Ujawnianie danych, prześladowanie - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 16:11   #241
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ujawnianie danych, prześladowanie

Visez, ban jest na IP, które można zmienić.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 16:24   #242
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
serio?
rozwalanie offtopem co najmniej 2 wątków tygodniowo - wystarczy. reszta to już jest kwestia natury moralnej. moderacja pewnie zna cała historię i potrafi spojrzeć na to z boku.
Ale ten watek dotyczy oskarzen Romantyczki. Oskarzen wobec kilku wizazanek, ze ujawniaja jej dane osobowe, zdjecia. Te wizazanki, w tym ja, bronia sie przed tymi oskarzeniami i sa ganione za odpowiadanie jej; zaczepianie (co jest nieprawda), za nie pochylanie sie nad chora, za wkurzanie sie o ciagle napastowanie przez nia.
To nie jest watek o oftopach na innych watkach. To, ze np. Ty nie lubisz "nas" bo nie podoba ci sie ot w jakims tam watku, nie znaczy, ze powinnas napadac na nas tutaj, piszac o ot. Jesli widzisz ot, rozwalanie watku, to, moim zdaniem, powinnas to zglosic moderatorowi w tym watku.
Ten watek jest o czym innym. I czy w tym watku z mojej strony jest jakies przegiecie? Czy w tym watku przegiela jakos np. Demi?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 16:25   #243
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Ciekawe gdzie ja zakładałam trollowate wątki albo rozwalałam OT .
I moderacja nie zna całej prawdy, np nie wie, że wspomniany tu troll zarabia na wizażankach .
to trzeba moderacji przedstawic problem, a samemu nie nakrecać jeszcze wiekszych problemów - dziewczyna zobaczy, że ją olewacie, ingnorujecie, nie ragujecie, nie żartujecie publicznie z tej sytuacji - tak jakby nie istniała, i wtedy dopiero bedziecie mogły słusznie narzekać, że się Was czepia, a nie teraz gdy ją prowokujecie do dalszych działań.
no ktoś musi być mądrzejszy, Wy wybieracie równanie do poziomu drugiej strony, a teraz narzekacie ze tak to wygląda. dziewczyna sama nic nie zdziała, gdy osoby które atakuje, zaczepia, nęka pozostaną bierne. to naprawde jest takie proste.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 16:28   #244
201604191001
Konto usunięte

Przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu i jestem, az glupio przyznac, lekko zbulwersowana.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

I w sumie z mojej strony to eot.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 16:35   #245
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ale ten watek dotyczy oskarzen Romantyczki. Oskarzen wobec kilku wizazanek, ze ujawniaja jej dane osobowe, zdjecia. Te wizazanki, w tym ja, bronia sie przed tymi oskarzeniami i sa ganione za odpowiadanie jej; zaczepianie (co jest nieprawda), za nie pochylanie sie nad chora, za wkurzanie sie o ciagle napastowanie przez nia.
To nie jest watek o oftopach na innych watkach. To, ze np. Ty nie lubisz "nas" bo nie podoba ci sie ot w jakims tam watku, nie znaczy, ze powinnas napadac na nas tutaj, piszac o ot. Jesli widzisz ot, rozwalanie watku, to, moim zdaniem, powinnas to zglosic moderatorowi w tym watku.
Ten watek jest o czym innym. I czy w tym watku z mojej strony jest jakies przegiecie? Czy w tym watku przegiela jakos np. Demi?
ten wątek dotyczy całej sytuacji jaka ciągnie się od paru miesiecy na forum i składa sie na to mnóstwo rzeczy i sytuacji jak widać to jest walka z wiatrakami, bo WY na nic nie reagujecie - ani na prośby ze strony innych, ani na bany ktokolwiek zwróci uwagę na chorą sytuację to oskarżacie te osoby że Was atakują - czy tak samo nie zachowuje się autorką wątku? błędne koło. nawarzyłyście piwa to je wypijcie teraz.
co do pogrubionego - tu nikt nic nie pisze, bo Was nie lubi naprawdę. mi przynajmniej szkoda czasu na rozmawianie do kogoś tylko dlatego bo go nie lubię. tu chodzi o dobro ogółu - Wasze, nasze (reszty forumowiczek), tej dziewczyny i moderacji, której się pewnie flak wywraca na myśl ze musi się zmagać z takimi sytuacjami. póki tego nie zrozumiecie to się nigdy nie skończy
Stary 2013-08-09, 16:45   #246
Mitsukki
Naczelny Hipster

Odp: Ujawnianie danych, prześladowanie

A ja na ten przyklad nigdy nigdzie nie trollowalam, watkow nie zakladalam, a tez mi sie obrywa za innych.

Poza tym teraz dziewczyny zaczelyscie polowanie na czarownice, odwracanie sytuacji do gory nogami. Najlepiej zignorowac sprawe - to zignorujmy, ale wy tez przystopujcie te krucjate w obronie ucisnionych.

Najlepiej napisac do moda o zamkniecie tematu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 16:51   #247
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ujawnianie danych, prześladowanie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
A ja na ten przyklad nigdy nigdzie nie trollowalam, watkow nie zakladalam, a tez mi sie obrywa za innych.

Poza tym teraz dziewczyny zaczelyscie polowanie na czarownice, odwracanie sytuacji do gory nogami. Najlepiej zignorowac sprawe - to zignorujmy, ale wy tez przystopujcie te krucjate w obronie ucisnionych.

Najlepiej napisac do moda o zamkniecie tematu.

ja chętnie zignoruje sprawę, jeśli i Wy to zrobicie i nie będziecie podnosić tego tematu w różnego rodzaju wątkach
nikt tu nikogo nie broni, bo obie strony mają coś za uszami, nikt nie odwraca sytuacji do góry nogami, bo jak jest każdy widzi, a już tym bardziej nikt nie poluje na nikogo - osoby nie związane ze sprawą po prostu nie chcą natykać się na dyskusje o tej dziewczynie na rożnego rodzaju wątkach.
Stary 2013-08-09, 17:18   #248
201607050913
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ujawnianie danych, prześladowanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ja chętnie zignoruje sprawę, jeśli i Wy to zrobicie i nie będziecie podnosić tego tematu w różnego rodzaju wątkach
nikt tu nikogo nie broni, bo obie strony mają coś za uszami, nikt nie odwraca sytuacji do góry nogami, bo jak jest każdy widzi, a już tym bardziej nikt nie poluje na nikogo - osoby nie związane ze sprawą po prostu nie chcą natykać się na dyskusje o tej dziewczynie na rożnego rodzaju wątkach.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:29   #249
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ujawnianie danych, prześladowanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że ktoś się musi sam zgłosić ?
Nie mozna nikogo zmusic dopoki nie jest zagrozeniem dla siebie lub dla innych.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:45   #250
martynka89
Zakorzenienie

Romantyczko, jesli to prawda, ze zazywasz kode, to szukaj pomocy, ludzie z tego wychodza. Widac, ze juz ci niezle na psychike wplynelo a jak nic z tym nie zrobisz, to bedzie tylko gorzej.

A laski, ktore na nia wsiadaja podziwiam, bo widac, ze z dziewczyna jest cos nie tak i potrzebuje pomocy a nie nasmiewania sie i ciagniecia dyskusji, ktore wpedzaja ja w jeszcze gorsza paranoje.
Nie lepiej zignorowac?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:02   #251
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
W audiobooku pw rozsyła dobreee A ja pierwszy raz słyszę o takiej wizażance, aż dziwne że nigdy na nią nie trafiłam
prześmieszne wręcz.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:16   #252
JanePanzram
Zakorzenienie

to może być pierwsza odsłona spam-postu na Intymnie: pisanie o wszystkim i o niczym takie
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 21:38   #253
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ale Wy (nie mowie konkretnie ze Ty, bo akurat z tych nicków co ona wymienila w 1 poscie wydajesz sie najporządniejsza) same ją podpuszczacie, by pisała takie rzeczy, a potem macie pretensje, ze je wypisuje, choc dobrze wiecie, ze to zrobi, jesli ją podpuscicie
Skoro według ciebie powinnyśmy dostawać bany za prowokowanie jej, proszę bardzo! My to robimy tylko po to, żeby się sama zdemaskowała i żeby góra mogła ją zbanować pięćsetny raz, bo po tym wszystkim chyba nikt nie sądzi, że będziemy ją kryć. Skoro sama przyłazi na wątek, który podobno służy do umawiania się, gdzie dzisiaj trollujemy, obraża naszą inteligencję, twierdząc, że to nie ona, wmawia Wizażankom, że wyciągamy jej prywatne dane i jeszcze wysyła nam PW, sama się prosi o to, żeby traktować ją jak każdego innego trolla. Mamy za to polecieć? Super. Ale potem wy, obrończynie prześladowanych jej współczujcie, wspierajcie, wymieniajcie PW kiedy będzie zaśmiecać wizaż pytaniami o to, czy ją lubicie, czy jest nudna, jak najlepiej się zabić itd. Miłej zabawy życzę.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:45   #254
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
My to robimy tylko po to, żeby się sama zdemaskowała i żeby góra mogła ją zbanować pięćsetny raz, bo po tym wszystkim chyba nikt nie sądzi, że będziemy ją kryć.

Wizazowa spolecznosc na pewno dziekuje za Wasze poswiecenie i oddanie sprawie .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:52   #255
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Skoro według ciebie powinnyśmy dostawać bany za prowokowanie jej, proszę bardzo! My to robimy tylko po to, żeby się sama zdemaskowała i żeby góra mogła ją zbanować pięćsetny raz, bo po tym wszystkim chyba nikt nie sądzi, że będziemy ją kryć. Skoro sama przyłazi na wątek, który podobno służy do umawiania się, gdzie dzisiaj trollujemy, obraża naszą inteligencję, twierdząc, że to nie ona, wmawia Wizażankom, że wyciągamy jej prywatne dane i jeszcze wysyła nam PW, sama się prosi o to, żeby traktować ją jak każdego innego trolla. Mamy za to polecieć? Super. Ale potem wy, obrończynie prześladowanych jej współczujcie, wspierajcie, wymieniajcie PW kiedy będzie zaśmiecać wizaż pytaniami o to, czy ją lubicie, czy jest nudna, jak najlepiej się zabić itd. Miłej zabawy życzę.
Ale góra ją zbanuje pięćsetny raz. Dostała bana, gdy założy nowe konto i zacznie się źle zachowywać, to dostanie następnego. Więc nie musicie jej podpuszczać w celu zdemaskowania.

Poza tym dziwnie podchodzisz do tematu. Naprawdę nie trzeba wybierać i kibicować jednej ze stron. To, że ktoś krytykuje Wasze zachowanie, nie oznacza wcale, że ma zamiar zaprzyjaźniać się z Tą dziewczyną. Po prostu widzi, że przekroczyłyście granicę dobrego smaku. Teraz Wy nie róbcie z siebie wielce pokrzywdzonych.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 03:30   #256
Stace
Zakorzenienie

A nikt się nie zastanowił co by było, gdyby teraz nagle wszyscy ją ignorowali? Skoro była już taka sytuacja i nic to nie dało, zaczęła zakładać dziesiątki kont, to - jakkolwiek to nie zabrzmi - widać że to "sens jej życia". Sprawa zaszła już tak daleko, że niewiadomo do czego mogłaby się posunąć, jeśli po którejś tam próbie zwrócenia na siebie uwagi wizażanek nie byłoby żadnych efektów. Jak dla mnie to trzeba teraz już tylko próbować jej pomóc, ale jak

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości