Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 07:20   #241
201606240916
Konto usunięte

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
przypomniało mi się!!
Verise Tarina o! bez koła, bo tu wygląda jakby koło było
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6160.html
pokaze ja na sobie ale to dopiero w lipcu... wtedy ja odbiorę

baza fajnie pogrubia i wydłuża- ja lubię nią pomalować rzęsy i od razu zacząć tuszować tuszem. Jeśli ma byc mocniejszy efekt to chwile czekam az podeschnie baza i dopiero wtedy zabieram sie za malowanie czarnym tuszem
a ten rozswietlacz to taki? http://www.perfumeriastyl.pl/sklep//...21bdd0a2ca.jpg mam numer 2, fajny jest, leciutki i faktycznie ladnie rozswietla
a z tuszem to ciezko... chyba nie trafilam na idealny jeszcze duzo fajnych, ale czy idealny... teraz otworzylam telescopic, ale jakos tak srednio... czekam az troche zgestnieje

aaaa i pofarbowalam kilka dni temu wlosy tym syossem los angeles 10-5 jasno wyszlo
Piękna sukienka Miałam bardzo podobna

Asiu ja robiłam Olią,i miałam po niej strasznie szorstkie i suche włosy. Ale już doszły do siebie dzięki maskom Ale może tobie podpasuje. Wiele dziewczyn sobie chwali tą farbę. A podobno w realu są na promo.

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
O kurcze, rzeczywiście, nieudany dzień.
A w tych izbach przyjęć to coraz bardziej mają pacjenta w . Nie porobią badań, dadzą tylko coś przeciwbólowego i odsyłają do rodzinnego Norma, niestety.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kosmetyki polecacie z Rossmanna? moja babcia jedzie na komunię do syna mojej chrzestnej i dogadałam się z nią że zrobi mi tam zakupy i babci poda rzeczy dla mnie. Tak więc chcę trochę poszaleć i wypróbować to co już dawno planowałam

Chciałam kupić:
szczotkę pneumatyczną tą co bunny polecała
babydream fur mama olejek na rozstępy (do olejowania włosów)
alterra odżywka z granatem
babydream puder na odparzenia dla dziecka (jako wcieranie na sucho w skalp gdy włosy będą tłuste- suchy szampon )
To tak można?!

Cytat:
Lakiery do paznokci z Wibo i eyeliner z wibo.
Nie wiem czy nosisz okulary? Bo jak tak to mają też fajne chusteczki do czyszczenia okularów.
Maja tez fajne tampony z aplikatorem Facelle - tańsze niz te zazwyczaj a sprawdzaja sie na jakis wyjazdach czy gdzies na miescie - higieniczniej
Pianka do golenia z Isany.
Fajne są też te kremy do twarzy z babydream, dla wrażliwców i dla suchej skóry jak znalazł.

O jakie jakie?
Bo ja czesto i gesto zmywam makijaż z twarzy takimi nawilżanymi dla dzieci. Te z babydream są koszmarne, bardzo słabo nawilżone, żeby zmyć coś trzeba dosłownie trzeć Ale fajne i dość tanie(taniej niz gdzie indziej) są te chusteczki Tami
Ale generalnie nie do przebicia sa dla mnie te z Biedronki Są mięciutkie, fajnie nawilżone Ostatnio tez była chyba jakas limitowana edycja i były niby ekologiczne z 100% bawełny.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Nie właśnie nic :/ Dostałam tylko namiary na salon z UP, z babka sie dogadałam i miałyśmy po weekendzie majowym dopinać już wszystkie formalności. I dupa...
Też bardzo lubię te chusteczki z biedry.
A ostatnio kupiłam jakiś nowy żel pod prysznic biedronkowy. "FruitKISS", o zapachu lilii wodnej, zawiera olej z wiesiołka i wit. E. Super nawilża i pięknie pachnie
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:03   #242
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Piekna pogoda u mnie
tylko pan z kosiarka szaleje o 7 rano

Cytat:
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
o matko faktycznie masz sytuacje niedo pozazdroszczenia
daj znac ja Tz sie czuje...

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Zazdroszczę trochę, moje przeciążone strączkują i wyglądają okropnie, smętnie

A zanim zaczęłaś przygodę z bardzo jasnym blondem też tak było? Tzn. włosy nienażarte, wchłaniające każdy nawilżacz i olej? U mnie tak było na przełomie 2012/2013, włosy lekkie nawet po ciężkich maskach. Później zaczęło się robić w drugą stronę, chyba pod wpływem olejowania i odżywek typu Garnier Karite. Najbardziej przy przetrzymywaniu maski Organique Anti Age. Ona jest świetna i efekty utrzymują się dłużej niż do 1 mycia, ale trochę przeciąża. Używam bardzo rzadko
szczerze...nie pamietamale raczej nie. Zawsze mialam push-up od nasady ale nie mysli tego z puszeniem.
farbuje wlosy od 13-14 roku zycia,mialam rozne kolory na glowie od blondu po czernie, czerwienie, brazy,rudosci i raz nawet za☠☠☠iscie rozowe,bo nalozylam saszetke baklazanu na blond
szczeolnej uwagi do pielegnaji, czy tego jak sie ukladaja nie przywiazywalam.
Mylam wlosy tym co bylo, jakas odzywka i juz.
wlosy zazwyczaj mialam rozpuszczone, przedzialek posrodku i najlepiej zeby mozna bylo kosmyki przy twarzy za ucho wsadzic
ale nigdy nie kojarze takiej sytuacji,że np musialam myc wlosy codziennie odkad siegam pamiecia myje je co 2-3 dni. czesto zdarzlo mi sie nawet klasc odzywke na skore glowy prawie, bo nie wiedzialam, ze to moze obciazac albo cos...i przyklapu nie bylo
Cytat:
Ja już pooo Nic się nie uczyłam wczoraj, ale poszłam dzisiaj na luzaka z myślą "najwyżej w sierpniu poprawię" (jeden przedmiot można ), i z tego co liczyłam to mam te 15pkt napewno Może nawet 50% z matmy mi się uzbiera, dobrze by było Jedno zadanie za 5pkt ogarnęłam, niestety 5 minut przed końcem wpadłam na rozwiązanie i nie zdążyłam go zrobić do końca
Gratuluje ja jabym miala matme na maturze to bym matury nie miala

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
widze mamy taki sam gust

Cytat:
Ok, zobaczę na dostępne kolorki i coś wybiorę. Mam nadzieję że mają jasne róże/nudziaki?
Z nuziakow, ale niestety nie dostepne chyba w Rossach polecam nowa serie Pierre Renee Clor Balm
Ja mam Extreme Nude i jestem zaczywycona
http://basia8212.blogspot.com/2012/0...erre-rene.html
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Kurczę, strasznie długie posty piszę, jeszcze prawie każdy z radami, niech ktoś nie pomyśli, że mam się za jakiegoś eksperta czy coś Zazwyczaj to ja czytam czytam czytam, kopiuję pomysły innych, jak sama coś odkryję, przetestuję, to czuję obowiązek się tym podzielić z Wizażankami Podziwiam i szanuję dziewczyny piszące recenzje na KWC, jestem im bardzo wdzięczna, bo samej mi nie wychodzi recenzowanie no i chęci brak. Jestem bardzo wdzięczna recenzentkom KWC, bo bez nich byłoby kiepsko
eeee tamm...
ja tam lubie poczytac takie rzeczy,bo zawsze dowiem sie czegos nowego i przydatnego i absolutnie sie nie nakrecaj

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
ujdzie... na wlosy po rozjasnianiu powinn byc ok.
Tak to jest jak facet pojdzie do SP
jego gadanie do mnie:
"wiesz co wyglada tak samo, tylko,ze napisne jest intensywnie regenerujacy szampon ale to chyba to samo nie?"
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:42   #243
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
To tak można?!
Normalnie Tak samo jak sposób z mąką ziemniaczaną- na tej samej zasadzie to działa. Sypiesz puder na skalp i wcierasz Suche szampony mają beznadziejnie opinie na necie z tego co widziałam, a ten puder za to bardzo dobre jeśli chodzi o używanie go jako suchego szamponu.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:52   #244
infatuated
Zakorzenienie

hej Dziewczyny

kupiłam jednak garnier color sensation 111 nie mogłam tego nutrisse znaleźć
myślałam też nad syossem los angeles, ale u niego na pudle mówią, że rozjaśnia do 3 tonów a sentation do 4
idę zaraz farbować
infatuated jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:53   #245
exclusivee
Zakorzenienie

A ja niedawno wróciłam z matury z angielskiego Teraz będę musiała trochę powtórzyć do tej rozszerzonej, bo o 14 mam.

Miałam Wam napisać przed wyjściem ale już nie zdążyłam- casting spłukał mi się na brąz w paru miejsach, a w paru (np. grzywka) jest dalej ciemno-brązowo Wrr mam nadzieję że niedługo całkiem się wypłucze Poza tym- dzisiaj nastąpił przełomowy dzień- poszłam na maturę w rozpuszczonych włosach i schły same więc miałam niby falki Ciężko mi się przekonać do swoich naturalek

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 09:59   #246
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
ja mowilam, o pomadkach, ale sa lepsze od błyszczyków:P
No nie do końca Te ich pomadki to takie o, do mazniecia, i kolory niektóre sa mocno perłowe, srednio ciekawe. Błyszczyki sa bardzo fajne Tylko to nie ten kolor którego Bunny szuka i w pomadkach z Essence tez go nie znajdzie.
Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
no i prawidlowo

dzięki baza i rozswietlacz naprawde ekstra

dziekuje
a syossa mam nadzieje ze wkrotce pokaze, moze jak mi sie uda wczesnie wrocic z pracy to jutro

ale fajny ten blyszczyk
Pokaż pokaż Bo ciekawa jestem Dobrze rozjasnia??

