|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
moje dziecko takich pomysłów nie ma (mam nadzieje, że tak zostanie) ale dziś była u mnie znajoma z synkiem, 3 latka ma i masakra.. on wszystko ściągał, nie ma dla niego zagrożeń. A moja wręcz przeciwnie, o wszystko się pyta i boi się wszystkiego, to też ma swoje minusy... ale Iguś miejmy nadzieje będzie się uczył na błędach, pomyśl co może jeszcze mu do głowy przyjść i to zlikwiduj, ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() może być
|
||
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Moja raczej z tych mniej "pomysłowych"
tez czasem coś tam próbuje ale ja szybko reaguję. jak jej wytłumaczę, że coś jest nie dla dzieci, że może tylko z dorosłymi, to się słucha i tak robi. Np. ostatnio podsunęła sobie swoje krzesełko, żeby sięgnąć coś z regału. W sumie nic strasznego. Mimo to wytłumaczyłam, że takie rzeczy może robic tylko przy kimś dorosłym i od tego czasu zawsze kogoś woła, żeby stał obok. Tak samo jak kiedyś wlazla na kibelek żeby sięgnąć Pronto. tez jej wytłumaczyłam, że tam nie mozna niczego sięgać, ze to tylko moga brac dorośli. od tego czasu nigdy tam nie sięga, a jak nawet ma pomysl zeby ze mną ścierać kurze to mnie woła i mowi "mamusiu, podaj mi to, wytrzemy kurze, ja sama nie mogę".
|
#244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cosik takiego http://www.google.pl/search?q=e+60&h...g%3B1528%3B876 Cytat:
![]() Cytat:
Ja swoje sprzedałam wczoraj Cytat:
Ja wczoraj byłam z Szymkiem u dentysty , ładnie paczę otwierał . Także z nim mam spokój . Ciekawa jestem jak będzie z Olką , bo za jakiś czas też idzie
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jednak strach jest ,może ten odstraszacz elektroniczny co na psy jest.Moja mama też lubi , tylko śniegi potopnieją zaraz będzie latała z grabkami ,mimo swoich 65 lat jest bardzo dziarska i wysportowana ,na dupie nie usiedzi
|
|||
|
|
|
#246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Fajnie wygląda , ale kto się pomylił z ilością świeczek?![]() Megi u nas czasami ktoś zostawi nóż na wierzchu i Agatka na szczęście nie ma głupich pomysłów. Wręcz przeciwnie - potrafi zwrócić nam uwagę, żeby go schować bo "nóż jest ostry i może zrobić sobie kuku" . Zawsze jej to mówilismy i sobie to zakodowała. Może Iguś tę lekcję zapamięta i nie będzie miał już ciągotek do noży.
|
||
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
moja tak samo się zachowuje, tzn w tym samym "stylu" jak Wercia Asiulkowa
![]() i maluda wie kiedy jest zagrożenie, zawsze się pyta o wszystko. Moje dziecko OD NIEDAWNA zaskoczyło relacje rodzinne typu, że jej babcia to moja mama, że babcia M. to mama Taty, że dziadzio ten jest moim tatą itd itd, miała z tym problem, że jak jej babcia moją mamą u Was też tak jest/było? czy bez problemu?leci całą najbliższą rodzinę już po nazwiskach nie ma dużo bo 3 nazwiska ale już pięknie kojaży i miejscowości i ulice.---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
ale taka niespełniona... narazie ![]() brawa dla Szymka, miejmy nadzieje że Olka będzie równie dzielna. Kurcze tak mówicie o dentyście że czuję presję pójścia ze swoją maludą, ale to nie będzie łatwe...dorastam do tej decyzji. Czy zostałam sama na placu boju z nie sprawdzoną japką maluszka? ![]() Iguś nie był tak? Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-26 o 22:03 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W filmie to mi się chyba najbardziej scena porodu podobała ![]() nie dość że na stojąco (ale ponoć tak lepiej) to jeszcze w zapełniającej się wodą jaskini i z drugim dzieckiem siedzącym na ramionach ![]() już nie wspomnę o tym jego szaleńczym biegu ,ogólnie fajny fajny Megi w sumie to niektóre osobniki płci męskiej nie mądrzeją nigdy ![]() Mój raczej nie robi takich drastycznych numerów ,chociaż kiedyś też za nóż złapał , wspinać to się nie wspina ,ale podstawia sobie krzesło i ryje w szafkach ,no ogólnie z oka go spuścić raczej nie można nigdy nei jest sam w jakimś pomieszczeniu ,chyba że widzę go przez otwarte drzwi jak ogląda coś na lapku albo tv to siedzi i patrzy a tak samopas nie jest puszczony bo szlag wie co wymyśli |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to na pewno nie dotyczy Igora, on mądry chłopak, testuje cierpliwość Mamusi
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka mój ma też lekki problem z tym że jego babcia to moja mama ,ale tak ogólnie to wie kto jest kuzynem ,kto wnuczkiem i czyim ,nazwiska tez zna i gdzie kto mieszka
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te opłatki ładnie wyglądają, może warto wypróbować
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta w cukierni .
