|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam się już w połowie tygodnia, ufff jak te dni mijają. Dzisiaj zapowiada się upalny dzięń, już o 7 było strasznie gorąco. My dzisiaj na 18 na to USG jakoś się mniej stresuje, ale mimo wszystko stresik jest.
Gratuluję wszystkich poznanych płci, nawet tych zmienionych ![]() Dzidzia z synusiem napewno wszystko będzie dobrze, kurcze Ty to masz naprawdę pod górkę w tej ciąży, co chwilę coś. Domi głowa do góry, a Tż zasługuje na lanie. A mówią niby że to kobieta zmienną jest, faceci są chyba z milion razy gorsi i bardziej humorzaści Ja wczoraj chciałam z Wami popisać ale niestety przez 3 godziny miałam awarię internetu i jak już był po 21 to ja niestety byłam padnięta, siadłam tylko przeczytać żeby nie mieć wielkich zaległości rano ale nie byłam wstanie odpisać, strasznie mi się oczy zamykały ![]() Trzymam kciuki za inne dzisiejsze wizyty i odezwijcie się kochane po, ja pewnie napiszę ale dopiero wieczorkiem bo chyba po USG wstąpimy do teściów jak będziemy mieć filmik pochwalić się (mam nadzieję nadal ) córcią. Może uda mi się coś dzisiaj jeszcze podczytać w ciągu dnia.Cytat:
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-03 o 08:43 |
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dziewczęta, ale macie tempo! Przyznaję, jestem do tyłu o jakieś 20stron poprzedniego i 9 stron aktualnego wątku :/ Nie mam siły na nadrabianie, błagam o wyrozumiałośc, od teraz już będę na bieżąco!
My po usg- Pani Doktor szalenie miła, zdecydowała jednak o usg genetycznym w 2d, argumentując, że 3d/4d zawsze delikatnie "przekłamuje" w celu dopasowania obrazu, a u nas liczyła sie każda setna milimetra ![]() Więc: Bejzbiol na pewno jest facetem Martwiło ją jedynie jego ułożenie: jest bardzo nisko. Zbyt nisko jak na ten etap ciąży- w "najwyższym" momencie dosięgał nóżkami ledwo do talerza biodrowego- więc jest poniżej kości miednicy. Kazała przez to leżeć i odpoczywać i mieć nadzieję, że macica jeszcze pójdzie do góry. Inną kwestią jest jego waga Schudł od ostatniego usg [oglądała wydruki, uznała, ze nie było wtenczas błędu]. Jako, ze waga to wypadkowa obwodu brzuszka, główki i długości kości udowej- uznała, ze kości udowe rosną ciut zbyt szybko i trzeba to kontrolować. Tak poza tym- wszystko ok. Badanie trwało ponad godzinę ![]() Przeprowadzka zakończona! Wczoraj była moja siostra [wreszcie!], wyprała dywan, powiesiła firanki/ zasłony, umyła kna, szafki z góry... ogólnie cały dzień działała ![]() Idę coś zjeść! A... mam jeszcze pytanie: jako, ze nie nadrabialam: ktoś moze mi powiedzieć, co z Budowniczką? |
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dziś mi się śniła czekolada..duuużo czekolady...i tak ją sobie piłam ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszcze siostry Wysylalybyscie zdjecia i filmiki swoich dzieci swoim rodzicom prawda?Wyslalam i mama napisala mi,ze dzieckiem sie chwale A ja myslalam, ze sie babcia ucieszy. No nic.Lece sadzic roze do ogrodka i odkurzac. Postaram sie was poczytac. |
|
|
|
|
#245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41601337]To i ja witam się z Wami już w nowym wątku- bardzo podoba mi się tytuł ![]() Wiecie co? Teraz czuję się już prawdziwą mamą ) Tzn. mamą tego malucha.Żyłam w niepewności (chociaż czułam przecież od początku, że to sunio) i ciągle mi wszyscy mówili żeby jeszcze nic nie szykować i jakoś mi tak smutno było... A dziś jak pooooszłam na strych, jak zwlokłam te wszystkie worki z ciuchami to WRESZCIE CZUJĘ, ŻE ŻYJĘ! ![]() Zniosłam 15 worków z ciuchami Olci i przebrałam- uzbierałam 1 wielki wór ubranek chłopięcych (bo córcia miała sporo ubranek po kuzynie). Znalazłam niedaleko mnie fajny fotelik-nosidełko i wyślę męża żeby kupił ![]() Ach! Nareszcie przygotowania!!! Wkurza mnie tylko, że moja mama ciągle gada, że jeszcze jest czas, że powariowałam, żeby nic nie szykować. Taaaak a potem będę szykować w 8 czy 9 miesiącu??? Jak będę ledwo chodziła? Ach te jej gadki... Z Olą też mi tak gadała...[/QUOTE] Mam to samo z moja mamą i z moim mężem. Czy aby jeszcze nie za wcześnie :/ to kiedy będziemy kupować, dzień przed porodem?? Tak samo jest z pokoikiem. Ja chce urządzać go sierpień/wrzesień, a mąż mówi, po co teraz jak i tak z początku łóżeczko będzie w naszej sypialni... i dogadaj się tu :/Fajnie, ze dostałaś takiego przypływu energii ![]() Cytat:
Dlatego mnie jak coś się dzieje, zaboli, zakłuje to lecę i sprawdzam, bo od razu mam czarne myśli Ale tak jak tu dziewczyny pisały - nam się to nie przydarzy!! Cytat:
![]() Cytat:
hehe...Cytat:
Nie zamartwiaj się na zapas!! Trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Szczerze powiem, ze całkowicie All wyleciało mi z głowy, żeby tam cos kupować dla dzidzi Chyba też zacznę buszować po tych stronach ![]() Cytat:
Gratuluję córeczki Imię wybrane??
|
|||||
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja
Na pewno waga jeszcze się unormuje A a propo ułożenia - miałam Was dziewczyny pytać: gdzie czujecie kopniaki? Bo ja może raz czy dwa poczułam gdzieś w okolicach pępka, a tak to ciągle bardzo nisko, gdzieś między kośćmi biodrowymi/miednicy ![]() Poza tym od 3-4 dni mam takie uczucie jakby zakwasów gdzieś w szyjce/pochwie Takie uczucie jak czasem miałam po maratonie z mężem Mam nadzieję, że Mała tam się jakoś nie pcha ![]() Na szczęście za tydzień wizyta to zapytam. Niby ostatnio po badaniu mówił, że tam wszystko ok, no ale oby nic się nie zmieniło
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-03 o 09:18 |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nadrobi Teraz leż i odpoczywaj Najważniejsze, że dzidzia zdrowa
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie na poprzedniej wizycie Bejbziol ważył 320g, teraz 290g, a świadczy to o tym zaburzeniu w tempie rośnięcia kości udowej. Bo ona wtedy rosła sobie w normie, a teraz zbyt szybko troszkę w stosunku do wieku i to może być objaw jakiejś choroby bioder i trzeba to kontrolować. Zwłaszcza, że on te nóżki cały czas rozłożone trzyma szeroko
![]() De28 ja mam piątkę rodzeństwa i jedną siostrę ubłagałam o pomoc, więc wiesz... nie wiem czy jest czego zazdrościć |
|
|
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa, albo chociaż pójdę jeszcze na konsultacje do innego.
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Hello z rana !
![]() Cytat:
|
|
|
|
#251 | |
|
Rozeznanie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Co do rodzenstwa ja mam 1brata i jakos sobie nie wyobrazam jego pomocy u nas w domu mimo,ze kontakt mamy caly czas dobry i bliski.meza bede musiala wykorZystywac jak siw bede juz toczyc i kulac....chociaz odkurzanie juz przejal calkowicie (nie znosilam tego)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mi się wydaje że to maluszek bo to miejsce się przemieszcza ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
i gratuluję chlopaka Leż i odpoczywaj jak Ci mówiła i wszystko będzie ok ! No i jedzcie więcej ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
A tak wogóle to dziś zaczynamy 22 tydzień ! Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-03 o 09:50 |
|||
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- i teraz mam wyrzuty do siebie powinnam być bardziej stanowcza i upierdliwa i nie dawać się zbyć, w końcu chodzę prywatnie po to aby mieć dobrą i rzetelną opiekę lekarską! |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwróć jej teraz uwagę że chciałabyś wiedzieć ile dziecko waży. I nie miej do siebie wyrzutów, ja też chodzę prywatnie i mam tysiąc pytań, a jak przyjdzie co do czego to połowy nie pamiętam
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-03 o 09:53 |
|
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do połówkowego, ja miałam sprawdzane serce, przepływy żył, tętnice, wszystkie narządy , waga, ułożenie, łożysko... sporo tego było, i długo trwało Cytat:
wTG? Cytat:
Budowniczka chciała odpocząć i zająć się sobą ![]() Cytat:
![]() Witam z rana. Zaspałam dzisiaj do pracy ![]() ale juz dotarłam, choć nawet nie mam co sie napic i zjeść, musze czekać na męza aż mi przywiezie . Nie spałam prawie całą noc bo bolał go ząb tak, że cały się telepał z bólu,.. teraz idzie do dentysty...... U nas skwar od rana masakryczny, ze 30 stopni bedzie. już ledwo sobie daje radę.. Poza tym śniło mi się że miałam dachowanie w samochodzie żony mojego nowego gina. za wizyty
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
No teraz już się nie dam! Powiem jej że chcę wiedzieć ile moje dziecko waży i niech zobaczy też czy z moją macicą wszystko ok..bo też się martwię że w ogóle tam nie zagląda.
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Matko kochana ile żeście się rozpisały!
![]() Ja tylko przyszłam zameldować że nas rozłożyło, jesteśmy chorzy a muszę siedzieć w pracy. Normalnie czuję się jak połamana, głowa pęka, nos zatkany, smarkam, kicham, a dziś jeszcze idziemy na połówkowe, a nie mam siły ![]() Także nadrobię Was wieczorkiem. buziaki |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz sny
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby nie stresuj się, może jest sobie tak nisko, może zależy od ułożenia malucha?
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Moja Glizdka znowu zrobiła mi miły poranek- od 6 już czułam kopniaczki, kilka takich że pod skórą widać jak się unosi, nagrałam na telefon nawet Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() Dzisiaj za kolejne! ![]() Na wątku poproszę wyłącznie dobre wieści z finałów ciążowych! Dzidziu Kochana mam nadzieję że po prostu Synek jest maluni bo jest przystosowany do tego, że miał być bliźniakiem i zacznie nadrabiać niebawem Trzymam kciuki i mam Was w myślach.Ja przed pracą skoczyłam do lumpka na dostawę, kupiłam śliczny kudłaty pajacyk z kapturkiem z rogami reniferowymi, kolor taki szaro/brązowy, będzie na wiosnę bo to up to 3m więc akurat koło marca kwietnia na wiosenne spacery. Sobie 2 bluzeczki no i Mamie też kilka koszulek i tunik. Dzisiaj bądź jutro wybieramy się z Mamą na wyprzedaże h&mowo smykowe, już dreptam nogami. Troche mam obawy przed kupowaniem dziewczynkowych rzeczy takich typowych, bo za 1,5 tyg może się okazać że Ninula jest jednak Tymkiem i co wtedy? Najwyżej będę Wam odsprzedawać, więc nie będę odrywać metek w razie W :P Miłego dnia ![]() Aha jeszcze pytanie o kopniaki, ja teraz mam 16t4d, od 16t0d czuję wyraźne kopniaczki i w pierwszy dzień były one nisko, tuż nad kością łonową, w tej chwili są dokładnie między nią a pępkiem w połowie drogi, a wczoraj po południu dwa razy pukała z 1 cm koło pępka więc wyprawia mi w brzuchu prawdziwe akrobacje.
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Ja czuję nisko. Tzn: na początku, tak ok. 16tc czułam pod pępkiem i zgadzało się to z wysokością macicy. Jak już pisałam: teraz mam ją dość nisko, więc Bejbziola czuję w dość dziwnym miejscu- jakby pchał mi się do pochwy [wybaczcie obrazowe, ale dosłownie tak to jest]
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Dzidziu i ja łączę się z Tobą i Twoim Maleństwem. Trzymam mocno kciuki, żeby Maluszek rósł jak na drożdżach.
Moja Maja wyjątkowo spokojna dzisiaj. Można i nas dopisać: Ania 28 lat, OM 7.02.2013, TP 14.11.2013, Maja Olena |
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem dlaczego brzuch mi rośnie, skoro dziecko jest jakby poniżej brzucha dobrze że za tydzień mam kolejne usg, to podrąze temat o co chodzi Ah, i w ogóle piszecie o tej płci, ja chyba za tydzień się dowiem więcej ale sama nie wiem czy chce wiedzieć, takie mam rozterki z tego powodu. Na początku, przed testami genetycznymi mi było wszystko jedno, byle tylko testy wyszły ok. Potem jak dwóch lekarzy powiedziało w 14 tygodniu że chyba chłopak, to tak się jakoś nastawiłam psychicznie, nad imieniem dyskutowaliśmy godzinami itp. Potem w 18 tygodniu kolejny lekarz powiedział że nie widzi penisa, no ale jeszcze wcześnie żeby stwiedzić itp. itd.. No i poczułam rozczarowanie. Chyba mam taki problem, że nie planuje więcej dzieci, TŻ też na chwilę obecną, no ale nie wyklucza że kiedyś w przyszłości może.... No a wydaje mi się, że chciałby mieć syna. No więc jak by był synek, to wilk byłby syty i owca cała Ale z drugiej strony jak mi TŻ opowiada jakim był rozrabiaką w dzieciństwie, to gdyby syn miał wdać się w niego, to nie wiem jak bym to przeżyłaTak że sama już nie wiem, co bym chciała ale musiałam sobie pomarudzić
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za tydzień wizyta i też mam zamiar drążyć - o ile nie zapomnę
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia, trzymam kciuki za badania. Wyobrażam sobie, jak się martwisz, no ale tak jak już któraś z dziewczyn pisała - dobrze, że lekarz zauważył to, niż jakby miał udawać, że wszystko jest dobrze i nie zalecić dodatkowych badań.
paulina, śliczne te ciuszki z allegro, które zamówiłaś. zapisałam sobie sprzedawcę kyte, mi też lekarz nie podawał wagi maluszka. Ale przy następnej wizycie o wszystko się go wypytam, dodatkowo to będzie 22 tydzień więc to powinno być już takie połówkowe badanie z wszystkimi narządami itd. nemosek, jeśli chodzi o kolor wózka, to ja chciałam fioletowy, ale w sklepie się okazało, że on taki jest trochę jaśniejszy niż na zdjęciu i przez to trochę nijaki. Mężowi w sklepie spodobał się czerwony, ale mi się nie podoba. W końcu stanie na mocnym niebieskim:
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

A ja myslalam, ze sie babcia ucieszy. No nic.
no i będzie drugi sisior
Nie dane mi będzie sukienki kupować i w śliczne opaski stroić 
Bardzo poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa, albo chociaż pójdę jeszcze na konsultacje do innego.

nie rozumiem dlaczego brzuch mi rośnie, skoro dziecko jest jakby poniżej brzucha