Błyszczyk fajny Ładnie pachnie
Cytat:
P
O kurcze, rzeczywiście, nieudany dzień.
A w tych izbach przyjęć to coraz bardziej mają pacjenta w . Nie porobią badań, dadzą tylko coś przeciwbólowego i odsyłają do rodzinnego Norma, niestety.[COLOR="Silver"]

Też bardzo lubię te chusteczki z biedry.
A ostatnio kupiłam jakiś nowy żel pod prysznic biedronkowy. "FruitKISS", o zapachu lilii wodnej, zawiera olej z wiesiołka i wit. E. Super nawilża i pięknie pachnie
Dla mnie to jest jakiś skandal... płaci człowiek składki, powinien mieć zapewnioną opieke a nie, przychodzi zgięty w pół, dostaje zastrzyk i spadaj pan do domu
Bede musiała sie rozejrzeć za tym żelem

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
P

Z nuziakow, ale niestety nie dostepne chyba w Rossach polecam nowa serie Pierre Renee Clor Balm

eeee tamm...
ja tam lubie poczytac takie rzeczy,bo zawsze dowiem sie czegos nowego i przydatnego i absolutnie sie nie nakrecaj

jego gadanie do mnie:
"wiesz co wyglada tak samo, tylko,ze napisne jest intensywnie regenerujacy szampon ale to chyba to samo nie?"

TZ troche lepiej, cały czas jest na lekach, 3x dziennie bierze leki rozkurczowe i coś tam jeszcze i mówi że cały czas czuje ból ale już jest do zniesienia, może normalnie funkcjonować.

Wczoraj oczywiście dzień sie nie skończył, dzwoniła właścicielka, że jesteśmy jej winni z TŻ prawie 100 zł za wode, nie wiem jakim cudem bo wszystko płacimy regularnie, a koleś który nam zalega z gazem - i gdyby nie to to bysmy odłączonego nie mieli, zamydlił jej oczy że on juz wszystko zapłacił i my chyba jestesmy nienormalni Wspaniale
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:02   #247
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infatuated Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

kupiłam jednak garnier color sensation 111 nie mogłam tego nutrisse znaleźć
myślałam też nad syossem los angeles, ale u niego na pudle mówią, że rozjaśnia do 3 tonów a sentation do 4
idę zaraz farbować
Czekamy na zdjęcia

Jasny popielaty brąz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:04   #248
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
A ja niedawno wróciłam z matury z angielskiego Teraz będę musiała trochę powtórzyć do tej rozszerzonej, bo o 14 mam.

Miałam Wam napisać przed wyjściem ale już nie zdążyłam- casting spłukał mi się na brąz w paru miejsach, a w paru (np. grzywka) jest dalej ciemno-brązowo Wrr mam nadzieję że niedługo całkiem się wypłucze Poza tym- dzisiaj nastąpił przełomowy dzień- poszłam na maturę w rozpuszczonych włosach i schły same więc miałam niby falki Ciężko mi się przekonać do swoich naturalek
Powodzenia ma maturze
Ja odkad zapuscilam wlosy to juz nie mam problemu, bo zaczely sie ukladac po prostu fajniej. Dla mnie najgorsza dlugosc to taka troche za ramiona, nosz nie wiadomo co z tym zrobic a swego czasu mialam faze i obcinalam uparcie wlosy na rowno do ramion meczylam sie obcinalam i tak w kolko.
Ja wlasnie siedze na balkonie, opalam sie troszke.
Umylam wlosy JJ (mowilam juz ze go kocham), nalozylam maseczke Natur vital wymieszana z olejkem BD i tak siedze...dobrze,że to 4 pietro
Stary 2013-05-09, 10:07   #249
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj oczywiście dzień sie nie skończył, dzwoniła właścicielka, że jesteśmy jej winni z TŻ prawie 100 zł za wode, nie wiem jakim cudem bo wszystko płacimy regularnie, a koleś który nam zalega z gazem - i gdyby nie to to bysmy odłączonego nie mieli, zamydlił jej oczy że on juz wszystko zapłacił i my chyba jestesmy nienormalni Wspaniale
Jak dla mnie takie sytuacje są niedopuszczalne Nie macie żadnych rachunków, dokumentów na potwierdzenie tego co mówicie? To jest chore że odłączyli Wam gaz przez jakiegoś f*uta Nie znam się zbytnio na wynajmowaniu i tych wszystkich procedurach, ale nie zabezpiecza się jakoś, nie spisuje liczników żeby potem nie było takich sytuacji?? Jak to jest możliwe że babka która wynajmuje Wam mieszkanie nie wie co jest grane i ktoś jej wmawia że macie płacić za coś za co nie powinniście Nie rozumiem tego

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 10:08   #250
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

TZ troche lepiej, cały czas jest na lekach, 3x dziennie bierze leki rozkurczowe i coś tam jeszcze i mówi że cały czas czuje ból ale już jest do zniesienia, może normalnie funkcjonować.

