|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Ja o ile dobrze obliczyłam mam 620 pkt na prawo
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą mam takie pytanie w tym roku jest na dziennikarstwie 50 miejsc. Nie zmniejszyli czasem limitu? Bo z tego co pamiętam to co roku było 80 miejsc i po 800 chętnych. Miałem się wybrać na dziennikarstwo na drugi kierunek ale jak widzę te 50 miejsc to nie jestem przekonany czy się dostanę tam progi są zawsze po 500 punktów a teraz jeszcze zmiejszyli chyba ilość miejsc. Może się wypowiedzieć osoba obeznana czy obniżyli w tym roku ilość miejsc czy nie? |
|
|
|
|
#244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41553803]W 2011 limit wynosił 80. Nie wiem, ile wynosił w ubiegłym roku.[/QUOTE]
Na pewno poszerzą limity, aczkolwiek masz mało punktów i nie wiem czy się dostaniesz akurat na ten kierunek. |
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Liczyłam pkt i wyszło mi 252
Jest jakikolwiek sens składania na pedagogikę wczesnoszkolną ???
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Czy 320 pkt wystarczy żeby dostać sie na logistykę ?
Zapisałam sie na oba wydziały tj. eksoc i zarządzania, ale patrząc na ilość chętnych mam wątpliwości, mimo tego że w tamtym roku progi wynosiły coś w granicach 250 pkt. |
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Chętnych jest raczej mniej, bo jest o 15 tys. maturzystów mniej, a wyniki na podobnym poziomie.
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rok temu z tego co pamiętam też było 80 miejsc. A jeśli chodzi o próg punktowy to w 2011 roku na dziennikarstwo (z językiem francuskim co prawda) było 478 pkt. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- To na 100 pro się dostaniesz
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to zna ktoś próg na ekonometrie UŁ?
Kilka osób mnie dopytywało o kierunek na pw, a pkt. za dużo nie mają.
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na prawo przyjmą około 480 osób, bo duża część z nich składa też na inne uczelnie. Moja koleżanka studiowała prawo przez rok, ale teraz, w drugiej sesji postanowiła je rzucić, bo nie wytrzymywała psychicznie i bardzo wkurzało ją podejście wykładowców Na szczęście miała takie wyniki na maturze, że gdzie by nie chciała to się dostanie na luzie.Kurde, złożyłam dopiero na 4 kierunki, jeszcze muszę wybrać dwa... |
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Poważnie tylko tyle?
Przecież to wystarczy angielski R. na jakieś 50% napisać. A o ekonometrii UŁ - słyszałem, że najlepsza w kraju i to nie od pierwszych-lepszych absolwentów, tylko doradców strategicznych w dużych korpo. Ponoć czołówka tutaj to właśnie IiE na UŁ i MESI na SGH. No, ale w sumie IiE to raczej niepopularny kierunek - pewnie przez to. Tam się w ogóle limit miejsc zapełnia? Hmm a próg na FiR i AG to jaki był? Bo słyszałem, że na FiR też niezbyt wygórowany, a na AG to nie wiem.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-06-29 o 13:36 |
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Hej :P
Mam pytanie, orientujecie się jak jest z dziennikarstwem? Jakie są mniej więcej progi punktowe i czy z ok. 500 punktami da rade sie dostać? Moze jest ktos kto studiuje?
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś zna progi punktowe ze wszystkich kierunków na UŁ? Jeśli tak, to proszę wpisać listę. Dziękuję.
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo marzę o dziennikarstwie na UŁ. Myślę jeszcze nad politologią oraz kulturoznawstwem: nowe media. Jak myślicie, czy 436pkt. = szansa dostania na te kierunki? Czy raczej nie?
Edytowane przez martutu Czas edycji: 2013-06-29 o 15:22 |
|
|
|
#257 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na FiR na Eksocu próg z ubiegłego roku to 306 punktów. Cytat:
![]() Ktoś składa na filologię hiszpańską lub romańską od podstaw? Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-06-29 o 15:39 |
||||
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież według tej gazetki co "mm444" wklejała - tam jest 6-7 osób na jedno miejsce. A 300 pkt. to jest tyle co nic, według kryteriów przyjmowania na UŁ. No, ale na AG pewnie więcej jest - skoro tylko 60 osób. Generalnie wychodzi, że na UŁ jest się nawet prościej dostać niż na UE Kato - nie spodziewałem się tego. ;o
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Pomocy! W tym roku poprawiałam maturę i mam problem przy wypełnieniu zakładki "wykształcenie" w miejscu na numer dokumentu jest możliwość wpisania numeru matury i numeru aneksu maturalnego, natomiast przy dacie wystawienia system nie akceptuje dwóch dat i wyświetla mi się błąd. Co mam zrobić? Którą datę wpisać? Tą ze świadectwa czy z aneksu? Proszę o odpowiedz, to dla mnie bardzo ważne.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
Jak sądzicie 500 punktów starczy na dziennikarstwo?????????
)) ![]() :brzyda l:![]() |
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
A podanie i to oświadczenie zanosimy razem z resztą dokumentów po ogłoszeniu wyników ?
)
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Mam 290pkt na rachunkowość i na marketing na WZ... Cholernie się boję, że się nie dostanę... Będzie ciężko, bo nie mam planu B
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Chociaż myślę, że się dostaniesz skoro na FiR ponoć było 306.
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Nie chcę iść na nic innego.. Jak nie w tym roku to za rok. Ang rozszerzony poszedł mi tak sobie nie jestem zadowolona 55% najwyżej będę musiała poprawić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#267 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale głowy nie dam sobie uciąć.Moim zdaniem 306 to bardzo prawdopodobny próg. Co z tego, że jest 6-7 osób na miejsce, skoro na UŁ te statystyki są sztucznie zawyżane. Ustalają limit np. 200 osób, a przyjmują 40o, bo nie chce im się robić drugiej tury rekrutacji. Wiele osób rezygnuje i nie przynosi papierów, bo UŁ jest często alternatywą np. dla uczelni w Warszawie. Cytat:
).
Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-06-29 o 18:04 |
||
|
|
|
#268 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie UŁ nie jest alternatywą. Wybieram analitykę gospodarczą i właśnie tu chcę być. Uważam że oferta edukacyjna jest całkiem ciekawa. Są nowe kierunki np. lingwistyka dla biznesu.
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41561767]Dla mnie UŁ nie jest alternatywą. Wybieram analitykę gospodarczą i właśnie tu chcę być. Uważam że oferta edukacyjna jest całkiem ciekawa. Są nowe kierunki np. lingwistyka dla biznesu.[/QUOTE]
Cóż pewnie większość osób uzna MESI na SGH za lepsze, ale to jeden pies w sumie.
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
ostatni raz pytam bo moje posty są tu chyba niewidoczne...
czy uważacie że ok. 500pkt jest wystarczającym progiem punktowym na dziennikarstwo? czy da rade sie dostać z takim wynikiem? i czy ok. 470 pkt starczy na stosunki międzynarodowe?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

Jest jakikolwiek sens składania na pedagogikę wczesnoszkolną
???

Na szczęście miała takie wyniki na maturze, że gdzie by nie chciała to się dostanie na luzie.

ale głowy nie dam sobie uciąć.