Libra hehe a co lapami? Powiesz mu idź stad , albo nie gryz mnie? A jak by sie rzucił to zawsze tym nożem możesz go zranic hehe no ja mam takie wyobrażenie , nie śmiej sie no . Tak samo z psami mam , jak sobie wyobrażam sytuacje gdy atakuje a ja bronie sie nożem , dziabie dziabie aż zadziabie i wygrywam , wstaje zakrwawiona , pogryziona ale żyje . ![]() W cukierni . Chyba zauważyliśmy dopiero na fotkach ![]() Megi moj tez zaczął sie wspinać , mam 3 szuflady i drabine z tego ma świetna . Niedawno na to wpadł. Dziś sprzatalam pod kanapa i nie wywnioslam ciezarkow , bo wszystko na raz robiłam . Wziął rzucił nim, na szczęście w nikogo i nic nie trafił . Młody lał sobie pocie , a mały zbił szklankę . Jawnie pier.dol.ca dziś dostał . W miedzy czasie pyta sie czy moze to, czy moze to i tamto , pyta sie nawet czy siku moze iść zrobić. Aaa a przedwczoraj wylal farbe na wykladzine , ale to juz wujek go opoerniczyl , na szczęście wykladzina do wymiany , a tak uwalona wszędzie ze cieżko czysty kawalk znaleźć .Ania Fiu Fiu no fana fura , eee skóra fura i brawura . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-26 o 22:17 |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie się słucha takiego maluszka, takiego mądrego ![]() moje dziecko też bardzo się lubi z sąsiadką (4latką) i jak mówie, że przyjdzie koleżanka, to mówi "nie mamusiu Wiktoria to moja przyjaciółka" mądrala, a mama gapa... |
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a są lżejsze tego typu ![]() p.s. czy te buty trekkingowe które mają być w Lidlu są coś warte wedługWas?
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tz sam nie wiedział co ma kupić , wiedział tylko że BMka , bo w sumie od 10 lat niczym innym nie jeździmy Cytat:
![]() ![]() TZ się będzie bujał , a ja w weekendy , bo jego stoi pod wiatą a mój się garażuje . także wyjeżdżam zawsze tym co mam bliżej wyjazdu . Kolor tez srebrny ale pod słońce pod niebieski aż podchodzący . Mówią na to że gołębi . W środku brązowe skóry i drewno . Fele zimowe tylko brzydkie jak kupa , ale letnie już śliczne i oponki takie jak lubie , czyli wielka fela i oponka jak naleśnik ![]() I mało przejechane , bo to pan doktor sobie do pracy tym bujał . Nam się innego auta nie opłaca kupić , bo mamy serwis prawie za free ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
http://www.google.pl/search?q=kross+...w=1280&bih=705 i marudzi że go nogi bolą . Najlepiej zabierz ją do czegoś dużego typu decatlon czy go sport i daj jej wsiąść na taki rower Biegowy nadal się kurzy , jak nowy
|
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tort fajny Cytat:
Cytat:
![]() Ania to chyba wiem jaki to kolor ,mieliśmy w takim podobnym poprzednie auto ,takie koła jak piszesz to mi się podobają ale drewno nie ![]() Co do aktorów to chyba nie wszyscy są profesjonalni ,może częściowo korzystają z kaskaderów |
|||
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Libra drewno ma tylko z przodu na desce , też mi się nie podobało
Idę w kimę , wszystko mi w domu padło , tylko chomik lata w kołowrotku . Ja mu naprawdę kiedyś jakieś dynamo w dupę wmontuję niech zarabia na żarcie
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
TYlko uważaj żeby was podatkiem nie obłozyli za produkowanie energii
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Megi ło matko i córko, tak niedawno pisałam o akcji nóż u koleżanki. Młodszy chłopak gonił starszą siostrę z największym nożem w domu.
Ja mam taką szafkę z szufladami, zamykaną na klucz i tam teraz noże siedzą. Na szczęście żmijka nie wspina się po szafkach żeby sięgnąć po klucz. Ania autko fajne Nataszka mojej obie babcie się mieszają i dziadkowie też. Ma problem z tym że babcia jest mamą taty i mamy zabawne kłótnie w stylu "to mój syneczek - mój tatusiek" ![]() Cytat:
![]() Kiedyś już te buty chciałam kupić ale rozmiaru nie było
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeżeli masz do wyboru , obronę rękami , a obronę z narzędziem , typu nóż to wiadomo ze jesteś na straconej pozycji jeżeli nie masz czym sie obronić . Nożem zranisz , zwierze tez w koncu odczuje ból i nie jest niezniszczalne , to tez organizm . Nie no wogole o czym mu tu gadamy , ja wiem, ze zwierze to zwierze, zwłaszcza dzikie , siła, moc , sztuka polowania na słabsze osobniki. My jesteśmy na straconej pozycji, ale jak pomysle o takiej sytuacji i ze mam nóż to poczuje sie pewniej bezpiecznej i zdaje sobie sprawę ze jest to raczej fałszywe poczucie bezpieczeństwa . Niemniej wolałabym iść do lasu z nożem niż bez . o . co będziesz chodzić czy poczekają trochę? Ja mam pietra Pies mnie nigdy nie pogryzl , ale czuje respekt , boje sie zwłaszcza dużych . Pamiętasz cos ? Ból? Duża blizna ? |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupię sobie odstraszacz na psy i wypróbuję na psach sąsiada ,prawdziwe dzikie bestie ,siedzą w kojcu i mało go nie zeżrą ,chodzę tam po gaz.Samego ugryzienia nie pamiętam ,ale pamiętam że później siedziałam na stole i dziadek (bo on się mną zajmował) mi całą nogę fioletem posmarował miałam jakoś 3,5 roku ,blizny zębów teraz wyglądają jak takie ślady po szczepionkach ,słabo już je widać |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A gaz obronny ? Myśle, ze nie ma co przesadzać , bo tak to z arenalem mozna chodzic , a gdzieś musisz chodzić, ale teraz lepiej uważać , choć w sumie w każdej chwili jakies dzikie zwierze może sie pokazać blisko was. Las to las . No nie lubię takich sytuacji bo cieżko zadecydować, bo jakby nie było zagrożenie jest zawsze , a jednak bezpieczne miejsce . Wiesz o co mi chodzi. Ludzie od zawsze chodzą po lasach i nic sie nie dzieje, ale to nie znaczy ze komus nic sie nie stanie . Statystycznie jest mała szansa , no ale jest Nie żebym była jakaś zeschizowana tylko kij ma dwa końce
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-26 o 23:51 |
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak u nas....z tym że kubuś kocha swoj niemowlęcy rowerek 3 kołowy Cytat:
jak nie pomoże interwencja ojca mojego (zna sie dobrze z zięciem dyrektorki), to poproszę mojego dyra - jak chce, zebym do pracy wróciła to niech mi przedszkole załatwi![]() a ja nie pisałam wam wcześniej, zeby nie zapeszać, ALE mój kubuś od ponad 2 tygodni śpi sam w swoim pokoju w swoim łóżeczku ), wtedy któreś z nas idzie sie położyć do niego na chwilę i zasypia od nowa
|
|
#264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem się inaczej nie da, dobrze chociaż mieć znajomości ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Łóżko jest duże ona może sobie spać w poprzek tak jak lubi, tz obok niej a ja spokojnie z podusią z drugiej strony![]() chociaż od 3 dni śpi u siebie i przychodzi koło 6, i kładzie się jeszcze na godzinkę, w porywach na dwie. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() Duża fela, mały rancik, tak BMW musi wyglądać ![]() Fajnie, że macie serwis tani, to duży argument dla wybrania marki ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Madziu czekasz na fachowca??
|
||||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie spanie wyglada tak. Wczoraj spie i slysze ze ktos nademna dyszy,a to moj syn z katarem stoi nademna,budze wtedy tz to idzie z nim siku i do jego lozka zaprowadza. Maly zawsze wtedy jeczy tata ze mna,a tz odpowiada za chwile przyjde,i idzie do mnie. Dzisiaj znowu sie budze bo mlody stoi nad glowa tz(nie wiem ile czasu tak stoi) budze tz,i zawsze sie powtarza,tylko ze jak tz zaczal wstawac to jego telefon zadzwonil,jakie zgranie w czasie po 2w nocy. Musial z lapka serwery reanimowac
![]() Moje dzieci jeszcze spia a ja moge w spokoju herbate zielona wypic.Izza Libra 9marca maja byc staniki sportowe w Lidlu,za mala kase.
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiadomo nie ma co przesadzać ,wiesz ludzie chodzą w las ,nic się nie stało ale też od dziesiątków lat wilków u nas nie było ,a bywało że atakowały ,dziadek mi opowiadał że jeszcze po wojnie jak nie raz jechali gdzieś wozem końmi w nocy to musowo pochodnie przed wilkami. Normalnie dziki zwierz ucieka od człowieka chyba że jest głodny ,ranny ,chory. Jeździliśmy sobie na wycieczki po takim rezerwacie , teren zalesiony i to już były duże lasy ,więc nie wiem czy się jeszcze tam wybiorę bo do boga wysoko i do ludzi daleko ![]() Cytat:
widzisz na wszystko przychodzi czas.---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Madzia to twój tż to pogotowie informatyczne ![]() dzięki za info musze je zobaczyć ,mam nadzieję że się załapię bo u nas tych rzeczy sportowych zawsze jakoś mało jest
|
||
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Libra bo musisz leciec do Lidla od razu po otwarciu. Ja bede wtedy w drodze do Slupska,to juz plan obmyslam gdzie Lidl bedzie po drodze. Bo chce spodnie 3/4jeszcze
Natasza dzisiaj facet ma byc po 9 zobaczyny....
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też sobie poszłam zaparzyć zieloną herbatę, bo dawno nie piłam, narobiłaś mi ochoty ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
rodzicom swego czasu szukałam na all bo oni mają sąsiadke taką upierdliwą, wyjeżdżała, psa zostawiała i on wył.... tata szału dostawał, ja jak jeszcze mieszkałam tam to też dostawałam cho.lery. Ale kilka interwencji straży miejskiej i się uspokoiło ![]() szkoda psa było normalnie. |
||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dzięki. Jak nie zapomnę to skoczę z samego rana bo 9-ty to sobota. Muszę je dokładnie wymacać bo nie wiadomo czy moje cycki utrzyma
. Kiedyś już były ale jak dotarłam do sklepu to ani kartki po nich nie było.Nataszka ja bym się nie przejmowała korzystaniem ze znajomości. Możesz - korzystaj
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana , snil mi sie pijany Cygan
chyba niedobry znak.![]() Libra a tak mi sie przypomniało ciut z innej beczki , kiedyś na you tubie oglądałam filmik , jak koleś założył sobie obroze na szyje , która przy wydawanym głośnym dźwięku , kopala go poradem. No tak sie usmialam , bo koleś zaczął szczekac, to zaczęło go kopać, ten sie zaczal chichrac wiec znów go kopalo , zaczął głośniej krzyczen z bolu i chichrac i tak sie zamotal Moj tz wczoraj miał koncert . Nie wiem do której bo w końcu padlam . Tak chrapal ze myślałam czy mu w dupę kolek nie wsadzić . Kupił pare dni temu jakieś twarde plastry na chrapanie . Wyciaglam z pudełka i na spiaco mu przykleilam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

, bo przecież łazienki jeszcze nie wymylam 

za autko. nasze nadal w komisie czeka na kupca
a liczyłam na nowe przed świętami, ale raczej na pewno się nie uda
tż jak sprzeda to chce do holandii jechać po auto
widziałas? Nie ma bata ja bym nie wchodziła narazie do lasu