Zdrowia dla tż
to w takim razie przedstawcie jej rachunki, przeciez na kazdym jest stempel i data wiec tu nie ma co koles kitu wciskac.
Stary 2013-05-09, 10:13   #251
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia ma maturze
Ja odkad zapuscilam wlosy to juz nie mam problemu, bo zaczely sie ukladac po prostu fajniej. Dla mnie najgorsza dlugosc to taka troche za ramiona, nosz nie wiadomo co z tym zrobic a swego czasu mialam faze i obcinalam uparcie wlosy na rowno do ramion meczylam sie obcinalam i tak w kolko.
Ja wlasnie siedze na balkonie, opalam sie troszke.
Umylam wlosy JJ (mowilam juz ze go kocham), nalozylam maseczke Natur vital wymieszana z olejkem BD i tak siedze...dobrze,że to 4 pietro
Dziękuję Jeszcze tylko dzisiaj 3h, jutro ustny z polskiego i voila- po ptokach Potem 17stego mam maturę z historii (dodatkowo, ale nie mam parcia żeby na siłę zdać ), i 23go maja ustny z angielskiego, ale to będzie pestka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

No właśnie ja też zapomniałam że długość do ramion to jest najgorsza możliwa długość dla moich włosów Jak będą do łopatek będzie zupełnie inna bajka, wyschną same i fajnie się ułożą, a teraz nawet kręcić im się ciężko bo to cięcie im to uniemożliwia Tak wgl to po paru dniach mycia szamponem odżywką i potem na to jeszcze raz odżywka, widzę różnicę w kondycji włosów, naprawdę Są o wiele miększe i lepiej się już układają, ale jeszcze trochę czasu potrzeba żeby wróciły do siebie Mam nadzieję że olejowanie też je wzmocni.

Jasny popielaty brąz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:15   #252
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie takie sytuacje są niedopuszczalne Nie macie żadnych rachunków, dokumentów na potwierdzenie tego co mówicie? To jest chore że odłączyli Wam gaz przez jakiegoś f*uta Nie znam się zbytnio na wynajmowaniu i tych wszystkich procedurach, ale nie zabezpiecza się jakoś, nie spisuje liczników żeby potem nie było takich sytuacji?? Jak to jest możliwe że babka która wynajmuje Wam mieszkanie nie wie co jest grane i ktoś jej wmawia że macie płacić za coś za co nie powinniście Nie rozumiem tego
Sytuacja wyglada tak ze koleś z końcem lutego sie wyprowadził, ale on stop z czymś zalegał, zawsze był problem bo nie płacił za gaz, potem wyszło że właścicielce nie płacił za wode pare miesięcy. Mieszkał z laską i za nia oczywiscie tez nie płacił za wode Ja tu mieszkam od lutego, a jej sie ubzdurało ze ja od grudnia mieszkam TŻ ma umowe normalnie podpisana z nia jak kazdy tutaj na pokoj, a ze ja sie wprowadziłam to po prostu dopłacamy za wode, + gaz i prad dzielimy przez 1 osobe wiecej.
Wg niej to ze ja odwiedzałam TŻ to chyba znaczy ze tam mieszkam bo mnie widzi No to od 2 lat najwyrazniej mieszkam
Twierdzi ze przychodza niedopłaty za wode itd, ta kobieta nienormalna jest Z gazem jest tak, że mamy umowe na 2 dziewczyny podpisana bo nikt inny nie mógł, no i kazdy zawsze jak przychodzi rachunek to swoja czesc wpłaca, a ten kretyn oczywiscie miał problem zeby swoje zapłacić. My w sumie wiekszosc tutaj mamy po zimie zaległości ale wszystko mieliśmy tak ogarniete ze zawsze na czas było ok. I teraz tez, jakby ten gad zapłacił swoje to by problemu nie było
A ta włascicielka to w sumie pośredniczka bardziej, bo ona tylko sie tym zajmuje, a właścicielka zupełnie w innym mieście siedzi. Szukamy teraz numeru do niej bo to jest nie do pomyslenia

A z woda to jest wogóle cyrk, rok temu to tutaj mieszkały 4 dziewczyny + TŻ, do tego na doczepke ja zostawałam czasem na weekend, do jednej co 2 przyjeżdżał TŻ, czasem jakies kolezanki cos tego. I nigdy nie było niedopłaty do wody A teraz płacimy wiecej i nagle niby niedopłata...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Zdrowia dla tż
to w takim razie przedstawcie jej rachunki, przeciez na kazdym jest stempel i data wiec tu nie ma co koles kitu wciskac.
Idziemy dzisiaj po liste wpłat do gazowni Bo on twierdzi ze wpłacił wszystko a gówno prawda, on nawet nie wie ile zalega. A rachunek to jest to ze jest całościowy, i dzielimy na osoby ktore tu mieszkaja i kazdy swoja czesc wpłaca. Wiec bez listy wpłat to mu sie nic nie udowodni. Tylko ze my z kolezanka wszystko rozpisujemy kto, co, kiedy wiec może sobie gadać.
Stary 2013-05-09, 10:23   #253
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Jeszcze tylko dzisiaj 3h, jutro ustny z polskiego i voila- po ptokach Potem 17stego mam maturę z historii (dodatkowo, ale nie mam parcia żeby na siłę zdać ), i 23go maja ustny z angielskiego, ale to będzie pestka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

No właśnie ja też zapomniałam że długość do ramion to jest najgorsza możliwa długość dla moich włosów Jak będą do łopatek będzie zupełnie inna bajka, wyschną same i fajnie się ułożą, a teraz nawet kręcić im się ciężko bo to cięcie im to uniemożliwia Tak wgl to po paru dniach mycia szamponem odżywką i potem na to jeszcze raz odżywka, widzę różnicę w kondycji włosów, naprawdę Są o wiele miększe i lepiej się już układają, ale jeszcze trochę czasu potrzeba żeby wróciły do siebie Mam nadzieję że olejowanie też je wzmocni.
ja mam tendencje do falowania ale robie wszystko zeby szly bardziej w strone prostych jak kreconych
dociazam je i wygladzam ale oczywiscie bez prostownicy
suszarki nie uzywam juz w ogole (czasem tylko do podgrzania maski na wlosach ale to juz i tk tego nawet zaprzestalam)
U mnie olejowanie calonocne sie nie sprawdzilo

Cytat:
Sytuacja wyglada tak ze koleś z końcem lutego sie wyprowadził, ale on stop z czymś zalegał, zawsze był problem bo nie płacił za gaz, potem wyszło że właścicielce nie płacił za wode pare miesięcy. Mieszkał z laską i za nia oczywiscie tez nie płacił za wode Ja tu mieszkam od lutego, a jej sie ubzdurało ze ja od grudnia mieszkam TŻ ma umowe normalnie podpisana z nia jak kazdy tutaj na pokoj, a ze ja sie wprowadziłam to po prostu dopłacamy za wode, + gaz i prad dzielimy przez 1 osobe wiecej.
Wg niej to ze ja odwiedzałam TŻ to chyba znaczy ze tam mieszkam bo mnie widzi No to od 2 lat najwyrazniej mieszkam
Twierdzi ze przychodza niedopłaty za wode itd, ta kobieta nienormalna jest Z gazem jest tak, że mamy umowe na 2 dziewczyny podpisana bo nikt inny nie mógł, no i kazdy zawsze jak przychodzi rachunek to swoja czesc wpłaca, a ten kretyn oczywiscie miał problem zeby swoje zapłacić. My w sumie wiekszosc tutaj mamy po zimie zaległości ale wszystko mieliśmy tak ogarniete ze zawsze na czas było ok. I teraz tez, jakby ten gad zapłacił swoje to by problemu nie było
A ta włascicielka to w sumie pośredniczka bardziej, bo ona tylko sie tym zajmuje, a właścicielka zupełnie w innym mieście siedzi. Szukamy teraz numeru do niej bo to jest nie do pomyslenia

A z woda to jest wogóle cyrk, rok temu to tutaj mieszkały 4 dziewczyny + TŻ, do tego na doczepke ja zostawałam czasem na weekend, do jednej co 2 przyjeżdżał TŻ, czasem jakies kolezanki cos tego. I nigdy nie było niedopłaty do wody A teraz płacimy wiecej i nagle niby niedopłata...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Idziemy dzisiaj po liste wpłat do gazowni Bo on twierdzi ze wpłacił wszystko a gówno prawda, on nawet nie wie ile zalega. A rachunek to jest to ze jest całościowy, i dzielimy na osoby ktore tu mieszkaja i kazdy swoja czesc wpłaca. Wiec bez listy wpłat to mu sie nic nie udowodni. Tylko ze my z kolezanka wszystko rozpisujemy kto, co, kiedy wiec może sobie gadać.
nie ma na co czekac muscie to jak najszybciej zalatwic, bo jeszcze Wam jakies odsetki nalicza i dopiero bedzie
dlatego ja nigdy nie chcialam w takim "ukladzie "mieszkac, bo tak na prawde nie wiesz nigdy na kogo trafisz...
czy czlowiek bedzie uczciwy, czy wywiaze sie z zobowiazan...
teraz macie problemu wszyscy przez jednego pajaca.
Trzymam kciuki zeby wszystko udalo sie Wam załatwic
Stary 2013-05-09, 10:24   #254
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:

To czeko życzę powodzenia, dajcie popalić z koleżanką i tż temu przyjemniaczkowi

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 10:27   #255
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

po paru dniach od farbowania stwierdzam, ze Londa lepsza, kolorek tez mi bardziej odpowiada teraz niech tylko włoski rosną...
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:28   #256
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tendencje do falowania ale robie wszystko zeby szly bardziej w strone prostych jak kreconych
suszarki nie uzywam juz w ogole (czasem tylko do podgrzania maski na wlosach ale to juz i tk tego nawet zaprzestalam)

nie ma na co czekac muscie to jak najszybciej zalatwic, bo jeszcze Wam jakies odsetki nalicza i dopiero bedzie
dlatego ja nigdy nie chcialam w takim "ukladzie "mieszkac, bo tak na prawde nie wiesz nigdy na kogo trafisz...
czy czlowiek bedzie uczciwy, czy wywiaze sie z zobowiazan...
teraz macie problemu wszyscy przez jednego pajaca.
Trzymam kciuki zeby wszystko udalo sie Wam załatwic
Cytat:
To czeko życzę powodzenia, dajcie popalić z koleżanką i tż temu przyjemniaczkowi
Wiecie tu nigdy nie było problemów To jest chyba pierwsza taka sytuacja, a ta posredniczka jest idiotka bo jeszcze sama mu pieniadze pozyczała, windykacja tu do niego przychodziła
Załatwic cos załatwimy, tylko niewiadomo co z gazem bo jak juz odlaczyli to póki nie spłacimy wszystkich rachunków to nam nie podłącza..
Mielismy jeszcze spokojnie ponad miesiac czasu a tak dupa
Ale cos wymyslimy, zemsta sie szykuje
Stary 2013-05-09, 10:34   #257
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie tu nigdy nie było problemów To jest chyba pierwsza taka sytuacja, a ta posredniczka jest idiotka bo jeszcze sama mu pieniadze pozyczała, windykacja tu do niego przychodziła
Załatwic cos załatwimy, tylko niewiadomo co z gazem bo jak juz odlaczyli to póki nie spłacimy wszystkich rachunków to nam nie podłącza..
Mielismy jeszcze spokojnie ponad miesiac czasu a tak dupa
Ale cos wymyslimy, zemsta sie szykuje
w moim bloku problem byl z zarzadca.
okazalo sie,ze bral pieniadze ale nie robil oplat i nam wode wszystkim odcieli, kontaktu z nim żadnego. Na szczescie jakos sie wszyscy zmowilismy rachunki zostaly uregulowane a jego sciga prokuratura
Stary 2013-05-09, 10:45   #258
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
kiedyś chciałam zacząć olejować ale zaczęłam od kokosowego i efekt jak się możecie domyślić...
więc teraz poczytawszy trochę (ja i sis) chcę zacząć znowu i teraz pytanie.
Zacząc od tego z rossa olejku? samego? czy mieszać z czymś? kiedy wprowadzić kokosowy? wgl mam falowane włosy, kokosowy nic im nie zrobi?
Olejków używam od zeszłego lata, mam kręcone, suche włosy i zdecydowanie mi pomagają. Kupowałam tutaj: http://www.zrobsobiekrem.pl/
Można kupić małe ilości kilku olejków, tanio wychodzi.
Mnie służył bardzo dobrze olejek makademia, awokado, słodkie migdały. Lniany mnie podsuszył, nie polecam. Kokosowego jeszcze nie miałam.

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 10:48   #259
infatuated
Zakorzenienie

Czeko-współczuje, kiepska sytuacja z tym gazem, teraz pewnie ze stówkę zapłacicie za podłączenie
oby sie wszystko rozwiązało

siedzę już z sensation na głowie i....strasznie piecze wrrrrr po londzie nic takiego nie miało miejsca, chyba nawet po palette z 12% mniej piekło
oby kolor był tego wart
Stary 2013-05-09, 10:54   #260
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Czeko-współczuje, kiepska sytuacja z tym gazem, teraz pewnie ze stówkę zapłacicie za podłączenie

siedzę już z sensation na głowie i....strasznie piecze wrrrrr po londzie nic takiego nie miało miejsca, chyba nawet po palette z 12% mniej piekło
oby kolor był tego wart
Ja robilam ta farba ale na 12 % oksy i nic nie pieklo
koniecznie pokaz co Ci wyjdzie

Wczoraj powzięłam kroki i kupilam Joanne szlachetna perle
oksy czywiscie odrazu wyrzucilam,bo musze kupic sobie 12%.
nie wiedzialam,że je sie rozrabia w stosunku 1:1,5
czyli wyjdzie mi 100 ml mieszanki, powinno starczyc chociaz ostatnio moje wlosy zrobily sie bardzo grube i mama nawet mowi jak mi farbuje,że Palette to tak na styk mam

I po slonku juz u mnie
Stary 2013-05-09, 11:08   #261
exclusivee
Zakorzenienie

A u mnie pięknie świeci słońce i gorąco

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Kurde tak mi się nie chce iść na ten angielski Tymbardziej że jutro ten ustny z polskiego i wolałabym na niego być dobrze przygotowana, no a jak pójdę o 14 to 3h mam z głowy Potem z tż koło 18 jestem umówiona, no i w rezultacie koło 20 się zacznę przygotowywać na prezentację

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 11:08   #262
infatuated
Zakorzenienie

Cytat:

czyli wyjdzie mi 100 ml mieszanki, powinno starczyc chociaz ostatnio moje wlosy zrobily sie bardzo grube i mama nawet mowi jak mi farbuje,że Palette to tak na styk mam

I po slonku juz u mnie
już nie piecze, ale początki były hardkorowe
plusem jest bez wątpienia to, że ładnie pachnie jeszcze 10 min na odroście trzymam i przeciągnę na całość na 5 min
pokażę

u mnie słonko piękne
Stary 2013-05-09, 11:09   #263
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

I po slonku juz u mnie
Starczy ci na pewno Ja Palette tez mialam na styk w pewnym momencie i jak zrobiłam Joaśką to jeszcze zostało
A potem znowu Palette robilam to tez mi odrobinke zostało

Mnie kurcze kusi zeby te Londy zamówic ale rozsadek mowi nieeee.
Albo wymieszac sklepową 19 z 89, albo 12/9

Cytat:

oby kolor był tego wart
Pokaz potem koniecznie
Teraz w SP od dzisiaj chyba jest promocja na nutrisse z kartą, za 17 zł jest wtedy.

Nie no i tak nam nie podlacza poki wszystkiego nie splacimy, a mamy jeszcze obecny rachunek do zapłacenia. Do konca maja mielismy czas a tak to dupa.
Jedyna opcja ze ktos nowa umowe podpisze
Proponuje zeby zrobila to posredniczka bo po tych jajach co teraz byly to juz nikt raczej sie nie zadeklaruje...
Cytat:
w moim bloku problem byl z zarzadca.
okazalo sie,ze bral pieniadze ale nie robil oplat i nam wode wszystkim odcieli, kontaktu z nim żadnego. Na szczescie jakos sie wszyscy zmowilismy rachunki zostaly uregulowane a jego sciga prokuratura
Tez niezle

Kurde, zrobilam trening i padłam na dywan A jeszcze cardio
Przeklety tłuszczu
Stary 2013-05-09, 11:12   #264
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Starczy ci na pewno Ja Palette tez mialam na styk w pewnym momencie i jak zrobiłam Joaśką to jeszcze zostało

Pokaz potem koniecznie
Teraz w SP od dzisiaj chyba jest promocja na nutrisse z kartą, za 17 zł jest wtedy.

Nie no i tak nam nie podlacza poki wszystkiego nie splacimy, a mamy jeszcze obecny rachunek do zapłacenia. Do konca maja mielismy czas a tak to dupa.
Proponuje zeby zrobila to posredniczka bo po tych jajach co teraz byly to juz nikt raczej sie nie zadeklaruje...

Tez niezle

Przeklety tłuszczu
Ja właśnie opycham się makaronem ciemnym z sosem pomidorowym

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 11:12   #265
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Piekna pogoda u mnie
tylko pan z kosiarka szaleje o 7 rano

szczerze...nie pamietam ale raczej nie. Zawsze mialam push-up od nasady ale nie mysli tego z puszeniem.
farbuje wlosy od 13-14 roku zycia,mialam rozne kolory na glowie od blondu po czernie, czerwienie, brazy,rudosci i raz nawet za☠☠☠iscie rozowe,bo nalozylam saszetke baklazanu na blond
szczeolnej uwagi do pielegnaji, czy tego jak sie ukladaja nie przywiazywalam.
Mylam wlosy tym co bylo, jakas odzywka i juz.
wlosy zazwyczaj mialam rozpuszczone, przedzialek posrodku i najlepiej zeby mozna bylo kosmyki przy twarzy za ucho wsadzic
ale nigdy nie kojarze takiej sytuacji,że np musialam myc wlosy codziennie odkad siegam pamiecia myje je co 2-3 dni. czesto zdarzlo mi sie nawet klasc odzywke na skore glowy prawie, bo nie wiedzialam, ze to moze obciazac albo cos...i przyklapu nie bylo

Gratuluje ja jabym miala matme na maturze to bym matury nie miala

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

eeee tamm...

jego gadanie do mnie:
Ja zdawałam matmę, i to na poziomie rozszerzonym
Ah, kiedy to było...

Cytat:
Normalnie Tak samo jak sposób z mąką ziemniaczaną- na tej samej zasadzie to działa. Sypiesz puder na skalp i wcierasz Suche szampony mają beznadziejnie opinie na necie z tego co widziałam, a ten puder za to bardzo dobre jeśli chodzi o używanie go jako suchego szamponu.
Pierwsze słyszę o takich sposobach. Chyba jestem w tyle w takich nowinkach

Cytat:
No nie do końca Te ich pomadki to takie o, do mazniecia, i kolory niektóre sa mocno perłowe, srednio ciekawe. Błyszczyki sa bardzo fajne Tylko to nie ten kolor którego Bunny szuka i w pomadkach z Essence tez go nie znajdzie.

Pokaż pokaż Bo ciekawa jestem Dobrze rozjasnia??

Błyszczyk fajny Ładnie pachnie

Dla mnie to jest jakiś skandal... płaci człowiek składki, powinien mieć zapewnioną opieke a nie, przychodzi zgięty w pół, dostaje zastrzyk i spadaj pan do domu
Bede musiała sie rozejrzeć za tym żelem

Też tak kiedyś miałam. Wcisnęli mi leki przeciwbólowe, i spadaj. A później przeszło wszystko na nerki, i wylądowałam na 2 tyg w szpitalu.
Ten żel jest taki różowy, polecam bo naprawdę fajny. Mąż mówi, że przez całą noc go na mnie czuje
Ale jak to, płacicie jej regularnie, i nie wie kto zapłacił, a kto nie?!

Cytat:
U mnie też się nie sprawdziło. I teraz dodaję tak jak ty, kilka kropel do masek.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 11:40   #266
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaz potem koniecznie

Tez niezle

Przeklety tłuszczu
a to uspokoiłaś mnie,bo chcialam dzisiaj jeszcze jedna dokupic dla bezpieczenstwa
Ja Londami mieszanka juz robilam i mi zolkla, ale ja robilam 12/9 i 18

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
U mnie też się nie sprawdziło. I teraz dodaję tak jak ty, kilka kropel do masek.
Teraz wlasnie juz siedze n balkonie i schna mi wlosy.
Sa takie miesiste i grube i wygladzone i w ogole och ach

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Grzmi u mnie
Lubie burze wiec sie ciesze

Ja zapomnialam a ja mam jeszcze to serum do wlosow w domu,tylko,że to same silikony ale na koncowki dla zabezpieczenia moze byc
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=14713
Mam tylko pytanie, JJ zmyje je z wlosow czy tu trzeba czegos mocnego?
Sa tu silikony lotne wiec to nie problem ale te inne skladniki?
Stary 2013-05-09, 11:43   #267
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam suchy z tony&guy i bardzo lubie Jest swietny naprawde
Cytat:
Ja właśnie opycham się makaronem ciemnym z sosem pomidorowym
Ja to moge sobie co najwyzej zjesc jogurt, kanapke albo parówke
Cytat:
Też tak kiedyś miałam. Wcisnęli mi leki przeciwbólowe, i spadaj. A później przeszło wszystko na nerki, i wylądowałam na 2 tyg w szpitalu.
Ten żel jest taki różowy, polecam bo naprawdę fajny. Mąż mówi, że przez całą noc go na mnie czuje
Ale jak to, płacicie jej regularnie, i nie wie kto zapłacił, a kto nie?!

Masakra, powinno sie ich do sadu normalnie podawac

My wszystkie przelewy za czynsz robimy z konta internetowego wiec wszystkie potwierdzenia mamy, moze sobie gadac, TŻ ani złotówki jej nie da Jej sie dosłownie cos ubzdurało

Cytat:
a to uspokoiłaś mnie,bo chcialam dzisiaj jeszcze jedna dokupic dla bezpieczenstwa
Ja Londami mieszanka juz robilam i mi zolkla, ale ja robilam 12/9 i 18

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Teraz wlasnie juz siedze n balkonie i schna mi wlosy.
Sa takie miesiste i grube i wygladzone i w ogole och ach
Ja juz nie bede kombinowac, albo teraz c10 zrobie, albo zamówie te Londy, jak zobacze po paru farbowaniach ze szybko zolknie czy cos to wroce do kolestonu

Zrobiłam idealny test antyperspirantu bloker z Ziaji Cała jestem mokra po cwiczeniach - pachy? suchutkie
Stary 2013-05-09, 11:53   #268
shizaxa
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!!

Czeko przerabane z tym gazem, mam nadzieję, że załatwicie tego palanta co Was tak urządził!! a z wodą...niech Wam babka pokaże rozliczenie, co pół roku jest z wody, ile było zapłacone a ile wg zużycia!! ja miałam akcję z wodą bo my mamy ciepłą z ciepłowni...no i jest to liczone 1kubik ciepłej tj 1zimnej+1ciepłej (podgrzanie). Więc automatycznie zuzycie zimniej wzrasta mimo że faktycznie ciepłą uzywasz. Nie wiem czy nie zamotałam...w kazdym bądź razie ja sprawdzałam sobie liczniki i bylo ok a jak przyszło rozliczenie to 150 niedopłaty...

Kylie a kiedy działasz z Joanną?

Infa czekam na efekt, na jaką farbę kładłaś, tzn co wczesniej miałaś na włosach?

Absurdalna07 dzięki za polecenie olejków. Spróbuję na razie czy wgl coś działa, jak nie do do odżywki jak Kylie będę dawać albo wgl odstawię

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 12:08   #269
exclusivee
Zakorzenienie

Lęcę na maturę z anglika Miłego dnia

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-09, 12:22   #270
infatuated
Zakorzenienie

Dziewczyny, jest dobrze

color sensation dał radę
odrost super rozjaśnił, nie odróżnia się od reszty miejscami na włoskach z przodu wyszło srebrno, ale ładnie to wygląda choć i tak się pewnie wypłucze. Całość też trochę pojaśnił, ale przede wszystkim ochłodził
kładłam na 3,5 tyg londę 18 (zżółtkniętą) +1cm odrost
trzymałam 30 min i 5 min malaks

garnier color sensation 111 srebrny superjasny blond oxy 9%
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg colorsensation.jpg (63,1 KB, 88 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości