|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Nie mówię oczywiście, że ze swoim tż będę do końca świata, ale takie gadanie jest dla mnie śmieszne. Po co wtedy w ogóle się starać, skoro od razu zakładasz, że niedługo zerwiesz z daną osobą? Żeby sobie narobić "doświadczenia" w życiu? ![]() Taki pogląd wyznaje moja mama, że pierwszy chłopak zawsze idzie w odstawkę i nie ma sensu w ogóle myśleć o przyszłości z nim, skoro poznam wielu innych chłopaków jeszcze w życiu. Ale co ja się wykłócam, przecież ona jest najmądrzejsza, w końcu wychowała już tyle dzieci,a przecież każda z moich sióstr jest dokładnie taka sama i przecież przeżyje dokładnie to samo, co inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wierzę że dzieci nie są uosobieniem szczęścia dla każdego. Mąż po ślubie najbardziej zmienia się w parach które nie mieszkały razem, nie miały problemów finansowych i innych PRZED ślubem. Po za tym ludzie się zmieniają i to jest norma, mój mąż jest kimś innym niż był naście lat temu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kawalerka jest super, serio do 18 miesiąca życia dziecka, potem robi się ciasno. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
to bym chyba wbiła pazury i nie puściła. Mogą sobie gadać o doświadczeniu i szaleństwie, trzeba ufać swoim instynktom. Cytat:
Może możesz jakoś sie odwzajemnić? Bo chyba kulturalnej mowy urażone osoby nie stosowały w tej dyskusji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja z moim tż mieszkamy ze sobą od jakiegoś czasu, i dopiero teraz wychodzą nasze przyzwyczajenia (najczęściej te złe, np skarpetki z rogu pokoju ![]() Do tego, jestem introwertyczką - o ile w ciągu dnia oboje pracujemy, widujemy się popołudniami i wieczorami, to np ostatnie święta spędziliśmy tylko we dwójkę i już mnie cholera strzelała - potrzebowałam 5 (dosłownie pięciu) minut dla siebie. A on tego nie rozumiał i strzelał focha, bo "mam go dość". Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że to wszystko dzieje się dopiero po ślubie. Przecież czułabym się przyparta do muru, że już muszę być z nim, że ślub zobowiązuje do trwania razem. Nieraz się śmiejemy, że prędzej czy później któreś z nas zostanie wdową/wdowcem z wyrokiem: morderstwo w afekcie ![]() Tak to jest, jak spotkają się dwa choleryki ![]()
![]() |
#246 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że dorośli ludzie na studiach humanistycznych nie ogarniają podstaw kultury wypowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ciekawe ![]()
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie dziwi nadal program surowi rodzice. Dzisiaj rodzice fizycznie sponiewierali podopieczną, normalnie facet użył wobec niej przemocy. Trzymają te dzieci zamknięte w domu, odcięte od świata, jak zwierzęta. Wiem, że to jest reżyserowane ale sugerowanie ludziom, że to jest dobra metoda na wychowanie dobrych dzieci jest chore. Dzieci mają pewne prawa zapewnione, odpowiednio do wieku i publiczne ich łamanie nie powinno być stawiane za przykład. Chociaż tam nie ma dzieci, tam są młodzi dorośli. Ma 18 lat to telefon i papierosy są jego, czy to się podoba czy nie, rodzic nie musi tego sponsorować. Poza tym każdy kto był kiedyś uzależniony wie, że to dość duży dyskomfort fizyczny, odstawienie zwyczajnie boli. Tego się tak nie robi z dnia na dzień tylko leczy na chorobę. A zamiast wyciągnąć rękę, wysłać na terapię, po leki, pomóc ograniczać to z dnia na dzień zabierają, a potem się dziwią, że ktoś wariuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#254 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie miałam zajęć z savoir-vivre'u |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co rodzice mają w głowie, że na legalu pozwalają takim małolatom palić.
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||||
zawsze mam racje
|
Cytat:
Dla innych to może śmieszne, dla mnie straszne ![]() Dlatego z takimi poglądami wolę komuś oszczędzić takiej matki jaką bym była. Co bym musiała to bym robiła, ale moja chęć do życia byłaby na poziomie -100 i odbiłoby się to na całej rodzinie. Oj tak... Można sobie nastrój poprawić (bo jestem fajna, inni mają gorzej), bo albo nie miałabym chłopa, albo z nim nie mieszkała. A nawet jeśli tak, to byłabym tylko dziewczyną a nie żoną ![]() A nawet jak żoną to bez dzieci. A jak z dziećmi to złą, bo pracuje zamiast tylko dziećmi żyć ![]() Ew można by słodko popisać- mój misio to, mój misio tamto <3 Idealna rozmowa dla osób, które się wieeki nie widziały :P ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
Ja też wiecznie słyszałam, że zimne i gazowane jest złe, zresztą do dzisiaj to słyszę jak odwiedzam rodzinę i wyciągam zimniutki napój z lodówki w zimę. Ale na szczęście na takie pomysły nie wpadali.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 23:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
No dziwie się bo musiał bardzo wcześnie zacząć a potem intensywnie się rozkręcać. I gdzie w tym czasie byli rodzice?
