|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
![]() Ja dużo czytałam przed zajściem ciąży bo my przed planowaniem nie stosowaliśmy antykoncepcji tylko NPR. Teraz już nie mierzę tempki, przez 3 miechy na czuja było staranie (bo wiedziałam mniej więcej kiedy owulka), ale teraz już nie mam zamiaru nawet się zastanawiać się kiedy są najlepsze dni. Ciekawe jak wyjdzie w praktyce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mam dzisiaj jazdy - wczoraj też miałam to cała mokra wyszłam z auta. Mimo, że kilma była... ale to pewnie przez stres bo 4 miechy nie jeździłam. Zbieram się do pracy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
U mnie dzisiaj masakra.
![]() Moja córcia wczoraj nie chciała zasnąć. Poszła spać coś koło 23. Nad ranem przyszła burza i nie mogłam spać, więc dzisiaj czekam na koniec pracy bo nie mam siły. Usnęła bym chyba na stojąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Wtajemniczenie
|
My zaczynamy trzeci cykl. Miesiączkę planuje na 7 sierpnia ale to trochę jak wróżenie z kart. Mam w końcu wakacje, nie ma stresów pracą to może w końcu się uda. Chociaż przyjaciółka uważa, że zajdę w ciąże jak obronię magisterkę.
Cytat:
Cytat:
Tą sobie jeszcze kupie, żeby się moi uczniowie zaczęli uczyć ![]()
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
.... a ja mam dzisiaj zdecydowanie gorszy dzień
![]() Po pierwsze moja mama, która na codzień zajmuje się Moim synkiem dostała sanatorium i nie będzie jej przez 3 tyg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po drugie... no żesz kur***czaczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po trzecie mam tak ściśle zrozplanowane kolejne dwa tygodnie, że już mi się odechciewa wszystkiego, bo ja bym CHIAŁA ODPOCZĄĆ ![]() ![]() ![]() Po czwarte jestem permamentnie zmęczona i niewyspana ![]() ![]() ... no to sobie popisałam ![]() ![]() ... już mi ciut lepiej hihi ![]() p.s. ja nic sobie nie mierze i nie sprawdzam, bo po prostu nie mam do tego głowy ![]() ![]() Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2012-07-06 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
tak czytałam i potwierdzałam to u lekarza, więc chyba to prawda. Znajomi tez dośc długo się starali (ponad rok) i lekarze mówili im to samo, podobnie innej znajomej parze, która stara się już ponad 2 lata - są zdrowi a nie ma ciąży, pierwszą ciążę koleżanka straciła.
W każdym razie mając to na uwadze podjęliśmy decyzję o zakończeniu zabezpieczania się. Ale nie ma co panikować, ja zacznę się martwić jak koło roku od rozpoczęcia starań nie pojawią się dwie kreski. Póki co pierwszy cykl przed nami, nawet nie wiem kiedy mam dostać okres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Można się przyłączyć?
My z Tż mamy już 9-latkę w domu i długo się decydowaliśmy na drugie dziecko ale w końcu decyzja zapadła. Jest to nasz pierwszy cykl starań. W styczniu odstawiłam anty i chcieliśmy już wtedy się starać ale..... wykryto u mnie nadżerkę, którą dopiero niedawno wyleczyłam i zaczeliśmy staranka. Były już przytulanki w dni okołopłodne więc może nam się udało. A jeśli nie to może być trudno bo Tż jest w domu tylko w weekendy co 2 tyg. Zobaczymy. Powodzenia wszystkim staraczkom! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może dogadaj się w pracy, że popracujesz przez te dwa tyg na pół etatu i pół dnia Twój tata będzie się zajmował a pół Ty?? Albo dać dziadkowi wolną rękę i się nie stresuj, w końcu on też dzieci małe kiedyś mał, a Twój synek już nie noworodek, więc zajmowanie się nim chyba aż tak skomplikowane nie jest ( ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
i ja też nie czekam na @ 19.07
póki co zrobiłam 5 testów owulacyjnych od 9 dnia cyklu do 13 i tylko w 12 dniu wyszedł pozytywny przytulanki były ![]() a właśnie zadzwonił tż że kierownik mu jednak nie da urlopu i że jak mu nie pasuje to może go zwolnić ![]() ![]()
#190 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie pisalam,bo mi te burze zniszczyły dostep do internetu. U mnie ciągle brak @.To już 38dc,aż tak długo to nie miałam. Nie wiem co o tym myśleć,cały tydzień boli mnie w dole brzucha jakbym miała mieć za chwilkę @,ból jest czasami naprawde silny,bolą mnie jajniki. Zastanawiam sie nad drugim testem,bo może ten pierwszy sie mylił. Zaczynam się już poważnie martwić,bo może to też być ciąża pozamaciczna. Nie wiem co robić,poczekać jeszcze?Do gina i tak moge najwcześniej we wtorek. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
dokładnie ... jeszcze na dodatek dał innemu chłopakowi wolne bo tamten ma żniwa... no to niech się zdecyduje albo gospodarka albo praca i niech nie zajmuje miejsca innym!!!!!!!
Cytat:
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak mam liczyć swój cykl. Po odstawieniu tabletek dostałam @ w 34 dc. Czy teraz jest możliwe że będę miała takie długie cykle bo zawsze miałam 28 dniowe cykle, ale to było dawno temu około 8 lat (przed braniem anty).
W tym miesiącu kochaliśmy się w 11 i 13 dc. Przy cyklach 28 dniowych jest szansa na ciążę ale juz przy 34 dniowych chyba nie. Nie zabardzo wiem kiedy się spodziewać lub nie spodziewać kolejnej @. Mam jeszcze takie pytanko do dziewczyn które juz mają jedno dziecko ale takie starsze. Ja mam córke która ma 9 lat i podpytywaliśmy ją z mężem czy nie chciałaby mieć rodzeństwa a ona zawsze odpowiada że NIE. Córka ma dwójkę małych kuzynów i zawsze tak sie super z nimi bawi, prowadza za rączkę przytula się, całuje ich , dlatego dziwi mnie to że nie chce mieć rodzeństwa. Może sie po prostu boi że nie bedzie już dla nas najważniejsza. Czy wasze pociechy tez nie chcą mieć rodzeństwa? Nasza córka nic nie wie że zaczęliśmy staranka o rodzeństwo dowie się podobnie jak reszta rodziny dopiero jak już zaciążę. Mam nadzieję że wtedy szybko zaakceptuję sytuację że będzie miała rodzeństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak na chłopski rozum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#196 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do urlopu twojego Tż to jednym słowem porażka ![]() szczyt chamstwa ze strony takiego szefa ![]() Cytat:
![]() najlepiej byłoby gdybyś zamiast testu z apteki zrobiła bete jest wiarygodniejsza niż test ![]() Jak na razie mocno zaciskam kciuki
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny zauważyłam dzisiaj u siebie bardzo dużo gęstego białego śluzu. Nigdy tak nie miałam. Już zaczęłam sie nakręcać że taki sluz może byc oznaką ciąży. Co myślicie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Monriks trzymam kciuki za Ciebie, u mnie też dziwna sytuacja, okres trwał 2,5 dnia, wczoraj praktycznie już nic nie lecialo, w nocy nic i do tej pory też nic. Pobolewa mnie prawy jajnika czasami. Zrobiłam test, druga krecha bardzo bardzo blada, mój TZ mówi, że to pewnie przeswituje ten pasek co jest wbudowany w test. Chyba bete zrobie jutro. Sama nie wiem, pokrecone to wszystko jakieś...
#199 | |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny
![]() koronek dawaj zdjęcie teściku ocenimy czy tż am racje choc ja byłabym skłonna twierdzic że druga kreska to druga kreska ![]() kicia moja gwiazda to obrażona chodzi bo moje siostry jak i rodzeństwo tż maja po 2 dzieciaczków i jak są jakieś imprezki to moja Marcela chodzi taka smutna że aż mi jej szkoda normalnie ![]() ![]() niunia więc testujemy razem?? ![]() ![]() a odnośnie urlopu wydaje mi się że jeśli macie wczasy zamóione i zapłacone to tż powinien dostac urlop bez żadnego ale ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#201 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też miałam w tym cyklu dziwny okres - trwał ze dwa dni, ale było to normalne krwawienie, normalnie bolało. Ty też miałaś normalny okres czy jednak (oprócz tego ile trwał) coś było innego? Dziewczyny czy u Was też taka duchota? Miałam w noocy pootwierane okna na oścież, w dzień co chwila wskakuje do wanny z zimną wodą, no nie da rady już wytrzymać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja widzę tylko 1 kreske... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też duchota okropna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
koronek
nie chce za wcześniej gratulowac ale moim zdaniem kreska jest ![]() wiele dziewczyn również na innych forach najpierw miało bladziutką kreske a 2 dni później była już widoczne odnośnie bóli brzucha czytałąm że przez pierwsze dni po zapłodnieniu brzuch może pobolewac ponieważ macica się przygotowuje ![]() więc zrób jutro albo bete albo teścik jeszcze raz powtórz i koniecznie do gina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ula_betula duchota taka ze nie ma czym oddychac ![]() no ale w końcu lato tylko czemu takie burzowe ![]()
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a nas jakoś burze omijają, w piątek strasznie zrobiło się pochmurno, wiatr był porywisty, błyskało się co chwila - uciekaliśmy z ogródka do środka baru i się okazało, że burza przeszła bokiem ![]() ![]()
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
koronek Ja widzę drugą kreskę
![]() Mój okres trwał też dwa dni właściwie, ale był obfity i bolało. Może miałam cykl bezowulacyjny i to dlatego? Wkuwam teraz na egzamin z prawka i mam jedną wątpliwość: Jeżeli pieszy jest na pasach i ustępuję mu pierwszeństwa będąc na prawym pasie to czy mogę ruszyć jak minął połowę jezdni (i mogę przejechać bez szwanku) czy też mam czekać aż zupełnie zejdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że musisz poczekać aż całkowicie zejdzie ![]()
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Koronek
Zastanawiam się właśnie czy zrobić ![]() Jak teraz zrobię (a wcześniej już byłam w wc, więc nie będzie to najświeższy sik ![]() Mam teraz nowego instruktora i on twierdzi, że absolutnie mam nie czekać, byleby tylko nie skrobać marchewek pieszemu. W kodeksie nie ma żadnego zapisu który by to regulował ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro instruktor tak mówi to na pewno wie lepiej ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
koronek
Właściwie to nie mam żadnych objawów piersi nie bolą, nic nie kłuje... Chyba poczekam do 25tego na kolejny okres. Moja pierwsza instruktorka mówiła inaczej, ten instruktor mówi inaczej. Ale on był 10 lat egzaminatorem. Podobno mogę się odwoływać jakby mnie egzaminator oblał jak nie poczekam żeby pieszy zszedł. Egzamin mam za tydzień - 14 lipca, teoretyczny i praktyczny jednego dnia. Ale będzie mi raźniej bo zdajemy razem z TŻ w tym samym terminie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.