|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
a co do tego koszulobody rozmiarówka jest standardowa? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() chyba zamówie taką samą dziękuję ![]() a jeszcze co do zaproszeń może któraś z Was zamawiała z allegro te ze zdjęciem i wypowie się do ich jakości? ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
chore to :Pto mało 50zł jak na tyle jedzenia. dziewczyny jak robicie papki dla dziecka same? ja nigdy nie robiłam a matka to mi nie powie (z nią mam taki kontakt, że szkoda słów) ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- dziękujemy ![]() Idę zjeść wkońcu śniadanie o ile mały szatanek mi pozwoli ![]() wróce później
|
|||||
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Zaglądałam rano ale cisza tutaj taka panowała, że uciekłam My przed chwilką zjadłyśmy kaszkę Bobovoty z jabłuszkiem, Zuzia cała upaćkana, zaczęła śmiac się w głos aż mnie opluła Trochę podjadła ale niedużo, nie wiem na ile jej to wystarczy W miseczce wydaje mi się że nic nie ubyło, tylko co zjadła to miałam wrażenie że wypluwa więcej niż jej dałam Potem spróbujemy jakiegoś słoiczka
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tej aukcji można sobie wszystko wybrać jak Ci będzie pasowało... nasza szatka w załączniku... aaa.... i kolor napisu białe złoto jest śliczny Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-07-25 o 11:51 |
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Jolka, chciałabym wiedzieć jakie efekty u Ciebie dały plasterki
moja bliźna jest czerwona i trochę wypukla, zagoiła się błyskawicznie ( cc miałam 21 marca) ale nie wyglada dobrze pod względem estetycznym. Chciałabym ja rozjaśnić ( chociaż podobno blizny z czasem same bieleją) no i żeby była bardziej płaska.
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Aguska wklejałas kiedys link do łuku do wózka z zabawkami, prosze wklej zdjecie,albo link jeszcze raz.
reszta mamusiek, macie cos przypiete do wózków,zeby dzieciaczki sobie patrzyly i nie marudzily ?
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Widze,że piszecie o chrzcinach,a to nie ma czegoś takiego u Was,że szatke kupuje chrzestna,a świecie chrzestny???
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzechotki.jpg
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
A nadal wozicie Maluszki w gondolach, czy już spacerówki?
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Zuzia to kawałek kobitki, dziś ją ważyłam u siebie na wadze i wyszło 7,2kg a ma 4,5 miesiąca i rozmiar 68 nosi teraz
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam takie 2w1 czyli spacerówka z głebokim. Na pasy położyłam koc i rożek, no i nie zawsze musi leżeć na płasko
Fakt, wózek jest ciężki i masywny, ale świetnie sprawdza się w terenie
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja powożę Lenkę w gondoli jak długo się będzie mieściła, nawet jeżeli zacznie siadać, bo mam podnoszone oparcie i szelki
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
U nas afera w gondoli, bo nic nie widzi a jak podnoszę jej zagłówek, to zsuwa mi się w dół
Mamy Tako Laret i ostatnio zaczął działać mi na nerwy ten wózek :/ Spacerówka jest za duża, Mała wygląda w niej jakby w ogóle nie była zabezpieczona, ciężki jak nie wiem, a znoszę go z 2 piętra po sporej ilości schodów, więc stwierdziłam że fotelik jest wygodniejszy dla nas tylko że mam wrażenie że jest jej za ciasno w foteliku... Jezu już nie wiem co robic...
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja corcia nie sypia na spacerze, chocby nie wiem jak byla zmeczona... dlatego ostatnio wychodze z nia jak jest najedzona i po drzemce.Cytat:
![]() Kiedys bylo jeszcze tak, ze chrzestna kupowala ubranko do chrztu, ja 7 lat temu kupowalam.... troche dawno to bylo ![]() Hej kobitki ![]() Dzis nad ranem znow wytarmoszone cycki mialam :/ kilka pociagniec i przerwa... z glodu to raczej nie bylo ![]() U nas cieplutko ale bez slonca ![]() No i dzis konczymy 4 miesiace
|
||
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ona juz zjada ile potrzebuje tylko ja jej robie z 2 lyzek duzych proszku i 60 ml wody kaszke bo jak robilam na 120ml to nie zjadala a jak robie mniej to widze czy chociaz tyke zjadla no i najczesciej zjada cale, czasami musze nawet dorobic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
My sie wozimy jeszcze w gondoli, ale u nas mimo ze ostatnio bardzo cieplo to silny wiatr jest, wczoraj chcialo nam przewrocic wozek, dobrze ze maz byl ze mna i on prowadzil. Dlatego ja sie troche obawiam spacerowki, ze w srodku bedzie przeciag
Nasz rozklada sie prawie na plasko, wiec jak bedzie pogoda bez wiatru to moze i my zamontujemy spacerowke.
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
No a znajoma miała kilka wózków Xlandera i non stop w naprawie, jeden sprzedała to z nastepnym znów coś... Ja nie wiem, wszystko takie do niczego jest...
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam maxi cosi mure 4 i jestem bardzo zadowolona
jeszcze jednak woze mala w gondoli/foteliku ale niedlugo juz przesiadziemy sie jednak na spacerowke, mysle ze z miesiac jeszcze uda nam sie wytrzymac ... caly czas sie wstrzymuje bo tam sa oslonki z pasow przyczepione i nie mozna ich zdjac i mam wrazenie ze jak mala ma miedzy nimi glowe to jej niewygodnie, musi jednak troszku podrosnac
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nasz malec,tez jakoś miał 7 kg jak miał z 4 miesiące.Dzisiaj idziemy go zważyć. ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Miałam poodpisywać,ale mały wyjca załączył lekkiego bo głodny.Ide go nakarmić
|
|
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Michałek tydzień temu ważył 7270g
|
||
|
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewelinka na tej podusi wyglada jak królewna ale z niej duża dziewczynka, przytulilabym Jak Filipka biorę na ręce to żeberka czuć pod skórką
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BO Ewelinka to jest taka mała królewna Przytulę za Ciebie jak tylko się obudzi
|
|
#264 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy najlepiej podawać kaszke?
Mam w domu mleczon ryżową z bananami Myślicie, że na noc mogę mu zrobić ? Ile dać za pierwszym razem? Mam też kleik kukurydziany jak go rozrabiać i z jakiego smoczka podać? |
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe zdjęcia na mailu
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o zrobieniu papek dla malucha i zagotować je tak jak weki?
macie jakieś przepisy na papki ?? |
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u tej babki dwojka dzieci wyjezdzila. Mysle ze wart jest swej ceny, gdybym teraz miala decydowac to dalabym nawet za nowy tyle ile trzeba ![]() Cytat:
Zalezy jakiego smoczka uzywasz normalnie do posilkow - ja bym uzyla wtedy do kleiku o rozmiar wiekszego.
||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
teraz używam smoczka od 3 miesiąca TT mam jeszcze od 6 miesiąca i od 6 miesiąca z dużą dziurą do kaszek
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
slodko
mojej malej sie powycieraly wloski ... ciekawe kiedy odrosna... ![]() wlasnie jestesmy po zupce jarzynowej ze sloiczka - smakowalo bo prawie wszystko wciagnela ![]() no i nie jestem juz blondynka... tzn jasna blondynka ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
ja mam z MAM 4 miesiace + i on jest wlasnie super do mleka z kleikiem, a do kaszek mam 6+ ale dzisiaj dopiero sprawdze bo do tej pory podawalam kaszke lyzeczka, a czasami zdarza sie ze mala przespi godzine kaszki i wtedy bede jej podawac z butli zeby sie nie rozbudzala za bardzo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Nie wolno po ślubie cywilnym?

moja corcia nie sypia na spacerze, chocby nie wiem jak byla zmeczona... dlatego ostatnio wychodze z nia jak jest najedzona i po drzemce.

ciekawe kiedy odrosna...