![]() |
#241 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 27
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Poa alpina: dzi瘯uje bardzo za wskazowki. Powinnam byc na P, ale nie moge sie przelamac. Mam nadzieje, ze w koncu wstawie tu porz康ny jadlospis P.
Narazie to U i naprawa metabolizmu i od篡wienie.... Ryby jadam b czesto w tygodniu min 3x na obiad glownie dorsza i 這sosia czasem halibut czy morszczuk. jeszcze na kolacje tunczyk czy losos wedzony. Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Cytat:
![]() Nic wi璚ej by mi si nie zmie軼i這. Jak ju m闚i豉m- mam raczej ma陰 pojemno嗆 ![]() Cytat:
![]() Natomiast r闚nie nie podoba mi si, 瞠 od rana planujesz swoje jedzenie a do wieczora. Ok, fajnie mie jaki generalny plan. Mo積a wtedy zrobi przemy郵ane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczeg馧ach... Z tym zdecydowanie musisz walczy. Naucz si zn闚 cieszy jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawd jest du膨 przyjemno軼i. Warto czasem zje嗆 co spontanicznie, bo np. masz na to ochot albo kto Ci czym pysznym pocz瘰tuje. Wiem, 瞠 kontrola innych bywa strasznie przyt豉czaj帷a, ale na w豉snym przyk豉dzie wiem, 瞠 nieraz bywa niezb璠na... Cytat:
![]() Mamy chyba bardzo podobny gust w kwestii kulinari闚. Pomijaj帷 oczywi軼ie kwesti 瞠berek ![]() Czym Ci 這so zawini?
![]() |
#243 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
dance makabre, Poa alpina, Limonka1987 dzi瘯i za bardzo praktyczne rady
![]() Dzisiaj wolne, wi璚 mia豉m wi瘯sze mo磧iwo軼i dzia豉nia, mam nadziej, 瞠 ju jest troszk lepiej ![]() U: I (8.00): manna (25g) na wodzie z brzoskwini i 造磬 mieszanki bakaliowej 30min biegania interwa這wego (w moim wykonaniu to raczej marszo-trucht, bo straszna klucha ze mnie, m璚z si ju jak wejd na 3 pi皻ro ![]() II(11.20): grahamka, p馧 z oscypkiem, p馧 z rzodkiewk, marchewka III (14.30): warzywa na patelni (300g!), 30g soczewicy, 250g przecieru pomidorowego, 鈍ie篡 pomidor z bazyli (to chyba najbardziej skomplikowana rzecz jak w 篡ciu ugotowa豉m, ale warto by這 w這篡 wysi貫k, bo wysz這 ca趾iem dobre) IV (17.20): jogurt 0% z 造磬 kakao V(b璠zie zaraz, 19.00): kromka razowca z serkiem kiri, kromka razowca z przecierem pomidorowym, og鏎ek Du穎 herbaty czerwonej i bia貫j, 3 czarne kawy, puszka pepsi light (wiem, 瞠 鈍i雟two, ale mia豉m ochot na s這dkie, a z powodu k這pot闚 ze spaniem staram si unika cukru) |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 493
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Podaj sw鎩 jad這spis z dzisiaj.
![]() 好iadanie: * owsianka (4 造磬i p豉tk闚 owsianych b造skawicznych + 造磬a kaszy manny, 造瞠czka otr瑿闚 pszennych, ok. 250 ml mleka 1.5%, spora gar嗆 orzech闚 laskowych, niewielka miseczka bor闚ek, kilka 造瞠k miodu (nie pami皻am, ile - du穎 ![]() * tu powinien by nutridrink, ale nie by這 w lod闚ce. :< Nic to. II 郾iadanie: * tost (2 kromki chleba sojowego grubo posmarowane serkiem kanapkowym [wiem, z這, ale nie przepadam za mas貫m], ma造 li嗆 sa豉ty [nie wystawa poza kanapk獧, plaster sera, 造瞠czka s這neczniku] - ca這嗆 podpieczona + duu穎 sosu a'la sa豉tkowego Obiad: * 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej * og鏎ek kiszony * gulasz warzywny (tutaj pe軟ego sk豉du nie podam, na pewno by z cukinii i mi瘰a z indyka + dosypa豉m troch ziaren s這necznika) * sok owocowy Tymbark o smaku liczi Podwieczorek: * porcja babki jogurtowej pracowicie wysmarowanej miodem * spora gar嗆 migda堯w zalanych miodem (razem posz這 kilka 造瞠czek) * jogurt pitny truskawka-kiwi 150 ml Kolacja: * 2xchleb sojowy grubo wysmarowany serkiem kanapkowym + 2 plastry szynki wieprzowej * sa豉tka (2 li軼ie sa豉ty czerwonej, troch sa豉ty mas這wej, 3 pomidorki koktajlowe, 2 造磬i tartego parmezanu, gar嗆 pestek z dyni, sos: 造磬a oliwy z oliwek, solidna 造瞠czka musztardy, 造瞠czka octu balsamicznego) * nutridrink czekoladowy W mi璠zyczasie - woda, tylko woda. Taki ze mnie dziwny stworek, 瞠 inaczej nie lubi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Manna koniecznie na mleku. Taka na wodzie ma w og鏊e smak? Jogurt 0% nie jest dobrym wyborem, lepszy normalny ![]() Reszta? W por闚naniu do poprzedniego menu i tak ogromna r騜nica wi璚... czekam na kolejne post瘼y ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze U u T - mega lu幡e, ale nie ma czego 瘸這wa! Czuj si, jakbym zn闚 mia豉 16 lat ![]() 好iadanie: 2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa z 鄴速ym serem, szynk, cukini, papryk i ketchupem Do kawy: 50g bia貫j jogurtowej czekolady z limonk Przek御ka: jab趾o Obiad: duszona kark闚ka wieprzowa w sosie, sporo ziemniak闚, kalafior z bu趾 tart, sa豉tka z czerwonej kapusty Na mie軼ie: 3x piwo Namys堯w Bia貫 Pszeniczne ![]() ![]() ![]() Do picia: woda 廝鏚lana, 2x zielona herbata
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-15 o 22:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogarniam jad這spis ju pod "normalne" jedzenie + dodaj teraz niewielkie bonusy, 瞠by troch pom鏂 losowi. :P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ju Ci zwr鏂i造 uwag na pewne rzeczy, wi璚 ja ju tylko trzymam kciuki, 瞠by by這 coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Moje U wczorajsze 好iadanie: owsianka z kakao, bananem, nektarynk i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem II 郾iadanie: kromka pieczywa pe軟oziarnistego z szynk z piersi kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem, szklanka ch這dniku (takiego kupnego) Obiad: pier z kurczaka curry marynowana w jogurcie, kalafior z bu趾 tart (pi徠eczka, Poa alpina ![]() Podjadane przy ogl康aniu seriali: lody, paluszki bekonowe, 郵iwki Kolacja: tortilla z cukini, fet i suszonymi pomidorami.
![]() |
#249 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 59
|
Podoba mi si w tym P, 瞠 jesz warto軼iowo i zapewniasz organizmowi r騜norodne, fajne, zdrowe jedzenie. Skoro masz za sob przygod z ED na pewno musisz go troch od篡wi. Dobrze, 瞠 np. nie napychasz si po kokardk s這dyczami, byle szybciej przybra na wadze. Chocia wiadomo, 瞠 鄉ia這 mo瞠sz sobie pozwoli r闚nie na s這dko軼i
![]() Natomiast r闚nie nie podoba mi si, 瞠 od rana planujesz swoje jedzenie a do wieczora. Ok, fajnie mie jaki generalny plan. Mo積a wtedy zrobi przemy郵ane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczeg馧ach... Z tym zdecydowanie musisz walczy. Naucz si zn闚 cieszy jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawd jest du膨 przyjemno軼i. Warto czasem zje嗆 co spontanicznie, bo np. masz na to ochot albo kto Ci czym pysznym pocz瘰tuje. Wiem, 瞠 kontrola innych bywa strasznie przyt豉czaj帷a, ale na w豉snym przyk豉dzie wiem, 瞠 nieraz bywa niezb璠na... Jeszcze tydzien temu jad豉m p馧 tabliczki dziennie , widocznie moj organizm potrzebowa jaki sk豉dnik闚 z tego produktu ![]() Co do planowania posi趾ow to racja. Tez juz chce na spontana leciec i nie myslec co zjem, ale to jeszcze dla mnie troche trudne, ale d捫e do tego. Wiem , 瞠 jeszcze d逝ga droga do wyjscia z tego bagna,ale ma造mi kroczkami si staram. Najwazniejsze,ze juz zrozumialam sw鎩 b陰d i nikomu nie polecam takiego "odchudzania" bo to wiecej szk鏚 niz ... szkoda gada. Czasem si 鄉ieje z mam bo zawsze by豉m troche pulchniejsza ,ze mysla造smy ,ze trudno jest schudn望 , a tu si okazuje ,瞠 przytyc to sztuka ![]() ![]() Jesli Ciebie te dotyczy problem ED to je郵i mozesz to napisz mi jak bym mog豉 urozamicic podwieczorek i drugie sniadanie bo z tym zawsze sie zastanawiam ![]() Edytowane przez essero Czas edycji: 2013-08-16 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 35
|
hej,poczytuje wasze jad這spisy i postanowi豉m te sw鎩 doda. mOim celem jest przytycie
prosz o ocen i komentarz Moje P 好iadanie : 2 kromki chleba skandynawskiego z delm, bia造m serem,pomidorem. kawa latte,z 造瞠czk miodu przek御ka:nektarynka Obiad; zupa krem z dyni(bardzo g瘰ta) pier kurczaka pieczona w zio豉ch,sa豉tka z pomidor闚,mozarelli,bazyl i,polane oliw z oliwek kilka kostek czekolady Podwieczorek: kawa貫k piernika,przek豉danego powid豉mi w czekoladzie, latte KOlacja : 5 racuch闚 dro盥穎wych (wielko軼i po這wy d這ni)ze 郵iwkami ,posypanych cukrem pudrem,szklanka mleka 2% herbaty,woda Ocenicie????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze? Mi te ci篹ko wbi si w smaki, jakie s typowe dla domostwa mojego T. Zdecydowanie wol tryb, w jaki spos鏏 od篡wiam si w domu, ale nie b璠 tu ze sob przywozi ca貫j swojej spi瘸rni. Czekolada z limonk by豉 rewelacyjna. Lindt robi generalnie bardzo dobr, aksamitn bia陰 czekolad. Dodatek 15% jogurtu w proszku i 1% koncentratu soku z limonki nada jej kwaskowaty, bardzo od鈍ie瘸j帷y wymiar. Idealny smako造k na lato. Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj, bardzo fajne, lu幡e i zdrowe menu - ten luz zdecydowanie zdrowszy, ni w moim wczorajszym jad這spisie ![]() ![]()
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-16 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
essero dzi瘯uje za ocen
![]() rano ci篹ko jest mi wcisn望 wi璚ej,bardzo d逝go nie jad豉m 好iada,tylko kawa. ![]() czekolada mleczna,ale ja te uwielbiam gorzk zwlaszcza ze sk鏎k pomara鎍zy lub 簑rawin ![]() postaram sie poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Ervisha dzi瘯i za komentarz
![]() w豉郾ie wr鏂i豉m z zakup闚,kupi豉m mieszank studenck,my郵e 瞠 to dobry spos鏏 na podbicie kalorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 036
|
R
1. Jogurt ba趾a雟ki light* z pra穎nymi p豉tkami owsianymi, wi鏎kami kokosowymi, po這w du瞠go banana i suszon 簑rawin skakanka - 3o min 2. Dwie kromki grahama z mas貫m, sa豉t, w璠lin z piersi indyka, kie趾ami rzodkiewki, pomidorem i sol zio這w; nektarynka. 3. Pe軟oziarnisty makaron z sosem z pomidor闚 z czerwon soczewic, marchewk, pieczarkami i cukini; kawa z mlekiem. 4. Serek wiejski z wkrojon papryk i mo瞠 gar軼 orzech闚. *ten light to tak wyj徠kowo, bo termin si ko鎍zy, a 瞠 chwilowo jestem sama w domu, to nie by這 komu zje軼 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
U. Pt chce miec normalny metabolizm, uniknac napadow, odzyskac @ i odzywic po ed organizm.. ale boje sie gwaltownych skokow wagi.(moje BMR przy obecnej wadze to jakies 1300....)
9. Sn. Owsianka na wodzie z 4lyzek platkow gorskich ok 40g, 100g twarogu poltlustego, otreby zytnie, orzechy wloskie 15g, garsc borowek z ogrodu. (Nie przesadzam z twarogiem?) 13.30 Obiad. 150g indyka na parze, wielki pomidor, porcja brokula, kasza gryczana ok 1/3 woreczka (100g po ugotowaniu jok 10 lyzek to jest, nie wiem czy mam jesc wiecej..) Calosc polana lyzka oliwy. Rower rekreacyjnie. Pol h 17 Podwieczorek. 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski milki mlecznej, kawa. 20.30 Kolacja. 2 kromki razowca z 2 jajkami, rzodkiewkami i natka. Lyzeczka chrzanu staropolskiego lowicz * chyba powinnam przekonac sie do masla na kanapki albo dawac awokado (ile?) Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-16 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
U
I serek wiejski z brzoskwini, wi郾iami, nerkowcami i gorzk czekolad, 2 kromki domowego chleba z mas貫m orzechowym II 好iadaniowa pizza z patelni z warzywami i mozzarell III Soczewica po pakista雟ku IV fasolka szparagowa z mas貫m orzechowym i sezamem V bed kotleciki z marchewki z dipem jogurtowym i gotowanym kalafiorem
#260 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
Dzi瘯i za wsparcie
![]() I (7.30): owsianka na wodzie (20g p豉tk闚, 10g otr瑿闚, go tego 100g malin, p馧 nektarynki, 造磬a mieszanki bakaliowej) - nie jestem w stanie si przem鏂 do mleka, ju sam zapach mnie odrzuca II (11.30): jogurt 0%, nektarynka III (14.00): risotto z warzywami (p馧 porcji, ale i tak bardzo si najad豉m), du穎 sur闚ek (z pekinki z papryk, marchewka z brzoskwini i og鏎ek ma這solny) - skusi豉m si na wyj軼ie z kole瘸nkami z pracy do barku na przerw lunchow, wi璚 mia豉m bez wysi趾u ciep造 obiad ![]() IV (17.15): jab趾o V (19.00): kromka razowca z przecierem pomidorowym, kromka razowca z rzodkiewk, marchewka duuu穎 herbaty, kawy i wody, poza tym na deser po obiedzie puszka coli zero (uzna豉m, 瞠 przy pi徠ku nale篡 mi si smako造k) Co do jogurt闚 to jem te bezt逝szczowe, bo tylko one s bez cukru, kt鏎ego musz unika (k這poty z bezsenno軼i) Edytowane przez SybilVane Czas edycji: 2013-08-16 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze mam nadzieje lepsze P
好iadanie: kasza manna na mleku ( 4 造磬i kaszy szklanka mleka) gar軼 bor闚ek ameryka雟kich, 造磬a miodu, 簑rawina suszona gar嗆 espresso 2好iadanie ; jogurt naturalny z kilkoma 郵iwkami i 造磬 miodu gryczanego gar嗆 mieszanki studenckiej Obiad: ry br您owy z kukurydza,groszkiem,czerw on fasol, polany oliw z skokiem z cytryny Podwieczorek : kawa tarty w malinami,gar嗆 mieszanki, latte z malinami w syropie Kolacja: omlet 2 jaja,cebula,cukinia,tu鎍z yk(p馧 puszki) kromka chleba pomidor herbaty,woda,ice tea I jak?/ prosz o ocen. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do sniadania do manna na 0,5 l mleka i 6 mannej (ja taka robie na gesto ) +kromka chleba lub nawet 2 do drugiego sniadania dozuc musli np ![]() Do obiadu mieso ! podwieczorek super , marzy mi ciacho ![]() kolacja sama nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, bez sensu opycha si przed snem. Do 郾iadania doda豉bym wi璚ej miodu, w kaszy si 豉two "chowa", a bor闚ki dodatkowo go kamufluj, wi璚 nie ma si poczucia przes這dzenia. Czemu w obiedzie nie ma mi瘰a? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 71
|
P:
好iadanie: kasza manna na mleku: szklanka mleka 1,5%, p馧 造磬i cukru, 2 造磬i kaszy mannej, 造zeczka kakaa, kawa貫k nektarynki, herbatnik II 郾iadanie: nektarynka, 7 days kakaowy Obiad: miska roso逝, dwa nale郾iki z serem bia造m i polew czekoladow, szklanka soku pomara鎍zowego Podwieczorek: budy czekoladowy z kawa趾ami orzech闚 Kolacja: p馧 pizzy z szynk, serem, pieczarkami i ketchupem, melisa po: jogurt ananasowy z pestkami s這necznika, orzechami w這skimi i orzechami ziemnymi, pasek czekolady gorzkiej Wydaje mi si, 瞠 to jednak za ma這 na P...
#265 |
Rozeznanie
|
Nie jest 幢e. Fakt, 瞠 przez wi瘯szo嗆 dnia wygl康a這 to przeci皻nie, ale nadrobi豉 wieczorem.
![]() Ja te dzisiaj da豉m cia豉. Mia這 by P, ale z ciekawo軼i, czy klasyfikuje si to na w miar zgrabne U, pomijaj帷 obecno嗆 nutridrink闚? 好iadanie: *Tost (2 kromki chleba sojowego + gruba warstwa serka Turek Figura z rzodkiewk + plaster szynki wieprzowej + plaster sera) z keczupem * 150 g kupnej sa豉tki (takiej z jajkiem, majonezem, ziemniakami... t逝stej) + wkrojony szczypiorek * nutridrink tropikalny II 郾iadanie: * Big milk czekoladowy Obiad: * ry bia造 (sporo...) * pol璠wiczki drobiowe w sosie serowym * odrobina pomidork闚 z cebulk * p馧 szklanki soku marchewkowego Podwieczorek: * zacny kawa貫k babki jogurtowej oblanej 2 造瞠czkami miodu * koktajl bananowy (przybli穎ny sk豉d: 200 ml kefiru 0%, 1/2 banana, 造磬a ziaren s這necznika, p馧 造瞠czki kakao) Kolacja: * sa豉tka (taka sama, jak ostatnio - pomidory, sa豉ta, ziarna dyni, , tarty ser, sos z musztardy, octu i oliwy) * kromka chleba dyniowego z serkiem Turek Figura z rzodkiewk + plaster szynki wieprzowej * nutridrink truskawkowy Zjedzcie mnie za te wszystkie zero i lighty - innych w lod闚ce nie by這... |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Normalna obiadowa porcja kaszy gryczanej to p馧 woreczka, wi璚 nie b鎩 si zje嗆 w豉郾ie tyle. Nie przesadzasz z twarogiem. 100g to ledwo z p馧 kostki, a mi si zdarza這 zjada ca陰 na raz wraz z dodatkami. Poza tym w pozosta貫j cz窷ci dnia nie jadasz 瘸dnego innego nabia逝, wi璚 nie wiem, sk康 Twoje obawy. Dla mnie owsianka gotowana na wodzie jest ja這wa w smaku ![]() Rzeczywi軼ie mog這 wpa嗆 mas這 do kanapek. Uwielbiam po陰czenie jajek, mas豉 i rzodkiewek ![]() Nale篡 Ci si pochwa豉 za podwieczorek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-16 o 21:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Owsiank gotuje na wodzie - kiedy zawsze gotowa豉m na szklance mleka 2%, teraz zamieni豉m po prostu mleko na rzecz twarogu (zostane przy tych 100g - lepiej sie czuje) - wi璚ej bia趾a ![]() ![]() Dzieki za wskaz闚ki dot kaszy- nigdy nie wiem ile zjesc, (mam troche zaburzony o鈔odek sytosci- po ED stad te moje wszytskie pytania ![]() C騜 b璠 stara豉 si dbac o siebie, odzywiac i nie stresowa nadmiernie tym jedzeniem. Jeszcze raz dzi瘯i! Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-16 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R- poza 郾iadaniem wszystkie posi趾i w pracy, ruchu brak, ale ca造 dzie na stoj帷o
![]() I placki owsiane z rabarbarem, podane z miodem; kawa z mlekiem; pi皻ka razowca z mas貫m orzechowym II kanapka sk豉dana z razowca z plastrem pieczonego domowego schabu z suszon morel, z og鏎kiem zielonym i papryk III makaron pe軟oziarnisty z cukini, pomidorem i chili IV serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi Na V posi貫k zabrak這 czasu i ochoty ![]()
![]() |
#269 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szcz窷cie mam ten komfort, 瞠 bywamy u nich tylko na niedzielnym obiedzie 1-2 razy w miesi帷u, wi璚 mo積a si przem璚zy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
P馧 porcji risotto to pewnie tyle co kot nap豉ka. Nast瘼nym razem wsuwaj ca陰 bez wyrzut闚 sumienia. Do jab趾a na podwieczorek dodaj gar嗆 orzech闚. Na kanapki wieczorne mog造 wpa嗆 2 jajka na twardo. Albo mog豉 zblendowa ten koncentrat pomidorowy z czerwon fasol i zio豉mi i mie pyszn, wegetaria雟k past kanapkow. Je瞠li boisz si je嗆 wi璚ej i troch bardziej kalorycznie- a wydaje mi si, 瞠 tak w豉郾ie jest- zacznij uprawia sport. Przyspieszysz metabolizm, b璠ziesz na bie膨co spala nadwy磬 kalorii. Tym samym b璠ziesz 鄉ia這 mog豉 sobie pozwoli na wi璚ej, nie ryzykuj帷, 瞠 spodnie przestan Ci si dopina ![]() Cytat:
Jest jeszcze rabarbar? Nie wiedzia豉m. Troch ma這 bia趾a, ale przecie nie zawsze musi by ono w ka盥ym posi趾u. To jest troch pu豉pka naszego oceniania jad這spis闚- widzimy tylko to, co si dzieje w danym dniu, a przecie tak naprawd dopiero w skali np. tygodnia wida, czy kto dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych temat闚. Cytat:
![]() Ja z regu造 na II 郾iadanie jem kanapki, wi璚 mo瞠sz sobie robi jakie wypasione ![]() Podwieczorki nigdy nie by造 moj mocn stron, ale my郵, 瞠 to idealny moment na s這dko軼i: czekolad, lody, budy, ciastka owsiane, czy na co tylko masz apetyt. Mo瞠sz te zje嗆 np. jogurt z owocami i miodem. Warto schrupa te na podwieczorek troch NKKT, je郵i nie wpad造 wcze郾iej. Moje wczorajsze U 好iadanie: 3 kanapki z razowca z sa豉t, tu鎍zykiem wsw, pomidorem i cebul II 郾iadanie: owsianka z jogurtem naturalnym, jab趾iem i cynamonem Obiad (na mie軼ie): kotlety broku這we z sosie rozmarynowo-鄉ietanowym, podw鎩na porcja zestawu sur闚ek (jako nie mia豉m ch璚i na kasz lub ry) Deser: po ga販e sorbetu melonowego i bananowego Kolacja: serek wiejski, pomidorki koktajlowe, winogrona, nektarynka Po: kieliszek bia貫go wina.
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Michai Bu貧akow - Mistrz i Ma貪orzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2013-08-17 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.