Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 09:30   #241
Koronek
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
bede czekać, bo jeszcze w pracy będę.

na takie badanie idzie sie na czczo? nie potrzeba skierowania?
Nie trzeba być na czczo, nie trzeba skierowania - ja zapłaciłam 24 zł za to badanie, ale chyba w ramach NFZ też można, tylko wtedy cała zabawa z lekarzem rodzinnym, z kolejkami i w ogóle ... Ja jakoś nigdy nie mam na to siły
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:39   #242
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

ja tez nie mam sil do kolejek, tym bardziej ze kiedys do ginekologa czekalam 3h w kolejce tylko po to, zeby napisał kolejną recepte na tabletki - 3 minuty roboty
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:48   #243
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
ja tez nie mam sil do kolejek, tym bardziej ze kiedys do ginekologa czekalam 3h w kolejce tylko po to, zeby napisał kolejną recepte na tabletki - 3 minuty roboty
Masakra :/ u mnie najgorzej do lekarza rodzinnego, a z poniedziałku to już w ogóle, strasznie dużo starszych ludzi, którzy kłamią, udają żeby tylko się wepchnąć w kolejkę, zawsze wchodzą tylko po receptę, a potem siedzą 20 min. i opowiadają lekarce historię swojego życia, swoich dzieci, wnuków i jeszcze nie wiadomo co. Najlepsze jest jak pod gabinetem stoją, udają strasznie cierpiących a po wyjściu od lekarza następuje cudowne uzdrowienie, nagle wychodzi człowiek prosty, żwawym krokiem zmierza do wyjścia...
Stary 2012-07-09, 10:01   #244
monai
Rozeznanie

GG do monai

Witam i ja chciałabym do Was dołączyć podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale z pracy do tej pory a tam nie mogę się wpisać, tylko podglądać z mężem podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny jakiś czas temu, pobrałam folika, pobadałam się trochę i zaczęliśmy... dopiero 1 próba była i to niefortunnie bo mieliśmy ciche dni i w sumie chyba owu przegapiliśmy :/ (spodziewana miesiaczke mam na 18 lipca) chociaż może jeszcze na jakiś dzień po owulacji sie załapaliśmy nie wiem... w sumie nie liczę już na ten cykl, zresztą jak mnie uświadomiłyście ile to czekania to teraz tłumaczę mężowi żeby przestał do mojej macicy mówić per Franio, bo to jeszcze potrwa ;] (tak, mój mąż myśli, że dziecko będzie miało na imię Franciszek). Jestem z rocznika 81, i nie mamy jeszcze dzieci, czekaliśmy na obudzenie instynktów rodzicielskich a później na ustabilizowanie sytuacji życiowej.. a teraz żałuję, że nie przytrafiło się wcześniej bez tego planowania, liczenia i zabiegania
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:04   #245
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Witam i ja chciałabym do Was dołączyć
witamy i życzę owocnej pracy

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Masakra :/ u mnie najgorzej do lekarza rodzinnego,
u rodzinnego u mnie podobnie
ogólnie jak widzę kolejki to mi sie odechciewa czekania
Stary 2012-07-09, 10:28   #246
monriks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
U mnie drugi cykl i już nie będziemy się zabezpieczaćNie sądzę, że trafimy za pierwszym razem, bo nie zamierzamy celować tylko po prostu kochać się jak będziemy mieli ochotę. I w sumie nie byłabym taka smutna, bo zaświtał nam na horyzoncie wyjazd nurkowy w sierpniu a jak będę w ciąży nici z nurkowaniaChoci aż z drugiej strony możemy pojechać na wakacje bez nurkowania a odbiję sobie po urodzeniu dziecka i skończeniu karmieniaNie wieeem sama, lepiej niech przyjdzie dzidziuśJeszcze się w życiu nanurkuję

Faktycznie macie utrudnione zadanie skoro mąż na co dzień poza domem, ale uda się, zwłaszcza jak masz takie nieregularne cykle

Macie dziewczyny ubezpieczenie, z którego będziecie mieć wypłacone pieniążki po urodzeniu dziecka? Jeśli nie macie, polecam się zakręcić wokół tematuMy z mężem mamy takie ubezpieczenie i z tego tytułu po narodzinach wpadnie nam 2x2 tys. zł a 4 tysie piechotą nie chodząZwłaszcza, że z tego co czytałam na becikowe nie mamy co liczyć.
Dziewczyny możecie napisać skąd macie właśnie te ubezpieczenia,bo my z TZ ciagle szukamy jak najlepszej oferty,może coś pomożecie.

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Witam i ja chciałabym do Was dołączyć podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale z pracy do tej pory a tam nie mogę się wpisać, tylko podglądać z mężem podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny jakiś czas temu, pobrałam folika, pobadałam się trochę i zaczęliśmy... dopiero 1 próba była i to niefortunnie bo mieliśmy ciche dni i w sumie chyba owu przegapiliśmy :/ (spodziewana miesiaczke mam na 18 lipca) chociaż może jeszcze na jakiś dzień po owulacji sie załapaliśmy nie wiem... w sumie nie liczę już na ten cykl, zresztą jak mnie uświadomiłyście ile to czekania to teraz tłumaczę mężowi żeby przestał do mojej macicy mówić per Franio, bo to jeszcze potrwa ;] (tak, mój mąż myśli, że dziecko będzie miało na imię Franciszek). Jestem z rocznika 81, i nie mamy jeszcze dzieci, czekaliśmy na obudzenie instynktów rodzicielskich a później na ustabilizowanie sytuacji życiowej.. a teraz żałuję, że nie przytrafiło się wcześniej bez tego planowania, liczenia i zabiegania
WitamyJa też z rocznika 81 i muszę Ci powiedzieć że przynajmniej u mnie, ten rocznik jest jakiś opóźniony, że tak powiem.Moje koleżanki mają dzieci, zaledwie dwulatki albo dopiero są w ciąży.

Ja zaraz wybieram sie po test,wczoraj tak mnie bolał brzuch jakbym miała urodzić.Kazałam się już składać łóżeczko mojemu TZ, że to ciąża z zaskoczenia i pewnie dzidzia na świat sie wybiera

Edytowane przez monriks
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:30
monriks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:50   #247
nati_85
Raczkowanie

Witajcie!
Ale to nasze forum się rozkręca. Witam wszystkie nowe staraczki.

Cytat:
Napisane przez monriks Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie pisalam,bo mi te burze zniszczyły dostep do internetu.
U mnie ciągle brak @.To już 38dc,aż tak długo to nie miałam.
Nie wiem co o tym myśleć,cały tydzień boli mnie w dole brzucha jakbym miała mieć za chwilkę @,ból jest czasami naprawde silny,bolą mnie jajniki.
Zastanawiam sie nad drugim testem,bo może ten pierwszy sie mylił.
Zaczynam się już poważnie martwić,bo może to też być ciąża pozamaciczna.
Nie wiem co robić,poczekać jeszcze?Do gina i tak moge najwcześniej we wtorek.
Ja zrobiłabym test. Może się udało. Trzymam kciuki.:k ciuki:

Cytat:
Monriks trzymam kciuki za Ciebie, u mnie też dziwna sytuacja, okres trwał 2,5 dnia, wczoraj praktycznie już nic nie lecialo, w nocy nic i do tej pory też nic. Pobolewa mnie prawy jajnika czasami. Zrobiłam test, druga krecha bardzo bardzo blada, mój TZ mówi, że to pewnie przeswituje ten pasek co jest wbudowany w test. Chyba bete zrobie jutro. Sama nie wiem, pokrecone to wszystko jakieś...
Mi się wydaje, że jest tam kreska ale bardzo blada. Czekamy na informację. Trzymam kciuki za bete.

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
koronek Ja widzę drugą kreskę Ale baaardzo słabiutką. Idź na betę!
Mój okres trwał też dwa dni właściwie, ale był obfity i bolało. Może miałam cykl bezowulacyjny i to dlatego?

Wkuwam teraz na egzamin z prawka i mam jedną wątpliwość:

Jeżeli pieszy jest na pasach i ustępuję mu pierwszeństwa będąc na prawym pasie to czy mogę ruszyć jak minął połowę jezdni (i mogę przejechać bez szwanku) czy też mam czekać aż zupełnie zejdzie?
Mnie na prawku uczyli ( a było to 5 lat temu) że pieszy powinien zejść z pasów. Ale tak jak dziewczyny piszą zdać egzamin to trzeba mieć dużo szczęścia. Jak egzaminator chce ulać to na pewno coś znajdzie.

U mnie w mieście jest cyrk i tak się zastanawiam czy jak wezmę moją 2 letnią córkę to czy będzie jej się podobało czy lepiej poczekać do przyszłego roku. Ja już bym z nią poszła ale nie wiem czy nie jest jeszcze za mała. Co myślicie?
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:54   #248
Renessme1985
Rozeznanie

hmmm. jesli chodzi o ubezpieczenie, to MY z TŻ mamy takie grupowe ubezpieczenie z pracy i chyba wiekszość tak ma, bo to dosyc korzystnie wychodzi... Jesli chciałybyście się ubezpieczyć prywatnie, to na pewno też można, tylko chyba mniej korzystnie składka niestety wychodzi Ja akurat mam w PZU ŻYCIE i nie było żadnych problemów z wypłatami, ani żadnych zbędnych pytań... składałam wniosek i kasa na koncie w ciągu 3-5 dni

...co do owu, to myslę, że mogła mi się przesunąć, bo ja miałam dwa pierwsze dni takie tylko plamienia (podbarwiony śluz - sorry za dosłowność ) i dopiero potem czerwona krew... często tak mam i chyba powinno się liczyc jednak od tej krwi dopiero ... więc jeszcze ze 2-3 dni porobie testy i zobaczę czy krecha będzie robić się wyraźniejsza czy znikać to mniej więcej będzie wiadomo czy jeszcze przed owu jestem czy już po

koronek z niecierpliwością czekam na wieści

... a jeśli chodzi o Nasza początkową listę, to proszę wysyłajcie mi wiadomości na priv o zmianach terminów @ i cyklu starań, bo jednak cieżko mi wyłapać z forum ... no i oczywiście wszystkie nowe dziewczynki, którę chcą być na liście też proszę o info na priv

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:58   #249
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
hmmm. jesli chodzi o ubezpieczenie, to MY z TŻ mamy takie grupowe ubezpieczenie z pracy i chyba wiekszość tak ma, bo to dosyc korzystnie wychodzi... Jesli chciałybyście się ubezpieczyć prywatnie, to na pewno też można, tylko chyba mniej korzystnie składka niestety wychodzi Ja akurat mam w PZU ŻYCIE i nie było żadnych problemów z wypłatami, ani żadnych zbędnych pytań... składałam wniosek i kasa na koncie w ciągu 3-5 dni
ja też w PZU i muszę powiedzieć ze najmniejszych problemów nie mialam z wpływem kasy na konto, a korzystalam juz 2x.

jak sie zadomowię to poposzę o wpisanie na liste
Stary 2012-07-09, 11:03   #250
monriks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ale to nasze forum się rozkręca. Witam wszystkie nowe staraczki.

Ja zrobiłabym test. Może się udało. Trzymam kciuki.:k ciuki:

Mi się wydaje, że jest tam kreska ale bardzo blada. Czekamy na informację. Trzymam kciuki za bete.

Mnie na prawku uczyli ( a było to 5 lat temu) że pieszy powinien zejść z pasów. Ale tak jak dziewczyny piszą zdać egzamin to trzeba mieć dużo szczęścia. Jak egzaminator chce ulać to na pewno coś znajdzie.

U mnie w mieście jest cyrk i tak się zastanawiam czy jak wezmę moją 2 letnią córkę to czy będzie jej się podobało czy lepiej poczekać do przyszłego roku. Ja już bym z nią poszła ale nie wiem czy nie jest jeszcze za mała. Co myślicie?
Też mam dwulatka.Mój synek był zafascynowany zwierzetami ale mojej koleżanki córeczka,żywiołowa dwulatka,po 3 próbach wejściach na scene,wyszły po 10 min.Mój po 15 min. mimo fascynacji też już nie mógł usiedzieć na miejscu.
Także dla spokojnych dzieci to super atrakcja,dla energicznych może być już cieżko.
Stary 2012-07-09, 11:08   #251
agi_82
Wtajemniczenie

hej dziewczyny witam wszystkie nowe staraczki
coraz wiecej postó prawie nie nadążam nadrabiac
koronek
zaciskam kciuki za II kreseczki kochana to bedzie nasza wspólna pierwsza fasolka nie dziewczyny
monriks
jesli chodzi o ubezpieczenia to wydaje mi sie że oferty są bardzo podobne w warcie np miesiecznie 56 zł za urodzenie dziecka 1000 w pzu podobnie a i tzreba pamietac o okresie karencji
ja też zrobiłąbym teścik lub bete może bardziej wiarygodna
renessme
mam nadzieje że kolejną moją info będzie przeniesienie ze staraczek do przyszłych mamuś oby takich było coraz więcej ( możesz dopisac Agneiszka 30 lat )
ja zawsze myślałam że owu ma 13,14 dc a teraz robiłam testy i wyszło że ok 17, 18 więc warto z tych teścików skorzystac
monai
u jednych instynkt jest w wieku 25 u innych w wieku 31 na to nie ma reguły sami o tym decydujemy i to nic złego przecież a @ mamy dostac w podobnym czasie więc trzymam kciuki

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:15   #252
monai
Rozeznanie

GG do monai

dzięki za przyjęcie, trzymam za Was wszystkie oczywiście, i czekam na pierwsze pozytywne wieści

Cytat:
WitamyJa też z rocznika 81 i muszę Ci powiedzieć że przynajmniej u mnie, ten rocznik jest jakiś opóźniony, że tak powiem.Moje koleżanki mają dzieci, zaledwie dwulatki albo dopiero są w ciąży.
Ja zaraz wybieram sie po test,wczoraj tak mnie bolał brzuch jakbym miała urodzić.Kazałam się już składać łóżeczko mojemu TZ, że to ciąża z zaskoczenia i pewnie dzidzia na świat sie wybiera
mam dokładnie takie same obserwacje, potwierdzam Twoją teorię wielu z moich znajomych nawet mężatkami/żonatymi jeszcze nie są więc całkiem jakoś tak się opóźnia nasz rocznik faktycznie
super ciąża z zaskoczenia hahah

Z innych tematów, to też mam w zamiarze prawko w tym roku, bo jeszcze mi się nie złożyło, wyczekuję oferty na grouponie

ale burza u mnie a do pracy trzeba wyjść...
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:39   #253
melutka
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe staraczki
Nie było mnie trochę (jak co weekend wielkie święto mąż przybywa dod omu i wtedy nadrabiamy cały tydzień )

Koronek ja tam widzę 2 krechy zwłaszcza na 3 zdjeciu. Czekam z niecierpliwością na wynik bety

monriks ja mam ubezpieczenie grupwe w pracy. Mój tż natomiast ma 3 filar z ubezpieczeniem. Więc Ci w tej kwestii nie pomogę za bardzo.

agi_82 i wszystkie inne testujące trzymam zebyście przeszły do mamuś. W końcu by się u nas ruszyło i mogłybyście nam trochę fluidek ciążowych przekazać
monai ja mam 31 lat i dopiero jak poznałam mojego tż to mi sie instynkt obudził

ja prawko mam dopiero od 5 lat i całe życie mówiłam, że będę jeździć tylko jako pasażer a mój mąż będzie musiał mnie wszędzie wozić. Za nic nie chciałam iść bo tak się bałam. A jak się zapisałam to musiałam rodzinie kwit okazać, że faktycznie kurs robie zdałam za 2 razem i też uważam że za 1 lepiej jechała niż za drugim (egzaminator sobie drzemała na fotelu a ja jechałam przed siebie). Przy 2 razie cały czas na mnie się darł i cały egzamin przepłakałam za kierownicą masakra.

U mnie bez zmian czekam na @ żeby określić długość cyklu
Stary 2012-07-09, 11:39   #254
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Też mam dwulatka.Mój synek był zafascynowany zwierzetami ale mojej koleżanki córeczka,żywiołowa dwulatka,po 3 próbach wejściach na scene,wyszły po 10 min.Mój po 15 min. mimo fascynacji też już nie mógł usiedzieć na miejscu.
Także dla spokojnych dzieci to super atrakcja,dla energicznych może być już cieżko.
Tak właśnie myślałam. Moja też ciągle w biegu, więc myślę, że jeszcze w tym roku odpuszczę. Pewnie i tak by nie wysiedziała.
Stary 2012-07-09, 12:00   #255
00anulka00
Zadomowienie

ja dziecka do cyrku nie wezmę nigdy, chyba ze będzie taki bez zwierząt
Stary 2012-07-09, 12:46   #256
Koronek
Raczkowanie

Mam wyniki HCG <1,00 mUI/ml - także nie tym razem, czekamy na monriks w niej teraz nasza nadzieja
Stary 2012-07-09, 12:47   #257
00anulka00
Zadomowienie

uda sie następnym razem
Stary 2012-07-09, 12:55   #258
melutka
Raczkowanie

Na pewno się uda
Stary 2012-07-09, 12:59   #259
Koronek
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny i za kciuki także dzięki, ja teraz będę trzymała za Was
Stary 2012-07-09, 13:06   #260
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Mam wyniki HCG <1,00 mUI/ml - także nie tym razem, czekamy na monriks w niej teraz nasza nadzieja
ooo jaaa... a ja byłam na 100% pewna

No nic... nastepnym razem się uda na pewno

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:08   #261
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
ooo jaaa... a ja byłam na 100% pewna