![]()
#260 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Czyli np. jak mam 5 kubków na biurku to jestem taka fajna i mądra? ![]() Bardziej chyba mam sklerozę, bo idąc do kuchni przy okazji powinno się taki kubek zabrać. A najlepsze jest to w tym całym sprzątaniu, że zwykle bałaganiarze nasprzątają się więcej niż Ci, którzy mają jakiś plan, że w tej szufladzie to, w innej tamto i odkładamy wszystko od razu, a blat ścieramy od razu, a nie jak trzeba skrobać. Pamiętam jaki robiłam wiecznie rozpiździel w swoim pokoju za czasów gim/LO, a potem wiecznie od nowa i od nowa. A mój brat sobie przetarł półki, odkurzył i tadam ![]() A ja zanim do tego doszłam to 1500100900 lat odkładania wyciągniętych rzeczy.
![]() |
#261 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tak jak pamiętam to nam wystarczało tak 2 wypalić co jakiś czas, żeby już poczuć potrzebę i na lekcjach siedzieć niespokojnie. Jak ktoś palił więcej to już go mocno skręcało. Ja jak już wpadłam to rzucałam w sumie z dnia na dzień, ale ja tak nie paliłam z często już wtedy. Skręcało mnie przez jakiś dobry miesiąc, pomagały mi zamienniki typu lizak czy guma, nawet długopis possać. W każdym razie rozumiem mniej więcej temat, wiem jak to jest, i żal mi tych osób, które muszą przez coś takiego przechodzić, załatwiłabym im chociaż jakiś niquitin czy coś. Pamiętam też z tego okresu teksty typu 'mogę rzucić to w każdej chwili'. To było towarzystwo, z którym straciłam później kontakt na moje szczęście chyba. Przy nich właśnie można było pół paczki na głowę wypalić i tyle zwykle szło. Niektórzy więcej. I mówili tylko, że nie są uzależnieni. To podejscie to chyba klucz do tego, jak sie odprowadzić do takiego stanu. Przy tych ludziach zobaczyłam też 6ciolatka palącego i zaciągającego się normalnie. Ktoś go dla zabawy nauczył. Pewnie teraz ma z 15 lat i właśnie takie problemy. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-04-22 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
Mów, że na książki nie masz czasu (ale za to siedź pół dnia na fb) +10 do lansu ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
![]() Lepiej w tym czasie popisać smsmy, posiedzieć na fb, obejrzeć demotywatory, kwejka (czy co się tam teraz ogląda) albo jeszcze lepiej siedzieć nad notatkami na odwal się i po 10 razy czytać to samo zdanie. Relaks a potem nauka to zło, o to chodzi żeby się umęczyć ![]() Polska Mesjaszem narodów, do czegoś to zobowiązuje.
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...RTAZ/130419158
O tej sprawie słyszałam już jakiś czas temu od samego źródła, które owy przekręt wykryło, ale nie wiedziałam, że odzew i skala sytuacji jest tak duża. W skrócie: babka mająca rodzinę udawała, że ma raka, zbierając = wyłudzając (!!!) kasę na leczenie. Rodzina podobno nic nie wiedziała. Co najmniej chore jest udawanie jakiejkolwiek choroby (wybaczam tylko udawanie przed np. pracodawcą przeziębienia czy wykręcanie się przemęczeniem przed naciskającymi pseudo-znajomymi). Ale wyciąganie od ludzi kasy na pseudo-chorobę to jest już totalna patologia i dno!!!! W tej sytuacji najgorsza jest jedna sytuacja. Ucierpiała na tym bowiem inna chora, zweryfikowana przez fundację, która naprawdę potrzebuje pieniędzy na leczenie - a która niefortunnie nazywa się zupełnie podobnie do tej oszustki. Ludzie tracą zaufanie po takich akcjach i koło się zamyka. A leczenie chorób przewlekłych, chociażby za pomocą eksperymentalnych terapii nie mających uznania w naszym kraju jest przerażająco drogie, bacząc na nasze pensje! A Wy pomagacie biednym/chorym w potrzebie? Ja doraźnie bardzo rzadko, tylko jakimś szczególnym przypadkom - ale zazwyczaj jest to subkonto jakiejś fundacji. Co miesiąc wpłacam kasę, 20 zł, zaprzyjaźnionej fundacji. Nie czuję tego po portfelu, a myślę, że mogę pomóc. Czego unikam? Nie wysyłam sms'ów, nie wrzucam do puszki żebrzącym, nie kupuję figurek od chorych umysłowo rozdających takowe w kawiarniach. Myślę, że jest małe prawdopodobieństwo, że tacy ludzie naprawdę potrzebują kasy i szukają jej w ten sposób. Mam jeszcze dwa przykłady - z mojego życia - wyłudzania kasy od naiwnych ludzi. I fakt, to ja musiałam być tą naiwną ![]() ![]() Druga sytuacja. Siedzę w pociągu, w przedziale na Dworcu Centralnym (niestety nie wiem, dokąd on jechał, może do Wrocławia???) z 3-4 osobami. Wchodzi do nas młody mężczyzna i pyta, czy nie mamy pożyczyć jakichś drobnych w granicach 5-10 zł, bo go okradli i mu brakuje na bilet. Nie miałam mu ochoty nic dawać, no bo jakoś mnie to nie poruszyło. Ale zszokowało mnie coś innego - reakcja współpasażera - "ostatnio też ci zabrakło na bilet"!!!! Okazało się, że to nie pierwsza taka akcja i na Centralnym wiele jest takich przypadków żebrania kasy. Łatwy zarobek? Zapewne. Możliwość wpadki? Nikła. Szkoda, że ten facet nie zareagował - mogliśmy chociaż zrobić mu zdjęcie. Pytanie tylko, jakie są środki zaradcze i co może zrobić policja w takiej sytuacji. Czasem mam w sobie tyle "ciepłych" emocji, tak bym chciała komuś pomóc, może nawet nie tylko finansowo, ale wesprzeć, pogadać, choćby potrzymać za rękę, ale takie historie - a szczególnie ta podlinkowana - mnie przerażają i wątpię w szczerość intencji. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Surowi rodzice to jakaś porażka, oglądałam zarówno zagraniczną wersję jak i polską, to bardziej jakaś tresura niż wychowanie. Poza tym czy dzieciak naprawdę sprawiający kłopoty wychowawcze poprawi się w ciągu paru dni, no nie sądzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Ja potwierdzam, że takie historie mają miejsce. Sama zdemaskowałam tak zbierającego faceta, gdy zobaczyłam go trzeci raz w pociągu ![]()
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś wracałam z dworca i po drodze mijałam taką starą Romkę, ona od razu na mój widok zaczęła krzyczeć "powróżę Pani, da pani pieniądze." Myślami byłam zupełnie gdzie indziej, nawet jej nie zauważyłam, minęłam ją, a ona hyc za mój nadgarstek, bylebym jej nie uciekła. Wyrwałam szybko rękę powiedziałam "nie" a ta mnie zwyzywała na odchodne. Dobrze, że trafiła na mnie, bo jakby to był ktoś o bardziej porywczym usposobieniu, to nie byłoby jej tak do śmiechu. Parę razy słyszałam tez o tym, że na dworcu w moim mieście chodzą osoby, którym codziennie brakuje na bilet, także nikomu nie daję tej złotóweczki. Takie osoby są strasznie namolne. Jakiś czas temu wracałam do domu, spieszyłam się, byłam trochę spóźniona, doczłapałam do autobusu spocona, zmęczona i podszedł do mnie jakiś chłopak prosząc o 2 zł na bilet. Powiedziałam, że nie mam bo rzeczywiście miałam całe 50 zł. Facet był taki namolny, trafił na mój zły dzień- to był chyba pierwszy i ostatni raz kiedy wydarłam się na obcą osobę. Facet coś pomruczał pod nosem i poszedł do innej osoby. co do surowych rodziców, to dziwię się, że jeszcze są osoby, które wierzą, że nie jest to reżyserowane. Tak samo jak Pamiętniki z wakacji czy ukryta prawda albo idealna niania Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-04-22 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
Ja po prostu uwielbiam jak podchodzi do mnie jakaś obca osoba i "Może pani pożyczyć..."pożyczyć, taaa. Znaczy pożyczyć na wieczne nieoddanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W Stanach pewnie byłabym bezdzietna lub miała dzieci 10 lat później niż teraz, zatrudniona całą armie pomocy domowych od pani sprzątającej, robiącej zakupy do niani i opiekunki na wieczory, po za tym miałabym wielki dom i pracę z której to wszystko bym na luzie opłaciła. Praca w Europie w połączeniu z byciem mamą ma za to inne zalety. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ale podobne poglądy i na Wizażu pokutują
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.