|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Cytat:
![]() Kupowałaś te dwie formy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30133051/ czy jest w sprzedaży pojedyncza do tarty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę znaleźć pojemnika na biżuterię - to ma postać wkładu do szuflady czy jest to osobny element? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36475489]Z PAXów jestem mega zadowolona. Mam ogromną narożną szafę, jest bardzo solidna, można ją dowolnie komponować wedle uznania, dokupywać poszczególne elementy. No i najpiękniejsze w tym jest to, że wszystko do wszystkiego pasuje. Fajne elementy to: - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30149844/ - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20214585/ (uwielbiam te szuflady) - taki wysuwany wieszaczek na naszyjniki, ale nie mogę go znaleźć na stronie... taki plastikowy - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50207140/[/QUOTE] Super, dziękuję nie mogę sobie zwizualizować zastosowania tego wysuwanego wieszaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36483236]O Boże! O Boże! Kupiłam najpiękniejszą torebkę na świecie! [/QUOTE] Ile szczęścia
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może tylko się przegrzała i wyłączyła chwilowo? Próbowałaś ją włączyć po jakimś czasie? Ja mam dość długie włosy i kiedy miałam mniej porządne suszarki niż moja aktualna to przy ich suszeniu też mi się wyłączały ale po jakiś 15-20 minutach działały. ![]() Co do Waszego spotkania - za sprawą rozmowy z Wredną Myszką - chętnie się wbiję. Jeśli już ustalicie w Klubie konkretne miejsce i czas (wiem tyle że jest w piątek) to czy któraś mogłaby mi napisać? ![]() Ja też wczoraj byłam z TŻtem Może nieświadomie się spotkałyśmy? My w końcu kupiliśmy kilka dodatków do nowego wynajmowanego pokoju który kojarzył mi się z komunowskim wyposażeniem. Odebrałam dziś zamówienie z Awantii i bluza która miała być dla mojej siostry nie całkiem jej pasuje bo jest różna fasonem na zdjęciu i w realu. Dodaję zdjęcie w załączniku o która bluzę chodzi (rozmiar L). Jak na outlet jest bardzo dobra jakościowo i dobrze zszyta, ale jest znacznie krótsza niż na zdjęciu. Myślałam nad zwrotem ale nie opłaca się odsyłać. Może którejś z Was przypadła do gustu?
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy Wam tez nie dziala opcja "przeszukaj ten watek"
?Cytat:
To zdecydowanie dobrze robi Cytat:
A co potrzebujesz?? Dzis moja pierwsza 12stka z dzieciakami. Mialy wstac ok 8, wstaly przed 7 i przyszly do mnie zaryczane do lazienki cos belkoczac (moj angielski z rana jest taki sobie, w ciagu dnia sie rozkrecam i rozumiem coraz lepiej ;p). Potem maly sie pozygal po sniadaniu Pozniej bylo juz z gorki, poza malymi incydentami Irlndczykom smakuje moja polska kuchnia i cholerkowe muffinki
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2012-09-12 o 20:36 |
||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36483824]Jest idealna. Gdybym miała opisać perfekcyjną torebkę to wyglądała by właśnie tak...
http://collectables.co.uk/fossil-vin...bag-brown.html Załącznik 4878707[/QUOTE] Śliczna <3 ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- GG - moja stara suszarka sama się paliła ale zawsze kiedy ostygła znowu zaczynała działać;D |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Hiper, Mistrzyni - a w tych szufladach trzymacie typowo bieliznę, czy np. też jakieś bluzki itp.?
Baby, czy któryś ze znajomych Wam facetów miał problem z krostkami po goleniu? Możecie polecić jakieś męskie kosmetyki dla wrażliwej skóry?
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama mam zapalenie mieszków włosowych (wiem, że to nie to samo ale też ktostki ) i alkoholem mi kazała dermatolożka przemywać
Edytowane przez d0minika_1992 Czas edycji: 2012-09-12 o 20:46 |
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jedyne znane mi rozwiązanie, które poskutkowało...![]() Kociary-jak często musi jeść 4 tygodniowy kociak?
|
|
|
#248 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój ma problem z krostkami i póki co najlepiej działa Nivea Soft... |
||
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Oo właśnie sobie jeszcze przypomniałam, że mój też miał kiedyś krostki i tak jak mówi OneMoreDress zaczął używać maszynki elektrycznej i mu poznikały
![]() Aż tak dawno było to, że zapomniałam haha ![]()
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
ola_gie wizualizacja:
Załącznik 4879044 Z maszynką elektryczną jest jeszcze gorzej... |
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja trzymam tylko bieliznę i jakieś drobiazgi typu ramiączka do staników. Mój ma problem z krostkami i póki co najlepiej działa Nivea Soft...[/QUOTE] [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36487455]ola_gie wizualizacja: Załącznik 4879044 Z maszynką elektryczną jest jeszcze gorzej...[/QUOTE] Dzięki za odpowiedzi
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36487455]
Z maszynką elektryczną jest jeszcze gorzej...[/QUOTE] To może jednak zależy od cery? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36487479]Co 3-4 godziny.[/QUOTE] Dzięki
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#255 |
|
Pani Buka
|
baby,
chciałabym kupić dwie rzeczy tutaj: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24271091 - akcesoria kuchenne, foremki na muffiny i ciasta, patelnie i różne dziwne drobiazgi. mogłabym sobie to odebrać osobiście, ale z drugiej strony nie wiem czy nie mają tylko do 16 i nie będę musiała kombinować albo prosić TŻta. albo jak zbierze się na tyle dużo chętnych, że bedzie mi się bardziej opłacało wziąć kuriera za 17zł, to też ok ten kubek termiczny http://allegro.pl/kubek-termiczny-te...578198368.html ma w necie kilka dobrych opinii, że podobno nie przecieka i trzyma ciepło, a taniocha
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawostka: w Irlandii jedyna dostepna w kazdym sklepie linia kosmetykow dla maluszkow to Johnson&Johnson, to badziewie przed ktorym u nas sie przestrzega bo najczesciej uczula!
|
|
#257 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepis na ciasto kruche (słodkie) 1,5 szklanki + 2 łyżki mąki tortowej 1/2 kostki margaryny kasi 1 cukier waniliowy 10 czubatych łyżeczek cukru 4 żółtka szczypta soli 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić 20 min w lodówce, blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć ciastem, boki też, nakłuć widelcem. Piec w 180 °C 20-25 min na złoty kolor. Edytowane przez kika17 Czas edycji: 2012-09-12 o 21:46 |
|||
|
|
|
#258 | |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36483824]Jest idealna. Gdybym miała opisać perfekcyjną torebkę to wyglądała by właśnie tak...
[/QUOTE] ![]() Jakie koszmarne pieniądze za nią dałaś i gdzie wtedy był Twój zdrowy rozsądek? Cytat:
Świetną serię dla cery wrażliwej ma Isana. Polecam zwłaszcza balsam po goleniu, sama smaruję nim nogi - bardzo koi i wygładza. |
|
|
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|
#260 |
|
Matka Smoka
|
ola - z kwasem to najlepiej coś z avonu
albo samorobiony olejek do mycia z dosypanym salicylem.
|
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
formę mam z nowej gazetki Ale Pychota do której są dołączane różne foremki ![]() piekłam tartę ze szpinakiem, kurczakiem i mozarella ![]() przeczytałam kilka przepisów w necie i stworzyłam sobie swój właśny, szczerze mówiąc to nigdy nei trzymam sie 100% przepisów tylko robię po swojemu i zawsze świetnie wychodzi ![]() co ugotowałaś dobrego ?
|
||
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar jeszcze kupić albo ten numer z keksówką albo kolejny z kwadratową foremką
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie następną tartę upiekę w tej formie. Ja miałam zamiar kupować wszystkie numery, ale teraz się nad tym zastanawiam, bo ta gazetka jest mało bogata w treść, raptem z 6 przepisów i tyle, spodziewałam się czegoś lepszego, no i jak 1 i 2 numer w pormocyjnej cenie tak reszta juz ok 16 zł.
|
|
|
|
|
#265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A serio - też szukam inspiracji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Nie dziwię się że nie chcieli go utrzymywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mój rozsądek poszedł się bujać po tym jak wykminiłam że może rodzice nie mają dla mnie jeszcze prezentu urodzinowego W sumie składają się na nią już mama, tata, brat i P.
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
tylko dopiero jak wyjde ze szpitala...Lalaith, znajoma byla au pair i z kolei furore robil moj makaron ze szpinakiem. Czuje sie slawna ![]() Leze od dzis w szpitalu, mialam miec dzis operacje, wiec caly dzien bez jedzenia i picia. o 17 mi powiedzielu, ze ups, jednak jutro...i to byc moze, bo obiecac mi nie moga. Nie wiem juz czy smiac sie czy plakac. 4 godziny czekalam na roznych krzeslach, bo co prawda przyjeli mnie, ale lozka nie bylo ![]() W koncu polozyli mnie na oddziale endoskopii, w chyba 12 osobowej sali ![]() A ja boje sie operacji, srub, plytek, narkozy, bolu i w ogole okazalam sie bardziej potrzaskana niz sadzili, i pokazali mi zdjecie pooperacyjne pacjenta ktory mial podobne zlamanie - srub i plytek tyle, ze na zlomie zarobilabym majatek. Jak dobrze pojdzie, to jutro mnie czeka to samo...byc moze uda sie przed poludniem i nie bede musiala burczec z glodu caly dzien ale kto ich tam wie.Panie w sali pochrapuja, a ja o tej godzinie jeszcze nie potrafie - dzieki opatrznosci za duzy telefon z internetem
|
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE] Fajna ! Cytat:
![]() Przecież tam ulgowe są po 50 zł, więc opłaca się. Poszłabym, ale akurat mam inne plany. Cytat:
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholerka będziesz pikac na bramkach wykrywajacych metal
|
|
|
|
|
#270 |
|
Pani Buka
|
Cholerko, trzymaj się tam!
a co do zamówienia - z pewnych powodów będę je musiała złożyć najpóźniej w weekend i odebrać koło poniedziałku/wtorku, więc zobaczymy jak Ci tam będzie i kiedy wrócisz do domu, najwyżej innym razem
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

jeśli któraś by chciała to mam sprawdzony przepis na ciasto do tarty ale tylko wersja słodka.

Jeśli już ustalicie w Klubie konkretne miejsce i czas (wiem tyle że jest w piątek) to czy któraś mogłaby mi napisać?
?
To zdecydowanie dobrze robi 
Pozniej bylo juz z gorki, poza malymi incydentami