Rola kobiety: gotowanie, prasowanie, pranie… - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 21:17   #241
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Rola kobiety: gotowanie, prasowanie, pranie…

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
niekoniecznie praca sezonowa, niesezonowa.
Przy zbiorach wybitnie sezonowa.
Nie przy zbiorach to za czesto nie bedzie 6-7 dni w tygodniu.
Tak czy siak, pracowanie 70h-80h w tygodniu to bedzie ewenement, a nie regula.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 21:27   #242
Hultaj
BAN stały

Cytat:
że miło jest zjeść gdzieś daleko od domu posiłek który przygotowała żona,
też tak myślę.
Cytat:
Tak czy siak, pracowanie 70h-80h w tygodniu to bedzie
ale co to zmienia, co (Tobie) się wydaje? Ludzie pracują tyle ile muszą lub/i tyle ile chcą, jak to się odnosi do tryskania energią po 12 godzinach, bo nie wiem. Pytanie byłoby retoryczne.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 21:36   #243
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
też tak myślę.
ale co to zmienia, co (Tobie) się wydaje? Ludzie pracują tyle ile muszą lub/i tyle ile chcą, jak to się odnosi do tryskania energią po 12 godzinach, bo nie wiem. Pytanie byłoby retoryczne.
Tak sie odnosi, ze zaczelas od pisania o tym, ze ktos pracuje full time i ma czas na inne rzeczy, a pozniej rozciagnelas ten full time to 80+ h /tydzien

Nic nie zmienia co mi sie wydaje, tak samo jak to co Ci sie wydaje, tak w kwestii tych 80+ h

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2013-06-23, 00:03   #244
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
jak babie nie chce się przygotować obiadu itp. to jest leń patentowany i mężczyzna będzie miał z taką przerąbane, również współczuję

mój TŻ jeździ w delegacje, mają przeważnie do dyspozycji kuchnię, TŻ dobrze i chętnie gotuje, pracują po 10, 12 godzin, w weekendy gdy nie wracają do domu czasami jadą na ryby, idą pozwiedzać, czyli mają czas, nie mniej jednak ja przygotowuję mu na te delegacje jakieś posiłki, robię to bo chcę, w sumie to często robimy to wspólnie, wydaje mi się, (zresztą on potwierdza), że miło jest zjeść gdzieś daleko od domu posiłek który przygotowała żona, tak samo jak mi miło jest zjeść kanapki które przygotował mi mąż
No i fajnie. Myślę, że bardzo zdrowe podejście bez zadęcia w jakąkolwiek stronę

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
Mi już to zwisa, co kto jeszcze na mój i mojego związku temat napisze. Już dawno wizaż mnie tak nie rozczarował, naprawdę. Nie rozumiem, jak z prostego pytania o propozycję obiadów, można zrobić dyskusję na dwa watki? Czyli, jak dziewczyny czasem na kulinarnym zadają pytanie "przygotowuję kolację dla TŻ / dla kilku osób, co mam podać?" to wszystkie obrończynie kobiet też powinny się zlecieć i skrzeczeć "chłop do garów!" "chłop do garów!" "chłop do garów, a Ty dziewczynko leć malować paznokcie i pachy depilować!". Paranoja. Wiele z dziewczyn prześledziło moje wypowiedzi aby dowiedzieć się, czy pracuje i ile mam lat, szkoda, że nie doczytały, że praca nie zajmuje mi wiele czasu, a godziny, jakie spędzam poza domem, pozwalają mi w pełni ugotować obiad i uwaga uwaga posprzatać! Dla mnie niepojętym byłoby, gdybym np wróciła z pracy o 15 i czekała do 18 aż wróci TŻ i mi obiad ugotuje, bo przecież sobie tipsy połamię.

Przez 3 lata mojej "kariery" zawodowej studiowałam weekendami, w tygodniu praca, czasem nauka a w weekendy zjazdy. I co? Wracalam w niedzielę, miałam ugotowany obiad/kolację, mieszkanie lśniło i pachniało świeżym praniem. A bywało tak, że mimo tych obowiązków musiałam podjechać do mechanika, bo tż nie miał na to czasu. I jakoś oboje żyjemy, do gardeł sobie nie skaczemy.
No widzisz, padło na Ciebie jakimś trafem
Tak jak sądziłam, Twój facet także potrafił sprawić Ci bezinteresowną przyjemność, jak dla mnie cała sytuacja jest ok i nie ma sensu się tłumaczyć.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 07:58   #245
kinganowak
BAN stały

jak by chłop nie miał baby to by z głodu umarł, zarósł brudem i ... ale na szczescie są na swecie tacy co w domu potrafia zrobic wszytsko koło siebie majac kobiete, ktora tez pracuje i nie oglada się na nią zeby mu cos zrobiła ale to sa wyjatki i nie kazdemu jest taki dany to są właśnie prawdziwi mężczyźni a nie lenie patentowane i mali chłopcy (przy którym trzeba wszytsko zrobić) bo na takich je mamusie wychowały ale to jest tamat na osobny wątek. mój jak robi sobie jedzienie do pracy to tak żeby mniie nie obudzić bo wychodzi z założenia, że ma ręce i sam potrafi a ja mogę pół godzinki sobie jeszcz pospać ale to już jest dobra robota jaką wykonała jego mama wychowując go na zaradnego chłopa, który nie bedzie patrzył jak mu słuząca usługuje podczas jak on jeszcze spi.

Edytowane przez kinganowak
Czas edycji: 2013-06-23 o 08:09
kinganowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 11:18   #246
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Tak sie odnosi, ze zaczelas od pisania o tym, ze ktos pracuje full time i ma czas na inne rzeczy, a pozniej rozciagnelas ten full time to 80+ h /tydzien
nic nie zaczęłam za to gawędziłyśmy sobie z Suvią o rozkoszach gotowania czy tam innych ;-) po 12 godzinach i byłeś uprzejmy się wtrącić:
Cytat:
bo ja pracuje sporo, a masz czas i na cwiczenie z 5 razy w tygodniu i na gotowanie zarcia i na inne rzeczy. Mozliwe jest, ale i owszem nie zawsze sie chce
zatem uprzejmie dopytałam , czy jesteś pewien, że mowa o pracy w stylu po 12 godzin; bo to, że sobie np. pracujesz, nie wiem, niech będzie: 50 godzin tygodniowo (10x5 np., albo 8-12 ;-)), (btw, nie masz dzieci, którymi musisz się zajmować i najprawdopodobniej pracujesz umysłowo - nie przerzucasz cegieł na budowie ) i masz czas (energię - patrz w kontekście tych cegieł ) ćwiczyć 5 x w tyg; uważam, że dupy jakoś specjalnie nie urywa (wprost powiedziałabym, że to jest minimum z tym sportem przy siedzącym trybie życia;-)).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-06-23 o 11:23
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 19:21   #247
Wyrak
Zakorzenienie

Hehe, jak ja uwielbiam to, ze Ci wydaje ze masz choc blade ile ja mam lat i co ja mam, a czego nie mam

Skoro juz nie pamietasz, pomimo ze cytowalem specjalnie, to wspominalas o matkach Polkach pracujacych full time, smiesz twierdzic, ze chodzilo o 80+ h ?

Bo wiesz, ze mozna pracowac tyle, ze sie nie ma doslownie sil na zrobienie zarcia, to chyba kazdy wie, ale co w zwiazku z tym jesli to nie dotyczy nikogo poza skrajnymi przypadkami ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości