Ujawnianie danych, prześladowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 23:50   #1
Roomantyczka
BAN stały

Ujawnianie danych, prześladowanie

panna mati_

Gofrzyca

monika_sonia

Darkoz

Mitsukki

winter76

Te nicki powyżej to m. in. osoby, które właściwie rządzą wizazem i nie dają tutaj żyć. To, że kiedyś popełniłam jakiś błąd, wchodząc im w drogę (czyli próbując mieć własne zdanie) nie znaczy, że można być tak bezkarnym. Potem wiele razy próbowałam to naprawić, obiecywałam, że będę się starała i dostawałam taką szansę, ale często jakoś dawałam się sprowokować (np. ośmielając się odezwać do tych osób, nie wiem, zażartować - bo one o mnie dyskutowały, jakby wywołując do tablicy) i w końcu to ja za to obrywałam. (Bo im więcej wolno).

Tutaj jest moje konto przedostatnie - https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=33909590

A tu ostatnie, gdzie założyłam wczoraj wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709988

One mają jakąś dziwną sprawiedliwość i dziwną logikę. Akceptują tylko tych, którzy mają podobne zdanie zdanie, wszyscy muszą się zgadzać, bo jak nie... wpadają wściekłość. I posuwają się do coraz gorszych rzeczy. Nie chodzi o to, że robią sobie żarty, podszywają się pode mnie (np. jako laczkek jakiś, nie pamiętam, i inne jakieś nicki i wątki o skarpecie), tylko mam tu na myśli łamanie regulaminu i prawa. Czyli ujawnianie danych osobowych i publikowanie zdjęć. Dlatego proszę administratorów, aby przyjrzeli się tym osobom – bo naprawdę nie wiem, co to za kluby. Być może 1000days go założyła. Ja tutaj swoich danych nigdy nie podawałam. A wiem, że te właśnie osoby chyba całymi dniami przeszukiwały informacje, bo naprawdę, czasem wydaje mi się, że znają na pamięć chyba wszystkie moje wątki, posty. W tych klubach są one właśnie skumulowane.

MonikaSonia sprowokowała mnie tutaj na forum, abym podała jej swój meil. Chodziło jej tylko o to, aby wyłudzić mój adres ip (z otrzymanej wiadomości, sama pokazywała mi, jak to się robi) i inne dane osobowe. Sama chwaliła się, że na podstawie wiadomości meilowej można wiele dowiedzieć się o danej osobie – wiek, imię i nazwisko, adres zamieszkania.

Chciałabym w końcu coś z tym zrobić, tylko właściwie nie wiem, od czego zacząć. Nie ma nawet dostępu do tych klubów, gdzie popełniane jest przestępstwo. Nie wiem, co miałabym przedstawić prokuratorowi. Dlatego jeśli ktoś coś wie, proszę bardzo, niech napisze na meila - entopolo@wp.pl Chodzi o ujawnianie danych osobowych, publikowanie zdjęć. Czują się bezkarne, ponieważ są w grupie i myślą, że dlatego więcej im wolno.

Uważają, że wolno im bardzo dużo. Może dlatego, że nikt tutaj nie reaguje na ich zachowanie. Dlatego są bezkarne.

I nie chodzi o to, że ja chcę mieć tutaj konto, bo mogę nie mieć. Tylko o tę bezkarność mi chodzi, o wodę sodową. I o posuwanie się coraz dalej.

Wiele razy próbowałam tutaj zakładać wątki, normalnie pisać.

Edytowane przez Roomantyczka
Czas edycji: 2013-08-09 o 00:00
Roomantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:57   #2
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Ujawnianie danych, prześladowanie

Cytat:
Napisane przez Roomantyczka Pokaż wiadomość
panna mati_

Gofrzyca

monika_sonia

Darkoz

Mitsukki

winter76

Te nicki powyżej to m. in. osoby, które właściwie rządzą wizazem i nie dają tutaj żyć. To, że kiedyś popełniłam jakiś błąd, wchodząc im w drogę (czyli próbując mieć własne zdanie) nie znaczy, że można być tak bezkarnym. Potem wiele razy próbowałam to naprawić, obiecywałam, że będę się starała i dostawałam taką szansę, ale często jakoś dawałam się sprowokować (np. ośmielając się odezwać do tych osób, nie wiem, zażartować - bo one o mnie dyskutowały, jakby wywołując do tablicy) i w końcu to ja za to obrywałam. (Bo im więcej wolno).

Tutaj jest moje konto ostatnie - https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=33909590

A tu przedostatnie, gdzie założyłam wczoraj wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709988

One mają jakąś dziwną sprawiedliwość i dziwną logikę. Akceptują tylko tych, którzy mają podobne zdanie zdanie, wszyscy muszą się zgadzać, bo jak nie... wpadają wściekłość. I posuwają się do coraz gorszych rzeczy. Nie chodzi o to, że robią sobie żarty, podszywają się pode mnie (np. jako laczkek jakiś, nie pamiętam, i inne jakieś nicki i wątki o skarpecie), tylko mam tu na myśli łamanie regulaminu i prawa. Czyli ujawnianie danych osobowych i publikowanie zdjęć. Dlatego proszę administratorów, aby przyjrzeli się tym osobom – bo naprawdę nie wiem, co to za kluby. Być może 1000days go założyła. Ja tutaj swoich danych nigdy nie podawałam. A wiem, że te właśnie osoby chyba całymi dniami przeszukiwały informacje, bo naprawdę, czasem wydaje mi się, że znają na pamięć chyba wszystkie moje wątki, posty. W tych klubach są one właśnie skumulowane.

MonikaSonia sprowokowała mnie tutaj na forum, abym podała jej swój meil. Chodziło jej tylko o to, aby wyłudzić mój adres ip i inne dane osobowe. Sama chwaliła się, że na podstawie wiadomości meilowej można wiele dowiedzieć się o danej osobie – wiek, imię i nazwisko, adres zamieszkania.

Chciałabym w końcu coś z tym zrobić, tylko właściwie nie wiem, od czego zacząć. Nie ma nawet dostępu do tych klubów, gdzie popełniane jest przestępstwo. Nie wiem, co miałabym przedstawić prokuratorowi. Dlatego jeśli ktoś coś wie, proszę bardzo, niech napisze na meila - entopolo@wp.pl Chodzi o ujawnianie danych osobowych, publikowanie zdjęć. Czują się bezkarne, ponieważ są w grupie i myślą, że dlatego więcej im wolno.

Uważają, że wolno im bardzo dużo. Może dlatego, że nikt tutaj nie reaguje na ich zachowanie. Dlatego są bezkarne.

I nie chodzi o to, że ja chcę mieć tutaj konto, bo mogę nie mieć. Tylko o tę bezkarność mi chodzi, o wodę sodową. I o posuwanie się coraz dalej.

Dziewczyno, nie wiem skąd wzięłaś taką bzdurę ale ktoś ci nieźle nakłamał.
I nie wiem o jaki klub ci chodzi, sorry.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:06   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Mnie też chodzi o wodę sodową. Też chcę wody sodowej. Czemu tylko inni mają mieć wodę sodową, jest tak gorąco!
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:15   #4
201607231707
Konto usunięte

Najlepszy wątek EVER.

Dziewczyny, tak się zabawiacie i nic nie mówiłyście, foch D:
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:22   #5
szmyrk
Zakorzenienie

Aeosochodzi...?

Też chcę wody sodowej, kurde, na Śląsku też upał
Stary 2013-08-09, 00:26   #6
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

I znowu zaczną się wypowiadać te same osoby. Przypadek?

Halo? Policja? Proszę przyjechać na wizaż.

A właściwie, to bardziej karetka by się przydała [mam nadzieję, że nie robi żadnej bramy weselnej ].

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:26   #7
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9
Konto usunięte

Też nie wiem o co chodzi, ale właśnie się dowiedziałam, że panna mati i reszta wymienionych dziewczyn rządzą Wizażem.
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:28   #8
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

A ja myślałam, że Złośliwiec rządzi .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:34   #9
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że Złośliwiec rządzi .
Też tak myślałam, ale z posta autorki dowiedziałyśmy się właśnie, że żyłyśmy w błędzie.
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:49   #10
Gofrzyca
Zakorzenienie

Ja mam tylko jedną radę dla autorki. Zacznij się leczyć bo popadasz w totalna paranoję i obłęd.
I tak to wizażanki wypisują do ciebie pw w ilości hurtowej, tak to wizazanki zakładają setki kont tylko po to żeby nękać cię pw i takimi wątkami jak ten.
Dziewczyno zrób coś dla siebie i zgłoś się po pomoc.
A to my możemy na luzie złożyć przeciw tobie pozew, to ty nas oczerniasz i pojawiasz o włamywanie do twojego komputera itp. Licz się z tym że w końcu któraś straci cierpliwość i to zrobi, a wtedy na nic ci sie zdadzą te setki kont i chore wymysły.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:04   #11
MsLullaby
Zakorzenienie

Tez chce rzadzic Wizazem :/ Gdzie sa zapisy do waszego klubu?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:09   #12
201604181004
Konto usunięte

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:12   #13
201604191001
Konto usunięte

Drabi, wiem, ale nie martw się, wymieni cię w następnym wątku
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:14   #14
Mitsukki
Naczelny Hipster

Tylko nowe konto będzie musiała znowu założyć...

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:14   #15
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje konta były banowane i będą w dalszym ciągu. Niech do ciebie w końcu dotrze - Wizaż to nie Google, jeśli administrator i moderatorzy decydują o tym, że nie możesz mieć tutaj konta, to naprawdę gó*no kogo obchodzi, czy próbujesz normalnie pisać, czy nie. Miałaś szansę, miałaś zielone światło, zmarnowałaś to - nikt nas tutaj nie faworyzuje, Góra ocenia obiektywnie. My banów nie mamy, ty tak, więc nie masz żadnego prawa tutaj pisać. I nie licz, że my będziemy ci to ułatwiać.

Masz jakikolwiek dowód na ujawnianie danych? Naprawdę, mamy ciekawsze rzeczy do roboty. Że pamiętamy jakieś wątki czy konta? No cóż, mam taką pamięć, że jak widzę coś równie idotycznego jak twoje wyskoki na wizażu, to pamiętam.
Śmieszne że z prześladowaniem wyskakuje osoba, która wysyła masę PW... do nas właśnie.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 01:23   #16
201706121151
Konto usunięte

A co ona w ogóle zrobiła?
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 02:48   #17
Darkoz
Zakorzenienie

To naprawdę bardzo długa historia. Jest na tym forum od lat w zasadzie, bardzo często zmieniała nicki. My poznałyśmy ją jak założyła wątek ze swoją twórczością literacką. Wizażanki ją krytykowały i nie zebrała za wiele pochwał. Wtedy Demi założyła wątek dla osób, które lubią pisać. Dała też w międzyczasie link do forum literackiego Mirriel. Skarpeta założyła tam konto, a że jakieś dwie osoby pochwaliły to, co tam wstawiła, zaczęła dawać do zrozumienia (namolnie, w 845968 postach co najmniej ), że na Wizażu człowiek się wiele nie nauczy, a na Mirriel siedzą profesjonaliści. Na każdą krytykę reagowała w stylu ,,na Mirriel się podobało!!!''. Z czasem było to tak irytujące, że postanowiłyśmy założyć klub i uważać, kogo przyjmujemy. Jakimś cudem, wiedząc, że klub jest tylko po to, żeby się od niej uwolnić, skarpeta z innego konta do niego weszła.
Po paru miesiącach zaczęły się cyrki w rodzaju takich wątków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=669451. Byłyśmy zdegustowane delikatnie mówiąc jej osobą, a mimo to latała za nami, pisała w tych wątkach co my i wysyłała do nas PW. Często zmieniała konta, a my miałyśmy niezłą zabawę, gdy po stylu pisania rozpoznawałyśmy, że to jej nowe wcielenie. Z czasem zaczęłyśmy czuć, że naprawdę ma jakieś zaburzenia psychiczne, pisała naprawdę dziwne rzeczy, zaczęła te swoje oskarżenia, że ją prześladujemy, niszczymy Wizaż, a ona tylko mówi prawdę, i dlatego odbieramy jej prawo do istnienia itd. Gdy próbowała być normalna, po chwili i tak zaczynała robić z siebie przedstawienie. W końcu dostała bana, ale pozakładała tyle kont i dalej zakłada, że trudno się jej pozbyć, a nie dociera do niej, że nie jest tu mile widziana, niezależnie od tego, czy stara się pisać normalnie czy nie. Dalej śle swoje PW, wymyśla bezpodstawne oskarżenia licząc, że też dostaniemy bana.
Tak w dużym skrócie. A teraz przepraszam, przyjechała policja aresztować mnie za to, że nigdy jej nie trawiłam i jestem wredna.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2013-08-09 o 02:49
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 07:19   #18
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Najlepszy wątek EVER.

Dziewczyny, tak się zabawiacie i nic nie mówiłyście, foch D:
Przestań, bo zaraz trafisz na czarną listę. Wątek rzeczywiście rozwala system.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 07:58   #19
monika_sonia
KOTerator

Buahahaha dobre .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 08:12   #20
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Drabi, wiem, ale nie martw się, wymieni cię w następnym wątku
Mnie też pociesz

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 08:15   #21
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
MonikaSonia sprowokowała mnie tutaj na forum, abym podała jej swój meil. Chodziło jej tylko o to, aby wyłudzić mój adres ip (z otrzymanej wiadomości, sama pokazywała mi, jak to się robi) i inne dane osobowe. Sama chwaliła się, że na podstawie wiadomości meilowej można wiele dowiedzieć się o danej osobie – wiek, imię i nazwisko, adres zamieszkania.
Po pierwsze kobieto sama mi podałaś maila, bo chciałam słać pw a wiedziałaś, że zaraz będzie ciemno. Znaczy ban. Plum plum temat . Wtedy jeszcze myślałam, że nie jesteś nienormalna. Zacytowałabym, ale już z pięć razy w międzyczasie zapchałaś mi skrzynkę, niestety pw nie można na wizażu zablokować. Po drugie na wp sama sobie IP sprawdziłaś i to od Ciebie dowiedziałam się gdzie to widać . Po trzecie to prawda - można się dużo dowiedzieć i to nie było chwalenie a szczere ostrzeżenie przed niebezpieczeństwami internetu. Wtedy. Szczególnie dużo można się dowiedzieć jak ktoś podpisuje maile imieniem i nazwiskiem a w załącznikach śle słitaśne zdjęcia .

Myślę, że potrzebna Ci pomoc w miejscu bez Internetu.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Mnie też pociesz
Magy nie martw się, jeszcze trochę popiszesz na wizażu i też będziesz naczelną . Umówmy się, ja poza wizoożem mam może z 500 postów, a Ty ile? Jeszcze Ci dużo brakuje, żeby tu zaistnieć .

Stary 2013-08-09, 09:07   #22
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
panna mati_

Gofrzyca

monika_sonia

Darkoz

Mitsukki

winter76

Tutaj jest moje konto przedostatnie - https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=33909590

A tu ostatnie, gdzie założyłam wczoraj wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709988

Przegięłaś dziewczynko, wiesz o tym? Zakładasz milion kont i twierdzisz, że to my robimy? I gdzie są te Twoje dane osobowe i zdjęcia na forum?

To jest po prostu żałosne, EOT

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:34   #23
JanePanzram
Zakorzenienie

co ten temat ma do działu Intymnie?
Teraz nie dziwię się, że jesteś stale rugowana z tego forum.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:37   #24
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
co ten temat ma do działu Intymnie?
Teraz nie dziwię się, że jesteś stale rugowana z tego forum.
No nie? To się nadaje bardziej na Ślubne lub MzK Albo nie, Moje Makijaże

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-08-09, 10:11   #25
kennedy
Zakorzenienie

niezly kosmos.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:21   #26
201604181004
Konto usunięte

Romantyczko. Potrzebujesz pomocy.
Pisałaś do innych pisałaś też do mnie. Zapychasz ludziom skrzynki rozpaczliwym tonem i swoimi przemyśleniami.
Rozsyłasz ludziom dane osobowe i zdjęcia, a potem chodzisz i podejrzewasz jakieś tajne kluby zrzeszające twoich przeciwników, podejrzewasz przypadkowych ludzi o spiskowanie przeciw tobie, w końcu mówisz że jakaś grupka dziewczyn rządzi wizażem (co jest nieprawdą, wszyscy wiedzą że to ja i jamestown 8-) ), mówisz o śmierci i zabijaniu się, mówisz że dziewczyny ujawniają twoje super tajne dane osobowe i może jeszcze nimi handlują, może jestem jakaś głupia ale wydaje mi się że to ktoś inny jest przewrażliwiony. Spuść z tonu, każda tutaj jest dla relaksu ale ty uczyniłaś z tego jakąś dziwną formę rozrywki. Nikt cię nie chce zniszczyć, ja nauczyłam się ciebie unikać bo mi twoje towarzystwo nie pasuje. I nie pisz do mnie PW, proszę, nie mam siły tego znowu słuchać.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:21   #27
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

Magy nie martw się, jeszcze trochę popiszesz na wizażu i też będziesz naczelną . Umówmy się, ja poza wizoożem mam może z 500 postów, a Ty ile? Jeszcze Ci dużo brakuje, żeby tu zaistnieć .
Eh, no, muszę się bardziej starać

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:22   #28
Gofrzyca
Zakorzenienie

A ja skorzystam z tego że mam wolne i przejdę się na komisariat dzisiaj. Podpytam czy mam szansę coś z takim zachowaniem skarpety zrobić.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:25   #29
monika_sonia
KOTerator

Daj znać co powiedzą . Też się przejdę, ale wolne mam dopiero w przyszłym tygodniu...

Stary 2013-08-09, 10:28   #30
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
A ja skorzystam z tego że mam wolne i przejdę się na komisariat dzisiaj. Podpytam czy mam szansę coś z takim zachowaniem skarpety zrobić.
Zapytaj pod jaki paragraf podchodzi straszenie kogoś własnym samobójstwem Bo jakbym rzeczywiście znała dane osobowe Skarpety to już dawno bym zrobiła coś z tym faktem I nie tylko ja.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości