|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() Ty szukalaś tego takiego cukierkowego błyszczyka? Ktoś mówił o Essence, i to chyba nie bedzie to czego szukasz. Wczoraj realizowałam bony w Douglasie i wziełam własnie jeden z tych błyszczyków - 02 my favourite milkshake. Delikatny róż, lekko ciepły bym powiedziała bo troche przebija brzoskwinią. Może ten drugi 01 byłby lepszy bo jest zimniejszy i ciutke w fiolet wpada podobno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Prawda, tak jak piszesz, sama sie nacielam na produkt do prostowania wlosow - Rusk, fakt ze firma dobra i droga, ale nie o trwala prostujaca mi chodzilo, a o keratynke... Pudelko lezy i czeka, az je wyrzuce, a szkoda kasy... bo jednak ponad stowe poszlo w kosz. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ps w kwestii blondowej: Koleston 12/81 to cudenko ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze jak robic OMO ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#217 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc teraz poczytawszy trochę (ja i sis) chcę zacząć znowu i teraz pytanie. Zacząc od tego z rossa olejku? samego? czy mieszać z czymś? kiedy wprowadzić kokosowy? wgl mam falowane włosy, kokosowy nic im nie zrobi? Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- czeko wspólczuję dnia ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() może z czasem coś zmienie ![]() a dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() TŻtowi sie wyjazd rozwarstwił przez jego chorobe, ale niestety, czas nieubłagalnie leci.. pobył chwile w domku i jutro znowu nas zostawia, ah życie ![]()
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a ta kauflandowska odżywka to chyba będzie mój hit do mycia- nie dość że cena zabójcza (tańsza od naturii! nie sądziłam że znajdę takie cuś na polskim rynku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Nie mogę się już doczekać 20stego maja ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Od głowy nie mam kręconych włosów, zakręcają się dopiero, jak są dłuższe. Nie jest to mocny skręt, ale takie wywijanie bardziej ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz fryzjerka, od której chodziłam na farbowanie wpierała mi, że nie ma farby na rynku, która rozjaśni moje włosy, że niezbędny jest rozjaśniacz +12%, a potem farba na 9% lub 6%. Na wątku dziewczyny poleciły mi farbę i robię sobie sama i jestem mega zadowolona. Odrost jaśniutki i za farbę płacę 35 zł, a nie 120 u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szukam odżywki w spreyu do kłakow, ale bez protein koniecznie
![]()
#223 |
Zadomowienie
|
Ja uzywalam kokosowego do olejowania i jak dla mnie porazka. Z tego co wyczytalam to wlosy porowate niezbyt go lubia bo jest mocno wnikajacy. Wlosy mialam po nim spuszone strasznie.
Za to bardzo moim wlosom sluzy baby dream niebieski z rosmana. |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt, profesjonalna usluga a DIY to jednak ma sie tak jak Royce do Merca - jesli kogos Merc uszczesliwia (mnie taaaaak ![]() Jednak, o ile fryzjer jest douczony, wie co i jak, doksztalca sie na kursach, co kosztuje, lub.... zna angielski i buszuje troche po swiecie fryzjerstwa - to super. Ale jesli fryzjer wmawia, ze jedynie rozjasniacz gwarantuje blond, a klientka ma naturalki w kolorze jasnego brazu czy ciemnego blondu - szal mnie strzela. Nie wiem, skad to parcie na traktowanie wlosow rozjasniaczem, gdy klientka chce miec jasne, ale nie biale wlosy... Ja sie tez czaje na Encanto, ale szukam zastepnika dostepnego na Ebay, a tam masa innych marek. Wokol keratynowego zabiegu naroslo wiele mitow, ale wiekszosc to jednak opowiesci z krypty, ktore maja moze cos wspolnego, ale z produktami sprzed kilku lat. Obecnie produkowane sa coraz bezpieczniejsze i skuteczniejsze formuly. Wiadomo, ze jak ktos ma dwie lewe rece i zero wyobrazni - to i szamponem sobie krzywde zrobi ![]() Ja prostowane wlosy mialam 10 lat temu i bylam zadowolona - markowa trwala prostujaca. To nie to samo, co keratyna, fakt, ale jeszcze dzis, gdy pytam fryzjera o taka usluge, podnosi on czy ona ramiona i mowi, ze to niebezpieczne, ze takich rzeczy sie nie robi itd.... wystarczy powiedziec: nie znam, nie wiem, nie szkolilem sie. I tyle. Wole isc do fryza, co tylko strzyze i ew. upina same koki i robi to dobrze, niz do takiego, co ma w ofercie wszystko, ale robi to po lebkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babydream FM to taki bardzo bezpieczny olej, chyba nikomu nie zaszkodził ![]() ![]() Najłatwiejszy sposób wg mnie: -rozczesać włosy, zwilżyć wodą ze spryskiwacza (najlepszy takie do kwiatów, używając takich małych atomków do włosów szlag mnie trafiał) -nalać łyżkę czy dwie bejbidrima do jakiegoś spodka, miseczki, wcierać we dłonie i byle jak przejeżdżać po pasmach. -nie muszą ociekać tłuszczem, wręcz nie powinny -w głowę nie wcieram nigdy, nie mam potrzeby, a do tego nie chcę ryzykować wypadaniem, solidnie daję końcówkom oleju, reszcie mniej -zaplatam w warkocz albo koka i olewam aż do mycia -myję samą głowę szamponem, długość dostaje resztę piany, nie szoruję, bo to bez sensu, domyją się i tak ![]() Lniany jest dość ciężki w porównaniu do Bejbidrima dla mam, ma swój zapaszek, może też trochę obciążyć, warto przed nałożeniem szamponu, nałożyć odżywkę i pomasować, lepiej się zmyje Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak będę w Kaufie następnym razem to porobię zapasy i spróbuję jeszcze którejś, za taką kasę grzech nie brać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie jest problem z odżywkami bez spłukiwania (pomijam typowe "jedwabie), niektóre dziewczyny używają małą ilość odżywek do spłukiwania np. Fructisy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
truskawkowawiosna- za poleceniem twoim i ex jutro na pewno nabede odzywke z kaufa, przyda sie na pewno
![]() A z tymi psikaczami to lipa ![]() ![]() A odżywek b/s, ale nie w spray nie cierpię. ![]() To nie wiem co począc ![]()
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do psikaczy, a jesteś pewna, że wszystkie proteiny Ci szkodzą? Może tylko keratynowe? Moje włosy lepiej tolerują jedwab i jakies proteiny roślinne, keratynę kiepsko, może nie warto skreślać psikaczy z proteinami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
ooo. Mógłby to ktos potwierdzic? :PP
Cytat:
![]()
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://3.bp.blogspot.com/-HhxtTTfUIb...0/DSC09123.JPG http://www. superkoszyk .pl/data/gfx/pictures/large/5/6/16865_2.jpg usuń spacje Nie widzę protein Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-08 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Chyba mam wysokoporowate włosy, są kręcone, podatne, łatwo łapią wilgoć, szybko łapią kolor...spróbuję wykorzystać ten olej kokosowy z innym i zobaczymy skutek, jak nie to wyrzucę
![]() a teraz inne pytanie, ten nowy vax ma makadamię i olejek kokosowy, czy on się nada do wysokoporowatych w ogóle, bo nie chce wywalać kolejnej kasy w błoto ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ym.html&next=1 moglabys zobaczyc? kiedys ich namietnie uzywalam i były chyba ok, choc wtedy mialam zadna farba nie zmącone włosy.. ![]() ![]()
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapomniałam w poprzedniej części Ci podziękować za radę z szamponem ![]() Ja bardzo lubię czytać Twoje posty i dużo ciekawych rzeczy dzięki nim się dowiedziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mowilam, o pomadkach, ale sa lepsze od błyszczyków:P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale się zjarałam dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||||
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() a syossa mam nadzieje ze wkrotce pokaze, moze jak mi sie uda wczesnie wrocic z pracy to jutro ![]() Cytat:
![]() szkoda Tzta ![]() Cytat:
![]() opaski nie moge nigdzie znalezc, ale efekt podobny do tego http://najna.pl/wp-content/uploads/2...der_8632_2.jpg z tym ze nie bylo kwiatkow a kokardka (ale kokardka w tym stylu, że jest prosta, o takiej samej szerokosci jak opaska- jakies 2-2,5cm. Kokardka o takim ksztalcie http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../60/3199136021 ) woalke mozna nalozyc oczywiscie na cala twarz ![]() ![]() wlosy postaram sie pokazac ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Swoją drogą, u mnie w mieście w ten weekend będzie Hardcorowy Koksu, a nie pójdę na występ (?) mimo że tak chciałam go zobaczyć na żywo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przede mną kolejny dzień testowania. Dziś na włosy po odżywce i szamponie nałożyłam maskę z celii "głęboko nawilżającą", z pantenolem, proteinami soi oraz ekstraktem/wyciągiem z marakuji. Z efektu końcowego jestem baaardzo zadowolona, nawet końcówki są super miękkie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-05-09 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |||
Konto usunięte
|
Hej Kobitki
![]() Ale mam do nadrobienia. Wczoraj byliśmy na naszym pierwszym grillu w tym sezonie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam ją w aptece osiedlowej, ale też na razie nie kupię, bo mam wszystkiego pod dostatkiem ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2013-05-09 o 07:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.