wyników ( chyba zawdzięczam to Seboradin-owi ) a w dniu mycia od 70 do 120. Jeszcze jak mieszkałam we Francji to wypadało ponad 100 każdego dnia. Też nie widzę gdzieś jakiś wielkich prześwitów, ale moim problemem jest to, że mój obwód kucyka wynosi około 5cm - czyli malutko i jak mam rozpuszczone to widzę ,że jest ich mniej niż u innych. Teraz nie wiem czy to problem ,że mi tyle wypadło czy to, że są takie cieniutkie . Wiem to dziwne, ale nie wiem jakie miałam kilka lat temu ( nie zwracałam uwagi na włosy z powodu 2 prac i studiów ), na zdjęciach starych mało widzę tylko z podstawówki na 1 co mam warkocz jest tak strasznie on gruby!
Stary 2012-06-21, 21:08   #256
nombre
Zadomowienie

Cytat:
NOMBRE Ty masz dużo włosów! Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia.

Mi wypadło akurat dziś ( bez mycia ) około 45 i to jest jeden z najlepszych wyników ( chyba zawdzięczam to Seboradin-owi ) a w dniu mycia od 70 do 120. Jeszcze jak mieszkałam we Francji to wypadało ponad 100 każdego dnia. Też nie widzę gdzieś jakiś wielkich prześwitów, ale moim problemem jest to, że mój obwód kucyka wynosi około 5cm - czyli malutko i jak mam rozpuszczone to widzę ,że jest ich mniej niż u innych. Teraz nie wiem czy to problem ,że mi tyle wypadło czy to, że są takie cieniutkie . Wiem to dziwne, ale nie wiem jakie miałam kilka lat temu ( nie zwracałam uwagi na włosy z powodu 2 prac i studiów ), na zdjęciach starych mało widzę tylko z podstawówki na 1 co mam warkocz jest tak strasznie on gruby!

Patrzac na Twojego kucyka bylam pewna ze masz z 6cm , jest prawie tak gruby jak moj a ja mam 7,5 cm. Marie jestes dalej na tabletkach anty?

Antuanetta co tam włosy, jakie ty masz duze oczy, piekne!

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:10
Stary 2012-06-21, 21:21   #257
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Mi to pachnie podwyzszona prolaktyna. Zbadaj sobie prolaktyne i hormony meskie - testosteron, DHEA, androstendion. Mysle ze u Ciebie na bank problemy z wlosami maja w duzej mierze podloze hormonalne.

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
Dodam zdjecie z przed 2 lat, widac jak zrobily mi sie zakola, chociaz nie zauwazylam samego wypadania wtedy.
kolejne z pazdziernika zeszlego roku, wlosy wypadaly, ale zakola widac ze zarastaja
I ostatanie z przed miesiaca.
Przepraszam za ujecia
Widac poprawe u Ciebie, zwlaszcza na skroniach (zazdroszcze), jest naprawde spoko Tak w ogole to jestes piekna!

Cytat:
Hmm nigdy nie były lepsze. Może bylo ich ciut więcej, bo nie wypadały. Są rzadkie na całej głowie, gdziekolwiek bym zrobila przedziałek byłby taki sam

Hmm, rzeczywiscie nie widze duzej roznicy na tych zdjeciach

Cytat:
Fajnie ze wypada Ci mniej wloskow

A ja jak tak siedze to co chwile wyciagam kilka wlosow z czupryny, oszalec mozna

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:42   #258
nombre
Zadomowienie

Claudiiin dziękuje. Wiesz co ja tez ostatnio wyciagam wiecej włosów, nie wiem czy te upaly maja jakis wplyw na nie.
Obserwuje ostatanio uwaznie swoje znajome, i im tez co chwile jakis wlos dynda, tylko zupelnie nie zwracaja na to uwagi, zazdroszcze im tego luzu.
Stary 2012-06-21, 22:23   #259
Blackbejbe
Rozeznanie

A powiedzcie mi czy sa jakies szczegolne dni w ktorych moge zbadac te hormony czy moge w kazdej chwili ?? Prolaktyne badalam 1,5 roku po porodzie i byla ok . Tych hormonow nie robilam. Wizyte w szpitau mam 28-ego tego miesiaca z ginekologiem on moze mi zlecic te badania jesli mu pwoiem o problemie z okresem i wypadajacymi wlosami ??
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:27   #260
Roksana3
Rozeznanie

Właśnie przed chwilą czesząc włosy,wyciągnęłam 93 włosy Normalnie chyba się upije czekoladą A dziewczyny Wy może wiecie,czy powinnam na noc wiązać włosy,czy nie? A jeśli tak,to jak żeby było dobrze i wygodnie?
Stary 2012-06-21, 22:37   #261
afyra
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, jak mysliscie czy tabletki antykoncepcyjne moga byc przyczyna nadmiernego wypadania wlosow? Miesiac tamu ginekolog zmienil mi na "troche" mocniejsze, roznia sie zawartoscia estrogenow o 0,01 mg i zastanawiam czy od nich mi wypadaja wlosy, bo tez na poczatku mialam male problemy z przyzwyczajeniem sie do nich, ale mdlosci i inne minely po tygodniu, no ale te wlosy...jestem zalamana. Zastanawiam sie tez czy raczej przyczyna moze byc farbowanie wlosow -dwukrotne <przez pewnien blad> jedna z farb byla palette, ktora ma zle opinie. No, ale czy tak dlugo wlosy moga wypadac i w takiej ilosci po farbowaniu? Minal miesiac i dalej duzo ich leci, przerzedzily sie : ((
Stary 2012-06-21, 22:53   #262
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
Patrzac na Twojego kucyka bylam pewna ze masz z 6cm , jest prawie tak gruby jak moj a ja mam 7,5 cm. Marie jestes dalej na tabletkach anty?
Tak dalej biorę. Boję się odstawić raz, że wtedy będzie jeszcze gorzej a dwa dziecko odpada . Chociaż z drugiej strony skoro biorę tak długo to one mogą teraz robić mi zamęt w organizmie.
Stary 2012-06-22, 07:51   #263
Antuanetta
Rozeznanie

Więc, jak myślicie, pozostaje mi tylko loxon???

Nombre po spectralu nie miałas linienia?? Zagęściły sie włosy??

Teraz zazdroszczę wam tych obwodów w kucyku, bo ja zawsze miałam mysi ogonek i nie mogłam czesać sie w kitkę.Nombre, Madelaine macie piękne włosy!!!!!!!!!
Stary 2012-06-22, 08:58   #264
pinacolada93
Raczkowanie

afyra, myślę, że farba mogła spotęgować wypadanie... Też nie mam dobrego doświadczenia z Palette.

Antuanetta
, ja też nie widzę dużej różnicy. Ale rzeczywiście masz piękne oczka!

Co do robienia badań hormonalnych, to słyszałam że trzeba je wykonać w jakimś odpowiednim dniu cyklu.

Ja śpię w warkoczu. Jak mam rozpuszczone to więcej mi wypada. Dziś wyjątkowo spałam w kitce, ale to dlatego, że się wieczorem poryczałam przez te włosy znowu i już nie miałam siły ich splatać.

A próbowałyście mydełka Sesa? Dużo dobrego o nim czytałam na wypadanie! No i jest naturalne...

pinacolada93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:07   #265
Roksana3
Rozeznanie

pinacolada93 Ale w płynie, czy kostce? Ja mam złe doświadczenia z myciem włosów mydłem, słyszałam, że szare mydło pomaga na wypadanie. Umyłam w nim włosy i były baaaaardzo trudne do rozczesania
Stary 2012-06-22, 11:42   #266
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:

Kurcze faktycznie źle to wygląda:-( Możesz napisać czego używasz do pielęgnacji? One wyglądają tak jakby zawsze były cieniutkie.
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:06   #267
Marie Madeleine
Zadomowienie

Tak jak pisałam dodaję jeszcze zdjęcia przedziałku, całości i związane byście widziały moją lichą objętość. Nie mam nic na włosach co by dodawało objętości, ani nie suszyłam. Są jak je "Bóg stworzył" . Lekko jeszcze wilgotne bo chciałam już wrzucić a za chwilę wychodzę i nie zdążyły dokładnie wyschnąć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050819.jpg (70,4 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050820.jpg (41,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050821.jpg (34,6 KB, 91 załadowań)
Stary 2012-06-22, 12:14   #268
Antuanetta
Rozeznanie

Laluna, one od zawsze są cienkie i delikatne.

Teraz używam szamponu dercos z aminexilem i ampułek dercos
poprzednio był seboradin cała seria do włosów przerzedzonych
radical ampułki
jantar wcierka
wax, alterra, isana, radical mgiełka
szampon ziołowy z apteczki babuni z rozmarynem
profesjonalny Loreal i matrix nadajacy objętość

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Madelain ale z ciebie chudzinka
Sprawdzałaś żelazo we krwi ferrydynę??
a włosy nie są w złym stanie, też masz delikatne ale jeszcze sporo.
Stary 2012-06-22, 12:15   #269
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak pisałam dodaję jeszcze zdjęcia przedziałku, całości i związane byście widziały moją lichą objętość. Nie mam nic na włosach co by dodawało objętości, ani nie suszyłam. Są jak je "Bóg stworzył" . Lekko jeszcze wilgotne bo chciałam już wrzucić a za chwilę wychodzę i nie zdążyły dokładnie wyschnąć.
Ty pisałaś, że masz obwód kitki 5 czy 6? Ja ciągle źle mierzę te swoje kudły, bo wychodzi mi ok.6,5 ,a wizualnie mój kitek jest dużo, dużo cieńszy niż twój nie mówiąc już o rozpuszczonych :-(
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:31   #270
Roksana3
Rozeznanie

Marie Madeleine Przecież masz dużo włosków! Moja kitka nie jest taka gruba.Widzę tylko z tyłu lekkie prześwity (też takie mam)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości