Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-08-15, 13:08   #241
pani uzytkownik
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 27
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Poa alpina: dzi瘯uje bardzo za wskazowki. Powinnam byc na P, ale nie moge sie przelamac. Mam nadzieje, ze w koncu wstawie tu porz康ny jadlospis P.
Narazie to U i naprawa metabolizmu i od篡wienie....

Ryby jadam b czesto w tygodniu min 3x na obiad glownie dorsza i 這sosia czasem halibut czy morszczuk. jeszcze na kolacje tunczyk czy losos wedzony.
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pani uzytkownik jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:05   #242
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆
Wzorowy jad這spis! Dorzuci豉bym jeszcze jaki podwieczorek, albo cho熲y owoc na przek御k
Dzi瘯uj
Nic wi璚ej by mi si nie zmie軼i這. Jak ju m闚i豉m- mam raczej ma陰 pojemno嗆

Cytat:
Napisane przez essero Poka wiadomo嗆
P

好iadanie

-jajko wiejskie na miekko z sosem chilli
-4 kromki razowca
-delma/twarozek z czosnkiem i jogurtem na to og鏎ek ma這soslny
-delma/wo這wina w璠zona 1 plaster na to pomidorki koktajlowe z 2
-delma/poledwica z inyka 2 plastry na to duzo pomidora
-delma / p馧 z twaro磬iem i og鏎kiem /p馧 z poledwica i pomidorem

2 kostki czekolady

2 好iadanie

-0,5 l mleka 2% + 6 造瞠k kaszy mannej +oko這 1,5 gar軼i malin (wysz豉 m璕a g瘰ta i mleczna) babcia podjad豉 mi 3 造zki juz gotowej

Obiad (bedzie)

-gulasz z sosem zabielanym smietana i zageszczany maka
- znajac 篡cie dadza zn pp馧 talerza ziemniak闚
- og鏎ki malosolne

Podwieczorek ( bedzie)

-talerz zupy pomidorowej na cielecinie zabielana smietana z ry瞠m (bardziej ta zupa przypomina risotto xd) zjem ca造 talerz + 200 g miesa ( tak okolo podaje bo jest 800 g to na 4 dni )

kolacja ( bedzie)
- 3 kromki pewnie 2 z maslem orzechowym i jedna z szynka lub twarozkiem

Ja juz chce wazyc te swoje kilogramy i 瞠by nikt mnie nie kontrolowa i nie patrzy mi sie na rece ;(
Podoba mi si w tym P, 瞠 jesz warto軼iowo i zapewniasz organizmowi r騜norodne, fajne, zdrowe jedzenie. Skoro masz za sob przygod z ED na pewno musisz go troch od篡wi. Dobrze, 瞠 np. nie napychasz si po kokardk s這dyczami, byle szybciej przybra na wadze. Chocia wiadomo, 瞠 鄉ia這 mo瞠sz sobie pozwoli r闚nie na s這dko軼i
Natomiast r闚nie nie podoba mi si, 瞠 od rana planujesz swoje jedzenie a do wieczora. Ok, fajnie mie jaki generalny plan. Mo積a wtedy zrobi przemy郵ane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczeg馧ach... Z tym zdecydowanie musisz walczy. Naucz si zn闚 cieszy jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawd jest du膨 przyjemno軼i. Warto czasem zje嗆 co spontanicznie, bo np. masz na to ochot albo kto Ci czym pysznym pocz瘰tuje.
Wiem, 瞠 kontrola innych bywa strasznie przyt豉czaj帷a, ale na w豉snym przyk豉dzie wiem, 瞠 nieraz bywa niezb璠na...

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

A ja uwielbiam 瞠berka! Najbardziej pieczone z miodem w wykonaniu Te軼iowej. Ale takie mocno mi瘰ne, sma穎ne bez dodatku t逝szczu - te s ok .

I znowu baaardzo mi si podoba Twoje menu!Wz鏎! Wszystko bym porwa豉, opr鏂z 這sosia w璠zonego, bo mam do niego uraz i nie prze趾n...
Dzi瘯uj 郵icznie
Mamy chyba bardzo podobny gust w kwestii kulinari闚. Pomijaj帷 oczywi軼ie kwesti 瞠berek
Czym Ci 這so zawini?
Stary 2013-08-15, 18:03   #243
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86

dance makabre, Poa alpina, Limonka1987 dzi瘯i za bardzo praktyczne rady
Dzisiaj wolne, wi璚 mia豉m wi瘯sze mo磧iwo軼i dzia豉nia, mam nadziej, 瞠 ju jest troszk lepiej

U:
I (8.00): manna (25g) na wodzie z brzoskwini i 造磬 mieszanki bakaliowej
30min biegania interwa這wego (w moim wykonaniu to raczej marszo-trucht, bo straszna klucha ze mnie, m璚z si ju jak wejd na 3 pi皻ro )
II(11.20): grahamka, p馧 z oscypkiem, p馧 z rzodkiewk, marchewka
III (14.30): warzywa na patelni (300g!), 30g soczewicy, 250g przecieru pomidorowego, 鈍ie篡 pomidor z bazyli (to chyba najbardziej skomplikowana rzecz jak w 篡ciu ugotowa豉m, ale warto by這 w這篡 wysi貫k, bo wysz這 ca趾iem dobre)
IV (17.20): jogurt 0% z 造磬 kakao
V(b璠zie zaraz, 19.00): kromka razowca z serkiem kiri, kromka razowca z przecierem pomidorowym, og鏎ek
Du穎 herbaty czerwonej i bia貫j, 3 czarne kawy, puszka pepsi light (wiem, 瞠 鈍i雟two, ale mia豉m ochot na s這dkie, a z powodu k這pot闚 ze spaniem staram si unika cukru)
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:05   #244
dance makabre
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 493

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka wiadomo嗆
Dzisiaj wolne, wi璚 mia豉m wi瘯sze mo磧iwo軼i dzia豉nia, mam nadziej, 瞠 ju jest troszk lepiej

U:
I (8.00): manna (25g) na wodzie z brzoskwini i 造磬 mieszanki bakaliowej dlaczego na wodzie, a nie na mleku? doda豉bym jaki nabia
30min biegania interwa這wego (w moim wykonaniu to raczej marszo-trucht, bo straszna klucha ze mnie, m璚z si ju jak wejd na 3 pi皻ro )
II(11.20): grahamka, p馧 z oscypkiem, p馧 z rzodkiewk, marchewka a nie lepiej z oscypkiem i rzodkiewk na raz?
III (14.30): warzywa na patelni (300g!), 30g soczewicy, 250g przecieru pomidorowego, 鈍ie篡 pomidor z bazyli (to chyba najbardziej skomplikowana rzecz jak w 篡ciu ugotowa豉m, ale warto by這 w這篡 wysi貫k, bo wysz這 ca趾iem dobre) dorzu w璕le: ry br您owy, makaron pe軟oziarnisty lub kasz...
IV (17.20): jogurt 0% z 造磬 kakao zast徙 0% pe軟ot逝stym jogurtem i dorzu orzechy
V(b璠zie zaraz, 19.00): kromka razowca z serkiem kiri, kromka razowca z przecierem pomidorowym, og鏎ek serki kanapkowe to chemia... lepszy by豚y twar鏬 ze szczypiorkiem np.
Du穎 herbaty czerwonej i bia貫j, 3 czarne kawy, puszka pepsi light (wiem, 瞠 鈍i雟two, ale mia豉m ochot na s這dkie, a z powodu k這pot闚 ze spaniem staram si unika cukru)
Jest lepiej Uwagi wy瞠j
Stary 2013-08-15, 21:28   #245
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Podaj sw鎩 jad這spis z dzisiaj. Cel - stopniowe przytycie, a jednocze郾ie opracowanie jad這spisu niedu瞠go obj皻o軼iowo (nie chc sobie rozci庵a 穎陰dka) i uniwersalnego (p騧niej chc tylko zmieni niekt鏎e sk豉dniki i ich proporcje).

好iadanie:
* owsianka (4 造磬i p豉tk闚 owsianych b造skawicznych + 造磬a kaszy manny, 造瞠czka otr瑿闚 pszennych, ok. 250 ml mleka 1.5%, spora gar嗆 orzech闚 laskowych, niewielka miseczka bor闚ek, kilka 造瞠k miodu (nie pami皻am, ile - du穎 )
* tu powinien by nutridrink, ale nie by這 w lod闚ce. :< Nic to.
II 郾iadanie:
* tost (2 kromki chleba sojowego grubo posmarowane serkiem kanapkowym [wiem, z這, ale nie przepadam za mas貫m], ma造 li嗆 sa豉ty [nie wystawa poza kanapk獧, plaster sera, 造瞠czka s這neczniku] - ca這嗆 podpieczona + duu穎 sosu a'la sa豉tkowego
Obiad:
* 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej
* og鏎ek kiszony
* gulasz warzywny (tutaj pe軟ego sk豉du nie podam, na pewno by z cukinii i mi瘰a z indyka + dosypa豉m troch ziaren s這necznika)
* sok owocowy Tymbark o smaku liczi
Podwieczorek:
* porcja babki jogurtowej pracowicie wysmarowanej miodem
* spora gar嗆 migda堯w zalanych miodem (razem posz這 kilka 造瞠czek)
* jogurt pitny truskawka-kiwi 150 ml
Kolacja:
* 2xchleb sojowy grubo wysmarowany serkiem kanapkowym + 2 plastry szynki wieprzowej
* sa豉tka (2 li軼ie sa豉ty czerwonej, troch sa豉ty mas這wej, 3 pomidorki koktajlowe, 2 造磬i tartego parmezanu, gar嗆 pestek z dyni, sos: 造磬a oliwy z oliwek, solidna 造瞠czka musztardy, 造瞠czka octu balsamicznego)
* nutridrink czekoladowy

W mi璠zyczasie - woda, tylko woda. Taki ze mnie dziwny stworek, 瞠 inaczej nie lubi.
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:02   #246
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka wiadomo嗆
Poa alpina: dzi瘯uje bardzo za wskazowki. Powinnam byc na P, ale nie moge sie przelamac. Mam nadzieje, ze w koncu wstawie tu porz康ny jadlospis P.
Narazie to U i naprawa metabolizmu i od篡wienie....

Ryby jadam b czesto w tygodniu min 3x na obiad glownie dorsza i 這sosia czasem halibut czy morszczuk. jeszcze na kolacje tunczyk czy losos wedzony.
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale prosz . Musisz si prze豉ma. Stawka jest zbyt wysoka!!! Z rybami trzymaj tak dalej! Mam nadziej, 瞠 b璠zie tylko lepiej...
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Dzi瘯uj 郵icznie
Mamy chyba bardzo podobny gust w kwestii kulinari闚. Pomijaj帷 oczywi軼ie kwesti 瞠berek
Czym Ci 這so zawini?
Gusta to ja w gruncie rzeczy mam bardzo zr騜nicowane . υsosia w璠zonego kiedy nami皻nie jada豉m jako bia趾ow kolacj, do czasu, a przypa喚ta這 mi si jakie chor鏏sko i zaraz po kolacji by這 ... Od tego momentu jest dla mnie po prostu za s這ny i cofa mnie na sam zapach. Za to w innej formie ni w璠zonej 這sosia wprost uwielbiam!

Cytat:

U:
III (14.30): warzywa na patelni (300g!), 30g soczewicy, 250g przecieru pomidorowego, 鈍ie篡 pomidor z bazyli (to chyba najbardziej skomplikowana rzecz jak w 篡ciu ugotowa豉m, ale warto by這 w這篡 wysi貫k, bo wysz這 ca趾iem dobre)
V(b璠zie zaraz, 19.00): kromka razowca z serkiem kiri, kromka razowca z przecierem pomidorowym, og鏎ek
Tak jak wspomnia豉 dance makabre - jest o wiele lepiej, cho nadal mo積a by wprowadzi mn鏀two poprawek.

Manna koniecznie na mleku. Taka na wodzie ma w og鏊e smak? Jogurt 0% nie jest dobrym wyborem, lepszy normalny . Do niego ca趾iem spoko by造by sezonowe owoce.

Reszta? W por闚naniu do poprzedniego menu i tak ogromna r騜nica wi璚... czekam na kolejne post瘼y . Pami皻aj o rybach, serach i jajkach, skoro nie przepadasz za mi瘰em... Super, 瞠 pojawi造 si warzywa i orzechy. Oby by這 tylko lepiej!

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Podaj sw鎩 jad這spis z dzisiaj. Cel - stopniowe przytycie, a jednocze郾ie opracowanie jad這spisu niedu瞠go obj皻o軼iowo (nie chc sobie rozci庵a 穎陰dka) i uniwersalnego (p騧niej chc tylko zmieni niekt鏎e sk豉dniki i ich proporcje).

好iadanie:
* owsianka (4 造磬i p豉tk闚 owsianych b造skawicznych + 造磬a kaszy manny, 造瞠czka otr瑿闚 pszennych, ok. 250 ml mleka 1.5%, spora gar嗆 orzech闚 laskowych, niewielka miseczka bor闚ek, kilka 造瞠k miodu (nie pami皻am, ile - du穎 )
* tu powinien by nutridrink, ale nie by這 w lod闚ce. :< Nic to.
II 郾iadanie:
* tost (2 kromki chleba sojowego grubo posmarowane serkiem kanapkowym [wiem, z這, ale nie przepadam za mas貫m], ma造 li嗆 sa豉ty [nie wystawa poza kanapk獧, plaster sera, 造瞠czka s這neczniku] - ca這嗆 podpieczona + duu穎 sosu a'la sa豉tkowego
Obiad:
* 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej
* og鏎ek kiszony
* gulasz warzywny (tutaj pe軟ego sk豉du nie podam, na pewno by z cukinii i mi瘰a z indyka + dosypa豉m troch ziaren s這necznika)
* sok owocowy Tymbark o smaku liczi
Podwieczorek:
* porcja babki jogurtowej pracowicie wysmarowanej miodem
* spora gar嗆 migda堯w zalanych miodem (razem posz這 kilka 造瞠czek)
* jogurt pitny truskawka-kiwi 150 ml
Kolacja:
* 2xchleb sojowy grubo wysmarowany serkiem kanapkowym + 2 plastry szynki wieprzowej
* sa豉tka (2 li軼ie sa豉ty czerwonej, troch sa豉ty mas這wej, 3 pomidorki koktajlowe, 2 造磬i tartego parmezanu, gar嗆 pestek z dyni, sos: 造磬a oliwy z oliwek, solidna 造瞠czka musztardy, 造瞠czka octu balsamicznego)
* nutridrink czekoladowy

W mi璠zyczasie - woda, tylko woda. Taki ze mnie dziwny stworek, 瞠 inaczej nie lubi.
Nie powiem - ca趾iem spoko. Masz przyty, wi璚 nie kontroluj tego a zanadto i nie wyliczaj... Wrzu na luz i jedz to, na co masz smaka! A w piciu samej wody nie ma nic z貫go .

Dzisiejsze U u T - mega lu幡e, ale nie ma czego 瘸這wa! Czuj si, jakbym zn闚 mia豉 16 lat

好iadanie:
2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa z 鄴速ym serem, szynk, cukini, papryk i ketchupem
Do kawy: 50g bia貫j jogurtowej czekolady z limonk
Przek御ka: jab趾o
Obiad: duszona kark闚ka wieprzowa w sosie, sporo ziemniak闚, kalafior z bu趾 tart, sa豉tka z czerwonej kapusty
Na mie軼ie: 3x piwo Namys堯w Bia貫 Pszeniczne , 3x Warka Radler (o mamo, a ja ko鎍z bra antybiotyk, z這oooo!)

Do picia:
woda 廝鏚lana, 2x zielona herbata

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-15 o 22:04
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:36   #247
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Nie powiem - ca趾iem spoko. Masz przyty, wi璚 nie kontroluj tego a zanadto i nie wyliczaj... Wrzu na luz i jedz to, na co masz smaka! A w piciu samej wody nie ma nic z貫go .
Przyznaj - kontroluj (cho nie z jak捷 przesadn dok豉dno軼i), bo... chc mie pewno嗆, 瞠 wyrabiam pewn norm. Mam lekkie zaburzenia od篡wiania, a postanowi豉m, 瞠 nie b璠 trzyma豉 si 軼i郵e jad這spisu od dietetyczki (po prostu nie chc je嗆 3 tygodnie tego samego... gdzie tu miejsce na t wspominan spontaniczno嗆?), wi璚 wiem, 瞠 nie mog schrzani. A jestem typem, kt鏎y bez problemu 篡wi豚y si samymi warzywami, wy陰cznie ze wzgl璠闚 smakowych. I nie uznaj podjadania...
Ogarniam jad這spis ju pod "normalne" jedzenie + dodaj teraz niewielkie bonusy, 瞠by troch pom鏂 losowi. :P

Cytat:
好iadanie:
Cytat:
2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa z 鄴速ym serem, szynk, cukini, papryk i ketchupem
Obiad: duszona kark闚ka wieprzowa w sosie, sporo ziemniak闚, kalafior z bu趾 tart, sa豉tka z czerwonej kapusty
Na mie軼ie: 3x piwo Namys堯w Bia貫 Pszeniczne , 3x Warka Radler (o mamo, a ja ko鎍z bra antybiotyk, z這oooo!)
Smakowo ma這 co mi podchodzi (:P), ale jedna rzecz brzmi ciekawie... czekolada z limonk? Jak to smakuje?
Stary 2013-08-16, 06:02   #248
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:

U:
Zdecydowanie wida popraw
Dziewczyny ju Ci zwr鏂i造 uwag na pewne rzeczy, wi璚 ja ju tylko trzymam kciuki, 瞠by by這 coraz lepiej

Cytat:
Dzisiejsze U u T - mega lu幡e, ale nie ma czego 瘸這wa! Czuj si, jakbym zn闚 mia豉 16 lat

好iadanie:

Do picia:
woda 廝鏚lana, 2x zielona herbata
Poszala豉 wczoraj piwnie

Moje U wczorajsze

好iadanie: owsianka z kakao, bananem, nektarynk i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II 郾iadanie: kromka pieczywa pe軟oziarnistego z szynk z piersi kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem, szklanka ch這dniku (takiego kupnego)
Obiad: pier z kurczaka curry marynowana w jogurcie, kalafior z bu趾 tart (pi徠eczka, Poa alpina ), ry
Podjadane przy ogl康aniu seriali: lody, paluszki bekonowe, 郵iwki
Kolacja: tortilla z cukini, fet i suszonymi pomidorami.
Stary 2013-08-16, 08:36   #249
essero
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 59

Podoba mi si w tym P, 瞠 jesz warto軼iowo i zapewniasz organizmowi r騜norodne, fajne, zdrowe jedzenie. Skoro masz za sob przygod z ED na pewno musisz go troch od篡wi. Dobrze, 瞠 np. nie napychasz si po kokardk s這dyczami, byle szybciej przybra na wadze. Chocia wiadomo, 瞠 鄉ia這 mo瞠sz sobie pozwoli r闚nie na s這dko軼i
Natomiast r闚nie nie podoba mi si, 瞠 od rana planujesz swoje jedzenie a do wieczora. Ok, fajnie mie jaki generalny plan. Mo積a wtedy zrobi przemy郵ane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczeg馧ach... Z tym zdecydowanie musisz walczy. Naucz si zn闚 cieszy jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawd jest du膨 przyjemno軼i. Warto czasem zje嗆 co spontanicznie, bo np. masz na to ochot albo kto Ci czym pysznym pocz瘰tuje.
Wiem, 瞠 kontrola innych bywa strasznie przyt豉czaj帷a, ale na w豉snym przyk豉dzie wiem, 瞠 nieraz bywa niezb璠na...

Jeszcze tydzien temu jad豉m p馧 tabliczki dziennie , widocznie moj organizm potrzebowa jaki sk豉dnik闚 z tego produktu
Co do planowania posi趾ow to racja. Tez juz chce na spontana leciec i nie myslec co zjem, ale to jeszcze dla mnie troche trudne, ale d捫e do tego. Wiem , 瞠 jeszcze d逝ga droga do wyjscia z tego bagna,ale ma造mi kroczkami si staram. Najwazniejsze,ze juz zrozumialam sw鎩 b陰d i nikomu nie polecam takiego "odchudzania" bo to wiecej szk鏚 niz ... szkoda gada. Czasem si 鄉ieje z mam bo zawsze by豉m troche pulchniejsza ,ze mysla造smy ,ze trudno jest schudn望 , a tu si okazuje ,瞠 przytyc to sztuka Moje jad這psisy beda bardziej warto軼iowe bo teraz sa troche monotonne gdyz nie jestem w domu, ale jak wr鏂e to urozmaice moje menu heeh o nalesniki czy placuszki ,ryby ,makarony Wiem ,ze w domku czekaj na mnie 4 tabliczki ritter sport z limitek ,ale to nawiasem m闚i帷 hehe
Jesli Ciebie te dotyczy problem ED to je郵i mozesz to napisz mi jak bym mog豉 urozamicic podwieczorek i drugie sniadanie bo z tym zawsze sie zastanawiam

Edytowane przez essero
Czas edycji: 2013-08-16 o 08:43
essero jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:48   #250
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

hej,poczytuje wasze jad這spisy i postanowi豉m te sw鎩 doda. mOim celem jest przytycie
prosz o ocen i komentarz

Moje P

好iadanie : 2 kromki chleba skandynawskiego z delm, bia造m serem,pomidorem. kawa latte,z 造瞠czk miodu

przek御ka:nektarynka

Obiad; zupa krem z dyni(bardzo g瘰ta) pier kurczaka pieczona w zio豉ch,sa豉tka z pomidor闚,mozarelli,bazyl i,polane oliw z
oliwek

kilka kostek czekolady

Podwieczorek: kawa貫k piernika,przek豉danego powid豉mi w czekoladzie, latte

KOlacja : 5 racuch闚 dro盥穎wych (wielko軼i po這wy d這ni)
ze 郵iwkami ,posypanych cukrem pudrem,szklanka mleka 2%

herbaty,woda

Ocenicie?????
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:17   #251
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Przyznaj - kontroluj (cho nie z jak捷 przesadn dok豉dno軼i), bo... chc mie pewno嗆, 瞠 wyrabiam pewn norm. Mam lekkie zaburzenia od篡wiania, a postanowi豉m, 瞠 nie b璠 trzyma豉 si 軼i郵e jad這spisu od dietetyczki (po prostu nie chc je嗆 3 tygodnie tego samego... gdzie tu miejsce na t wspominan spontaniczno嗆?), wi璚 wiem, 瞠 nie mog schrzani. A jestem typem, kt鏎y bez problemu 篡wi豚y si samymi warzywami, wy陰cznie ze wzgl璠闚 smakowych. I nie uznaj podjadania...
Ogarniam jad這spis ju pod "normalne" jedzenie + dodaj teraz niewielkie bonusy, 瞠by troch pom鏂 losowi. :P

[B]

Smakowo ma這 co mi podchodzi (:P), ale jedna rzecz brzmi ciekawie... czekolada z limonk? Jak to smakuje?
Skoro na pocz徠ku takie odwa瘸nie Ci pomaga to spoko, ale staraj si, 瞠by potem to kontrolowanie by這 bardziej na oko. 畝dnych skrajno軼i . Dobrze, 瞠 masz jaki schemat od dietetyczki - na jego bazie na pewno b璠zie Ci 豉twiej prawid這wo komponowa jad這spisy. Warzywa mo瞠sz je嗆 do woli, no ale w豉郾ie - baz z bia趾a, t逝szczu i z這穎nych w璕li i tak musisz sobie zagwarantowa. A podjadanie do 篡cia niepotrzebne, wi璚 tym to si akurat nie przejmuj .

Szczerze? Mi te ci篹ko wbi si w smaki, jakie s typowe dla domostwa mojego T. Zdecydowanie wol tryb, w jaki spos鏏 od篡wiam si w domu, ale nie b璠 tu ze sob przywozi ca貫j swojej spi瘸rni.

Czekolada z limonk by豉 rewelacyjna. Lindt robi generalnie bardzo dobr, aksamitn bia陰 czekolad. Dodatek 15% jogurtu w proszku i 1% koncentratu soku z limonki nada jej kwaskowaty, bardzo od鈍ie瘸j帷y wymiar. Idealny smako造k na lato.

Cytat:
Poszala豉 wczoraj piwnie

Moje U wczorajsze

好iadanie: owsianka z kakao, bananem, nektarynk i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II 郾iadanie: kromka pieczywa pe軟oziarnistego z szynk z piersi kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem, szklanka ch這dniku (takiego kupnego)
Obiad: pier z kurczaka curry marynowana w jogurcie, kalafior z bu趾 tart (pi徠eczka, Poa alpina ), ry
Podjadane przy ogl康aniu seriali: lody, paluszki bekonowe, 郵iwki
Kolacja: tortilla z cukini, fet i suszonymi pomidorami.
No troszk poszala豉m . Ale nie z byle kim. Poza tym naprawd uwielbiam to bia貫 pszeniczne piwo z Namys這wa.

Oj, bardzo fajne, lu幡e i zdrowe menu - ten luz zdecydowanie zdrowszy, ni w moim wczorajszym jad這spisie . W domu te nie jadam kalafiora z bu趾 tart, lecz polany stopionym mase趾iem posypanym mn鏀twem koperku. Ale kalafior zawsze spoko w ka盥e formie.

Czas edycji: 2013-08-16 o 11:22
Stary 2013-08-16, 11:06   #252
essero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dafne95 Poka wiadomo嗆
hej,poczytuje wasze jad這spisy i postanowi豉m te sw鎩 doda. mOim celem jest przytycie
prosz o ocen i komentarz

Moje P

好iadanie : 2 kromki chleba skandynawskiego z delm, bia造m serem,pomidorem. kawa latte,z 造瞠czk miodu za ma這 !
tutaj 4 kromki lub 3 kromki i 2 jajka na miekko lub zupka mleczna + 2 lub 3 kanapki
przek御ka:nektarynka ----->tu ma byc 2 sniadanie owoc to nie posi貫k tutaj do tej nektarynki dodaj kasze jaglana z 5 造zek mozesz ugotowac na wodzie ja tak robie na P i dodaj 造zke lub dwie jogurtu plus owoc

Obiad; zupa krem z dyni(bardzo g瘰ta) pier kurczaka pieczona w zio豉ch,sa豉tka z pomidor闚,mozarelli,bazyl i,polane oliw z
oliwek

kilka kostek czekolady jakiej? Ja kocham gorzk i bia陰 )

Podwieczorek: kawa貫k piernika,przek豉danego powid豉mi w czekoladzie, latte mniam kocham piernika z powid豉mi dawno nie jad豉m

ze 郵iwkami ,posypanych cukrem pudrem,szklanka mleka 2% mniam

herbaty,woda

Ocenicie?????
jak wyzej
Stary 2013-08-16, 11:20   #253
dafne95
Raczkowanie

essero dzi瘯uje za ocen

rano ci篹ko jest mi wcisn望 wi璚ej,bardzo d逝go nie jad豉m 好iada,tylko kawa. tak wiem bardzo m康rze

czekolada mleczna,ale ja te uwielbiam gorzk zwlaszcza ze sk鏎k pomara鎍zy lub 簑rawin

postaram sie poprawi
Stary 2013-08-16, 11:53   #254
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
prosz o ocen i komentarz

Moje P

好iadanie : 2 kromki chleba skandynawskiego z delm, bia造m serem,pomidorem. kawa latte,z 造瞠czk miodu na 郾iadanie zdecydowanie za ma這 zw豉szcza na U. do tych 2 kanapek jaka zupa mleczna lub wi璚ej kanapek

przek御ka:nektarynka
brakuje II 郾iadania
oliwek do kurczaka brakuje w璕lowodan闚 w postaci kaszy, ry簑 lub ziemniakow

kilka kostek czekolady

Podwieczorek: kawa貫k piernika,przek豉danego powid豉mi w czekoladzie, latte tutaj fajnie

ze 郵iwkami ,posypanych cukrem pudrem,szklanka mleka 2% smacznie, jednak ja poda豉bym je z jakim twaro磬iem albo wiecej racuch闚. 5 to na utrzymanie

herbaty,woda

Ocenicie?????
Jak wy瞠j

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
essero dzi瘯uje za ocen

rano ci篹ko jest mi wcisn望 wi璚ej,bardzo d逝go nie jad豉m 好iada,tylko kawa. tak wiem bardzo m康rze

czekolada mleczna,ale ja te uwielbiam gorzk zwlaszcza ze sk鏎k pomara鎍zy lub 簑rawin

postaram sie poprawi
Do 郾iada musisz sie prze豉ma. To najwazniejszy posi貫k... on daje nam kopa na ca造 dzie i nakr璚a metabolizm..

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:41   #255
dafne95
Raczkowanie

Ervisha dzi瘯i za komentarz ,tak 郾iadania to moj najwi瘯szy grzech,,ale postaram sie zmieni
w豉郾ie wr鏂i豉m z zakup闚,kupi豉m mieszank studenck,my郵e 瞠 to dobry spos鏏 na podbicie kalorii a przy tym smaczny

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 13:47   #256
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha dzi瘯i za komentarz ,tak 郾iadania to moj najwi瘯szy grzech,,ale postaram sie zmieni
w豉郾ie wr鏂i豉m z zakup闚,kupi豉m mieszank studenck,my郵e 瞠 to dobry spos鏏 na podbicie kalorii a przy tym smaczny
polecam dorzuca do twaro磬闚, owsianek czy na kanapki z twaro磬iem albo samemu podjadac

Stary 2013-08-16, 15:58   #257
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 036

R

1. Jogurt ba趾a雟ki light* z pra穎nymi p豉tkami owsianymi, wi鏎kami kokosowymi, po這w du瞠go banana i suszon 簑rawin
skakanka - 3o min
2. Dwie kromki grahama z mas貫m, sa豉t, w璠lin z piersi indyka, kie趾ami rzodkiewki, pomidorem i sol zio這w; nektarynka.
3. Pe軟oziarnisty makaron z sosem z pomidor闚 z czerwon soczewic, marchewk, pieczarkami i cukini; kawa z mlekiem.
4. Serek wiejski z wkrojon papryk i mo瞠 gar軼 orzech闚.

*ten light to tak wyj徠kowo, bo termin si ko鎍zy, a 瞠 chwilowo jestem sama w domu, to nie by這 komu zje軼

poppy seed jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-16, 17:34   #258
pani uzytkownik
Przyczajenie

Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

U. Pt chce miec normalny metabolizm, uniknac napadow, odzyskac @ i odzywic po ed organizm.. ale boje sie gwaltownych skokow wagi.(moje BMR przy obecnej wadze to jakies 1300....)

9. Sn. Owsianka na wodzie z 4lyzek platkow gorskich ok 40g, 100g twarogu poltlustego, otreby zytnie, orzechy wloskie 15g, garsc borowek z ogrodu. (Nie przesadzam z twarogiem?)

13.30 Obiad. 150g indyka na parze, wielki pomidor, porcja brokula, kasza gryczana ok 1/3 woreczka (100g po ugotowaniu jok 10 lyzek to jest, nie wiem czy mam jesc wiecej..) Calosc polana lyzka oliwy.

Rower rekreacyjnie. Pol h

17 Podwieczorek. 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski milki mlecznej, kawa.

20.30 Kolacja. 2 kromki razowca z 2 jajkami, rzodkiewkami i natka. Lyzeczka chrzanu staropolskiego lowicz
* chyba powinnam przekonac sie do masla na kanapki albo dawac awokado (ile?)

Edytowane przez pani uzytkownik
Czas edycji: 2013-08-16 o 21:10
Stary 2013-08-16, 17:36   #259
Ervisha
Zakorzenienie

U

I serek wiejski z brzoskwini, wi郾iami, nerkowcami i gorzk czekolad, 2 kromki domowego chleba z mas貫m orzechowym

II 好iadaniowa pizza z patelni z warzywami i mozzarell

III Soczewica po pakista雟ku

IV fasolka szparagowa z mas貫m orzechowym i sezamem

V bed kotleciki z marchewki z dipem jogurtowym i gotowanym kalafiorem

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 17:36   #260
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86

Dzi瘯i za wsparcie

I (7.30): owsianka na wodzie (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, go tego 100g malin, p馧 nektarynki, 造磬a mieszanki bakaliowej) - nie jestem w stanie si przem鏂 do mleka, ju sam zapach mnie odrzuca
II (11.30): jogurt 0%, nektarynka
III (14.00): risotto z warzywami (p馧 porcji, ale i tak bardzo si najad豉m), du穎 sur闚ek (z pekinki z papryk, marchewka z brzoskwini i og鏎ek ma這solny) - skusi豉m si na wyj軼ie z kole瘸nkami z pracy do barku na przerw lunchow, wi璚 mia豉m bez wysi趾u ciep造 obiad

IV (17.15): jab趾o
V (19.00): kromka razowca z przecierem pomidorowym, kromka razowca z rzodkiewk, marchewka

duuu穎 herbaty, kawy i wody, poza tym na deser po obiedzie puszka coli zero (uzna豉m, 瞠 przy pi徠ku nale篡 mi si smako造k)

Co do jogurt闚 to jem te bezt逝szczowe, bo tylko one s bez cukru, kt鏎ego musz unika (k這poty z bezsenno軼i)

Edytowane przez SybilVane
Czas edycji: 2013-08-16 o 17:47
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-16, 18:24   #261
dafne95
Raczkowanie

moje dzisiejsze mam nadzieje lepsze P

好iadanie: kasza manna na mleku ( 4 造磬i kaszy szklanka mleka) gar軼 bor闚ek ameryka雟kich, 造磬a miodu, 簑rawina suszona gar嗆
espresso

2好iadanie ; jogurt naturalny z kilkoma 郵iwkami i 造磬 miodu gryczanego

gar嗆 mieszanki studenckiej

Obiad: ry br您owy z kukurydza,groszkiem,czerw on fasol, polany oliw z skokiem z cytryny

Podwieczorek : kawa tarty w malinami,gar嗆 mieszanki, latte z malinami w syropie

Kolacja: omlet 2 jaja,cebula,cukinia,tu鎍z yk(p馧 puszki) kromka chleba
pomidor

herbaty,woda,ice tea

I jak?/ prosz o ocen.
Stary 2013-08-16, 19:33   #262
essero
Raczkowanie

Cytat:

好iadanie: kasza manna na mleku ( 4 造磬i kaszy szklanka mleka) gar軼 bor闚ek ameryka雟kich, 造磬a miodu, 簑rawina suszona gar嗆
espresso

Obiad: ry br您owy z kukurydza,groszkiem,czerw on fasol, polany oliw z skokiem z cytryny

pomidor

herbaty,woda,ice tea

I jak?/ prosz o ocen.
Jak dla mnie za malo na P .
Do sniadania do manna na 0,5 l mleka i 6 mannej (ja taka robie na gesto ) +kromka chleba lub nawet 2

do drugiego sniadania dozuc musli np

Do obiadu mieso !

podwieczorek super , marzy mi ciacho

kolacja sama nie wiem
Stary 2013-08-16, 19:42   #263
Shariana
Rozeznanie

Cytat:

espresso

pomidor

herbaty,woda,ice tea

I jak?/ prosz o ocen.
Kolacja to raczej na U, chocia...? Tu鎍zyk w sosie w豉snym, czy w oleju?
Z drugiej strony, bez sensu opycha si przed snem.

Do 郾iadania doda豉bym wi璚ej miodu, w kaszy si 豉two "chowa", a bor闚ki dodatkowo go kamufluj, wi璚 nie ma si poczucia przes這dzenia.
Czemu w obiedzie nie ma mi瘰a?
Stary 2013-08-16, 20:45   #264
g2807
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 71

P:

好iadanie:
kasza manna na mleku: szklanka mleka 1,5%, p馧 造磬i cukru, 2 造磬i kaszy mannej, 造zeczka kakaa, kawa貫k nektarynki, herbatnik

II 郾iadanie:
nektarynka, 7 days kakaowy

Obiad:
miska roso逝, dwa nale郾iki z serem bia造m i polew czekoladow, szklanka soku pomara鎍zowego

Podwieczorek:
budy czekoladowy z kawa趾ami orzech闚

Kolacja:
p馧 pizzy z szynk, serem, pieczarkami i ketchupem, melisa

po: jogurt ananasowy z pestkami s這necznika, orzechami w這skimi i orzechami ziemnymi, pasek czekolady gorzkiej

Wydaje mi si, 瞠 to jednak za ma這 na P...
Stary 2013-08-16, 21:36   #265
Shariana
Rozeznanie

Nie jest 幢e. Fakt, 瞠 przez wi瘯szo嗆 dnia wygl康a這 to przeci皻nie, ale nadrobi豉 wieczorem.

Ja te dzisiaj da豉m cia豉. Mia這 by P, ale z ciekawo軼i, czy klasyfikuje si to na w miar zgrabne U, pomijaj帷 obecno嗆 nutridrink闚?

好iadanie:
*Tost (2 kromki chleba sojowego + gruba warstwa serka Turek Figura z rzodkiewk + plaster szynki wieprzowej + plaster sera) z keczupem
* 150 g kupnej sa豉tki (takiej z jajkiem, majonezem, ziemniakami... t逝stej) + wkrojony szczypiorek
* nutridrink tropikalny
II 郾iadanie:
* Big milk czekoladowy
Obiad:
* ry bia造 (sporo...)
* pol璠wiczki drobiowe w sosie serowym
* odrobina pomidork闚 z cebulk
* p馧 szklanki soku marchewkowego
Podwieczorek:
* zacny kawa貫k babki jogurtowej oblanej 2 造瞠czkami miodu
* koktajl bananowy (przybli穎ny sk豉d: 200 ml kefiru 0%, 1/2 banana, 造磬a ziaren s這necznika, p馧 造瞠czki kakao)
Kolacja:
* sa豉tka (taka sama, jak ostatnio - pomidory, sa豉ta, ziarna dyni, , tarty ser, sos z musztardy, octu i oliwy)
* kromka chleba dyniowego z serkiem Turek Figura z rzodkiewk + plaster szynki wieprzowej
* nutridrink truskawkowy

Zjedzcie mnie za te wszystkie zero i lighty - innych w lod闚ce nie by這...
Stary 2013-08-16, 21:57   #266
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka wiadomo嗆
R

1. Jogurt ba趾a雟ki light* z pra穎nymi p豉tkami owsianymi, wi鏎kami kokosowymi, po這w du瞠go banana i suszon 簑rawin
skakanka - 3o min
2. Dwie kromki grahama z mas貫m, sa豉t, w璠lin z piersi indyka, kie趾ami rzodkiewki, pomidorem i sol zio這w; nektarynka.
3. Pe軟oziarnisty makaron z sosem z pomidor闚 z czerwon soczewic, marchewk, pieczarkami i cukini; kawa z mlekiem.

*ten light to tak wyj徠kowo, bo termin si ko鎍zy, a 瞠 chwilowo jestem sama w domu, to nie by這 komu zje軼
Gar嗆 orzech闚 niech wpada jak najbardziej . Podoba mi si!

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka wiadomo嗆
U. Pt chce miec normalny metabolizm, uniknac napadow, odzyskac @ i odzywic po ed organizm.. ale boje sie gwaltownych skokow wagi.(moje BMR przy obecnej wadze to jakies 1300....)

9. Sn. Owsianka na wodzie z 4lyzek platkow gorskich ok 40g, 100g twarogu poltlustego, otreby zytnie, orzechy wloskie 15g, garsc borowek z ogrodu. (Nie przesadzam z twarogiem?)

13.30 Obiad. 150g indyka na parze, wielki pomidor, porcja brokula, kasza gryczana ok 1/3 woreczka (100g po ugotowaniu jok 10 lyzek to jest, nie wiem czy mam jesc wiecej..) Calosc polana lyzka oliwy.

Rower rekreacyjnie. Pol h

17 Podwieczorek. 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski milki mlecznej, kawa.

20.30 Kolacja. 2 kromki razowca z 2 jajkami, rzodkiewkami i natka. Lyzeczka chrzanu staropolskiego lowicz
* chyba powinnam przekonac sie do masla na kanapki albo dawac awokado (ile?)
Moje BMR to nieco ponad 1400 kcal, ale tym wska幡ikiem nie masz si co sugerowa - to jest minimalna ilo嗆 energii, jak musisz sobie dostarczy aby w og鏊e utrzyma metabolizm. Ja b璠帷 na U ze spokojem pozwalam sobie na 2400 kcal (na oko). W豉郾ie, masz si OD玆WI, a je郵i b璠ziesz dba o odpowiednie od篡wienie, a nie bezmy郵nie pasienie si 鄉ieciami - nie musisz si martwi o skoki masy cia豉. My郵 o sobie dobrze i dbaj o siebie!

Normalna obiadowa porcja kaszy gryczanej to p馧 woreczka, wi璚 nie b鎩 si zje嗆 w豉郾ie tyle. Nie przesadzasz z twarogiem. 100g to ledwo z p馧 kostki, a mi si zdarza這 zjada ca陰 na raz wraz z dodatkami. Poza tym w pozosta貫j cz窷ci dnia nie jadasz 瘸dnego innego nabia逝, wi璚 nie wiem, sk康 Twoje obawy.

Dla mnie owsianka gotowana na wodzie jest ja這wa w smaku .

Rzeczywi軼ie mog這 wpa嗆 mas這 do kanapek. Uwielbiam po陰czenie jajek, mas豉 i rzodkiewek.

Nale篡 Ci si pochwa豉 za podwieczorek, a tak瞠 za oliw i orzechy. Jedz na zdrowie! A rekreacyjny ruch te si chwali .

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
U

I serek wiejski z brzoskwini, wi郾iami, nerkowcami i gorzk czekolad, 2 kromki domowego chleba z mas貫m orzechowym

Pi瘯nie!Twoje wege jad這spisy s bardzo inspiruj帷e... Warzywne szale雟twa, no i te orzeeechy! Intryguje mnie ta wariacja na temat fasolki szparagowej!

Cytat:
Dzi瘯i za wsparcie

I (7.30): owsianka na wodzie (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, go tego 100g malin, p馧 nektarynki, 造磬a mieszanki bakaliowej) - nie jestem w stanie si przem鏂 do mleka, ju sam zapach mnie odrzuca
III (14.00): risotto z warzywami (p馧 porcji, ale i tak bardzo si najad豉m), du穎 sur闚ek (z pekinki z papryk, marchewka z brzoskwini i og鏎ek ma這solny) - skusi豉m si na wyj軼ie z kole瘸nkami z pracy do barku na przerw lunchow, wi璚 mia豉m bez wysi趾u ciep造 obiad

V (19.00): kromka razowca z przecierem pomidorowym, kromka razowca z rzodkiewk, marchewka

duuu穎 herbaty, kawy i wody, poza tym na deser po obiedzie puszka coli zero (uzna豉m, 瞠 przy pi徠ku nale篡 mi si smako造k)

Co do jogurt闚 to jem te bezt逝szczowe, bo tylko one s bez cukru, kt鏎ego musz unika (k這poty z bezsenno軼i)
Nie b璠 owija w bawe軟 - TRAGEDIA! Ok, warzywa i owoce s zdrowe. Razowiec, p豉tki owsiane i ry r闚nie, ale... Gdzie bia趾o i t逝szcze? Czym chcesz od篡wi organizm? Gdzie budulec i paliwo? Jakie warto軼i od篡wcze ma kanapka z przecierem pomidorowym? Wydaje Ci si, 瞠 jesz zdrowo, ale tak naprawd jesz JAΜWO. I totalnie nie rozumiem tej 軼iemy z jogurtem 0%. Wszystkie jogurty maj w sobie cukier mleczny, czyli laktoz. A ponadto wi瘯szo嗆 jogurt闚 z dodatkami jest dos豉dzana sacharoz. Co jak co - w Twoim menu i tak czy siak cukr闚 nie brakuje, brak za to innych, elementarnych substancji od篡wczych. Mo瞠 masz problemy ze snem, bo Tw鎩 organizm jest GΜDNY, domaga si od篡wienia od 鈔odka, na poziomie kom鏎kowym?

Czas edycji: 2013-08-16 o 21:59
Stary 2013-08-16, 22:27   #267
pani uzytkownik
Przyczajenie

Cytat:

Moje BMR to nieco ponad 1400 kcal, ale tym wska幡ikiem nie masz si co sugerowa - to jest minimalna ilo嗆 energii, jak musisz sobie dostarczy aby w og鏊e utrzyma metabolizm. Ja b璠帷 na U ze spokojem pozwalam sobie na 2400 kcal (na oko). W豉郾ie, masz si OD玆WI, a je郵i b璠ziesz dba o odpowiednie od篡wienie, a nie bezmy郵nie pasienie si 鄉ieciami - nie musisz si martwi o skoki masy cia豉. My郵 o sobie dobrze i dbaj o siebie!

Normalna obiadowa porcja kaszy gryczanej to p馧 woreczka, wi璚 nie b鎩 si zje嗆 w豉郾ie tyle. Nie przesadzasz z twarogiem. 100g to ledwo z p馧 kostki, a mi si zdarza這 zjada ca陰 na raz wraz z dodatkami. Poza tym w pozosta貫j cz窷ci dnia nie jadasz 瘸dnego innego nabia逝, wi璚 nie wiem, sk康 Twoje obawy.

Dla mnie owsianka gotowana na wodzie jest ja這wa w smaku .

Rzeczywi軼ie mog這 wpa嗆 mas這 do kanapek. Uwielbiam po陰czenie jajek, mas豉 i rzodkiewek.

Nale篡 Ci si pochwa豉 za podwieczorek, a tak瞠 za oliw i orzechy. Jedz na zdrowie! A rekreacyjny ruch te si chwali .
Bardzo dziekuje za wskaz闚ki

Owsiank gotuje na wodzie - kiedy zawsze gotowa豉m na szklance mleka 2%, teraz zamieni豉m po prostu mleko na rzecz twarogu (zostane przy tych 100g - lepiej sie czuje) - wi璚ej bia趾a Czasami poza owsiank dodaje tez ok 50g w ciagu dnia na jakie kanapki/ do orzech闚 lub zjadam jogurt/kefir/ser zo速y- dlatego mowilam o przesadzie
Dzieki za wskaz闚ki dot kaszy- nigdy nie wiem ile zjesc, (mam troche zaburzony o鈔odek sytosci- po ED stad te moje wszytskie pytania ) Musze powoli przekonywac sie do mas豉 i stopniowo zwiekszac kaloryczno軼 jad這spisu.
C騜 b璠 stara豉 si dbac o siebie, odzywiac i nie stresowa nadmiernie tym jedzeniem. Jeszcze raz dzi瘯i!

Edytowane przez pani uzytkownik
Czas edycji: 2013-08-16 o 22:28
Stary 2013-08-16, 22:40   #268
dance makabre
Wtajemniczenie

Dzisiejsze R- poza 郾iadaniem wszystkie posi趾i w pracy, ruchu brak, ale ca造 dzie na stoj帷o
I placki owsiane z rabarbarem, podane z miodem; kawa z mlekiem; pi皻ka razowca z mas貫m orzechowym
II kanapka sk豉dana z razowca z plastrem pieczonego domowego schabu z suszon morel, z og鏎kiem zielonym i papryk
III makaron pe軟oziarnisty z cukini, pomidorem i chili
IV serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi

Na V posi貫k zabrak這 czasu i ochoty Po prostu jako mi si porozsuwa造 te cztery...
Stary 2013-08-17, 06:06   #269
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Mi te ci篹ko wbi si w smaki, jakie s typowe dla domostwa mojego T. Zdecydowanie wol tryb, w jaki spos鏏 od篡wiam si w domu, ale nie b璠 tu ze sob przywozi ca貫j swojej spi瘸rni.
Mam podobny problem. Moja przysz豉 te軼iowa gotuje bardzo tradycyjnie- du穎 mi瘰a, wszystko t逝ste, zabielane itp. Zupe軟ie nie moje klimaty.
Na szcz窷cie mam ten komfort, 瞠 bywamy u nich tylko na niedzielnym obiedzie 1-2 razy w miesi帷u, wi璚 mo積a si przem璚zy

Cytat:
No troszk poszala豉m . Ale nie z byle kim. Poza tym naprawd uwielbiam to bia貫 pszeniczne piwo z Namys這wa.
Nie jestem koneserem, ale piwo pszeniczne bardzo lubi. Kiedy we Wroc豉wiu pi豉m takie, 瞠 郵inka mi cieknie na sam my郵...

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka wiadomo嗆
R

skakanka - 3o min

Bardzo mi si podobaj Twoje R-ki. Jest wszystko co by powinno i to w bardzo apetycznej wersji

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
U

Pysznie tu u Ciebie! Fasolka rzeczywi軼ie brzmi intryguj帷o. Jak j przygotowujesz?

Cytat:
Dzi瘯i za wsparcie

Jad這spis jest lepszy ni Tw鎩 pierwszy, ale razi w nim brak bia趾a i t逝szczy. Skoro nie lubisz mleka, dodaj do owsianki serek wiejski, serek homo czy jogurt (pami皻aj帷, 瞠 tym 0% m闚imy stanowcze nie).
P馧 porcji risotto to pewnie tyle co kot nap豉ka. Nast瘼nym razem wsuwaj ca陰 bez wyrzut闚 sumienia.
Do jab趾a na podwieczorek dodaj gar嗆 orzech闚.
Na kanapki wieczorne mog造 wpa嗆 2 jajka na twardo. Albo mog豉 zblendowa ten koncentrat pomidorowy z czerwon fasol i zio豉mi i mie pyszn, wegetaria雟k past kanapkow.
Je瞠li boisz si je嗆 wi璚ej i troch bardziej kalorycznie- a wydaje mi si, 瞠 tak w豉郾ie jest- zacznij uprawia sport. Przyspieszysz metabolizm, b璠ziesz na bie膨co spala nadwy磬 kalorii. Tym samym b璠ziesz 鄉ia這 mog豉 sobie pozwoli na wi璚ej, nie ryzykuj帷, 瞠 spodnie przestan Ci si dopina

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆
Dzisiejsze R- poza 郾iadaniem wszystkie posi趾i w pracy, ruchu brak, ale ca造 dzie na stoj帷o
I placki owsiane z rabarbarem, podane z miodem; kawa z mlekiem; pi皻ka razowca z mas貫m orzechowym
II kanapka sk豉dana z razowca z plastrem pieczonego domowego schabu z suszon morel, z og鏎kiem zielonym i papryk
III makaron pe軟oziarnisty z cukini, pomidorem i chili
IV serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi

Na V posi貫k zabrak這 czasu i ochoty Po prostu jako mi si porozsuwa造 te cztery...
Ale pyszno軼i!
Jest jeszcze rabarbar? Nie wiedzia豉m.
Troch ma這 bia趾a, ale przecie nie zawsze musi by ono w ka盥ym posi趾u. To jest troch pu豉pka naszego oceniania jad這spis闚- widzimy tylko to, co si dzieje w danym dniu, a przecie tak naprawd dopiero w skali np. tygodnia wida, czy kto dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych temat闚.

Cytat:
Napisane przez essero Poka wiadomo嗆
Jesli Ciebie te dotyczy problem ED to je郵i mozesz to napisz mi jak bym mog豉 urozamicic podwieczorek i drugie sniadanie bo z tym zawsze sie zastanawiam
Tak jak tylko masz na to ochot
Ja z regu造 na II 郾iadanie jem kanapki, wi璚 mo瞠sz sobie robi jakie wypasione
Podwieczorki nigdy nie by造 moj mocn stron, ale my郵, 瞠 to idealny moment na s這dko軼i: czekolad, lody, budy, ciastka owsiane, czy na co tylko masz apetyt. Mo瞠sz te zje嗆 np. jogurt z owocami i miodem. Warto schrupa te na podwieczorek troch NKKT, je郵i nie wpad造 wcze郾iej.

Moje wczorajsze U
好iadanie: 3 kanapki z razowca z sa豉t, tu鎍zykiem wsw, pomidorem i cebul
II 郾iadanie: owsianka z jogurtem naturalnym, jab趾iem i cynamonem
Obiad (na mie軼ie): kotlety broku這we z sosie rozmarynowo-鄉ietanowym, podw鎩na porcja zestawu sur闚ek (jako nie mia豉m ch璚i na kasz lub ry)
Deser: po ga販e sorbetu melonowego i bananowego
Kolacja: serek wiejski, pomidorki koktajlowe, winogrona, nektarynka
Po: kieliszek bia貫go wina.
Stary 2013-08-17, 06:39   #270
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pyszno軼i!
Jest jeszcze rabarbar? Nie wiedzia豉m. Bo na rynku ju nie ma To uprawa dzia趾owa. Z rabarbarem jest tak, 瞠 ro郾ie do praktycznie do ko鎍a wrze郾ia, tylko trzeba o niego dba, przycina itd., a ludziom, kt鏎zy hoduj go na sprzeda, si to nie op豉ca. Te by豉m zdziwiona
Troch ma這 bia趾a, ale przecie nie zawsze musi by ono w ka盥ym posi趾u. To jest troch pu豉pka naszego oceniania jad這spis闚- widzimy tylko to, co si dzieje w danym dniu, a przecie tak naprawd dopiero w skali np. tygodnia wida, czy kto dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych temat闚. Dok豉dnie W planach mia豉m jeszcze 4 posi貫k- twaro瞠k z orzechami, ale nie da豉m rady go wcisn望 w grafik dnia pracy i nie by豉bym g這dna.

Moje wczorajsze U
好iadanie: 3 kanapki z razowca z sa豉t, tu鎍zykiem wsw, pomidorem i cebul
II 郾iadanie: owsianka z jogurtem naturalnym, jab趾iem i cynamonem
Obiad (na mie軼ie): kotlety broku這we z sosie rozmarynowo-鄉ietanowym, podw鎩na porcja zestawu sur闚ek (jako nie mia豉m ch璚i na kasz lub ry) o jezu uwielbiam broku造, jak robisz te kotlety?
Deser: po ga販e sorbetu melonowego i bananowego
Kolacja: serek wiejski, pomidorki koktajlowe, winogrona, nektarynka
Po: kieliszek bia貫go wina.
Bardzo fajne Utrzymanie- zdrowo, po篡wnie i bez spin, wida, 瞠 jesz na co masz ochot i nie planujesz do przodu, a to si ceni

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2013-08-17 o 06:40
dance makabre jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.