|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury | |||
laser |
![]() ![]() ![]() ![]() |
145 | 39,19% |
oczyszczanie u kosmetyczki |
43 | 11,62% |
peeling |
182 | 49,19% |
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia
A czy któraś z Was robiła jeszcze laser na przebarwienia po trądziku?? Jakie efekty??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
przebarwienia to ciemniejsze plamki na skórze. jak wiadomo nie jest łatwo z nimi zyc. po pierwsze wazna jest profilaktyka.a jezeli juz nic nie poradzi sie, trzeba zaczac stosowac odpowiednie kremy na przebarwienia i ewentualnie sprobowac je usunac laserem.moja kolezanka zastanawia się nad tym.ale tak to nie znam nikogo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Tak ja mam własnie takie plamki czerwone plamki po trądziku.Pryszczy nie wyciskałam a po niektórych pozostawały mi takie plamy. Stosuje acne derm i isotrexin i krem z kwasami więc niby powinny trochę blednąć znikać a nie widzę poprawy(stosuje 4,5 -acne derm, te 2 pozostałe - 6 miesięcy). Gdzieś przeczytałąm że przebarwień nie da się usunąć i jestem załamana tak czekam aż wkońcu moja skóra będzie normalna a tu czytam takie rzeczy ;(;(;(. I teraz dodatkowo zauwazyłam rozszerzone naczynka na twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Czerwone plamki po trądziku (nawet tym niewyciskanym) są spowodowane uszkodzeniem mieszków włosowych. Miną, kiedy skóra się zregeneruje. Więc polecam kremy regenerujące i cierpliwość. Pozdrawiam!
P.S. Też z tym walczę... Miałam wielki wysyp w wakacje, a teraz tylko pojedyńcze krostki od czasu do czasu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
niestety w kazdym leczeniu potrzebna jest cierpliwosc. tak samo jest z przebarwieniami i kazdymi innymi skórnymi problemami.na pewno jest tez tak, ze kazdemu pomaga co innego.jednak trzeba robic wszystko, aby nie narazac swojej skóry na dalsze problemy i nieprzyjemnosci. mysle ze wlasnie profilaktyka, cierpliwosc i jakies dobre kosmetyki, pomagajace i odpowiadające naszej skórze mogą zdzialac duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Ja na razie stosuje dalej te leki co napisałam a za okolo tydzień pojadę do dermatologa i spytam się co robić z tymi przebarwieniami jesli leki nie pomagają za dobrze. Spytam się o peelingi i laser . Ostatnio przeczytałąm gdzieś że ważne jest diagnostyka przebarwień i po tym dopiero wybiera się odpowiednią kurację. I ta diagnostyka polega na badaniu lampą Wooda, która określa głębokość przebarwień.Słyszałyście albo robiłyście takie badanie?? Chciałabym sobie to badanie zrobić ale nie iwem gdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Ja od prawie 2 miesięcy stosuje SKINOREN i jest bardzo zadowolona!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
czerwone plamy po tradziku - co pomoze ( fota)
Witam
co tutaj pomoze na to?? moze acne derm a moze sa jakies specjalne masci , zabiegi http://img165.imageshack.us/img165/8225/obrazek2ns4.jpg kazda wypowiedz sie liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy 'grożą' mi blizny ?
po jakim trądziku pojawiają sie takie blizny
http://162.129.70.33/images/acne_con...a_3_031213.jpg ? jak do czegos takiego nie dopuscic? mam troche krost, ale nie glebokich i nie bolacych, delikatnie zaczerwienionych. zero glebokich stanow zapalnych i sporadyczne biale czubki. nie wyciskam. jest sie czego obawiac czy wystarczy codzienna pielegnacja? chodze do dermatologa, ale lubie znac rowniez wasze zdanie ![]() dzieki ! piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
ja tez stosuje skinoren
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
moj problem wydaje się być bardzo podobny do sporej grupy użytkowników z tego forum. Mianowicie 'jako tako' radze sobie z trądzikiem, jednakże zmora są dla mnie powstające po nim przebarwienia. I tutaj rodzi się moją prośba, pytanie: jaką metodę leczenia/usuwania plamek uważacie za najskuteczniejszą ? Czy kremy które tutaj wymienialiście są godne uwagi, czy jednak lepiej zaryzykować terapie laserową ? Jestem zdeterminowany się tego pozbyć, więc z niecierpliwością czekam na wasze odpowiedzi ?. P.S Czy możecie polecić jakies gabinety dermatologiczne (na terenie warszawy), w ktorych przeprowadzane sa zabiegi laserowe ? Nie chodzi mi tutaj o salony z pierwszej strony google itp. Preferowałbym jakies wasze, sprawdzone gabinety. Jeżeli nie chcecie nikogo reklamować, to piszcie prv. Bylbym Wam niezmiernie wdzięczny. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Leki na trądzik a przebarwienia.
Witam. Niedawno byłam pierwszy raz u dermatologa. Z cerą nie mam wielkich problemów, chodziło mi jedynie o drobne przebarwienia na brodzie. Pani doktor przepisała mi Metronidazol, Isotrex i taką białą zawiesinę, robioną na zamówienie. Uprzedziła też, że leki mogą wysuszać skórę. Wszystko ładnie, ale... przeczytałam, że to są leki na trądzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Leki na trądzik a przebarwienia.
![]() Cytat:
Odstawiłabym izotretoiną i poszłabym do innego lekarza. Isotrex jest Ci niepotrzebny.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-12-15 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Gwoli ścisłości, Isotrex jest w żelu. To mówisz, że dermatolog sobie przepisał byle co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Retinoidy doustne byłby w takim wypadku rzeczywiście głupotą.
Ale tretinoina stosowana zewnętrznie moim zdaniem jak najbardziej wskazana. Tretinoina podrażnia naskórek, stymulując komórki skóry do wzrostu (podziału). W ten sposób, przyśpiesza odnowę komórkową skóry.Ten sam mechanizm złuszczania naskórka powoduje, że tretinoina jest skuteczna w walce ze zmarszczkami, przebarwieniami posłonecznymi (fotostarzenie) czy bliznami (np. po trądziku). Efekty w zwalczaniu skutków fotostarzenia widoczne są po 4 tygodniach kuracji; przebarwień - po 6 do 8 tygodniach; zmarszczek - po około 3 miesiącach kuracji. (to z wizażu) Oczywiście jeśli leki przepisane przez dermatologa będą cię podrażniały, a mimo nawilżania skóra będzie wysuszona to myslę, że spokojnie można poprosić o coś delikatniejszego. Pamiętaj o stosowaniu filtrów, bo bez nich możesz się nabawić jeszcze większej ilości przebarwień. Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
To teraz mam w głowie jeden wielki mętlik... Skóra po trzech nocach z zawiesiną (smaruję cała twarz, dzisiaj już chyba poprzestanę na brodzie i ewentualnie policzkach) jest rzeczywiście sucha, ale oliwkowa Ziaja przynosi ukojenie. Zobaczymy, co dalej z tym zrobić... Ale te 6-8 tygodni mi się spodobało
![]() Co do filtrów, nie znalazłam jeszcze żadnego. Na razie mam tylko pseudofiltr 6 czy ileś w kremie na dzień. Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2008-12-15 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Isotrex to maśc. IZOTEK to tabletki. ale tak czy siak.. dziwna lekarka... takie leki na kilka przebarwien? bez przesady. a swoją drogą, po co smarowac calą twarz, skoro blizny występują tylko na brodzie? Edytowane przez Bathory Czas edycji: 2008-12-15 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
No to też właśnie zobaczyłam, że to maść, co nie zmienia faktu, że na kilka przebarwień się izotretoiny nie stosuje, bo po co ? Plus jeszcze metro i jakaś zawiesina ? To niektórzy na duży trądzik dostają mniej leków, a co dopiero na kilka przebarwień.
Ok, fajnie że się cieszysz, że Cię podsuszyło, ale zastanów się co będzie jak odstawisz leki/ Skóra przesuszona może zareagować nadmiernym wydzielaniem sebum. Absolutnie wystarczą lekkie kwasy, które złuszczą naskórek i przebarwienia i filtr na dzień (nawilży, ochroni, wspomoże regenerację). I akurat to, że lekarz nie wie co przepisuje nie jst nowością na naszym forum, sama masz przecież wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Nie, żebym się cieszyła z suchej skóry... Ja do niej poszłam właśnie, bo nie chciałam sama dobrać sobie kwasów. Mówię jej o tym, pokazałam twarz, a ona stwierdziła, że kwasy to na blizny potrądzikowe się stosuje. I przepisała mi to.
Smarowałam całą twarz, bo gdzieniegdzie skóra też jest niedoskonała, poza tym myślałam, że przynajmniej będzie miała bardziej jednolity kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedziała, z jakiego powodu są te przebarwienia ? Cytat:
Lekki kwas i nawilżacz w postaci filtra i będzie git, szczególnie że zima to najlepszy czas na takie kuracje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Właściwie jak tak teraz się zastanawiam, to nie pytała mnie o pochodzenie przebarwień... ja chyba też nic o tym nie wspomniałam, ale pewna nie jestem. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
czy jest cos skutecznego na to..
hej! znacie moze jakis skuteczny krem, masc na przebarwienia i blizny? mam blizne po martretowanym pryszczu. Skora jest ciemniejsza w tym miejscu po uzyciu masci ichtiolowej. Smaruje contractubex, skora stala sie gladsza, ale nic jasniejsza? niestety mam to w widoczym miejscu
![]()
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Zrobisz jak uważasz. Ale moim zdaniem trzy lekarstwa, w tym iso, jak na małe przebarwienia na brodzie, to lekka paranoja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy jest cos skutecznego na to..
Psychotriopino, wyszukiwarka nie gryzie. O przebarwieniach i bliznach jest tu tasiemcowy wątek. Lenistwa NIC nie usprawiedliwia.
łącze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Mam okropne przebarwienia po trądziku, obecnie stosuję krem Differin, ale zastanawiam sie nad kupnem Acne- derm lub sztyftu z Biodermy White Objective.
Które z tych dwóch byście mi poleciły? I czy jest w ogóle sens stosowania tego podczas kuracji Differinem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Odstawiłam te maści od dermatologa, bo zauważyłam, że mam taka jakby "wypaloną" skórę. Chyba sobie dam chwilowo spokój a potem sięgnę po Effeclar. Chyba, że takie zaczerwienienia są na porządku dziennym przy złuszczaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
![]()
Aby stać się lepszym, nie musisz czekać na lepszy świat.` Edytowane przez m0niq Czas edycji: 2009-05-25 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o kremie na blizny po trądziku Sorai?Warto kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
hej, mialam trądzik przez kilka lat..i wiem przezywacie, to nie jest takie proste chodzic z wulkanami na twarzy...i zazdrosc gdy patrzymy na gladka buzke kolezanki. Ja obecnie stosuje tabsy yasminelle, i naprawde mi pomogly, ale to juz pewnie jest kwestia hormonów. Przez pewien czas stosowalam olej z czarnuszki egipskiej, bylo drogie fakt, ale pomoglo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.