No nic... nastepnym razem się uda na pewno
Heh jednak chłopa trzeba się słuchać, bo my chyba mamy czasem tendencje do kolorowania rzeczywistości i naginania na nasze

ale spoko, nie jest mi przykro, w tym miesiącu damy radę
Stary 2012-07-09, 13:37   #262
agi_82
Wtajemniczenie

koronek
... ja też byłąm pewna kurcze felek skąd więc ta druga kreska??
anulka
jakieś przykre doświadczenia z cyrkiem?? ja byłąm raz w cyrku z moja gwiazdą miały byc zwierzęta a mała je uwielbia wprost kurde były: gołębie i koty takie zwykłe dachowce WTF

odnośnie wieku tak sobie myśle że jak jednak przyjdzie @ to wynagrodze to sobie % w sierpniu bo mam 30 stke więc tak się pocieszam
w tamtym roku miał mój tżcik oczywiście problem miałam z prezentem bo przez te wszystkie lata zdążyłąm kupic mu to co mogłam więc wpadłam na pomysł i zrobiłąm mu przyjęcie niespodzianke na sali powiem Wam dziewczyny że tak jak mój tż gadatliwy i na wszystko ma odpowiedź to jak go pod pretekstem obejrzenia sali na komunie Marceli zabrałam, jak wszedł i zobaczył cała rodzinke i przyjaciól to nie mogł dojsc do siebie pół sali beczało jak zobaczyło jego zszokowanie także polecam przyjęcia niespodzianki

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-09, 13:51   #263
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Kurde a już myślałam, że będziemy mieli pierwszą fasolkę na forum. No to może następnym razem się uda.
Stary 2012-07-09, 14:01   #264
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość

anulka
jakieś przykre doświadczenia z cyrkiem?? ja byłąm raz w cyrku z moja gwiazdą miały byc zwierzęta a mała je uwielbia wprost kurde były: gołębie i koty takie zwykłe dachowce WTF
bardzo mi sie nie podoba jak tam traktują zwierzęta, dlatego dziecka nie zabiorę w takie miejsce

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Kurde a już myślałam, że będziemy mieli pierwszą fasolkę na forum. No to może następnym razem się uda.
chyba tylko na jedna widzialam jedną kreskę

niedługo kilka dni urlopu mamy oboje to sobie pohulamy
Stary 2012-07-09, 14:07   #265
monriks
Przyczajenie

Cytat:
Niestety też nie mam dobrych wieści.
Poszłam z testem do wc i nawet nie musiałam go robić...smutno strasznie a to dopiero pierwsza próba
Kordonek to powodzenia za drugim razem,będę trzymać kciuki
Stary 2012-07-09, 14:45   #266
00anulka00
Zadomowienie

oj jakos pechowo sie robi na wątku...
Stary 2012-07-09, 14:50   #267
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Niestety też nie mam dobrych wieści.
Poszłam z testem do wc i nawet nie musiałam go robić...smutno strasznie a to dopiero pierwsza próba
Kordonek to powodzenia za drugim razem,będę trzymać kciuki
Buuuuuuu .... No i ja trzymam kciuki za Ciebie!!!

Cytat:
oj jakos pechowo sie robi na wątku...
Nie krakać nam tu, żaden pechowy wątek! "przez ciernie do gwiazd" - w końcu się doczekamy
Stary 2012-07-09, 14:51   #268
melutka
Raczkowanie

Nie ma się co załamywać
Która teraz w kolejce do testowania? Będziemy trzymać jeszcze mocniej i tyle. Uda się
Stary 2012-07-09, 14:55   #269
agi_82
Wtajemniczenie

e tam dziewczyny głowa do góry
prędzej czy późnej będziemy z brzuszkami chodzic najważniejsze nie załąmywac się jakbyście zrobiły tyle testów co ja to ehhh...
głupio mi już do apteki chodzic osotatnio powiedziałam Pani że nie ma się tak patrzec tylko jakaś prenumerata na testy mi się należy
ja chciałam jutro testowac ale niepotrzebnie się pewnie bym rozczarowałą a tak pojade na urlopik wróce i wtedy zatestuje
fajnie że coraz więcej nas
na innych wątkach faktycznie ciężko się wbic
ale tutaj mi dobrze w sumie więc dziewczyny głowa do góry będzie dobrze jak to mówi mój tżcik
może żeby troszke odejśc od tematu testowania i staranek i się odstresowac napiszmy po krótce każda coś o sobie co??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-09, 15:01   #270
melutka
Raczkowanie

agi_82 ja sobie na wszelki wypadek zamówiła 25 na allegro bo też co chwilę zmieniałam apteki bo mi głupio było. Teraz mam pod ręką

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości